AnasayfaBlogPandemi Sürecini Avantaja Çevirmek
Kişisel Gelişim

Pandemi Sürecini Avantaja Çevirmek

21 Nisan 2021
Bir kadın masa başında dizüstü bilgisayarıyla oturuyor ve coşkulu bir şekilde başparmağını kaldırıyor. Dizüstü bilgisayar açık ve kadın kocaman bir gülümsemeyle doğrudan kameraya bakıyor. Arka plan biraz odak dışı ve masanın üzerinde bir yığın kitap, sol üst köşede beyaz bir raf ve sağ alt köşede bir bitki var. Arkasındaki duvar beyaz ve düz. Görüntü iyi aydınlatılmış ve kadın olumlu ve enerjik bir ruh hali içinde görünüyor. Dizüstü bilgisayarın siyah beyaz bir klavyesi var ve ekran renkli bir dizi simgeyle dolu.
EtkinlikFaydalarıNasıl Yararlanılır
Kitap OkumakBilgi ve kelime haznesini geliştirir, zihni canlı tutar, karar verme yeteneğini etkiler.Günde bir saatini kitap okumaya ayırmak.
Online Eğitimler AlmakKişisel ve profesyonel gelişimi destekler, yeni beceriler kazandırır.İlgi duyulan konularda online eğitimlere katılmak, sertifika almak.
Dizi/Film İzlemekStresi azaltır, eğlenceli vakit geçirir.Yeni dizi/film listeleri oluşturmak, İngilizce alt yazıyla izlemek.
Spor YapmakFiziksel ve zihinsel sağlığı geliştirir, enerji verir.Evde düzenli spor yapmak.
Yeni Hobiler EdinmekStres atar, yaratıcılığı artırır, yapılan işten keyif alınmasını sağlar.Çeşitli hobilere yönelmek.
Dil ÖğrenmekZihni geliştirir, yeni bir dil konuşmayı ve anlamayı sağlar.Online dil öğrenme platformlarından yararlanmak.
Birikim YapmakFinansal güvenliği sağlar, gereksiz harcamaları önler.Gereksiz harcamalardan kaçınmak.
Yeni İnsanlarla TanışmakSosyal çevreyi genişletir, yeni deneyimler kazandırır.Online etkinliklere/derslere katılarak yeni insanlarla tanışmak.
Kişisel Gelişim Kitapları OkumakKişilik özelliklerini geliştirir, yaşam kalitesini artırır.En az bir adet kişisel gelişim kitabı okumak.
Pasif Gelir OluşturmakEk gelir sağlar, finansal bağımsızlığı artırır.Online kurslar oluşturmak, yatırımlar yapmak.

Dünyanın koronavirüsle mücadelesi sürüyor. Aşıların pandeminin seyrini değiştireceği düşünülüyor. Bizler de bugünlerde kişisel karantinamızı oluşturmaya devam ediyoruz. Haliyle evlere kapandığımızda psikolojik olarak olumsuz etkileniyoruz. Ama bardağın dolu tarafından bakmak bizim elimizde. Karantina süreci boyunca kendinizi daha çok dinleyebilirsiniz. Kendinizi geliştirmek adına yeni kararlar alabilirsiniz. Gereksiz harcamalardan kaçınıp birikim yapabilirsiniz. Yeni hobiler edinebilirsiniz. 

Pandemi Sürecini Nasıl Avantaja Çeviririz?

Sizler de bu karantinada geçen pandemi sürecini daha güzel geçsin istemez misiniz? Bu verdiğimiz önerilerle kendinizdeki değişime inanamayacaksınız. Daha verimli karantina günleri geçirmek için hadi gelin önerilerimize bir bakalım. 

  • Bol Bol Kitap Okuyun

Kitap okumak beyni beslemenin önemli bir kaynağıdır. Bilgi ve kelime haznesini geliştirir. Zihni canlı tutar ve kuvvetlendirir. Karar verme yeteneğini etkiler. Kitap okumak, farkında olmasak da gelişimimize birçok fayda sağlar. Gelgelelim ülkemizdeki kitap okuma oranına baktığımızda düşük olduğunu görürüz. Aslında işe kendimizden başlayarak bunu değiştirebiliriz.

Yaşamın tek düzeliğinden sıkılanlar, hayallerini kitaplarda bulabilir. Sizler de daha az stresli bir karantina süreci istemez misiniz? Günde bir saatinizi kitap okumaya ayırabilirsiniz. Zaman geçtikçe olaylara bakış açınızın değiştiğini belki de olgunlaştığınızı göreceksiniz.

Gün geçtikçe online eğitimlere daha fazla rastlıyoruz. İçinde bulunduğumuz karantina süreci, online eğitime oldukça değer kazandırıyor. Bizlere de ilgi duyduğumuz konulara yönelmek için mükemmel bir fırsat doğuyor. Ücretsiz birçok platform bu konuda bizlere destek sağlıyor.

Bunlardan biri hiç şüphesiz İstanbul İşletme Enstitüsü. Bu sitede çeşitli sayıda ücretli ve ücretsiz eğitimler yer alıyor. Eğitimlerin sonunda bir sınav bulunuyor. Sınavı geçtiğiniz takdirde sertifika almaya hak kazanıyorsunuz. Bunun yanı sıra Udemy, Bilgeiş, Coursera gibi sitelerde de online kurslar bulunuyor. Hatta Udemy’de uzman olduğunuz konularda sizler de videolar oluşturabiliyorsunuz. Online kursunuz satın alındığında para kazanabiliyorsunuz. 

