AnasayfaBlogEn İyi Haline Ulaşmanın Yolları
Kişisel Gelişim

En İyi Haline Ulaşmanın Yolları

22 Haziran 2018
Ciddi bir ifadeye sahip bir adam hareketsiz oturuyor, elini sıkıca yüzünün üzerine koymuş. Gözleri kapalı, ağzı hafifçe açık ve eli yüzünü burun köprüsünden çenesine kadar örtüyor. Kısa, siyah saçları yandan ayrılmış ve yüzü yukarıdan gelen ışıkla aydınlanmış. Derin düşüncelere dalmış gibi görünüyor, duruşu sert ve vücudu hareketsiz. Kıyafeti açık gri bir gömlek ve koyu mavi bir pantolon. İç mekanda, tanımlanamayan bir odada olduğu görülüyor. Yalnız görünüyor ve sadece sessiz nefes alışının havayı dolduran sesiyle atmosfer kasvetli.
ÖneriDetayFayda
Zaman KontrolüSosyal medya ve TV kullanımına kısıtlama getirin, verimli zaman yönetimi için uyarı sistemleri kullanın.Daha fazla verimli zaman ve daha fazla odaklanabilme
Kitap OkumaOkuma alışkanlığı geliştirin, hızlı okuma kursuna katılın.Geniş bakış açısı, geliştirilmiş empati yeteneği ve daha yetkin olma
Öğrenmeyi BırakmaOnline eğitim platformlarını kullanarak fikir edinilebilecek çok fazla konu hakkında bilgi sahibi olun.Kişisel ve profesyonel gelişim
Hareketsiz KalmaGünlük en az 10 dakika hareket etmek için program oluşturun.Fiziksel ve ruhsal sağlık
İyi BeslenUzun vadede bize iyi gelecek olanı seçmemiz en iyi halimize ulaşmamızı sağlayacaktır.Sağlıklı yaşam ve zinde hissetme
Kişisel Bakımını İhmal EtmeHaftalık cilt ve vücut bakımı rutini oluşturun.Daha iyi görünme ve iyi hissetme
Pozitif OlHem kendinize hem de başkalarına yönelik olumlu bir yaklaşım edinin.Daha üretken ve mutlu bir yaşam
EleştirmeBaşkalarının hatalarını ve kusurlarını değil, daha çok olumlu yönlerini görmeye çalışın.Daha sağlıklı ilişkiler ve daha iyi bir toplumsal yaşam
Kendini Takdir EtOlumlu özelliklerin ve davranışların için kendine teşekkür et.Daha iyi bir özgüven ve özsaygı
Pozitife OdaklanBir adım atarak pozitife odaklanarak yaşamınızı sürdürün.Mutluluk ve daha iyi bir yaşam kalitesi

Potansiyelinin çok altında olduğunu mu düşünüyorsun? Geceleri kendini eleştirmekten uykuya dalamıyor, keşke ile başlayan cümleleri ardı ardına sıralıyor musun? Daha sağlıklı, daha bakımlı, daha entelektüel ve daha mutlu olmak, kısacası en iyi haline ulaşmak istiyor ama bunun için değişime nereden başlayacağını bilmiyorsan bu maddeler işine yarayabilir.

Zaman Kontrolü

Boş zamanlarını sosyal medyada başkalarının hayatlarına imrenerek geçirmek ya da koltuğunda saatlerce hareket etmeden dizi izlemek, günlük yaşamının bir rutini haline geldiyse değişime zaman yönetimi ile başlayabilirsin. Elbette sosyal medyadan soyutlanman ya da asla TV izlememen gerekmiyor ama bunlara kısıtlama getirmen ve iradeli olman en iyi haline ulaşmak için hedeflemen gereken bir adım. Instagram bunun için bir uyarı sistemi koymuş. Uygulamada geçirdiğin zaman belirlediğin süreye ulaştığında seni uyarıyor. İşini kolaylaştırabilir.

