AnasayfaBlogTOEFL Nedir? TOEFL Sınavına Kimler Katılır?
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Nedir? TOEFL Sınavına Kimler Katılır?

10 Haziran 2020
Bir kadın yerde bağdaş kurmuş, ellerini çenesine dayamış oturuyor. Önünde bir yığın kitap var. Görüntünün odağı hafifçe bulanıklaştırılmış ve kadının altındaki pembe ve sarı bir yüzey ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca sağında beyaz bir nesne ve daha aşağıda beyaz arka planlı mavi bir ekran da görülebiliyor. Kadının üzerinde beyaz ve turuncu bulutlardan oluşan bir gökyüzü var. Mavi ekranın yakın çekiminde daha fazla ayrıntı görülürken, pembe beyaz nesnenin yakın çekiminde yeşil beyaz çizgili bir desen ortaya çıkıyor. Yeşil ve beyaz nesne yakın çekimde de görülebiliyor ve belirgin bir desen gösteriyor. Kadın kitaplara odaklanmış gibi görünüyor, yüz ifadesi düşünceli.
TOEFL KonusuAyrıntılarEk Bilgi
TOEFL TanımıTest Of English as a Foreign Languageİngilizce yabancı dil sınavı
TOEFL İlk Uygulanma1964İlk olarak ABD üniversitelerinin kabul süreçlerinde kullanılan bir sınavdı.
TOEFL BölümleriOkuma, dinleme, yazma ve konuşmaHer bölüm maksimum 30 puan üstünden değerlendirilir.
TOEFL Puanlama0 ile 120 arasıHer kurum belirlediği taban puanı üzerinde seçim yapar.
TOEFL SınavıInternet tabanlıOtomatik tarayıcılar ve insanlar tarafından değerlendirilir.
TOEFL Sınavına KatılımYüksek lisans öğrencileri, öğrenciler, çalışanlarDil yeterliliği belgelendirmek için katılırlar.
TOEFL Hazırlık YöntemleriKendi başınıza çalışma, online eğitimlerEnstitü TOEFL kursu bu konuda destek sağlar.
TOEFL Sınavı AşamalarıOkuma, dinleme, yazma, konuşmaHer aşama içerisinde çalışmalar yapmak için farklı uygulamalar bulunmalıdır.
TOEFL Sınavında BaşarıSistemli çalışma, zaman yönetimiDüzenli çalışma ve zaman yönetimi sınav başarısında önemli rol oynar.
TOEFL Sınav Bilgisini IspatlamakTOEFL sınav sonucunun önemiİngilizce bilgisini belgelendirmek önemlidir.

İngilizce sınavı dendiğinde akıllara ilk TOEFL “Test Of English as a Foreign Language” gelir. İlk defa 1964 senesinde düzenlenmiştir. Yabancı dil İngilizce sınavı olarak düzenlenen TOEFL, ilk olarak ABD üniversitelerine kabul değerlendirmelerinde istenen bir sınav sonucuydu. Günümüzde 165 ülkede çok sayıda üniversite ve kurum tarafından geçerli görülmektedir.

TOEFL, 4 bölümden meydana gelmektedir. Bunlar; okuma, dinleme, yazma ve konuşmadır. TOEFL puan uygulaması 0 ile 120 arasında farklılık gösteriyor. Her bölümün puanlaması 30 üzerinden hesaplanmaktadır.

TOEFL sonucuna göre seçim yapacak üniversite veya kurumlar kendi taban puanını belirler. Sınav, internet tabanlı olarak uygulanır. Otomatik tarayıcılar ve insanlar tarafından değerlendirmeye alınır. Sınavlar belirlenen tarihlerde belli aralıklarla yapılır. Dünya çapında çok sayıda düzenlenen sınava, yazılı veya internet aracılığı ile katılmanız mümkündür.

TOEFL Sınavına Kimler Katılır?

