AnasayfaBlog2020 hedefi: Python Programlama Öğrenin
Bilişim

2020 hedefi: Python Programlama Öğrenin

09 Mayıs 2020
Bu görsel, ortasında sarı bir kare bulunan bir logodur. Logo mavi ve sarı bir yılandan oluşmaktadır ve sarı kare arka plandan biraz daha koyudur. Yılanın başı sağa doğru kıvrılmış ve kuyruğu sola doğru kıvrılmıştır. Kare hafifçe yükseltilmiş ve sağ alt köşesinde bir haç gölgesi var. Logo yakın çekimdir ve mavi ve sarı yılan görüntünün büyük kısmını kaplamaktadır. Logo bir piton yılanına ait ve sarı kare görüntünün ana odağını oluşturuyor. Logonun renkleri parlak ve canlı, görüntüye neşeli ve davetkar bir his veriyor.
KonuAçıklamaÖrnekler
Python Programlama DiliNesne yönelimli, modüler ve yüksek etkileşimli bir dil olan Python, basit ve okunabilirliği destekleyen bir dil.Birçok platform ve uygulama yazılımında kullanılır.
Python'un Tarihi1990 yılında Good van Rossum tarafından geliştirilmiş ve 1994 yılında ilk sürümü yayınlanmıştır.Python 1.0, Python'un ilk sürümüdür.
Python'un ÖzellikleriAçık kaynaklı kod, basit ve sade yapısı, çalışma prensibinde düzenli kod dizilimi ve hızlı çalışma özelliği ile ön plana çıkar.Karmaşık bir kodlama yapıya sahip değildir. Java, C, C ++, COM, CORBA ve ActiveX gibi dillere entegre olur.
Python EğitimiOnline eğitimlerle Python programlama dili eğitimi alarak yeni bir meslek sahibi olmak mümkün.Python eğitim ve kursları online platformlarda bulunur.
Python'un Kullanım AlanıPython geniş kütüphane yapısı sayesinde çeşitli sistemlerle uyumlu bir şekilde çalışırMAC, Windows ve UNIX gibi sistemlere son derece uyumludur.
Yazılım MesleğiPython yazılımını öğrenerek yazılım sektöründeki meslekleri tercih edebilirsiniz.Yazılım mühendisi, veri analisti, yapay zeka mühendisi gibi meslekler.
Python'un AmacıPython, ABC programlama diline bir alternatif olması için geliştirilmiştir.ABC programlama dilinde çalışmış olan Good van Rossum tarafından geliştirilmiştir.
Online EğitimlerGünümüzde artık eğitimlerin çoğu online şekilde verilmektedir.Bir veya iki eğitim seçme ve birden fazla kurs seçimine izin verilir.
Python'un AvantajlarıPython ücretsiz bir dil olup, basit yapısı, geniş kütüphane yapısı ve hızlı çalışma prensibi ile avantaj sağlar.Python'un bakımı kolaydır ve ekstra derleyiciye ihtiyaç duymaz.
Python'un İsim KaynağıPython, İngiliz komedi gösterisi Monty Python's Flying Circus'dan ismini alır.Good van Rossum, bu gösteriyi çok sevdiği için bu ismi vermiştir.

Python programlama ile 2020 yılına farklı bir başlangıç yapın. Programlamada çığır açan yazılım ile beraber yeni yılda kendinize farklılık katın. Temel programlama seviyesini bilen, yazılım ve kodlama konusunda kendini geliştirmek isteyenler için büyük bir fırsat. Bu sene kendinize bir söz vererek Python yazılımını öğrenebilirsiniz. Henüz yılın başındayken ve vaktiniz varken bu fırsatı değerlendirmelisiniz.

''Öğrenmenin yaşı yoktur'' diye boşuna söylememiş atalarımız. Laf olsun diye öğrenmekte olmaz. Öğrenmek için gayret etmeliyiz.

