AnasayfaBlogBir Sinema Filmi Nasıl Ortaya Çıkar?
Nasıl Yapılır?

Bir Sinema Filmi Nasıl Ortaya Çıkar?

15 Nisan 2021
Bir film kamerası ve masanın üzerindeki patlamış mısırın yakın çekimi. Kamera siyah beyaz renktedir ve üzerinde bir klaket bulunmaktadır. Arka planda bir film makarası ve ön planda patlamış mısır dolu kırmızı beyaz puantiyeli bir kutu. Gökyüzü uzakta parlak beyaz bir daire şeklindedir. Patlamış mısırlar kameranın etrafına saçılmış ve sağ tarafta bir müzik grubunun yakın çekimi görülüyor. Görüntünün merkezinde bir filmin yakın çekimi yer alıyor. Tüm unsurlar bir araya gelerek çekilmekte olan bir filmin sahnesini oluşturuyor.
AşamaAçıklamaİlgili Notlar
Ön Yapım AşamasıYaratıcının fikrini bulduğu, temayı ve türü belirlediği aşamadır.Yaratıcının sürekli okuma, izleme ve gözlem yapması gereklidir.
Hikaye OluşturmaBulunan fikir, yazılı hikaye haline getirilir.Fikrin somutlaştırılabilmesi için yazı yazma becerisi önemlidir.
Senaryo YazımıHikaye, senaryo formatına dökülür ve film için temel oluşturulur.Fransız ve Amerikan formatları vardır.
Storyboard OluşturmaBulunan tema ve türün çizgisel hikayesi çizilir.Storyboard, film sahnelerini planlamak için kullanılır.
Sinopsis HazırlamaFilm hikayesinin özeti olan bölüm.Etkileyici ve özgün olmalıdır.
Destek ve OnayEtkileyici sinopsis ile yapımcıya film hikayesi sunulur ve bütçe destek aranır.Bu aşama film yapımındaki en önemli adımlardan biridir.
Teknik Ekip OluşturmaBütçe ile reji ekibi, kamera ekibi, ışık ekibi, ses ekibi, sanat ekibi ve diğer ekipler oluşturulur.Ekip seçimi, prodüksiyonun kalitesini belirler.
Oyuncu SeçimiBelirlenen karakterler için uygun oyuncular seçilir.Oyuncu seçimidir.
Mekan ve Çekim Planı BelirlemeFilm mekanları seçilir ve çekim tarihleri belirlenir.Bu planlama, yapımcının iş yükünü hafifletir.
Yapım AşamasıFilm çekimlerine başlanır. Film tamamlandıktan sonra post-prodüksiyon yapılır.Filmin çekim aşaması dahil olmak üzere tüm süreçleri yönetilir.

Sinema filmi yapımında en önemli aşama; kişinin yani yaratıcının yıllardan beri kültürel, sosyal ve sinemasal açıdan edindiği bilgiler, tecrübeler ve de gözlemler aşamasıdır. İnsanlar, bir filmin öyle bir anda akla gelerek yazıldığını veya yapıldığını sanıyor. Oysaki güzel bir filmin ortaya çıkması için yaratıcısının yıllarca kendini beslemesi ve geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Onlarca kitap okumalı, onlarca film izlemeli sonra analizler çıkarmalı, yandal olarak psikoloji, sosyoloji, felsefe gibi insanı ve dünyayı anlamak üzerine yoğunlaşmış konular üzerinde araştırmalar yapmalı, sanat konusuyla ilgili aktivitelere katılmalıdır. Eğer ki bu altyapı varsa veya oluşmuşsa bu yaratıcı dediğimiz kişi gerçek bir iş ortaya koymak için yola çıkar. 