Dünya genelinde milyonlarca kişi İngilizce dil yeterliliğini ispatlamak için TOEFL sınavına girmiştir. Buradan aldıkları sonuçları başvurmak istedikleri üniversite veya kuruma belgelemişlerdir. Kurumlar, kendi içlerinde belirledikleri puan uygulamasına göre başvuruları değerlendirmektedir. TOEFL sınavına kimler katılır, inceleyelim.

  • Üniversitelerde yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenci adayları TOEFL sonucunu belgelemesi gerekir.

  • Yabancı dil gelişimlerini takip etmek isteyen İngilizce dili eğitimi alan öğrenciler.

  • Vize başvurusunda bulunacak öğrenciler ve çalışanlar.

  • Yabancı dil İngilizce öğrenim programına kabul başvurusu yapan öğrenciler.

  • Burs başvurusu yapmak isteyen ve sertifika almak isteyen adaylar.

  • Farklı bir ülkede yaşamını devam ettirmek isteyenler.

TOEFL Sınavına Nasıl Hazırlanmalısınız?

TOEFL sınavına kendi başınıza hazırlanabileceğiniz gibi zamanınızı doğru değerlendirmek için online eğitimlerden de faydalanabilirsiniz. Enstitü, TOEFL kursu bu konuda size destek oluyor. Eğitim TOEFL sınav formatına uygun olarak düzenlenmiştir. Kapsamlı olarak hazırlanan eğitim; 40 saatten oluşmaktadır.

Enstitü eğitimi canlı yayınlarda veya videolar ile tamamlamanıza olanak sunuyor. Aynı zamanda soru sorma imkanına da sahip olduğunuz eğitim kısa zamanda hızlı yol almanızı hedefliyor. TOEFL sınavına nasıl hazırlanmalısınız, inceleyelim. TOEFL sınavı 4 aşamadan oluşuyor, her aşama için uygulanacak farklı çalışmalar bulunmaktadır.

  • Okuma; okuma bölümü katılımcılara verilen 3 ya da 4 metinden oluşur. Metinler üzerinden hazırlanan soruları katılımcıların yanıtlaması gerekir. Bu aşamada bol bol incelemeli ve okumalısınız. BBC, Financial Times, The Economist benzeri siteleri inceleyerek, makaleleri muhakkak okumalısınız. Seviyenize uygun kitap okumak, bu süreçte en büyük yardımcınız olacaktır.

  • Dinleme; dinleme pasajları ile doğru orantılı olmak üzere soru sayısı ve süresi değişebilen bu bölümde, katılımcılara sorular sorulur. Yanıtları vermeleri beklenir. Dinleme bölümünde başarı yakalamak için kurslardan destek almanız faydalı olacaktır. Canlı yapılan derslerde sınıf tartışmaları, yorumlamaları sürecin önemli birer parçasıdır. Bunun yanı sıra CD ile satılan kitaplardan edinip, bol bol dinleme ve çözümleme pratikleri yapmalısınız. Bu kitaplar sınav hakkında ipuçları yakalamanıza da yardımcı olacaktır. Filmleri altyazılı, seviyeniz iyi ise altyazısız ve tamamen İngilizce olarak izleyebilir, böylelikle dinleme yetinizin büyük oranda gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

  • Konuşma; bu bölümde, katılımcılarsan okuma ve dinleme görevlerini yerine getirerek konuşma yapmalarını gerektiren 20 dakikalık bir süre verilir. Konuşmanızı geliştirmeniz önemlidir. Bunun için kurslardan yararlanabilirsiniz. Yine Enstitü içinde yer alan İngilizce konuşma kursu bu konuda yardımcınız olacaktır. Program katılımcılarına özgüven aşılamayı ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra daha önceki sınavlarda verilen konular hakkında kendiniz konuşma hazırlayarak, pratik yapabilirsiniz. Stres konuşma esnasında önemli bir etkendir. Stres azaltacak yöntemleri araştırabilir, ayna karşısında çalışmalar yapabilirsiniz. Konuşma pratiklerinizi kaydedip, dinleyebilir böylelikle yanlışlarınız daha kolay tespit edebilirsiniz.

