AnasayfaBlogBitcoin (BTC) Nedir?
Nedir?

Bitcoin (BTC) Nedir?

28 Ocak 2020
Bu, gümüş renkli ve pürüzsüz yüzeyli tek bir madeni paranın yakın çekim fotoğrafıdır. Madeni para kadrajda hafifçe merkezin dışında, madeni paranın sol tarafı sağ tarafına göre daha fazla yer kaplıyor. Sikke hafifçe eğiktir, böylece sağ taraf soldan biraz daha yüksektir. Sikkenin ön yüzü görülebiliyor ve karmaşık detaylara sahip dairesel bir tasarım içeriyor. Arka plan bulanıklaştırılarak madeni paraya daha fazla vurgu yapılmıştır. Sikke, yansıtıcı bir yüzeye sahip metalden yapılmış gibi görünmektedir. Muhtemelen ortamdaki ışıklandırma nedeniyle biraz daha koyu bir hale ile çevrilidir.
KonuAçıklamaÖnemli Notlar
Bitcoin (BTC)Sanal bir para birimidir. Blockchain teknolojisi kullanılarak korunur. Herhangi bir merkezi veya sahibi yoktur.BTC, fiziksel olarak kullanılamaz ancak diğer para birimlerine çevrilebilir veya dijital para olarak harcanabilir.
BlockchainSanal paraların güvenli bir şekilde transfer edilmesini sağlayan bir veri tabanı sistemidir.Verilerin değiştirilmesi veya silinmesi mümkün değildir. Bu veriler her zaman güncel kalır.
Bitcoin MadenciliğiBitcoin yazılımcılar (madenciler) bilgisayara yüklenen yazılım programı sonucunda matematiksel işlemleri çözerek Bitcoin üretirler.Bitcoin madenciliği, yüksek bilgisayar donanımı ve enerji tüketimi gerektirir.
AltcoinBitcoin'e alternatif olarak çıkarılan diğer kripto para birimlerine verilen genel isimdir.Altcoinler genellikle Bitcoin'den daha hızlı işlem görür ve kullanıcı sayısı daha fazladır.
Bitcoin'in AvantajlarıKüresel bir piyasadır, hükümete bağlı değildir, enflasyon riski düşüktür, işlem maliyeti düşüktür ve güvenlidir.Bitcoin yatırımları, yatırımcıların kişisel bilgilerini gizli tutmalarını sağlar.
Bitcoin'in DezavantajlarıKullanım oranı düşüktür, yasal düzenlemeler eksiktir ve dalgalı bir piyasa değerine sahiptir.Ani değer dalgalanmaları, yatırımcılar için al/sat riskini artırır.
Bitcoin'in YaygınlaşmasıGünümüzde birçok ülkede ve sektörde Bitcoin ve diğer kripto paralar kullanılmaya başlanmıştır.Yasal düzenlemelerin olmaması, bazı ülkelerde Bitcoin kullanımına karşı bir tedirginlik oluşturmuştur.
Bitcoin DolandırıcılığıBitcoin'in anonim yapısı, dolandırıcılar için cazip bir araç haline getirmiştir.Bitcoin işlemlerinin geri alınamaması, dolandırıcılık olaylarını engellemeyi zorlaştırır.
Bitcoin ve Blockchain Kullanım AlanlarıPara transferi dışında saklama, depolama, yönetme gibi birçok alanda kullanılabilir.Blockchain teknolojisi, veri güvenliği sağlamanın yanı sıra süreçleri daha verimli hale getirmek için kullanılabilir.
Kripto Para Yasal DüzenlemeleriÇoğu ülke, Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanımı ve ticaretine yönelik resmi yasal düzenlemeler yapmamıştır.Bu durum, bireyler ve işletmeler için belirsizlik yaratmakta ve potansiyel riskleri artırmaktadır.

