AnasayfaBlogSatış Pazarlama Alanında Çalışan Kadınlar İçin İpuçları!
Satış - Pazarlama

Satış Pazarlama Alanında Çalışan Kadınlar İçin İpuçları!

06 Kasım 2015
Çerçevede siyah elbiseli bir kadın görülüyor. Açık gri bir duvarın önünde duruyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Sarı saçları sırtından aşağı dökülüyor ve gözleri kapalı. Kolları yanında düz durmaktadır ve üzerinde geniş yakalı siyah bir elbise vardır. Boynu görünüyor ve yakından bakıldığında narin bir kolye görülüyor. Kadrajda elleri görünüyor ve yakından bakıldığında parmağındaki yüzük görülüyor. Elbise dizlerinin hemen altından kesilmiş ve görüntü odakta. Kadın yirmili yaşlarının ortasında görünüyor ve halinden memnun görünüyor. Kadrajda güven ve zarafet yayıyor. Duruşu zarif ve ifadesi huzurlu.
Satış Pazarlama İpuçlarıAçıklamaEk Bilgi
Güçlü İlişkiler KurmakBaşarılı satış pazarlama elemanları güçlü, devamlı ve güven verici ilişkiler kurarlar.Kadınlar araştırıcı sorular sorarak, dikkatle dinleyerek ve samimi konuşmalar yaparak bu tip ilişkileri beslerler.
Sezgileri KullanmakKadınlar satışta başarılı olmak için doğuştan gelen sezgilerine güvenirler.Sezgiler, karmaşık anlaşmalardaki detayları görme ve çözüm bulma konusunda yardımcı olur.
Uzun Vadede DüşünmekKadınlar, alınacak kararların uzun vadeli etkilerini değerlendirirler.Bu durum genellikle erkeklerin eylemlerinin sonuçlarına odaklanma eğilimi ile karşılaştırılır.
Detayları Ortaya ÇıkarmakKadınlar genellikle hikayelerle ve detaylı bilgilerle sağlam ilişkiler kurmayı tercih ederler.Bu, müşterilerle güçlü bir bağ oluşturarak güven kazanmayı sağlar.
Derinlemesine Araştırma YapmakKadınlar, karşılaşılan sorunların altında yatan sebepleri anlamak için detaylı araştırmalar yaparlar.Bu yetenek, en iyi çözümün bulunması için değerli bir araçtır.
Sesinizi DuyurmakKadınların fikirleri ve düşünceleri, iş yerinde saygı görme ve liderliğini gösterme hakkına sahiptir.Saygı duyduğunuz kişilere düşüncelerinizi ifade edin ve onlardan geri bildirim alın.
Tavsiye İstemekBaşkalarından tavsiye almak, kariyerin ilerlemesinde önemli bir rol oynar.Tavsiyeleri kişisel satış stratejinize uyarlayın ve bu bilgileri uygulayın.
Akıl Hocalığı Yapmak ve AlmakAkıl hocalığı, hem insanları motive etme hem de kariyer yolunda rehberlik etme açısından önemlidir.Akıl hocası olmayı düşünün ve gerekli bilgi ve deneyimleri başkalarıyla paylaşın
Konfor Bölgesinden ÇıkmakYeni iş stratejilerini denemek, gelişme ve başarı potansiyelini artırır.Risk almak ve farklı yaklaşımlar denemek kariyer yolunda ilerlemenin önemli bir parçasıdır.
Maaş Ayrımcılığını AşmakNe yazık ki, kadınlar genellikle satış pazarlama sektöründe hala daha düşük maaş alırlar.Cinsiyet temelli maaş farkını belirlemek ve bu konuda farkındalık yaratmak, ayrımcılığı azaltmaya yardımcı olabilir.

Satış pazarlama sektöründe deneyim kazandıkça satış pazarlamayı tamamen yanlış anladığımı fark ettim. Ben hep satış pazarlama elemanlarının gece hayatına düşkün ve partiden partilere koşan insanlar sanırdım. Duvara bile satış yapabilecek insanlar zannettiğim de oldu. Ama zamanla öyle olmadığını öğrendim. Yani en azından ben hala öyle değilim. Anladığım en önemli şeylerden biride; sizi iyi bir satış pazarlama elemanı yapan şey "karizma" değil.

En iyi satış pazarlama elemanları güçlü, devamlı, güven verici ilişkiler yetiştirirler. Ama kadınların odaklandığı şey bu değil. Araştırıcı sorular sorarız, dikkatle dinleriz, samimi konuşmalar yaparız ve bağlantılar oluştururuz ki bu da satış pazarlamada kadınlara güçlü bir avantaj verir. Kadınlar nasıl ilişki yaratacaklarını bilirler. Bizler besleyici, bağlayıcı ve işbirlikçi olmak için donatılmışız. İş cambazı olmak için erkekler gibi düşünmeye veya hareket etmeye ihtiyacımız yok. Aslında birçok satış pazarlama elemanı kadın satış pazarlama elemanlarından bir iki ders alabilir.

