AnasayfaBlogGeleceği Olan En İyi Meslekler
Meslekler

Geleceği Olan En İyi Meslekler

23 Şubat 2021
Beyaz önlükler giymiş bir grup adam cam bir tahtanın etrafında toplanmış bir şeyler yazmakta ve tartışmaktadır. Öndeki ilk adam gözlük takıyor ve dikkatle tahtaya bakıyor. Yüzü yakın çekimdir ve gözlerinde odaklanmış bir ifade vardır. Üzerinde cepleri olan ve sol tarafında bir logo bulunan beyaz bir laboratuvar önlüğü vardır. İkinci adam birincinin solunda durmakta ve tahtaya bir şeyler yazmaktadır. Üzerinde beyaz bir laboratuvar önlüğü, sağ tarafında bir cep ve bir logo vardır. Üçüncü adam birinci adamın sağında duruyor ve o da tahtaya bir şeyler yazıyor. Sol tarafında bir cebi ve logosu olan beyaz bir laboratuvar önlüğü giymektedir. Adamların üçü de beyaz eldiven giymiş ve ellerinde kalemleri var. Cam tahtanın arka planı beyazdır ve ortasında siyah bir çizgi vardır. Notlar ve diyagramlarla doludur.
Meslek Grubuİlgili AlanlarÖnemi ve Gelecek Vaadi
İlaç EndüstrisiBiyoloji, Kimya, FarmakolojiDünya nüfusunun artması ve yeni hastalıkların ortaya çıkması ile ilaç sektöründe istihdam gerekliliği artıyor.
RobotikMekatronik, Bilgisayar Bilimleri, Makine MühendisliğiSektörde iş gücü eksikliği belirginleşmekte. İleri teknoloji gerektiren bu alanda eğitimli personel ihtiyacı artacak.
GenetikTıbbi Genetik, Biolji, MühendislikGelecek dönemlerde genetik danışmanlara ve genetik odaklı meslek gruplarına olan ihtiyaç artacak.
3D Üretim MühendislikMakine Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, MekatronikBirçok sektörde 3D üretim teknolojisi kullanılıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu alandaki gelir düzeyi artacak.
İklim Kontrol MühendisliğiÇevre Mühendisliği, Meteoroloji, Jeolojiİklim değişikliklerinin getirdiği problemlerin yönetilmesinde uzmanlaşmayı gerektiren bir meslek dalı.
Nanoteknoloji MühendisliğiKimya Mühendisliği, Fizik, Malzeme BilimiMikro ve nano yapılı malzeme ve cihazlar üzerinde çalışma ihtiyacı hızla artıyor.
Veri BilimiBilgisayar Bilimleri, İstatistik, MatematikDijitalleşen dünyada büyük verinin analizi ve işlenmesi gerekliliği veri bilimcilerin önemini arttırıyor.
Siber GüvenlikBilgisayar Bilimleri, Ağ Uzmanlığı, KriptografiDijital hırsızlık ve siber saldırılar artış gösterdiğinden, siber güvenlik uzmanlarına olan talep artıyor.
Yenilenebilir Enerji MühendisliğiFizik, Elektrik Mühendisliği, Çevre BilimleriYenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin artması ve enerji verimliliğine yönelik beklentilerin yükselmesi bu alanda istihdam gerekliliğini artıyor.
Oyun TasarımıBilgisayar Bilimleri, Grafik Tasarım, AnimasyonOyun sektöründeki hızlı büyüme, tasarımcılara ve geliştiricilere olan talebi artırıyor.

21.yy’da karşımıza pek çok yeni meslek ve popülaritesi artmış bölümler çıkıyor. Yeni alanların sıkça karşımıza çıkması ülkelerin değişen ve gelişen bir dinamiğe sahip olmasından kaynaklanıyor. İnsan nüfusu arttıkça sektörel anlamda yeniliklere ihtiyaç duyuluyor ve yeni alanların ortaya çıkması da personel açığına sebep olmaktadır.