Pre-production Aşaması

Bu yoldaki ilk aşama ise Pre-production yani yapım öncesi dediğimiz kısımdır. İşte bu kısımda yaratıcı yukarıda belirttiğimiz edinim ve gözlemlerden yararlanarak ilk önce güzel bir fikir bulmak zorundadır. Güzel fikirden kastımsa özgün ve etkileyici olan bir fikirdir. Daha sonrasında da yaratıcı bulduğu bu fikir üzerine düşünerek hangi tema ve tür üzerinde ilerleyeceğini belirlemelidir. Aslında artık bir filmin temelleri atılmış olmaktadır.

Yaratıcı bu aşamadan sonra ortaya çıkan fikri, temayı ve türü harmanlayıp yazıya dökerek hikâye kısmını oluşturur. Bu kısım oldukça zordur. Çünkü bulmak kolaydır. Önümüzde yapılmış işler, yazılmış hikâyeler, yaşanılmış anılar, kafamızın içindeki hayallerimiz vardır. Yani yaratıcı buralardan yola çıkarak kendi fikrini bulabilir ama bunu somutlaştırmak için oturup yazıya dökmek oldukça zordur. Yaratıcı bu aşamayı da kendisi için kolaylaştırabilir. Bunun içinde sürekli yazı yazıyor olması gerekir. Kötü de olsa iyi de olsa tekrar tekrar yazıyor olması gerekir. Çünkü bu bölümde yaratıcının doğru kelimeleri ve cümleleri, doğru olay örgüsünü, doğru karakterleri ve de doğru çatışmayı seçip, yazması gerekir. Yaratıcı bu özgün olan ve iyi yazılan bölüm sayesinde ileri ki aşamalarda filmine destek bulabilecektir.

Elimizde artık somut bir şekilde yazıya dökülmüş bir hikâyemiz olduğuna göre bu aşamadan sonra senaryo kısmına adım atacağız. Temelin üstüne birinci katı atmak gibi düşünebiliriz. Senaryo aslında yazdığınız hikâyeyi beyaz perdeye yansıtabilmek için başka kimselere satacağınız kısımdır. Satmak kelimesi filmin içine yaratıcılıklarını ve fikirlerini katacak olan görüntü yönetmenine, oyuncusuna, kurgucusuna veyahut filmin çekilebilmesi için maddi destek sağlayacak olan yapımcıya satmak anlamındadır.

Alfred Hitchcock’un da dediği gibi ‘’ İyi bir filmin ortaya çıkması için üç şey gerekir; senaryo senaryo ve senaryo…’’

Senaryo Nasıl Yazılır?

Senaryo bölümünün de kendi içerisinde birçok aşaması vardır. Bu aşamalardan kısaca bahsedecek olursak; storyboard, sinopsis, tretman, sahneler, karakterler, diyaloglar, müzikler ve de çekim senaryosu gibi aşamalardır.  İki senaryo yazım formatı bulunur. Birincisi Fransız formatıdır. Bu formatta sayfa ortadan ikiye ayrılır. Sol tarafa çekilecek sahneler yazılırken sağ tarafa diyaloglar yazılır. İkinci formatsa Amerikan formatıdır. Bu formatta ise sayfa olduğu gibidir. Ancak senarist ilk önce sahneyi yazar ve birkaç satır boşluk bırakarak aşağı kısma o sahnenin diyaloglarını not düşer.

Bu formatlar birbirinden sadece biçimsel olarak ayrılır. İkisinin görevi de aslında yazdığımız hikâyeyi vurgulamaktır. Yaratıcı kendine uygun seçimi yaptıktan sonra senaryoyu yazmaya başlar. Nasıl bir günde geçeceğini yazar, sahnelerin iç mekânda mı veya dış mekânda mı geçeceğini yazar, oyuncunun nasıl bir duyguya gireceğini yazar, oyuncular arasındaki diyalogları yazar, sahnelerde ki müzikleri yazar. Yani bir filmin en küçük detayları bile bu senaryo sayfalarında yerlerini almalıdır. Ancak senaryoya dönüştürdüğünüz bu fikri, hikâyeyi beyaz perdede görmek istiyorsanız sağlam bir Sinopsis’e ihtiyacınız olacaktır.

