AnasayfaBlogDeğişim Kararları Neden Kısa Sürer?
Değişim Yönetimi

Değişim Kararları Neden Kısa Sürer?

27 Mart 2019
Bir grup beyaz oka doğru işaret eden sarı bir ok siyah bir arka plana yerleştirilmiştir. Sarı ok görüntünün üst kısmında, ucu altındaki beyaz okları gösterecek şekilde konumlandırılmıştır. Beyaz oklar, en üstteki ok sola, ortadaki ok sağa ve en alttaki ok tekrar sola bakacak şekilde üçgen şeklinde dizilmiştir. Görüntünün sol alt köşesinde, siyah arka plana sahip sarı dikdörtgen bir nesne var. Beyaz okların yanında, siyah beyaz küçük bir harf ve üçgen görüntüsü vardır. Harf üstte, üçgen ise altta konumlandırılmıştır.
KonularAçıklamalarDaha Fazla Bilgi
Kendinizi KeşfetmeAldığımız kararları kendi mutluluğumuz için mi, yoksa toplumda yer edinme veya çevremizden beklenti mi var?Tebrikler, kendinizi keşfetme sürecine başladınız! Sadece tek başınıza olsaydınız ne yapmak istediğinizi düşündükçe aslında kim olduğunuzu bulacaksanız ve değişim için ilk adımı atmış olacaksınız.
Değişime Hazır mıyız?Kendinize sorular sorarak da keşif sürecinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.Ben kimim, neler yapmaktan hoşlanırım, eğer şu an banka hesabımda ömür boyu çalışmamı gerektirmeyen kadar para olsaydı yine de bu işe devam eder miydim vs.
İşleri ErtelemeDeğişim için aldığınız kararları uygulamak için kendinize zaman ayırmalısınız. İşleri erteleme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz.
Planlı OlmakDeğişim plansız olmamalı. Günlük, aylık, yıllık, üç yıllık ve beş yıllık planlar yapmalıyız.Bu planlama sizin adım adım yol almanızı sağlar.
Gerçekçi OlmalıyızKararlarınızı kısa sürede büyük işler yaparım diye düşünerek almamalısınız. Değişim küçük adımlarla başlar.
Kendimize İnanmalıyızSizin bir günde kavrayabildiğiniz olayı başka bir kişi 2-3 saatte anlayabilir ya da diğer bir kişi sizden daha uzun sürede anlayabilir. Kendinize inanarak çıktığınız yolda başarı sizi takip edecektir.
Kaliteli İnsanlarla İletişimÇevrenizde kaliteli insanlar olması büyük şanstır ve bu insanlar sizi motive edecektir.Onlardan fikir alabilirsiniz, ama değişim sürecini tek başınıza yönetmelisiniz.
Negatif Cümlelerden ve İnsanlardan Uzak DurunSürekli aynı kararları alıp vazgeçtiğinizi söyleyen insanlardan uzak durun. Değişim pes ettiğinizde son bulur.Olumsuz cümleler kurulduğunda kendinize sorun. 2000 kez denedim mi?
Onay BeklememeAldığınız değişim kararının onaya ihtiyacı yok. Attığınız her adımda onay almayı beklerseniz büyük olasılıkla değişim süreciniz son bulur.
Değişim KararlarıYeni yıl ve doğum gününde alınan yeni kararların başında değişim gelir. Neden uygulanmaz bu kararlar, ya da kısa sürede eski hayatınıza neden dönersiniz?

Yeni yıl ve doğum gününde alınan yeni kararların başında değişim vardır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve siz artık bambaşka biri olacaksınız. Daha başarılı, daha zengin, daha mutlu, daha huzurlu… Peki neden uygulanmaz bu kararlar ya da kısa sürede eski hayatınıza neden dönersiniz?

Kendinizi Keşfedin

Aldığımız kararı kendi mutluluğumuz için mi yoksa toplumda yer edinme veya çevremizde bizden beklentisi olan insanlar için mi istedik? Şimdi durun. Derin bir nefes alın ve sessiz bir ortamda kendinize 10 dakika ayırın. Arkadaşlarınız, aileniz veya toplum olmasaydı da siz yine aynı dilekleri mi dileyecektiniz veya aynı kararları mı alacaktınız.

