AnasayfaBlog2020'nin En İyi Netflix Dizileri
Kişisel Gelişim

2020'nin En İyi Netflix Dizileri

12 Ağustos 2020
Bir kişi iki eliyle bir tableti yakından tutuyor. Güneş gözlüğü takıyor ve niyetli bir ifadeyle ekrana bakıyor. Görüntü çok keskin ve nettir ve cihaz siyah arka plana sahip dikdörtgen bir şekil gibi görünmektedir. Kişinin parmakları ekranın yanlarında ve üst kısmında hafifçe görülebiliyor. Ayrıca sol alt köşede küçük bir işaret bulunmaktadır. Arka planda kişinin cep telefonlu kulağı ve kulağının yanı sıra telefonu havada olan bacağı da görülebiliyor. Sağ üst köşede kişinin yüzünün bulanık bir görüntüsü ve ortada cihazın ekran görüntüsü görülebiliyor.
Dizi AdıTürDetaylar
HollywoodDrama1940’lı yıllarda geçen dizi, Hollywood'da başarı olmak isteyen aktör, senarist ve yönetmenlerin başına gelenleri anlatıyor.
Into The NightBilim Kurgu ve GerilimGüneş ışınlarının tehlikeli olması ve uçağın devamlı batıya doğru uçması hikayeyi oluşturmaktadır.
SnowpiercerDramaDünyanın buzullarla kaplanması ve hayatta kalanların sürekli hareket halinde bir trende yaşaması konu edilmiştir.
UnorthodoxDramaNew York’ta bir Yahudi Cemiyetine bağlı genç kadının kaçışını ve yeni yaşamını konu ediniyor.
Locke & KeyFantastik3 kardeşin evlerinde buldukları gizemli anahtarları ve baba ölümünün sırrını araştırmaları anlatılıyor.
CursedFantastikKral Arthur efsanesinde karşımıza çıkan Lady Of The Lake’in öyküsüne odaklanıyor.
Self MadeDramaGerçek bir hikayeden esinlenerek hazırlanan mini dizi, siyahi bir kadının kozmetik dünyasına girişini ve başarısını anlatıyor.
FreudSuç ve GizemSigmund Freud’un gençliği ve ilk cinayet çözme çalışmaları üzerine yoğunlaşıyor.
Aşk 101Romantik KomediLisede kaos çıkaran bir grubun, rehber öğretmeni basketbol koçu ile aşık etmeye çalışması ve bu süreçte yaşadıkları anlatılıyor.
Rise Of Empires OttomanBelgesel/DramaFatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin ve yükselişinin anlatıldığı belgesel tadındaki mini dizi.

Salgın dönemi bizi ailelerimizden, sevdiklerimizden ve arkadaşlarımızdan alıkoyarak evlere kapanmamıza sebep oldu. Evlerimize kapandığımız bu dönem, yapamadığımız birçok şeyi yapmamızı sağladı. Gerek yeni hobiler edindik gerekse var olan hobilerimizi geliştirme fırsatı bulduk. Okumaya zaman bulamadığımız kitapları bir çırpıda bitirdik. Mutfakla daha fazla ilgilenmeye ve yeni lezzetler keşfetmeye çıktık. Kişisel gelişime daha çok odaklanıp online eğitim almaya yöneldik. Özellikle çalışan kesim her zaman istediği home office ortamına kavuşmuş oldu.

İnsanoğlu için tüm bu olumsuzluklar yaşanırken, beklenmeyen güzelliklerde yaşanmadı değil. İnsanların doğadan elini çekmesi ile oluşan fark gözle görülür derecede hissedildi. Hava kirliliği azaldı, buna bağlı olarak ozon tabakasında iyileşmeler gözlemlendi ve bitki örtüsü kendini yeniledi. Pandemi dönemini doğanın insanoğlundan intikam alması olarak görebilir miyiz?

Bu dönemle ilgili olarak bir anket yapacak olsak ve insanlara en çok ne izlediklerini sorsak verecekleri cevap kesinlikle Netflix olurdu. 2020 yılı içerisinde Netflix’e birçok yeni dizi, film ve belgesel geldi. Özellikle diziler hızlı bir şekilde izlendi ve yeni sezonlar heyecanla beklenir oldu. Bakalım 2020 yılı içerisinde Netflix’e hangi diziler eklenmiş ve popüler duruma gelmiş.

