AnasayfaBlogTeknolojiyle Gelen Uzaktan Online Eğitim
Uzaktan Eğitim

Teknolojiyle Gelen Uzaktan Online Eğitim

30 Ekim 2019
Bir grup insan bir masanın etrafında toplanmış, her biri dizüstü bilgisayarlarını ve cep telefonlarını kullanıyor. Masanın üzerinde bir fincan, bir kase deniz kabuğu ve beyaz kapaklı bir şişe su var. Ayrıca dizüstü bilgisayarlardan birinin yanında turuncu ve mavi bir cihaz var. Tüm insanlar önlerindeki teknolojiden faydalanarak tamamlamakta oldukları işe odaklanmış ve onunla meşguller.
Online Eğitimin ÖzellikleriOnline Eğitimin FaydalarıOnline Eğitimin Kısıtlılıkları
Her konuda eğitim verilmesiEğitim çeşitliliğiCanlı derslerin kaçırılma riski
Eğitimin sonunda sertifika verilmesiMesleki yeterliliklerin gösterilmesiTeknik sebeplerle dersin bölünmesi veya ertelenmesi
Ders videolarının tekrar izlenebilir olmasıKonu pekiştirme yönünden büyük destekEğitmenle canlı iletişim kurmanın zor olması
Evden, ofisten veya istenilen herhangi bir yerden derslere katılma esnekliğiZaman yönetiminin kolaylaşmasıİnternet bağlantısının kalitesine bağlılık
Ücretsiz veya düşük maliyetli olmasıMaddi bakımdan erişilebilir olmasıOnline eğitimden yüz yüze eğitime geçişin zor olması
Deneme sınavları ve ödevlerÖğrencinin gelişimini izleme imkanıÖdev ve sınavlar için online sisteme bağımlılık
Akademisyen olmayan kişiler tarafından da verilebilmesiFarklı experlanslardan yararlanabilmeEğitmenin kalitesini önceden anlamanın zor olması
Sertifika programlarıMesleki yeterliliği kanıtlama imkanıGeçerlilik sorgusu yapılabilme zorluğu
Kişisel gelişim eğitimlerinin varlığıTeknik olmayan konularda da gelişim imkanıKişisel gelişimin takip edilememesi
Eğitim modelinin yaygınlaşmasıEğitime geniş çapta erişim sağlanmasıYazılı materyalların eksikliği

Sınırsız eğitim deyince pek çok insanın aklına online eğitim gelmekte. Eğitim son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle zaman ve mekan bakımından sınırlarını aştı ve online eğitim çok yaygınlaştı. Bundan yaklaşık yirmi yıl önce online eğitim yeni yeni oluşuyordu. 

Teknolojik Gelişmeler ve Bilgi Çağı

Zamanla teknolojik gelişmeler, zaman yönetiminin önem kazanması, gelişim ve bilgi çağının getirileri ve maddiyat gibi unsurlar sebebiyle online eğitimler çok talep edilen ve içinde çeşitlilik barındıran eğitimler oldular. Online eğitimlere talep arttıkça hem ders çeşitliliği hem de eğitmen sayısı her geçen gün artmakta. 

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi Ücretsiz

Online eğitimler kimler tarafından veriliyor?

Uzaktan online eğitim verenlerin mutlaka akademisyen olması gerekmiyor. İşini iyi bilen/yapan, öğreteceklerini iyi tecrübe etmiş ve anlatı yetisi gelişmiş herkes en iyi bildiği konuları online eğitim ve kurslarla öğrencilere sunabilir. Bu durum da pek çok insanı eğitim vermeye teşvik ediyor. 

Yaygınlaşan Eğitim Modeli

Yapılan araştırmalara göre online eğitim alan öğrenci sayısı yedi yılda on kat artacak. Bu, uzaktan eğitim ihtiyacının ne derece arttığını gösteriyor. Online eğitimin bu kadar yaygın ve popüler olmasında sunduğu avantajların yeri büyük. Sunulan online eğitim fırsatı size evinizin rahatlığında eğitim şansı vermektedir.

İnternet üzerinden canlı olarak takip edilen dersler evinizden hiç çıkmadan eğitime katılmanızı sağlar. Hatta ofisten ya da istediğiniz takdirde gittiğiniz herhangi bir mekandan derslere katılabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey hızlı bir internet bağlantısı.

Online Eğitimler Neden Popüler?