Geçmişte popüler olan meslekler bugün hala tercih ediliyor mu? Değişen dünyada teknolojinin gelişmesi ve internetin çok daha fazla kullanıldığı şu çağda gelecekte bizi hangi meslek grupları bekliyor? Gelecekte en iyi meslekler hangileri?

En Güzel Meslekler

Günümüzde artık değişim kavramını çok daha sık duyar olduk. Değişen kavramlar arasında en sık teknoloji ve meslekler karşımıza çıkıyor. Teknolojinin gelişmesi, internetin çok daha fazla yaygınlaşması ve dünyada henüz gelişmekte olan adını bile duymadığımız meslek grupları var.

Teknolojinin gelişimi böylesine hızlıyken, ülkelerin buna ayak uydurması da birçok alanda dijitalleşmeyi beraberinde getirdi. Bu dijitalleşme adımları aynı zamanda yeni içeriklerin ortaya çıkması ve yeni mesleklerin doğmasını sağladı. Gelişmekte olan ancak henüz çok fazla bilinmeyen meslekler popülerliğini arttırırken, hiç duymadığımız veya duymuş olsak da içeriğini bilmediğimiz yepyeni mesleklerde bu süreçte kendini gösterdi. Geleceğin en güzel meslek gruplarını öğrenecek öğrencilerin, dijital dünyaya ayak uydurabilmeleri için bu meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Dünya ekonomik, kültürel, çevresel ve teknolojik açılardan hızla dönüşüyor. Geleceğin meslekleri de bu alanlarda doğan ihtiyaca bağlı olarak yenileniyor. Öğrencilerin çok daha fazla alan seçeneğine sahip olmaları ve yeni meslek gruplarını keşfetme istekleri, gelecek dönemde bu mesleklerin iyi bir şekilde bilinmesinin ve devletler tarafından istihdam yaratılmasının önünü açacaktır.

Ailelerin yeni meslek gruplarına karşı ön yargılarının olması normaldir. Ancak bu alanların bilinmesi ve öğrencilerin bu alanlarda eğitim alması, geleceğimizi şekillendirecektir. Gelecekteki meslekler arasında yerini alan, gelişmekte olan ve günümüzde oldukça popüler olan bölümler ve adını henüz duymadığımız ancak gelecekte popülerliği artacak bazı meslek gruplarından bazılarını sıralayalım.

İlaç Endüstrisi

Son dönemde dünyanın ortak sorunu haline gelen Covid-19 salgını ile devletler aşı üretme noktasında geliştirmelerini hızlandırdı. Tabii bu durum sadece pandemi dönemi ile hızlanan bir noktada değildi. Tıp dünyası her zaman kendini yenileyen, bilimsel çalışmalara ara vermeden insan sağlığı için çalışan bir alandır.

İlaç sektörü dünyada hastalıkların artması ya da yeni hastalıkların doğması ile günden güne büyümeye devam ediyor. Dünyada insan nüfusunun artmasıyla birlikte, insanların daha uzun yaşayabilmesi için bilimsel araştırmaların ve tıbbi gelişmelerin hızlanması, bu nedenle de ilaç endüstrisinde çok daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyulduğu aşikardır. Bu durumun yarattığı ihtiyaç, ilaç sektöründe eğitimli kişilerin istihdamına olanak tanımaktadır.

Robotic

Şuanda birçok çalışmada denemeleri yapılan insansı robotlar, gelecekte yaşlı insanların hastaneye gitmeye gerek duymadan evlerinde rahatlıkla tedavi görebilmelerine ve fizyoterapi gibi insan sağlığı için çalışan robotlar üretilecektir. Sadece sağlık alanında değil endüstriyel alanda, ilaç sektöründe ve askeri alanlarda robotlara ihtiyaç duyuluyor. Bu anlamda mesleki açıdan elemana ihtiyaç duyulan bir alandır.

Şirketlerde personel eksikliği 2019 yıllarından itibaren belirgin bir biçimde hissedilmeye başlandı. İlerleyen zamanlarda ihtiyaç seviyesi artacak ve gelir düzeyi yüksek olan meslekler arasında diyebiliriz. Bu alanlarda eğitimli kişiler teknolojinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaklar.

