AnasayfaBlogTHY İngilizce Mülakat Soruları
Mülakat Tavsiyeleri

THY İngilizce Mülakat Soruları

23 Aralık 2019
Bir uçak kanadı parlak mavi bir gökyüzünde süzülürken görülüyor, uzakta parlak beyaz bir bulut var. Kanadın üzerinde beyaz bir 'Z' harfi bulunan mavi bir arka plan vardır. Ön planda bir teknenin yakın çekimi görülüyor ve sol alt köşede kırmızı beyaz bir logo görülüyor. Sağ üstte bir dağın yakın çekimi ve arka planda bir şehrin havadan görünümü görülmektedir. Güneş sahnede parlak bir şekilde parlıyor ve gökyüzü ile kanat renkleri okyanusun derin mavisiyle güzel bir kontrast oluşturuyor. Görüntüdeki her şey mükemmel netlikte sunuluyor ve bir başlık veri seti için harika bir görüntü sağlıyor.
TarihMilestoneAçıklama
1933KuruluşTürk Hava Yolları 1933 yılında kuruldu.
2006Özelleştirme2006 yılında özelleşmesinin ardından yükselen bir ivme göstermiştir.
GünümüzUçuş Ağı126 ülkeden 316 şehire ve 319 hava limanına uçuş yapan, dünyanın en çok ülkeye uçuş gerçekleştiren hava yolu.
GünümüzSıralamaDünya genelinde 100 hava yolu arasında 27.sırada yer alıyor.
GünümüzİstihdamÇok çeşitli roller için çok sayıda iş başvurusu alıyor.
Günümüzİşe Alım SüreciGenellikle işe alım süreçleri 2 – 4 ay arasında sürüyor ve günün koşullarına göre değişebiliyor.
GünümüzKabin Memuru İngilizce MülakatAdaylar, çok yoğun ve kapsamlı bir İngilizce mülakat sürecinden geçmektedir.
GünümüzKabin Memuru SayısıTürk Hava Yolları'nın 5 binin üzerinde kabin memuru çalışanı bulunmaktadır.
GünümüzİK Politikalarıİnsan Kaynakları Politikaları, çalışan motivasyonunu en üst düzeyde tutmak, çalışan iş birliğini sürekli geliştirirken, şirket bağlılığını artırmak ve şirketin ilke ve hedefleri doğrultusunda sahip olduğu insan kaynakları gücünün etkinliğini ve sürekliliğini geliştirecek İK hizmetleri sunmak üzerine kuruludur.
GünümüzBaşvuru SüreciŞirkete başvuru yapabilmeniz için mutlaka açık bir ilanın olması gerekiyor. İlan açılmadan yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmıyor.

Halka açık bir şirket olan Türk Hava Yolları’nın dünyadaki 100 hava yolu arasında 27. sırada yer aldığını biliyor muydunuz? 1933 yılında kurulan THY, 2006 yılında özelleşmesinin ardından yükselen bir ivme göstermiş ve şu an 126 ülkeden 316 şehire ve 319 hava limanına uçuş yapan, dünyanın en çok ülkeye uçuş gerçekleştiren hava yoluna dönüşmüştür. Dünyada iyi bir konuma yerleştiği için de binlerce iş başvurusu alıyor. Ve güzel haber, başvuru yapabilmek için havacılık okulu mezunu olmanıza gerek yok, farklı bölümlerden de mezun olarak Türk Hava Yolları’na başvuru yapabilirsiniz.

Genel olarak İnsan Kaynakları Politikalarını üç temel üzerine oturtmuş ve merkezine insanı yerleştirmişlerdir.

  • Çalışan motivasyonunu en üst düzeyde tutmak,

  • Çalışan iş birliğini sürekli geliştirirken, şirket bağlılığını artırmak,

  • Şirketin ilke ve hedefleri doğrultusunda sahip olduğu insan kaynakları gücünün etkinliğini ve sürekliliğini geliştirecek İK hizmetleri sunmak.

Türk Hava Yolları işe alım ve mülakat sürecini yönetirken, bireysel başvuruları dikkate almıyor ve bir CV havuzu tutmuyor. Şirkete başvuru yapabilmeniz için mutlaka açık bir ilanın olması gerekiyor. İlan açılmadan yaptığınız başvurular değerlendirilmeye alınmıyor. İş başvurusu yapan adaylar, CVtaraması sonucu uygun bulundukları takdirde yazılı ve sözlü testlerden geçirilir. İK mülakatına alınır ve son olarak İngilizce mülakat ve İngilizce sınavına tabii tutulurlar. Genel olarak işe alım süreçleri 2 – 4 ay arasında sürüyor ve günün koşullarına göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle kendinizi bu sürece fiziksel ve psikolojik olarak hazırlamalısınız.

