AnasayfaBlogKişisel Gelişim İçin İzlenmesi Gereken Diziler
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim İçin İzlenmesi Gereken Diziler

07 Eylül 2021
Kameraya gülümseyen bir kadının fotoğrafını gösteren bir bilgisayar ekranının yakın çekimi gösterilir. Kadının koyu renk saçları ve açık renk bir gömleği vardır ve yüzü görüntünün ortasındadır. Arka planda, beyaz zemin üzerinde kare bir gölge ve siyah ve mor bir metin var. Sol tarafta, bir cep telefonu ekranının cep telefonu ekran görüntüsü var. Görüntü 1920 piksel genişliğe ve 1080 piksel yüksekliğe sahip. Kadının boynu da görülebiliyor ve kameraya mutlu bir şekilde gülümsüyor gibi görünüyor. Fotoğraf genel bir neşe ve mutluluk hissi veriyor.
Dizi AdıBaşlama Tarihi ve Sezon SayısıKonu ve Önemli Noktalar
The Good Place2016, 4 SezonBir komedi dizisi olan The Good Place ahlaki seçimler ve kişisel gelişim üzerine yoğunlaşıyor. Baş karakter Eleanor kendini iyi bir yerde (the Good Place) buluyor ve buraya ait olmaya çalışıyor.
Anne with an E2017, 3 SezonAnna'nın kimsesiz bir genç kızken iki kardeş tarafından evlat edinilmesini ve hayata karşı benzersiz bakış açısını konu alan dizi, kişisel gelişim ve zorlukları aşmanın önemini vurguluyor.
Girlboss2017, 1 SezonKadın girişimciliği ve bağımsızlığına odaklanan bir dizi olan Girlboss, baş karakter Sophia'nın küçük bir çevrimiçi 2. el giysi satış işi başlatıp büyük bir moda imparatorluğuna dönüştürmesini takip eder.
The Good Place - Ek BilgiN/ADizi, seyircinin ahlaki değerler ve etik hakkında düşünmeye teşvik eder ve kişisel gelişimin önemini belirtir.
Anne with an E - Ek BilgiN/ADizenin temel mesajlarından biri, zorluklardan güç çıkarmanın ve olumsuz durumların üzerinden gelmenin önemidir.
Girlboss - Ek BilgiN/ADizi, girişimcinin yolunda ayakta kalmayı ve başarısızlıkların üstesinden gelmeyi öğrenme sürecini büyüleyici bir şekilde gösteriyor.
The Good Place - Ana KarakterlerN/AKristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D’Arcy Carden ve Manny Jacinto.
Anne with an E - Ana KarakterlerN/AAmybeth McNulty, Lucas Jade Zumann, Geraldine James, Dalila Bela ve R.H. Thomson.
Girlboss - Ana KarakterlerN/ABritt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmoos ve Alphonso McAuley.
Bütün DizilerN/ABu diziler, seyirciye hem eğlenmeyi hem de önemli dersler çıkarabilmeyi sağlar. Seyirciler, hikayeler kanalıyla motive olurlar ve kendi yaşamlarında gelişmeye teşvik olurlar.

Dizi izlemek çoğu insana zevk verir. Dizi izlerken kendinizi geliştirdiğinizi düşünün. İşte bu yüzden size kişisel gelişim dizileri tavsiye ediyorum. Yazının devamında bu dizilerin hangileri olduğunu görebilirsiniz. Kişisel gelişim artık herkes için önemli. Bu dönemde herkes kendini geliştirmek istiyor. Kendine katabileceği her şeyi katmaya çalışıyor. Kişisel gelişim de hayat boyu devam ediyor. Her yaşta kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunu zaten zevk aldığınız bir aktiviteyle yapmak da bir harika. İnsanlar kendilerini en iyi hallerine getirmeye çalışıyorlar. İyi bir şeyler yapabilmek istiyorlar. Kendilerine ve başkalarına faydalı olmak. Kişisel gelişim dizilerinin içerisinde ne var. 

