AnasayfaBlogBahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü
Bölümler

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü

31 Ekim 2020
Bir kişi bahçede duruyor, eldiven takmış ve elinde rengarenk çiçeklerden oluşan bir sepet tutuyor. Yanlarında yerde bir saksı bitkisi duruyor. Arka planda, üzerinde beyaz bir harf olan uzun bir sopa yeşilliklerin arasında duruyor. Yakından bakıldığında, yaprakları açık bir bitki ve yerde bir ayakkabı görülüyor. Bahçe bitkiler ve renklerle doludur ve kişi çiçek sepetiyle bahçeyi hazırlamaktadır.
KonuAçıklamaÖnem
Bahçe Bitkileri Üretimi ve PazarlamasıÜlkemizde yaygın bir iş alanı.Üretim ve ticaret açısından büyük önem taşıyor.
EğitimBahçe bitkileri üretimi ve pazarlaması konusunda formel eğitim verilmektedir.Bilimsel bilgilere dayalı üretim ve sağlıklı koşullarda yetiştirme için gerekli.
Ürün ÇeşidiMeyve, sebze, ticari ve peyzaj bitkileri bu alanda üretilmektedir.Bahçe bitkileri, geniş bir yelpaze kapsar ve insan sağlığını da etkileyebilir.
Akademik Eğitimİlgili bölümler ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Bilimsel tekniklerle yetiştirme ve pazarlama konularında uzmanları yetiştirmek için gerekli.
Eğitim KonularıVerimlilik, bilimsel yetiştirme yöntemleri, bitki türlerinin geliştirilmesi ve zararlı organizmalara karşı önlemler eğitim konularına dahil.Kalite ve verimliliği artırmak, sağlıklı bitkiler yetiştirmek için gerekli.
Kurum ve KuruluşlarEğitim veren kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır, ayrıca kurslar da düzenlenmektedir.Bireysel ve işletme düzeyinde eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla.
Üniversite ProgramlarıTürkiye çapında birçok üniversitede ilgili ön lisans programları mevcut.Daha geniş kapsamlı ve derinlemesine eğitim için.
Lisans ProgramıBahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması lisans programı, sadece Lefke Avrupa Üniversitesi’nde bulunmaktadır.Lisans düzeyinde akademik eğitim almak isteyenler için.
Bölüm HedefiBahçe bitkilerini bilimsel yöntemlerle yetiştirmek ve bu konuda bilinçli uzmanlar yetiştirmek.Kaliteli ve verimli üretim için bilinçli, eğitimli iş gücü gerekliliği.
MezuniyetÖğrenciler bu bölümden “ziraat mühendisi” unvanıyla mezun oluyorlar.Formel eğitimli ve konusunda uzman yeni iş gücü sağlanmaktadır.

Bahçe bitkileri üretimi ve pazarlaması, ülkemizde en çok yapılan işlerin başında geliyor. Bir tarım ülkesi olduğumuzu düşünürsek, bu yoğunluğun nedenini anlayabiliriz. Bahçe ve bağ gibi bitki üretiminin fazla olduğu iş alanlarında çalışan sayısı da çoktur. Ancak çalışan kişilerin bu işin eğitimini alıp almadığı konusunda bir bilgimiz yok.

Her alanda olduğu gibi, bahçe bitkilerinin üretimi konusunda da eğitim çok gereklidir. Bu alanda eğitimi olmayan kişiler, bahçe bitkilerinin verimliliği ve üretimi konusunda bilimsel bilgilere sahip değillerdir. Bu nedenle sağlıklı koşullarla ve doğru yöntemlerle üretilip üretilmediği de bilinmiyor.

Bahçe ve bağlarda üretilen sebze ve meyveler dışında, peyzaj alanına giren bitkilerin üretimi de ülkemizde yapılmakta. Ayrıca bu saydığımız bitkiler, çoğunlukla ticarî amaçlarla üretilen ürünlerdir. Bahçe bitkileri dediğimizde bu kavramın içine sebzeler ve meyveler de girmekte. Dolayısıyla, bir bahçe bitkisinin üretim koşulları ve kullanılan yöntemler insan sağlığını da etkiliyor. İşte bu nedenden dolayı, bahçe bitkileri üretimi yapan işletmelerde çalışanların eğitimli olması gerekiyor.

