AnasayfaBlogKodlama Nedir? Nasıl Öğrenilir?
Yazılımlar

Kodlama Nedir? Nasıl Öğrenilir?

30 Haziran 2021
Bu resim bir dizüstü bilgisayar ve bir nottan oluşan bir kolajı göstermektedir. Dizüstü bilgisayar açık ve üzerinde bir kişi yazı yazıyor ve not dizüstü bilgisayarın soluna yerleştirilmiş. Notun üzerinde siyah mürekkeple bazı metinler yazılmış. Bilgisayar ekranı görülebiliyor ve üzerine bant yapıştırılmış, ayrıca bazı metinler de var. Dizüstü bilgisayarın sağında masanın üzerinde beyaz bir kâğıt var. Arka planda, üzerinde bazı metinler olan bir tabelanın yakın çekimi var. Daha sağda, masanın üzerinde beyaz bir kağıt ve sağ alt köşede bir cep telefonunun bulanık görüntüsü var. Ön planda, açık olan ve ekranında metin bulunan dizüstü bilgisayar ekranının yakın çekimi var.
Kodlama TanımıKodlama ile KazanımlarKodlama Öğrenme Süreci
Bir işlemin gerekli şartları ve olasılıkları dahilinde belirli bir düzen içerisinde sıralı olarak gerçekleşen adımlar.Problemleri çözmek, iş adımlarını sıralamak, geliştirmek ve belirli görevleri yerine getirmek için bilgisayar sistemleri tarafından izlenen yol.Basit programlarla programlama dillerinin öğrenilmesi, temel seviye bilgilerin elde edilmesi.
Matematiksel işlemlerin karmaşık yapısını kavramak için problem çözme yeteneği kazandırır.Matematiksel ve bilimsel düşüne becerisi kazandırma.Karmaşık kod mantıklarını algoritma ile çözümleyip, kod yazmayı daha kolay hale getirme.
Bilgisayarlara veya cihazlara hangi durumlarda nasıl olasılıklar oluşabileceğini ve bu durumlar sonucunda nasıl davranması gerektiğini öğretme.Görevleri yerine getirme, işlevleri yönetme ve ne yapıcağını belirleme yeteneği kazandırma.Farklı programlama dilleri ile oluşturulan algoritma ile kodları okuma ve anlama.
Problemlerin çözüm yollarını, yazılımcıya belirli işlevleri yerine getirme ve yazılım geliştirme yeteneği kazandırma.Mantık ve mekanik düşünme becerisi kazandırma, günlük hayatta pratik çözümler üretme kapasitesi artırma.Kendine güvenerek ve inanarak adım atma, pes etmek yerine farklı çözüm yolları arayışı.
Bilimsel ve matematiksel takımlar düzmeyi, iş adımlarını sıralamayı, ve belirli görevleri yerine getirmeyi sağlamanın yoludur.Eleştirel düşünme, tasarlama ve dükkanda takıldığınız noktaları bulma yeteneği kazandırma.Hataları bulmayı ve örnek projelere bakarak geliştirmeler yapmayı gerektirir.
21. yüzyılda zorunlu hale gelen, tüketen nesilden üreten nesile geçiş yeteneği kazandırma.Çeşitli mesleklerin ihtiyaçlarına ve yeni teknoloji alanlarına cevap verebilme yeteneği kazandırma.Yol boyunca zihinsel becerilerin ufkunu genişletmeye yardımcı olur.
Bilgisayarda bastığınız her düğme arka planda işler dizi kodları ile bu görevi yerine getirme yeteneklerini geliştirir.Her meslekte fayda sağlayacak olan kodlama yeteneklerini kazandırır.Sağlam temeller atmayı ve yaptığınız işleri sürekli test etmeyi gerektirir.
Yazılım ve kodlama aynıdır. Programlama dili ise oluşturulan algoritmanın standartlaştırılmış yoludur.Algoritma problemlerini çözme becerisi geliştirmesi.Yazılan kodları kontrol etme ve hatayı bulma yeteneği geliştirir.
Bilgisayar ve cihazların belirli görevleri yerine getirme yeteneğini geliştirir.Özellikle çocuklara yönelik birçok eğitim seti ve proje setleri mevcuttur.Kodlama öğrenirken nerede takıldığını bulma ve onu çözebilme yeteneği geliştirir.
Bir işlem ve duyuru oluşturabilir, o işlemi ve duyuruyu yönetebilir ve belirli bir görevi yerine getirebilir.Yeni nesil okuma-yazma becerisi kazanma.Kodlamada nokta ve virgülün önemini öğrenme.

