AnasayfaBlogEvde İngilizce Öğrenmenin 8 Kolay Yolu
Yabancı Dil Eğitimi

Evde İngilizce Öğrenmenin 8 Kolay Yolu

08 Nisan 2021
Bu görselde üzerinde yazı bulunan sarı bir arka plan yer almaktadır. Yazı siyahtır ve çeşitli harf ve sembollerden oluşmaktadır. Sağ üst köşede bir çift siyah gözlük bulunmaktadır. Sol alt köşede, üzerinde çiçek olan bir kalp var. Resmin ortasında siyah bir 'E' harfi ile yeşil bir işaret bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmına yakın bir yerde sarı zemin üzerinde pembe bir ok yer almaktadır. Sol üst köşede beyaz zemin üzerinde siyah bir harf görülüyor. Sağ alt köşeye yakın sarı bir yüzey üzerinde sarı bir ünlem işareti var. Merkezin solunda bir tenis raketinin yakın çekimi görülüyor. Son olarak, sağ alt köşede bir cetvel ve pembe bir kalem bulunmaktadır.
Facts about EnglishKey InsightsImplications
most widespread second languagespoken globally, numerous dialectsbecoming bilingual enables communication with a global audience
official language in 53 countriesfavoured by governmental and non-governmental organisationsIncreases accessibility and understanding in official matters
roughly 400 million speakerswide user base, diverse community of speakersOpportunities for language exchange and cultural learning
increasing prevalence in everyday lifeprimary language of internet, media, popular cultureAccess to a broad range of information and entertainment
language of academia and researchmost scientific articles are published in EnglishEnables up-to-date access to latest research and findings
Essential in business and commerceprovides access to international markets, corporate communicationExpands career opportunities, enables global collaborations
Demanded skill in many areaseducation, employment, travel sectorsBoosts professionals and personal prospects
Flexible, evolving languageincorporates words from many other languagesProvides rich, diverse means of expression
Key for mobility and immigrationoften required for visa applications and immigrationFacilitates international travel and relocation
Many resources for learningbooks, online courses, language exchange platformsMakes self-directed learning accessible and convenient

Dünya üzerinde konuşulan en yaygın ikinci dil olan İngilizcenin hayatımızın her alanında yerinin artması yadsınamaz bir gerçektir. 53 ülkenin resmi dili olmasının yanı sıra, yaklaşık 400 milyon kişi tarafından konuşuluyor. Günümüzde İngilizce bilmenin bu kadar önemli olmasının elbette ki birçok sebebi var.

Her şeyden önce ister yurtdışında ister kendi ülkenizde olsun dünyanın farklı yerlerinden insanlarla kolayca iletişim kurmanızı sağlar. Bunun yanında, herhangi bir konu üzerine, özellikle internetten araştırma yaparken daha detaylı kaynaklara ulaşmanızda yardımcı olur. Ayrıca çoğu kitap, film, müzik İngilizce olduğu için çevirilere veya altyazılara ihtiyaç duymadan bunları tüketebilmek çok daha keyifli bir hale geliyor. İş bulma imkanınızı da artırdığını göz önünde bulundurunca, günümüzde İngilizce bilmenin neredeyse bir zorunluluk olduğunu söyleyebiliriz.

Evde İngilizce Öğrenmenin En Kolay Yolları

Pandemi sebebiyle eve kapandığımız bu dönem ise kendinizi geliştirmek için kesinlikle mükemmel bir zaman. Evden hiç çıkmadan sıfırdan İngilizce öğrenmenin sayısız yolu var. Ben de bu yollardan birkaçını sizinle paylaşmak istedim.

Çoğu kişi dil öğrenmeye nereden başlayacağını bilemediğinden bir adım atamaz. Elinizin altında internet varken, online bir İngilizce kursuna kaydolmak size yol gösterici olması açınızdan çok yararlı olacaktır. İstanbul İşletme Enstitüsü gibi platformlardan kolaylıkla erişebileceğiniz bir kurs, dil öğrenmeye başlamak için çok mantıklı bir yol olacaktır. İngilizce Eğitimi (A1-A2), İngilizce Eğitimi (B1-B2), İngilizce Eğitimi (C1-C2), İngilizce Konuşma Kursu (Speaking) ve Sıfırdan İngilizce (Tüm Seviyeler) enstitüdeki online eğitimlerden bazıları.

