AnasayfaBlogFacebook Reklam İpuçları
Dijital Pazarlama

Facebook Reklam İpuçları

09 Kasım 2021
Gözlüklü ve beyaz gömlekli bir kadın görüntünün ortasında duruyor. Yüzü öne dönük, gözleri dümdüz ileriye bakıyor. Saçları geriye doğru toplanmış ve kulaklarının arkasına sıkıştırılmış. Bir çift yuvarlak, siyah çerçeveli gözlük takıyor. Gömleği düz beyazdır ve orta kısmına siyah bir kemer takmıştır. Arka planda, üzerinde beyaz bir 'f' harfi olan mavi bir kare var. Kadın ellerini iki yana açmış, ciddi bir ifadeyle uzaklara bakmaktadır. Beyaz gömleği ve siyah gözlükleri parlak mavi arka plana karşı çarpıcı bir kontrast oluşturuyor.
Facebook Reklam ÖzellikleriNasıl Kullanılmalı?Ek Bilgi
Facebook Reklam HesabıÖncelikle bir Facebook Reklam Hesabı açmalısınız.Facebook ve Instagram Reklamcılığı Eğitimi alabilirsiniz.
Metni Minimumda TutmaReklam metninizi 280 karakterin altında tutmalısınız.Dikkat çekici ve net bir mesaj oluşturmak önemlidir.
Bir Mesaja OdaklanmaReklam metninde tek bir mesaja odaklanın.Birden fazla teklif veya değer noktası oluşturmamalısınız.
Basit TipografiMetnizin okunmasını zahmetsiz hale getirmek için basit yazı stili kullanın.Birden fazla yazı tipi kullanmak dikkat dağıtıcı olabilir.
Kontrast Renk KullanımıRenk çemberindeki zıt iki rengi kullanabileceğiniz gibi, metnin genellikle beyaz olmasına dikkat edin.Renk kontrastı, metin ve görüntülerin okunurluğunu artırır.
Reklam Yerleşim AlanlarıHedef müşterilerinizin Facebook'u nasıl kullandığını öğrenmelisiniz ve reklamlarınızı ona göre yerleştirmelisiniz.Masaüstü, mobile, hikaye veya Pazar Yeri reklamları düşünülebilir.
Video KullanımıEğer mümkünse, metin yerine videolar kullanmayı deneyin.Video, dikkat çekmek ve mesajı hızlıca iletmek için etkili bir yöntemdir.
Güncel KalmakReklamlarınızı düzenli olarak güncellemelisiniz.Güncel ve ilgi çekici içerik kullanıcıları işletmenize bağlar.
Grafikler ve İstatistiklerReklamlarınızın başarı seviyesini takip edin ve buna göre ayarlamalar yapın.Facebook, etkileşim ve görünürlük hakkında ayrıntılı bilgiler sağlar.
HedeflemeReklamlarınızı belirli demografik özelliklere, coğrafi bölgelere ya da ilgi alanlarına göre hedefleyin.Doğru hedefleme ile daha fazla dönüşüm ve etkileşim sağlayabilirsiniz.

Son zamanlarda en çok duyduğumuz Facebook reklamları, küçük veya orta ölçekli işletme sahiplerinin markalarını ve ürünlerini doğru hedef kitleye ulaştırmak üzere büyük bir pazar yeri haline geldi. Çok iyi bir Facebook reklamı, daha fazla trafik çekme, daha fazla marka bilinirliği sağlamak ve daha fazla satış yapmak konusunda kullanıcıların işini oldukça hafifletiyor. Ancak, bazen bir Facebook reklamı oluşturmak zor olabilir. Bir reklamı bir araya getirirken göz önünde bulundurulması gereken çok şey vardır. Reklamınızın göründüğü yer, boyutlandırma, resimler, stil, kompozisyon, renkler, yazı tipleri gibi saydığım bu önemli unsurlar, sizin markanızı Facebook ve ona bağlı olan sosyal mecralardaki erişiminizi belirler. Peki siz başlayacağınız yeri bilmiyor ve neyi nerede yapmanız gerektiğini bir türlü çözemiyorsanız, öncelikle markanızda veya ürününüzde öne çıkaracak olan şeyi bulun. Sonrasında devamını öğrenmek için de bu yazımı dikkatle okuyun.