  • Ders çıkarabileceğiniz olaylar,

  • Sizin motive olmanızı sağlayacak olaylar,

  • İçinizde umut yeşerten olaylar,

  • Azmin gücünü gösteren olaylar ve,

  • Birbirinden güzel başarı öyküleri,

Ayrıca dizi ve filmleri merak mı ediyorsunuz? Senaryo nasıl yazılır öğrenmek ister misiniz? Hemen sizi enstitünün senaryo yazarlığı eğitimine davet ediyorum. Bunun dışında senaryo yazarlığı atölyesi de var. Hatta bunlar beni kesmez derseniz senaryo yazarlığı özel ders bile var. Bu tarz bir ilginiz varsa tam size göre. Üstelik eğitmen de bir senarist. Daha ne olsun. Artık senaristten, senaryo yazarlığı kursu almak çok kolay. 

  • The Good Place

Kesinlikle kişisel gelişim denilince akla gelen dizilerden. Üstelik bir de komedi dizisi. İçerisinde maceraya da bolca rastlayacaksınız. Hem eğlenecek hem de kişisel olarak geliştiğinizi göreceksiniz. Dizi 2016 yılında başlamış. Şimdiye kadar 4 sezon çekilmiş. Sezonlar 12 veya 13 bölümden oluşmakta. Toplamda 50 bölümü mevcut. Her bölüm 22 dakika. Başrollerinde Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D’Arcy Carden ve Manny Jacinto bulunuyor. IMDB puanı ise 10 üzerinden 8.2. Dizinin konusuna gelelim.

Dizi Eleanor’un ölmesi ile başlar. Öldükten sonra The Good Place adlı bir yerde gözünü açar. Burasının iyi yer olduğunu söylerler. Dünyada yaptığı iyiliklerden dolayı burada olduğu söylenir. Ancak Eleanor’un dünyadaki sicili pek temiz değildir. Aslında iyi bir insan bile değildir. Oraya yanlışlıkla gönderildiğini fark eder. Bunu çevresindekilerle paylaşmaz çünkü kötü yere gitmek istememektedir. Burada herkes çifttir. Eleanor’da dünyada ahlak profesörü olan bir adam ile eşleşir. Ondan ahlak dersleri alarak iyi yere uyum sağlamaya çalışır. Çünkü Eleanor geldiğinden beri kasabada işler karışmıştır. Her gün farklı bir sorun çıkmaktadır. Eleanor, eşleştirildiği Chidi, komşuları Tahani ve Jason ile maceralara koşar.

  • Anne with an E

Dizi 2017 yılında başlamış. 3 sezon boyunca devam etmiş. Dizi toplam 27 bölümden oluşuyor. Ayrıca bu dizinin kitabı da var. Adı da ‘Anne with Green Gables’. Kitap serisi de 3 kitaptan oluşuyor. Muhtemelen 3 sezon olmasının sebebi de bu. Ancak kendi görüşüm 10 sezon olsa izlerdim. Her bölüm yaklaşık 1 saat 30 dakika sürüyor. Yani bölüm süreleri kısa değil. Her bölümün başlığı da birbirinden güzel. Başrollerinde Amybeth McNulty, Lucas Jade Zumann, Geraldine James, Dalila Bela ve R.H. Thomson oynuyor. Dizi birçok ödül de almış.

Dizinin konusuna geleyim artık. Anne’in anne ve babası vefat etmiştir. Dolayısıyla kimsesiz kalmıştır. Hayata karşı çok farklı bir bakış açısı vardır. Bir gün Green Gables’dan iki kardeş yetimhaneden bir çocuk ister. İstedikleri çocuk erkek olmalıdır. Çünkü günlük işlerde de yardım etmesi gerekmektedir. Yetimhane ise durumu yanlış anlar. Bir kız çocuğu gönderir. Bu kız çocuğu da Anne. İki kardeş Green Gables’da birlikte yaşamaktadır. Başlarda Anne’i hiç istemezler. Ancak sonra her şey değişir. O kız yavaş yavaş herkesin hayatına dokunmaya başlar. Green Gables artık daha farklı bir yer olacaktır. Zeki kızımız Anne, zorluklara karşı birçok mücadele verir. O kızın gelişimini izledikçe sizde değişiyorsunuz. Bakış açısı, fikirleri o kadar farklı ki. Şimdiye kadar beğenmeyen kimseyi duymadım. Üstelik izlerken huzurla dolmanız da cabası. Dizinin IMDB puanı ise 10 üzerinden 8.7. 



