AnasayfaBlogİletişimcilerin İzlemesi Gereken 16 Film
Kişisel Gelişim

İletişimcilerin İzlemesi Gereken 16 Film

03 Eylül 2021
Bir adam gökyüzüne uzanan merdivenleri tırmanırken görülüyor. Adamın üzerinde açık renkli bir kıyafet var ve merdivenleri kararlılıkla çıkıyor. Görüntünün arka planı beyaz ve mavi bir gökyüzüdür ve merdivenler açık renkli bir malzemeden yapılmış gibi görünmektedir. Merdivenler uzun ve dolambaçlı ve adam merdivenlerde istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Ayrıca arka planda beyaz yelkenli bir yelkenli ve görüntünün sol üst köşesinde siyah metinli beyaz bir tabela görülüyor. Görüntünün alt kısmına yakın bir yerde bir kişinin vücudunun bulanık bir görüntüsü görülüyor.
Film AdıYapım Yılı ve SüreIMDB Puanı ve Türü
Truman Show1998 - 1 saat 43 dakika8.1/10 - Dram, Komedi
Kraliçe2007 - 1 saat 39 dakika7.4/10 - Dram, Tarih, Biyografik
Örnek Aile2010 - 1 saat 36 dakika6.4/10 - Komedi, Dram
9,90 YTL2008 - 1 saat 40 dakika7.0/10 - Komedi, Dram
Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler2005 - 1 saat 32 dakika7.6/10 - Komedi
The Canditate1972 - 1 saat 50 dakika7.1/10 - Dram
Zirveye Giden Yol2011 - 1 saat 35 dakika7.2/10 - Dram

İletişim bütün canlılar için çok önemlidir. Muhakkak birileriyle iletişim kurmamız gerekmektedir. Özellikle zihinsel sağlığımız için buna özen göstermeliyiz. İletişimciler deyince ise büyük bir grup bizi karşılıyor. Bu grubun içinde reklamcılar, halkla ilişkiler uzmanları ve gazeteciler var. Tabi ki başka meslekler de bu grubun içine giriyorlar. Yani etrafımızda çok fazla iletişimci var. Dolayısıyla iletişimcilerin sektörde ilerlemek için kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Kişisel gelişim özellikle bu meslek için ayrı bir önem taşımaktadır. İletişimcilerin okuması gereken kitaplar, filmler ve diziler sayesinde kendilerini bu alanda besleyeceklerdir.

İletişimcilerin İzlemesi Gereken Filmler

İşte bu listede iletişimcilerin izlemesi gereken filmler bulunmaktadır. İletişimcilerin iyi ve kötü örneklerini bu filmlerde görebilirsiniz.

Truman Show

1998 yapımı olan bu film 1 saat 43 dakika sürmektedir. Dram ve komedi filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 8.1’dir. Filmin konusu oldukça yaratıcıdır. Truman, herkesin mutlu olduğu ütopik bir yerde yaşamaktadır. Etrafındaki her şey aynıdır. Herkes sorunsuz hayatlar sürmektedir. Ayrıca Truman, güzel bir eşe sahiptir. Yani her şey yolundadır. Bir gün ölmüş babasını gördüğünü zanneder. Babası bir anda ortadan kaybolur. Ancak gerçekten gördüğüne çok emindir. İlerleyen günlerde başka tuhaf şeyler de fark edecektir. Sahip olduğu hayatın gerçekliğini sorgulamaya başlar. Başrollerinde Jim Carrey, Laura Linney ve Natascha McElhone bulunmaktadır. Zaten Jim Carrey çok popüler olan bir oyuncudur. Hala oynadığı diziler ve filmler büyük ilgi görmektedir.

Kraliçe

2007 yapımı olan bu film 1 saat 39 dakika sürmektedir. Dram, tarih ve biyografik bir filmdir. IMDB puanı 10 üzerinden 7.4’tür. Filmin konusundan bahsedelim. Prenses Diana bir trafik kazasında ölmüştür. Kraliçe ve ailesi bir süre kapalı kapılar ardında yas tutarlar. Ancak halk bunu anlayışla karşılamaz. Kraliyet ailesinin bu tutumundan rahatsız olur. Herkes kraliçeden bir açıklama beklemektedir. Başrollerinde Helen Mirren, Michael Sheen ve James Cromwell bulunmaktadır.