2020 yılında kodlama öğrenerek yeni bir meslek sahibi olmaya ne dersiniz? Python eğitim alarak yeni bir meslek sahibi olmak mümkün. Az da olsa yazılım bilgisine sahip olan bireyler kolaylıkla python öğrenebilecektir. Ve bir yazılım mesleğine sahib olabilecekler.

Kişisel gelişime önem veren insanlar her sene kendine birer hedef koyar. Bu hedefler henüz yeni sene gelmeden önce ya da yılın ilk aylarında belirlenir. Zamanın hızla akıp geçtiği günümüzde en iyisi kısa vakitte bir şeyler yapabilmektedir. Fırsat buldukça eğitim ve kurslarla kendinimizi geliştirmeliyiz. İş hayatına ve sosyal hayata kendimizi hazırlamalıyız. Bazen sadece hobi veya fobi olarak bir şeyler öğrenmeliyiz.

Günümüzde artık eğitimlerin çoğu online şekilde verilmektedir. Bu büyük bir avantaj. Önceden bir kursa gidebilmek için bile epey zaman harcamamız gerekiyordu. Şimdi ev konforunda eğitim alabilmek mümkün. online eğitim olmasının en güzel tarafı da birden fazla kurs seçimine izin verilmesidir. Zaman kaybı olmadığı için bir veya iki eğitim seçmenizde sakınca yoktur.

Programlama dilleri son dönemde oldukça fazla yaygınlaştı. Hayatımızın dijitalleşmesi ile birlikte kodlama ve yazılıma daha fazla ihtiyaç duyuldu. Peki Python nedir? Nasıl ortaya çıkmıştır? Tarihçesinde kısa bir yolcuğa çıkalım. Programlama dilini daha yakından tanıyalım.

Python Programlama Ne Anlama Gelmektedir?

Pyhton, nesne yönelimli modüler ve etkileşimi yüksek bir programlama dili olarak tanımlanmakta. Üst düzey olmasına karşın basit ve kolay bir programlama diline sahiptir. Okunabilirliği destekleyen ve dinamik yazılım prensibini benimseyerek çalışan bir sistemdir. İşlemleri oldukça kısa tutan programlama, birçok nesneyi zaman kaybından kurtarır. 

Programlama dili insan ile makine mantığı arasında resmen bir bağ kurar. Modüler yapısı sayesinde her türlü data girişine izin verir ve destekler. Neredeyse günümüzde yer alan tüm platformlarda çalışır. 

Programlama dilinin tarihine baktığımızda ise, 1990 yılında geliştirildiğini görüyoruz. Hollandalı Good van Rossum tarafından geliştirilen program, ilk sürümünü yaklaşık 4 yıl sonra almıştır. 1994 yılında Python 1.0 sürümüne kavuşmuştur. Günümüze kadar farklı sürümlerle piyasaya sürülen programlama dili, en son sürümünü ise 2020 yılının Şubat ayında almıştır. Programın asıl çıkış nedeni ABC programlama diline bir alternatif olmasıdır. 

ABC programlama dilinin Python üzerinde etkisi olukça fazladır. Good van Rossum, programlama dili kullanılırken, ABC dilinden esinlenmiştir. Hatta Good van Rossum, 1980’li yıllarda ABC programlama dili üzerinde çalışmıştır. Aradan geçen 10 yıllık dilimde ortaya yeni bir programlama dili çıkmıştır.

Programlama dili ismini bir yılan çeşidinden almamıştır. Aksine Good van Rossum çok sevdiği bir İngiliz komedi gösterisinden esinlenmiştir. Good van Rossum, ‘’Monty Python’s Flying Circus’’ adlı gösteriden esinlenerek bu ismi vermiştir.

Programlamanın Genel Özellikleri

  • Python programlama dili öncelikle açık kaynaklı kod yazılım sistemine sahiptir. Açık kaynaklı kod yazılımına sahip olması programı ücretsiz yapmıştır. Programlamanın en büyük avantajlı tarafı ücretsiz olmasıdır.

