AnasayfaBlogAlmanca Öğretmeni Nedir? Ne İş Yapar?
Meslekler

Almanca Öğretmeni Nedir? Ne İş Yapar?

10 Mayıs 2021
Bu, mor ve yeşil zemin üzerinde beyaz yazılar bulunan bir tabelanın yakın çekimidir. Tabela dikdörtgen şeklindedir ve sağ üst köşesinde sarı ve yeşil bir çiçek vardır. Tabelanın ortasında beyaz bir kalem tutan bir el var. İşaret detaylı ve nettir, renkler canlı ve çarpıcıdır. Beyaz yazı okunaklı ve çiçek renk katıyor. Genel görüntü davetkâr ve göz alıcı.
KonuDetaylarEk Bilgi
Almanca Öğretmeni Nedir?Almanca öğreten kişilere Almanca öğretmeni denir. Hem alanıyla ilgili, hem de öğretmenlikle ilgili bilgili olmalıdır.Çalışma alanları, okullar, özel eğitim kurumları ve dil eğitimi merkezleri olabilir.
Almanca Öğretmeni YetkinlikleriÖğretmenin iletişim, empati, problem çözme ve teknoloji kullanma yetenekleri olmalıdır. Aynı zamanda yaratıcı düşünebilmeli ve iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilmelidir.Bir Almanca öğretmeni, öğrenciler arasındaki bireysel farklılıklara saygı göstermelidir.
Almanca Öğretmeni İş İmkanlarıAlmanca öğretmenleri, hem kamu hem de özel sektörde istihdam edilebilirler. Mesleki alanları, turizm sektörü, yayınevleri, hava yolu şirketleri ve daha fazlasını içerir.Almanca öğretmenleri, ayrıca ikinci veya üçüncü bir yabancı dil biliyorlarsa yurt dışında da iş imkanına sahip olabilirler.
Almanca Öğretmeni GörevleriDers planları oluşturur, Almancayı tanıtır ve sevdirmeye çalışır, sınav yapar ve sonuçlarını ilan eder, öğrencilerin gelişim durumunu ailesiyle paylaşır ve çok daha fazlasını yapar.Almanca öğretmenleri aynı zamanda öğrencilere rehberlik eder ve onların akademik gelişimine yardımcı olur.
Almanca Öğretmeni Eğitim GereksinimleriAlmanca öğretmeni olmak için özellikle dil ve eğitim alanlarında üst düzey eğitim almak gerekir.Bireyin başarılı bir öğretmen olabilmesi için, hem öğretme yeteneğine hem de geniş bir genel kültüre sahip olması önemlidir.
Almanca Öğretmeni MaaşıAlmanca öğretmenlerinin maaşları, hangi sektörde ve kurumda çalıştıklarına bağlı olarak değişiklik gösterir.Kamu sektörü ve özel sektör arasında maaş farklılıkları olabilir.
Almanca Öğretmeni İletişim BecerileriÖğretmenlerin, anlatılacakları her yaş seviyesine göre düzenleyebilmeli ve iyi iletişim becerileri olmalıdır.Öğretmenlerin, öğrencilerin bireysel farklılıklarını anlamak için gözlem ve empati yeteneklerine ihtiyaçları vardır.
Almanca Öğretmeni Teknoloji KullanımıÖğretmenlerin teknolojiyi etkin kullanma yetenekleri olmalıdır.Özellikle dijital öğrenme araçları ve iletişim platformlarına hakim olmaları beklenir.
Almanca Öğretmeni Yabancı Dil BilgisiGenellikle Almanca öğretmenlerinin en az bir yabancı dili daha iyi derecede konuşabiliyor olmaları beklenir.Bu dil genellikle İngilizce olur.
Almanca Öğretmeni Mesleki GelişimBir Almanca öğretmeninin sürekli olarak mesleki gelişimine devam etmesi ve yeni yöntemleri öğrenmesi önemlidir.Alanla ilgili seminerlere ve eğitimlere katılmak bu sürece yardımcı olabilir.