  • Film İzlemek

Güzel vakit geçirmek için istediğiniz filmi izlerken, Türkçe altyazıları kapatmak size çok fayda sağlayacaktır. Bu, dinleme yeteneğinizi geliştirmenizi sağlar. Eğer yolun çok başındaysanız, İngilizce altyazıyla izlemek de iyi bir yöntem olabilir. Böylece filmde karşınıza çıkan anlamını bilmediğiniz bir kelimeye sözlükten bakarak kelime dağarcığınızı artırmış olursunuz.

  • Yabancı Arkadaş Edinmek 

Uygulamalar sayesinde kendinize mektup arkadaşı edinmek, dil öğrenmek için hem en eğlenceli hem de en faydalı yollardan biridir. Böylece çok farklı kültürlere sahip yeni insanlar tanıyıp eğlenceli sohbetler yaparken interaktif bir şekilde İngilizce pratik yapma şansına sahip olabilirsiniz.

  • Okumak

Dil öğrenmenin yolu elbette çok fazla okumaktan geçer. İnternetten kolayca erişebileceğiniz her türlü makale, haber veya araştırma yazılarını okuyarak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca kolaylık sağlaması amacıyla hali hazırda okumuş olduğunuz kitapları, önceden bildiğiniz masalları veya romanların basitleştirilmiş versiyonlarını tekrardan İngilizce okuyabilirsiniz.

  • Dinlemek

İngilizce öğrenmenin neredeyse en kolay ve etkili yolu dinlemektir. Podcastler sayesinde bilmediğiniz birçok cümle kalıplarını ve kelimeleri öğrenebilirsiniz. Bir yandan sözlerini okuyup şarkı dinleyerek de dinleme yeteneğinizi hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Böylece dil öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirmiş olursunuz. Ayrıca kelimelerin aklınızda kalması kolaylaşır.

  • İngilizce Günlük Yazmak

Her gün düzenli olarak İngilizce günlük tutarsanız hem yeni kelimeler öğrenirsiniz hem de öğrendiklerinizi tekrar etmiş olursunuz. Bir süre sonra ne kadar akıcı bir şekilde yazabildiğinizi gördüğünüzde siz de şaşıracaksınız.

  • Tekerleme Söylemek

İngilizce tekerleme söyleyerek hem daha akıcı bir konuşmaya sahip olursunuz hem de kelimelerin telaffuzunu çok daha etkili ve zevkli bir şekilde öğrenmiş olursunuz.

  • Oyun Oynamak

Sadece çevrimiçi oyunlar oynarken yabancılarla konuşarak bile akıcı bir ingilizceye sahip olmak mümkün. Üstelik oyun oynamak bile daha eğlenceli bir hale geliyor!

Gördüğünüz üzere evde dil öğrenirken kullanabileceğiniz sayısız yöntemden 8 tanesini sizlerle paylaştım. Herkesin öğrenme yöntemi farklılık gösterdiğinden dolayı bu yollardan hangilerini seçeceğiniz sizlere kalmış bir durum. Kendinize göre bir çalışma programı oluşturup eğlenceli bir şekilde dil öğrenmek kesinlikle sizin elinizde!

İngilizce Bilmek Neden Önemlidir?

İster yurtdışında ister kendi ülkenizde olsun dünyanın farklı yerlerinden insanlarla kolayca iletişim kurmanızı sağlar. Bunun yanında, herhangi bir konu üzerine, özellikle internetten araştırma yaparken daha detaylı kaynaklara ulaşmanızda yardımcı olur.

Evde İngilizce Öğrenmenin Kolay Yolları Nedir?

online ingilizce kursu, oyun oynamak, tekerleme söylemek, günlük tutmak, okumak, film izlemek, dinlemek ve yabancı arkadaş edinmek evde ingilizce öğrenmenin kolay yolları arasındadır.

online ingilizce kursuna nasıl ulaşılır?

istanbul işletme enstitüsü gibi platformlardan kolaylıkla erişebileceğiniz bir kurs, dil öğrenmeye başlamak için çok mantıklı bir yol olacaktır. ingilizce eğitimi (bütün seviyeler) ingilizce konuşma kursu (speaking) ve sıfırdan ingilizce (tüm seviyeler) enstitüdeki online eğitimlerden bazıları.

