AnasayfaBlogGelişiminize Katkı Sağlayacak Boş Zaman Önerileri
Kişisel Gelişim

Gelişiminize Katkı Sağlayacak Boş Zaman Önerileri

29 Ekim 2019
Bir kadın elleriyle barış işareti yaparken görülüyor, işaret ve orta parmağı V şeklinde dışa doğru uzatılmış. Başparmağı ve serçe parmağı içeride kalacak şekilde ellerini yüzüne yakın tutuyor. İşareti yaparken yüzünde parlak, neşeli bir gülümseme var. Gözleri kapalı ve yanakları gülüyormuş gibi hafifçe kalkık. Teni açık ten rengi ve saçları at kuyruğu şeklinde arkaya toplanmış. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da odağın yalnızca kadında kalmasını sağlıyor. Kadının giydiği beyaz atlet yüz hatlarını ve yaptığı barış işaretini ön plana çıkarıyor.
ÖneriAçıklamaBeklenen Fayda
Evinizi düzenleyinTemiz ve düzenli bir ortam daha verimli olmanıza yardımcı olur.Düzenli bir ortam daha iyi hissetmenizi sağlar ve işlere odaklanmanızı kolaylaştırır.
Yürüyüşe çıkmak ve egzersiz yapmakEvde oturmak yerine hareket edin, yürüyün, koşun ya da egzersiz yapın.Hareket sağlık için önemlidir, hem bedensel hem de zihinsel sağlığınızı iyi hissetmenizi sağlar.
Yabancı dil eğitimi alınYabancı dil eğitimi, kariyerinizi ilerletmeniz için önemlidir.Sosyal ve profesyonel hayatta daha başarılı olmanıza yardımcı olur, kariyer fırsatları artar.
Müzeleri ziyaret edinMüzeler ve turistik yerleri ziyaret edin.Sadece eğlenceli ve ilgi çekici değil, aynı zamanda eğitici ve kültürel açıdan zenginleştiricidir.
Hobi edinmekİlgi alanınıza dayalı bir hobi edinin.Zihinsel rahatlama, yeni beceriler kazanma ve keyif almanıza yardımcı olur.
Kitap okuyun, belgeseller izleyin, bilgi edininBol bol okuyun ve ilginizi çeken belgeseller izleyin.İlgi alanınızı genişletebilirsiniz, güncel trendleri takip edebilirsiniz, daha bilinçli bir insan olabilirsiniz.
Ruhunuzu dinleyinHer gün en az 5 dakika sessizlik içinde geçirin ve zihninizi boşaltın.Stresi azaltır, duygusal sağlığınızı geliştirir ve genel refahı artırır.
Online eğitim alınİlginizi çeken bir konuda online bir kursa katılın.Yeni beceriler kazanabilirsiniz, kişisel gelişim sağlar ve kariyer fırsatlarını artırır.

"Başımı kaşıyacak vaktim yok, yoğunluktan yemek bile yiyemiyorum!" Çevrenizde sık sık duyduğunuz cümlelerden bazılarıdır. Zaman zaman siz de bu cümleleri kuruyor olabilirsiniz. Bazı anlarda nefes almaya bile vakti olmayan insanlar varken, sizin boş zaman gibi bir imkanınız varsa bunu da en güzel biçimde değerlendirmek isteyebilirsiniz. 

Özellikle genç yaştaysanız geçirdiğiniz her anın kıymetini bilerek yaşamanız ve bu günlerinizi en verimli şekilde geçirmeniz gerekir. Aksi halde ileride pişmanlıklar yaşamanız olası. İleride 'keşke' dememek için "iyi ki" diyeceğiniz şeyleri bugünden yapmalısınız.

8 Boş Zaman Önerisi 

Gelişiminize katkı sağlayacak boş zaman önerileri neler? Sizin için hazırladık. Keyifli okumalar!

Evinizi düzenleyin

Bu basit gibi görünebilir. Ancak başlangıç olarak öncelikle temiz ve düzenli bir ortama sahip olmak sizi daha iyi hissettirecektir. Ayrıca yaptığınız işlerden daha fazla verim ve keyif alırsınız. Temiz ev, mutlu bir evdir.

Yürüyüşe çıkmak ve egzersiz yapmak

Boş zaman demek yalnızca eve kapanıp evde vakit geçirmek değildir. Boş vakitlerinizde hiçbir şey yapmadan evinizde oturmak yerine, güzel bir yürüyüşe ya da koşuya çıkabilirsiniz. Hareket her şeydir. Hatta bu satırları yazarken spor salonumu arayıp fitness kaydımı güncelletmem gerektiğini hatırladım.

Hareket etmek size daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sunar. Düşüncelerinizi berraklaştırmanıza ve toplamanıza yardımcı olur. Zaman geçtikçe yürüyüş yapmak, egzersiz yapmak günlük hayatınızın bir parçası olmaya başlayacak. Bu sayede de kendinizi tazelenmiş hissedeceksiniz.

Do you want to learn English?

Yalnızca boş vakitlerde değil hayatınızın içerisinde yabancı dil eğitiminize önem vermelisiniz. Gerek sosyal yaşamda gerekse kariyerinizde daha başarılı olmanız için özellikle İngilizcenin yeri ve önemi büyük. İngilizcenizi geliştirmek için pek çok yöntem mevcut. Bunlardan biri hiç şüphesiz Online Yabancı Dil Eğitimleri. Online şekilde alacağınız dersler sayesinde dilediğiniz zaman ve mekanda ders videolarına katılım sağlayabilir, canlı derslerde ise eğitmene sorularınızı yöneltebilirsiniz. 