Satış Pazarlama Elemanları Bilirler ki Kadınlar Satışta Harikalar

"Bildiğim en iyi satış elemanları kadınlardır." Bunu bana erkekler söylüyor. Neden?

Kadınlar satışta neden çok başarılı olur?

Çünkü biz kadınlar:

  • Güçlü ilişkiler yaratırız ve müşterilerin güvenini kazanırız,

  • Sezgilerimiz vardır ve iç sesimizi dinleriz,

  • Anlaşmadaki karmaşıklıkları görür ve her bir müşteri için en iyi çözümü bulmak adına daha derine ineriz.

Satış pazarlamadaki kadınlar erkeklere göre daha farklı ilişkiler yaratırlar. Direkt olarak konuya dalmaktansa hikayeler paylaşmaya ve detayları ortaya çıkarmayı severler. Erkeklerin sonuçlara ve görevleri tamamlamaya odaklandığı yerde kadınlar, herhangi bir kararın uzun vadeli çıkarımlarını düşünmeye eğilimlidir. Biz ayrıca meraklı yaratıklarız; soğanın kabuğunu soymayı severiz ve problemin derinine ineriz. Belki de bu bizim anne ve teyzeler olmamızdan geliyor. Çocuklarla konuşurken biz ağızlarından çıkan ilk kelimelere nadiren inanırız. Onlara sorular sorarız, parçaları birleştiririz, boşlukları doldururuz, ne olduğunu anlarız ve çözüm buluruz. Satış pazarlama ise bizim başka bir yeteneğimiz.

Satış pazarlama alanında maaşlarda cinsiyet ayrımcılığı var.



Zeki satış liderleri de kadın satış pazarlama elemanlarının masaya getirdiği değerleri anlarlar. Aslında çalışmalar gösterdi ki satış pazarlama sektöründeki kadınlar erkek meslektaşlarını kotaya ulaşmada ve liderlik yapmada geçiyorlar. Yine de erkekler kadın satış  pazarlama elemanlarına göre daha çok komisyon alıyorlar ve kadınlar daha düşük maaş alırlar. Maaş ayrımcılığı var. Geçtiğimiz 50 yıl içindeki sosyal gelişimden sonra kadınların harika bir satış pazarlama elemanı ve mükemmel bir lider olduğunu kanıtlayan araştırmalar var. Neden ve biz bunun hakkında ne yapabiliriz?

İlgili eğitim: Etkili Liderlik Eğitimi

Satış Oyununu Değiştirmeye Hazır mıyız?

Cinsiyet ayrımcılığı eskisi kadar yok. Günümüzde hakaret veya taciz edilmek azaldı. Ama bunun yerine daha kötü birşey geldi. Göz ardı edilmek! Kadınlar daha çok göz ardı ediliyor. Bunun kadar önemli bir şey de kadınların kariyerlerini kendi ellerinin içine alması gerekir. Bakış açılarını değiştirmek, şirket amaçlarına katkıda bulunmak ve kendi başarımızı hızlandırmak bize bağlı.

Satış pazarlama geleceğinizi değiştirmeye hazır mısınız? İşe nasıl başlamalısınız:

Sesinizi duyurun. Düşünceleriniz ve sezgileriniz erkek meslektaşlarınızınkiler kadar önemli. Yine de her konuştuğum kadın bu hikayeyi paylaşıyor: "Bir toplantıdayım, tartışılan konuya mükemmel bir çözüm ürettim. Hiç kimse yorum yapmıyor. 10 dakika sonra benim söylediğim şeyin neredeyse aynısını bir erkek söylüyor ve herkes harika bir fikir olduğunu düşünüyor." Meslektaşlarımdan biri, bir şirketin ortağı ve ne zaman bu senaryo gerçekleşse cevabı hazır! Hemen "fikrimi sevdiğinize sevindim" diyor. Bu insanların ağzını çabuk kapatıyor ve onun da liderlik ve güç pozisyonuna katkı sağlıyor. Saygı duyduğunuz insanlardan tavsiye isteyin. Kadın veya erkek fark etmez. Dikkatlice dinleyin ve sizin eşsiz kişiliğinize ve satış pazarlama stilinize dayalı olarak ne anlam ifade ediyorsa ona uyarlayın. Hepimizin tavsiyelere ve rehberliğe ihtiyacı vardır ve kadınlar yardım istemeye daha açıktırlar. Ayrıca yardım etmeyi de severiz. Kendimi hiçbir zaman bir akıl hocası olarak görmemiştim. Birgün bir psikolog - yazar bana "biz herkes için akıl hocasıyız" demişti. "Biz satış pazarlama hakkında konuşur ve yazarız. İnsanlar bizim paylaştığımız şeylerden bilgelik ve bakış açısı kazanıyorlar." Siz nasıl akıl hocası buluyorsunuz? Sorun.