THY Kabin Memuru İngilizce Mülakat Soruları

Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi THY, adaylarını oldukça titiz bir eleme sürecinden geçiriyor. Beş binin üzerinde kabin memuru çalışanı bulunan Türk Hava Yolları’nda kabin memuru olabilmeniz için çok iyi İngilizceye sahip olmanız ve akıcı bir şekilde konuşabilmeniz gerekiyor. Havacılığın dilinin İngilizce olduğunu düşünürsek, yolcular ile gerektiğinde İngilizce konuşabilmeniz çok önemli. Orta düzeyde İngilizce yetmeyeceği için mutlaka kendinizi İngilizce Eğitim ile desteklemelisiniz. Enstitü’ den İngilizce Konuşma Kursu alarak speaking konusunda da kendinizi geliştirerek şansınızı artırabilirsiniz. Kişisel özelliklerinizi, başarılarınızı ya da başarısızlıklarınıza göre sorular ilerliyor. İş İngilizcesi olarak mesleki terimlere yönelik birkaç soru gelebiliyor, burada biraz kelime ağırlıklı çalışmanız işinize yarayacaktır.

Kabin memuru alımında karşınıza iki aşamalı İngilizce sınavı çıkacak. İlki online olarak cevaplayacağınız, gramer, kelime bilgisi ve anlama kapasitenizi ölçen bir sınav. Boşluk doldurma, listening ile ilgili sorulara cevap verme, görsel olarak yanıtlayabileceğiniz, İngilizce B1 – B2 seviyesi için yeterli olabileceği tür sorulardan oluşuyor. Geçtiğiniz takdirde ikincisi İngilizce mülakat. Adayların en çok korktukları onları tedirgin eden kısım ikincisi oluyor genellikle. Kabin memuru alımına yönelik sorular öncelikle kendinizden bahsedeceğiz şekilde geliyor, devamında iş İngilizcesine yönelik soruları cevaplayabileceğiniz havacılık ile ilgili sorularla ilerliyor. Örnek sorular aşağıdaki gibi olabilir.

  • How would you describe yourself?

               Kendinizi nasıl tanıtırsınız?

  • Tell us about your education?

               Eğitim hayatınızdan bahseder misiniz?

  • How do you relate your educaiton and this position?

               Eğitiminiz ve başvurduğunuz pozisyonu nasıl ilişkilendirirsiniz?

  • How do you handle pressure and stress?

               Stres ve baskı durumlarında ne yaparsın?

  • How do you typically deal with conflict? Give me an example.

               Anlaşmazlıkların üstesinden nasıl gelirsin? Bir örnek ver.

  • What might be the most difficult decision that you have made so far?

               Şimdiye kadar vermek zorunda olduğunuz en zor karar neydi?

  • What are your previous job experiences?

               Daha önceki iş deneyimleriniz neler?

  • What are your experiences in this area?

               Bu alandaki tecrübeleriniz neler?

  • Do you presentation skills impress audience? Could you give us any example?

               Sunum becerileriniz dinleyicileri etkiler mi? Bize örnek verebilir misiniz?

  • Why did you choose to apply this position?

               Bu pozisyona başvurmayı neden seçtiniz?

  • When and why did you leave your last job?

               Son işinizden ne zaman ve neden ayrıldınız?

  • Can you tell me about a significant achievement you had in your life?

               Hayatınızda gerçekleştirmiş olduğunuz önemli bir başarıyı anlatabilir misiniz?

  • How do you decide priorities in your working time? Are deadlines important to you?

               Çalışma zamanlarınızda önceliklerinize nasıl karar veriyorsunuz? Teslim tarihleri sizin için önemli mi?

  • What do you know about Turkish Airlines? What is the main reason to choose us?

               Türk Hava Yolları hakkında ne biliyorsunuz? Bizi tercih etmenizdeki temel sebep nedir?

  • Why should we hire you? What would you do create as a difference for us?

               Sizi neden işe almalıyız? Bizim için nasıl bir farklılık yaratabilirsiniz?

THY Kabin Memurluğu İçin Nasıl bir Hazırlık Yapmalısınız?

Boy – kilo orantısı kriterlerini tutturmanız ve kıyafetin dışında kalan yerlerde dövme, yara ya da yanık izi bulunmuyorsa bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanıyorsunuz. Sağlık durumunuzun uçuşa elverişli olması gerekiyor. Bu engeli de aştıktan sonra İngilizce mülakata geçiş yapabiliriz.

İngilizce mülakatta rahat olmanız ve sorulara akıcı bir şekilde cevap verebilmeniz ehemmiyet arz ediyor. İngilizce becerilerinizi doğru şekilde sergilemelisiniz. İngilizce mülakatınızdan önce vereceğiniz cevaplara kesinlikle çalışın ve her cevabınıza bir gerekçe bulun. Verdiğiniz cevaplara “Neden?” sorusu gelmeden, cevaplamanız, mülakata hakim olmanızı sağlayacak ve olumlu şekilde sonuçlanmasına destek olacaktır.

Herkesin ortak problemi olan konuşamama için İngilizce öğrenmek için altyapınızı ilerletmeli, kelime bilginizi geliştirmelisiniz. Bunun için telefonunuza kelime uygulamaları indirebilir ve gün içerisinde her boş olduğunuz anda çalışma yapabilirsiniz.  Speaking konusunda kendinize güvenmiyorsanız mutlaka destek almalısınız. Gerek profesyonel olarak gerekse arkadaşlarınızdan amatör destek almanız eksiklerinizi görmenizi sağlar.