Alandaki eğitimlerin arasında; bahçe ve bağlarda üretilen bitkilerin verimliliği, bilimsel yöntemlerle yetiştirilmesi konuları bulunuyor. Ayrıca, bahçe bitkilerinin türlerinin geliştirilmesi de gerekli eğitimlerden birisidir. Bahçe ve bağlarda bulunan zararlı organizmaların olumsuz etkilerine karşı önlemler de verilen eğitimlerdendir. İşte tüm bunları düşündüğümüzde, akademik programlardaki eğitimlerin ne kadar elzem olduğunu anlayabiliriz.

Konuyla ilgili eğitim veren kurum ve kuruluşlar elbette ki bulunuyor. Eğitim merkezlerinde bu konularda kurslar da verilmekte. Ancak bu işin bilimsel eğitimi, tabii ki bir akademik disiplin bünyesinde olabiliyor. Akademik eğitimleri yapan üniversitelerimizde, ön lisans ve lisans düzeyinde bölümler açılmış durumda.

Türkiye çapında bahçe bitkileri alanında birçok üniversitede ön lisans düzeyinde akademik programlar vardır. Ancak bu alanda lisans programı olarak ülkemizde açılmış bir bölüm yoktur. Bu konuda açılan tek lisans bölümü Kıbrıs’ta, Lefke Avrupa Üniversitesi bünyesindedir. Bugün yakından tanıyacağımız bölüm de Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması lisans programıdır. 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Nedir?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü, bahçe bitkileri konusunda bilimsel tekniklerin eğitimini veren bir lisans programıdır. Bölüm, 2020 yılı itibarıyla sadece bir üniversitede kontenjan açmış durumda. Bölüme merkezî sınav sisteminin Sayısal puan türüyle öğrenci alınıyor. Öğrenciler bu bölümden “ziraat mühendisi” unvanıyla mezun oluyorlar. 

Bölümün amacı; bahçelerde ve bağlarda yetiştirilen meyve ve sebzelerin, bilimsel yöntemler kullanılarak yetiştirilmesini sağlamaktır. Ayrıca bitkilerin geliştirilmesi ve pazarlanması konusunda da eğitimler verilerek, bu konuda bilinçli uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanıyor. 
Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü, Organik Tarım Bölümü’nden (ön lisans) dikey geçişle seçilebilecek bölümlerden biridir. Bu bölüme devam edebilmek için, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) puanıyla tercih yapmak gerekiyor. Bölümün açıldığı tek üniversite, Kıbrıs’taki Lefke Avrupa Üniversitesidir ve eğitim dili de İngilizcedir.

Üniversitenin olanakları içerisindeki çift ana dal ve Erasmus uygulaması gibi imkânlar mutlaka değerlendirilmelidir. Bölüm öğrencilerinin, çift ana dal kapsamında Peyzaj Mimarlığı bölümünü değerlendirme olanakları da bulunuyor. Erasmus seçeneği sayesinde öğrenciler, bahçe bitkileri konusunda yurtdışında yapılan araştırmaları inceleme fırsatı elde ederler. Ayrıca, kariyerlerinde her zaman ihtiyaç duyacakları yabancı dillerini geliştirme olanağı da bulabilirler.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümünü mezunlarının, lisansüstü eğitim yapmaları da kariyerlerini etkileyecek bir adımdır. Mezunların hem yurt içinde hem de yurtdışında tercih edebilecekleri yüksek lisans programları bulunuyor. Bunlardan bazıları: 

  • Bahçe Bitkileri Tezli Yüksek Lisans (ülkemiz üniversitelerinde bulunmakta) ve

  • Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Tezli Yüksek Lisans Programı’dır. 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümünün İş İmkânları Nelerdir?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümünün iş imkânları, hem kamuda hem de özel sektörde bulunuyor. Bölüm mezunlarının çalışabilecekleri yerleri şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Kamuya bağlı iş yapan tarım işletmelerinde,

  • Kamu ve özel sektördeki bitkisel üretim araştırma kurumlarında,

  • Fidanlık ve bahçe bitkileri üretimi yapan işletmelerde,

  • Bitkisel üretim yapan bağ ve bahçe işletmelerinde,

  • Organik bitkiler üreten çiftlik ve diğer işletmelerde,

  • Sera işletmelerinde,

  • Peyzaj alanında iş yapan işletmelerde,

  • Gıda üretimi ve pazarlaması yapan işletmelerde,

  • Kamu ve özel sektördeki eğitim merkezlerinde.

