AnasayfaBlogEn İyi Yaşam Koçluğu Kitapları
Koçluk

En İyi Yaşam Koçluğu Kitapları

15 Eylül 2021
Genç bir kadın oturmuş, gözleri kapalı, elindeki kitaba odaklanmış. Üzerinde beyaz bir gömlek var ve elleri açık kitabın etrafında kenetlenmiş. Kitabın üst kısmı görünmekte, koyu ve açık mavi çizgili desenli bir kapak ortaya çıkmaktadır. Kadının yüzü hafifçe aşağıya doğru eğilmiş ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Uzun kumral saçları hafif dalgalar halinde yüzünün etrafına ve göğsüne dökülmektedir. Arka planda duvar soluk yeşil bir renge boyanmış. Resmin sağ tarafında, parmağında altın bir yüzük olan bir kadının elinin detayları seçilebiliyor. Bu kadın kendi evinin rahatlığında kitap okuyarak huzurlu bir anın tadını çıkarıyor.
KitapAdıYazarHakkında
Yaşam Koçluğu El KitabıCurly MartinYaşam koçluğunun temel prensiplerinin anlatıldığı, analiz yapma konusunda eğitici bir kitap.
Yaşam Koçu’ndan Altın Öğütler: Yaşam KoçluğuTalane MiedanerKendi yaşamına ya da başka insanların yaşamlarına dokunmak isteyenler için kullanışlı tavsiyeler içeren bir kitap.
Kendinize ve Başkalarına Yaşam KoçluğuDr. Joseph LucianiYaşam koçluğuna merakı olanlar ve bu alanda ilerlemek isteyenler için ideal bir rehber.
Her Şey Seninle BaşlarMümin SekmanHayatın zorluklarını avantaja dönüştürmek için nasıl düşünülmesi gerektiği üzerine önerileri olan bir kitap.
Yaşamın Sırları: Yaşam KoçluğuErcan ÇıplakYaşam koçluğunun spesifik konularını ayrıntılı olarak inceleyen bir kaynak kitap.
Yaşam Koçluğu PsikolojiDr. Erol GökaYaşam koçluğu ve psikoloji arasındaki ilişkiyi detaylı olarak ele alan bir kitap.
Yaşam Koçluğu Eğitim SetiDr. Binnur YeşilyaprakYaşam koçluğuna yeni başlayanlar için kapsamlı bir eğitim kitabı.
Yaşam Koçluğu ve İlişkilerMutlu Yaşam İletişimİlişkiler üzerine yaşam koçluğu üzerine yazılmış bir lojistik kaynak.
Yaşam Koçluğu ve LiderlikJohn WhitmoreYaşam koçluğu ve liderlik üzerine yeni bakış açıları sunan bir kitap.
Yaşam Koçluğu ve BaşarıCanan KuralYaşam koçluğu ve başarıya ulaşma hedefinin nasıl birleştiğini gösteren bir rehber.

Dünya değiştikçe ve yenilendikçe, meslekler de değişiyor ve yeni boyutlar kazanıyor. Yaşam koçluğu mesleği de, değişen dünyanın yeni mesleklerinden birisi haline geldi. Bununla bağlantılı olarak, bu mesleğin eğitimi de önem kazanmaya başladı. Üniversitelerde ve online eğitim platformlarında verilen bu eğitimlerin dışında, bu alanda yazılmış kitaplar da bir eğitim materyalidir. Bir yaşam koçu için de başucu kitapları da olmazsa olmaz bir eğitim aracıdır. ‘En iyi yaşam koçluğu kitapları’ denince, sizin aklınıza hangi kitaplar geliyor?

Bu soruya vereceğiniz bir cevabınız yoksa, bu yazı tam da size göre. Yaşam koçluğu eğitimi alarak mesleğini yapmak isteyen veya kişisel gelişim için kitap okuyan kişiler için derlediğimiz bir listemiz var. Bu listede, hem bizim önerilerimiz hem de profesyonel yaşam koçlarının önerisi olan kitaplar mevcut.

