AnasayfaBlogYeni Nesil Marka İletişimi
İş Hayatı

Yeni Nesil Marka İletişimi

24 Haziran 2020
Parlak sarı bir arka planın üzerinde sarı bir megafon duruyor. Megafon parlak sarı renkte ve üzerinde siyah bir yazı var. Görüntünün sağ alt köşesinde beyaz harflerle yazılmış yeşil bir işaret görülüyor. Megafonun solunda, üzerinde siyah bir çerçeve olan sarı bir kare var. Karenin yanında, üzerinde siyah çizgiler olan sarı bir zarf var. Görüntünün sol üst köşesinde siyah metinli sarı bir işaret var. Megafonun alt kısmında sarı bir silindirin yakın çekimi var. Arka planda, beyaz metinli sarı ve yeşil bir arka plan vardır. Bu görsel, canlı sarı bir arka plan üzerinde bir megafonun temsilidir.
Konu BaşlığıAçıklamaÖrnekleme
Yeni Nesil Marka İletişimiGeleneksel marka iletişim yöntemlerinin dijital dönüşümle değişerek kapsamlı ve hızlı hale gelmesiMarkaların sosyal medya kanalları üzerinden hızlı ve etkili iletişim sağlaması
Dijital Marka YönetimiMarkaların dijital ortamda yönetilmesi, marka imajının korunması ve geliştirilmesiMarkaların internet üzerindeki yorumları ve geri bildirimleri takip etmesi, dijital kampanyalar düzenlemesi
Marka ve Marka İletişimiMarkanın bir ürün veya hizmeti tanımlayan kimlik özelliği, marka iletişiminin ise marka ile müşteri arasında yapılan ticari iletişim olduğu şeklinde tanımlanır.Bir şirketin sunduğu hizmetin ya da satılan ürünün markasının tescilli olması ve bu markayı temsilen müşteri ile iletişime geçilmesi
Marka Kavramının TarihiMarka kavramının 19. yüzyılda ABD'de büyükbaş hayvanları işaretlemek amacıyla ortaya çıktıHayvanların hangi çiftliğe ait olduğunun belirlenmesi ve kaliteli hayvanların bu işaretler aracılığıyla ayırt edilmesi.
Yeni Nesil Marka AnlayışıKontrolün müşterilere geçtigi, müşteri memnuniyetinin ve etkileşimin ön planda olduğu modern marka anlayışı.Markaların sosyal medya üzerinden müşteri geri bildirimlerine hızla tepki vermesi ve bu geri bildirimleri iyileştirme çabalarına dönüştürmeleri.
Geleneksel ve Modern Marka İletişimi Arasındaki FarklarGeleneksel marka iletişiminde markayı şekillendiren ve yöneten belirli kişiler veya ekipler varken, modern yeni nesil marka iletişiminde müşterilerin daha fazla rol aldığı bir yapıda hizmet sunulmaktadır.Marka yöneticileri yerine müşteri geri bildirimleri ve deneyimlerinin marka imajının ve hizmet kalitesinin belirlenmesinde daha önemli bir rol oynaması.
Dijital Dönüşüm ve Marka İletişimiDijital dönüşüm sonucunda marka iletişiminde hız, etkileşim ve geri bildirim konularının önemi arttı.Müşterinin bir ürün veya hizmet hakkında olumlu ya da olumsuz bir yorum yapması ve markanın bu yoruma hızla yanıt vermesi, çözüm önerileri sunması.
Marka Farkındalığı ve İletişim YöntemleriMarka farkındalığını artırmak ve sürdürmek için yeni nesil iletişim yöntemlerinin önemi ve bu yöntemlerin uygulanması.Markaların sosyal medya reklamları, influencer marketingle (etkileyici pazarlama) tanınırlığını artırması.
Markanın ÖnemiBir şirketin sunmuş olduğu ürün veya hizmetin kalitesi kadar, insanların o markayı bilmesi ve ona güven duymasının da önemli olduğu vurgulanır.Ünlü markaların ürünlerine olan talebin, marka bilinirliği ve markaya olan güven duygusu nedeniyle genellikle daha yüksek olması.
Yeni Nesil Marka İletişimi EğitimiYeni nesil marka iletişimi konusunda eğitimler ve online eğitim kurslarının önemi.Bu konuda eğitim almak isteyen bireyler için çeşitli platformlarda sunulan online eğitim kursları.