Öğretmenlik çok eski yıllardan beri en çok tercih edilen meslekler arasında yer alır. Birçok farklı alanı bulunan öğretmenlikte yabancı dil öğretmenliklerinin iş imkanlarının oldukça geniş olduğu bilinir. İngilizceden sonra en çok tercih edilen yabancı dil Almancadır. Bu da Almanca öğretmenliğinin önemini arttırır. Hem Almancanın yapısı gereği hem de yabancı dil olması bakımından biraz zor öğrenilebilir. Özel bir çaba, beceri ve dile yatkınlık gerektirir. Tabii öğretmenlik yapabilmek için sadece Almanca bilmek yetmez. Öğretme becerisine de sahip olmak gerekir. Genel kültür, meslek bilgisi ve alan bilgisini birlikte barındırmak önemlidir.

Mesleğin gerektirdiği yetkinlikler nelerdir? Almanca öğretmenleri ne iş yaparlar? Nerelerde çalışabilirler? Almanca öğretmeni olabilmek için hangi eğitimleri almak gerekir? Merak edilen tüm ayrıntıları yazdım. Almanca öğretmenliğinin ne olduğuyla başlayalım.

Almanca Öğretmeni Nedir?

Okullarda, özel kurs merkezlerinde, dil eğitimi merkezlerinde ve bireysel derslerde Almanca öğreten kişilere Almanca öğretmeni denir. Almanca öğretmeninin hem alanıyla ilgili hem de öğretmenlikle ilgili iyi bir bilgi birikimine sahip olması gerekir. Mesleki yeterliliği üst düzeyde olmalıdır. Genel kültür düzeyi yüksek olmalıdır. Yabancı dile ve yabancı ülke kültürlerine ilgi duymalıdır.

Bir alanla ilgili iyi derecede bilgi sahibi olmak onu öğretebilmek için yeterli olmayabilir. Bu nedenle Almanca öğretmeni bildiklerini karşısındakilere aktarabilmelidir. İletişim becerileri gelişmiş olmalıdır. Anlatacaklarını her yaş seviyesine göre düzenleyebilmelidir. Kendini sürekli yenilemelidir. Yaşam boyu öğrenmeyi kendine ilke edinmelidir. Empati becerisine sahip olmalıdır. İyi gözlem yapabilmelidir. Öğrencileri arasındaki bireysel farklılıklara saygı göstermelidir. Her öğrenci aynı süre içinde öğrenemeyebilir. Bu nedenle onlara yeterli zamanı tanımalı ve sabırlı olmalıdır.

Planlı ve programlı olmalıdır. Zaman yönetimi becerisine sahip olmalıdır. En az bir yabancı dili daha (Bu dil genellikle İngilizce olur.) iyi derecede konuşabilmelidir. Sorumluluk sahibi olmalıdır. Hoşgörülü olmalıdır. Ön yargılı olmamalıdır. Düşündüklerini kolayca aktarabilmelidir. Özenli ve dikkatli olmalıdır. Öğrenmeyi öğretme becerisine sahip olmalıdır. Araştırma yapmayı sevmelidir. Yaratıcı düşünme becerisine sahip olmalıdır. Öğrenme öğretme yöntemlerini bilmelidir. Problem çözme becerisine sahip olmalıdır. Teknolojik aletleri kullanabilmelidir. İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilmelidir. Bütün bu özelliklere sahip olan bireyler hem mesleklerinde daha başarılı olurlar hem de kendilerini ve derslerini öğrencilere kolaylıkla sevdirebilirler.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi

Almanca Öğretmeni Ne İş Yapar?

Almanca öğretmenleri hem kamu kurumlarında hem de özel kurumlarda istihdam edilebilirler. Turizm sektöründe ve yurt dışında iş bulabilirler. Almanca öğretmeni olarak çalışabilecekleri gibi tercüman olarak da görev yapabilirler. Yayınevlerinde ve hava yolu şirketlerinde istihdam edilebilirler. Almanya ile işbirliği olan şirketlerde görev alabilirler. Halk eğitim merkezlerinde, çeviri ofislerinde ve konsolosluklarda çalışabilirler.