Mezunların kamu kuruluşlarındaki iş olanaklarından faydalanabilmeleri için yeterli bir KPSS puanı almaları gerekiyor.  
ayrıca bu alanda akademisyen olmak gibi bir iş imkânı da bulunuyor. bunun için mezunların lisansüstü programdan mezun olmaları ve ALES’ten yeterli bir puan almaları gerekiyor.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü mezunları, çoğunlukla bitkisel üretim aşamalarının tamamını yaparlar.
Mezunların çalıştıkları işletmelerde yapabilecekleri işleri özetlersek:

  • Bitkilerin üretimin bilimsel yöntemlerle yapılması için gerekli işlemleri yapmak.

  • Bitki üretimi konusunda araştırmalar yapmak.

  • Bahçe bitkilerinin yetiştirilmesi konusunda danışmanlık yapmak.

  • Bahçe bitkilerinin üretimi konusunda eğitim çalışmaları yürütmek.

  • Peyzaj bitkileriyle ilgili çalışmalar yapmak.

  • Bitkilerin zararlı organizmalarla mücadelesi konusunda çalışmak.

  • Bahçe bitkilerinin sulaması ve gübrelenmesi gibi işlemleri yapmak.

  • Bitkilerin verimliliğinin artmasıyla ilgili çalışmalar yürütmek. 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümünde, bitkilerin üretim sürecinden pazarlamasına kadar birçok teorik ders bulunuyor. Bölümün ders programında; biyoloji, genetik, sosyoloji, ekonomi ve işletmecilik gibi farklı disiplinlerden dersler de mevcut. Öğrencilere, bu disiplinlerdeki en son araştırmaları takip etmeleri ve bu bilgilerden yararlanmaları öğretiliyor. Mezuniyet için zorunlu olan 40 günlük staj dersiyle, öğrencilerin deneyim kazanması amaçlanıyor. Bölümdeki zorunlu dersler şunlardır: 

  • Bitki Üretimi

  • Bitki Besleme 

  • Bitkilerin Değerlendirilmesi

  • Bitki Koruma 

  • Genel Biyoloji

  • Organik Tarım 

  • Genetik,

  • Seracılık 

  • Sosyoloji

  • İşletmecilik

  • Genel Ekonomi

  • Mikrobiyoloji

  • Sulama Sistemleri

  • Gübreleme

  • Bitki Fizyolojisi

  • Zararlılarla Mücadele

  • Bahçe Bitkileri Pazarlama Teknikleri

  • Yönetim ve Organizasyon

  • Staj (40 iş günü)

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Taban Puanları ve Sıralamaları 

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü, 2020 yılı itibarıyla sadece bir üniversitede bulunuyor. Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi bünyesinde açılan bu bölüme 3 kişilik burslu kontenjan ayrılmıştır. Ancak bu seçeneğin kontenjanı dolmadığı için taban puanı ve başarı sıralaması oluşmamıştır.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Nedir?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü, bahçe bitkilerinin yetiştirilmesi konusunda uzmanlar yetiştiren bir lisans programıdır. Bölümün amacı, bu bitkilerin bilimsel yöntemlerle yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu bölüme, merkezî sınav sisteminin sayısal puan türüyle öğrenci kabul ediliyor. Bölümdeki derslerin eğitim dili ise İngilizce’dir.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü mezunları, hem özel hem de kamu alanında işler yapar. Yaptıkları işler arasında; bahçe bitkilerinin yetiştirilmesinden pazarlamasına kadar olan bütün işler vardır. Bitki verimliliğini sağlamak, bahçe bitkilerinin üretimi konusundaki araştırmalar ve eğitimler yapmak da işleri arasındadır.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması Bölümü Taban Puanları ve Sıralamaları Nasıldır?