  • Sade ve basit yapıda olması öğrenimi daha da kolaylaştırır. Programlamaya giriş yapacaklar için bir hayli fazla olanak sağlar. Kolay öğrenilmesi sayesinde kodlamaya yeni giriş yapanların sıkça tercih ettiği bir uygulamadır.

  • Python, diğer programlama dillerinden farklıdır. Bu farklılığını en bariz kodlama yapısında gösterir. Çalışma prensibinde düzenli kod dizilimi vardır. Karmaşık bir kodlama kesinlikle yoktur.

  • Programlama oldukça hızlı çalışır. Diğer dillere nazaran zaman kaybı yaşatmaz.

  • İnsanlar tarafından kolay anlaşılır ve okunabilir. Bilinmeyen bir kod yapısına sahip değildir. Kodlama esnasında açık bir dil kullanılır. Bu sayede normal bir insanın bile anlayacağı sadeliğe kavuşur.

  • Geniş bir kütüphane yapısı vardır. MAC, Windows ve UNIX gibi sistemlere son derece uyumludur. Çalışma prensiplerinde herhangi bir problem çıkarmaz.

  • Java, C, C ++, COM, CORBA ve ActiveX gibi kodlama yapılarına direkt entegre edilebilir. Bu sistemlerle beraber çalışabilir.

  • Sistem ekstra derleyiciye ihtiyaç duymaz. Derleyici işlemini dışarıdan destek almadan da sağlayabilir.

  • Programlamanın bakımı kolaydır. Kaynak kodu ayrı bir uğraş gerektirmez. Sade olmasının avantajını bakımda da gösterir.

Python Nerelerde Kullanılır?

Kodlamalar sayesinde yapmak istediğimiz birçok uygulamayı hayata geçirebiliriz. Bizlere sağladığı yazılımsal desteklerle akla hayale gelmeyecek sistemleri kullanabiliriz. İyi bir kodlama ve yazılım bilen kişi Python ile istediklerini yapabilir. Sistemin kullanım alanın geniş olması, yapılacak program ve uygulamalarında önünü açmaktadır. Programlama dili,

  • Bilim ve Teknoloji Sanayisi

  • Uluslararası Teknoloji

  • Askeri Savunma Sistemleri

  • Hacking Ağ Sistemleri

  • Birimsel Hesaplamalar

gibi alanlarda kullanılır. Sıkça tercih edilen alanlar arasında bu saydıklarımız gösterilmektedir. Ancak birbirinden farklı sektörlerde de programlama dili boy göstermektedir. Sade bir arayüze sahip olması ve açık kaynaklı kod yazılımı daha fazla kullanım imkanı sağladığı bir gerçek. Python’u kullanan önemli şirketler,

  • Youtube

  • BitTorrent

  • NASA

  • CERN

  • Google

  • Zope

  • Dijango

Bunlara ek olarak Python’la yazılmış önemli uygulamalarda vardır.

  • Calibre

  • Planet

  • Sage

  • Reddit

  • Portage

Ayrıca web geliştirme ve web sayfası tarama işlemlerinde de yine Python programlama dili kullanılır. Plugin geliştirmek isteyen yazılımcılar tarafından da tercih edilir. Programlama ile beraber Plugin üretmek ve ortaya çıkarmak sanıldığından daha kolay gerçekleşir.

Programlama; kütüphane oluşturma, data bilimleri, network ve kriptoloji gibi birçok alanda dahi kullanıma açıktır. OpenCV ve oyun konusunda da Python’un iddialı olduğunu görebiliyoruz.

Yukarıda saydığımız şirketlerin hepsi Python’un kodlama sistemini kullanıyor. En büyük şirketlerin bile kullandığı programlama dili sıradan olmadığını kanıtlıyor.

Python Programlama Eğitimi Almanın Tam Fırsatı

Her sene kendini geliştirmeyi ilke edinen bireyler için Python programlama iyi bir alternatif. Kodlamaya merakı olanlar Python'u seçebilir. Ve 2020 senesini kendinize programlama yılı olarak ilan edebilirsiniz. Yani bu sene bir farklılık yaparak kodlama dili öğrenin. Üstelik programlama öğrenmeyi çok uzakta aramanıza gerek yok. Yanınızda Enstitü var.