Üniversitelerde öğretim görevlisi olabilirler. Dış İşleri Bakanlığına bağlı olarak çalışabilirler. İkinci ya da üçüncü bir yabancı dili iyi derecede bilenlerin yurt dışında da kolay iş bulabilme imkanı vardır. Çalışma ortamı genellikle gürültülüdür. Ayrıca işlerini sürekli konuşarak yaptıkları için sürekli ses kısılması ve faranjit gibi hastalıklara yakalanabilirler. Bu nedenle dikkatli olmaları gerekir. Almanca öğretmenleri derslerini müfredata göre işlerler. Çalışırken bilgisayar, defter, kitap, akıllı tahta, cetvel gibi aletler kullanırlar. Belli başlı görev ve sorumlulukları şunlardır:

  • Müfredata uygun ders planı yapar.

  • Öğrencilere Almancayı tanıtır.

  • Almancayı sevdirmeye çalışır.

  • Sınıf içinde disiplini sağlar.

  • Sınav yapar.

  • Sınav sonuçlarını ilan eder.

  • Öğrencilere performans görevleri verir.

  • Yeni projeler geliştirilmesini sağlar.

  • Rehberlik ettiği sınıf grubundaki öğrencilerin her şeyiyle ilgilenir.

  • İdare tarafından verilen görevleri yerine getirir.

  • Kulüp çalışmaları yürütür.

  • Öğrencilerin seviyelerine göre konu anlatır.

  • Bütün öğrencileri derse dahil eder.

  • Öğrencilerin kendini ifade etmesine ve geliştirmesine yardımcı olur.

  • Akademik çalışmalar yapar.

  • Öğrencinin gelişim durumunu ailesiyle paylaşır.

  • Farklı öğretim yöntem ve tekniklerini uygular.

  • Öğrencileri sınavlara hazırlar.

  • Öğrencilerin okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmesini sağlar.

  • Dil hakkındaki ön yargıların giderilmesine yardımcı olur.

  • Alanıyla ilgili seminerlere ve eğitimlere katılır.

  • Almanca eğlenceler ve yarışmalar düzenler.

  • Danışmanlık yapabilir.

  • Derslerini müfredatta belirlenen zamanlarda bitirir.

  • Ek öğretim uygulamaları yapar.

  • Ödevlendirmeler yapar.

Almanca Öğretmeni Maaşları

Almanca öğretmenleri kamu kurumlarında ve özel kurumlarda farklı ücretler alırlar. Kamu kurumunda çalışabilmeleri için atanmaları gerekir. Yeni atanmış bir Almanca öğretmeni ek dersler ve aldığı diğer ek ücretler haricinde 15 saat ders karşılığında 4600 lira ile başlar. Bunun dışındaki ders ücretleri ek ders olarak verilir. Derece ve kademe yükseldikçe alınan maaş da artar. Yabancı dil öğretmenleri devletten dil tazminatı adı altında her ay belli bir ücret de alırlar. Bunun için yabancı dil sınavına girerek yüksek puan almaları gerekir.

Özel eğitim kurumlarında genellikle devlet kurumlarına göre daha az maaş alınır. Özel okullarda 3000 lira civarında maaşla başlanır. Üst sınır okulun büyüklüğüne ve öğretmenin tecrübesine göre değişir. Ancak dil kurslarında bu maaşlar 10000 liraya kadar ulaşabilir. Maaşları evli olup olmamak ve çocuk sayısı etkiler. Almanca öğretmenleri özel ders vererek de oldukça fazla kazanır. Bir ders saatinin ücreti 50 lira ile 300 lira arasında değişir. Tercümanlık yapanlar çeviri başına ücret alırlar.

Almanca Öğretmeni Nasıl Olunur?

