AnasayfaBlogYabancı Dil Bilmenin Avantajları
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Bilmenin Avantajları

03 Şubat 2019
Bu resim, üzerinde parlak kırmızı bir elma bulunan bir kitap yığınını gösteriyor, elmanın tepesi yığından dışarı bakıyor. Ön planda, kırmızı kabuğu parlayan ve sapı yukarı doğru kıvrılan elma yakından görülebiliyor. Kitap yığınının arkasında bulanık sarı ve mavi bir arka plan var, sağ üst köşede kırmızı bir harf içeren beyaz bir kare var. Kitap yığınının solunda, üzerlerine harfler basılmış renkli blokların arasına serpiştirilmiş birkaç kalem görülebiliyor. Kitap yığınının alt kısmı görülebiliyor, kitaplardan birinin yakın çekimi mavi kapağını ve üzerine basılmış birkaç siyah kelimeyi gösteriyor.
KonuAyrıntılarÖneriler
Globalleşme ve Dil Öğrenme İhtiyacıÜlkeler arası etkileşimin büyümesi, farklı diller öğrenme ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Bu durum, hem iş hem de seyahat amaçlıdır.Bir yabancı dil öğrenmek, hem prestijli işlerde çalışmak hem de dünyayı daha geniş bir perspektiften görmek için uygundur.
Dil Bilmenin Çalışma Hayatındaki AvantajlarıGloballeşen dünyada, şirketler artık sadece ülkelerinde değil tüm dünyada faaliyet göstermektedir. Yabancı dil bilmenin bu durumda sağlayacağı avantajlar yadsınamaz.Bir veya birden çok yabancı dil öğrenerek iş dünyasındaki rekabet avantajını artırabilirsiniz.
Dil Bilmenin Akademiye EtkisiFarklı dillerde yazılan bilimsel makaleleri ve araştırmaları okuyabilmek, alanınızdaki yeni gelişmeleri takip etmenin yanı sıra yeni bilgiler edinmek anlamına gelir.Akademik kariyer hedefliyorsanız, İngilizce'nin yanı sıra diğer dilleri de öğrenmeye özen göstermelisiniz.
Yabancı Dil Öğrenmenin Psikolojik FaydalarıYabancı bir dil öğrenmek, özgüveninizi artırır ve sosyal çevrenizi genişletir.Bir dil öğrenmek sadece pratik bir gereklilik değil aynı zamanda kişisel gelişim ve zihinsel esneklik için de faydalıdır.
Yabancı Dil Öğrenme YöntemleriDili konuşulan ülkede yaşama imkanı, online eğitimler ve kişisel çaba dil öğrenmenin farklı yollarıdır.Dilinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz birçok yol ve araç vardır. En iyi yöntem sizin öğrenme tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
Online Dil ÖğrenmeÇeşitli dillerde ücretsiz veya ücretli online dersler ve uygulamalar sayesinde dil öğrenmek daha ulaşılabilir hale gelmiştir.Dil öğreniminde yararlanabileceğiniz birçok online platform ve uygulama bulunur. İhtiyaçlarınıza ve öğrenme stilinize en uygun olanı seçebilirsiniz.
Dil Öğrenmede Pratik YollarBir dili gramer kurallarını ezberlemekten daha fazlasını gerektirir. İçinde yaşayarak ve dili konuşarak öğrenmek, dil becerilerini geliştirmenin en iyi yollarından biridir.Bunun yanında, dil takasları, konuşma kulüpleri ve yabancı dilde film ve müzik dinlemek gibi aktiviteler de dili aktif olarak kullanmanıza yardımcı olabilir.
Dili Öğrenirken Yapılan HatalarMasa başında ders çalışır gibi dil öğrenmek, en yaygın yapılan hatalardan biridir. Bu yöntem, genellikle dilden soğutmakta ve konuşma becerisi kazandırmamaktadır.Dili pratik yaparak ve günlük hayatta kullanarak öğrenmek, daha verimli olabilir. Dil öğreniminde görsel ve işitsel materyallere de başvurulabilir.

Dünya nüfusunun çoğalması ile berber yerleşik hayatı benimseyen toplumlarda zamanla tarım ve hayvancılık yetersiz kaldı. Bunun üzerine ihtiyaç fazlası ürünlerini başka toplumlara satarak kendi ihtiyaçlarını karşıladılar. 