Python eğitimi, Enstitü tarafından verilmektedir. Uzman eğitmen tarafından verilen kurs ile yeni bir programlama dili öğrenebilirsiniz. Daha fazla vakit kaybetmeden sizde bu eğitime online şekilde katılın. Ayrıca programlama dair hiçbir bilginiz yoksa, bununla ilgili de eğitim yine mevcut. Temel programlamaya giriş kursu alarak başlangıç seviyesinde kodlama öğrenmek mümkün.

Python Programlama Dili, Nesne yönelimli, modüler ve yüksek etkileşimli bir dil olan Python, basit ve okunabilirliği destekleyen bir dil, Birçok platform ve uygulama yazılımında kullanılır, Python'un Tarihi, 1990 yılında Good van Rossum tarafından geliştirilmiş ve 1994 yılında ilk sürümü yayınlanmıştır, Python 10, Python'un ilk sürümüdür, Python'un Özellikleri, Açık kaynaklı kod, basit ve sade yapısı, çalışma prensibinde düzenli kod dizilimi ve hızlı çalışma özelliği ile ön plana çıkar, Karmaşık bir kodlama yapıya sahip değildir Java, C, C ++, COM, CORBA ve ActiveX gibi dillere entegre olur, Python Eğitimi, Online eğitimlerle Python programlama dili eğitimi alarak yeni bir meslek sahibi olmak mümkün, Python eğitim ve kursları online platformlarda bulunur, Python'un Kullanım Alanı, Python geniş kütüphane yapısı sayesinde çeşitli sistemlerle uyumlu bir şekilde çalışır, MAC, Windows ve UNIX gibi sistemlere son derece uyumludur, Yazılım Mesleği, Python yazılımını öğrenerek yazılım sektöründeki meslekleri tercih edebilirsiniz, Yazılım mühendisi, veri analisti, yapay zeka mühendisi gibi meslekler, Python'un Amacı, Python, ABC programlama diline bir alternatif olması için geliştirilmiştir, ABC programlama dilinde çalışmış olan Good van Rossum tarafından geliştirilmiştir, Online Eğitimler, Günümüzde artık eğitimlerin çoğu online şekilde verilmektedir, Bir veya iki eğitim seçme ve birden fazla kurs seçimine izin verilir, Python'un Avantajları, Python ücretsiz bir dil olup, basit yapısı, geniş kütüphane yapısı ve hızlı çalışma prensibi ile avantaj sağlar, Python'un bakımı kolaydır ve ekstra derleyiciye ihtiyaç duymaz, Python'un İsim Kaynağı, Python, İngiliz komedi gösterisi Monty Python's Flying Circus'dan ismini alır, Good van Rossum, bu gösteriyi çok sevdiği için bu ismi vermiştir
python python programlama python eğitim programlama dili python nedir
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir bilgisayar ekranının yakın çekiminde siyah metinli beyaz bir arka plan görülmektedir. Metin ekranın ortasında vurgulanmış ve ince bir kenarlıkla çevrelenmiştir. Metin tek bir sütunda hizalanmıştır ve birkaç satır metin görülebilmektedir. Metin harfler, sayılar ve sembollerin bir karışımı gibi görünmektedir. Metnin genel görünümü net ve açıktır. Metnin kenarları keskin ve iyi tanımlanmış, bu da yüksek kaliteli bir ekran çözünürlüğüne işaret ediyor. Siyah metin ile beyaz arka plan arasındaki kontrast güçlüdür ve kolayca görülebilir.
Yazılımlar

Python Örnek Projeler

04 Ekim 2021
Gözlüklü ve turuncu gömlekli bir kadın bilgisayar ekranının önünde oturmaktadır. Kadın dikkatle ekrana bakıyor, gözleri odaklanmış ve ağzı hafifçe açık. Arkasında beyaz metinli yeşil ve siyah bir tabela var. Ön planda kadının yüzü yakından çekilmiş, gözlükleri ışığı yansıtıyor. Görüntüde ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi görülüyor. Kadının yüzü bilgisayar ekranının parlak beyazı ve arka planın koyu tonları tarafından aydınlatılıyor. Kadın derinden meşgul ve ekrandakine odaklanmış görünüyor, ifadesi bir ilgi ve düşünceyi yansıtıyor.
Teknoloji

Python Programlama Nedir?

