AnasayfaBlogTeknoloji Zaman ve Değişim İster: Programlama Öğrenin
Teknoloji

Teknoloji Zaman ve Değişim İster: Programlama Öğrenin

13 Ağustos 2020
İki el, klavyesi beyaz ışıkla aydınlatılmış bir dizüstü bilgisayarda yazı yazarken görülüyor. Dizüstü bilgisayarın ekranında büyüteçli bir logo ve arka planda mavi ve siyah bir gözlük görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında mavi kenarlıklı beyaz bir zarf ve yanında beyaz çizgileri olan mavi bir pano görülüyor. Bu sırada mavi bileklikli bir el klavyedeki bir tuşa basıyor. Eller dizüstü bilgisayarda hızlıca yazmakta, tuşlar tıklamakta ve imleç yanıp sönmektedir.
Konu BaşlıklarıTanımlarÖnemli Bilgiler
Teknoloji ve DeğişimZamanla birçok alanda gelişmeyi ve değişmeyi ifade eder.Hemen her sektörün teknolojiye ihtiyaç duyduğu belirtilmektedir.
Yazılımsız HayatTeknoloji ve onun oluşumu olan yazılımın eksikliğini ifade eder.Yazılımsız bir dünya, geri kalmış bir ülke gibidir.
Yazılım DilleriYazılım oluşturmak için kullanılan dilleri ifade eder.Hangi programming dili bilmeliyim sorusu yerine, yazılım algoritma geliştirmeyi bilmek önemli.
Temel Programlama EğitimiYazılım yazabilmek ve algoritma oluşturabilmek için gereken başlangıç eğitimini ifade eder.Temel programlama eğitimi alan bireyler, hem projesi için uygun yazılım dilini belirler hem de istediği dili rahatlıkla öğrenir.
Kodlama ve BecerilerProblem çözme, yaratıcı düşüncenin sadece yazılım ile sınırlı olmadığını ifade eder.Kodlama, yaratıcılık ve problem çözme becerilerini ortaya çıkarır.
Yazılım Mantığı ve AlgoritmalarBir probleme çözüm bulurken izlenmesi gereken adımları sıralayan ifadeleri belirtir.Yol haritası olarak adlandırılır ve hata riskini azaltır.
Keşfetme ve FırsatlarBireyin kendini keşfetmesi ve yeni fırsatları tanımasını ifade eder.Sabır ve özveri ile farklı bakış açıları kazanılabilir.
Temel Programlama Eğitiminin AmacıBireyin yazılım mantığını ve anahtar kelimeleri öğrenmesi hedeflenir.Eğitim sonunda, birey kod yapısı ve yazılım konularında hakimiyet kazanır.
Bilişim TeknolojileriVeri işleme, bilgi alma ve paylaşma konularını kapsayan bir alanı ifade eder.Kodlama öğrenmek isteyenler için oldukça önemli bir alandır.
Hedef BelirlemeKişinin kendine belirlediği amaçları ifade eder.Ne istediğinizi bilmek, hedef belirleme sürecinin en önemli adımıdır.

Evet zaman geçtikçe gelişmeyi, değişmeyi ister. Fakat tekerrür edeceğini unutmamız lazım nasıl ki, eski yazı dilinde şekiller (Emoji) varsa şimdi bilerek ya da bilmeyerek Emojiler birçok uzun cümleyi bir simgeye sığdırmamıza yardımcı oluyor. Bu simgeler Whatsapp veya anlık mesajlaşma uygulamamızın bir parçası haline geldi.

Eskiden birçok anabilim dalı vardı örneğin; “Hekim” bütün hastalıklara bakardı. Zaman bunun üzerindeki değişimi yüzlerce alana böldü. Günümüze dönersek bu alanların istisnasız hepsi teknolojiye bağımlı ve muhtaç. Teknoloji tüm alan ve sektörlerin iskeleti durumu haline geldi. Hastane, otomotiv sektörü, yemek sektörü aklınıza gelecek tüm sektörler teknolojiye bağımlı şekilde yaşıyor.

