AnasayfaBlogBlog Yazmak İçin Gerekenler
Blog Yazmak

Blog Yazmak İçin Gerekenler

30 Ağustos 2019
Bir kadın beyaz bir zeminde bacak bacak üstüne atmış oturuyor ve önünde dizüstü bilgisayarı var. Sağ bileğinde bir saat takılıdır ve sağ işaret parmağı klavyenin üzerindedir. Solunda pembe bir defter ve pembe bir kâğıt var. Görüntünün köşesinde yakın çekim bir telefon da var. Arka plan bulanık ve uzakta beyaz bir nesne var. Kadının ayakları odakta, ayakkabıları açık ve parmakları sivri.
KonuAçıklamaEk Bilgi
Blog YazmakBilgi birikimine ve sistematik düşünce yapısına dayalı bir yazı türüdür.Konunun araştırılması ve doğru bir şekilde yazıya dökülmesi gereklidir.
Blog Yazarlığı Kimlere UygundurBilgisine ve deneyimlerine güvenen, öğrenmeye açık, insanlarla etkileşimde olmayı seven herkes için uygundur.Freelance çalışanlar, öğrenciler, ev hanımları, seyahat ve yemek tutkunları bu işi rahatlıkla yapabilir.
Blog Yazarlığı KazançDoğru içerik ve doğru kitleye ulaşıldığında, blog yazarak çok iyi kazançlar elde edilebilir.Ziyaretçi sayısı arttıkça alınan reklam sayısı da artar ve kazanç artış gösterir.
Blog Yazma OrtamıSakin bir ortam ve bir bilgisayar gereklidir, ek bir yatırım yapılmasına gerek yoktur.Mesaide, evde ya da hobi olarak her ortamda yapılabilir.
Blog İçeriğiKendine hedef bir kitle belirlemek önemlidir ve içerik buna göre seçilmelidir.Çocuk büyütme, seyahat hikayeleri, yemek tarifleri gibi birçok konuda yazılabilir.
Blog Yazmak İçin Aranan ÖzelliklerDoğru ve yalın Türkçe, yazım kurallarına dikkat etme ve doğru kurgulama yeteneği gereklidir.Okuyucunun güvenini kazanmak için hatalı yazımdan kaçınılmalıdır.
Blog Yazma HazırlığıÇok okumak, araştırma yapmak ve denemeler yazmak gereklidir.Belli bir alanda uzmanlaşmak ve sürekli yeni bilgiler edinmek önemlidir.
Blog Yazarlığı Eğitimiİstanbul İşletme Enstitü'nün Blog Yazarlığı eğitimi, blog yazmak için gereken ilk adım olabilir.Wordpress ve İçerik Editörlüğü sertifika programları da bu işi profesyonelce yapmayı isteyenler için faydalı olacaktır.
Online Eğitimlerin AvantajlarıAkşam saatlerinde başlar, iş ya da okulunuza engel olmazlar. Yeni bilgiler ve insanlarla tanışma fırsatı sağlar.Her yaştan ve her meslek grubundan insanların katılabileceği programlardır.
Blog Yazarlığından BeklentilerMaddi ve manevi tatmin sağlayabilir. Okuyucularla kurulan bağ, manevi doyumu artırır.Bilgi ve deneyimlerini paylaşma arzusu olanlar için son derece tatmin edici bir uğraşıdır.

blog yazarlığı günümüzün revaçta olan mesleklerinden bir tanesi. gitgide zorlaşan çalışma şartları ve şehir yaşantısı insanları kendilerine yepyeni bir alanlar yaratmaya itmektedir. zorlu geçen bir iş gününün ardından kendinizi blog yazarak deşarj edebilirsiniz.  i̇lk bakışta blog yazmak kolay bir meslek gibi görünse de aslında doğru bir iş ortaya çıkarabilmeniz için birçok bileşene sahip olmanız gerekir.  

Blog Yazmak İçin Neler Gerekli?

Blog yazarken öncelikle belli bir bilgi birikimi gereklidir. Bu birikimi araştırmalar yaparak desteklemeniz gerekir. Sonrasında bunları yazıya dökebilmek, okuyucuyu sıkmadan gerekli bilgileri verebilmek ise işin en önemli kısmıdır denilebilir. Blog yazmak aklınızdan geçenleri gelişigüzel yazmak demek değil bilakis belli bir sistem içinde kurgulanmış bilgiler ve düşünceler bütününü yazıya dökmek demektir. 

Blog Yazarlığı Kimlere Göre Bir İştir?