Genetik

Genetik mühendisliği alanındaki ihtiyacın artmasıyla birlikte, aynı zamanda genetik danışmanlar da gelecekte çok konuşulacak. Genetik danışmanlar örneğin kişinin kanser gibi bir hastalığının olduğunu önceden tespit edecek ve kişiyi hemen tedaviye yönlendirecektir. Bu alanda yepyeni ve ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkacak meslekler arasında olacak gibi görünüyor.

3D Üretim Mühendislik

Özellikle üç boyutlu yazıcılar son dönem teknolojilerinin en iyi gelişmelerinden bir tanesidir. 3D üretim, tekstil alanında, sağlıkta ve gıda gibi pek çok alanda gelecek vaat eden bir meslek olarak görülüyor. Önümüzdeki yıllarda geliri oldukça yüksek olan bu alan, adından oldukça söz ettirecek mesleklerden biri haline gelecektir.

İklim Kontrol Mühendisliği

İklim değişiklikleri günümüzde sıkça yaşanan krizlerden bir tanesi haline gelmiştir. İklim değişiklikleri ve bundan kaynaklı doğal afetlerin önceden tespiti ve yönetilmesi konularında uzman kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Gelecek yıllarda bu alanda da personel isteği doğacak ve eğitimli kişilere ihtiyaç artacaktır.

Nanoteknoloji Mühendisliği

Nanoteknoloji, en küçük boyutlarda olan malzeme ve cihazlar üzerinde çalışılan bir alandır. Mikro ve nano yapılı tüm cihazlar mühendislik alanlarına girdiği için nanoteknolojinin asıl alanlarındandır. Bu alan sağlıkta, bilimde, teknolojide ve çevresel faktörlerin incelenmesinde ve insanlara fayda sağlayabilecek birçok yeniliğin keşfedilmesi ve üretilmesinde büyük rol sahibidir. Nanoteknoloji alanı gelecekte oldukça revaçta olacak ve şimdiden pek çok ülkede öğrenciler tarafından tercih edilen meslekler arasındadır.

Blockchain Uzmanlığı

Direkt akla kripto para alanı gelse de aslında blok zinciri olarak bilinen ancak henüz karşımıza çok çok az çıkmakta olan bu alanın asıl özelliği, bilgisayar bilimciler ve data uzmanlarının hayranlıkla baktığı bir sisteme sahip olmasıdır. Geçmişten bu yana varolan ancak bilinmeyen bu alan, herkesçe erişime açık olan bir bilgi zinciri oluşu ancak kimsenin bozamayacağı, hacklenemez olması sebebiyle ilgi çekmektedir.

Genellikle kriptopara akışı ile yan yana getirilse de aslında sistem olarak bankaların, hükumetlerin kullandığı, noter işlemlerinde veya akıllı sözleşme gibi internet üzerinden yapılabilir birçok resmi işlemler için kullanılan bir sistem ağıdır. Nasa dahil pek çok şirket blok zinciri teknolojileri hakkında uzman kişilerle çalışmaktadır. Gelişmekte olan teknolojinin ülkelere çağ atlatacağı bir sistem olarak görülen bu yapı, gelecekte adını oldukça fazla duyacağımız meslekler arasında yerini alacaktır.

Endüstriyel Tasarım Mühendisi

2019 yıllarında adını daha sık duymaya başladığımız bölümlerden biri olan endüstriyel tasarım mühendisliği, sanat ve mühendisliği birleştiren bir bölüm diyebiliriz. Bu alan en eşyaları, oyuncaklar, mücevherler gibi birçok alanda çalışmaktadır. Günümüzde bilinçli tüketimin arttığı ve bunun getirisi olarak da rekabetin artmasıyla firmaların bu alanda istihdam edeceği eleman sayısı günden güne artmaktadır. Getirisi yüksek ve iş olanakları yoğunlaşacak olan meslekler arasında diyebiliriz.