Almanca öğretmeni olabilmek için üniversitelerin eğitim fakültelerinin Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekir. Liselerin dil bölümlerinden mezun olanlar üniversite sınavını kazanmada daha avantajlı olurlar. Bölüme girebilmek için öncelikle Yks’ye girmek gerekir. Birinci bölüm olan Tyt’yi geçenler Ayt’nin dil alanı puan türü olan Ydt’den yüksek puan alarak tercih yapabilirler. Almanca öğretmenliği 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Mezun olanlara Almanca öğretmeni unvanı verilir. Bölümde bir yıl zorunlu hazırlık sınıfı okutulur. Önceden Almanca bilenler hazırlık sınıfını, sınava girerek atlayıp 1.sınıftan başlayabilirler. Bölümde teorik ve uygulama dersleri bir arada gösterilir. Eğitim sırasında Almancanın yapısı, okuma becerileri, yazma becerileri, sözlü iletişim becerileri, Alman edebiyatı, dilbilimi, ileri Almanca gibi dersler öğretilir.

Bunun dışında fen edebiyat fakültelerinin Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olarak formasyon eğitimini tamamlayanlar da Almanca öğretmenliği yapabilir. Ayrıca filolog (dilbilimci) olarak da çalışabilirler. Alman dili ve edebiyatı bölümünün öğrenim süresi 4 yıldır. Bölümü bitirenler filolog/Germanist unvanına sahip olurlar. Bölümde Alman edebiyatı, Alman kültürü, Alman siyaseti, dilbilim, gramer, edebi metinler ve çeviri teknikleri gibi dersler öğretilir. Hem Almanca öğretmenliği hem de Alman dili ve edebiyatı bölümü hemen hemen her üniversitede bulunur. Öğretim sırasında bütün dersler Almanca olarak yapılır. Okurken staj yapma zorunluluğu vardır. Stajda okulda öğrenilen teorik bilgileri uygulama imkanı bulunur. Almanca gırtlaktan konuşulan ve oldukça kaba telaffuzu olan bir dil olduğu için okurken zorlanılabilir.

Mezun olanlar özel okullara ya da dil kursu gibi özel kurumlara başvurarak hemen çalışmaya başvurabilir. Kamuda çalışmak isteyenlerin kamu personeli seçme sınavına girerek yeterli puanı almaları gerekir. Atanabilmek için genel kültür genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi testine girilerek en az 73 puan almak gerekir. Almanca öğretmenleri ALES’e girerek yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayıp akademisyen olabilirler. ayrıca almanca öğretmenleri üniversitede en az 40 saat i̇ngilizce eğitimi alırlarsa i̇ngilizce öğretmeni olarak da çalışabilirler.