Hayatımızı şekillendiren teknoloji birçok alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Her konuda klasik yöntemlerin eskidiğini gördük. Dijital dönüşüm adı altında veya yeni nesil marka sistemi ile bunları daha iyi algılar, olduk. Bir şeyin başına yeni geldiği zaman tüm sistemin değişeceğini düşünürüz. Ve geleneksel hareket eden kişiler tarafından "yeni" sözcüğü pek sevilmez.

Ancak bu dünyanın yerinde durmadığı gerçeğini değiştirmez. Bence "yeni" sözcüğünden bu kadar çekinmeye gerek yok. Her "yeni" kavramıyla gelen güzellikler bulundurur. Yeni nesil marka iletişimi de bu furyaya katılan alanlardan biri diyebiliriz. 

Alışageldiğimiz düzenden farklı olması insanlarda bir tedirginlik oluşturabilir. Ancak her gelen yenilik bir öncekinden daha iyi olacağını gösterir. Yani hazır sistemi değiştirmez. Sadece üstüne daha fazlasını koyar ve olayları daha da pratik hale getirir.

Bu pratiklik dijital pazar alanında kendini daha iyi göstermektedir. Yeni nesil marka anlayışının en başında internet, e – ticaret ve sosyal medya alanları bulunur. Fakat sadece bu alanlarda bulunmakta yeterli olmayabilir. 

Tüm bunları düşünürken üstüne birde dijital marka yönetimi kavramının önemini vurgulayalım. Yani yeni nesil düzende marka yönetimi nasıl yapılıyor veya nasıl yapılmalıdır? Pazarlamanın önemli bir kısmını oluşturan markanın yolu, doğru iletişimden geçer. Marka yönetiminde de doğru metodlar uygulanabilmesi için en iyi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları bir kişi yapabildiği gibi birden fazla bireyle oluşturulan ekiplerle de yapmak mümkün. 

Markanın imajını koruyabilmek için birden fazla unsur göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle de dijital alanda yer alan ve aktif olan firmaların daha dikkat etmesi gerekir. Çünkü dijital mecra da müthiş bir hız faktörü vardır. İnsanlar feedback (geribildirim) yaptıklarında kısa sürede geri dönüş almayı bekler. İşte burada yeni nesil marka iletişimi devreye girdiğini görebiliriz. 

Yazının kalan kısımlarında kısaca marka ve marka iletişimi nedir? Markanın tarihi gibi konulara değineceğiz. Daha sonrasında yeni nesil marka anlayışını biraz daha irdeleyeceğiz. Ve en sonunda bir ders olarak verilen marka iletişimi hakkında bilgi vereceğiz. 

Marka ve Marka İletişimi Nedir? 

Sadece belli bir ürünü veya hizmete aittir. Bir başkası aynı markayı kullanamaz. Ancak burada da tescil durumları vardır. Marka, satılan ürünü ve verilen hizmeti özel yapan bir nevi kimliktir. 



Marka iletişimi, İngilizce de "Brand Communication" kelimesi ile ifade edilir. Global pazarda şirketlerin satış konusunda kullanıcılarla konuşabilmesi olayına marka iletişimi denir. Yani şirket ile müşteri arasında yapılan ticari iletişimdir. 