Kodlama; diğer adıyla programlama bir işlemin gerekli şartları ve olasılıkları dahilinde belirli bir düzen içerisinde sıralı olarak gerçekleşen adımlarıdır. Kodlama, 1960’lı yıllarda Logo programının yazılımı ile duyulmaya başlamıştır. Problemleri çözmek, iş adımlarını sıralamak, geliştirmek ve belirli görevleri yerine getirmek için bilgisayar sistemleri tarafından izlenen yoldur. Kodlama küçük yaş gruplarındaki çocukların programlama dillerini öğrenmedeki başlangıç adımlarını daha basit programlarla yapmalarını, temel düzey bilgilerini sağlam atmalarını sağlamaktadır.

Matematiksel işlemlerin karmaşık yapısını kavramak için kodlama ile problem çözme yetisi kazanılabilir. Bu da matematikteki karmaşık işlemleri sıralamayı, adım adım çözümlemeyi kolaylaştıracaktır. Kodlama bilimsel düşüme becerisini de kazandırır. Kodlama da matematik ve bilim fazlasıyla iç içe yürümektedir. Kodlamanın içeriğinde matematik yer almaktadır. Karmaşık kod mantıklarını algoritma ile çözümledikten sonra kod yazmak kolaylaşmaktadır. Tüm yazılımlarda, kodlarda temel yapı algoritmadır. Algoritma aslında günlük hayatımızdaki yaşam sıralamamızı da kapsamaktadır. Algoritma problemleri çözümlemenin ilk adımıdır. Algoritma herhangi bir problemin çözümü için planlanmış adımlar dizisidir. Günlük hayattaki problemlerin çözüm yollarını adım adım yazmak ve şekillerle ifade etme şekli algoritmadır.

Kodlama bilgisayarlara veya cihazlara hangi durumlarda nasıl olasılıklar oluşabileceğini ve bu durumlar sonucunda nasıl davranması gerektiğini gösterir. Mekanik sistemlere ve elektronik devrelerden oluşan sistemlere belirli işlevleri yerine getirme, yönetimini ve ne yapacağını söyleme işlemlerini sağlar. Yazılım ve kodlama aynı anlama gelmektedir. Programlama dili ise, oluşturulan algoritmanın standartlaştırılmış bir yoludur. Farklı farklı birçok programlama dili bulunmaktadır. Kodlama öğrenirsek sadece onun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını değil, öğrenme süreçlerini de öğrenmektedirler. Projeleri tasarlamayı, eleştirel bakış açısıyla bakmayı, farklı olasılıkları, o olasılıklara göre izlenmesi gereken tüm adımları düşünmeyi öğretir. Mantık ve mekanik düşünme kavramları gelişir. Günlük hayatlarına da yansıyacak bu durum olaylar karşısında pratik çözümler oluşturmalarını sağlayabilmektedir.