YAZAR: MİRAY ÖZGE GEDİKOĞLU

most widespread second language, spoken globally, numerous dialects, becoming bilingual enables communication with a global audience, official language in 53 countries, favoured by governmental and non-governmental organisations, Increases accessibility and understanding in official matters, roughly 400 million speakers, wide user base, diverse community of speakers, Opportunities for language exchange and cultural learning, increasing prevalence in everyday life, primary language of internet, media, popular culture, Access to a broad range of information and entertainment, language of academia and research, most scientific articles are published in English, Enables up-to-date access to latest research and findings, Essential in business and commerce, provides access to international markets, corporate communication, Expands career opportunities, enables global collaborations, Demanded skill in many areas, education, employment, travel sectors, Boosts professionals and personal prospects, Flexible, evolving language, incorporates words from many other languages, Provides rich, diverse means of expression, Key for mobility and immigration, often required for visa applications and immigration, Facilitates international travel and relocation, Many resources for learning, books, online courses, language exchange platforms, Makes self-directed learning accessible and convenient
Evde İngilizce Öğrenmenin 8 Kolay Yolu evde İngilizce öğrenmek İngilizce öğrenmek sıfırdan İngilizce öğrenmek
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kulaklık takmış bir adam dikkatle bir bilgisayar ekranına bakıyor. Gözleri dikkatle ekrana odaklanmış, konsantre olmuş gibi görünüyor. Kulağında mavi bir kulaklık var ve saçları alnından geriye doğru taranmış. Bilgisayar ekranı parlak beyaz bir ışıkla aydınlatılmış ve görüntü bulanık ve odak dışı. Görüntünün arka planı karanlık ve tanımsızdır. Adamın boynu görülebiliyor ve kulaklık kablosu başının yanından aşağıya doğru uzanıyor. Görüntü adamın yüzünün ve kulaklığın yakın çekimidir ve bilgisayar ekranı sadece kısmen görünmektedir. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış, sanki derin düşüncelere dalmış gibi.
Yabancı Dil Eğitimi

Kolay ve Hızlı Nasıl İngilizce Öğrenebilirim?

13 Aralık 2019
Bu görüntü, üzerine beyaz yazılar yazılmış bir kara tahtayı gösteriyor. Yakın çekim bir fotoğraf gibi görünmektedir ve tahta çerçevenin büyük bir kısmını kaplamaktadır. Beyaz metin kalın, net bir yazı tipiyle yazılmış ve tahtaya yayılmış. Tahtanın alt kısmına yakın bir yerde kırmızı bir metin de var ve genel görüntüye biraz kontrast katıyor. Tahta tipik bir okul kara tahtası gibi görünüyor, arka planda biraz toz ve tebeşir kalıntısı görülüyor. Sağ üst köşede bir çeşit eğitim amacını ima eden bir soru işareti var. Tahta, birkaç küçük detayın görülebildiği siyah bir çerçeve ile çerçevelenmiş. Resmin aydınlatması doğal, tahtayı ve içindekileri eşit şekilde aydınlatıyor. Genel olarak bu görüntü, bilgi dolu bir panonun bulunduğu bir eğitim ortamını tasvir ediyor.
Bölümler

İngilizce Öğretmenliği Bölümü

27 Temmuz 2020
İngilizce Öğrenme Teknikleri
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme Teknikleri

23 Aralık 2019
Bu görüntü masanın üzerinde duran bir dizüstü bilgisayarı göstermektedir. Dizüstü bilgisayar gümüş renginde ve siyah bir klavyeye sahip. Masanın üzerinde içi berrak bir sıvıyla dolu ahşap bir kap ve saksı içinde bir bitki var. Ayrıca kahverengi yüzeyli beyaz bir bilgisayar faresi ve bir kitabın üzerinde siyah bir kalem var. Masanın köşesinde yakın çekim bir fare ve beyaz şeritli siyah bir ekran var. Resmin sağ alt tarafında bir klavyenin yakın çekimi yer alıyor. Dizüstü bilgisayar ve masa resmin ana odağıdır, ancak diğer tüm ayrıntılar bir çalışma ortamı hissine katkıda bulunur.
Yabancı Dil Eğitimi

Evde İngilizce Nasıl Öğrenilir?

28 Kasım 2019