AnasayfaBlogSosyal Medya ve Markalar
Sosyal Medya

Sosyal Medya ve Markalar

14 Mayıs 2019
Bir el dokunmatik bir ekrana dokunurken görülüyor ve ekranda birkaç renkli insan simgesi görüntüleniyor. El çerçevenin ortasına yerleştirilmiştir ve arka planda bir kişinin vücudunun bulanıklığı vardır. Parmaklar, kişinin ekranla etkileşim halinde olduğunu gösterecek şekilde açılmış. Kişinin ekrana dokunduğunu belirtmek için ekranda bir ışık yansıması vardır. Simgeler, farklı insanları temsil ettiklerini düşündüren çeşitli şekil ve boyutlardadır. Bu görüntü, bir cihazla kullanıcı dostu bir şekilde etkileşim kurmamızı sağlayan modern bir teknolojinin mükemmel bir örneğidir.
Sosyal Medya ÖzelliğiKullanıcı DurumuMarkalar için Etki
Eş zamanlı ve çift taraflı paylaşımKullanıcılar anlık ve interaktif içerik oluşturabiliyorMarkalar da anlık ve etkileşimli iletişim yoluyla kitlelerine ulaşabilir
Farklı insanlarla iletişimKullanıcılar global çapta başkalarıyla iletişim kurabiliyorMarkalar global ölçekte hedef kitlelerini genişletebilir
Toplumsal ve ticari globalleşmeKullanıcılar dünya çapında sosyal ve ticari etkinliklere katılma imkanı buluyorMarkalar ticaretlerini geniş bir kitleyle globalleştirebilir
Bilgi edinmeKullanıcılar geniş bir bilgi kaynağına anında erişim sağlıyorMarkalar öğrenme ve bilgi edinme süreçlerini kolaylaştırabilir
Genç yetişkinler arasında popülerGenç yetişkinler sosyal medyayı aktif olarak kullanıyorMarkalar genç yetişkinlerin ilgisini çeken içerikler oluşturabilir
Türkiye'de aktif internet ve sosyal medya kullanıcı sayısıTürkiye'de 59,36 milyon aktif internet kullanıcısı ve 52,00 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı varMarkalar, bu geniş kullanıcı tabanıyla geniş kitlelere ulaşabilir

Sosyal medya, kullanıcıların oluşturduğu bilgi ve içeriklerin eş zamanlı ve çift taraflı paylaşılmasını sağlayan iletişim kanallarıdır. Farklı insanlarla iletişim kurma, toplumsal ve ticari globalleşme ve bilgi edinme amacıyla kullanılan bu platformlar özellikle genç yetişkinlerin hayatında önemli bir yer edinmeye başladı. Digital Türkiye 2019 verilerine göre Türkiye’de 59,36 milyon aktif internet kullanıcı arasından 52,00 milyon kullanıcı aktif olarak sosyal medya kullanıcısıdır. 

Sosyal medya, gerek kolay etkileşim gerekse maliyet açısından sağladığı kolaylık ile geleneksel meydanın önüne geçmeyi başardı. Düşük bütçeler ile zaman ve mekan kısıtlaması olmadan ilgili içerikleri, kampanyaları ve reklamları hedeflenen kitlelere ulaştırmayı kolaylaştırdı. 

Sosyal Medya Geleneksel Medyayı Unutturuyor mu?

Geleneksel medya, bilgiyi kullanıcılara tek taraflı sağladığı için kullanıcılar sadece gözlemleyen ve dinleyici konumundadır. Bu yüzden kullanıcılar arası etkileşim çok mümkün değildir. Sosyal medyanın anında etkileşim kolaylığı ile kullanıcıların karşılıklı fikir alışverişini ve bireylerin birbirlerine güvenlerini olumlu derecede etkilediğini görüyoruz. Hedef kitleye kolay ulaşımı sayesinde sosyal medya herkesin ilk tercihi haline geldi. Bu sebeple de özellikle firmaların bu mecrayı kullanım oranı oldukça artmıştır. 

Firmalar ticari amaçla kullandığı sosyal medya hesaplarını çıkabilecek sorunları gözlemlemek ve bu sorunları en aza indirgemek için aktif olarak kullanır ve tüketicilerin marka algıları ve desteklerinin kolaylıkla yorumlanabilmesine yardımcı olur. Firmalar dışında, kişiler de sosyal medya kanallarında kişisel marka oluşturarak kendi hedef kitlelerine yayın yapmakta ve gelir elde etmektedir.