Tebrikler, kendinizi keşfetme sürecine başladınız! Sadece tek başınıza olsaydınız neler yapmak istediğinizi düşündükçe aslında kim olduğunuzu bulacaksanız ve değişim için ilk adımı atmış olacaksınız. Değişime hazır mısınız? Kendinize sorular sorarak da keşif sürecinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Örneğin ben kimim, neler yapmaktan hoşlanırım, eğer şu an banka hesabımda ömür boyu çalışmamı gerektirmeyen kadar para olsaydı yine de bu işe devam eder miydim vs. Kendinizi keşfettikçe neleri aslında değiştirmek isteğinizi ya da sizi nelerin daha mutlu edeceğini bulup aldığınız kararları istikrarlı bir şekilde uygulayabileceksiniz.

İşlerinizi Ertelemeyin

Değişim için aldığınız kararları uygulamak için kendinize zaman ayırmalısınız. Yarın hallederim veya sonra hallederim cümlelerini hayatınızdan çıkarın. Eğer işlerinizi erteleme alışkanlığınız varsa vazgeçmelisiniz. Çünkü bu sizin alınan kararları uygulamayacağınızı gösterir.

Planlı Olun

Değişim plansız düşünülemez. Plan yapmaya günlük hayatınızdan başlayın. Eğer 24 saati düzenli olarak yönetebilirseniz artık daha uzun vadeli planlar yapabilirsiniz. Uzun vadeli planlarınızı aylık, yıllık, üç yıllık ve beş yıllık olarak planlayın; bu planlama sizin adım adım yol almanızı sağlar.

Gerçekçi Olun

Kararlarınızı kısa sürede büyük işler yaparım diye düşünerek almamalısınız. Değişim küçük adımlarla başlar; örneğin bir yılda bir dil öğreneceğim diye bir karar aldıysanız bunu günlük kaç saat harcayarak yapabileceğinizi ve bu dile bir yılda ne kadar hakim olacağınızı bilerek yola çıkın. Ben bir yılda 3 dili anadilim gibi konuşacağım gibi bir karar fazla iddialı ve gerçeğe uygun değildir.

Kendinize İnanın

Her insanın anlama kapasitesi farklıdır, önce bunu kabul edin. Sizin bir günde kavrayabildiğiniz olayı başka bir kişi 2-3 saatte anlayabilir ya da diğer bir kişi sizden daha uzun sürede anlayabilir. Siz başarılı olacağınıza inanın. Kendinize inanarak çıktığınız yolda başarı sizi takip edecektir.

Çevrenizde Kaliteli İnsanlar Olsun ve Onlardan Fikir Alın

Gelişiminize katkı sağlamak için çevrenizde donanımlı insanlar olması büyük şanstır ve bu insanlar sizi motive edecektir. Kaliteli insanlarla yan yana olup onlardan fikir almanız doğaldır ama değişim sürecini tek başınıza yönetmelisiniz yoksa bu değişim sizi mutlu etmek yerine sizde zorunluluk hissi oluşturur ve bu süreç hüsranla son bulur.

Negatif Cümlelerden ve Negatif İnsanlardan Uzak Durun

Sürekli aynı kararları alıp vazgeçtiğinizi söyleyen insanlardan koşarak uzaklaşın. Değişim pes ettiğinizde son bulur. Bu yazıyı okuyorsanız hayatınızda hala bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız demektir. Eğer Edison ampulü keşfetme sürecinde 2000 kez denemeden vazgeçmiş olsaydı şu an Edison kim diye düşünüyorduk. O yüzden sana olumsuz cümleler kurulduğunda kendine sor. 2000 kez denedim mi?

Onay Beklemeyin

Aldığınız değişim kararının onaya ihtiyacı yok unutmayın, eğer attığınız her adımda onay almayı beklerseniz büyük olasılıkla değişim süreciniz son bulur. Size değişeceksin de ne olacak diyenlere vereceğiniz tek bir cevap var. MUTLU OLACAĞIM.