21. yüzyıl becerilerini kazanmak için kodlama artık ihtiyaçtan ziyade zorunluluk haline gelmiştir. Çocuklar küçük yaşta bu becerileri kazandığında eğitim hayatlarına da katkısını fark edersiniz. Tüketen bir nesil olmaktan çıkarak, üreten bir nesil olma yoluna adım atarlar. Hayatta karşılarına çıkan zorluklara bir çözüm bulmak için üretmeye yönelirler. Geleceğin meslekleri arasında yer alan yeni alanlar kodlama öğrenmeyi zorunlu hale getiriyor. 3 Boyutlu Üretim Mühendisi, Yapay Zeka Mühendisliği, Blockchain Uzmanlığı, Robot Teknisyeni, Veri Madenciliği ve Yapay Zeka Öğretmenliği bu mesleklerden bazılarıdır. Bu mesleklerde devam edebilmek ve yeni ihtiyaçlara cevap verebilmek için küçük yaşta bu becerileri kazanmaları önem arz eder hale gelmektedir. Çocuk veya yetişkin fark etmeksizin bu becerileri kazanmak zihinsel becerilerde ufkun genişlemesini sağlamaktadır. Açık kaynak kodlu (geliştirip, değiştirilebilen) ve hazır kodlar ile oluşturulmuş birçok yazılım mevcuttur.

Türkiye’de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi 2012 yılında yayınlanan öğretim programı kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli olarak müfredata alınmıştır. Ancak doğrudan yazılım ve kodlama üzerine bir öğretim programı değildir. Türkçede kodlama; yazılım ve programlama anlamlarına gelmektedir. Yeni nesil okuma-yazma becerisi artık kodlama olarak görülmektedir.

Bilgisayarda bastığınız her düğme arka planında işlemler dizisinde yer alan kodlarla bu görevi yerine getirmek için çalışır. İleride seçilecek her meslekte bunun faydası fazlasıyla olacaktır. Kodlama öğrenirken nasıl çalışmanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Eğer çok fazla vakit ayıramayacaksanız basit diller ile başlamayıp sağlam temeller atmanız gerekmektedir. Yazdığınız kodları test ederek hataları görebilir, örnek projelere bakarak geliştirmeleri yapabilirsiniz.

Yazılım ve kodlama ile ilgili Türkçe kaynak sıkıntısı eskiden fazlasıyla yaşanırken artık bu alanda çalışmalar artmış bulunmaktadır. Özellikle çocuklara yönelik birçok kitap, eğitim setleri ve proje setleri de bulunuyor. Kendinize inanarak ve güvenerek adım attıktan sonra zor olan hiçbir durum bulunmuyor. Her şeyin üstesinden gelerek başarabilirsiniz. Kodlamada zaman zaman tıkanma noktaları yaşanır ancak bu adımda pes etmek size zararlı olur. Pes etmek verine biraz ara verip araştırmalar yaparak farklı çözüm yolları bulabilirsiniz. Dingin bir zeka ile yeniden göz attığınızda nerede takıldığınızı nasıl fark edemediğinizi görebilirsiniz. Kodlamada nokta ve virgülün hayatınızda ne kadar önemli olduğunu fark edeceksiniz. Çünkü yanlış bırakılan bir noktanın bile sistemin çalışmasını nasıl engellediğini fark edersiniz.

Kodlama Nasıl Öğrenilir?

kodlama hızlı öğrenmekten kaçınmalısınız. hız ve acele etmek sizde eksikler ortaya çıkarır ve temel yapı oluşmaz. i̇lk olarak algoritma öğrenmek gerekir. algoritma nedir? algoritma nasıl yapılır? akış şeması nedir? akış şeması nasıl yapılır? bunları öğrendikten sonra ilk basamağı geçersiniz. bunu bol örneklerle günlük hayatınızdan problemlerle öğrenmeye çalışırsanız bu alt yapıyı oluşturmak oldukça kolay olacaktır. yaş grubuna ve amaca göre öğrenmeye başlayacağınız programları seçmek gerekmektedir. Online eğitimlerden faydalanarak veya kitaplardan yardım alarak öğrenebilirsiniz.