  • Yazma; bu bölümde ise katılımcılardan 50 dakikalık bir süre içinde verilen göreve uygun kompozisyon yazmaları beklenir. Bu aşamada kelime birikiminiz ve gramer bilginiz önemli bir yer kaplar. Yeni kelimeler öğrenmeli bol bol pratik yapmalısınız. Okumak, araştırmak, bilmediğiniz kelimeleri sürekli not almak ve tekrarlar yapmak çok önemlidir. Unutmamalısınız ki TOEFL sınavında başarılı olmanın birinci şartı sistemli çalışmaktır. Düzenli çalışma programı oluşturmak, zaman yönetimi yapmak işinizi kolaylaştıracaktır.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi

TOEFL Sınavında Başarılı Olmanın İpuçları

İngilizce öğrenmek kadar bilginizi ispatlamakta önem taşır. Bu sebeple TOEFL sınav sonucunuz önemlidir. Bu konuda size yardımcı olacak ipuçları hakkında bilgi verelim.

  • Kendinize zaman vermelisiniz; bir çalışma planı ve çalışma periyodu hazırlamalısınız. 4 aşamadan oluşan sınavda her bir bölüm için farklı bir çalışma tarzına ihtiyacınız olacak. Bu süreçte kendinize zaman tanımalı ve azimli davranmalısınız. Sınav süresini göz önünde bulundurarak, çalışmalarınızda süre tutmalı ve bu süreye mümkün olduğunca uymalısınız.

  • Çalışmalarınıza eğlence katın; alınan eğitimler zaman zaman sıkıcı gelebilir. Eğitimlerin yanına yapmaktan keyif aldığınız aktiviteleri ekleyerek eğlenceli hale getirebilirsiniz. İngilizce filmler izlemek, İngilizce oyunlar oynamak, müzik dinlemek çalışmalarınızın eğlenceli olmasını sağlayacaktır. Bu sayede hem eğlenecek hem de öğreneceksiniz. Öğrenmeyi bir zorunluluk olmaktan çıkartıp bir hobi gibi geliştirmeniz her zaman yardımcınız olacaktır.

  • Önlemler oluşturmalısınız; sınava çok hazırlanmış olsanız da bazı durumlarda terslik çıkabilir. Bunlar; sınav merkezi çok gürültülü olabilir, kulaklığınız da sıkıntı yaşayabilirsiniz böyle durumlarda ne kadar hazırlanmış olsanız da sonuç beklentinizi karşılamayabilir. Bu sebeple birden fazla sınav kaydı yapmanız faydalı olabilir. Zaman kaybı yaşamadan, oluşabilecek aksiliği aldığınız önlem sayesinde başından çözümlemiş olursunuz.

TOEFL Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOEFL sınavı için araştırma yapan sınav adaylarının en merak ettiği konulardan biri, nasıl başvuru yapıldığıdır. İlk olarak web sitesi aracılığı ile online kayıt işlemleri başlatabilirsiniz. Bu aşamada yapmanız gereken, kendi kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirleyerek, profilinizi oluşturmaktır. Daha sonrasında katılmayı planladığınız sınav merkezini seçerek, kredi kartı bilgilerinizi eklemeniz gerekecektir.

TOEFL sınavı bazı durumlarda değişebilmekle birlikte en az ayda 2 kez yapılmaktadır. Burada önemli olan gireceğiniz 2 sınav arasında minimum 12 gün süre olması gerektiğidir. Bunun dışında sınava giriş sayısı olarak bir sınırlama bulunmamaktadır. Sınav ücretini havale veya kredi kartı ile yapabilirsiniz. Kredi kartı ile yapılan ödemeler TL cinsinden havale ile yapılan ödemeler ise Dolar cinsinden yapılması gerekmektedir.

TOEFL sınavı nedir?

İngilizce sınavı dendiğinde akıllara ilk TOEFL “Test Of English as a Foreign Language” gelir. ilk defa 1964 senesinde düzenlenmiştir. Yabancı dil İngilizce sınavı olarak düzenlenen TOEFL, ilk olarak ABD üniversitelerine kabulde istenen bir sınav sonucudur.