Kendinizi Keşfetme, Aldığımız kararları kendi mutluluğumuz için mi, yoksa toplumda yer edinme veya çevremizden beklenti mi var?, Tebrikler, kendinizi keşfetme sürecine başladınız! Sadece tek başınıza olsaydınız ne yapmak istediğinizi düşündükçe aslında kim olduğunuzu bulacaksanız ve değişim için ilk adımı atmış olacaksınız, Değişime Hazır mıyız?, Kendinize sorular sorarak da keşif sürecinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz, Ben kimim, neler yapmaktan hoşlanırım, eğer şu an banka hesabımda ömür boyu çalışmamı gerektirmeyen kadar para olsaydı yine de bu işe devam eder miydim vs, İşleri Erteleme, Değişim için aldığınız kararları uygulamak için kendinize zaman ayırmalısınız İşleri erteleme alışkanlığınızı değiştirmelisiniz, , Planlı Olmak, Değişim plansız olmamalı Günlük, aylık, yıllık, üç yıllık ve beş yıllık planlar yapmalıyız, Bu planlama sizin adım adım yol almanızı sağlar, Gerçekçi Olmalıyız, Kararlarınızı kısa sürede büyük işler yaparım diye düşünerek almamalısınız Değişim küçük adımlarla başlar, , Kendimize İnanmalıyız, Sizin bir günde kavrayabildiğiniz olayı başka bir kişi 2-3 saatte anlayabilir ya da diğer bir kişi sizden daha uzun sürede anlayabilir Kendinize inanarak çıktığınız yolda başarı sizi takip edecektir, , Kaliteli İnsanlarla İletişim, Çevrenizde kaliteli insanlar olması büyük şanstır ve bu insanlar sizi motive edecektir, Onlardan fikir alabilirsiniz, ama değişim sürecini tek başınıza yönetmelisiniz, Negatif Cümlelerden ve İnsanlardan Uzak Durun, Sürekli aynı kararları alıp vazgeçtiğinizi söyleyen insanlardan uzak durun Değişim pes ettiğinizde son bulur, Olumsuz cümleler kurulduğunda kendinize sorun 2000 kez denedim mi?, Onay Beklememe, Aldığınız değişim kararının onaya ihtiyacı yok Attığınız her adımda onay almayı beklerseniz büyük olasılıkla değişim süreciniz son bulur, , Değişim Kararları, Yeni yıl ve doğum gününde alınan yeni kararların başında değişim gelir Neden uygulanmaz bu kararlar, ya da kısa sürede eski hayatınıza neden dönersiniz?,
değişim karardeğişim ve karar değiştirme değişim nedir
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir grup insan bir dizüstü bilgisayarın etrafında toplanmış, bir proje üzerinde birlikte çalışıyor. Ortadaki kişi bir elinde kalem tutuyor ve diğer eliyle dizüstü bilgisayarın klavyesinde yazı yazıyor. Solda, dizüstü bilgisayarın üstünde duran beyaz bir cep telefonu ve bir kalem var. Sağda, başka bir kişi hesap makinesi kullanıyor ve dikkatle sayılara bakıyor. Ön planda bir cep telefonunun yakın çekimi görülüyor. Görüntünün alt kısmında saat takan bir el görülüyor. Daha da yaklaşıldığında, bir elin kırmızı bir kalem tuttuğu, diğer bir kişinin ise bir kalem ve bir hesap makinesi tuttuğu görülüyor. Son olarak, arka planda farklı renklerde daireler içeren bir pasta grafik görülüyor.
Kurum - Şirket Kültürü

Değişimi Yaymak Nedir?

26 Ekim 2018
Resimde ahşap bir yüzey üzerindeki birkaç kırmızı ve turuncu yaprağın yakın çekimi görülüyor. Yapraklar canlı ve taze görünmekte olup, kırmızı, turuncu ve sarı tonları yapraklar arasında değişiklik göstermektedir. Yapraklar, bazıları üst üste gelecek şekilde yelpaze benzeri bir düzende dizilmiş. Ahşap yüzey açık kahverengi renkte ve arka planda hafif bulanık. Görüntü sıcak ve canlı bir his veriyor ve güzel bir ortam yaratıyor. Ayrıca, yapraklar ışıkta parlak bir parlaklık kazanıyor ve bu da görüntünün canlı renklerine katkıda bulunuyor.
Değişim Yönetimi

Değişim Yönetimi İçin 8 Aşama

26 Temmuz 2016
Kanatlarını açmış, bir sapın üzerine tünemiş sarı ve siyah bir kelebeğin yakın çekimi. Kelebeğin kanatlarında karmaşık desenler ve başının üzerinde narin antenler var. Gövdesi sapın üzerinde dinlenirken bacakları sapın etrafında kıvrılıyor. Gövde yeşildir, üzerinde küçük yapraklar ve birkaç sarı çiçek vardır. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da kelebeğin öne çıkmasını sağlıyor. Mükemmel bir an yakalanmış, doğanın güzelliği tüm ihtişamıyla sergileniyor.
Problemler

Değişimden Neden Korkarız?