Sinopsis; bir sayfayı geçmeyen, ayrıntılara yer verilmeyen ama bütün hikâyenin de karşı tarafa aktarıldığı yazı bölümüdür. İşte burada yukarıda bahsettiğim özgün ve iyi yazılan hikâye kısmı devreye giriyor ve sizler karşı tarafa yani yapımcıya Sinopsis’i okumak için verdiğinizde eğer ki etkileniyorsa filminize destek bulabiliyorsunuz. Bu destek tabi ki bütçe desteğidir. 

Senaryodan Sonraki Aşamalar Nelerdir?

Senaryo ve yapımcı onaylanıp, hazırlandığına göre artık filmin yapım aşamasında kullanılacak olan unsurlar belirlenecektir. Bu unsurlar filmin hangi teknik ekipler tarafından çekileceği, hangi oyuncuların oynayacağı, hangi mekânlarda geçeceği ve hangi çekim tarihlerinde filmin yapım (production) aşamasına geçileceğinin takvim üzerinde belirlenmesidir. Artık yaratıcı kelimesine eşdeğer olan yönetmenlik kelimesini kullanmamız daha doğru olacaktır.

İlk önce yönetmen aldığı bütçe ile bir teknik ekip oluşturur. Teknik ekip ise reji ekibi, kamera ekibi, ışık ekibi, ses ekibi, cast ekibi, sanat ekibi, kurgu ve daha nice ekipten oluşmaktadır. Ardından bu teknik ekibe senaryo dağıtılır. Ekiple senaryo üzerine toplantılar yapılır ve düşünceler paylaşılır. Daha sonra bu teknik ekiple birlikte oyuncu ve mekân arayışları başlar. Burası filmin beyaz perdede ki gösterişini oluşturacak bölümdür. O yüzden çok önemlidir. Çünkü bir filmin beyaz perdede dikkat çekmesini sağlayacak olan sağlam isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ve atmosferi oluşturacak olan mekânlardır. Tabii ki bu durum bazı filmler için geçerli değildir. Bazı filmler hikâyesiyle de öne çıkabiliyor.

Yönetmen ve ekibi bu süreçte ilk olarak belirledikleri oyuncular ile tek tek iletişime geçecektir. Bu iletişim mekanizmasıyla genellikle reji ekibi veya cast ekibi ilgileniyordur. Eğer ki yönetmen iyi bir sinefil ise senaryosunu yazma aşamasındayken ufak ufak bu oyuncuların kimler olacağını düşünmüştür ve cast, reji ekibi bu düşündüğü oyuncularla iletişime geçip onaylanmışsa hemen Audition çekimlerini yaparlar. Daha sonra Audition çekimlerinde başarı sağlanırsa yönetmen ve ekibi bu sefer filmin atmosferini ve dönemini yansıtacak olan mekânları araştırmaya başlar. Burada yönetmene büyük ölçüde yapım sorumlusu ve sanat ekibi yardımcı olacaktır.

Mekânlarında belirlenmesiyle birlikte senaryonun artık storyboard’u çizilir ve çekim senaryosu yazılır. Bu dosyalar ekiplere dağıtılır. Bu süreçte bütün ekipler yoğun ve uzun sürecek olan bir tempoyla çalışmaya başlar.

  • Oyuncular sahnelerini ezberlemeye ve kendisine aktarmaya çalışır.

  • Kamera ekibi ekipmanlarını hazırlarlar ve çekim yapılacak olan mekânların bazılarında test çekimleri gerçekleştirirler.

  • Reji ekibi kişiler arasındaki iletişimi ve set ortamını uygun hale getirmek için çalışırlar.

  • Sanat ekibi ise oyuncuların kostümü ve mekânın dekorları için uğraşmaya başlarlar. Yani birçok ekip sahada çalışmaya başlar.