Marka iletişimi yönetimi, markanın belli bir düzeyde olabilmesi ve üst düzeyde kontrol edilebilmesi için katkı sağlama olayına denir. Marka iletişiminde yönetim kısmı oldukça önemlidir. Hangi sektörde olursa olsun birden fazla rakibi olan markanın düzgün şekilde yönetilmesi başarıyı getirir. Markayı diğerlerinden ayırabilmenin en basit yolu farklılaşmaktır. Markanın diğerlerinden farklı olduğunu bilmeli ve kullanıcı bunu hissetmelidir. 

Marka Kavramanın Kısa Tarihi 

Marka kavramı ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkmıştır. Ancak bu marka kavramının oldukça farklı hikayesi vardır. Marka, tarihte ilk olarak büyükbaş hayvanlarında kullanıldı. Nasıl mı? Hayvanların hangi çiftliğe ait olduklarını belirlemek için işaret koyarlardı. Bu işaret sayesinde başka çiftliğin hayvanları ile karışmasının önüne geçildi. Ancak markalaşma bununla da sınırlı kalmadı. Aynı zamanda kaliteli olan hayvanların bu uygulama ile ortaya çıkması sağlandı. Marka kavramı ilk olarak bu şekilde belirlendi. Ancak günümüze uyarlanması için biraz zaman gerekti. 

Gerçek manada ve çağımıza ayak uyduran marka çalışmaları ise 19. yüzyılda yapıldı. 19. yüzyılın sonlarına doğru başta Avrupa olmak üzere birçok ülke de markalaşma kavramı gelişti. Sanayi Devrimi’nin gelmesiyle pazarlama ve reklamcılık teknikleri gelişti. 

Yeni Nesil Marka İletişim Anlayışı 

Geleneksel marka anlayışında, iş tamamen yöneticilerin elindeydi. Belli bir kişinin ya da ekibin doğrultusunda marka ile ilgili gerekli pazarlama işlemleri yapılıyordu. Bu yöntem önceden yeterli oluyordu. Henüz dijitalin fazla olmayışı ve insanların klasik alışveriş yapması marka için hiçbir sıkıntı teşkil etmiyordu. Ancak bu durum çoktan değişti. Yani 2012 ve 2015 sonrasında hızlı bir dijitalleşme yaşandı. 

2010 sonrasında yaşanan hızlı değişime ayak uydurmak ilk başta oldukça zor oldu. Özellikle de küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler tabiri caizse afalladı. Daha önceden tedbirini alan elbette bu süreci kolayca atlattı. Fakat sürecin hızla gelişmesi bir anda tüm sistemleri etkisi altına aldı. Geleneksel sistemde iş tamamen şirketin elindeydi. Kontrol belli kişilere aitti.  

Yeni nesil marka iletişimi geleneksel anlayışın tam tersinde işlemleri yürütüyor. Marka yönetimi artık insanların eline geçti. Fiziksel olarak eline geçmedi. Ama markayı kullanan kişiler daha fazla söz sahibi oldu. Önceden ürünün satış fiyatını daha çok pazarlama belirlerdi. Şimdi ise ürünün fiyatını değeri belirliyor. Yeni nesil marka iletişim noktasında bu değerin en önemli kısmını deneyim oluşturuyor. Buna kullanıcı deneyimi de diyebiliriz.  

İnsanların kullandıkları ürünler sonrasında yaşadıkları her türlü durum bu deneyimin içine girer. Marka iletişimi için artık satış odaklı devri neredeyse kapandı. Artık kullanıcı ve iletişim odaklı bir satış düzeni geldi. İşte bu yüzden yeni nesil marka iletişimi önem kazandı. İnsanlarla yaşanılan iletişim sayesinde marka değeri daha yukarıları çıkabildi. Önceden ortaya çıkan marka değeri balon gibiydi. Her an sönebilirdi. Şu an ise yeni nesil dönemde değeri bilinmeyen markalar bile kullanıcı deneyimi sayesinde daha iyi yerlere gelebiliyor. Bunun en büyük sebebi hem iletişim hem de müşterinin deneyimine önem verilmesidir. 