Artırılmış Gerçeklik Geliştiricisi

Bu alan hakkında hepimiz çok az şey biliyoruz ancak gelecekte oldukça ünleneceği kesin. Artırılmış gerçeklik, literatürde yeri olan bir kavram aslında. Kısaca açıklamak gerekirse, ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle dünyadaki çevrenin ve içinde bulunan herşeyin canlı veya dolaylı olarak fiziksel görünümü olarak izah edilmektedir. Geliştirilmiş gerçeklik sayesinde kullanıcılar bulunduğu çevreyle ilgili yapay bilgi ve ögeleri gerçek dünyayla bağdaştırılabilir. Birçok yatırımcının ilgisi altında olan bu alan, turizmden sinema sektörüne, otomobil sektöründen perakende sektörüne kadar uzanmaktadır.

Bu uygulamaya örnek olarak Bentley, Flying Spur marka aracı AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisi kullanılarak sanal ortamda gerçek hayattaymış gibi aracı istediğiniz şekilde dizayn edebiliyorsunuz. Toyota gibi bazı firmalar hatta Porsche kendi teknisyen ekibiyle bu teknoloji sayesinde dünyanın her yerinden iletişim sağlamaktadır. Bu ve benzeri uygulamalar yaygınlaşmaya başlıyor. Bu teknolojiye hâkim ve kullanabilen, üretebilen birçok genç şimdiden çalışmalara katılmaktadır. Kesinlikle geleceğin en iyi meslekler grubunda olacak bir alan öngörüsünde bulunabiliriz.

Enerji Sistemleri Mühendisi

İklimsel değişikliklerin getirdiği sorunlarla başa çıkmada gelecek yıllarda önümüze çıkacak bir diğer meslek grubu ise enerji sistemleri mühendisliğidir. Sürdürülebilir enerji konusu aslında oldukça yol kat etmiş durumda diyebiliriz. Birçok şirket enerji alanında farklı adımlar atması gerektiği konusunda oldukça hassas bir çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalar uzman kişilere ihtiyacın arttığını göstermektedir. Sürdürülebilir enerji sistemleri gelecekten en çok talep gören en iyi meslekler arasında yer alacaktır.

Online Eğitmenlik

Tüm dünyada yaşanan salgın döneminden sonra adını sıkça duyduğumuz bir kavram olan online eğitim, aslında her yıl uygulaması devam eden oldukça popüler bir sistemdir. Online eğitmenlik kavramı, online sistemle birlikte birçok eğitimcinin kendi alanlarında verdiği dersleri çok daha fazla öğrenciye ulaştırabilmesi ve daha pratik bir halde sunabilmesine olanak tanımaktadır. Bilginin çok daha fazla kişiye ulaşması ve erişilebilirliği arttıran bir sistem olması, geleceğin teknolojisinde yer alması için yeterli görünüyor. Günümüzde popüler olan bu alan, gelecekte de oldukça fazla tercih edileceği aşikar.

Uygulama Geliştirme Uzmanları

Bu alanı aslında direkt yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği ile bağdaştırabiliriz. Bu bölümlerden mezun olan kişilerin bu alanda kendilerini göstermeleri mümkündür. Özellikle çok fazla uygulamanın olduğu ve gelecekte de artacağının bilinmesi, şirketlerin bu pozisyona ve uzman kişilere ihtiyacı olacak gibi görünüyor. Mobil uygulamalara hakim, bu alanda deneyim ve beceriye sahip kişiler için gelecek yıllarda tercih edilecek en iyi meslekler arasındadır.

İnsansız Hava Aracı Uzmanlığı

Pek çok farklı alanda kullanımı planlanan insansız hava araçları, özel ve kamu sektörlerinde oldukça ihtiyaç duyuluyor. Dünyada ve ülkemizde de tercih edilen bir sistemdir. İHA (insansız hava aracı) pilotlarına şimdiden talep yüksek ve tercihler artmaktadır. Geleceğin en iyi meslekler grubuna giriyor.