Kariyer hayatında yoğun olarak ihtiyaç duyulan yaşam koçları; CEO'lar, üst düzey yöneticiler ve kurum sahipleri tarafından da tercih ediliyor. Bu kişiler; işlerin verimliliği, satışların artması, iş hayatında farklı bakış açısı kazanmak için koçlarla çalışırlar. Koçlarla çalışmayıp da koçluk kitaplarını eğitmen olarak kullanan yöneticiler ve patronlar da vardır. İşte bu yazıda, yönetici ve patron gibi kişilerin yararlandığı, koçluk alanında yazılmış kitapları bulacaksınız.

Bu yazımızın başlıkları; 'Yaşam Koçluğu El Kitabı', 'Yaşam Koçluğu Kitap Tavsiyeleri', 'Yaşam Koçlarının Önerdiği Kitaplar', 'Yaşam Koçluğu İle İlgili Kitaplar' ve 'Yaşam Koçluğu Eğitim Kitapları' konularıdır.



Yaşam Koçluğu El Kitabı

Yaşam Koçluğu El Kitabı, Curly Martin tarafından yazılmış olan ve yaşam koçluğunun temel prensiplerinin anlatıldığı bir kitaptır. Bu kitap, yaşam koçluğunun analiz geliştirme konusunda bir bilgi olduğunu bizlere aktarır. Ayrıca, insanın istekleri ve yaşamı arasında köprü kuran bir başucu kitaplarından birisi olarak kabul edilen bir kitaptır.

Yaşam koçu, hayatın bizleri zorlayan ve sorunlar çıkaran yollarında bizlere destek olan profesyonel destekçidir. Yaşam koçluğunu bir yolculuk olarak düşünürsek; yaşam koçu olan kişi de, yolcu olan kişinin gitmek istediği yere gidebilmesini sağlayan sürücüdür.

İnsanların hem kendi yaşamında ve hem de başkasının yaşamında değişiklik yapmak için seçebilecekleri bir yoldur yaşam koçluğu. İşte bu kitap, okuyucularına bu öğretileri aktarır. Yaşam koçluğu, öncelikle koç olan kişiye ve sonra da danışan kişiye mutluluk veren bir meslek olarak kabul edilir. Bu başucu kitabı da, hem kendinize hem de karşınızdaki insanlara nasıl yardım edip başarıya ulaşabileceğinizi anlatıyor. 

Yaşam Koçluğu El Kitabı, yaşam koçluğunu meslek olarak düşünenler için koçluk yapabilecek özelliklere sahip bir kitap. Koçluğu meslek olarak yapanlar için ise, kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan ve onlara rehberlik edebilecek donanımdadır. 

Kitapta okuyucuya aktarılan konular; koçluğa nasıl başlamak gerektiği, meslekte nasıl gelişilebileceği ve nasıl hizmet verileceği gibi konulardır. Yaşam koçluğunu meslek olarak yapanlar için bu kitapta, meslekte daha başarılı olma ve işleri geliştirme konusunda bilgiler bulunuyor.

Kitapta ayrıca, NLP alanında bazı teknikler de paylaşılıyor. Miton Modeli, Meta Modeli ve Metafor gibi tekniklerin bulunduğu kitap; insan kaynakları yöneticileri ve NLP uygulayıcıları için rehber niteliğindedir.

İlgili eğitim: Nlp Eğitimi

Yaşam Koçluğu Kitap Tavsiyeleri

  • Yaşam Koçu’ndan Altın Öğütler: Yaşam Koçluğu: Tanınmış yaşam koçlarından Talane Miedaner tarafından, yazılan ve koçluk için ipuçlarını içeren bir kitaptır.

  • Kitapta hem kendi yaşamına hem de diğer insanların yaşamlarına dokunmak isteyen insanlar için önemli öğütler yer alıyor. Kitabın içeriğinde; insanların yaşamlarının iyileştirilmesi ve kariyerde başarıyı artırmak için bazı öneriler de yer alıyor. Kitabın yazarı, daha iyi bir yaşam sürmek ve hayallere ulaşabilmek için tavsiyelerini paylaşıyor. Katlanılan her sıkıntının insanın enerjisini azalttığını savunan yazar; aile ve kariyer konularında enerji yükseltmenin yollarını paylaşıyor.