Yazılımsız Bir Hayat Geri Kalmış Bir Ülkeye Benzer

Teknoloji de çok büyük bir başlık aslında bunun altında biz yazılımı inceleyelim. Nasıl teknoloji sektörlerin iskeletini oluşturuyorsa yazılım da teknolojinin iskeletini oluşturuyor. Yazılımsız bir hayat geri kalmış bir ülkeye benzer. Yazılım olmaması durumunda bir insandan iskeletini alırsanız nasıl bir et yığını hale geliyorsa donanımda tamamen bir hurda yığını haline geliyor. 

Herkes bir şekilde iş bulup hayatını sürdürecek fakat farkındalık oluşturmak istiyorsa uzmanlık alanına muhakkak en az bir yazılım dilini eklemelidir. Bunun sebebini bir örnekle açıklamak istiyorum: İyi bir İstatistik uzmanı mevcut yazılımları kullanarak bir istatistik paylaşıyorsa buna benzer ya da aynı sonuçlarda muhtemel sonuçlar görecektir. Hayal ettiği senaryo için kendi bildiği bir yazılım dilinde istatistik yazılımı yazarak veri girişlerini bunun üzerinde yapar. Böylece başkasının, herkesin kullanımı için yapmış olduğu yazılımdan farklı sonuçlar elde ederek farkındalığını ortaya koyacaktır. O halde  bilgisayarlar siz ne yaptırmak isterseniz onu yaparlar, ne eksik ne de fazlası!

Günümüzde veriye erişim kolay olduğu için yazılım dili öğrenmekte kolay oldu. Bunlar ile ilgili örnek kaynakçalar videolar içerikler kitaplar sizlere yol gösterici birer harita olarak karşınızda. Yazılımlar onlarca farklı dilde yazılabilir. Ben hangi program dilini bilmeyim sorusundan ziyade yazılım yazmayı algoritma geliştirmeyi bildikten sonra, farklı programlama dilini bilmek hiç zor değil. Yazılım öğrenmek isteyen bireyler ilk olarak iyi Temel Programlama eğitimi almalı. Bu eğitim sayesinde hem projesi için uygun yazılım dilini belirleyecek hem de istediği yazılım dilini rahatlıkla öğrenecektir. Algoritma yapısı senin bir yol haritan olacak. Bu yol haritası ile rotanı belirlemek senin yanlış yola sapmana hata riskini azaltmana yol açacaktır.

Kodlama Öğrenmek İstiyorsanız: Temel Programlamaya Giriş Eğitimi

Kodlamanın ötesinde problem çözebilme farklı açıdan bakabilme, yaratıcı düşünme, kritik düşünme ve ortak ekip çalışması içinde büyük projelere kolaylıkla adım atmana vesile olacaktır. Sadece yazılım yazmak değil yaratıcılık, algoritmik, sistematik düşünme ve problem çözme gibi becerilerin ortaya çıkmasında katkı sağlayacaktır. Hataları en aza indirip, sağlam adımlarlar kısa net bir şekilde sonuç odaklı yaklaşman için ilk adımı atabilirsiniz. 

Kendini keşfetmen için bir fırsat sağlıyor. Tabi burada sabırlı olmak özverili çalışmak ve farklı açıdan bakabilmek sizlerin ve çevrenizdeki insanların ışık tutmasına yol açacak. Unutma ben yapabiliyorsam bunu sende başarabilirsin Temel programla eğitimlerinde yazılım mantığı öğretilir, çoğunlukla eğitime gelen herkes bir yazılım öğreneceğini düşünür.



Temel programlama eğitimi alan bireyler eğitim sonunda Algoritma, Kod Yapısı, Yazılım ile ilgili anahtar kelimelere hakim olur. Yani burada bir harita bir define var farklı yollardan giderek defineye ulaşmak senin elinde. Bilişim Teknolojilerine ilginiz varsa, kodlama öğrenmek istiyorsanız o vakit doğru yerdesiniz. O vakit harekete geçme vakti. Ne istediğinizi bilmek temel algoritmanın ilk basamağıdır.