Müzelerden kültür dopingi alın

Boş zamanı en verimli kullanmanın ve katkı sağlamasının bir diğer yolu da daha önce hiç görmediğiniz müzeleri, şehrinizde hiç ziyaret etmediğiniz turistik yerleri ziyaret etmektir. Bunu yaparken daha çok şey öğrenecek ve kendinizi kültürel açıdan geliştireceksiniz. Yaşadığınız yeri keşfettikçe daha farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Bu eğlenceli ve kültürel doping gezintin esnasında notlar almayı ve bir gezi defteri tutmayı deneyebilirsin.

Hobi edinmek iyi hissettirecek

Boş zamanlarınızın en güzel yanı da ilgi duyduğunuz bir şeyleri araştırabilir, becerilerinizi geliştirmek için yeni şeyler deneyebilirsiniz. Yalnızca bir şeye odaklanmaktansa çeşitli faaliyetleri denediyseniz kendinizi daha iyi tanımış olabilirsiniz. Hobi edinmek ilgi alanınızı daha iyi keşfetmiş olmanız demek. İlgi ve becerileriniz doğrultusunda yeni hobiler edinebilir, mental olarak rahatlamanın tadını çıkarabilirsiniz. Öte yandan da kendinize vakit ayırmanın verdiği keyfi yaşarsınız.

Hobi önerisi olarak fotoğrafçılık sizin için güzel bir deneyim olabilir. Profesyonel bir ekipmana sahip olmak zorunda da değilsiniz. Çünkü adı üzerinde; hobi. Fotoğrafçı bakış açısı kazanmak ve kendinizi bu alanda geliştirmek isterseniz ücretsiz ve online Fotoğrafçılık Eğitimi sizin için güzel bir başlangıç olacaktır. Üstelik fotoğrafçılığa olan ilginizin ve isteğinizin arttığını fark ederseniz bunu ek gelir elde edebileceğiniz bir hobi olarak yapabilmeniz mümkün. Fotoğrafçılık Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler sizin için iyi bir rehber olacaktır. 

Okumak, izlemek, dinlemek

Boş vakitlerinizden ziyade hayatınızın hemen her alanında olması gereken bir şey aslında; okumak, izlemek ve dinlemek… İlgi alanınız ya da kariyerinize yönelik bol bol kitaplar, yayınlar okuyup araştırmalısınız. Yakın tarih, bilim, hayvanlar alemi gibi belgeseller izleyebilir, yeni şeyler öğrenerek vizyonunuzu genişletebilirsiniz.

Ruhunuzu dinleyin

İster boş zaman içerisinde ister koşturmaca dolu bir günde ruhunuzun derinliklerine inmek için 5 dakika ayırmak sizi yeniden doğmuş gibi hissettirecektir. Mümkünse sessiz bir ortamda hiçbir şey düşünmeden en az 5 dakika gözlerinizi kapatın ve zihninizi boşaltın. Bazen cevabını bulamadığınız sorularınızın ya da merak ettiklerinizin yanıtını içinizde bulabilir, tazelenmiş hissedebilirsiniz.

Evde eğitimin tadını çıkarın

Online eğitimler; evinizden, iş yerinizden ya da dilediğiniz her yerden eğitim alma imkanı sunar. İş hayatı, kişisel gelişim, iletişim gibi eğitimlerin yanı sıra yeni ilgi alanları keşfetmeniz için çeşitli olanaklar sunar. Profesyonel anlamda eğitim almak ve başarılı kariyer elde etmek için elbette cüzi miktarlı ücretli eğitimler mevcut. Başarılı olmanız durumunda sertifika almaya hak kazanırsınız. Gelişiminiz için online eğitimleri nereden alabilirsiniz? İstanbul İşletme Enstitüsü ile nitelikli ve keyifli online eğitim almanın tadını çıkarın!

Evinizi düzenleyin, Temiz ve düzenli bir ortam daha verimli olmanıza yardımcı olur, Düzenli bir ortam daha iyi hissetmenizi sağlar ve işlere odaklanmanızı kolaylaştırır, Yürüyüşe çıkmak ve egzersiz yapmak, Evde oturmak yerine hareket edin, yürüyün, koşun ya da egzersiz yapın, Hareket sağlık için önemlidir, hem bedensel hem de zihinsel sağlığınızı iyi hissetmenizi sağlar, Yabancı dil eğitimi alın, Yabancı dil eğitimi, kariyerinizi ilerletmeniz için önemlidir, Sosyal ve profesyonel hayatta daha başarılı olmanıza yardımcı olur, kariyer fırsatları artar, Müzeleri ziyaret edin, Müzeler ve turistik yerleri ziyaret edin, Sadece eğlenceli ve ilgi çekici değil, aynı zamanda eğitici ve kültürel açıdan zenginleştiricidir, Hobi edinmek, İlgi alanınıza dayalı bir hobi edinin, Zihinsel rahatlama, yeni beceriler kazanma ve keyif almanıza yardımcı olur, Kitap okuyun, belgeseller izleyin, bilgi edinin, Bol bol okuyun ve ilginizi çeken belgeseller izleyin, İlgi alanınızı genişletebilirsiniz, güncel trendleri takip edebilirsiniz, daha bilinçli bir insan olabilirsiniz, Ruhunuzu dinleyin, Her gün en az 5 dakika sessizlik içinde geçirin ve zihninizi boşaltın, Stresi azaltır, duygusal sağlığınızı geliştirir ve genel refahı artırır, Online eğitim alın, İlginizi çeken bir konuda online bir kursa katılın, Yeni beceriler kazanabilirsiniz, kişisel gelişim sağlar ve kariyer fırsatlarını artırır
Boş Zaman Önerisi Gelişiminize Katkı Sağlayacak Boş Zaman Önerileri
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.