Kendi öğrenme stilinize uygun bir yol seçmeniz faydanıza olacaktır. Bu yolu belirledikten ve öğreneceğiniz dili seçtikten sonra ise hangi cihazlara ihtiyaç duyduğunuzu belirleyerek onları temin etmelisiniz. Bilgisayar, tablet, telefon ve ek ekipmanlar bunlardan bazılarıdır. Severek ve isteyerek öğrenmek en önemlisidir. Sevmeden hiçbir iş yapılmayacağı gibi bu alanda çalışmalar yapmak ve öğrenmek kesinlikle sevmeden olmaz. Teknoloji geliştikçe çoğalan seçenekler içinde mutlu ve başarılı olabilmek adına yaptığınız her aşamada zevk almalısınız. Öğrendiğiniz her bilgi ileride iş imkanı kazandırabileceği gibi bu alanda profesyonel olduğunuzda kendi işinizi de kurabilirsiniz. Kodlama bilginizi robotik kodlama alanındaki çalışmalar ile arttırabilirsiniz.

Kodlama’da başarılı olabilmek için yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  • İlgi alanınıza uygun bir dil seçimi yapmak,

  • Kaynak araştırması yapmak,

  • Temel kavramları öğrenmek,

  • Gerekli yazılımları bilmek ve kurmak,

  • Örnek çalışmaları deneyerek kavramak,

  • Satırları ve dizileri incelemek,

  • Değerleri değiştirerek yeniden denemek,

  • Hataları ayıklayarak satır satır çalışmak,

  • Kodları yorumlamak,

  • Düzenli olarak çalışmak,

  • Hedefler belirleyerek ilerlemek,

  • Farklı bakış açılarından faydalanarak fikirler almak,

  • Matematik ve mantık çalışmaları yapmak,

  • Yabancı dil bilgisine sahip olmak veya öğrenmeye meraklı olmak,

  • Ve asla bırakmamak.

Kodlamaya Hangi Seçenekler İle Başlayabilir?

Çocuklar için;

  • Code.Org

  • Scratch (Scratch Jr.)

  • Tynker

  • Kodable

  • Codespark

  • Arduino

  • Lego Wedo Setleri veya Lego Education

Temel kavram ve yapıları öğrenebilecekleri kitap ve setler oldukça fazladır. Çocuğun ilgi alanı, yaşı ve hazırbulunuşluğuna göre seçimler yapılmalıdır.

Yetişkinler ve gençler için;

Algoritma temelini oluşturduktan sonra bu popüler diller arasında seçim yaparak başlayabilirsiniz. Seçiminizi yaparken kullanacağınız alan ve gerekli işlevlere göre tercihinizi yapabilirsiniz.

Kodlamanın Faydaları Nelerdir?

  • Dikkati arttırır.

  • Motivasyon sağlar.

  • Konsantrasyon ve odaklanmayı arttırır.

  • problem çözme ve analitik düşünme yetisi kazandırır.

  • Olaylarda farklı bakış açısı ile bakmayı sağlar.

  • Olasılıkları düşünmeyi ve onlara göre alternatif çözümler düşünmeyi sağlar.

  • Algoritmik düşünme becerisi gelişir.

  • Sorunlara karşı çözümleme ve parçalara ayırma becerisi edindirir.

  • Başardıkça özgüven artışı sağlar.

  • Matematik, Bilim ve Fen alanındaki çalışmaları takip ederek bilgi düzeyini arttırmayı sağlar.

  • Üretmeyi ve üretmenin verdiği mutluluğu yaşatır.

  • Çocuklarda soyut kavramları görselleştirmeyi sağlar.

Kimler Kodlama Yapar?

  • Programcılar

  • Oyun Programcıları

  • Mobil Uygulama Geliştiricileri

  • Masaüstü Yazılım Geliştiricileri

  • Donanım Programcıları

  • Ağ Uzmanı

  • Developers (Geliştiriciler)

  • Webmaster (Web Geliştiricileri)

  • Veri Tabanı Uzmanı

ve merakı olan herkes bu alanda çalışmalar yapabilir.

Nereden Kodlama Eğitimleri Alabilirim?