  • Bu süreç içerisinde de yönetmen ve ekipler birlikte çekim takvimini oluştururlar. Burada filmin hangi tarihler arasında ve çekim sürecinin kaç hafta süreceği belirlenir.

Production Aşaması

Bu artık filmimizin birinci katının üstüne ikinci katını da çıkabiliriz anlamına geliyordur. Bu aşama ise Production yani yapım dediğimiz kısımdır. Bu süreç pre-production kısmından daha kısa sürecektir. Çünkü bu sürecin ne kadar uzayacağı maliyetlerinde bir o kadar çoğalacağı anlamına geliyordur. Yapımcı ise bu durumu hiç hoş karşılamayacaktır. Bu nedenle yönetmen ve ekibi çekimleri hızlıca başlatırlar. Bu süreçte çekim takvimine bağlı kalarak sahnelerin çekimleri yapılmaya başlanır.

Burada yukarıda yoğun tempoyla çalışmaya başlayan ekiplerin özenli, hızlı ve eksiksiz olması gerekiyordur. Bir set ortamında da çekilecek olan sahnenin aşamaları vardır. Bu aşamalar şöyledir; kamera ekibi, ışık ekibi ve ses ekibi belirlenen mekânda oyuncu gelmeden önce hazırlıklarını yapmaya başlarlar.

O sırada oyuncu gelir. Sanat ekibi ise hızlıca hem oyuncunun kostümü, saçı ve makyajı ile ilgilenir hem sahnenin dekor ve görsel bütünlüğüyle ilgilenir. Ardından yönetmen kamera ekibinden sorumlu olan görüntü yönetmeniyle planların nasıl çekileceğini konuşur. Yönetmen yine oyuncuyla sahnesi üzerine konuşmalarda gerçekleştirebilir. Bunlar genelde sahnede verilecek olan duygu ve diyaloglar üzerine konuşmalar olur. Ardından oyuncuda hazırlandıktan sonra filmin beyaz perdeye aktarılacak olan görüntüleri çekilmeye başlanır.

Çekimler sırasında yönetmen ve reji ekibi senaryoda bir açık bırakmamak veya hata yapmamak için ellerindeki senaryo dosyasını sürekli kontrol ederler. Ayrıca genelde görüntüler çekilirken veya çekildikten sonra kamera ekibi ile post-production ekibi arasında görev alan d.ı.t (digital imaging technician) dediğimiz kişiler doğru kayıt formatı ve çekim ayarlarını, belleğin kontrolünü ve değişimini, bu belleğin içerisine kaydedilen görüntülerin sağlıklı bir şekilde post-production’a ulaşmasını sağlar. Bu şekilde çekilen görüntüler titizlikle depolanmış olur.

Sette önemli olan bir de backstage elemanı vardır. Bu kişide filmin yapım aşamasını gösteren kamera arkası görüntülerini çeker. Bu şekilde ilerleyen yapım aşaması belirlenen haftanın ve çekim takviminin bitmesiyle son bulur. Bu takvimde aksaklıkların, gecikmelerin ve uzaması gereken nedenlerin ortaya çıkması oldukça normaldir. Çünkü yönetmen genelde filmini yapımcının bütçesine göre değil, kafasının içerisindeki belirlediği ve bütünleştirdiği projesine dönüştürmek için uğraşır. 

Post-production Aşaması

Artık yazıya dökülmüş olan senaryoyu görselleştirmişizdir. Bu artık filmimizin ikinci katının üstüne üçüncü katını da çıkabiliriz anlamına geliyordur. Bu aşama ise Post-production yani yapım sonrası dediğimiz kısımdır. Bir filmin ilk fikrinin, hikâyesinin, senaryosunun ve de çekilen görüntülerinin bütünleştirilerek, somut bir şekilde izleyip, anlayacağımız hale getirilmesini sağlayan bölüm bu bölümdür. Yani yönetmenin artık seyircilere sunabileceği kaba bir görüntü taslağı önünde duruyordur.