Örnek Aile

2010 yapımı olan film 1 saat 36 dakika sürmektedir. Komedi ve dram filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 6.4’tür. Film banliyödeki zengin ve özel sitelerde geçmektedir. Jones ailesi de buraya taşınır. Her şeyleri ile baştan aşağı mükemmel bir ailedir. Bu da herkesin gözleri onlar üzerinde demektir. Steve ve Kate çok uyumlu bir çifttir. Çocukları Mick ve Jenn ise terbiyeli, yetenekli çocuklardır. Herkesin onlara imrenmesine sebep olacak şekildedirler. Evlerinde son moda eşyalar doludur. Bu aile tam olarak reklamdan çıkma gibidir. Ki acaba zaten bu bir reklam mıdır? Bu aile tamamen bir reklam. Gerçek bir aile bile değiller. Her şey işlerinin bir parçası. Filmin başrollerinde Demi Moore, David Duchovny ve Amber Heard bulunmaktadır.

9,90 YTL

2008 yapımı olan film 1 saat 40 dakika sürmektedir. Komedi ve dram filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 7’dir. Film, dünyanın en ünlü reklam ajansında çalışan Octave hakkındadır. İnsanların ne isteyeceğine kendisi karar vermektedir. Parası oldukça boldur ve etrafı kızlarla doludur. Ajansın en güzel kızı Sophie ile birliktedir. Ayrıca çok büyük bir şirketle iş görüşmesi vardır. Bu iki durumdan dolayı heyecandan aklını kaybeder. En sonunda kendi reklam kampanyasını sabote eder. Böylece sisteme karşı gelir. Filmin başrollerinde Jean Dujardin, Jocelyn Quivrin ve Patrick Mille bulunmaktadır.

Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler

2005 yapımı olan komedi filmi 1 saat 32 dakika sürmektedir. IMDB puanı 10 üzerinden 7.6’dır. Filmin konusuna gelelim Nick Naylor, dünyanın en tanınmış tütün ve sigara firmalarından birinde çalışmaktadır. İşinde çok titiz ve başarılı bir adamdır. Sigara bağımlılığı olan insanların ve sigara imalat edenlerin haklarını korumaktadır. Ancak sigaranın öldürücülüğünü herkes bildiği için bu biraz zordur. Sigaranın imajını kurtarmak için önemli bir kampanya başlatır. Maalesef ki kendini büyük bir savaşın içerisinde bulur. Filmin başrollerinde Aaron Eckhart, Cameron Bright ve Maria Bello bulunmaktadır.

The Canditate

1972 yapımı olan dram filmi 1 saat 50 dakika sürmektedir. IMDB puanı 10 üzerinden 7.1’dir. Film Kaliforniyalı Avukat Bill McKay hakkındadır. Bill, sıradan bir hukuk adamıdır. Karizması ve yeteneğiyle Demokrat Parti tarafından fark edilir. Bölgede senato adayı olması için teklif götürülür. Bill bu teklifi ısrarlar sonucu kabul eder. İşleri kendi bildiği yöntemlerle yapacaktır. Ancak bir kez yarış ve rekabetin içine girmiştir. İşin rengi tahmininden de çok değişecektir. Filmin başrollerinde Robert Redford, Peter Boyle ve Melvyn Douglas bulunmaktadır.

Zirveye Giden Yol

2011 yapımı olan dram filmi 1 saat 35 dakika sürmektedir. IMDB puanı 10 üzerinden 7.2’dir. Film Ohio eyaletinde geçmektedir. Seçim kampanyaları çok çekişmeli geçmektedir. Başkan adayları son aşamaya gelmişlerdir. Başkan Mike Morris’in kampanya basın sözcüsü Stephen Myers’dır. Kendisi Morris’e sadık şekilde tüm gücüyle çalışmaktadır. Ancak birden politik bir skandalın içine çekilir. Vermesi gereken önemli kararlar vardır. Filmin başrollerinde Paul Giamatti, Geurge Clooney ve Philip Seymour bulunmaktadır.

Frost/Nixon

2009 yapımı olan film yaklaşık 2 saat sürmektedir. Tarih ve dram filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 7.7’dir. Filmin konusuna geçelim. Nixon, iki kez başkan yardımcılığı ve iki kez başkanlık yapmıştır. Kendisi oldukça hırslı bir politikacıdır. Bir gün adamlarının rakip partidekileri gizlice dinlediği ortaya çıkar. Dolayısıyla başkanlık görevini tamamlamadan Beyaz Saray’dan ayrılmak zorunda kalır. Aradan 3 yıl geçer, bir televizyon programına katılır. Kurnaz bir politikacı olarak kolay gördüğü bir gazeteciyi seçer. Bu gazeteci de David Frost’dur. Ancak iki taraf da hazırlıklı gelmişlerdir. Zorlu bir televizyon programı Nixon’ı beklemektedir. Filmin başrollerinde Frank Langella, Michael Sheen ve Kevin Bacon bulunmaktadır.