  • Netflix’te Yeni Dizi-Film Listeleri Oluşturun

Herkesin kıyıda köşede not aldığı filmlerin olduğunu tahmin edebiliyoruz. Onları ortaya çıkarmanın vakti geldi de geçiyor. Dizi/film izlemek, çoğu insanın yaptığı aktivitelerin başında geliyor. Karantina süreci boyunca, battaniye altında seyre dalmalara kim hayır diyebilir ki? İngilizce alt yazıyla izleyerek aynı zamanda dilinizi de geliştirebiliyorsunuz. 

  • Spor Yapın

Biliyoruz ki evde durdukça sizler de hamlaştığınızı hissediyorsunuz. Burada spor yapmak devreye giriyor. Düzenli spor yapmanın sağlığa faydaları artık herkes tarafından biliniyor. Düzenli spor yapmak, canlı ve zinde kalmanızı sağlıyor. Bunlarla sınırlı kalmayıp zihinsel gücü de geliştiriyor. Uykunun düzene girmesine yardımcı oluyor. Çalışma hayatına katkıları bile söz konusu olabiliyor. İyi bir şekilde odaklanabilmek için spor yapmayı önerenler dahi var. Karantina süreci içerisinde sizler de düzenli spor yaparak vücudunuza iyi bakabilirsiniz.

Bu maddeler ışığında yaptığınız aktiviteler bir süre sonra alışkanlık haline gelecek. Karantina süreci bittikten sonra bu aktivitelerin birçok faydasını göreceksiniz. Elbet günün birinde karantina süreci bitecek. Hayallerinize kavuşacağınız zamanlar gelecek. Sadece inançlı ve sabırlı olmalısınız. Sabırlı olduğunuzda kazananın siz olacağını unutmamalısınız. Bu sebeple, moral motivasyonunuzu koruyarak karantina sürecini güzel şekilde değerlendirmelisiniz. Bu aşamada güzel yollar kat edebilirsiniz.

  • Düzenli sporla iş hayatında ve sosyal yaşantıda fitliğinizi ve enerjinizi koruyabilirsiniz.

  • Kitap okumanın faydalarını akıcı ve etkili konuşma dönütüyle alabilirsiniz.

  • Yabancı dizileri İngilizce alt yazıyla izleyerek İngilizce okuma ve anlamanızı geliştirebilirsiniz.

  • Yabancı arkadaşlar edinebilirsiniz.

  • Önerdiğimiz sitelerden aldığınız eğitimlerle karantina süreci daha verimli hale gelebilir.

Hem kendinize bir şeyler katabilirsiniz hem de aldığınız sertifikayı CV’nize ekleyebilirsiniz. Aldığınız bazı eğitimleri ileri taşıyıp pasif gelir dahi oluşturabilirsiniz. 

Kitap Okumak, Bilgi ve kelime haznesini geliştirir, zihni canlı tutar, karar verme yeteneğini etkiler, Günde bir saatini kitap okumaya ayırmak, Online Eğitimler Almak, Kişisel ve profesyonel gelişimi destekler, yeni beceriler kazandırır, İlgi duyulan konularda online eğitimlere katılmak, sertifika almak, Dizi/Film İzlemek, Stresi azaltır, eğlenceli vakit geçirir, Yeni dizi/film listeleri oluşturmak, İngilizce alt yazıyla izlemek, Spor Yapmak, Fiziksel ve zihinsel sağlığı geliştirir, enerji verir, Evde düzenli spor yapmak, Yeni Hobiler Edinmek, Stres atar, yaratıcılığı artırır, yapılan işten keyif alınmasını sağlar, Çeşitli hobilere yönelmek, Dil Öğrenmek, Zihni geliştirir, yeni bir dil konuşmayı ve anlamayı sağlar, Online dil öğrenme platformlarından yararlanmak, Birikim Yapmak, Finansal güvenliği sağlar, gereksiz harcamaları önler, Gereksiz harcamalardan kaçınmak, Yeni İnsanlarla Tanışmak, Sosyal çevreyi genişletir, yeni deneyimler kazandırır, Online etkinliklere/derslere katılarak yeni insanlarla tanışmak, Kişisel Gelişim Kitapları Okumak, Kişilik özelliklerini geliştirir, yaşam kalitesini artırır, En az bir adet kişisel gelişim kitabı okumak, Pasif Gelir Oluşturmak, Ek gelir sağlar, finansal bağımsızlığı artırır, Online kurslar oluşturmak, yatırımlar yapmak
Pandemi Sürecini Avantaja Çevirme karantina süreci karantina günlerini değerlendirmek Pandemi Sürecini Nasıl Avantaja Çeviririz
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü bir fotoğraf için gülümseyen bir adamı gösteriyor. Takım elbise giyiyor ve profesyonel bir ortamda olduğu anlaşılıyor. Boynunun ve yüzünün yakın çekimi neşeli ifadesini gösteriyor ve sakalı ona seçkin bir görünüm veriyor. Ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir metin var, muhtemelen üretim yönetimi kursuyla ilgili. Genel olarak, bu görüntü kursun önemini aktarıyor ve konuyla ilgili bir güven ve gurur duygusu veriyor.
4.9
(16)

Üretim Yönetimi Eğitimi

24 Konu5 Saat
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Açık ten rengine sahip ve kahverengi gözleri mutlulukla parlıyor. Koyu renk saçları düzgünce kesilmiş ve yüzü rahat ve memnun. Beyaz arka planla güzel bir tezat oluşturan mavi bir tişört giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve olumlu tavrı bulaşıcı. Gerçekten mutlu ve o andan memnun görünüyor. Bu görüntü bir neşe anını yakalıyor ve öznenin duygusunu aktarıyor.Bahadır Atmaca
1287464
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901