Bu aşamada yönetmen ve kurgu ekibi çekimleri izler ve çekilen görüntülerin seçimini yaparlar. Seçilen bu görüntüleri senaryoda ki sahnelere bağlı kalarak dosyalar halinde sınıflandırırlar. Bu çalışmayı yapboz yapmak gibi düşünebiliriz ve yönetmenle, kurgu ekibi doğru parçaları yerlerine yerleştirebilmek için yapboz parçalarını bölgeler halinde ayırırlar.

Ardından hummalı bir kurgu aşamasına geçilir. Bu aşamada görüntüler düzenlenmeye başlanır. Yani sahnelerin uzunluğu ayarlanır, rengi ayarlanır, sesi ayarlanır, müzikleri ayarlanır. Ayrıca bu aşama filmin akışının, ritminin ayarlandığı kısımdır. Bir filmin akışı veya ritmi seyirci için çok önemlidir. Çünkü seyirci bu şekilde filmin içine girebilir veya filmi benimseyemeyip, sıkıcı bularak izlemeyi bırakabilir. Bu kötü sonucu almamak için post-production aşamasını dikkatli bir şekilde yapmak ve uzun bir süreye yaymak gerekir. Bu düzenlemeler gerçekleşirken diğer bir yandan da telif hakları için bir çalışma başlatılır.

Genelde müziklerden kaynaklı olan bu telif haklarını iyi bir bütçeniz varsa kendi müziğinizi yaparak ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak yapımcı bu şekilde büyük bir bütçe sunmadıysa küçük telif hakları ödeyerek müziklerin kullanım hakkını satın alabilirsiniz veya telif hakkı olmayan müzikler seçerek filminizi kurgulayabilirsiniz. Ayrıca senaryonuz özgün değilse ve bir kitaptan uyarlanacaksa bunu da film çekimlerine başlamadan önce eser sahibiyle iletişime geçerek belli maddi ödemeler yapıp ortadan kaldırabilirsiniz. Bu kurgu aşamasında ki işlemler bittikten sonra yönetmen ve kurgu ekibi filmi izleyerek incelemelerde bulunur. Kurguda ki eksikleri, gözden kaçan kusurları görmeye çalışırlar ve bulurlarsa son kez kurgu masasının başına geçerler ve bulunan hataları düzelterek film tamamlanır. Artık elimizde bir filmimiz vardır.

Sinema Filmi Seyirciyle Buluşmaya Hazır

Şimdi artık filmin bambaşka bir yolculuğa çıkması gerekir. Bu da seyirciyle buluşabilmesini sağlayacak olan PR (public relations) ve dağıtım sürecidir. Bu süreçte PR ve dağıtım şirketleriyle iletişime geçilir. Seçeceğiniz PR şirketiyle birlikte filminiz için dağıtım şirketi bulunur. Bu şirketle birlikte filminizin hangi mecralarda, ne kadar süreyle yayınlanacağını veya kaç sinema salonunda gösterileceği belirlenecektir. Aslında PR ve dağıtım şirketi filminizin seyircilere pazarlamasını yapan kişilerdir. Bu PR ve dağıtım çalışmasının içinde filmin afişlerinin şehrin bütün billboardlarına yansıtılması veya medya aracılığıyla tüm kullanıcılara reklam unsuruyla gösterilmesi, güzel bir gala gösterimi gibi unsurlar yer almaktadır. 

Bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra izleyicisiyle buluşan filmin daha sonra yönetmen ve ekibi tarafından geri dönüşümleri değerlendirilir. Bu değerlendirmeler sonucunda filmin yolculuğu şimdilik bitmiş olur. Ancak kült bir film olarak kalbimizde taht kurabilirse her zaman yolcuğu devam edebilir. 