İstanbul İşletme Enstitüsü’nde yazılım ve bilişim eğitimleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir;

çoğunluğu ücretsiz olan bu eğitimleri alarak yazılım dünyasına adım atabilirsiniz.

Bir işlemin gerekli şartları ve olasılıkları dahilinde belirli bir düzen içerisinde sıralı olarak gerçekleşen adımlar, Problemleri çözmek, iş adımlarını sıralamak, geliştirmek ve belirli görevleri yerine getirmek için bilgisayar sistemleri tarafından izlenen yol, Basit programlarla programlama dillerinin öğrenilmesi, temel seviye bilgilerin elde edilmesi, Matematiksel işlemlerin karmaşık yapısını kavramak için problem çözme yeteneği kazandırır, Matematiksel ve bilimsel düşüne becerisi kazandırma, Karmaşık kod mantıklarını algoritma ile çözümleyip, kod yazmayı daha kolay hale getirme, Bilgisayarlara veya cihazlara hangi durumlarda nasıl olasılıklar oluşabileceğini ve bu durumlar sonucunda nasıl davranması gerektiğini öğretme, Görevleri yerine getirme, işlevleri yönetme ve ne yapıcağını belirleme yeteneği kazandırma, Farklı programlama dilleri ile oluşturulan algoritma ile kodları okuma ve anlama, Problemlerin çözüm yollarını, yazılımcıya belirli işlevleri yerine getirme ve yazılım geliştirme yeteneği kazandırma, Mantık ve mekanik düşünme becerisi kazandırma, günlük hayatta pratik çözümler üretme kapasitesi artırma, Kendine güvenerek ve inanarak adım atma, pes etmek yerine farklı çözüm yolları arayışı, Bilimsel ve matematiksel takımlar düzmeyi, iş adımlarını sıralamayı, ve belirli görevleri yerine getirmeyi sağlamanın yoludur, Eleştirel düşünme, tasarlama ve dükkanda takıldığınız noktaları bulma yeteneği kazandırma, Hataları bulmayı ve örnek projelere bakarak geliştirmeler yapmayı gerektirir, 21 yüzyılda zorunlu hale gelen, tüketen nesilden üreten nesile geçiş yeteneği kazandırma, Çeşitli mesleklerin ihtiyaçlarına ve yeni teknoloji alanlarına cevap verebilme yeteneği kazandırma, Yol boyunca zihinsel becerilerin ufkunu genişletmeye yardımcı olur, Bilgisayarda bastığınız her düğme arka planda işler dizi kodları ile bu görevi yerine getirme yeteneklerini geliştirir, Her meslekte fayda sağlayacak olan kodlama yeteneklerini kazandırır, Sağlam temeller atmayı ve yaptığınız işleri sürekli test etmeyi gerektirir, Yazılım ve kodlama aynıdır Programlama dili ise oluşturulan algoritmanın standartlaştırılmış yoludur, Algoritma problemlerini çözme becerisi geliştirmesi, Yazılan kodları kontrol etme ve hatayı bulma yeteneği geliştirir, Bilgisayar ve cihazların belirli görevleri yerine getirme yeteneğini geliştirir, Özellikle çocuklara yönelik birçok eğitim seti ve proje setleri mevcuttur, Kodlama öğrenirken nerede takıldığını bulma ve onu çözebilme yeteneği geliştirir, Bir işlem ve duyuru oluşturabilir, o işlemi ve duyuruyu yönetebilir ve belirli bir görevi yerine getirebilir, Yeni nesil okuma-yazma becerisi kazanma, Kodlamada nokta ve virgülün önemini öğrenme
Kodlama Nedir? Nasıl Öğrenilir? Kodlama Nedir Kodlama nasıl öğrenilir Kodlama öğrenme adımları kodlama öğrenmek
Bu, uzun, dalgalı kahverengi saçlı, parlak bir gülümseme takınmış genç bir kadının görüntüsüdür. Gözleri geniş ve pırıl pırıl, dudakları ise kıvrımlı bir neşe ifadesi. Açık tenli ve saçları ortadan ayrılmış. Üzerinde düz beyaz bir tişört var ve yanakları hafifçe kızarmış. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Kadın doğrudan kameraya bakıyor ve ifadesinde memnuniyet ve mutluluk var.
Nida Çelik Akpınar
Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi bir robot üzerinde çalışıyor ve makineyi hassas hareketlerle inşa ediyor. Robot çeşitli otomobil parçaları ve LEGO parçalarından oluşuyor ve kişi her bir bileşeni dikkatlice monte ediyor. Ön planda, bir tür cihaz tutan bir elin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Aynı elin yakın çekimi, bir tür kart tuttuğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, bilinmeyen bir nesneyi tutan bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Son olarak, bulanık bir el, üzerinde ekran olan bir cihaz tutuyor. Sonuç olarak, bu görüntü çeşitli parçalardan bir robot inşa etme sürecindeki bir kişiyi göstermektedir.
5
(4)