En İyi Netflix Dizileri

Netflix kullanıcıları izlemeyi sevdikleri türe göre çok fazla dizi ile karşılaşıyorlar. Platform kendi yapımlarının dışında daha önce yayınlanan ve IMDB puanı yüksek dizileri de bünyesine katıyor. Size sadece kendinizi Netflix’e bırakmak kalıyor desek yerdir. 2020 yılında platforma yüklenen dizilere göz atabilirsiniz.

  • Hollywood: zamanın içerisinde bir yolculuğa çıkmak isterseniz 1940’lı yıllarda geçen hollywood ile başlayabilirsiniz. dizi ryan murphy imzasını taşıyor. hollywood’da başarılı olmak isteyen yeni aktör, senarist ve yönetmenlerin başına gelenleri anlatan dizi, parlak ışıkların ardını seyirciye gösteriyor.

  • Into The Night: Bilim kurgu ve gerilim türünün bir araya geldiği bir dizi olma özelliği taşıyan Into The Night, The Old Axolotl kitabından esinlenerek ortaya çıkmış. Kozmik olaylar nedeni ile güneş ışınlarının tehlikeli olması ve havalanan bir uçağın devamlı olarak batıya doğru yani karanlığa doğru uçarak güneşten kaçmasını ve uçak içerisinde meydana gelen olayları anlatmaktadır.

  • Snowpiercer: Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon-ho ‘nun aynı isimli filminin diziye uyarlanmış halidir. Dünya buzullarla kaplanmış ve insanlık yok olmuştur. Hayatta kalan az sayıdaki insan, hiç durmayan bir trende dünyanın çevresini dolaşmaktadır. Ancak trenin ilk vagonu ile son vagonu arasında büyük bir sınıf ayrımı vardır ve konu bu sınıf ayrımı üzerinden işlenmektedir.

  • Unorthodox: 4 bölümlük mini dizi Deborah Feldman’ın romanından uyarlanmış otobiyografik özellik taşıyan bir dizidir. New York’ta yaşayan Hasidik Yahudi Cemiyetine bağlı bir kadının kaçışını konu edinmektedir. Esther isimli genç kadın, görücü usulü evlendirilir ve cemaatin kuralları ile baş etmekten yorularak Almanya’ya kaçar. Hayalini kurduğu müzik okulu ve geçmişi arasındaki çabaları izlemeye doyamayacaksınız.

  • Locke & Key: Stephen King’in oğlu Joe Hill’in aynı adlı çizgi romanından uyarlanan dizi fantastik dünyanın kapılarını aralıyor. Babalarının gizemli ölümünün ardından, anneleri ile birlikte aile büyüklerinden kalan eve yerleşen 3 kardeşin, bu evde buldukları gizemli anahtarları keşfetmelerini konu alıyor.

  • Cursed: Kral Arthur efsanesinde karşımıza çıkan Lady Of The Lake’in öyküsüne odaklanıyor. Efsanevi bir kılıca sahip olan Nimue, kılıcı Merlin’e teslim etmek ve halkını kurtarmak için yola çıkar. Paralı asker Arthur ile güçlerini birleştirerek iş birliği yapar ve yaptıkları ile cesaretin sembolü haline gelir.

  • Self Made: Gerçek hikayelerden esinlenerek hazırlanan mini dizi, ırkçılığın oldukça yoğun olarak geçtiği dönemlerde, siyahi bir kadın olan Madame C. J. Walker’ın kozmetik dünyasına giriş yapmasını ve kurduğu imparatorluğu anlatıyor.

  • Freud: Sigmund Freud’un gençliğine odaklanan dizi, suç konulu teması ile 1800’lü yıllarda geçiyor. Adını duyurmaya çalışan genç Freud’un, işlenen cinayet ve kaybolma vakalarını çözmek için medyum ve dedektiflerle birlikte çalışmasını konu edinir. Gizem ve suç türünü sevenler için heyecanlı bir dizi.