Almanca Öğretmeni Nedir?, Almanca öğreten kişilere Almanca öğretmeni denir Hem alanıyla ilgili, hem de öğretmenlikle ilgili bilgili olmalıdır, Çalışma alanları, okullar, özel eğitim kurumları ve dil eğitimi merkezleri olabilir, Almanca Öğretmeni Yetkinlikleri, Öğretmenin iletişim, empati, problem çözme ve teknoloji kullanma yetenekleri olmalıdır Aynı zamanda yaratıcı düşünebilmeli ve iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilmelidir, Bir Almanca öğretmeni, öğrenciler arasındaki bireysel farklılıklara saygı göstermelidir, Almanca Öğretmeni İş İmkanları, Almanca öğretmenleri, hem kamu hem de özel sektörde istihdam edilebilirler Mesleki alanları, turizm sektörü, yayınevleri, hava yolu şirketleri ve daha fazlasını içerir, Almanca öğretmenleri, ayrıca ikinci veya üçüncü bir yabancı dil biliyorlarsa yurt dışında da iş imkanına sahip olabilirler, Almanca Öğretmeni Görevleri, Ders planları oluşturur, Almancayı tanıtır ve sevdirmeye çalışır, sınav yapar ve sonuçlarını ilan eder, öğrencilerin gelişim durumunu ailesiyle paylaşır ve çok daha fazlasını yapar, Almanca öğretmenleri aynı zamanda öğrencilere rehberlik eder ve onların akademik gelişimine yardımcı olur, Almanca Öğretmeni Eğitim Gereksinimleri, Almanca öğretmeni olmak için özellikle dil ve eğitim alanlarında üst düzey eğitim almak gerekir, Bireyin başarılı bir öğretmen olabilmesi için, hem öğretme yeteneğine hem de geniş bir genel kültüre sahip olması önemlidir, Almanca Öğretmeni Maaşı, Almanca öğretmenlerinin maaşları, hangi sektörde ve kurumda çalıştıklarına bağlı olarak değişiklik gösterir, Kamu sektörü ve özel sektör arasında maaş farklılıkları olabilir, Almanca Öğretmeni İletişim Becerileri, Öğretmenlerin, anlatılacakları her yaş seviyesine göre düzenleyebilmeli ve iyi iletişim becerileri olmalıdır, Öğretmenlerin, öğrencilerin bireysel farklılıklarını anlamak için gözlem ve empati yeteneklerine ihtiyaçları vardır, Almanca Öğretmeni Teknoloji Kullanımı, Öğretmenlerin teknolojiyi etkin kullanma yetenekleri olmalıdır, Özellikle dijital öğrenme araçları ve iletişim platformlarına hakim olmaları beklenir, Almanca Öğretmeni Yabancı Dil Bilgisi, Genellikle Almanca öğretmenlerinin en az bir yabancı dili daha iyi derecede konuşabiliyor olmaları beklenir, Bu dil genellikle İngilizce olur, Almanca Öğretmeni Mesleki Gelişim, Bir Almanca öğretmeninin sürekli olarak mesleki gelişimine devam etmesi ve yeni yöntemleri öğrenmesi önemlidir, Alanla ilgili seminerlere ve eğitimlere katılmak bu sürece yardımcı olabilir
Almanca Öğretmeni Almanca Öğretmeni nedir Almanca Öğretmeni ne iş yapar Almanca Öğretmeni maaşları Almanca Öğretmeni nasıl olunur Almanca
Kadın mavi bir arabanın yanında duruyor. Beyaz bir üst ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Saçları uzun ve kahverengidir. Ciddi bir ifadeyle kameradan uzağa bakmaktadır. Kollarını önünde kavuşturmuş. Araba krom aksanlı ve alaşım jantlı dört kapılı bir sedan. Arka planda ağaçların olduğu asfalt bir yola park edilmiş. Güneş parlak bir şekilde parlıyor ve yerde gölgeler yaratıyor.
Seray Akyüz
Blog Yazarı

Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra çeşitli okullarda edebiyat öğretmeni olarak çalışan Akyüz, pandemi sürecinde İstanbul İşletme Enstitüsü'nde çeşitli eğitimler aldı. Aldığı bazı eğitimler sonucunda ajanslarda içerik üretmeye başladı. Edebiyat, eğitim, sağlık ve dekorasyon gibi konularda yazılar yazmakta.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Farklı görünümlere sahip bir grup insan bir dizüstü bilgisayarın etrafında toplanmış. Ortada mavi kazak giymiş, yüzünde sıcak bir gülümseme olan bir kadın var. Elinde bir kağıt parçası tutuyor ve yumruğunu havaya kaldırmış. Kadının solundaki adam mavi bir gömlek giymiş ve dizüstü bilgisayara daha iyi bakabilmek için eğilmiş. Kadının sağında bir kişinin yüzünün yakın plan görüntüsü ve yanlarında dizüstü bilgisayara gülümseyerek bakan bir kadın var. Daha sağda siyah bir nesnenin yakın çekimi görülüyor. Grup dizüstü bilgisayarda bir şey tartışıyor ya da çalışıyor gibi görünüyor.
Bölümler