Facebook Reklamları Tasarım İpuçları

Öncelikle bir Facebook Reklam Hesabı açarak işe başlayalım. Sonrasında da bu konuda kapsamlı "Facebook ve Instagram Reklamcılığı Eğitimi" eğitimin linkini de buraya bırakıyorum. Facebook'ta reklam vermekte yeniyseniz veya reklamlarınızı geliştirmek istiyorsanız, reklamlarınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak Facebook Reklam Tasarım ve Alan İpuçlarına birlikte göz atalım.

1. Metni Minimumda Tutun

Kullanıcıların reklamlara mümkün olduğunca az zaman ayırma isteğini göz önünde bulundurarak, reklam metninizi minimumda tutmalısınız. Mesajınızı olabildiğince hızlı ve özlü bir şekilde iletmek için 280 karakterin altında olması ideal olacaktır. Uzunca yazılan metinlerdeki o afili cümlelerin sonunda birçok kullanıcı, bunun bir reklam olduğunu anlar anlamaz gönderinizi dikkate almayacaktır. Bu nedenle dikkatlerini çekerken net ve doğrudan olmak her zaman daha iyidir. Kaliteli bir Facebook Reklam tanıtım metni için tek bir mesaja odaklanın; aynı reklamda birden fazla teklif veya değer noktası oluşturmaya çalışmayın. Birkaç örnek verelim:

  • Bu hafta sonu tişörtlerde %50 indirim!

  • Şimdi yeni bir yer açılıyor!

  • Tüm siparişlerde ücretsiz kargo!

Tüm bu tip harekete geçirici mesajlar sayesinde hedefiniz olan kitleyi mesaja tıklatana kadar saklayın. Reklamınız onları sitenize, uygulama sayfanıza veya ürün sayfanıza götürsün. Bununla birlikte metninizin sadece kısa ve tatlı olması değil, aynı zamanda gözleri yormaması da önemlidir. Reklam metninizin okunmasını zahmetsiz hale getirmek için basit tipografi (yazı stili) kullanın. Gösterişli, dekoratif yazı tipleri biraz dikkat çekebilir, ancak vurgulamak istediğiniz mesajın önüne geçebilir. Kalın, sans serif yazı tipleri en iyi sonucu verir. Metninizi görsellerin üzerinde kullanacaksanız, okunabilir olması için göze çarpacak şekilde kalın ve renkli olmalıdır. Beğendiğiniz bir yazı tipi bulduğunuzda ona bağlı kalın. Birden fazla yazı tipi kullanmak dikkat dağıtıcı olabilir. Bu nedenle kendinizi yalnızca bir veya en fazla iki tipografi seçimi ile sınırlı tutun.

2. Dikkat Çeken Kontrast Tonlar

Sosyal medya, güncel olayların ve markaların hızlı geliştiği, %98’i iyi ve kaliteli görünen görsellerle dolu sınırsız bir dünyadır. Bu da demek oluyor ki milyonlar hatta milyarlarca görsellerle reklamlarınızda kullanacağınız görselleri yarıştırmak zorunda kalabilirsiniz.

Genelde ilk dikkat çeken şey görseldir. Reklamlarınızın ilk etapta görülmesine yardımcı olmak için ise, doğru kullanımlarla dikkat çekici, kontrast olan birtakım görsel teknikler kullanabilirsiniz. Peki bu uygulamayı nasıl doğru kullanabilirsiniz? Herkesin uygulayabileceği en temel kontrast tekniklerinden biri olan renk çemberindeki birbirine zıt iki rengi kullanmak, işinizi biraz daha kolaylaştırabilir. Siyah/beyaz, mavi/sarı veya kırmızı/yeşil gibi zıt renkler, doğal olarak en iyiyi ortaya çıkarır ve metin, renk ve görüntünün görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıca metnin genellikle beyaz renkte olmasına dikkat edin. Metin ve görüntülerin okunması kolay olduğunda renk kontrastının işe yaradığını unutmamak önemlidir.

Facebook Reklamları Alan İpuçları

Facebook reklam hesabı oluşturduktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı noktalar ve ipuçları var. Öncelikle reklam alanları ve türlerini daha sonrasında alanlar hakkında diğer dikkat etmeniz gereken noktalara değineceğiz. İşte Facebook reklam alanları hakkında bilgiler ve öneriler;

1. Reklam Yerleşim Alanları Ve Türleri

Facebook reklamları birkaç farklı alanda gösterilmektedir. Bunu kimi zaman siz manuel olarak seçebilir, kimi zaman da otomatik yönlendirme ile markanız için en iyi alanları bulmasına yardımcı olur. Tek bir reklam tasarlamak ve tüm alanlara uyacak şekilde yeniden şekillendirmek genelde en cazip olanıdır.