29 Ocak 2021
Genç bir kadın, ekranında parlak mavi ve sarı bir yılan logosu bulunan bir dizüstü bilgisayarın önünde oturuyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri odaklanmış ve yoğun. Elleri dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde, parmakları tuşlara hafifçe dokunuyor. Dizüstü bilgisayar siyah kenarlıklı beyaz renktedir ve arka planda dikdörtgen bir nesne vardır. Kadının üzerinde yeşil bir gömlek vardır ve saçları arkaya doğru toplanmıştır. Kadın dizüstü bilgisayarda yazıyor gibi görünüyor, ifadesi ciddi ve odaklanmış.
Yazılımlar

Python Öğrenmek Neden Kolay

07 Eylül 2021
Bu görsel çevrimiçi bir Python kursuna ait. Kollarını kavuşturmuş, kendine güven ve kararlılık sergileyen bir adam görülüyor. Yüzünün yakın çekimi, odaklanmasını ve öğrenmeye olan bağlılığını ortaya koyuyor. Bir saatin yakın çekimi zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Siyah arka plana karşı beyaz harfler, kursun profesyonelliği ve adanmışlığı hakkında bir fikir veriyor. Kıllı kolun yakın çekimi, gerekli olacak sıkı çalışmayı ve çabayı sembolize ediyor. Siyah takım elbiseli adam otorite ve güvenilirlik havası veriyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek bu kursu olağanüstü bir çevrimiçi Python kursu haline getiriyor. Öğrenciye başarılı olması için gereken bilgi ve becerileri sağlayacağından emin olabilirsiniz.
4.9
(65)

Python Eğitimi

10 Konu5 Saat
Kameranın önünde siyah tişörtlü ve koyu renk saçlı bir adam durmaktadır. Yüz ifadesi ciddi ve duruşu kendinden emin. Gözleri kameraya odaklanmıştır ve kolları iki yanındadır. Güçlü, kaslı bir yapısı var ve siyah tişörtü soluk teniyle tezat oluşturuyor. Koyu renk saçları kısa, düzgün bir kesimle şekillendirilmiş ve yüzünü güzel bir şekilde çerçeveliyor. Kararlı görünüyor ve kararlı ifadesi onu öne çıkarıyor. Karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.Hanifi Çetinkaya
1411881
Bu görsel, arka planda bir bilgisayar kodu ile bir kadın yüzünü tasvir etmektedir. Bu, kodlamanın temellerinin öğretildiği temel programlamaya giriş niteliğindedir. Kodlama kavramlarını anlamak için kişinin temelleri net bir şekilde anlaması gerekir. Bu ders sayesinde öğrenciler programlama dilinin temellerini ve çeşitli görevler için nasıl kod yazacaklarını öğrenirler. Kodlama görevlerini nasıl daha küçük parçalara ayıracakları ve kodlamanın sözdizimini nasıl anlayacakları konusunda fikir edineceklerdir. Kurs boyunca öğrenciler, yazılım oluşturmak ve geliştirmek için araçları ve kodlama dillerini nasıl kullanacaklarını öğreneceklerdir. Ayrıca hata ayıklama tekniklerini anlayacak ve programlarını nasıl test edeceklerini ve hata ayıklayacaklarını öğreneceklerdir. Dersin sonunda öğrenciler verimli ve iyi yapılandırılmış kod yazabilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır.
4.9
(58)

Temel Programlamaya Giriş

7 Konu4 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1254464