İnsanlar akıl okuyamazlar. Güvendiğiniz ve takdir ettiğiniz birini bulun ve bir ilişki yaratmaya başlayın. Konfor bölgenizden yeni çalışma yönlerini test etmek için çıkın. İzin istemektense özür dilemek daha iyidir. Eğer mevcut satış planı iyiyse bunu yapmaya devam edin. Diğer şekilde değiştirin. Bir satış pazarlama elemanı için işe yarayan şey sizin için doğru olmayabilir. Kendi çizginizi bulun. İstediğiniz iş için giyinin, sahip olduğunuz iş için değil.

i̇ş arkadaşlarınız kotlarla ve terliklerle gelse bile zeki kadın satış pazarlama elemanları başarı için giyinir. her gün takım ve topuklu ayakkabı giymenize gerek yok ama bunun için ne yapmanız gerektiğini düşünün. eğer kariyerinizde ilerlemek istiyorsanız herkes gibi gözükmemeniz lazım. en iyi düşünür ve yenilikçi olabilirsiniz ama eğer kirliyseniz hiçbir zaman müşterilerinizle yüz yüze vakit bulamazsınız. ya da sizden daha iyi insanlarla. kendiniz ve umursadığınız insanlar için zaman yaratın. kurumsal dünyanın enerjinizi emmesine ve yaratıcılığınızı yok etmesine izin vermeyin. Satış pazarlamada başarılı olmak için bu ikisine de ihtiyacınız var. Başarılı satış organizasyonları 21. Yüzyılda kadın ve erkeğin iyi özelliklerini güçlendiren takımlara kolaylık sağlayacak. Zeki satış pazarlama liderleri farklı beceriler, deneyimler ve bakış açıları getiren çeşitli takımlar isterler. Kadınlar satış pazarlamada doğal olarak iyidirler. Biz bunu biliyoruz. Şimdi doğuştan gelen özelliklerinizden faydalanmanın, özgüven yaratmanın ve kendi yolunuzu bulmanın tam zamanı.

Güçlü İlişkiler Kurmak, Başarılı satış pazarlama elemanları güçlü, devamlı ve güven verici ilişkiler kurarlar, Kadınlar araştırıcı sorular sorarak, dikkatle dinleyerek ve samimi konuşmalar yaparak bu tip ilişkileri beslerler, Sezgileri Kullanmak, Kadınlar satışta başarılı olmak için doğuştan gelen sezgilerine güvenirler, Sezgiler, karmaşık anlaşmalardaki detayları görme ve çözüm bulma konusunda yardımcı olur, Uzun Vadede Düşünmek, Kadınlar, alınacak kararların uzun vadeli etkilerini değerlendirirler, Bu durum genellikle erkeklerin eylemlerinin sonuçlarına odaklanma eğilimi ile karşılaştırılır, Detayları Ortaya Çıkarmak, Kadınlar genellikle hikayelerle ve detaylı bilgilerle sağlam ilişkiler kurmayı tercih ederler, Bu, müşterilerle güçlü bir bağ oluşturarak güven kazanmayı sağlar, Derinlemesine Araştırma Yapmak, Kadınlar, karşılaşılan sorunların altında yatan sebepleri anlamak için detaylı araştırmalar yaparlar, Bu yetenek, en iyi çözümün bulunması için değerli bir araçtır, Sesinizi Duyurmak, Kadınların fikirleri ve düşünceleri, iş yerinde saygı görme ve liderliğini gösterme hakkına sahiptir, Saygı duyduğunuz kişilere düşüncelerinizi ifade edin ve onlardan geri bildirim alın, Tavsiye İstemek, Başkalarından tavsiye almak, kariyerin ilerlemesinde önemli bir rol oynar, Tavsiyeleri kişisel satış stratejinize uyarlayın ve bu bilgileri uygulayın, Akıl Hocalığı Yapmak ve Almak, Akıl hocalığı, hem insanları motive etme hem de kariyer yolunda rehberlik etme açısından önemlidir, Akıl hocası olmayı düşünün ve gerekli bilgi ve deneyimleri başkalarıyla paylaşın, Konfor Bölgesinden Çıkmak, Yeni iş stratejilerini denemek, gelişme ve başarı potansiyelini artırır, Risk almak ve farklı yaklaşımlar denemek kariyer yolunda ilerlemenin önemli bir parçasıdır, Maaş Ayrımcılığını Aşmak, Ne yazık ki, kadınlar genellikle satış pazarlama sektöründe hala daha düşük maaş alırlar, Cinsiyet temelli maaş farkını belirlemek ve bu konuda farkındalık yaratmak, ayrımcılığı azaltmaya yardımcı olabilir
Satış Pazarlama Alanında Çalışan Kadınlar İçin İpuçları!satış pazarlama satış pazarlama kadınlar satış pazarlama elemanı satış pazarlama sektörü satış ve pazarlama
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın beyaz bir masanın üzerinde huzur içinde uyuyor, yüzü kısmen kollarının altında saklı. Uzun siyah saçları etrafına dağılmış ve vücudu masanın kenarına hafifçe çökmüş. Yakın planda bir el kalem tutuyor, bileği beyaz bir defterin üzerinde bir saatle süslenmiş. Masa temiz ve berrak, yüzeyi parlak beyaz. Kadının giysileri bol ve rahat, vücudu dinlenirken rahatlamış. Huzurlu pozu, mükemmel bir dinlenme anı olan durgunluk fonunda çerçevelenmiş.
İş Hayatında Kadınlar