Temel Programlamaya Giriş Algoritma Eğitimi

Teknoloji ve Değişim, Zamanla birçok alanda gelişmeyi ve değişmeyi ifade eder, Hemen her sektörün teknolojiye ihtiyaç duyduğu belirtilmektedir, Yazılımsız Hayat, Teknoloji ve onun oluşumu olan yazılımın eksikliğini ifade eder, Yazılımsız bir dünya, geri kalmış bir ülke gibidir, Yazılım Dilleri, Yazılım oluşturmak için kullanılan dilleri ifade eder, Hangi programming dili bilmeliyim sorusu yerine, yazılım algoritma geliştirmeyi bilmek önemli, Temel Programlama Eğitimi, Yazılım yazabilmek ve algoritma oluşturabilmek için gereken başlangıç eğitimini ifade eder, Temel programlama eğitimi alan bireyler, hem projesi için uygun yazılım dilini belirler hem de istediği dili rahatlıkla öğrenir, Kodlama ve Beceriler, Problem çözme, yaratıcı düşüncenin sadece yazılım ile sınırlı olmadığını ifade eder, Kodlama, yaratıcılık ve problem çözme becerilerini ortaya çıkarır, Yazılım Mantığı ve Algoritmalar, Bir probleme çözüm bulurken izlenmesi gereken adımları sıralayan ifadeleri belirtir, Yol haritası olarak adlandırılır ve hata riskini azaltır, Keşfetme ve Fırsatlar, Bireyin kendini keşfetmesi ve yeni fırsatları tanımasını ifade eder, Sabır ve özveri ile farklı bakış açıları kazanılabilir, Temel Programlama Eğitiminin Amacı, Bireyin yazılım mantığını ve anahtar kelimeleri öğrenmesi hedeflenir, Eğitim sonunda, birey kod yapısı ve yazılım konularında hakimiyet kazanır, Bilişim Teknolojileri, Veri işleme, bilgi alma ve paylaşma konularını kapsayan bir alanı ifade eder, Kodlama öğrenmek isteyenler için oldukça önemli bir alandır, Hedef Belirleme, Kişinin kendine belirlediği amaçları ifade eder, Ne istediğinizi bilmek, hedef belirleme sürecinin en önemli adımıdır
temel programlama programlama algoritma yazılım program bilgisayar
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gözlüklü ve pembe gömlekli bir kadının yakın çekimi görülüyor. Önündeki bilgisayar ekranına bakarken yüzünde hoş bir gülümseme var. Görüntü bilgisayarın ekran görüntüsüdür ve sol tarafında siyah ve kırmızı bir çizgi bulunan beyaz bir kare görülmektedir. Ön planda kadının boynu, arka planda ise siyah ve mor bir metin görülüyor. Kadının gözlükleri ışığı yansıtarak görüntüye parlak bir görünüm kazandırıyor. Genel olarak, görüntünün atmosferi rahat ve hoş.
Bilişim

Go Programlama Dili Nedir?

30 Aralık 2019
Bu görüntü, siyah bir arka plan üzerine metin yerleştirilmiş bir bilgisayar ekranını göstermektedir. Metin, beyaz bir 'o' harfi ve beyaz bir harf de dahil olmak üzere çeşitli karakterlerden oluşmaktadır. Ekranın üst kısmında bir dizi renkli nesnenin net olmayan bir yakın çekimi yer almaktadır. Bunun sağında, üzerinde pembe bir harf bulunan bir tabelanın yakın çekimi yer alıyor. Son olarak, ekranın alt kısmında bir logonun yakın çekimi ve ortada bulanık bir parmak yakın çekimi var. Görüntü siyah bir kenarlıkla çerçevelenmiştir ve görüntünün toplam boyutu 1920 x 1080 pikseldir.
Yazılımlar

Programlama Dilleri Nelerdir?

