AnasayfaBlogYabancı Dil En Hızlı Nasıl Öğrenilir?
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil En Hızlı Nasıl Öğrenilir?

18 Ağustos 2018
Kulaklık takmış bir adam kanepede oturmuş, kucağındaki dizüstü bilgisayara odaklanmıştır. Yüzünde ciddi bir ifade vardır ve elleri klavyenin üzerindedir. Kulaklarından bir çift kulaklık çıkmaktadır ve saçları hafif dağınıktır. Arka plan bulanık ve odak dışı, birkaç beyaz ve yeşil nesne görülebiliyor. Adam görüntünün net odağı ve belli ki derin bir konsantrasyon içinde.
Önerilen YöntemNe İşe YararEk Bilgi
Özgüvenli OlunYabancı bir dil öğrenmenin yolu özgüvenli olmaktan geçer.Hangi amaçla öğreneceğinizi belirleyin ve bu amaç doğrultusunda ilerleyin.
Online Eğitimlerden Faydalanınİstanbul İşletme Enstitüsü gibi platformları kullanabilirsiniz.Online eğitim platformları sayesinde evinizin rahatlığında yabancı dil öğrenebilirsiniz.
Kalıplaşmış Yöntemlerinden KaçınınEzberlemek yerine anlamaya ve uygulamaya dayalı yöntemler kullanın.Elde edeceğiniz bilgilerin kalıcı olması için bu yöntem daha etkilidir.
Bol Bol Film İzleyinFilm izlemek, dinlemek ve konuşmak için kullanılan dile aşina olmanızı sağlar.İlk önce Türkçe altyazılı, daha sonra yabancı dil altyazılı izleyin.
Kitap OkuyunYeni kelime bilgisi ve dil yapısını öğrenimini destekler.Anlamadığınız kelimelerin üzerine not alın ve kelime gelişimini izleyin.
DinleyinDuyduklarınızı tekrar etmek konuşma becerilerinizi geliştirir.Filmler, şarkılar, podcastler dil öğreniminde dinleme araçları olarak kullanılabilir.
Yeni Arkadaşlar BulunDil pratiği yapabileceğiniz sosyal ağlarınızı genişletir.Bu, akıcı konuşma ve pratiği arttırır.
Yurt Dışı EğitimleriÖğrenilen dili sık sık kullanabileceğiniz bir çevre oluşturur.Yeni kültürlere aşinalık sağlar ve dil anlamında farkındalığı artırır.
Günlük Yaşamda KullanımDilin gerçek hayatta nasıl kullanıldığını gösterir ve pratiği artırır.Günlük hayattaki basit konuşmalar yoluyla dil becerileri geliştirilebilir.
Bu Dilde Sohbet EdinDil yeterliliğini artırır ve dilin aktif kullanımını sağlar.Canlı sohbet ortamları, dil öğrenimini daha etkileyici ve eğlenceli hale getirir.

Değişen dünyada iş arayanların aradığı en büyük nitelik olan yabancı dil donanımı herkes için önemli bir hal almış durumda. Tabi ki tek neden bu değil. Kişisel gelişim, uluslararası iletişimin kuvvetlenmesi, sınav sisteminin beklediği belirli yabancı dil düzeyi yeterliliği, yurt dışı eğitimlerinin popülerleşmesi ve yaygınlaşması kişilerin yabancı dil öğrenme çabasını arttırmakta. 

Peki en hızlı nasıl yabancı dil öğrenebilirsiniz? Hangi yöntemler işinizi kolaylaştırarak dil öğrenim sürenizi kısaltır? Kısa sürede yabancı dil öğrenen kişilerle kurduğum iletişim sonucunda sizin için birkaç yöntem sıraladım. Hadi bu yöntemlere bir göz atalım. 

Özgüvenli Olun

Ana dilinizi nasıl öğrendiyseniz yabancı bir dili de öğrenmek zor değil. Bunun için sadece doğru yöntemlerle hareket etmeniz gerekiyor. Hangi amaçla öğreneceksiniz? Yabancı dil öğrenme amacınız sadece konuşmak mı? Yok, ben okuduğumu anlasam yeter gibi çeşitli amaçlarınız olabilir. Bunu belirlerseniz bu süreçte daha hızlı yol alırsınız. Örneğin en sık yapılan hatalardan birisi yabancı dil konuşmak isteyen birinin asla konuşma pratiği yapmamasıdır.