TOEFL sınav aşamaları nelerdir?

TOEFL, 4 bölümden meydana gelmektedir. Bunlar; okuma, dinleme, yazma ve konuşmadır. TOEFL puan uygulaması 0 ile 120 arasında farklılık gösteriyor ve her bölümün puanlaması 30 üzerinden hesaplanmaktadır.

TOEFL sınavı yazma bölümü için nasıl hazırlanmak gerekir?

TOEFL sınav, katılımcılarından 50 dakikalık bir süre içinde verilen göreve uygun kompozisyon yazmaları beklenir. Bu aşamada kelime birikiminiz ve gramer bilginiz önemli bir yer kaplar. Yeni kelimeler öğrenmeli bol bol pratik yapmak, okumak, araştırmak, bilmediğiniz kelimeleri sürekli not almak ve tekrarlar yapmak çok önemlidir.

TOEFL Tanımı, Test Of English as a Foreign Language, İngilizce yabancı dil sınavı, TOEFL İlk Uygulanma, 1964, İlk olarak ABD üniversitelerinin kabul süreçlerinde kullanılan bir sınavdı, TOEFL Bölümleri, Okuma, dinleme, yazma ve konuşma, Her bölüm maksimum 30 puan üstünden değerlendirilir, TOEFL Puanlama, 0 ile 120 arası, Her kurum belirlediği taban puanı üzerinde seçim yapar, TOEFL Sınavı, Internet tabanlı, Otomatik tarayıcılar ve insanlar tarafından değerlendirilir, TOEFL Sınavına Katılım, Yüksek lisans öğrencileri, öğrenciler, çalışanlar, Dil yeterliliği belgelendirmek için katılırlar, TOEFL Hazırlık Yöntemleri, Kendi başınıza çalışma, online eğitimler, Enstitü TOEFL kursu bu konuda destek sağlar, TOEFL Sınavı Aşamaları, Okuma, dinleme, yazma, konuşma, Her aşama içerisinde çalışmalar yapmak için farklı uygulamalar bulunmalıdır, TOEFL Sınavında Başarı, Sistemli çalışma, zaman yönetimi, Düzenli çalışma ve zaman yönetimi sınav başarısında önemli rol oynar, TOEFL Sınav Bilgisini Ispatlamak, TOEFL sınav sonucunun önemi, İngilizce bilgisini belgelendirmek önemlidir
TOEFL eğitimi TOEFL sınavı TOEFL TOEFL
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir grup insan, siyah kolçaklı mavi bir sandalye ve arkasında kağıtlar olan büyük bir masanın etrafında oturuyor. Bir kadın bir kâğıda bir şeyler yazarken bir adam cep telefonuna bakmaktadır. Masanın üzerinde beyaz etiketli yeşil bir kutu ve bir defter var. Yakınlarda, spiralli bir defter masanın üzerinde durmakta ve bir kağıt parçasının yakın çekimi görülmektedir. Son olarak, bir adam bir kâğıt parçasına bir şeyler yazmaktadır ve yüzü yapacağı işe odaklanmıştır. Hepsi birlikte çalışarak bir işbirliği ve bağlantı sahnesi yaratıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Sınavı Nedir? Nasıl Hazırlanılır?

20 Şubat 2020
Bu kolajda iki kadın yer almaktadır. İlk kadın kulaklık takıyor ve ışıl ışıl gülümsüyor. Uzun, siyah saçları ve parlak kırmızı ruju var. İkinci kadın da gülümsüyor ve gözlerini kameraya dikmiş. Daha açık renk saçları yüzünden geriye doğru toplanmış. Her iki kadın da pozlarında mutlu ve kendinden emin görünüyor. Kolajın renkleri sıcak ve davetkâr; kırmızılar, turuncular ve sarılardan oluşuyor. Bu resim iki yakın arkadaşın paylaştığı bir sevinç ve kutlama anını yakalıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