İş Hayatında Kadınlar ve 9:00-18:00 Mesaisi

02 Mart 2016
Bir kişi dizüstü bilgisayarı ve bir fincan kahvesiyle masasında oturmuş, kahverengi bir zarfın üzerine yazı yazmaktadır. Zarf masanın üzerine yerleştirilmiş ve kişi elinde bir kalem tutarak kâğıdın üzerine niyetleniyor. Dizüstü bilgisayar zarfın sağında, bir tablet ve kâğıtlar da masanın üzerinde durmaktadır. Kişi ayrıca bileğine siyah ve turuncu bir cihaz takmaktadır. Zarfın solunda beyaz bir kâğıt üzerinde mavi bir kare var. Kişi elindeki işe odaklanmış ve kahverengi zarfın üzerine bir şeyler yazmaktadır.
İş Hayatında Kadınlar

E-Ticaret Ve Kadın Girişimciler

03 Temmuz 2019
Bu görüntü bir çevrimiçi Satış Yönetimi Kursunu tasvir etmektedir. Bir adam kameraya doğru gülümsüyor ve arkasında mavi bir arka plan var. Görselde ayrıca bir tabela, bir harf, bir logo ve birkaç kağıt parçası yakın plan çekilmiştir. Bu detaylar kursun satış yönetimi konularına odaklandığını gösteriyor. Adamın ifadesi, kursa olan hevesini ve bağlılığını yansıtıyor ve bir coşku ve motivasyon duygusu sergiliyor. Bu görüntü, başarıya ulaşmak için gereken ciddiyet ve adanmışlığı yansıttığı için kursun ideal bir temsilidir. Ayrıca, belirli bir konu hakkında bilgili ve bilgili olmanın önemini de aktarmaktadır. Bu imaj ile kurs, öğrenciye başarılı bir satış yöneticisi olmak için gerekli araçları ve kaynakları sağlamayı amaçlamaktadır. Çevrimiçi bir kurs sunarak, öğrenciler satış yönetimi alanında mükemmelleşmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabilirler.
5
(21)

Satış Yönetimi Eğitimi

18 Konu5 Saat
Bu, siyah tişört giyen bir adamın görüntüsüdür. Beyaz bir arka planın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade ile dümdüz karşıya bakıyor. Kolları yanlarında rahat bir şekilde duruyor. Yakası v yakalı, vücuda oturan siyah bir tişört giyiyor. Koyu kahverengi saçları yüzünden uzakta geriye taranmış. Koyu renk gözleri yoğun ve odaklanmış görünüyor. Güçlü bir çene çizgisi ve ince bir bıyığı var. Cildi hafif bronzlaşmış. Sol koluna gümüş bir saat takıyor. Kendinden emin ve kontrollü görünüyor.Ali Kayacan
1245464
 Bu online kurs ile iş iletişiminizde ikna tekniklerini nasıl kullanacağınızı öğrenin.
5
(141)

İkna Teknikleri Eğitimi

14 Konu5 Saat
Dalgalı, sarı saçlı güzel bir kadın şık, gri bir takım elbise giyiyor. Yüzünde kendinden emin bir ifade var, gözleri doğrudan kameraya bakıyor. Kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş ve uzun bacaklarını ayak bileklerinden kavuşturmuş. Bir çift siyah, sivri burunlu topuklu ayakkabı giyiyor. Boynunda inci bir kolye ve bir çift küçük altın küpe var. Dudakları açık pembe tonuna boyanmış. Dengeli ve zarif görünüyor.Fatoş Kanıtemiz
1110464