YAZAR: ERDEM ÇİÇEKGİL

Ön Yapım Aşaması, Yaratıcının fikrini bulduğu, temayı ve türü belirlediği aşamadır, Yaratıcının sürekli okuma, izleme ve gözlem yapması gereklidir, Hikaye Oluşturma, Bulunan fikir, yazılı hikaye haline getirilir, Fikrin somutlaştırılabilmesi için yazı yazma becerisi önemlidir, Senaryo Yazımı, Hikaye, senaryo formatına dökülür ve film için temel oluşturulur, Fransız ve Amerikan formatları vardır, Storyboard Oluşturma, Bulunan tema ve türün çizgisel hikayesi çizilir, Storyboard, film sahnelerini planlamak için kullanılır, Sinopsis Hazırlama, Film hikayesinin özeti olan bölüm, Etkileyici ve özgün olmalıdır, Destek ve Onay, Etkileyici sinopsis ile yapımcıya film hikayesi sunulur ve bütçe destek aranır, Bu aşama film yapımındaki en önemli adımlardan biridir, Teknik Ekip Oluşturma, Bütçe ile reji ekibi, kamera ekibi, ışık ekibi, ses ekibi, sanat ekibi ve diğer ekipler oluşturulur, Ekip seçimi, prodüksiyonun kalitesini belirler, Oyuncu Seçimi, Belirlenen karakterler için uygun oyuncular seçilir, Oyuncu seçimidir, Mekan ve Çekim Planı Belirleme, Film mekanları seçilir ve çekim tarihleri belirlenir, Bu planlama, yapımcının iş yükünü hafifletir, Yapım Aşaması, Film çekimlerine başlanır Film tamamlandıktan sonra post-prodüksiyon yapılır, Filmin çekim aşaması dahil olmak üzere tüm süreçleri yönetilir
Sinema Film Yapım film yapım aşamaları Bir Sinema Filmi Nasıl Ortaya Çıkar Pre-production Aşaması Post-Production aşaması sinema filmi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim elinde fotoğraf makinesi olan bir adamı gösteriyor. Arka planı beyaz olan iyi aydınlatılmış bir odada duruyor. Başı hafifçe yana eğik ve doğrudan kameraya bakıyor. Üzerinde kolları kıvrılmış beyaz bir gömlek ve siyah bir yelek vardır. Sol elinde, objektifi kameraya doğru bakan siyah bir kamera tutmaktadır. Sağ eli kameranın gövdesinin üzerindedir. Resmin sağ alt köşesinde bir ayakkabı var. Ayakkabı, yan tarafında bağcık deseni olan siyah bir elbise ayakkabısıdır.
Nasıl Yapılır?

Kısa Film Nasıl Çekilir?

21 Ağustos 2021
Bu görüntüde tripod üzerine monte edilmiş bir film kamerası ve sağında siyah ve sarı dikdörtgen bir nesne görülüyor. Film kamerası bir film projektörüyle donatılmış ve etrafına birkaç film şeridi yerleştirilmiş. Kamera ve sehpa metalden yapılmış gibi görünmekte, kamera üzerinde çeşitli düğmeler ve düğmeler görülmektedir. Tripod, çeşitli açılara ve yüksekliklere izin verecek şekilde ayarlanabilir. Görüntü yüksek bir açıdan çerçevelenmiş, kameranın ve çevresindeki alanın net bir görüntüsünü sağlıyor. Arka plan bulanıklaştırılarak film kamerasına ve ilgili aksesuarlarına odaklanılır.
Kişisel Gelişim

İzlemeniz Gereken 5 En İyi Kısa Film

03 Haziran 2020
Bu görüntü bir grup film makarasının yakın plan çekimini gösteriyor. Makaralar bir sıra halinde dizilmiş ve her birinin üzerinde siyah beyaz yazılar var. Arka plan çoğunlukla beyazdır, etrafa dağılmış birkaç siyah nokta vardır. Ön planda, içinde siyah beyaz bir nesne olan bir makinenin yakın çekimi var. Görüntünün ortasında, metni açıkça görülebilen bir makaranın yakın çekimi görülmektedir. Sağ tarafta ise üzerinde yazılar olan bir film makarası var. Genel olarak bu görüntü, bir film yapımı için kullanılmaya hazır bir grup film makarasını temsil etmektedir.
Bölümler