Ders Sisteminde Yeni Nesil Marka İletişimi 

Marka iletişiminin önemi o kadar fazla anlaşıldı ki artık birer bölüm ve derslik haline geldi. Birçok üniversite hayatında hem derslerde işlenir hale geldi. Hem de bir bölüm olarak tercih edilmesinin yolu açıldı. Bu sayede yeni nesil marka iletişimi daha bilinçli şekilde yapılacağı düşünülmeye başlandı. Bir ders olarak verilmesi Y kuşağı için oldukça önemli. Yeni nesil jenerasyon için bu eğitimler oldukça kıymetli. 

Marka iletişimi, Anadolu Üniversite’sinin açık öğrenim bölümünde de yer almaktadır. Bu bireyler için oldukça avantajlı. Sadece gençler değil, orta yaşta okumak isteyenlere de büyük bir fırsat. Açıköğretim de yer alan bölüm 2 yıllık Önlisans programıdır. Anadolu Üniversitesi marka iletişimi bölümün içinde ise şu dersler yer alıyor: 

  • Marka ve Yönetimi 

  • Pazarlama İlkeleri 

  • Pazarlama İletişimi 

  • Marka İletişiminde Analiz ve Araştırma 

  •  Medya Planlama 

  • Reklamcılık 

  • Dijital İletişim ve Yeni Medya 

Ve daha birçok derslik, bu bölümde yeni öğrencilerini bekliyor. Sizlerde yeni nesil marka iletişimi hakkında daha fazlası öğrenmek istiyorsanız, bu bölümü seçebilirsiniz.

Yeni Nesil Marka İletişimi, Geleneksel marka iletişim yöntemlerinin dijital dönüşümle değişerek kapsamlı ve hızlı hale gelmesi, Markaların sosyal medya kanalları üzerinden hızlı ve etkili iletişim sağlaması, Dijital Marka Yönetimi, Markaların dijital ortamda yönetilmesi, marka imajının korunması ve geliştirilmesi, Markaların internet üzerindeki yorumları ve geri bildirimleri takip etmesi, dijital kampanyalar düzenlemesi, Marka ve Marka İletişimi, Markanın bir ürün veya hizmeti tanımlayan kimlik özelliği, marka iletişiminin ise marka ile müşteri arasında yapılan ticari iletişim olduğu şeklinde tanımlanır, Bir şirketin sunduğu hizmetin ya da satılan ürünün markasının tescilli olması ve bu markayı temsilen müşteri ile iletişime geçilmesi, Marka Kavramının Tarihi, Marka kavramının 19 yüzyılda ABD'de büyükbaş hayvanları işaretlemek amacıyla ortaya çıktı, Hayvanların hangi çiftliğe ait olduğunun belirlenmesi ve kaliteli hayvanların bu işaretler aracılığıyla ayırt edilmesi, Yeni Nesil Marka Anlayışı, Kontrolün müşterilere geçtigi, müşteri memnuniyetinin ve etkileşimin ön planda olduğu modern marka anlayışı, Markaların sosyal medya üzerinden müşteri geri bildirimlerine hızla tepki vermesi ve bu geri bildirimleri iyileştirme çabalarına dönüştürmeleri, Geleneksel ve Modern Marka İletişimi Arasındaki Farklar, Geleneksel marka iletişiminde markayı şekillendiren ve yöneten belirli kişiler veya ekipler varken, modern yeni nesil marka iletişiminde müşterilerin daha fazla rol aldığı bir yapıda hizmet sunulmaktadır, Marka yöneticileri yerine müşteri geri bildirimleri ve deneyimlerinin marka imajının ve hizmet kalitesinin belirlenmesinde daha önemli bir rol oynaması, Dijital Dönüşüm ve Marka İletişimi, Dijital dönüşüm sonucunda marka iletişiminde hız, etkileşim ve geri bildirim konularının önemi arttı, Müşterinin bir ürün veya hizmet hakkında olumlu ya da olumsuz bir yorum yapması ve markanın bu yoruma hızla yanıt vermesi, çözüm önerileri sunması, Marka Farkındalığı ve İletişim Yöntemleri, Marka farkındalığını artırmak ve sürdürmek için yeni nesil iletişim yöntemlerinin önemi ve bu yöntemlerin uygulanması, Markaların sosyal medya reklamları, influencer marketingle (etkileyici pazarlama) tanınırlığını artırması, Markanın Önemi, Bir şirketin sunmuş olduğu ürün veya hizmetin kalitesi kadar, insanların o markayı bilmesi ve ona güven duymasının da önemli olduğu vurgulanır, Ünlü markaların ürünlerine olan talebin, marka bilinirliği ve markaya olan güven duygusu nedeniyle genellikle daha yüksek olması, Yeni Nesil Marka İletişimi Eğitimi, Yeni nesil marka iletişimi konusunda eğitimler ve online eğitim kurslarının önemi, Bu konuda eğitim almak isteyen bireyler için çeşitli platformlarda sunulan online eğitim kursları
yeni nesil marka iletişimi marka iletişimi yeni nesil marka iletişim marka iletişimi nedir anadolu üniversitesi marka iletişimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Takım elbiseli bir adam ellerini uzatmış, avuç içleri yukarı bakacak şekilde ayakta durmaktadır. Kıyafeti siyah bir blazer ceket ve altında beyaz bir gömlekten oluşuyor ve kravatı koyu lacivert. Yüz hatları görülebiliyor ama bulanık ve gözleri parlak mavi. Ayakkabıları parlak siyahtır. Solunda kare içinde bir yıldız, sağında ise mor zemin üzerinde bir sıcak hava balonu var. Resmin ortasında, yanında bir boya paleti olan bir elin yakın çekimi var. Daha sağda ise bir telefonun yakın çekimi yer alıyor. Son olarak, görüntünün sağ alt kısmında, ortasında beyaz bir ok bulunan dairesel bir logo ve bir tabela üzerinde bir sayı yer almaktadır.
Meslekler