  • Kendinize ve Başkalarına Yaşam Koçluğu: Bu kitap da diğer kitaplar gibi hem bu mesleği yapanlara hem de kişisel gelişime meraklı olanlar için bir başucu kitabıdır. Dr. Joseph Luciani tarafından yazılan bu kitapta, küçük sorunların büyümesine izin verilmemesini tavsiye ediyor. Ayrıca mutsuzluğun öğrenildiğini ve insan doğasına aykırı olduğunu da savunan yazar, bu alışkanlıktan kurtulmanın mümkün olduğunu da söylüyor. Kitapta bazı uygulama teknikleri ve testler de bulunuyor.

  • Her Şey Seninle Başlar: Mümin Sekman tarafından yazılan ve çok satan kitaplar arasına giren bu kitabın baskı konusunda rekor kırdığını söyleyebiliriz. Yazar bu kitapta, çaresizlik duygusunun öğrenilmiş bir duygu olduğunu ve başarılı olmanın da öğrenilebilecek bir duygu olduğunu söylüyor. Yeni bir hayat kurmak için yeni bir akılın gerektiğini savunan yazar, doğru şeyi yapma konusunda yanlış zaman olmadığını ekliyor. Hayatın zorluklarını avantaja çevirme konusunda da öneriler bulunan kitapta, insanın her şeyi başarabileceği öğretisi temel alınıyor. 

Yaşam Koçlarının Önerdiği Kitaplar 

  1. Yaşam Koçluğu El Kitabı: Yazımızdaki başında açıkladığımız bu kitap, Curly Martin’in koçluğun temel ilkeleri ve yaşam için önerilerini içeren bir kitaptır. Ayrıca, yaşam koçluğu mesleğini yapanlara mesleği geliştirme hakkında ipuçları veriyor. 

  2. Koçluk Teknikleri: Bu kitap, FA Coach Academy mensubu olan yaşam koçları tarafından ortaklaşa yazılmıştır. Kitabın yazılma amacı ise; yaşam şartlarını geliştirmek, daha iyi bir gelir ve daha mutlu bir yaşam isteyenlere yol göstermektir. Kitapta tecrübelerini paylaşan her bir koçtan öğrenilebilecek bir yaşam dersi bulunuyor. Kitap, İK uzmanları ve yöneticileri, şirket yöneticileri ve mentorlara yönelik önemli önerileri de içeriyor. 

  3. Performans için Koçluk: Yaşam koçluğunun önde gelen isimlerinden Sir John Withmore tarafından yazılan kitap, bu alandaki geleneksel yaklaşımları değiştirebilecek bir özelliğe sahip. Kariyer koçluğuna ve kurumlara yeni yaklaşımları içeren kitap, profesyonel koçluk öğretilerini içeriyor. 

  4. Koçluk Atölyesi: Pelin Vardarlıer tarafından kaleme alınan bu kitap, kurumlar ve bireylere yönelik koçluk araçlarını okurlarıyla paylaşıyor. Koçluk mesleğinin, kariyer hayatında ve gündelik hayatta karşılaşılan sorunlarla başa çıkmak için gerekli stratejiler konusunda rehber olabilecek bir kitaptır. 

  5. Satış Koçluğu: Kitap, Kürşat Tuncel tarafından yazılmış ve satış koçluğu konusunda teknikler içeren bir kılavuz niteliği taşıyor. Bu kitapla, satıcılara veya kurumlara yönelik satış ve ikna teknikleri konularında bilgiler veriliyor.

Yaşam Koçluğu İle İlgili Kitaplar

  • İnsan Mühendisliği: Nüvit Osmay’ın kaleme aldığı ve ülkemizin kişisel gelişim alanındaki kitap, klasik bir kılavuz olarak kabul ediliyor. Kitabın içeriğinde yenilikçi yönetim ve eğitim öğretileri ile kişisel gelişim uygulamaları bulunuyor. 