Yapay Zeka Mühendislik

Geleceğin en iyi meslekler grubunda ilk sıraya koyabileceğimiz bir meslek olan yapay zeka mühendisliği, insan zekasının yapabileceği işleri yapay akıllar ve sinir ağları yaratarak onlardan yararlanabilme bilimidir. Yapay zeka artık hayatımızın birçok alanında var. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internetin kullanım ağı genişledi ve internette her gezindiğimizde arama sonuçlarımız, baktığımız reklamlar, okuduğumuz yazılar, izlediğimiz filmler herşey bilgisayarların hafızasına işleniyor ve yapay zeka internette gezinirken aradığımız bir kelimeden bize aslında ne istediğimizi algılayıp detaylıca sonuç verebiliyor.

Hastaneler, fabrikalar, hizmet sektöründe bulunan birçok firma gelecekte yapay zeka teknolojisine ihtiyaç duyacak ve şirketlerinde yapay zeka mühendislerine ihtiyaç duyacaklardır. Yapay zeka mühendisliği, yapay zekanın ne olduğunu ve makineni ne demek olduğunu ve tüm bu algoritmaları iyi bir biçimde öğrenmesi gerekir. Yapay zeka öğrenecek kişilerin bilgisayar, yazılım gibi alanlarda da bilgi sahibi olması bu alanlarda da becerisinin olması gerekmektedir. Ülkemizde Hacettepe üniversitesinde yapay zeka mühendisliği Lisans programı bulunmaktadır.

Aktüerlik

Aktüerya olarak da bilinen bu alan, kişilerin yada şirketlerin gelecekte risk teşkil eden ekonomik kalkınma faaliyetlerinin tespitinin yapılması ve önlem alınması için çalışmalarda bulunan bir görevdedir. Aktüerya alanı finansal risk tespiti, değerlendirmesi ve yönlendirmesinde teknik beceriler geliştirir. Türkiye’de birçok üniversitede de Aktüerya bölümü bulunuyor ve öğrenciler bu alanın gelecekteki yerinin farkında gibi görünüyor. Gelecek yıllarda çok daha fazla popülerliğini arttıracak olan en iyi meslekler arasında yeri hazır alanlardan bir tanesidir.

Uzay Turizmi

Çok yeni bir haber olan NASA’nın uzay aracını Mars’a indirmesi ve oradan ilk fotoğrafların gelmesiyle birlikte, uzayda farklı gezegenlere inebilme anlamında bir adım daha atılmış oldu. Uzayda hayat olup olmadığı, dünya dışında bir gezegende yaşayabilme fikri insanlık tarihini değiştirecek büyük yeniliklerden bir tanesidir. Bunun adımları uzun yıllardır NASA’nın yoğun çalışmaları, SpaceX gibi özel şirketlerin adımlarıyla süratle devam ediyor. Bu anlamda gelecek günlerde uzaya yolculuk edebilmek, ziyaret edebilmek insanlar için kolay bir hale dönüşecek gibi görünüyor. Geleceğin en parlak ve en iyi meslekler grubunda Uzay bilimleri ve teknolojileri , uzay turizmi gibi bölümlerin olacağını kesinlikle söylemek gerekir.

Dünyada birçok alanda gelişim ve dönüşüm hızla devam ediyor. İnsanların ihtiyaçları, merak duygusu ve isteklerine bağlı olarak gelişim her zaman devam edecek. Bu gelişime ayak uydurabilmek ve erken zamanda öğrencilerin ilgi alanlarını seçerek yönlenmesi çok önemli. Bu meslek grupları ve bölümler dışında daha birçok alan gelişiyor ve yeni yeni bölümler ortaya çıkıyor. Tıp, ilaç sektörü, gıda, çevre, tekstil, turizm ve daha birçok alan mühendislik ve teknoloji alanlarının gelişimiyle insanlar için kolay, elde edilebilir pek çok yenilik getirecektir.