Her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği bloglar sayesinde insanlar inanılmaz bir etkileşim içindedir. Siz de bilginizden ve deneyimlerinizden yararlanmak isteyen birçok insana ışık tutmak istiyorsanız blog yazmak sizin için biçilmiş bir kaftan diyebiliriz. İnsanlarla etkileşimde olmayı seviyorsanız ve öğrenmeye açık bir kişilik yapınız varsa zorlanmadan bu işi yapabilirsiniz. 

Kimler blog yazabilir?

Blog yazmak freelance çalışanlara, halihazırda meslek sahibi olup hobi arayışında olanlara, öğrencilere, ev hanımlarına, seyahat tutkunlarına, yemek tutkunlarına, iş arama sürecinde olup denemeler yapmak isteyen kişilere ve burada sayamayacağımız birçok gruba göre uygundur. 

Blog yazarlığını ana meslek olarak yapmayı planlıyorsanız bu işten çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Başarılı bir blog yazarının maddi ve manevi olarak tatmin olduğunu unutmayalım. Doğru içerik, doğru kitle ve doğru yaklaşım ile oldukça büyük ziyaretçi sayılarına ulaşabilirsiniz. Okurlarınızla kuracağınız bağ sizi manevi açıdan doyuma ulaştıracaktır. Ziyaretçi sayınız arttıkça alacağınız reklam sayısı da artacağından çok tatmin edici paralar kazanmanız hayal değildir. Blog yazmak için ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve sakin bir ortamdır. Dolayısıyla yatırım yapmanız da gerekmez.

Blogumda Neler Yazmalıyım?

İsterseniz gittiğiniz ülkelerden isterseniz çocuğunuzun büyürken yaşadıklarından bahsedin. Önemli olan doğru bilgiyi sitenizde barındırmanızdır.  Öncelikle çok okumalısınız. Yazacağınız konu ne olursa olsun iyi araştırmalısınız. İkinci olarak doğru kurgulama ile yazıya dökmelisiniz. Yazıya dökerken dikkat etmeniz gereken ise kullandığınız dildir.  

Blog yazmak için doğru ve yalın bir Türkçe ile yazım kurallarını dikkate alarak yazmalısınız. Aksi halde okuyucu yanlışlıkların farkına varır ve siz de hem güvenilirliğinizi hem de ziyaretçinizi kaybedersiniz. Bunların yanı sıra kendinize bir hedef kitle belirlemelisiniz. Hedef kitlenizi göz önünde bulundurarak konu seçimi yaparsanız bloğunuzu daha etkili bir biçimde kullanmış olursunuz. Düzenli kitap okumanız, araştırma yapmanız ve denemeler yazmanız sizin blog yazmak adına bu yolda sağlam adımlar atmanızı sağlayacaktır.

Blog Yazmak İçin Online Eğitim  Alın

Blog yazarlığını bir meslek olarak icra etmeyi mi düşünüyorsunuz? Yaptığınız veya yapacağınız işe saygı duyuyor ve en doğru şekilde yapabilmek mi istiyorsunuz? İşte bu durumda blog yazarlığı sertifika programı ile online eğitim almak sizin için çok faydalı olacaktır. 

Blog yazarlığı için eğitim nereden alınır?

İstanbul İşletme Enstitü'sünde alacağınız online eğitimler programları arasındaki Blog Yazarlığı eğitimi ile blog yazmak için ilk adımı atabilirsiniz. 

Blog yazmak için gerekli eğitimler neler?

Blog yazarlığı eğitiminin yanı sıra Wordpress eğitimi ve içerik editörlüğü sertifika programları da bu işi yapmayı düşünenler için doğru seçenekler arasındadır. 

Online eğitimler birçok yeni bilgi edinip yeni insanlarla tanışıp paylaşımda bulunmak isteyenler için çok uygun programlardır. Enstitü eğitmenleri ise donanımları ve yaklaşımları ile sizler için adeta mentor niteliğinde olacaktır. Verilen eğitimler akşam saatlerinde başlar böylece işinizi aksatmazsınız. Okula gidiyorsanız okulunuzda devamsızlık problemi yaşamazsınız. Aynı zamanda nitelikli bir online eğitim almış olursunuz. Eğitimlere her yaştan her meslek grubundan insanlar katılabilir. 