Film Tasarımı Bölümü

23 Ağustos 2020
Bu Kısa Film Prodüksiyonu Kursu resminde gözlüklü bir adam kameraya gülümsüyor. Takım elbise giymiş ve kravat takmış olan adam siyah metinli beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Görselde ayrıca adamın yüzünün yakın çekimi ve gömleği ile kravatının yakın çekimi de yer almaktadır. Bu kurs, başarılı kısa filmler oluşturmanın temellerini öğrenmek için mükemmel bir fırsattır. Öğrenciler kendi projelerini hayata geçirmek için gerekli beceri ve araçlar hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir. Kendi sinematik tarzlarını geliştirebilecek ve yapım öncesi sürecin önemini anlayabilecekler. Senaryo yazımından kurguya kadar, bu kurs harika bir kısa film yapmak için gerekli kaynakları sağlayacaktır. Kurs ilerledikçe, öğrenciler ses ve müziğin önemini anlayacak ve zanaatlarını geliştirme şansına sahip olacaklar. Deneyimli danışmanların yardımı ve bol miktarda geri bildirim ile bu kurs, unutulmaz kısa filmler yapmak isteyen herkes için idealdir.
5
(4)

Kısa Film Yapımı

14 Konu15 Saat
Bu, özel dikim takım elbise giymiş ve gözlük takmış olgun bir adamın resmidir. Koyu renk saçları ve yüzünde sert, ciddi bir ifade var. Takım elbisesi siyah ve yakaları hafif sivri, altında beyaz bir gömlek var. Gözlükleri yuvarlak, altın çerçeveli ve koyu renk camlıdır. Elleri cebinde, kendinden emin ve profesyonel görünüyor. Açık bej bir arka plana sahip, iyi aydınlatılmış bir odada duruyor. Duruşu diktir ve bir otorite havası yayar.Serhat Dalgalıdere
1110464
Oyunculuk eğitimi, sahne veya ekran için performans sanatını öğreten çevrimiçi bir kurstur. Bu kurs sayesinde, hareket ve yüz ifadelerinin temellerinden karakter geliştirme ve sahne çalışması gibi daha karmaşık tekniklere kadar oyunculuğun temellerini öğrenebilirsiniz. Kurs, kendi benzersiz tarzınızı ve zanaata yaklaşımınızı geliştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Metinleri nasıl analiz edeceğinizi, inandırıcı karakterler yaratacağınızı ve bir sahneye kendi yorumunuzu nasıl geliştireceğinizi öğreneceksiniz. Deneyimli profesyonellerin yardımıyla zanaatınızı geliştirebilir, kendinize güvenen ve başarılı bir oyuncu olabilirsiniz. Oyunculuk eğitimi size becerilerinizi geliştirme, özgüveninizi bulma ve kendi benzersiz tarzınızı geliştirme fırsatı da verebilir. Bu online kurs sayesinde başarılı bir oyuncu olabilir ve oyunculuk kariyerinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
4.9
(12)

Oyunculuk Eğitimi

12 Konu5 Saat
Genç bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Kısmen kulaklarının arkasında toplanmış uzun, koyu kahverengi saçları var. Gözleri hayat dolu ve dudakları yumuşak, içten bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Beyaz bir tişört, açık mavi kot pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve duruşu rahat. Güven ve neşe saçıyor, bu da onu güzel ve canlandırıcı bir manzara haline getiriyor. Parlak, güneşli bir ortamda duruyor ve sıcak ışıltısı güneş ışınlarıyla vurgulanıyor.Sibel Curciali
1257464