Öncelikle hedef müşterilerinizin Facebook'u nasıl kullandığını öğrenin. Masaüstü mü yoksa mobilde mi aktifler? Hikaye veya Pazar Yeri (katalog/online mağaza) kullanıyorlar mı? Bu, reklam harcamanızı optimize etmenize ve hangi reklam tasarımlarını yapacağınıza yönelik strateji belirlemenize olanak tanır. Örneğin, hedef kullanıcılarınızın neredeyse tamamı Facebook mobildeyse, reklamlarınızı mobil için optimize edebilirsiniz. Bu tür verimli analiz sizi, reklam harcamanızı verimli olarak üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır.

Alternatif olarak, “Otomatik Yerleşimler”i seçebilir ve Facebook'un sizin için çözmesini de tercih edebilirsiniz. Bu uygulamayı seçerseniz tüm yerleşim alanları için ayrı boyutlarda tasarım gerektirdiğini unutmayın. Her bir reklam türü için önerilen boyutların tam listesine ihtiyacınız varsa, Facebook Business üzerinden detaylı öğrenebilirsiniz. Peki ne tür reklamlar paylaşılmalı? Müşterilerinizin yoğun bulunduğu alanlarda hangi tür alan paylaşımı işinize yarayabilir?

Bu günlerde bir reklam oluşturmayı düşünürken, kitlenizin o reklamı nerede görebileceğini düşünmelisiniz. Günümüzde kullanıcılar daha fazla mobil cihazda olduklarından, reklamların öncelikle mobil cihazlar için tasarlanması gerekir. Bu, kullanıcılarla etkileşim oluşturabilecek ve bağlantı kurabilecek alanlara uygun tam ekran, dikey reklamlar oluşturmak anlamına gelir. Bu alanlar “Hikaye” denilen bölümlerdir. Kitlenizle etkileşim kuran ve bir topluluk duygusu oluşturur. Bunun nedeni, Hikayelerin anları olduğu gibi paylaşmak ve ifade etmekle ilgili olmasıdır.

Özellikle mobil cihazlarda çekildiyse, özgün ve orijinal bir reklam oluşturmanın harika bir yoludur. Unutmayın ki Facebook, Mobil çekim Hikayeleri reklamları için markaların uygulama yükleme ve satın alma konusunda, stüdyo reklamlarından daha iyi performans gösterme şansının %63 olduğunu bildirdi. Sadece bu değil, Hikayelerin doğası kullanıcılarla doğal olarak etkileşim kurmaktır. Duraklatmak, yukarı kaydırmak veya anket yapmak için dokunup basılı tutma gibi işlevleri, hedef kitlenizin reklamınızın içine girmesini sağlar. Bu etkileşimli öğeler, marka bilinirliğini artırmanın ve kitlenizle etkileşim kurmanın harika bir yoludur.

2. Farklı reklamları test edin

Facebook reklamcılığında veya genel olarak dijital reklamcılıkta yeniyseniz, ilk aşamaların çoğu karanlıkta çekim yapmakla geçer. Güvenilir kullanıcı verileriyle bile, reklam kampanyalarını canlı olarak sonuçlarını görene kadar hiçbir garantisi yoktur malesef. Uzun ve yorucu bir süreç olduğu kesin, ama algoritmasını çözdüğünüz an her şey daha da kolay halde gelecektir.

En iyi seçeneğiniz, her reklam verişinizde size iyi gelen uygulamaları not alarak devam edin. Stratejinizi oluşturmak, öncekilerin nasıl performans gösterdiğine bağlı olarak reklamlarınızı iyileştirmek ve yenilemek sizi bir sonraki hedefe ulaştıracaktır. Daha geniş bir ağ oluşturmak için, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmek için birden çok reklamı aynı anda test edebilirsiniz.

İşte! Bu şekilde sadece Facebook reklam tasarımınızın performansını test etmekle kalmaz, aynı zamanda markanızın performansını yeni bir pazarda test edebilme imkanı bulursunuz. Yeni bir demografiye genişlemeyi düşünüyorsanız veya yeni bir ürün yelpazesi deniyorsanız, özel bir Facebook reklamıyla test edebilir ve daha fazla para yatırmaya değer olup olmadığını görebilirsiniz.