Hemen hemen hepimizin aşina olduğu Bitcoin nedir? Bitcoin aslında bir sanal para birimidir. Bitcoin’in kısaltılmış hali BTC’dir. 2008 yılında Satoshi Nakamato takma isminde birinin doküman yayınlamasıyla ortaya çıktı. Tabii bu dokümanın arkasından Satoshi dediğimiz anonim kişi, bir deneysel çalışma yaparak 2009 yılında Bitcoin’i dünyaya tanıttı.

Bitcoin, blokchain denilen blok zincir teknolojisiyle şifreli bir şekilde korunur. Bir çeşit kripto para birimidir.  Blok zincir nedir diye soracak olursanız; BTC gibi sanal paraların güvenli bir şekilde transfer edilmesini sağlayan veri tabanıdır. Yani blok zincirin içinde bulunan veriler hiçbir şekilde değiştirilemez ve silinemez. Böylelikle hep güncel kalır. Bitcoin’i herkes hiçbir engelleme ya da kısıtlama olmadan kullanabilir. Bitcoin’in bir merkezi ya da sahibi yoktur. Bitcoin’in fiziksel olarak kullanılması mümkün değildir. Ancak BTC, euro ve dolar gibi diğer para birimlerine dönüştürülebilir ya da dijital para olarak harcanabilir.

Gelişen teknoloji sayesinde her şey daha hızlı ve daha kolay olmaya başladı. Artık her şeyin internet üzerinden sağlandığı bir dünyada yaşıyoruz. Para da bu dünyanın bir parçası haline geldi. Günümüze doğru geldikçe dijital bir para türü olan bitcoin ortaya çıktı ve gittikçe popüler olmaya başladı.

Bitcoin Nasıl Üretilir? Blockchain Nedir?

Bitcoin yazılımcılar (madenciler) aracılığıyla bilgisayara yüklenen yazılım programı sonucu sistemdeki matematiksel işlemleri çözerek karşılığında ödül olarak bitcoin kazandıkları bir sistemdir.

Blockchain asıl anlamı blok zincirdir. 2008 yılında Satashi Nakamoto tarafından dijital para transferlerinin kayıtlarının tutulması için geliştirilmiştir. Blockchain kayıtların tutulduğu bir defter görevi görür. Merkeze bağlı olmayan, şifrelerle işlem gören dağınık bir veri tabanı sistemidir. Para transferi yapılırken bloklar oluşturulur. Para transferi yapan kişinin bilgileri, göndereceği tutar gibi işlemler bir bloktur. Bu bloklar para transferi yapılırken şifrelenir, şifreler bir daha değiştirilemez ve kırılamaz duruma getirilir.

Sistemdeki herkese bu bloklar dağıtılır ve sistemdeki herkeste bu şifreli bilgiler bulunur. Sonuç olarak merkeze bağlı olmayan bir sistem oluşur. Bu bilgiler yalnızca blok üzerinden işlem yapan alıcı ve satıcı grup tarafından işlenir. Blockchain sistemi herkes tarafından incelenebilir, açıktır, güvenilirdir. Küresel açık bir defter olan blockchain sisteminde yalnızca para transferi değil birçok alanda saklama, depolama ve yönetme gibi işlemler yapılabilir.



Altcoin Nedir?

Bitcoin'e alternatif olarak çıkartılan kripto para birimini ifade eder.

  • Dolaşım hacmini yükseltir,

  • Kripto para sistemini geliştirir,

  • Bitcoinden daha hızlı işlem görür,

  • Kullanıcı sayısı fazladır ve işlemler gizli yapılır, bu özellikler altcoinlerin olumlu taraflarıdır.

  • En küçük hata payında yatırımcılarda paniğe sebep olarak güvensizlik oluşturur. Bu özellik ise olumsuz tarafını oluşturur.

Bitcon'in Avantajları ve Dezavantajları

Avantajları:

  • Küresel bir piyasadır. Dünyanın her yerine gönderilebilir ve işlem yapılabilir.