01 Ocak 2020
Gözlüklü ve turuncu gömlekli bir kadın bilgisayar ekranının önünde oturmaktadır. Kadın dikkatle ekrana bakıyor, gözleri odaklanmış ve ağzı hafifçe açık. Arkasında beyaz metinli yeşil ve siyah bir tabela var. Ön planda kadının yüzü yakından çekilmiş, gözlükleri ışığı yansıtıyor. Görüntüde ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi görülüyor. Kadının yüzü bilgisayar ekranının parlak beyazı ve arka planın koyu tonları tarafından aydınlatılıyor. Kadın derinden meşgul ve ekrandakine odaklanmış görünüyor, ifadesi bir ilgi ve düşünceyi yansıtıyor.
Teknoloji

Python Programlama Nedir?

29 Ocak 2021
Bu görsel, arka planda bir bilgisayar kodu ile bir kadın yüzünü tasvir etmektedir. Bu, kodlamanın temellerinin öğretildiği temel programlamaya giriş niteliğindedir. Kodlama kavramlarını anlamak için kişinin temelleri net bir şekilde anlaması gerekir. Bu ders sayesinde öğrenciler programlama dilinin temellerini ve çeşitli görevler için nasıl kod yazacaklarını öğrenirler. Kodlama görevlerini nasıl daha küçük parçalara ayıracakları ve kodlamanın sözdizimini nasıl anlayacakları konusunda fikir edineceklerdir. Kurs boyunca öğrenciler, yazılım oluşturmak ve geliştirmek için araçları ve kodlama dillerini nasıl kullanacaklarını öğreneceklerdir. Ayrıca hata ayıklama tekniklerini anlayacak ve programlarını nasıl test edeceklerini ve hata ayıklayacaklarını öğreneceklerdir. Dersin sonunda öğrenciler verimli ve iyi yapılandırılmış kod yazabilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır.
4.9
(58)

Temel Programlamaya Giriş

7 Konu4 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1254464
Bu görsel çevrimiçi bir Python kursuna ait. Kollarını kavuşturmuş, kendine güven ve kararlılık sergileyen bir adam görülüyor. Yüzünün yakın çekimi, odaklanmasını ve öğrenmeye olan bağlılığını ortaya koyuyor. Bir saatin yakın çekimi zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Siyah arka plana karşı beyaz harfler, kursun profesyonelliği ve adanmışlığı hakkında bir fikir veriyor. Kıllı kolun yakın çekimi, gerekli olacak sıkı çalışmayı ve çabayı sembolize ediyor. Siyah takım elbiseli adam otorite ve güvenilirlik havası veriyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek bu kursu olağanüstü bir çevrimiçi Python kursu haline getiriyor. Öğrenciye başarılı olması için gereken bilgi ve becerileri sağlayacağından emin olabilirsiniz.
4.9
(65)

Python Eğitimi

10 Konu5 Saat
Kameranın önünde siyah tişörtlü ve koyu renk saçlı bir adam durmaktadır. Yüz ifadesi ciddi ve duruşu kendinden emin. Gözleri kameraya odaklanmıştır ve kolları iki yanındadır. Güçlü, kaslı bir yapısı var ve siyah tişörtü soluk teniyle tezat oluşturuyor. Koyu renk saçları kısa, düzgün bir kesimle şekillendirilmiş ve yüzünü güzel bir şekilde çerçeveliyor. Kararlı görünüyor ve kararlı ifadesi onu öne çıkarıyor. Karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.Hanifi Çetinkaya
1411881
Bu, çevrimiçi bir Scratch kursunun görüntüsüdür. Bir dizüstü bilgisayarın önünde duran, neşeli bir ifadeye sahip takım elbiseli bir adam görülüyor. Kurs, kullanıcıların Scratch ile kod ve bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kodlama ve programlamanın temellerini öğrenmek için kolay ve sezgisel bir yol sağlar. Kurs sayesinde kullanıcılar kodlamanın arkasındaki kavramları daha iyi anlayabilir ve kendi interaktif hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilirler. Bu kurs, kodlama ve programlamaya başlamak ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için idealdir. Hem eğlenirken hem de kodlama ve bilgisayar programlamayı daha iyi anlamanın harika bir yoludur.
5
(3)

Scratch Eğitimi

28 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
1102464