Robotik Kodlama Eğitimi

5 Konu30 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102901
Bu, çevrimiçi bir Scratch kursunun görüntüsüdür. Bir dizüstü bilgisayarın önünde duran, neşeli bir ifadeye sahip takım elbiseli bir adam görülüyor. Kurs, kullanıcıların Scratch ile kod ve bilgisayar programlamanın temellerini öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kodlama ve programlamanın temellerini öğrenmek için kolay ve sezgisel bir yol sağlar. Kurs sayesinde kullanıcılar kodlamanın arkasındaki kavramları daha iyi anlayabilir ve kendi interaktif hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilirler. Bu kurs, kodlama ve programlamaya başlamak ya da becerilerini geliştirmek isteyenler için idealdir. Hem eğlenirken hem de kodlama ve bilgisayar programlamayı daha iyi anlamanın harika bir yoludur.
5
(3)

Scratch Eğitimi

28 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
1102464
Dokunmatik ekrana dokunan bir parmağın yakın çekimi, parmak ekrana hassas bir şekilde dokunuyor. Kişinin eli görülebiliyor ve hafifçe bronzlaşmış. Ekran mavi beyaz bir tasarımla aydınlatılmış, üzerinde bir logo, bir dolar işareti, bir kilit ve bir anahtar deliği ve bir kurdeleyle sarılmış bir kağıt var. Arka plan farklı renk ve şekillere sahip bir grafiktir ve genel görüntü teknoloji tabanlı bir tasarıma sahiptir. Ekranda bir metin de görülebilmektedir. Görüntü çok ayrıntılıdır ve dokunmatik ekranla etkileşime giren bir kişinin ilginç bir görüntüsünü sunmaktadır.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1257464
Bu görsel, arka planda bir bilgisayar kodu ile bir kadın yüzünü tasvir etmektedir. Bu, kodlamanın temellerinin öğretildiği temel programlamaya giriş niteliğindedir. Kodlama kavramlarını anlamak için kişinin temelleri net bir şekilde anlaması gerekir. Bu ders sayesinde öğrenciler programlama dilinin temellerini ve çeşitli görevler için nasıl kod yazacaklarını öğrenirler. Kodlama görevlerini nasıl daha küçük parçalara ayıracakları ve kodlamanın sözdizimini nasıl anlayacakları konusunda fikir edineceklerdir. Kurs boyunca öğrenciler, yazılım oluşturmak ve geliştirmek için araçları ve kodlama dillerini nasıl kullanacaklarını öğreneceklerdir. Ayrıca hata ayıklama tekniklerini anlayacak ve programlarını nasıl test edeceklerini ve hata ayıklayacaklarını öğreneceklerdir. Dersin sonunda öğrenciler verimli ve iyi yapılandırılmış kod yazabilecek bilgi ve beceriye sahip olacaklardır.
4.9
(58)

Temel Programlamaya Giriş

7 Konu4 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1254464