Kabin Memurluğunun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Kabin memuru olmak keyifli bir meslek gibi görünse de kendi içinde zorlukları da barındırmaktadır. Çok fazla insanla uğraşmanızı gerektirir, onların endişelerine, kaprislerine ve uçak korkularına yardımcı olmanız gerekir. Bu da empati yeteneğinizin artmasını sağlar. Ekstrem durumlara hazırlıklı olmalılar. Soğukkanlı bir şekilde yolculara durumu anlatmalı ve destek olmalılar.

Sürekli olarak farklı yerleri ve kültürleri tanıyor olsalarda, siz birçok özel günde ailenizin yanında olurken, onlar ayrı kalabiliyorlar. Saat farkı nedeniyle, metabolizma bozuklukları ile uğraşmak durumunda kalıyorlar. İyi paralar kazanıyor olmalarına rağmen, zaman zaman iş özel hayat dengesinde sıkıntılar yaşayabiliyorlar.

1933, Kuruluş, Türk Hava Yolları 1933 yılında kuruldu, 2006, Özelleştirme, 2006 yılında özelleşmesinin ardından yükselen bir ivme göstermiştir, Günümüz, Uçuş Ağı, 126 ülkeden 316 şehire ve 319 hava limanına uçuş yapan, dünyanın en çok ülkeye uçuş gerçekleştiren hava yolu, Günümüz, Sıralama, Dünya genelinde 100 hava yolu arasında 27sırada yer alıyor, Günümüz, İstihdam, Çok çeşitli roller için çok sayıda iş başvurusu alıyor, Günümüz, İşe Alım Süreci, Genellikle işe alım süreçleri 2 – 4 ay arasında sürüyor ve günün koşullarına göre değişebiliyor, Günümüz, Kabin Memuru İngilizce Mülakat, Adaylar, çok yoğun ve kapsamlı bir İngilizce mülakat sürecinden geçmektedir, Günümüz, Kabin Memuru Sayısı, Türk Hava Yolları'nın 5 binin üzerinde kabin memuru çalışanı bulunmaktadır, Günümüz, İK Politikaları, İnsan Kaynakları Politikaları, çalışan motivasyonunu en üst düzeyde tutmak, çalışan iş birliğini sürekli geliştirirken, şirket bağlılığını artırmak ve şirketin ilke ve hedefleri doğrultusunda sahip olduğu insan kaynakları gücünün etkinliğini ve sürekliliğini geliştirecek İK hizmetleri sunmak üzerine kuruludur, Günümüz, Başvuru Süreci, Şirkete başvuru yapabilmeniz için mutlaka açık bir ilanın olması gerekiyor İlan açılmadan yapılan başvurular değerlendirilmeye alınmıyor
thy ingilizce mülakat ingilizce mülakat soruları kabin memurluğu mülakatı mülakat cv kabin memuru
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Açık mavi gömlek giyen bir adam sol elinde tuttuğu bir panoya dikkatle bakıyor. Sağ elinde de bir kalem tutmaktadır. Gözleri panoya odaklanmıştır ve yüz ifadesi konsantrasyonunu yansıtmaktadır. Panoda, üzerinde birkaç çizgi ve nokta bulunan beyaz bir tahta var. Arkasında, bir sandalyenin arkasına açık yeşil bir battaniye örtülmüştür. Adam karo zeminli ve bej duvarlı bir odada bulunmaktadır.
Mülakat Soruları

En Kolay 50 İngilizce Mülakat Soruları

27 Aralık 2019
Bu görüntü, ön planda gülümseyen bir kadının yer aldığı bir bilgisayar ekranının ekran görüntüsünü göstermektedir. Kadın beyaz bir gömlek giymiş, kollarını önünde kavuşturmuş, gülümsüyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Arka planda siyah ve mavi bir harfin yanı sıra siyah ve turuncu ızgaralı beyaz bir kare görülüyor. Ekran görüntüsünün kendisi çeşitli simgeler ve pencereler içeren bir bilgisayar ekranını gösteriyor. Kadının yüzü görüntünün ana odağıdır, yüzü çerçevede ortalanmıştır ve alanın çoğunu kaplamaktadır. Görüntüdeki renkler ağırlıklı olarak maviler, beyazlar ve siyahlardan oluşuyor.
Mülakat - İş Görüşmesi

SunExpress İngilizce Sözlü Mülakat Soruları

07 Eylül 2021
Bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde yerde oturuyor. Pembe bir tişört giymiş, kulaklık takmış ve elini havada sallıyor. Sağında, içinde saksı bitkisi olan beyaz bir saksı ve üstünde pembe bir kupa olan bir bardak altlığı var. Solunda, üzerinde bir fincan kahve bulunan bir defter yığını var. Dizüstü bilgisayarın arkasında sayfaları açık bir kitap var.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Speaking Geliştirmek İçin 3 Tavsiye 

22 Nisan 2020