Online eğitimlerde her konuda eğitim verilmesi ve eğitimlerin sonunda sertifika verilmesi eğitimleri daha cazip kılıyor. Maddi bakımdan küçük rakamlarla ya da ücretsiz verilen online eğitimler öğrencilerin gelişimini de sağlıyor. Ders videolarının tekrar izlenebilir olması, deneme sınavları ve ödevler de konu pekiştirme yönünden öğrencilere büyük destek sağlıyor. Online eğitimin sağladığı avantajlar sayesinde, yoğun bir tempoya sahip ya da maddi bakımdan birden fazla eğitim alamayan kişiler kendilerini kasmadan hem gelişiyor hem de değişiyorlar.

Uzaktan yapılan online eğitimler nereden alınmalı?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından başlatılmış olan online eğitimler ve sertifika programları uzun zamandır çok popüler. Bu kurumdan kişisel gelişim eğitimleri dahil olmak üzere farklı konularda eğitimler almak mümkün.

Uzaktan Eğitim Sertifikaları

Sertifika ise online eğitimler sonucu girdiğiniz sınavda ve verilen ödevlerde başarı gösterdiğinizde almaya hak kazandığınız belgedir. Bu belgeler profesyonel iş dünyasının her yerinde geçen bir güç. Ücretsiz sertifika programları sizi rakiplerinizden ayırdığı gibi yeterliliklerinizi de gösterebilme imkanı sağlar. Katıldığınız iş görüşmelerinde sunacağınız mesleki sertifikalar görüşme esnasında sizi daha güçlü yapacaktır.

İlgili eğitim: Ücretsiz Sertifika Programları

Alacağınız eğitimlerden sonra verilen sertifika kodu ya da başarı belgesi ile öğrencilerin başarısı kanıtlanıyor. Uzaktan online eğitim yöntemiyle yüksek lisans düzeyinde eğitim alıp, iş yaşamında kalıcı bir başarı elde edebilirsiniz. Siz de eğitimlere katılın, başarınızı özgeçmişinizde ya da dijital özgeçmişinizde sergileyin ve iş başvurularında ön plana çıkın.

Eğitmenle İletişim

Her durumda olduğu gibi online eğitimlerde de bazı sıkıntılar olabiliyor. Bazı öğrenciler canlı ders dinlemeyi veya ders videosu izlemeye tercih ediyorlar. Eğitmen ders anlatırken kendisine soru sormak ve iletişim halinde olmak istiyor. Bu tarz öğrencilere göre canlı ders kaçırıldığında o dersten verim almak neredeyse imkansızlaşıyor.

Bazen canlı ders sırasında internet yavaşlıyor ya da bağlantı kopuyor. Bu da dersin bölünmesine ya da başka bir zamana ertelenmesine sebep oluyor. Online eğitimin sağladığı avantajlar sayesinde birçok sıkıntıların hafiflettiğini düşünüyorum. Zaman ve mekan sınırsızlığı içinde eğitim almak ve her yönden gelişimi sağlamak daha cazip geliyor bana.

Her konuda eğitim verilmesi, Eğitim çeşitliliği, Canlı derslerin kaçırılma riski, Eğitimin sonunda sertifika verilmesi, Mesleki yeterliliklerin gösterilmesi, Teknik sebeplerle dersin bölünmesi veya ertelenmesi, Ders videolarının tekrar izlenebilir olması, Konu pekiştirme yönünden büyük destek, Eğitmenle canlı iletişim kurmanın zor olması, Evden, ofisten veya istenilen herhangi bir yerden derslere katılma esnekliği, Zaman yönetiminin kolaylaşması, İnternet bağlantısının kalitesine bağlılık, Ücretsiz veya düşük maliyetli olması, Maddi bakımdan erişilebilir olması, Online eğitimden yüz yüze eğitime geçişin zor olması, Deneme sınavları ve ödevler, Öğrencinin gelişimini izleme imkanı, Ödev ve sınavlar için online sisteme bağımlılık, Akademisyen olmayan kişiler tarafından da verilebilmesi, Farklı experlanslardan yararlanabilme, Eğitmenin kalitesini önceden anlamanın zor olması, Sertifika programları, Mesleki yeterliliği kanıtlama imkanı, Geçerlilik sorgusu yapılabilme zorluğu, Kişisel gelişim eğitimlerinin varlığı, Teknik olmayan konularda da gelişim imkanı, Kişisel gelişimin takip edilememesi, Eğitim modelinin yaygınlaşması, Eğitime geniş çapta erişim sağlanması, Yazılı materyalların eksikliği
kişisel gelişim online eğitim sertifika uzaktan eğitim zaman yönetimi
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, merkezinde insanların bulunduğu labirent benzeri bir desende düzenlenmiş farklı logolardan oluşan bir kolajdır. Sağ üst köşede beyaz arka planlı mavi bir figür var. Sağ alt köşede, üzerinde mavi bir nesne bulunan bir kağıt parçası yer almaktadır. Kağıdın yanındaki beyaz yüzeyin üzerinde mavi bir silindir duruyor. Son olarak, sol üst köşede beyaz harflerle mavi ve beyaz bir işaret yer almaktadır. Tüm logolar ve nesneler parlak, canlı renklere sahip ve arka plan düz beyaz.
İş Bulmak