  • Yaşam Koçum Aristo: Jules Evans tarafından yazılan kitapta, Atina Okulu filozoflarından Aristoteles, Platon ve Sokrates’ten öğretiler yer alıyor. Kişisel gelişimin ve yaşam koçluğunun ilk ustalarının antik çağ filozofları olduğunu söylemek mümkün. Ve bu filozofların 'yaşama sanatı'na dair görüşleri de bu kitapta okuyucuyla paylaşılmıştır. 

  • Akıllı Yaşama Sanatı: Baltasar Gracian, bu kitap ile özel hayatta ve kariyer hayatında başarılı olma konusunda önerilerini paylaşıyor. 17. yüzyıl döneminde yazılmış olan bu 'yaşama rehberi' liderlik ve duygu yönetimi konularında rehberlik ediyor. Schopenhauer ve Nietzsche gibi felsefecilerin baş tacı ettiği bir kitap olduğunu da eklemeliyiz.

  • Büyük Düşünmenin Büyüsü: David J. Schwartz, önde gelen motivasyon uzmanlardan birisidir. Yazar bu kitapta, yaşam koçluğu ve kişisel gelişimle ilgili yararlı teknikler paylaşıyor. Kitap, kariyer ve özel hayatla ilgili konularda rehberlik edecek özellikte son derece faydalı uygulamalar içeriyor.  

  • Beşinci Disiplin: Peter M. Senge tarafından yazılan kitap; yöneticiler, yaşam koçları ve kişisel gelişim meraklılarına ‘öğrenme’ konusunda kılavuzluk yapıyor. Bu kitapta, öğrenme yeteneği konusunda kişilerin kendilerini geliştirmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Yöneticilerin ve yaşam koçlarının başucu kitabı olması gereken bir kitap olarak görülüyor.

  • Koçluk ve 4. Boyut: Çağlar Çabuk’un yazdığı bu kitapta, hayatımızdaki dördüncü boyut olan ‘zaman’ın önemine vurgu yapılıyor. Kitap, yaşamla ve yaşamda sahip olunan zamanın kullanımıyla ilgili öneriler ve teknikler içeriyor.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Yaşam Koçluğu Eğitim Kitapları

  1. Performans İçin Koçluk: Dünyanın önde gelen yaşam koçlarından biri olan John Whitmore’un yazdığı kitap; profesyonel yaşam koçları, kurum yöneticileri ve liderler için de bulunmaz nimettir. G-R-O-W modelinin vurgulandığı kitapta, yaşam koçluğu mesleğinin temeli prensipleri ve özel öğretiler paylaşılıyor. 

  2. Koçluk KitabıN Rana Kaplan Koçluk Merkezi yöneticisi Rana Kaplan tarafından yazılan kitapta, kişilerin amaçlarına ve hayallerine giden yolda kılavuzluk etmek amaçlanmıştır. Kişilerin kendi potansiyellerini keşfedip kişisel çözüm bulmaları da kitabın diğer bir amacıdır. 

  3. Koçluğun Kitabı: Halil Ata Bıçakçı’nın yazmış olduğu kitap, yaşama farklı bir pencere açan bir kılavuzdur. Ayrıca bireyler arasındaki 'dinleme' sorunlarına çözümler getirip, iletişim problemlerini çözme yollarını aktarıyor.

  4. Koçlukta Gestalt Yaklaşımı: Farkındalık Zekasına Giden Yol: Dorothy Siminovitch tarafından yazılan bu kitapta, Gestalt yaklaşımlı yaşam koçluğu öğretilerini koçlara ve danışanlara aktarıyor. Kitapta hem kariyer hayatında hem de bireysel hayatta izlenmesi gereken strateji önerileri bulunuyor. Kitabın özelliklerinden birisi de, Gestalt Koçluğunun değişen dünyanın özel zorluklarına karşı en uygun ve en üretken yaklaşım olmasıdır.