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümü bu yıl itibarıyla sadece Lefke Avrupa Üniversitesi (KKTC) bünyesinde bulunuyor. Kontenjanı 3 olarak belirlenen bu bölümün kontenjanı dolmamıştır. Bu nedenle taban puanları ve başarı sıralaması da oluşmamıştır.

Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Ülkemizde yaygın bir iş alanı, Üretim ve ticaret açısından büyük önem taşıyor, Eğitim, Bahçe bitkileri üretimi ve pazarlaması konusunda formel eğitim verilmektedir, Bilimsel bilgilere dayalı üretim ve sağlıklı koşullarda yetiştirme için gerekli, Ürün Çeşidi, Meyve, sebze, ticari ve peyzaj bitkileri bu alanda üretilmektedir, Bahçe bitkileri, geniş bir yelpaze kapsar ve insan sağlığını da etkileyebilir, Akademik Eğitim, İlgili bölümler ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim vermektedir , Bilimsel tekniklerle yetiştirme ve pazarlama konularında uzmanları yetiştirmek için gerekli, Eğitim Konuları, Verimlilik, bilimsel yetiştirme yöntemleri, bitki türlerinin geliştirilmesi ve zararlı organizmalara karşı önlemler eğitim konularına dahil, Kalite ve verimliliği artırmak, sağlıklı bitkiler yetiştirmek için gerekli, Kurum ve Kuruluşlar, Eğitim veren kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır, ayrıca kurslar da düzenlenmektedir, Bireysel ve işletme düzeyinde eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla, Üniversite Programları, Türkiye çapında birçok üniversitede ilgili ön lisans programları mevcut, Daha geniş kapsamlı ve derinlemesine eğitim için, Lisans Programı, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması lisans programı, sadece Lefke Avrupa Üniversitesi’nde bulunmaktadır, Lisans düzeyinde akademik eğitim almak isteyenler için, Bölüm Hedefi, Bahçe bitkilerini bilimsel yöntemlerle yetiştirmek ve bu konuda bilinçli uzmanlar yetiştirmek, Kaliteli ve verimli üretim için bilinçli, eğitimli iş gücü gerekliliği, Mezuniyet, Öğrenciler bu bölümden “ziraat mühendisi” unvanıyla mezun oluyorlar, Formel eğitimli ve konusunda uzman yeni iş gücü sağlanmaktadır
bahçe bitkiler bahçe bitkileri bahçe bitkileri üretimi bahçe bitkileri üretimi ve pazarlaması bölümü
Bu, uzun siyah saçlı genç bir kadının görüntüsüdür. Üzerinde hafif bol parlak kırmızı bir gömlek var. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık, sanki rahatlamak için bir an ayırıyormuş gibi. Başı hafifçe eğik ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş. Kendinden emin ve rahat bir duruşu var. Saçları omuzlarına dökülen yumuşak, doğal dalgalarla şekillendirilmiş. Yirmili yaşlarında olduğu anlaşılıyor ve yüzünde sıcak ve davetkâr bir ifade var. Bu anda dingin ve mutlu görünüyor.
Emel Keskin
Blog Yazarı

1998-1999 yılları arasında, Yalova'da bulunan bir reklam ajansının Koleksiyon adlı dergisinde; reklam koordinatörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2003’te Mimar Sinan Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Yeşilliklerle çevrili bir bahçede bir kadın ayakta durmaktadır. Kırmızı ekose bir gömlek giymiş ve sol elinde bir pano tutuyor. Sağ elinde ise bir tablet bilgisayar tutmaktadır. Arka planda, beyaz zemin üzerinde siyah bir B harfi görülüyor. Kadına odaklanıldığında, yüzünün yakın çekiminde dikkatle tablete baktığı görülüyor. Ön planda, yüzeyinde karmaşık oymalar bulunan ahşap bir bank görülüyor. Kadın bahçede duruyor, çevresini inceliyor ve her şeyin yolunda olduğundan emin oluyor.
Bölümler