  • Girlboss

Girlboss dizisi 2017 yılında başlamıştır. Her bölüm 30 dakikadan oluşmaktadır. Toplamda sadece bir sezon, 13 bölümden oluşmaktadır. Maalesef dizi birinci sezondan sonra iptal edilmiştir. Ancak bir sezon bile ilham verici olmasına yetiyor. Her bölümünde gülebileceğiniz bir komedi dizisi. Dizi Sophia’nın işinden kovulmasıyla başlar. 2. el dükkanına gider. Oradan uygun fiyata güzel bir ceket alır. Sonrasında bunu internete satışa koyar. Aldığı fiyattan oldukça yüksek fiyat teklifleri gelir. Doğru şekilde fotoğraflamak ürünün albenisini arttırmıştır. Böylece Sophia büyük bir girişime başlar. İnternetten kıyafet satışı yapmaya devam eder. Kendisi e-ticaret yapan kadın bir girişimci olmuştur. Sadece günü kurtarmak için yola çıkmıştır. Ancak hayatı çok değişecektir. Sophia bir multi milyoner olacaktır. Sadece henüz bunun farkında değildir. Büyük bir moda imparatorluğunun başına geçecektir. Başrollerinde Britt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmoos ve Alphonso McAuley bulunmaktadır. Dizinin IMDB puanı ise 10 üzerinden 7.

  • Atypical

Atypical dizisi 2017 yılında başlamıştır. Her bölüm 30 dakikadan oluşmaktadır. Dizinin üç sezonu bulunmaktadır. Toplamda 28 bölümden oluşmaktadır. Komedi ve dram dizisidir. Başrollerinde Keir Gilchrist, Brigette Lundy-Paine ve Jennifer Jason Leigh oynamaktadır. Dizinin IMDB puanı ise 8.3. Dizinin konusuna gelelim. Sam, 18 yaşında ve otizm hastasıdır. Hep bir bağımsızlık arayışı içindedir. Bir kız arkadaşının olmasını çok istemektedir. Terapisti ile bu konuyu konuşur. Kişisel sorunlarını aşması konusunda heveslenir. Ancak annesi endişelidir. Çünkü çocuğunun büyüdüğünü kabul edememektedir. Babası ise, kendini bulması için Sam’e yardım etmeye çalışır. Yani dizide otizmli bir çocuğun hikayesi anlatılmaktadır. Onun neler düşündüğü, neler hissettiği. Belki de dizi sayesinde empati kurmak daha kolay olabilir. 

  • After Life

After Life dizisi 2019 yılında başlamıştır. Her bölüm 30 dakikadan oluşmaktadır. Dizinin üç sezonu bulunmaktadır. Toplamda 12 bölümden oluşmaktadır. Komedi ve dram dizisidir. Başrollerinde Ricky Gervais, Tom Basden, Tony Way ve Diane Morgan oynamaktadır. Dizinin IMDB puanı ise 8.4. Dizinin konusuna gelelim. Tony’nin hayatı oldukça güzeldir. Sonra eşi aniden ölür. Bunun ardından Tony depresyona girer ve büyük bir karar alır. Kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünmektedir. Artık kendi olacaktır. İnsanlara ve kendisine, içinden geldiği gibi davranacaktır. Bu süreçte Tony kimseyi umursamamaya başlar. Kendini bile. Ancak bu hali çevresindeki insanları çok endişelendirir. Tony için bu yanı bir süper güçtür. Çevresindekiler içi ise durum tam tersidir. Onu eski haline getirmek için ellerinden geleni yaparlar. 