23 Haziran 2020
Bir kadın yerde bağdaş kurmuş, ellerini çenesine dayamış oturuyor. Önünde bir yığın kitap var. Görüntünün odağı hafifçe bulanıklaştırılmış ve kadının altındaki pembe ve sarı bir yüzey ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca sağında beyaz bir nesne ve daha aşağıda beyaz arka planlı mavi bir ekran da görülebiliyor. Kadının üzerinde beyaz ve turuncu bulutlardan oluşan bir gökyüzü var. Mavi ekranın yakın çekiminde daha fazla ayrıntı görülürken, pembe beyaz nesnenin yakın çekiminde yeşil beyaz çizgili bir desen ortaya çıkıyor. Yeşil ve beyaz nesne yakın çekimde de görülebiliyor ve belirgin bir desen gösteriyor. Kadın kitaplara odaklanmış gibi görünüyor, yüz ifadesi düşünceli.
Yabancı Dil Eğitimi

TOEFL Nedir? TOEFL Sınavına Kimler Katılır?

10 Haziran 2020
Ortasında kırmızı bir harf bulunan mavi ve kırmızı bir logonun yakın çekimi. Logo beyaz bir arka plana sahip ve harf, her biri logonun dış kenarından merkeze doğru uzanan bir çizgiye sahip iki mavi daire ile çevrili. Harf kalın ve logonun parlak renklerine karşı öne çıkıyor. Logo iki renkten oluşuyor: koyu lacivert ve parlak kiraz kırmızısı. Mavi daireler lacivertten biraz daha açık, kırmızı ise vişneden biraz daha açık. Renkler arasındaki kontrast logoya cesur ve çarpıcı bir görünüm kazandırıyor.
Kişisel Gelişim

IELTS ve TOEFL Arasındaki Fark Nedir?

24 Eylül 2021
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
1102464
Gözlüklü bir kadın elinde bir yığın kitap tutarken gülümsüyor. Mavi bir gömlek ve fermuarlı siyah bir sırt çantası giymektedir. Arka planda beyaz bir duvar ve üzerinde el yazısı ile yazılmış bazı metinler içeren siyah bir tabela var. Kadın ayakta, başı hafifçe sağa eğik, gözleri kitaplara bakıyor. Yüzünde sıcak ve dostane bir ifade var. Saçları geriye doğru at kuyruğu şeklinde toplanmış ve yüzü gözlükleriyle hafifçe çerçevelenmiş. Dudakları, elindeki kitaplardan duyduğu mutluluğu ifade eden bir gülümsemeyle hafifçe ayrılmış. Oda iyi aydınlatılmış ve renkler canlı, kadını doğal ortamında gösteriyor.
5
(152)

İngilizce Eğitimi (C1-C2)

6 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1139464
Bu YDS ve YÖKDİL Sınav Hazırlık Kursu (Hızlandırılmış Kurs), YDS ve YÖKDİL sınavına hazırlanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kurstur. Sınav konularını hızlı ve verimli bir şekilde anlamanıza yardımcı olmak için kapsamlı ve hızlandırılmış öğrenme materyali sağlar. Kurs, video dersler, yazılı materyaller, alıştırma testleri ve interaktif alıştırmalar içererek materyallere hakim olmanıza yardımcı olur. Ayrıca, öğrencilerin sınavı geçmelerine yardımcı olma konusunda yılların deneyimine ve başarısına sahip deneyimli YDS ve YÖKDİL eğitmenlerinin rehberliğini de içerir. Kurs ayrıca, materyali anlamanıza ve en iyi sonuçları elde etmenize yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş geri bildirim ve rehberlik sağlar. Bu kurs, YDS ve YÖKDİL sınavını geçmeniz için gereken avantajı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kapsamlı materyalleri, deneyimli eğitmenleri ve kişiselleştirilmiş geri bildirimleri ile bu kurs, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
5
(24)

YDS Kursu

16 Konu80 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
40402278