Firmaların Sosyal Medya Amaçları 

• Markaya karşı algı yaratmak

• Sosyal medya aktifliğini vurgulamak

• Tüketici ile birebir iletişim kurmak

• Tüketici sorunlarına samimi etkileşimler ile çözüm üretmek

• Marka, ürünler ve hizmetler hakkında kullanıcılara bilgi aktarmak ve geri bildirim almak 
 
Kurumlar bu hedefleri sosyal medyayı aktif kullanarak kolaylıkla gerçekleştirir. Böylelikle kurumlara sağlanan bu yarar tüketici içinse satın alma kararlarını belirleme de önemli bir kaynak olarak ön plana çıkar. Bu nedenle büyük küçük birçok firma sosyal medya uzmanları ile çalışıyor. Günümüzde sosyal medya uzmanlığı en çok tercih edilen mesleklerden biri haline geldi.

Tüketici sosyal medya ile markayı rahatlıkla yorumlar, tavsiyelerde bulunur. Böylece internet üzerinden insanların yakın çevresine verdiği bilgiler, tavsiyelerle satın alma kararları büyük ölçüde etkilenir.

Hayatımıza Etkileri

Sosyal medya ile hem fikirlerimiz hem de insanlar ile iletişimimizin doğrudan etkilendiğini söyleyebiliriz. Aslında bu sayede bireylerin birbirine olan güvenleri de olumlu yönde etkilenir. Özellikle teknoloji çağına denk gelmiş Y kuşağı medya ve iletişim araçlarını gündelik yaşamda çok sık kullanan sosyal medyanın en etkili ve en aktif kullanıcılarıdır. Bu kuşak dijital dünyanın hem üreticileri hem de tüketicileridir. Satın alma kararlarında en çok bu genç yetişkinler etkilenir çünkü medyadaki yorumlara ve tavsiyelere çok önem verirler ve doğrudan etkilenirler.

Sosyalleşme anlamında olumlu etkileri görmezden gelinemez ama insanlar üzerindeki davranış bozukluklarına da değinilmesi gerekiyor. Yeni edinilen arkadaşlıklar, sosyal ve etkin bir çevre, girişimcilik, kendini daha iyi ifade edebilme açısından en önemli olumlu etkilerini sıralayabiliriz. Öte yandan yemek alışkanlıklarımız, ego tatmini, önceliklerimize olan etkilerini de olumsuz olarak sıralayabiliriz. 

Öncelikler değişiyor, yani biraz açacak olursak güne artık sosyal medya hesaplarını kontrol etmeden başlanmıyor. Facebook, Instagram,Twitter gibi yaygın kullanılan sosyal medya hesapları kullanıcıların hayatında artık ilk sırada yer alıyor demek yanlış olmayacaktır. Aslında hepimiz sosyal medyaya karşı en ön yargılı olanlar bile bu yüzden gündelik işlerimizin çoğunu ya erteliyor ya da iptal ediyoruz. 

Hayatımızın her alanında her zaman karşılaşabileceğimiz zor durumlarda bile ilk akla gelen sosyal medya ve olan biteni orada paylaşmak oluyor. Acil durumlarda yardıma koşmak, itfaiye, polis, ambulansı aramak yerine ya fotoğrafını paylaşıyor ya da videoya çekiliyor. Bu mecranın insanlığa getireceği etkiler zamanla daha da artacak.

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya, kullanıcıların oluşturduğu bilgi ve içeriklerin eş zamanlı ve çift taraflı paylaşılmasını sağlayan iletişim kanallarıdır. Farklı insanlarla iletişim kurma, toplumsal ve ticari globalleşme ve bilgi edinme amacıyla kullanılır. 

Sosyal Medya Geleneksel Medya Farkı Nedir?

Geleneksel medya, bilgiyi kullanıcılara tek taraflı sağladığı için kullanıcılar sadece gözlemleyen ve dinleyici konumundadır. Bu yüzden kullanıcılar arası etkileşim çok mümkün değildir. Sosyal medyanın anında etkileşim kolaylığı ile kullanıcıların karşılıklı fikir alışverişini ve bireylerin birbirlerine güvenlerini olumlu derecede etkilediğini görüyoruz. 

Firmaların Sosyal Medya Amaçları Nelerdir?

Markaya karşı algı yaratmak, sosyal medya aktifliğini vurgulamak, tüketici ile birebir iletişim kurmak ve tüketici sorunlarına samimi etkileşimler ile çözüm üretmek firmaların sosyal medya amaçları arasındadır.