  5. Profesyonel Koçluk: Temelden Ustalığa: Nuri Murat Avcı’nın kaleme aldığı kitapta, uluslararası standartlar çerçevesinde yapılan profesyonel koç eğitimi hedefleniyor. Kitap, koçluk eğitiminde kullanılan materyaller olan yakamoz yaklaşımı, bütünsel koçluk teknikleri ve metafor kullanımı gibi temel teknikleri içeriyor.

Yaşam Koçluğu El Kitabı, Curly Martin, Yaşam koçluğunun temel prensiplerinin anlatıldığı, analiz yapma konusunda eğitici bir kitap, Yaşam Koçu’ndan Altın Öğütler: Yaşam Koçluğu, Talane Miedaner, Kendi yaşamına ya da başka insanların yaşamlarına dokunmak isteyenler için kullanışlı tavsiyeler içeren bir kitap, Kendinize ve Başkalarına Yaşam Koçluğu, Dr Joseph Luciani, Yaşam koçluğuna merakı olanlar ve bu alanda ilerlemek isteyenler için ideal bir rehber, Her Şey Seninle Başlar, Mümin Sekman, Hayatın zorluklarını avantaja dönüştürmek için nasıl düşünülmesi gerektiği üzerine önerileri olan bir kitap, Yaşamın Sırları: Yaşam Koçluğu, Ercan Çıplak, Yaşam koçluğunun spesifik konularını ayrıntılı olarak inceleyen bir kaynak kitap, Yaşam Koçluğu Psikoloji, Dr Erol Göka, Yaşam koçluğu ve psikoloji arasındaki ilişkiyi detaylı olarak ele alan bir kitap, Yaşam Koçluğu Eğitim Seti, Dr Binnur Yeşilyaprak, Yaşam koçluğuna yeni başlayanlar için kapsamlı bir eğitim kitabı, Yaşam Koçluğu ve İlişkiler, Mutlu Yaşam İletişim, İlişkiler üzerine yaşam koçluğu üzerine yazılmış bir lojistik kaynak, Yaşam Koçluğu ve Liderlik, John Whitmore, Yaşam koçluğu ve liderlik üzerine yeni bakış açıları sunan bir kitap, Yaşam Koçluğu ve Başarı, Canan Kural, Yaşam koçluğu ve başarıya ulaşma hedefinin nasıl birleştiğini gösteren bir rehber
yaşam koçluğu eğitimi en iyi yaşam koçluğu kitapları
Bu, uzun siyah saçlı genç bir kadının görüntüsüdür. Üzerinde hafif bol parlak kırmızı bir gömlek var. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık, sanki rahatlamak için bir an ayırıyormuş gibi. Başı hafifçe eğik ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş. Kendinden emin ve rahat bir duruşu var. Saçları omuzlarına dökülen yumuşak, doğal dalgalarla şekillendirilmiş. Yirmili yaşlarında olduğu anlaşılıyor ve yüzünde sıcak ve davetkâr bir ifade var. Bu anda dingin ve mutlu görünüyor.
Emel Keskin
Blog Yazarı

1998-1999 yılları arasında, Yalova'da bulunan bir reklam ajansının Koleksiyon adlı dergisinde; reklam koordinatörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2003’te Mimar Sinan Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Pencerenin önünde duran şık takım elbiseli bir adamın yer aldığı bir kitap kapağı. Kısa siyah saçları, bıyığı ve yüzünde kendinden emin bir ifade var. Gıcır gıcır beyaz bir gömlek, koyu mavi bir kravat ve lacivert bir takım elbise ceketi giymiştir. Pencereden dışarı bakarken ellerini önünde kavuşturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor. Bakışları uzaktaki bir şeye odaklanmış ve duruşu bir amaç duygusu taşıyor. Resmin arka planı bulanık ve odak dışıdır, bu da gizem ve entrika duygusuna katkıda bulunur.
Kişisel Gelişim