Ortak Bir Dil

Böylece bir ticaret ağı örülmüş oldu. Farklı toplumları iletişime geçiren bu gelişme zamanla ortak bir dili mecbur kıldı. Toplumlar da birçok dil ile tanıştı ve kendi dillerini dünyaya tanıttılar. Günümüzde de benzer şekilde ülkeler arası etkileşim büyüdükçe insanların farklı diller öğrenerek iletişim kurma ihtiyacı devam etmekte hatta zorunluluk haline bürünmekte.

Globalleşen dünyada pazar arayışı içerisinde ki tüm şirketler sadece ülkelerinde değil tüm dünyada faaliyet gösterir duruma geldi. Böylelikle birçoğu büyük sermayeli şirketler haline geldiler ve büyük istihdam alanları oluşturdular. Yurt dışı bağlantılı yüksek gelirli bu işlerde çalışmak içinse bize düşen en önemli görev en az bir yabancı dile sahip olmak oldu. 

Bunu yanında seyahat olanaklarının çeşitlenmesi ve hava yolculuğunun ulaşılabilir olması ile birçok insanda gezip görme merakı uyandı. Bu da yine ortak bir dil olan İngilizceyi öğrenmeyi zorunlu kıldı. Böylece insanlar daha kolay iletişim kurabileceklerini gördüler ve daha çok gezi anısı ortaya çıktı.

Yabancı Dil Bilmek

Yabancı bir dili avantaj haline getiren diğer bir alan ise akademi oldu. Farklı dillerde yazılmış birçok kaynağın çevrilmesi ile çok çeşitli bilgiler elde edildi. Yeni yapıtlar oluşturuldu ve bu yapıtlar var olan araştırmaların seyrine yön verdi. Tek bir dildeki kaynaklara bağlı kalmak zorunda kalmayan disiplinler çok çeşitli tezlerle alanlarını geliştirdiler. Örneğin, sanat tarihi alanında yazılmış en iyi kaynakların İtalyanca ya da Almanca olması batı sanatı çalışmak isteyen araştırmacıları bu dili öğrenmeye sevk etti. 

Yabancı dilin etkisi nedir?

Yabancı bir dil öğrenmenin insan psikolojisi üzerindeki etkisini de yadsıyamayız. Büyük bir özgüven veren çok dillilik bulunduğumuz her ortamda bizi bir basamak yukarı taşımakta. Dünyada artı bir ülke ile iletişimimizi sağlamanın yanında yaşadığımız ülke ile de bağlantılar kuracak köprü görevi üstlenmekte. 

Yabancı Bir Dil Öğrenmenin Yolları Nedir?

Peki faydaları anlatmakla tükenmeyen bu yabancı dili nasıl öğreneceğiz? Sorunun cevabı kolay olmakla birlikte bir o kadar da karmaşık. Ana dilimizi nasıl öğrendiğimizi düşünelim. Öğrenmek için hiçbir çaba sarf etmemiştik be o dilin karşılığı olarak görebileceğimiz hiçbir referans dil bilmiyorduk. Nasıl oldu da sıfırdan bir dili algıladık ve öğrendik? 

Tabi ki de maruz bırakılarak, içinde yaşayarak, haşır neşir olarak ve derdimizi anlatmak için konuşmak zorunda kalarak. Yeni bir dili öğrenmek için en iyi yol dilin konuşulduğu ülkeye giderek kendinizi dilin ortasında bulmak. Konuşmak zorunda kalmaktır diyebiliriz. Ancak buna imkanınız yok ise başka yöntemleri zorlamamız gerek. 

Online Öğrenmek

İnternet çağında yaşıyoruz ve bilgiye tek bir tıkla erişir durumdayız. Bu aktivite alanı dilleri de kapsamış durumda ve online olarak istemediğiniz sayıda kaynağa ve uygulamaya sahipsiniz. En önemlisi de ücretsiz sayısız kaynak erişimi bu kanal ile mümkün. Tabi ki de üniversitelerin hazırlık sınıflarını, birçok özel eğitim kurumunun verdiği online eğitimleri yadsıyamayız.

Kendi deneyimlerimden de yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki masa başında ders çalışır gibi dil öğrenmek sizi en büyük yanlışa iter ve dilden soğutur. Bu da işin bir parçası elbette ama kendinizi dile maruz bırakmadığınız, dili duymadığınız, konuşmadığınız sürece çok iyi bir dilbilgisi dışında konuşamadığınız bir diliniz olmuş olur. 