  • Hükümete, siyasi bir mekanizmaya bağlı değildir Parasal krizlerin en büyük sebebi bir hükümet sistemine bağlı olmaktır. Bitcoin sisteminde böyle krizler yaşanmaz.

  • Enflasyon riski düşüktür. Sınırlı sayıda bitcoin olduğu için herhangi bir para arzından kaynaklı enflasyon görülmez.

  • Bitcoin sisteminde ne kadar yatırımınız olduğu gibi bilgiler hükümet dahil herhangi biri tarafından bilinemez, takip edilemez.

  • İşlem maliyeti düşüktür. Blockchain içerisinde yapılan işlemlerin maliyeti dışında herhangi bir ek ücret talep edilmez.

  • Merkeze bağlı değildir. Şifreleme yöntemleriyle korunur. Güvenilirdir.

Dezavantajları:

  • Ani iniş, ani yükselişler al/ sat riskini artırdığı için çoğu yatırımcı soğuk bakar.

  • Bitcoin diğer paralara (altın , dolar,...) göre daha az bilindiği için kullanım oranı diğer paralara göre daha düşüktür.

  • Daha yeni duyulan bir para birimi olduğu için devletler herhangi bir yasal düzenleme yapmamıştır. Bu durum kripto para piyasası üzerinde yasa dışı algı oluşturmuştur.

Bitcoin kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Bazı ülkeler bu para birimine karşı olumlu bir bakış açısına sahipken bazı ülkeler de herhangi bir yasal düzenleme olmadığı için tedirgin bir hal alırlar. Çünkü yeni bir para birimi olan bitcoin üzerinden yasal olmayan yollarla günümüzde birçok dolandırıcılık olayları da yaşanmaktadır. Bu para birimine bağlı olarak ortaya çıkan blockchain teknolojisi de paranın dışında birçok kullanım alanıyla giderek yaygınlaşıyor.

Günümüzde artık her şeyin internet üzerinden sağlandığı bir ortam oluşmaya başlamıştır. İşlem maliyetini ortadan kaldıran, güvenilirliği yüksek dijital dünyanın odak noktası haline gelen bu para birimi ülkeler ve devletler açısından cazip görünüyor. Teşvik edici politikalarla, gerekli yasal düzenlemelerle bitcoin üzerinden birçok alanda fayda sağlanabilir.

Bitcoin Ne Demek?

Bitcoin nedir dedikten sonra biraz da Bitcoin’in derinlerine inerek Bitcoin ne demek, Bitcoin’i biraz daha yakından tanıyalım. Temel olarak Bitcoin, bir matematiksel işlemden başka bir şey değildir. Ayrıca Bitcoin üretimini yapmak için matematiksel formüllerin bulunduğu yazılımlar kullanılır.

Hazır BTC üretimi için matematiksel formüllerden yararlanıldığından bahsetmişken Bitcoin üretimi nasıl yapılır biraz da onu inceleyelim. Bitcoin madenciliği denilen bir işlemle BTC üretimi gerçekleşiyor. Bitcoin madenciliği, matematiksel hesaplar ile sistem ağını koruyarak Bitcoin kazma işlemi demek oluyor. Yani Bitcoin madenciliğini bir taş ocağından maden kazmak gibi düşünebiliriz. Ancak Bitcoin madenciliğinin herhangi bir fiziksel güçle kazılmadığını söyleyebilirim. Bitcoin kazma dediğimiz mining işlemi, bilgisayar ve benzeri donanımların çok çok yüksek performanslarla çalışmasıyla gerçekleşiyor. Ve oldukça uzun zamanlar alabiliyor. Bu durumda Bitcoin madenciliği git gide zorlaşıyor.