Almanca Öğretmenliği Bölümü

10 Nisan 2020
Bir kadın önündeki dizüstü bilgisayara dikkatle bakıyor. Bacak bacak üstüne atmış ve elleri kucağında rahat bir pozisyonda oturuyor. Gözleri dizüstü bilgisayarın ekranına odaklanmış ve yüz ifadesinden baktığı şey her neyse onunla derinden meşgul olduğu anlaşılıyor. Koyu renk saçları arkaya doğru düşük bir at kuyruğu şeklinde toplanmış ve beyaz bir bluz ile siyah bir pantolon giymiş. Dizüstü bilgisayar, klavyesi hafifçe görülebilecek şekilde düz, beyaz bir yüzeye yerleştirilmiş. Modern bir model olduğu anlaşılıyor, gümüş kasası parlak yüzeyde kadının yüzünü yansıtıyor.
Online Eğitim

Online Eğitim ile Bir Adım Öne Geçin

30 Mayıs 2019
Üzerinde bir bayrak ve bir belge bulunan mavi bir masa gösterilmektedir. Bayrak kırmızı, beyaz ve mavi çizgili bir dikdörtgendir ve her köşesinde bir yıldız vardır. Belge, üzerinde metin yazılı beyaz bir kâğıttır. Masanın yanında, üzerinde bir kalem bulunan beyaz bir tahta görülmektedir. Masanın sağ tarafında bir çift gözlük düzgünce yerleştirilmiştir. Bardaklar dikdörtgen şeklinde siyahtır ve masa koyu mavi renktedir.
Yurt Dışında Eğitim

Almanya D Tipi Vizesi Nedir?

15 Nisan 2021
Bu çevrimiçi kurs görüntüsü uzun saçlı, mutlu bir şekilde gülümseyen bir kadını gösteriyor. İtalyanca kursundan (A1) keyif alıyor gibi görünüyor. Saçları uzun ve dalgalanıyor ve yüzünde parlak, neşeli bir ifade var. Görünüşe göre bir süredir İtalyanca öğreniyor ve artık becerilerini sergileyecek kadar kendine güveniyor. Kendini dil öğrenme yolculuğuna adamış biri için harika bir örnek. Bunu yaparak başarısını hak etti ve İtalyanca A1 kursunun mükemmel bir temsili.
5
(3)

İtalyanca Kursu (A1)

30 Konu5 Saat
Uzun siyah saçlı güzel bir kadın, beyaz bir bluz giymiş ve yüzünde parlak bir gülümsemeyle kameranın önünde duruyor. Gözleri sevinçle parlıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli ve memnun görünüyor. Ellerini vücudundan hafifçe uzakta tutarak ayakta duruyor ve ince vücudunu sergiliyor. Bakışları davetkâr ve kendinden emin, ifadesi ise hayat ve enerji dolu. Bu resim onun mutlu ve kaygısız tavrını yansıtıyor ve neşeli ifadesinin ona bakan herkesi gülümseteceği kesin.Duygu Çetin
1175464
Bu görselde kollarını kavuşturmuş, kendinden emin ve özgüvenli bir tavır sergileyen bir kadın tasvir edilmiştir. İspanyolca Kursu A2, dili orta seviyede öğrenmek için harika bir yoldur. İspanyolca gramer, telaffuz ve kelime bilgisinin tüm temellerini açık ve anlaşılması kolay bir şekilde öğretir. Kursun ses ve video dosyaları, öğrencilerin pratik yapmalarına ve İspanyolca konuşma becerilerinde güven kazanmalarına olanak tanır. Ayrıca, kurs öğretilen kavramları pekiştirmeye yardımcı olan interaktif alıştırmalar da içermektedir. Bu kurs sayesinde öğrenciler, İspanyolca konuşan kişilerle etkili bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olacak güçlü bir İspanyolca temeli oluşturabilirler. Ayrıca, kursun çevrimiçi eğitmeni öğrencilere kişiselleştirilmiş tavsiye ve geri bildirim sağlamak için hazırdır. Bu kurs, orta seviyede İspanyolca öğrenmek için ideal bir yoldur.
5
(3)

İspanyolca Kursu (A2)

12 Konu5 Saat
Çağla AlperÇağla Alper
1257524
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1175464