  • Aşk 101: Türk yapımı olan dizi, gençlere hitap eden akıcı bir anlatıma sahip. Okudukları lisede, kaos çıkaran 4 arkadaşın örnek bir öğrenciyi de yanlarına almaları ile hikaye başlıyor. Okuldan atılmamak uğruna rehber öğretmenlerini basketbol koçuna aşık etmek için verdikleri uğraşla birlikte her birinin ayrı ayrı hikayelerini izliyoruz.

  • Rise Of Empires Ottoman: Belgesel tadındaki mini dizi, Fatih Sultan Mehmet’in, tarihin akışını değiştirecek İstanbul’u fethini ve yükselişini konu ediniyor.

IMDB Puanı Yüksek Netflix Dizileri

Film ya da dizi izlemek için Google araması yapmaktan sıkılan herkes için bir nefes haline gelen Netflix, kullanıcılarını gün geçtikçe daha fazla memnun ediyor. Pandemi boyunca izlenmedik dizi bırakmayan kullanıcılar, çoğu zaman IMDB puanının en yüksek olduğu dizilere yoğunlaştılar. Arasında hala izlemedikleriniz kaldıysa en yüksek puana sahip 10 dizi, sizi bekliyor.

  1. The Breaking Bad (9,5)

  2. Our Planet (9,3)

  3. The Last Dance (9,3)

  4. Rick and Morty (9,2)

  5. Sherlock (9,1)

  6. When They See Us (9,0)

  7. Narcos ve Narcos Mexico (8,8)

  8. Peaky Blinders (8,8)

  9. Stranger Things (8,8)

  10. Black Mirror (8,8)

Netflix’in Size Sağladığı Avantajlar

1997 yılında ancak adını 2007 yılında online platforma geçmesi ile geniş kitlelere duyuran Netflix’i artık bilmeyen yok denecek kadar az. Bilgisayar, telefon, tablet ve televizyon gibi internet bağlantısı olan her yerden Netflix’e ulaşmanız mümkün. Yasal olması ve dolayısıyla virüs tehlikesi içermemesi kullanıcıları için en büyük avantajlarından biri. Kullanım kolaylığı, izlediklerinizi kaldığınız yerden devam ettirebilmeniz üstelik bunu farklı cihazlardan da yapabiliyor olmanız tercih sebeplerini artırıyor.

Birden fazla abonelik seçeneğinin bulunması, tercih yapabilmeniz açısından cazip geliyor. Farklı kullanıcılar oluşturabildiğiniz için birkaç arkadaşınız ile ortak abonelik alabilirsiniz. Kullanılan yapay zeka sayesinde izlediğiniz dizi ya da film bittiğinde, algoritmalar devreye girerek size yeni önerilerde bulunuyor.

Telefonunuzdan bir şey izlemek istediğinizde, veri kullanımı konusunda daha rahat olabilirsiniz. Gerek indirme özelliği gerekse görüntü kalitesini belirliyor olmanız daha düşük veri kullanmanızı sağlar. Snowpiercer dizisi hariç, dizilerin tüm bölümlerini yüklemesi de izleyicilerin mutlu olmasını sağlıyor. Böylece her hafta bir bölüm izlemek yerine tüm bölümlere ulaşabiliyorlar.

Aynı zamanda yabancı dil geliştirmek isteyenler içinde Netflix bulunmaz bir fırsat. İngilizce öğrenebileceğiniz diziler ile dilinizi geliştirmenize olanak sağlar. Altyazı kaldırma seçenekleri ile dile hakimiyetinizi artırır.

2020 yılında Netflix’e Eklenen Diziler Hangileridir?

Zor bir yıl olan 2020’de Netflix’e en çok yeni diziler eklendi. Devam sezonları salgın nedeniyle çekilemeyen birçok dizi yerine 1. Sezonları hazır olan veya dört bölümlük mini diziler yayına alındı. Listeden tarzınıza en çok uyan dizilerden birini seçerek izlemeye başlayabilirsiniz.

Pandemi Döneminde En Çok İzlenen Netflix Dizileri Hangileridir?