Bitcoin mining işlemi önceleri bilgisayarların işlemcileriyle yapılırdı. Ancak BTC madenciliği işine giren çok sayıda kullanıcının olması ve birbirleri arasında doğan rekabet, onları başka arayışlara yönlendirdi. Günümüzde ise Bitcoin kazma hem bilgisayar işlemcileriyle yapılırken hem de yüksek performansla çalışan bilgisayar ve cihazlarla yapılabiliyor. Tabii yüksek performanslı cihazlarla BTC üretmek her ne kadar daha kolay bir işlem olsa da yüksek performansla çalışan cihazların bozulma tehlikesi de var. Bu yüzden Bitcoin minerların yani BTC üreticilerinin her daim bu cihazların başında durması gerekiyor.

Bitcoin Nedir Kısaca?

Bitcoin bilgisayar ortamında üretilen bir para birimidir. Herhangi bir hükümete bağlı olmayan, bir merkez bankası tarafından üretilmeyen, ülkelerin kendi paralarıyla da alım satım yaptığı, aracı olmaksızın transfer edilebilen bağımsız dijital para birimidir.

Bitcoin Nasıl ortaya çıktı?

ABD de yaşanan 2008 kriziyle birlikte Satashi Nakamoto ''Eşten - Eşe Nakit Ödeme Sistemi'' adlı bir makale yayımladı. Makalede bu sistemin açık, güvenilir, karşılıklı işlemler yapılabilen, sisteme dahil olan kişiler tarafından denetimi yapılabilen bir para sistemi olduğu anlatılmaktadır. Satashi Nakamoto'nun yayımladığı makale insanların dikkatini çekmiş ve o günden bugüne dijital para sistemi olan bitcoin gittikçe popüler olmaya başlamıştır.

BTC üretimi yapılması şart değil. Aynı zamanda Bitcoin satın alınabilir. Bunun için havale/eft veya kredi kartı yoluyla Bitcoin satışı yapan kripto para borsa siteleri bulunuyor. Tabii ki bu Borsa sitelerinden BTC alışverişi yapmadan önce borsanın altyapısını, güvenilirliğini enine boyuna araştırmak gerekiyor.

Bitcoin’in güvenilirliğine biraz bakmak gerekirse, Bitcoin’in belli bir protokole sahip olmasıyla birlikte BTC üzerinde gerçekleştirdiğiniz her şey şifrelenerek kayıt altına alınır. Bitcoin’inizi sakladığınız cüzdanınız ya da bilgisayarınızın hacklenmesi gibi durumlar da söz konusudur. Ancak bu durumları yaşamamanız adına gereken önlemleri aldığınızda Bitcoin sistemi son derece güvenilir bir sistemdir diyebiliriz. Bitcoin değerini belirleyen faktör ise aslında insanların kendisidir. Yani insanlar ne kadar Bitcoin’e yönelirse Bitcoin’in değeri o kadar artar demek daha doğrudur. Bu yüzden Bitcoin’in değeri ani artış ve azalış göstermiş oluyor.

Bitcoin Avantajları Nedir?

Bitcoin kullanımı pek çok açıdan avantajlıdır aslında. BTC sisteminin maksimum 21 milyon adet üretilmesinden dolayı Bitcoin asla enflasyondan etkilenmez. Bunun yanı sıra çökme riski de oldukça düşüktür. Çünkü Bitcoin’in bir merkezi ya da hiçbir yere bağlılığı yoktur. BTC teknolojisi “peer to peer” yani eşler arası sistemle çalışıyor. Eşler arası ağ ya da eşler arası sistem denilen kavram da cihazların, internet üzerinden birbiriyle kontak kurarak, aralarında herhangi bir aracı olmadan doğrudan veri aktarımı yapabilmesidir. Yani kredi kartı ya da diğer ödeme sistemlerinde olduğu gibi Bitcoin’i geri talep etme gibi imkân olmadığından Bitcoin’e güvenli demek daha doğru olacaktır.

Bir çuval dolusu altın kadar Bitcoin’e sahip olsanız bile Bitcoininizi bir cüzdan ya da küçücük bir hafıza kartında taşıyabilirsiniz. Bitcoin’in iz sürülemez oluşu mekânın sahibi benim demeniz demek. BTC sisteminizde ne kadar mali kaynağınızın olduğunu siz harici hiç kimse bilemez ve takip edemez.