Geleceğin En İyi Mesleklerine Nasıl Hazırlanmalı

Öncelikle yukarıda belirttiğim birçok meslek grubu dışında çok daha fazla yeni ve gelişmekte olan alanlar mevcuttur. Öğrencilerin sadece bu alanlarla kendilerini sınırlamaması, gelişen teknolojiyi sıkı bir şekilde takip etmeleri ve kendilerine uygun olabilecek meslek gruplarına yönelmeleri, hatta bu alanları kendilerinin yaratması mümkündür.

Velilerin çocuklarını geleceğin meslekler grubuna yönlendirmeleri ve bunun için ön yargıda olmamaları çok önemli. Öğrencinin ilgi alanı ve ileride yapacağı meslek konusunda hocalarından ve bununla ilgili eğitim danışmanlarından yardım almaları bu süreçte çok önemlidir. Öğrencilerin kendi isteğiyle ileride hayatını şekillendirecek mesleği seçebilmeleri çok mümkün olmayabiliyor.

Bu dönem öğrencilerde lise yıllarında ailelerin yönlendirmesi ya da çevreden duyduklarıyla şekillenebiliyor. Ancak tavsiyem, bu alanda eğitimli olan hocalardan ya da tecrübesine güvenebileceğiniz eğitimcilerden yardım almanız olacaktır. Çünkü aslında öğrenciler lise yıllarında mesleki yönelimlerini fark etmeseler de belirlemiş olabiliyorlar. Bu ilgi duydukları bir spor, okuduğu kitaplar ya da bir ders olabiliyor. Aileler bunu her zaman fark edemeyebilirler. Eğitimciler bu alanda öğrencilerin isteklerini tespit edebilir ve yönelmesi gereken alanlar konusunda size yardımcı olabilirler. Öğrencilerin kendi geleceğine yön vereceği ve ileriki meslek hayatında sevdiği işi yapıyor olması çok değerlidir. Bunun için seçimlerin doğru yapılması ve öğrencinin isteklerini anlayabilmesi oldukça önemlidir.

Geleceğin Mesleklerini Yapabilir miyim?

Geleceğin en iyi meslekler grubunda olan birçok sektör ve alan var. Bu alanlar geliştikçe personel yetersizliği ortaya çıkacak ve yeni mezun olmuş eğitimli kişilere ihtiyaç artacaktır. Her yıl üniversitelerde yeni bölümler ve buna bağlı olarak yeni iş kolları doğuyor. Teknoloji çağında artık önce düşünen, karar veren ve harekete geçen kazanıyor diyebiliriz aslında. Yeni fikirler üretebilmek ve bunu hayata geçirebilmek de oldukça önemlidir. Kimsenin düşünmediği ve henüz yapmadığı bir alan yaratabilmek yaratıcı zihinlerin işidir.