Yazar: Büşra Akçay

Eş zamanlı ve çift taraflı paylaşım, Kullanıcılar anlık ve interaktif içerik oluşturabiliyor, Markalar da anlık ve etkileşimli iletişim yoluyla kitlelerine ulaşabilir, Farklı insanlarla iletişim, Kullanıcılar global çapta başkalarıyla iletişim kurabiliyor, Markalar global ölçekte hedef kitlelerini genişletebilir, Toplumsal ve ticari globalleşme, Kullanıcılar dünya çapında sosyal ve ticari etkinliklere katılma imkanı buluyor, Markalar ticaretlerini geniş bir kitleyle globalleştirebilir, Bilgi edinme, Kullanıcılar geniş bir bilgi kaynağına anında erişim sağlıyor, Markalar öğrenme ve bilgi edinme süreçlerini kolaylaştırabilir, Genç yetişkinler arasında popüler, Genç yetişkinler sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor, Markalar genç yetişkinlerin ilgisini çeken içerikler oluşturabilir, Türkiye'de aktif internet ve sosyal medya kullanıcı sayısı, Türkiye'de 59,36 milyon aktif internet kullanıcısı ve 52,00 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı var, Markalar, bu geniş kullanıcı tabanıyla geniş kitlelere ulaşabilir
sosyal medya sosyal medya uzmanlığı tüketici sorunlarına çözüm üretmek dijital dünya sosyalleşme y kuşağı
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Mavi arabalı bir adam, grafitiyle kaplı metal bir duvarın önünden geçmektedir. Duvar mavi, beyaz ve siyah grafitilerle boyanmış ve duvarın tepesine siyah bir kare yapıştırılmıştır. Arabanın yanına yeşil etiketli metal bir çöp kutusu park edilmiş ve duvarda beyaz yazılı bir tabela var. Ön planda bir pencerenin yakın çekimi görülüyor. Adam güneş gözlüğü ve beyaz bir gömlek giymiştir ve dümdüz karşıya bakmaktadır. Araba sabit bir hızla ilerliyor ve güneş pırıl pırıl parlıyor.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Gerçekten Faydalı Mı?

11 Haziran 2019
Önlük ve kalp şeklinde kırmızı bir rozet takan genç bir kadın mutfakta selfie çekerken görülüyor. Kadının etrafında kırmızı ve siyah kulaklıklı bir mikrofon, kırmızı daire içinde bir kalp, beyaz başparmak işaretli mavi bir daire, birden fazla simge içeren bir video kamera, beyaz kalpli kırmızı bir daire ve arka planda bulanık yeşil bir nesne yer alıyor. Kadın nötr bir ifadeyle kameraya bakıyor, saçları arkaya toplanmış ve minimal makyaj yapıyor.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Araçları Ve İş Kolları

26 Ağustos 2019
Bu görüntü beyaz bir yüzey üzerinde bir grup logoyu tasvir etmektedir. Görüntünün ortasında kırmızı ve beyaz arka plana sahip bir kamera logosu yer almakta ve diğer logolarla çevrelenmektedir. Kamera logosunun sağında beyaz metinli kırmızı bir işaret bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmında, beyaz arka planlı ve ortasında siyah bir şekil bulunan bir logonun yakın çekimi yer almaktadır. Sol tarafta siyah arka planlı ve beyaz metinli bir telefonun yakın çekimi yer alıyor. Telefon logosunun üzerinde, mavi arka planlı ve ortasında beyaz bir şekil bulunan bir başka logonun yakın çekimi yer alıyor. Resmin sağ üst köşesinde ise beyaz arka planlı ve iki sarı şekilli bir logonun yakın çekimi yer alıyor. Bu resim modern dünyada kullanılan çeşitli logolar hakkında fikir vermektedir.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Ve Sorunları

25 Temmuz 2019
Üzerine çok sayıda renkli harf iliştirilmiş bir mantar pano görüntünün odak noktasını oluşturuyor. Ortada mavi zemin üzerinde beyaz bir harf ve sağ alt köşede yeşil beyaz bir 'E' harfi var. Harfin solunda kırmızı başlıklı kırmızı bir nesne, sağında ise mor bir kağıdın üzerinde sarı bir raptiye yer alıyor. Daha sağda beyaz bir yüzey üzerinde pembe bir harf ve onun yanında beyaz bir kağıt üzerinde yeşil bir raptiye bulunmaktadır. Sol altta yuvarlak tepeli sarı bir nesne, sağ altta ise üzerinde siyah bir harf bulunan beyaz bir kağıt yer alıyor. Görüntü canlı renklerle doludur ve mantar pano, üzerine yapıştırılmış çeşitli harfler için benzersiz bir zemin sağlar.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Bir Fırsat

18 Temmuz 2019