Pandemi döneminde en fazla salgın hastalık temalı diziler tercih edildi. Bunların yanı sıra dünyayı tehdit eden zombi, iklim değişiklikleri ve vampir ağırlıklı dizilerde seçenekler arasında yer aldı. Ancak dünyada en çok izlenenler arasında Ozark, Riverdale, Tiger King gibi yapımlar yer alıyor.

Netflix’in Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Netflix yasal olmayan platformlardan içerik izlemenizi engeller. Yabancı dilinizi geliştirmenize katkı sağlar. Abone olmadan önce 1 aylık deneme paketi ile karar verme sürecinizi ücretsiz gerçekleştirmenize olanak verir.

Hollywood, Drama, 1940’lı yıllarda geçen dizi, Hollywood'da başarı olmak isteyen aktör, senarist ve yönetmenlerin başına gelenleri anlatıyor, Into The Night, Bilim Kurgu ve Gerilim, Güneş ışınlarının tehlikeli olması ve uçağın devamlı batıya doğru uçması hikayeyi oluşturmaktadır, Snowpiercer, Drama, Dünyanın buzullarla kaplanması ve hayatta kalanların sürekli hareket halinde bir trende yaşaması konu edilmiştir, Unorthodox, Drama, New York’ta bir Yahudi Cemiyetine bağlı genç kadının kaçışını ve yeni yaşamını konu ediniyor, Locke & Key, Fantastik, 3 kardeşin evlerinde buldukları gizemli anahtarları ve baba ölümünün sırrını araştırmaları anlatılıyor, Cursed, Fantastik, Kral Arthur efsanesinde karşımıza çıkan Lady Of The Lake’in öyküsüne odaklanıyor, Self Made, Drama, Gerçek bir hikayeden esinlenerek hazırlanan mini dizi, siyahi bir kadının kozmetik dünyasına girişini ve başarısını anlatıyor, Freud, Suç ve Gizem, Sigmund Freud’un gençliği ve ilk cinayet çözme çalışmaları üzerine yoğunlaşıyor, Aşk 101, Romantik Komedi, Lisede kaos çıkaran bir grubun, rehber öğretmeni basketbol koçu ile aşık etmeye çalışması ve bu süreçte yaşadıkları anlatılıyor, Rise Of Empires Ottoman, Belgesel/Drama, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin ve yükselişinin anlatıldığı belgesel tadındaki mini dizi
en iyi netflix dizi önerileri 2020 2020 en iyi netflix dizileri 2020 yılı en iyi netflix dizileri
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Küçük bir taburenin üzerinde oturan ahşap çerçeveli eski bir televizyonun yakın plan çekimi. Televizyonun birkaç beyaz dikey çizginin göründüğü siyah bir ekranı vardır. Arka planda, televizyonun sağında, üzerinde birkaç düğme ve kadran bulunan küçük bir ahşap masa görülüyor. Taburenin üst kısmı ve altındaki ahşap zemin hafifçe görülebilmektedir. Oda loş bir şekilde aydınlatılmış ve huzurlu bir atmosfere sahip. Televizyon uzun yıllar kullanılmış gibi görünüyor ve belli bir çekiciliği var.
Tarihte Bugün

Televizyonu Kim İcat Etti?

26 Ocak 2021
Resimde bir kişinin ayağının yakın plan çekimi gösterilmektedir. Ayak çıplaktır ve ayak parmakları görülebilmektedir. Ayaktaki deri pürüzsüz ve tırnaklar bakımlı. Ayak hafifçe sola doğru açılıdır ve arka planda siyah bağcıklı beyaz bir ayakkabı vardır. Ayakkabı orta büyüklükte ve tabanı görülebiliyor. Tabanın dokusu belirgin ve ayağın ortasında hafif bir girinti de görülebiliyor. Çevredeki ortam bulanıklaştırılarak ayağa ve ayakkabıya odaklanılması sağlanmıştır. Görüntüdeki renkler toprak tonlarında, ayak açık bej renginde ve ayakkabı biraz daha koyu bir tonda.
Meslekler

Yeni Çağda Spor Endüstrisi

20 Temmuz 2018