Tanıdığım İnsanlar

2002 yapımı olan bu film 1 saat 40 dakika sürmektedir. Dram ve suç filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 5.5’tir.Filmin konusundan bahsedelim. Eli Wurman sıra dışı bir adamdır. Çok tanınan bir halkla ilişkiler uzmanıdır. Bir gün arkadaşlarından birinin önerdiği bir işi alır. Başı belaya giren müşterisini kurtarmaya çalışır. Ancak kendini çok karmaşık olayların içerisinde bulur. Başrollerinde Al Pacino, Téa Leoni ve Ryan O’Neal bulunmaktadır. Al Pacino zaten herkesin muhakkak duyduğu bir isimdir. Filmlerinin hepsi de ilgi ve merak konusudur.

Kazanma Sanatı

2011 yapımı olan Kazanma Sanatı filmi 2 saat 13 dakika sürmektedir. Biyografik ve dram filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 7.6’dır. Billy Beane, bir beysbol takımının başındadır. Takımın bütçesi kısıtlıdır. Bu kısıtlı bütçe ile birçok zengin kulübe meydan okumaktadırlar. Ancak bunu yaparken beysbol sporunun temel inançları tamamen sarsılır. Billy’nin yöntemleri kabul görmemeye başlar. Hatta delilik olarak nitelendirilir. Buna rağmen Billy’ni inancı ve azmiyle aynı şekilde devam etmektedir. Başrollerinde Brad Pitt, Jonah Hill ve Philip Seymour Hoffman bulunmaktadır. Brad Pitt’in neredeyse her filmi gibi bu da oldukça ünlüdür.

Jobs

2013 yapımı olan film 2 saat 13 dakika sürmektedir. Biyografik ve dram filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 6’dır. Film herkesin bildiği meşhur Steve Jobs ile ilgilidir. Steve Jobs, üniversiteyi yarıda bırakıp ailesinin yanına döner. Bu hem kendi hayatını hem de teknoloji dünyasını değiştirecek bir adımdır. Steve Jobs ailesinin garajında arkadaşı ile birlikte çalışmalar yürütür. Bu çalışmaların sonucunda Apple Computer ortaya çıkar. Teknoloji devi için artık hiçbir şey aynı olmayacaktır. Başrollerinde Ashton Kutcher, Dermot Mulroney ve Josh Gad bulunmaktadır. 

Dövüş Kulübü

1999 yapımı olan Dövüş Kulübü 2 saat 19 dakika sürmektedir. Gerilim ve dram filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 8.8’dir. Filmin konusuna geçelim. Dövüş kulübünün en önemli kuralı bu kulüp hakkında konuşmamaktır. Jack bir sigorta memurudur. Uzun süredir uykusuzluk hastalığından dert yanmaktadır. Bu psikolojik sıkıntılardan kurtulmak için terapilere katılmaktadır. Bu sırada Marla adında bir kızla tanışır. Daha sonra da Tyler Durden ile tanışır. Bu adam onun hayatını değiştirecektir. Tyler, Jack’in istediği tüm hedeflere ulaşmış biridir. Jack’i hakkında konuşulmaması gereken dövüş kulübü ile tanıştıracaktır. Filmin başrollerinde Brad Pitt, Helena Bonham Carter ve Edward Norton bulunmaktadır. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala çok popüler bir filmdir. 

The Great Hack

2019 yapımı olan belgesel filmi 1 saat 50 dakikadır. IMDB puanı 10 üzerinden 7.1’dir. Belgeselin konusunu inceleyelim. Cambridge Analytica bir veri şirketidir. Sosyal medyanın karanlık yönünün sembolü haline gelmiştir. Belgesel de bunu anlatmaktadır. Etkileşimler, kredi kartı kullanımları, konumlar ve beğeniler. Bu ve bunun gibi nice bilgilerden trilyonlarca dolarlar kazanmaktadır. Bu şirket sahip olduğu bu bilgileri kullanmaktadır. Belgeselin başrollerinde Carole Cadwalladr, David Carroll ve Brittany Kaiser bulunmaktadır.

Bumerang

1992 yapımı olan film yaklaşık 2 saat sürmektedir. Türü komedi, dram ve romantiktir. IMDB puanı 10 üzerinden 5.5’tir. Başrollerinde Eddie Murphy, Robin Givens ve Halle Berry bulunmaktadır. Filmin başkahramanı New York’lu pazarlama ustası Marcus Graham’dır. Kendisi kadınları etkileme konusunda oldukça uzman bir adamdır. Ancak bir gün şirkete güzel bir kadın yönetici gelir. İşler bir anda değişir. Bu kadın da tam olarak Marcus gibidir. İşlerini yürütmek için cazibesini kullanmaktadır. Yani anlayacağınız Marcus kendi silahıyla vurulmuştur.