Online Eğitimlerden Faydalanın

Artık online eğitimler ile yabancı dil öğrenilebiliyor. Bunun için İstanbul İşletme Enstitüsü mükemmel bir platform. İngilizce veya Almanca gibi dilleri evinizin rahatlığında öğrenebilirsiniz. Üstelik sınavlarda başarılı olanlara sertifika da veriyor. İster bilgisayarınızdan isterseniz cep telefonundan bile derslere katılmanız mümkün.

Yapacağınız tek şey düzenli derslere katılmak ve öğrendiklerinizi pekiştirmek için ödevlerinizi tamamlamak. Bu kadar basit. Bir yere gitmenize gerek kalmadan trafikte vaktinizi öldürmeden yabancı dil öğrenebilirsiniz. Hatta yabancı dil dışında da pek çok seveceğiniz eğitimlere de ücretsiz katılabilirsiniz. 

Yabancı dil eğitimi için kurs var mı?

İstanbul İşletme Enstitüsü dil öğrenme konusunda ücretsiz online eğitimler düzenliyor. Enstitü kapsamında alacağınız farklı Yabancı Dil Eğitimleri size çok şey katacaktır.

Kalıplaşmış Yöntemlerinden Kaçının

Alışık olduğumuz ders çalışma sistemi yabancı dil öğrenirken pek etkili olmuyor. Aksine işleri zorlaştırıyor. Oturup kelime ezberlemeye çalışmanın, dilbilgisi kurallarını tekrar tekrar okumanın size hiçbir faydası olmayacak. Elbette bu yolları da kullanacaksınız ancak bu yolla öğrendiğinizi zannettiğiniz her yeni bilgi ne yazık ki kısa bir süre sonra uçup gider. Ezberle ve unut döngüsünden çıkmadığınız sürece yabancı dil öğrenmek bir işkenceye dönüşür.

Bol Bol Film İzleyin

İzlediğiniz filmleri iki farklı çeşitte izleyin. İlk olarak bir süre kendi Türkçe alt yazılı izleyin, daha sonra öğrenmek istediğiniz dilde izlerken aynı anda bu dilin alt yazısının da görünmesine önem gösterin. 

Kitap Okuyun

Öğrenmek istediğiniz dilde kitap okumaya çalışıp anlamadığınız kelimelerin Türkçesini kitabın üzerine not almanız ve bu kelimeleri de 4-5 kere yazmanız kelime bilginizi ve öğrendiğiniz kelimelerin kalıcılığını arttıracaktır.

Dinleyin

Yabancı dil öğrenmek işitme duyumuzun yardımıyla daha etkin ve hızlı bir hal alır. Kelimelerin doğru telafuzlarını duymak ve yerel dilin gerçek kullanımını algılayabilmek adına dinlemek üzerinde durulması gereken bir püf noktadır. Öğreniyor olduğunuz dilde filmler izlemek, şarkılar dinlemek pratik yapmanın başka bir yoludur.

Aynı şekilde YouTube ve çeşitli video paylaşım sitelerinde arzu ettiğiniz alanlarda her türlü içeriğe ulaşabilirsiniz. Altyazıları takip etmek, yabancı şarkılara şarkı sözlerini okuyarak eşlik etmek ya da günlük aktiviteleriniz sırasında öğrendiğiniz dilde bir podcast dinlemek harika bir pratik olabilir. Ayrıca duyduklarınızı sesli biçimde tekrar etmek yabancı dil öğrenmek adına etkili bir metottur.

Yeni Arkadaşlar Bulun

bu dili konuşan ya da çok iyi bilen biriyle bu dilde chat yapmak işinizi kolaylaştıracak ve sizi bir adım öne taşıyacaktır. i̇ster yerli ister yabancı olsun bu süreç içerisinde yeni arkadaşlıklar kurmak karşılıklı bir etkileşim içinde olmanızı ve böylelikle öğrendiğiniz yabancı dile daha hızlı ve etkili bir şekilde hakim olmanızı sağlayacaktır. yeni arkadaşlar edinmek daha akıcı konuşma, kendinize daha çok güvenme ve öğrendiklerinizi uygulama ve pratik yapma şansı tanıyacaktır.