09 Şubat 2021
Masanın üzerinde plan yazan bir elin yakın çekimi. El mavi bir eldiven giymiştir ve mavi bir kalem tutmaktadır. Kalem, üzerinde siyah harfler olan mavi bir bant parçasının üzerine yazmaktadır. Masa ahşaptır ve üzerinde bir yığın kağıt ve diğer yazı gereçleri vardır. Görüntünün arka planı odak dışı ve hafif bulanık. Plan dikkatli ve düşünceli bir şekilde yazılıyor. Görüntü, eli, masayı ve arka planı gösterecek şekilde orta seviyeden çerçevelenmiştir.
Değişim Yönetimi

Değişim Yönetimi ve Liderlik

24 Aralık 2019
Takım elbiseli bir adam kahverengi bir duvarın önünde dururken gülümsüyor. Beyaz bir elbise gömleği, siyah bir kravat ve siyah bir takım elbise ceketi giyiyor. Saçları gri ve kulağında bir küpe var. Dudakları yakın görünmektedir ve güçlü bir çenesi vardır. Arkasındaki duvarda, kahverengi yüzey üzerinde beyaz bir harf var. Sağ alt köşede, açık ve odak dışı bir ampul var.
Bu, şık takım elbiseli, iyi giyimli bir adamın fotoğrafı. Başı hafifçe yana eğik bir şekilde dik duruyor ve elleri ceplerinde. Yüzünde sakin, kendinden emin bir ifade var ve duruşu profesyonel ve gururlu. Takım elbisesi lacivert ve vücuduna göre dikilmiş, beyaz gömlekli ve desenli kravatlı. Kısa kahverengi saçları ve nazik bir yüzü vardır. Gözleri sanki derin düşüncelere dalmış gibi yana bakıyor. Zeki, başarılı ve kendinden emin görünüyor, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.Faruk Ökenli
1102779
Bu resim online bir NLP kursunu ve sertifikasını tasvir etmektedir. Resimdeki kadın gülümseyerek kursun eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu ima ediyor. Boynunun, saçının ve ağzının yakın çekimi, kursun doğal dil işlemenin tüm yönlerini kapsadığını göstermektedir. Siyah arka plan ve merdiven, kursun kapsamlı ve ilgi çekici olduğunu gösteriyor. Arka plandaki kişinin elleri bulanıklaştırılarak kadına ve kurs materyaline odaklanıldığı vurgulanıyor. Kısacası, bu görsel NLP kursunun ve sertifikasyonunun ilgi çekici, kapsamlı ve ödüllendirici bir deneyim sunduğunu anlatmaktadır.
5
(40)

NLP Eğitimi

26 Konu10 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
1350790
Bir kadın çerçevenin ortasındaki büyük beyaz bir beynin önünde duruyor. Açık renkli bir bluz ve koyu renk bir pantolon giymiş olan kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş. Geniş gülümsemesi ve parlak gözleri rahat ve mutlu olduğunu gösteriyor. Uzun siyah saçları yüzünden geriye doğru toplanmış ve siyah bir fonun önünde duruyor. Beyin beyaz ve ebruli bir dokuya sahip. Çerçevenin büyük bir kısmını kaplıyor ve ince siyah bir kenarlıkla çevreleniyor. Beynin detayları çok net ve kadın ön planda hayranlık dolu bir bakışla duruyor.
4.9
(73)

Duygusal Zeka Eğitimi

36 Konu5 Saat
Bu, koyu siyah saçlarını topuz yapmış bir kadının görüntüsüdür. Kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş ve kameradan uzağa bakıyor. Uzun kollu siyah bir üst ve beyaz bir alt giymiştir. Yüz ifadesi ciddidir ve gözleri görünmemektedir. Görüntüde başka hiçbir şey olmayan beyaz bir duvarın önünde duruyor. Derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor ve beden dili düşünceli olduğunu gösteriyor.Burcu Topçu Ekelik
1102779