Şebeke

1976 yapımı olan film yaklaşık 2 saat sürmektedir. Dram ve komedi filmidir. IMDB puanı 10 üzerinden 8.1’dir. Filmin konusundan bahsedelim. Howard Beale, tecrübeli bir sunucudur. Ancak bir gün işten atılır. Sonrasında da canlı yayın sırasında sinir krizi geçirir. Bu sinir krizinden sonra düşük olan reytingler büyük bir artış gösterir. Kanal onu anında tekrar işe alır ve ona lakap yaratır. Haber dalgasının çılgın peygamberi. Ancak reytingler tekrar azalmaya başlayınca bir şeyler yapılması gerekir. Bunun da kamera önünde ve canlı yayında olması oldukça önemlidir. Filmin başrollerinde Faye Dunaway, William Holden ve Peter Finch bulunmaktadır.

Smoking Room

2002 yapımı olan dram filmi 1 saat 28 dakika sürmektedir. IMDB puanı 10 üzerinden 6.5’tir. Filmin konusuna geçelim. Amerikalı bir şirketin İspanya şubesinde geçmektedir. Bu şirket ofislerinde sigara içilmesini yasaklar. Çalışanlar mesai saatlerinde sigara içmek için sokaklara dökülür. Bu durumdan herkes rahatsızdır. Ramirez adında bir çalışan da duruma el atar. Ofiste kullanılmayan bir odayı sigara odası yapmak ister. Bunun için de imza kampanyası başlatır. Başrollerinde Miguel Angel Gonzalez, Francesc Orella ve Francesc Garrido bulunmaktadır.

Truman Show, 1998 - 1 saat 43 dakika, 81/10 - Dram, Komedi, Kraliçe, 2007 - 1 saat 39 dakika, 74/10 - Dram, Tarih, Biyografik, Örnek Aile, 2010 - 1 saat 36 dakika, 64/10 - Komedi, Dram, 9,90 YTL, 2008 - 1 saat 40 dakika, 70/10 - Komedi, Dram, Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler, 2005 - 1 saat 32 dakika, 76/10 - Komedi, The Canditate, 1972 - 1 saat 50 dakika, 71/10 - Dram, Zirveye Giden Yol, 2011 - 1 saat 35 dakika, 72/10 - Dram, , , , , , , , ,
film iletişimci IMDB filmler iletişimcilerin izlemesi gereken filmler
Gül Yücel
Gül Yücel
Blog Yazarı

2000 yılında Almanya’da doğdu. Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencisi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi AÖF Radyo ve Televizyon Programcılığı bitirdi. Daha 17’yim adında bir kitap yazdı ve kitabı 2019 yılında basıldı. Şimdi de İstanbul İşletme Enstitüsü’nde yazılar yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resim robot benzeri kafası olan bir kadını gösteriyor. Topuz şeklinde bağlanmış uzun siyah saçları koyu arka planda göze çarpıyor. Yüzü, büyük gövdeli ve metalik parçalara sahip bir makine tarafından kısmen gizlenmiş. Gözleri kapalı ve hafif robotik bir ifadesi var. Arka planda, sahneye bir gizem unsuru katan bulanık bir köpek görüntüsü var. Kadın sanki önemli bir karar üzerinde düşünüyormuş gibi derin bir düşünce içinde görünüyor. Kadının duruşu ve robotik kafası onu aynı anda hem güçlü hem de savunmasız gösteriyor.
Kişisel Gelişim

Yapay Zeka Film Önerileri

30 Aralık 2019
Resimde bir erkek ve bir kadın kameraya poz verirken görülüyor, erkek kadının arkasında duruyor. Kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş ve kameraya gülümserken, erkek ellerini iki yana açmış ve hoş bir ifadeyle kadına bakıyor. Her ikisi de gündelik kıyafetler giymektedir; kadının üzerinde beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon, erkeğin üzerinde ise siyah bir gömlek ve lacivert bir kot pantolon vardır. Arkalarında renkli bir arka plana ve geometrik bir desene sahip bir poster var. Ortam iyi aydınlatılmış, yandan bir miktar güneş ışığı geliyor. Genel olarak, resim iki kişi arasındaki samimi ve sevgi dolu bir anı tasvir ediyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Film Önerileri

24 Şubat 2020