Yazar: Ebru Toprak

Blog Yazmak, Bilgi birikimine ve sistematik düşünce yapısına dayalı bir yazı türüdür, Konunun araştırılması ve doğru bir şekilde yazıya dökülmesi gereklidir, Blog Yazarlığı Kimlere Uygundur, Bilgisine ve deneyimlerine güvenen, öğrenmeye açık, insanlarla etkileşimde olmayı seven herkes için uygundur, Freelance çalışanlar, öğrenciler, ev hanımları, seyahat ve yemek tutkunları bu işi rahatlıkla yapabilir, Blog Yazarlığı Kazanç, Doğru içerik ve doğru kitleye ulaşıldığında, blog yazarak çok iyi kazançlar elde edilebilir, Ziyaretçi sayısı arttıkça alınan reklam sayısı da artar ve kazanç artış gösterir, Blog Yazma Ortamı, Sakin bir ortam ve bir bilgisayar gereklidir, ek bir yatırım yapılmasına gerek yoktur, Mesaide, evde ya da hobi olarak her ortamda yapılabilir, Blog İçeriği, Kendine hedef bir kitle belirlemek önemlidir ve içerik buna göre seçilmelidir, Çocuk büyütme, seyahat hikayeleri, yemek tarifleri gibi birçok konuda yazılabilir, Blog Yazmak İçin Aranan Özellikler, Doğru ve yalın Türkçe, yazım kurallarına dikkat etme ve doğru kurgulama yeteneği gereklidir, Okuyucunun güvenini kazanmak için hatalı yazımdan kaçınılmalıdır, Blog Yazma Hazırlığı, Çok okumak, araştırma yapmak ve denemeler yazmak gereklidir, Belli bir alanda uzmanlaşmak ve sürekli yeni bilgiler edinmek önemlidir, Blog Yazarlığı Eğitimi, İstanbul İşletme Enstitü'nün Blog Yazarlığı eğitimi, blog yazmak için gereken ilk adım olabilir, Wordpress ve İçerik Editörlüğü sertifika programları da bu işi profesyonelce yapmayı isteyenler için faydalı olacaktır, Online Eğitimlerin Avantajları, Akşam saatlerinde başlar, iş ya da okulunuza engel olmazlar Yeni bilgiler ve insanlarla tanışma fırsatı sağlar, Her yaştan ve her meslek grubundan insanların katılabileceği programlardır, Blog Yazarlığından Beklentiler, Maddi ve manevi tatmin sağlayabilir Okuyucularla kurulan bağ, manevi doyumu artırır, Bilgi ve deneyimlerini paylaşma arzusu olanlar için son derece tatmin edici bir uğraşıdır
blog yazmak blog içerik editörlüğü blog yazarlığı sertifika online eğitimler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde oturmuş, dikkatle bir şeyler yazıyor. Üzerinde beyaz bir tişört var ve saçlarını at kuyruğu şeklinde arkaya toplamış. Elleri klavyeye odaklanmış, hızlı ve doğru bir şekilde yazıyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında içinde çay poşeti olan bir fincan var. Arka planda masanın üzerinde bir saat, bir kalem ve kağıt ve bulanık kare bir nesne var. Kadın görüntünün odağında, dikkati dizüstü bilgisayarda ve yazıyor.
Blog Yazmak

Blog Yazmak Bilgi Birikimi İster

02 Ekim 2019
Yüzünde şaşkınlık ve hayret ifadesi olan bir kadın doğrudan kameraya bakmaktadır. Uzun, siyah saçları vardır ve çizgili bir gömlek giymektedir. Arka plan çoğunlukla siyahtır ve beyaz yazılar vardır; kadının boynu ve ağzı yakın plandan görülebilmektedir. Burnu hafifçe görünmektedir ve gömleği beyazdır. Ağzı hafifçe açık ve gözleri şaşkınlıkla irileşmiş. Bir şeyden ürkmüş gibi görünüyor. Kolları iki yanında ve giysileri odakta.
Blog Yazmak

Blog Nedir? Kişisel Blog Örnekleri

05 Haziran 2018
Bir kişi masa başında oturmuş, elleriyle dizüstü bilgisayarda hızla bir şeyler yazıyor. Yanında bir fincan kahve var, koyu renkli sıvısı şeffaf fincanın içinden görülebiliyor. Kişinin yüzü bir gözlük tarafından kısmen gizlenmiş ve kolu görüntüde hafifçe bulanıklaştırılmış. Dizüstü bilgisayar siyah ve parlaktır ve klavyesi yakından görülebilmektedir. Dizüstü bilgisayarın solunda bir bilgisayar faresi bulunmakta ve kişinin eli farenin yüzeyinde durmaktadır. Oda aydınlık ve beyazdır ve kişi işine odaklanmıştır.
Blog Yazmak

Blog Yazarlığı Nedir?

26 Şubat 2020