Bitcoin’in avantajları olduğu kadar dezavantajları da yok değil elbette. Bitcoin’in izi sürülemez dedik. Ancak bu durum bir açıdan da dezavantaj demek oluyor. Yani iz sürülemez olan Bitcoin, illegal işlerin de kolaylıkla yapılabilmesini sağlıyor. Bitcoin’in henüz 11 yıllık bir geçmişi olsa da Bitcoin’e alternatif olarak farklı sanal para teknolojileri üretilebilmesi mümkün. Yani BTC ile diğer teknolojiler arasında rekabet olabilir. BTC sisteminin şeffaf olmasından dolayı açıklarının bulunmasıyla birlikte yeni teknolojiler neden geliştirilmesin? Bitcoinler kaybolabiliyor ya da Bitcoinler dijital cüzdanlardan çalınabiliyor.

Maalesef bu durumun önüne geçilemiyor. Yani cebinizde taşıdığınız cüzdanınız kaybolduğunda ya da çalındığında kredi kartlarınızı bankaları arayarak iptal edebiliyorsunuz ancak BTC söz konusu olduğunda bu konuda yapılabilecek hiçbir şey olmuyor. Bitcoinleri kaybetmemenin en iyi yolu, internet bağlantısı olmayan bir alanda saklamak. BTC değerinin ani artışa ve azalışa sahip olması durumundan dolayı Bitcoin’e yapılacak yatırımların dengeli ve hesaplı bir şekilde yapılması ve Bitcoinlerin ha deyince satılıp alınamaması da bir başka dezavantaj diyebiliriz.

Bitcoin Nasıl Kullanılır?

Bitcoin dünyasına yatırım yapmak istiyorsanız, nasıl kullanacağınız konusunda da bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bitcoin’i de satın aldınız ya da Bitcoin üretiyorsunuz diyelim. İyi miktarda da Bitcoin’e sahipsiniz ve bunları en iyi şekilde saklıyorsunuz. Ancak ihtiyaç durumunda Bitcoin’i nasıl kullanacaksınız? Bunun için Bitcoin’i ne amaçla kullanacaksınız öncelikle onu belirlemeniz gerekiyor. Yatırım için kullanacaksanız Bitcoinlerinizi kripto para borsalarına yatırabilirsiniz. Uzun vadeli yatırım yapacaksanız Bitcoinleriniz için bir süre belirleyebilirsiniz. Burada unutmamanız gereken nokta 1 Bitcoin’in her zaman 1 Bitcoin’e eşit olduğudur. Yani yatırım sürecinde BTC değerinin yükselişi ve alçalışı ile ilgilenmeyin.

Bitcoin miktarınız fazla ise Bitcoinlerinizi sanal cüzdanlarda saklamanızda yarar var. Çünkü mevcut kripto para borsalarının altyapısı yeterli gelmediğinden Bitcoinleriniz hiç olabilir. Al-sat olarak az miktarda Bitcoin ile yatırım yapmayı düşünüyorsanız kripto para borsaları tercih edebileceğiniz bir seçenektir.

Bir başka tercihiniz ise Bitcoinlerle alışveriş yapmak olabilir. Bunun için bir sanal para cüzdanı edinmeniz gerekir. Sanal para cüzdanları cep telefonunuza ya da bilgisayarınıza indireceğiniz bir program olabilir. Bu Bitcoinlerinizle internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Dünyada pek çok yerde kripto para ile alışveriş yapılabiliyor. Ancak ülkemizde kripto para ile alışveriş yapmayı sağlayan firmalar henüz tam olarak bulunmamış olsa da ilerleyen yıllarda kripto paralar ile işletmeler yavaş yavaş ödeme almaya başlayacaklardır. Yani Bitcoinlerle aslında sanal ürünler satın alabiliyorsunuz.