3. Marka Çağrışımları

Facebook reklamlarınız marka kişiliğinizin temsilcileridir. Bu nedenle markanızın kişiliğine uygun görünmeli ve hissettirmelidirler. Yeni başlayanlar için, Facebook reklam tasarımınız her zaman marka bilinci oluşturma temellerini içermelidir.

  • Logo

  • Renk uyumu

  • Markalı yazı tipleri ve tipografi

  • Anahtar ürünler veya hizmetler

  • Maskotlar veya sözcüler

Ancak Facebook reklam tasarımı, tüm görsel içeriğiniz gibi, markalaşmada görsel kimliğin tüm unsurlarını göstermelidir. Hangi yazı tiplerini kullanacağınız ve hangi renklerin izleyicilerin markanızla ilişkilendirmesini istediğiniz duyguları ortaya çıkaracağı da dahil olmak üzere… İş modelinizde bu alanları marka kimliğinizi tasarlarken belirlemelisiniz.

Marka görsel kimliğinizi tanımladıktan sonra, bunu görsel varlıklarınıza uygulamak da önemlidir. Video reklam kullanıyorsanız, marka logonuzu veya ürününüzü ilk 3 saniye içinde görüntülemeniz önemlidir. Bu, kitlenizle hemen marka ilişkisi kuracaktır. Ancak burada bitmiyor. Videonuz boyunca marka görsel kimliğinizin tutarlılığını korumak ve sağlamak için etkili ve güçlü bir marka çağrışımı oluşturmak önemlidir.

O Halde harika Facebook reklamları oluşturmanın tam zamanı!

Artık bu ipuçlarına sahip olduğunuza göre, markanızın ve ürünlerinizin hak ettiği ilgiyi görmesine yardımcı olacak harika bir Facebook reklam seti oluşturabilirsiniz. Üstelik daha detaylı bir eğitim almayı düşünüyorsanız IIENSTITU Online Eğitim web sitesini ziyaret etmenizi de önerebilirim. Böylece CV’nizde de etkisi olacak bir sertifikaya sahip olabilirsiniz. Ayrıca IIENSTITU Blog sayfasından da çeşitli içerik yazılarını okuyarak fikir edinebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Facebook Reklam Hesabı, Öncelikle bir Facebook Reklam Hesabı açmalısınız, Facebook ve Instagram Reklamcılığı Eğitimi alabilirsiniz, Metni Minimumda Tutma, Reklam metninizi 280 karakterin altında tutmalısınız, Dikkat çekici ve net bir mesaj oluşturmak önemlidir, Bir Mesaja Odaklanma, Reklam metninde tek bir mesaja odaklanın, Birden fazla teklif veya değer noktası oluşturmamalısınız, Basit Tipografi, Metnizin okunmasını zahmetsiz hale getirmek için basit yazı stili kullanın, Birden fazla yazı tipi kullanmak dikkat dağıtıcı olabilir, Kontrast Renk Kullanımı, Renk çemberindeki zıt iki rengi kullanabileceğiniz gibi, metnin genellikle beyaz olmasına dikkat edin, Renk kontrastı, metin ve görüntülerin okunurluğunu artırır, Reklam Yerleşim Alanları, Hedef müşterilerinizin Facebook'u nasıl kullandığını öğrenmelisiniz ve reklamlarınızı ona göre yerleştirmelisiniz, Masaüstü, mobile, hikaye veya Pazar Yeri reklamları düşünülebilir, Video Kullanımı, Eğer mümkünse, metin yerine videolar kullanmayı deneyin, Video, dikkat çekmek ve mesajı hızlıca iletmek için etkili bir yöntemdir, Güncel Kalmak, Reklamlarınızı düzenli olarak güncellemelisiniz, Güncel ve ilgi çekici içerik kullanıcıları işletmenize bağlar, Grafikler ve İstatistikler, Reklamlarınızın başarı seviyesini takip edin ve buna göre ayarlamalar yapın, Facebook, etkileşim ve görünürlük hakkında ayrıntılı bilgiler sağlar, Hedefleme, Reklamlarınızı belirli demografik özelliklere, coğrafi bölgelere ya da ilgi alanlarına göre hedefleyin, Doğru hedefleme ile daha fazla dönüşüm ve etkileşim sağlayabilirsiniz
Facebook Reklam İpuçları
Gözlük takan ve genişçe gülümseyen genç bir kadın. Orta uzunlukta kahverengi saçları var ve gözleri parlak ve ışıltılı. Gülümsemesi geniş ve doğrudan kameraya bakıyor. Pembe yanakları ve dostça bir ifadesi var. Gözlükleri kahverenginin açık bir tonunda ve yüzünde hafifçe orantısız duruyor. Üzerinde gri bir gömlek ve boynunda siyah bir eşarp var. Rahat ve mutlu görünüyor.
Dilara Şimşek Yılmaz
Blog Yazarı