İlaç Endüstrisi, Biyoloji, Kimya, Farmakoloji, Dünya nüfusunun artması ve yeni hastalıkların ortaya çıkması ile ilaç sektöründe istihdam gerekliliği artıyor, Robotik, Mekatronik, Bilgisayar Bilimleri, Makine Mühendisliği, Sektörde iş gücü eksikliği belirginleşmekte İleri teknoloji gerektiren bu alanda eğitimli personel ihtiyacı artacak, Genetik, Tıbbi Genetik, Biolji, Mühendislik, Gelecek dönemlerde genetik danışmanlara ve genetik odaklı meslek gruplarına olan ihtiyaç artacak, 3D Üretim Mühendislik, Makine Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Mekatronik, Birçok sektörde 3D üretim teknolojisi kullanılıyor Önümüzdeki dönemlerde bu alandaki gelir düzeyi artacak, İklim Kontrol Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Meteoroloji, Jeoloji, İklim değişikliklerinin getirdiği problemlerin yönetilmesinde uzmanlaşmayı gerektiren bir meslek dalı, Nanoteknoloji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Fizik, Malzeme Bilimi, Mikro ve nano yapılı malzeme ve cihazlar üzerinde çalışma ihtiyacı hızla artıyor, Veri Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, İstatistik, Matematik, Dijitalleşen dünyada büyük verinin analizi ve işlenmesi gerekliliği veri bilimcilerin önemini arttırıyor, Siber Güvenlik, Bilgisayar Bilimleri, Ağ Uzmanlığı, Kriptografi, Dijital hırsızlık ve siber saldırılar artış gösterdiğinden, siber güvenlik uzmanlarına olan talep artıyor, Yenilenebilir Enerji Mühendisliği, Fizik, Elektrik Mühendisliği, Çevre Bilimleri, Yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin artması ve enerji verimliliğine yönelik beklentilerin yükselmesi bu alanda istihdam gerekliliğini artıyor, Oyun Tasarımı, Bilgisayar Bilimleri, Grafik Tasarım, Animasyon, Oyun sektöründeki hızlı büyüme, tasarımcılara ve geliştiricilere olan talebi artırıyor
En İyi Meslekler Geleceği Olan En İyi Meslekler En Güzel Meslekler Yapay Zeka Mühendislik Enerji Sistemleri Mühendisi Nanoteknoloji Mühendisliği İlaç Endüstrisi
Parlak bir gülümsemeye sahip genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Omuz hizasında, koyu kahverengi saçları ve açık bir teni var. Gözleri kapalı, dudakları hafifçe ayrık ve yanakları sevinçten yuvarlak. Beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giyiyor ve elleri kalçalarının üzerinde duruyor. Mutluluk ve memnuniyet hissi yayıyor ve ifadesi davetkâr ve davetkâr. Yirmili yaşlarının ortalarında görünüyor ve neşeli, kaygısız bir tavır yayıyor.
Burcu Ayan
Blog Yazarı

Halkla İlişkiler mezunu. Uzun yıllar yurt dışı eğitim sektöründe eğitim danışmanı olarak çalıştı. Özellikle Lisans ve Master öğrencilerinin yurt dışı başvuru süreçleri, dil okulu ve üniversite yerleşimi, vize işlemleri gibi konularla ilgili tecrübe sahibi. Eğitim danışmanlığı dışında içerik üretiyor ve blog yazarlığı yapıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam, birkaç rafı olan uzun ahşap bir kitaplığın önünde duruyor. Gözlük takıyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Gri bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Kitaplığın kenarları boyunca uzanan beyaz bir şerit vardır. En alt rafta, tabağı olan beyaz bir fincan var. Adamın üzerinde yuvarlak ampullü bir aydınlatma armatürü var. Kitaplığın sağ tarafında, bir kitap rafının bulanık bir fotoğrafı var.
Ne Demek?

Entelektüel Ne Demek?

22 Kasım 2020
Bu resim bir web sitesinin şemasının yanında duran bir adamı gösteriyor. Beyaz bir gömlek ve siyah bir kravat takıyor. Adamın koyu kahverengi saçları ve ciddi bir ifadesi var. Arka planda beyaz metinli mavi bir daire ve beyaz metinli kırmızı bir daire ve bir diyagram var. Ayrıca mavi zemin üzerinde beyaz işaretli bir logo da var. Resmin sağ tarafında, üzerinde dişli bulunan bir bilgisayar ekranı ve beyaz metinli gri bir daire var. Son olarak, sağ alt köşede beyaz zemin üzerinde bir grafik var. Adam diyagrama bakıyor ve sunulan bilgileri düşünüyor gibi görünüyor.
Meslekler

Geleceği Olan Meslekler

12 Temmuz 2020
Bir kişi bir sınıfta kara tahtanın önünde durmaktadır. Bu kişinin uzun, siyah saçları arkaya doğru toplanmış ve beyaz bir gömlek giyiyor. Kara tahtanın sağ üst köşesinde siyah beyaz bir grafiti deseni vardır. Kişi kollarını önünde kavuşturmuş, doğrudan kara tahtaya bakmaktadır. Yüzünde sakin ve odaklanmış bir ifade var. Kara tahta yazı ve diyagramlarla doludur ve kişi muhtemelen bir şeyler çalışmakta veya öğrenmektedir.
Meslekler

Sayısal Meslekler Nelerdir?

29 Nisan 2022
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606