Yazar: Sona Tomaç

Globalleşme ve Dil Öğrenme İhtiyacı, Ülkeler arası etkileşimin büyümesi, farklı diller öğrenme ihtiyacını beraberinde getirmektedir Bu durum, hem iş hem de seyahat amaçlıdır, Bir yabancı dil öğrenmek, hem prestijli işlerde çalışmak hem de dünyayı daha geniş bir perspektiften görmek için uygundur, Dil Bilmenin Çalışma Hayatındaki Avantajları, Globalleşen dünyada, şirketler artık sadece ülkelerinde değil tüm dünyada faaliyet göstermektedir Yabancı dil bilmenin bu durumda sağlayacağı avantajlar yadsınamaz, Bir veya birden çok yabancı dil öğrenerek iş dünyasındaki rekabet avantajını artırabilirsiniz, Dil Bilmenin Akademiye Etkisi, Farklı dillerde yazılan bilimsel makaleleri ve araştırmaları okuyabilmek, alanınızdaki yeni gelişmeleri takip etmenin yanı sıra yeni bilgiler edinmek anlamına gelir, Akademik kariyer hedefliyorsanız, İngilizce'nin yanı sıra diğer dilleri de öğrenmeye özen göstermelisiniz, Yabancı Dil Öğrenmenin Psikolojik Faydaları, Yabancı bir dil öğrenmek, özgüveninizi artırır ve sosyal çevrenizi genişletir, Bir dil öğrenmek sadece pratik bir gereklilik değil aynı zamanda kişisel gelişim ve zihinsel esneklik için de faydalıdır, Yabancı Dil Öğrenme Yöntemleri, Dili konuşulan ülkede yaşama imkanı, online eğitimler ve kişisel çaba dil öğrenmenin farklı yollarıdır, Dilinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz birçok yol ve araç vardır En iyi yöntem sizin öğrenme tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır, Online Dil Öğrenme, Çeşitli dillerde ücretsiz veya ücretli online dersler ve uygulamalar sayesinde dil öğrenmek daha ulaşılabilir hale gelmiştir, Dil öğreniminde yararlanabileceğiniz birçok online platform ve uygulama bulunur İhtiyaçlarınıza ve öğrenme stilinize en uygun olanı seçebilirsiniz, Dil Öğrenmede Pratik Yollar, Bir dili gramer kurallarını ezberlemekten daha fazlasını gerektirir İçinde yaşayarak ve dili konuşarak öğrenmek, dil becerilerini geliştirmenin en iyi yollarından biridir, Bunun yanında, dil takasları, konuşma kulüpleri ve yabancı dilde film ve müzik dinlemek gibi aktiviteler de dili aktif olarak kullanmanıza yardımcı olabilir, Dili Öğrenirken Yapılan Hatalar, Masa başında ders çalışır gibi dil öğrenmek, en yaygın yapılan hatalardan biridir Bu yöntem, genellikle dilden soğutmakta ve konuşma becerisi kazandırmamaktadır, Dili pratik yaparak ve günlük hayatta kullanarak öğrenmek, daha verimli olabilir Dil öğreniminde görsel ve işitsel materyallere de başvurulabilir
dil öğrenmekonline eğitimleryabancı bir dil yabancı dil bilmek ingilizce
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görselde elinde iki bayrak tutan, canlı bir gülümsemeye sahip bir kadın görülüyor. Kadın, bayrakları genişçe açılmış beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Bayraklardan biri, mavi bir alan üzerinde kırmızı ve beyaz çizgiler ve 50 beyaz yıldızın yer aldığı ABD bayrağı, diğeri ise üzerinde büyük bir beyaz yıldız bulunan beyaz ve kırmızı bir bayrak. Kadının sol kolu uzatılmış, sağ kolu göğsünde, bayrakları birbirine yakın tutuyor. Uzun siyah saçları geriye doğru topuz yapılmış ve kahverengi gözleri doğrudan kameraya bakıyor. Canlı kırmızı gömleği beyaz duvarda göze çarpıyor ve bayraklar kollarının üzerine örtülmüş. Elleri görünüyor ve yüz ifadesi neşe ve gurur dolu.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Bilmek Neden Önemlidir?

16 Mayıs 2019
Bir kişi, içinden çeşitli renk ve desenlerde bayraklar çıkan bir kutuyu açıyor. Kişinin üzerinde siyah uzun kollu bir gömlek var ve kutuyu iki eliyle tutuyor. Sol kolunu da bir bilgisayarın üzerine uzatmıştır. Ön planda açık kahverengi tenli ve siyah uzun kollu gömlekli bir kadının kolunun yakın çekimi görülüyor. Kol, siyah dikdörtgen bir nesne tutmaktadır. Kutunun içindeki bayraklar farklı boyutlarda ve tasarımlarda görünüyor. Bayrakların renkleri kırmızı, sarı, mavi, yeşil ve beyazdır.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenmek

29 Nisan 2019