  • The Quenn’s Gambit

The Quenn’s Gambit dizisi 2020 yılında başlamıştır. Her bölüm yaklaşık 60 dakikadan oluşmaktadır. Dizinin bir sezonu bulunmaktadır. Bir mini dizidir. Toplam 7 bölümden oluşmaktadır. Dizinin IMDB puanı ise 8.6. Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı isimdeki romanından uyarlanmıştır. Beth Harmon’ın hayatını anlatmaktadır. Beth Harmon dünyanın en iyi satranç oyuncularından biridir. Dizi yetimhanedeki hayatı ile başlar. Orada şans eseri bir görevliyle tanışır. Gizli gizli o görevliden satranç öğrenir. Yani iyi bir satranç eğitimi almamıştır. Sonra içindeki cevher ortaya çıkar. Gerçekten çok başarılı olur. O görevli onun başarısını göstermesine yardım eder. Yarışmalara katılır. Sırayla rakiplerini elemeye başlar. Satrançta gerçekten büyük bir yeteneği vardır. 

İlgili Eğitim: Senaryo Yazarlığı Eğitimi ve Atölyesi

The Good Place, 2016, 4 Sezon, Bir komedi dizisi olan The Good Place ahlaki seçimler ve kişisel gelişim üzerine yoğunlaşıyor Baş karakter Eleanor kendini iyi bir yerde (the Good Place) buluyor ve buraya ait olmaya çalışıyor, Anne with an E, 2017, 3 Sezon, Anna'nın kimsesiz bir genç kızken iki kardeş tarafından evlat edinilmesini ve hayata karşı benzersiz bakış açısını konu alan dizi, kişisel gelişim ve zorlukları aşmanın önemini vurguluyor, Girlboss, 2017, 1 Sezon, Kadın girişimciliği ve bağımsızlığına odaklanan bir dizi olan Girlboss, baş karakter Sophia'nın küçük bir çevrimiçi 2 el giysi satış işi başlatıp büyük bir moda imparatorluğuna dönüştürmesini takip eder, The Good Place - Ek Bilgi, N/A, Dizi, seyircinin ahlaki değerler ve etik hakkında düşünmeye teşvik eder ve kişisel gelişimin önemini belirtir, Anne with an E - Ek Bilgi, N/A, Dizenin temel mesajlarından biri, zorluklardan güç çıkarmanın ve olumsuz durumların üzerinden gelmenin önemidir, Girlboss - Ek Bilgi, N/A, Dizi, girişimcinin yolunda ayakta kalmayı ve başarısızlıkların üstesinden gelmeyi öğrenme sürecini büyüleyici bir şekilde gösteriyor, The Good Place - Ana Karakterler, N/A, Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, Jameela Jamil, D’Arcy Carden ve Manny Jacinto, Anne with an E - Ana Karakterler, N/A, Amybeth McNulty, Lucas Jade Zumann, Geraldine James, Dalila Bela ve RH Thomson, Girlboss - Ana Karakterler, N/A, Britt Robertson, Ellie Reed, Johnny Simmoos ve Alphonso McAuley, Bütün Diziler, N/A, Bu diziler, seyirciye hem eğlenmeyi hem de önemli dersler çıkarabilmeyi sağlar Seyirciler, hikayeler kanalıyla motive olurlar ve kendi yaşamlarında gelişmeye teşvik olurlar
Kişisel Gelişim İçin İzlenmesi Gereken Diziler Kişisel Gelişim ve diziler Kişisel Gelişim Dizilerden Öğrenilebilir Mi
Gül Yücel
Gül Yücel
Blog Yazarı

2000 yılında Almanya’da doğdu. Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencisi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo ve Televizyon Programcılığı bitirdi. Daha 17’yim adında bir kitap yazdı ve kitabı 2019 yılında basıldı. Şimdi de İstanbul İşletme Enstitüsü’nde yazılar yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018