Örneğin; oyun, web sitesi için domain ve hosting hizmetleri, yazılım programları gibi. Kripto paralar ile satın alma işlemi yapmak için alışveriş yapabileceğiniz siteler mevcut. Bitcoin Navigator, Bitcoin Travel, Bitshopping, AbitSky gibi siteler ile dünyanın neresinde olursanız olun alışveriş yapabileceğiniz mekanları, mağazaları, yerleri bulabilir ve güvenle alışverişinizi yapabilirsiniz. Bitcoin sanal para olarak kullanılsa da ilerleyen zamanlarda kâğıt paranın yerine geçer mi bilinmez ama bekleyip görmekte yarar var.

Bitcoin nedir?

Bitcoin bilgisayar ortamında üretilen bir para birimidir. Bitcoin’in kısaltılmış hali BTC’dir. 2008 yılında Satoshi Nakamato takma isminde birinin doküman yayınlamasıyla ortaya çıktı. Herhangi bir hükümete bağlı olmayan, bir merkez bankası tarafından üretilmeyen, ülkelerin kendi paralarıyla da alım satım yaptığı, aracı olmaksızın transfer edilebilen bağımsız dijital para birimidir.

Bitcon'in Avantajları Nelerdir?

Küresel bir piyasadır. Dünyanın her yerine gönderilebilir ve işlem yapılabilir. Enflasyon riski düşüktür. Sınırlı sayıda bitcoin olduğu için herhangi bir para arzından kaynaklı enflasyon görülmez.

Bitcon'in Dezavantajları Nelerdir?

Ani iniş, ani yükselişler al/ sat riskini artırdığı için çoğu yatırımcı soğuk bakar. Bitcoin diğer paralara (altın , dolar,...) göre daha az bilindiği için kullanım oranı diğer paralara göre daha düşüktür.

Bitcoin’i nasıl kullanabiliriz?

Bunun için Bitcoin’i ne amaçla kullanacaksınız öncelikle onu belirlemeniz gerekiyor. Yatırım için kullanacaksanız Bitcoinlerinizi kripto para borsalarına yatırabilirsiniz.Bir başka tercihiniz ise Bitcoinlerle alışveriş yapmak olabilir. Bunun için bir sanal para cüzdanı edinmeniz gerekir.

Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin madenciliği için fiziksel bir güce ihtiyaç yoktur. Bitcoin kazma dediğimiz mining işlemi, bilgisayar ve benzeri donanımların çok çok yüksek performanslarla çalışmasıyla gerçekleşiyor. Ve oldukça uzun zamanlar alabiliyor.