Yabancı dil öğrenmenin faydaları neler?

Yeni bir lisan öğrenmek o toplumun örf ve adetlerini, anlayış biçimlerini ve diğer insanlara yaklaşımlarını anlamanızı sağlayacak. Dil öğrenmek sadece dilbilgisi ve kelime öğrenmek demek değildir. Öğrendiğiniz yeni yabancı dil sayesinde yeni kültürlere yelken açacaksınız. O dilin konuşulduğu ülkenin insanlarına ve geçmişine aşinalığınız artacak. Böylece sizin de dünyadaki başka toplumlara karşı farkındalığınız artar.

Özgüvenli Olun, Yabancı bir dil öğrenmenin yolu özgüvenli olmaktan geçer, Hangi amaçla öğreneceğinizi belirleyin ve bu amaç doğrultusunda ilerleyin, Online Eğitimlerden Faydalanın, İstanbul İşletme Enstitüsü gibi platformları kullanabilirsiniz, Online eğitim platformları sayesinde evinizin rahatlığında yabancı dil öğrenebilirsiniz, Kalıplaşmış Yöntemlerinden Kaçının, Ezberlemek yerine anlamaya ve uygulamaya dayalı yöntemler kullanın, Elde edeceğiniz bilgilerin kalıcı olması için bu yöntem daha etkilidir, Bol Bol Film İzleyin, Film izlemek, dinlemek ve konuşmak için kullanılan dile aşina olmanızı sağlar, İlk önce Türkçe altyazılı, daha sonra yabancı dil altyazılı izleyin, Kitap Okuyun, Yeni kelime bilgisi ve dil yapısını öğrenimini destekler, Anlamadığınız kelimelerin üzerine not alın ve kelime gelişimini izleyin, Dinleyin, Duyduklarınızı tekrar etmek konuşma becerilerinizi geliştirir, Filmler, şarkılar, podcastler dil öğreniminde dinleme araçları olarak kullanılabilir, Yeni Arkadaşlar Bulun, Dil pratiği yapabileceğiniz sosyal ağlarınızı genişletir, Bu, akıcı konuşma ve pratiği arttırır, Yurt Dışı Eğitimleri, Öğrenilen dili sık sık kullanabileceğiniz bir çevre oluşturur, Yeni kültürlere aşinalık sağlar ve dil anlamında farkındalığı artırır, Günlük Yaşamda Kullanım, Dilin gerçek hayatta nasıl kullanıldığını gösterir ve pratiği artırır, Günlük hayattaki basit konuşmalar yoluyla dil becerileri geliştirilebilir, Bu Dilde Sohbet Edin, Dil yeterliliğini artırır ve dilin aktif kullanımını sağlar, Canlı sohbet ortamları, dil öğrenimini daha etkileyici ve eğlenceli hale getirir
yabancı dil yabancı dil öğrenmek lisan online eğitimler yabancı dil eğitimleri
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu YDS ve YÖKDİL Sınav Hazırlık Kursu (Hızlandırılmış Kurs), YDS ve YÖKDİL sınavına hazırlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kurstur. Sınav konularını hızlı ve verimli bir şekilde anlamanıza yardımcı olmak için kapsamlı ve hızlandırılmış öğrenme materyali sağlar. Kurs, video dersler, yazılı materyaller, alıştırma testleri ve interaktif alıştırmalar içererek materyallere hakim olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, öğrencilerin sınavı geçmelerine yardımcı olma konusunda yılların deneyimine ve başarısına sahip deneyimli YDS ve YÖKDİL eğitmenlerinin rehberliğini de içerir. Kurs ayrıca, materyali anlamanıza ve en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş geri bildirim ve rehberlik sağlar. Bu kurs, YDS ve YÖKDİL sınavını geçmeniz için gereken avantajı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kapsamlı materyalleri, deneyimli eğitmenleri ve kişiselleştirilmiş geri bildirimleri ile bu kurs, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
5
(24)

YDS Kursu

16 Konu80 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
40402278