Popüler İş Bulma Siteleri

26 Şubat 2020
Parlak kırmızı ve beyaz çizgili bir baca mavi gökyüzüne karşı dimdik durmaktadır. Silindirik şekli, tepesinde beyaz bir kule bulunan alternatif çizgileriyle vurgulanmaktadır. Bacanın canlı renkleri, beyaz bulutlarla bezeli parlak mavi gökyüzünde göze çarpıyor. Güneş bacanın üzerinde parlayarak eşsiz desenini aydınlatıyor. Baca uzakta, görünürde başka hiçbir nesne olmadan duruyor. Kırmızı ve beyaz çizgileri, çevresindeki gökyüzüyle keskin bir kontrast oluşturuyor ve onu öne çıkarıyor.
Bölümler

Çevre Sağlığı Bölümü (MYO)

27 Kasım 2020
Bu görüntü, parlak, renkli bir dokunmatik ekrana sahip, belli bir açıyla tutulan modern, siyah bir cep telefonunu göstermektedir. Telefon bir elin avuç içinde tutulmakta ve aynı elin parmakları ekranın üzerinde durmaktadır. Ekranda bir web tarayıcısı, bir mesajlaşma uygulaması ve bir müzik akışı uygulaması dahil olmak üzere birkaç farklı uygulama gösterilmektedir. Ekranın sağ üst köşesinde bir telefon uygulamasına ait bir simge bulunmaktadır. Telefonun ekranının etrafında siyah bir kenarlık ve kenarlarında gümüş metal bir çerçeve var. Telefonun arka kısmı siyah ve parlaktır. Telefon, tutan elin parmakları hafif kavisli olacak şekilde doğal ve rahat bir pozisyonda tutulmaktadır.
Eğitim

Eğitimde Teknoloji Kullanımı

28 Kasım 2018
Bu görüntü, gömlek giyen bıyıklı bir adamın yakın çekimidir. Hafifçe gülümsüyor ve çenesi görünüyor. Yüzü siyah bir arka planla çerçevelenmiş ve gözleri, burnu ve ağzı net bir şekilde görülebiliyor. Bıyığı kıvrımlı ve uzun, üst dudağının üzerinden ağzının bir tarafına doğru uzanıyor. Giydiği gömlek çoğunlukla beyazdır ve yakası boynunun etrafında görünmektedir. Elleri görünmüyor, ancak resmin sağ üst köşesinde bir kişinin elinin bulanık bir resmi görülebiliyor. Bıyıklı adamın bu portresi, bir insanın yüzünü ve ifadesini gösteren harika bir örnektir.
4.8
(73)

Eğiticinin Eğitimi

7 Konu4 Saat
Adam şık, koyu gri bir takım elbise giymektedir. Düzgünce kesilmiş bir bıyığı var ve saçları yana doğru düzgünce taranmış. Gözleri sanki uzaklara bakıyormuş gibi ileriye odaklanmıştır. Yüzünde kendinden emin ve ciddi bir ifade vardır. Elleri kalçalarında gururlu bir duruşla dimdik ayakta duruyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor. Duruşu bir güç ve kontrol hissi yayıyor.Umur Çalıkoğlu
1616889
Bu, çevrimiçi bir Scratch kursunun görüntüsüdür. Bir dizüstü bilgisayarın önünde duran, neşeli bir ifadeye sahip takım elbiseli bir adam görülüyor. Kurs, kullanıcıların Scratch ile kod ve bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kodlama ve programlamanın temellerini öğrenmek için kolay ve sezgisel bir yol sağlar. Kurs sayesinde kullanıcılar kodlamanın arkasındaki kavramları daha iyi anlayabilir ve kendi interaktif hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilirler. Bu kurs, kodlama ve programlamaya başlamak ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için idealdir. Hem eğlenirken hem de kodlama ve bilgisayar programlamayı daha iyi anlamanın harika bir yoludur.
5
(3)

Scratch Eğitimi

28 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
1102464