Refik Halit Karay Hikâyeleri

05 Ocak 2021
Siyah ve beyaz arka plana sahip metal bir ağın yakın plan görüntüsü. Ön planda, siyah zemin üzerine beyaz bir harfle çevrelenmiş bir kadının yüzüne odaklanılmıştır. İlkinin hemen altında siyah zemin üzerinde beyaz bir rakam daha var. Kadının yüzünün sağında siyah zemin üzerinde bir başka beyaz harf daha bulunuyor. Arka plan siyah dokuma bir yüzeyin yakın çekimidir ve sağ alt köşede bir cep telefonunun ekran görüntüsü de vardır. Görüntü 3840x2160 gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip.
Yaşam Koçluğu

Temsil Sistemlerine Göre Hayatınız

21 Aralık 2022
Karton bir tabela tutan bir elin yakın çekimi görülüyor. Dikdörtgen şeklinde olduğu anlaşılan tabelanın beyaz yüzeyinde kırmızı ve beyaz bir rakam var. Ayrıca, tabelanın ortasında kırmızı bir harf var. El hafif yüksek bir açıdan görülüyor ve tırnakları görünüyor. Tırnaklar açık pembe renge boyanmıştır. İşaret ayrıca kırmızı ve beyaz bir daire ile süslenmiştir ve görüntünün arka planı düz beyazdır. Genel izlenim, bir mesajı iletmek için bir işaret tutan bir kişinin izlenimidir.
Kişisel Gelişim

Hayatının Yaşam Koçu Sensin

11 Temmuz 2019
Bu görselde kameraya gülümseyen ve elinde pembe bir işaret tutan bir kadın görülüyor. Muhtemelen başarılı bir yaşam koçu olmanın önemli bir parçası olan yaşam koçluğu sertifikasyon kursuna katılıyor. Gülümsemesi yeni girişimi için duyduğu coşku ve heyecanı ifade ediyor. Boynunun yakın çekimi güven duygusunu ve başarma kararlılığını ortaya koyuyor. Ağzının yakın çekimi kararlılık ve odaklanma hissi verirken, saçlarının bulanık görüntüsü rahat bir atmosfere işaret ediyor. Burnunun yakın çekimi, başarılı bir yaşam koçu için kilit bir özellik olan detaylara verdiği önemi gösteriyor. Sonuç olarak, bu görüntü bir yaşam koçu olmak için gereken tutku ve özveriyi göstermektedir. Doğru eğitimle, bu kadının sertifikalı bir yaşam koçu olma yolculuğunda başarılı olacağından emin olabilirsiniz.
5
(15)

Yaşam Koçluğu Eğitimi

19 Konu16 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
24001340
Bu resim, bilgisayarlı bir masada otururken koçluk ve eğitim alan bir öğrenciyi göstermektedir. Öğrenci muhtemelen bilgisayarı nasıl kullanacağını ve öğrendiği becerileri çalışmalarına nasıl uygulayacağını öğreniyor. Ortam sakinleştiricidir ve öğrenmeyi teşvik eder. Bu görsel, öğrenci koçluğu ve eğitimi kavramını göstermek için mükemmeldir.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
650482
Bu görselde muhtemelen bir satış koçluğu eğitimi sırasında bir kalemi tutan bir el görülüyor. Siyah gömlekli adam koç olabilir, beyaz top ise eğitimin amacını sembolize ediyor olabilir. Bulanık mavi ve beyaz nesne ise başarıyı sembolize ediyor olabilir. Genel olarak, satış koçluğu eğitiminin öneminin harika bir görsel temsilidir.
4.9
(17)

Satış Koçluğu Eğitimi

10 Konu5 Saat
Bu, siyah tişört giyen bir adamın görüntüsüdür. Beyaz bir arka planın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade ile dümdüz karşıya bakıyor. Kolları yanlarında rahat bir şekilde duruyor. Yakası v yakalı, vücuda oturan siyah bir tişört giyiyor. Koyu kahverengi saçları yüzünden uzakta geriye taranmış. Koyu renk gözleri yoğun ve odaklanmış görünüyor. Güçlü bir çene çizgisi ve ince bir bıyığı var. Cildi hafif bronzlaşmış. Sol koluna gümüş bir saat takıyor. Kendinden emin ve kontrollü görünüyor.Ali Kayacan
975411