Kadir Has Üniversitesi Grafik Tasarım mezunudur. Yaklaşık on iki yıldır pazarlama, kurumsal iletişim ve perakende gibi büyük markaların direktörlüklerine bağlı olarak çalışmıştır. Yaklaşık üç sene öncesinde hobi olarak başladığı blog/içerik yazarlığının eğitimlerini almıştır. IIENSTITU başta olmak üzere, çeşitli blog sitelerinde karma ve mesleki konularda içerik yazarlığı yapmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Saçlarını arkaya toplamış bir kadın kameraya gülümsüyor. Yüzünden yayılan parlak, sıcak bir gülümsemesi var. Gözleri neşe içinde kapalı ve yanakları hafifçe kızarmış. Göğsünde siyah bir V harfi olan beyaz, uzun kollu bir gömlek giyiyor. Dudakları kırmızımsı pembeye boyanmış ve cildi sağlıklı, doğal bir ışıltıya sahip görünüyor. Boynu görünüyor ve göğsüne dağılmış küçük çiller var. Başı yana doğru eğik, bu da gülümsemesine ekstra bir çekicilik katıyor. Mutlu ve memnun görünüyor, bu da anı güzel ve unutulmaz kılıyor.
Genç Girişimciler

İlham Veren Genç Girişimci: Jan Koum

14 Mayıs 2019
Ön planda koyu mor bir arka plana karşı parlak, renkli saplı bir megafon görülüyor. Sap, açık pembeden parlak sarıya kadar değişen birkaç farklı tondan oluşuyor. Megafonun üzerinde sarı ve siyah bir logo yer almaktadır. Yan tarafta mavi bir şerit ve onun altında küçük pembe bir kalp vardır. Arka planda hem siyah hem de mor zemin üzerinde birkaç beyaz harf var. Genel görüntü canlı ve hareketli bir atmosfer yakalıyor.
Sosyal Medya

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır?

01 Haziran 2021
Bir kadın elinde bir makyaj fırçası tutarak yüzüne makyaj yapıyor. Arka planda bir kanepenin üzerinde mavi bir yastık var. Masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve makyaj çantası var. Çantanın yakın çekimi görülebiliyor. Kanepenin üzerinde bir tripod da var. Yastığın yakın çekimi de görülebiliyor. Kadın bir aynaya bakıyor ve yüzüne dikkatlice makyaj yapıyor. Konsantre olurken dudakları hafifçe aralanmıştır. Cildine dikkatlice pudra sürerken gözleri yansımasına odaklanmıştır. Koyu renk saçları, makyajı kolaylıkla yapabilmesini sağlayacak şekilde yüzünden geriye doğru taranmış. Yüzü dizüstü bilgisayardan gelen ışıkla aydınlanıyor.
Dijital Pazarlama

Günümüzde Influencer Olmak

24 Haziran 2019
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524
Bu görüntü, Facebook ve Instagram Reklamcılığının temellerini öğreten çevrimiçi bir kursa aittir. Etkili reklamlar ve hedefli kampanyalar oluşturma hakkında ayrıntılı bilgiler içeren slaytlar içeren bir bilgisayar ekranının yakın çekimidir. Kurs, kullanıcıların platformların nüanslarını anlamalarına ve erişimlerini en üst düzeye çıkarmak için stratejiler oluşturmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Reklam hesaplarının oluşturulması, kampanyaların oluşturulması ve sonuçların ölçülmesi gibi konular da ele alınıyor. Bu bilgilerle kullanıcılar daha etkili kampanyalar oluşturabilir ve istedikleri hedeflere ulaşabilirler. Eğitim, kullanıcıların sosyal medya reklamcılığı dünyasında başarılı olmalarına yardımcı olacak araçları ve bilgileri sağlamaktadır.
Kalın, koyu renk sakallı, orta yaşlı bir adam krem rengi bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir gömlek giyiyor. Sakalları düzgünce kesilmiş ve göğsüne doğru uzanıyor. Gözleri doğrudan kameraya bakıyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Başı hafifçe yana eğiktir ve saçları düzgünce taranmıştır. Ellerini iki yanına koymuş bir şekilde ayakta durmaktadır.Burak Ertan
1245464
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519