Marka İletişimi Bölümü (MYO)

23 Eylül 2020
Parlak sarı bir arka planın üzerinde sarı bir megafon duruyor. Megafon parlak sarı renkte ve üzerinde siyah bir yazı var. Görüntünün sağ alt köşesinde beyaz harflerle yazılmış yeşil bir işaret görülüyor. Megafonun solunda, üzerinde siyah bir çerçeve olan sarı bir kare var. Karenin yanında, üzerinde siyah çizgiler olan sarı bir zarf var. Görüntünün sol üst köşesinde siyah metinli sarı bir işaret var. Megafonun alt kısmında sarı bir silindirin yakın çekimi var. Arka planda, beyaz metinli sarı ve yeşil bir arka plan vardır. Bu görsel, canlı sarı bir arka plan üzerinde bir megafonun temsilidir.
İş Hayatı

Yeni Nesil Marka İletişimi

24 Haziran 2020
Bu, farklı şekil, renk ve boyutları gösteren çeşitli simgelerin yakın çekim görüntüsüdür. Simgeler beyaz bir arka plan üzerinde düzenlenmiş ve üst üste bindirilmiştir. Renkler parlak sarıdan koyu maviye kadar değişmekte, arada bazı kırmızılar ve yeşiller de bulunmaktadır. Simgeler arasında daireler, üçgenler, kareler, yıldızlar ve diğer şekiller yer alıyor. Boyutları küçükten büyüğe doğru değişir, merkezde daha büyük simgeler ve kenarlarda daha küçük simgeler bulunur. Genel görüntü canlı ve görsel olarak uyarıcıdır. Yaratıcılık, eğlence ve şakacılık hissi verirken aynı zamanda profesyonel ve düzenli bir görünüm de sunuyor.
Marka Yönetimi

Bütünleşik Pazarlama Ve Marka

19 Temmuz 2020