Bahçe Bitkileri Bölümü

15 Şubat 2020
Bu görüntü, yeşil kapaklı bir grup şişenin yakın çekimidir. Şişeler berrak bir sıvıyla doludur ve kapakları yeşil plastikten yapılmıştır. Ön planda beyaz kapaklı büyük bir şişe ve arkasında yeşil kapaklı birkaç küçük şişe var. Arka planda, üzerinde bir yüz olan yeşil bir kap ve bir şişenin yakın çekimi var. Şişelerin ve kapakların renkleri canlı ve içlerindeki sıvı ışığı yansıtıyor. Arka plan bulanık, bu da sığ bir alan derinliği olduğunu gösteriyor. Tüm şişeler ve kaplar düzgün ve düzenli bir şekilde dizilmiş. Genel olarak bu görüntü, yeşil kapaklı şişelerden oluşan düzenli bir koleksiyonun güzel bir temsilidir.
Bölümler

Yağ Endüstrisi Bölümü (MYO)

28 Ocak 2021
Bu görüntü, birkaç farklı türde bitki örtüsüne sahip yeşil bir bitki tarlasını tasvir etmektedir. Ön planda, canlı yeşil yaprakları ve büyük bir gövdesi olan bir bitkinin yakın çekimi var. Arka plan, bazılarının yaprakları ve gövdeleri arasında farklı desenler bulunan diğer yeşil bitkilerle doludur. Arka planda ayrıca bulutlar ve dağlarla dolu mavi bir gökyüzü var. Ayrıca bir logonun yakın çekimi ve sağ alt köşede bulanık bir çiçek görüntüsü var. Bu görüntü, çarpıcı bir atmosfer yaratan çeşitli renk ve dokulara sahip güzel bir manzaradır.
Bölümler

Bahçe Tarımı Bölümü (MYO)

07 Ağustos 2020
Resimde elinde kalem tutan ve bir kağıda harita çizen bir kişi görülüyor. Kişinin kolu yana doğru uzatılmış ve karmaşık detaylara sahip bir harita çiziyor. Harita birkaç çizgi ve daire içeriyor ve kişi dikkatle elindeki işe odaklanmış durumda. Kişi koyu renk saçlı ve açık mavi bir gömlek giyiyor. Görüntü havadan çekilmiş ve kişiyi yukarıdan gösteriyor. Görüntünün arka planı açık yeşil renktedir. Çizilmekte olan harita detaylıdır ve tüm sayfayı kaplamaktadır.
Meslekler

Peyzaj Mimarı Nedir? Ne İş Yapar?

02 Haziran 2021
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Bu bir Yalın Üretim Kursu görüntüsüdür. Fotoğraftaki adam kameraya gülümseyerek güven duygusunu ve öğrenme hevesini yansıtıyor. Arka plandaki yeşil ve siyah logo, kursun profesyonelce tasarlandığını ve kaliteli eğitim verdiğini gösteriyor. Mavi harfli sarı daire bir kurs logosu veya kursu sembolize eden bir marka öğesi olabilir. Adamın yüzüne yakından bakıldığında boynu, ağzı ve sakalı görülüyor. Bu da kursun Yalın Üretim'in temel ilkelerini öğrenmeye odaklandığını gösteriyor. Genel olarak bu görsel, Yalın Üretim Kursunun eğlenceli ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi olduğu mesajını iletiyor.
5
(123)

Yalın Üretim Eğitimi

5 Konu5 Saat
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Açık ten rengine sahip ve kahverengi gözleri mutlulukla parlıyor. Koyu renk saçları düzgünce kesilmiş ve yüzü rahat ve memnun. Beyaz arka planla güzel bir tezat oluşturan mavi bir tişört giyiyor. Yüz ifadesi neşeli ve olumlu tavrı bulaşıcı. Gerçekten mutlu ve o andan memnun görünüyor. Bu görüntü bir neşe anını yakalıyor ve öznenin duygusunu aktarıyor.Bahadır Atmaca
1112411
Bir kişi mutfakta ayakta durmakta ve sağ elinde gümüş bir kaşık tutmaktadır. Kaşık, çeşitli malzemelerden oluşan yiyeceklerle dolu beyaz bir tabağın üzerinde durmaktadır. Tabakta bir parça et, biraz kahverengi sos ve birkaç sebze var. Kişi beyaz bir gömlek ve siyah pantolon giymektedir. Görüntünün arka planı odak dışı, ancak köşede bulanık yeşil bir nesne görülebiliyor. Kişi kaşıkla yemek tabağına sos döküyor ve malzemelerin eşit dağılmasını dikkatle sağlıyor.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
48823011