Bitcoin (BTC), Sanal bir para birimidir Blockchain teknolojisi kullanılarak korunur Herhangi bir merkezi veya sahibi yoktur, BTC, fiziksel olarak kullanılamaz ancak diğer para birimlerine çevrilebilir veya dijital para olarak harcanabilir, Blockchain, Sanal paraların güvenli bir şekilde transfer edilmesini sağlayan bir veri tabanı sistemidir, Verilerin değiştirilmesi veya silinmesi mümkün değildir Bu veriler her zaman güncel kalır, Bitcoin Madenciliği, Bitcoin yazılımcılar (madenciler) bilgisayara yüklenen yazılım programı sonucunda matematiksel işlemleri çözerek Bitcoin üretirler, Bitcoin madenciliği, yüksek bilgisayar donanımı ve enerji tüketimi gerektirir, Altcoin, Bitcoin'e alternatif olarak çıkarılan diğer kripto para birimlerine verilen genel isimdir, Altcoinler genellikle Bitcoin'den daha hızlı işlem görür ve kullanıcı sayısı daha fazladır, Bitcoin'in Avantajları, Küresel bir piyasadır, hükümete bağlı değildir, enflasyon riski düşüktür, işlem maliyeti düşüktür ve güvenlidir, Bitcoin yatırımları, yatırımcıların kişisel bilgilerini gizli tutmalarını sağlar, Bitcoin'in Dezavantajları, Kullanım oranı düşüktür, yasal düzenlemeler eksiktir ve dalgalı bir piyasa değerine sahiptir, Ani değer dalgalanmaları, yatırımcılar için al/sat riskini artırır, Bitcoin'in Yaygınlaşması, Günümüzde birçok ülkede ve sektörde Bitcoin ve diğer kripto paralar kullanılmaya başlanmıştır, Yasal düzenlemelerin olmaması, bazı ülkelerde Bitcoin kullanımına karşı bir tedirginlik oluşturmuştur, Bitcoin Dolandırıcılığı, Bitcoin'in anonim yapısı, dolandırıcılar için cazip bir araç haline getirmiştir, Bitcoin işlemlerinin geri alınamaması, dolandırıcılık olaylarını engellemeyi zorlaştırır, Bitcoin ve Blockchain Kullanım Alanları, Para transferi dışında saklama, depolama, yönetme gibi birçok alanda kullanılabilir, Blockchain teknolojisi, veri güvenliği sağlamanın yanı sıra süreçleri daha verimli hale getirmek için kullanılabilir, Kripto Para Yasal Düzenlemeleri, Çoğu ülke, Bitcoin ve diğer kripto paraların kullanımı ve ticaretine yönelik resmi yasal düzenlemeler yapmamıştır, Bu durum, bireyler ve işletmeler için belirsizlik yaratmakta ve potansiyel riskleri artırmaktadır
Bitcoin blockchain kripto para Bitcoin Nedir Bitcoin Nasıl Üretilir bitcoin ne demek bitcoin madenciliği mining bitcoin kazma sanal para sanal cüzdan satoshi nakamato kripto para borsaları btc
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Ortasında Bitcoin sembolü bulunan altın bir madeni paranın yakın çekimi. Madeni paranın etrafında dairesel bir desen var, güneş ve ondan yayılan ışınların detayları var. Sikke beyaz bir arka plana karşı izole edilmiş ve hafifçe sağa doğru eğimli. Ortada yer alan Bitcoin sembolü, daire ve kare de dahil olmak üzere birçok çizgi ve şekilden oluşan inanılmaz derecede karmaşık bir tasarımdır. Madeni paranın altın rengi parlak bir şekilde parlayarak arka plandan sıyrılmasını sağlıyor.
Ne Demek?

Kripto Ne Anlama Gelir?

14 Ocak 2020
Mavi gömlekli ve gözlüklü bir kadın büyük bir madeni para grubunun önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve gözleri paralara odaklanmış durumda. Saçları arkaya toplanmış ve alnı görünüyor. Sağ tarafındaki bir kanalın üzerinde bir dalgalanma logosu görülüyor. Göğsünün yakın çekiminde beyaz bir nesne görülüyor. Ortada bir madeni paranın yakın çekimi ve solda bir saatin yakın çekimi var. Kadının etrafı çeşitli şekil ve boyutlarda madeni paralarla çevrilidir. Onları dikkatle inceliyor, muhtemelen sayıyor ya da düzenliyor gibi görünüyor. Sikkelerin renkleri nötr arka planda göze çarpıyor, altın ve gümüş sikkeler ışıkta parlıyor.
Nedir?

Kripto Para Ne Demek?

21 Ağustos 2021
Beyaz bir arka plana karşı altın bir sikke tutan bir elin yakın plan çekimi. Sikke, avuç içi yukarı bakacak şekilde sıkılmış bir yumrukta tutulmaktadır. Sikke dairesel ve altın renginde olup kenarları kabarık desenlidir. Sikkenin bir yüzünde bir aslan gravürü, diğer yüzünde ise bir lamba resmi vardır. El soluk ve incedir, uzun parmakları ve kesilmiş tırnakları vardır. Işık, madeni paranın yüzeyindeki çıkıntıları yakalayarak metalin parlaklığını ve dokusunu vurgular.
Kişisel Gelişim

Sanal Para Birimleri ve Değerleri

29 Ekim 2020