İlgili eğitim: Zaman Yönetimi Eğitimi Ücretsiz

Kitap Oku

Kitap okumak hayatının bir parçası mı yoksa başlaman gerektiğini biliyorsun ancak bahanelere kulak asmak daha mı kolay geliyor? Ertelemeyi bırakman ve başlaman gerek. Kitap okumak sana geniş bakış açılarına ulaşma fırsatı, dolayısıyla empati yeteneğini geliştirme olanağı sağlar. Ayrıca dili daha güzel kullanıp konuşabilir ve yazabilir hatta hızlı okuma kursuna katılabilirsin.

İlgili eğitim: Hızlı Okuma Kursu

Hızlı okuma kursu nereden alabilirim?

Enstitü’nün online eğitim modeliyle hızlı okuma kursu sizi bekliyor. Anlayarak hızlı okuma teknikleri ile ilgili eğitime kaydolabilir ve ihtiyacınız olan konuda başarı şansınızı arttırabilirsiniz. Başlamak için ilgi alanın olan birkaç konu belirle ve o konu hakkında yazılan kitapları araştır. Bu hem okuma alışkanlığının gelişmesine hem de o konu hakkında daha yetkin olmana yarayacaktır. En iyi haline ulaşmana biraz daha yaklaştıracak güzel bir aktiviteyi hayatına katmayı neden daha fazla erteleyesin?

Öğrenmeyi Bırakma

Okulunu bitirmiş olabilirsin hatta önünde hazırlanman gereken hiçbir sınav olmayabilir. Ancak bu, öğrenmenin de biteceği anlamına gelmez. Dünyada fikir edinilecek çok fazla konu var ve her geçen gün artmaya da devam ediyor. Bir kursa gitmek eğer maddiyat ve zaman açısından senin için zor olacaksa Enstitü ücretsiz online eğitim platformlarını deneyebilirsin. 

Hareketsiz Kalma

hareketsiz bir yaşam fiziksel ve ruhsal birçok rahatsızlığa neden olabilecek zararlı bir yaşam biçimi. bunu değiştirmek için ilk adımı atmak ise hiç de zor değil. belirlediğin bir zaman aralığında en az 10 dakika yürümeyi günlük rutinin haline getirmek ve en iyi haline ulaşman için denemen gereken bir adım. bu rutin, bedenine de ruh sağlığına da iyi gelecek.

İyi Beslen

Tatlıları ve benzer atıştırmalıkları tüketmenin keyifli olduğunu yadsıyamayız ancak sınırı aşmanın bize fazla kilo ve bedenimize zarar olarak döndüğünü unutmamamız gerek. Kısa süreli keyifler yerine uzun vadede bize iyi gelecek olanı seçmemiz en iyi halimize ulaşmamızı sağlayacaktır.

Kişisel Bakımını İhmal Etme 

Haftalık bir cilt bakımı ya da vücut bakımı rutini oluşturman daha iyi görünmene ve daha iyi hissetmene neden olacaktır. Güzel bir müzik eşliğinde bakımını yaparken keyifli bir zaman geçirebilirsin.

Pozitif Olmak Önemli Mi?

Hoş gör. Herkesin -kendinin de- hata yapabileceğini ve eksik olabileceğini unutma. Önemli olan neye odaklandığındır. Kusur aradığında elbette bulabilirsin çünkü kimse, hiçbir şey mükemmel değildir. Ancak güzeli aramaya başlarsan güzellikler de bulabilirsin. Karşındakileri eleştirmek yerine olumlu bulduğun özelliklerini takdir edersen onlara da kendine de pozitif etki edebilirsin. 

Aynı şekilde kendine de olumlu özelliklerin ve davranışların için teşekkür etmeyi ihmal etmemelisin. Bu hedeflerle oluşturacağın günlük rutinler en iyi haline ulaşmanda yardımcı olabilir. Ancak pozitife odaklanmak, pozitife ulaşmanda sana yardımcı olacak belki de en önemli adım.

Zaman Kontrolü, Sosyal medya ve TV kullanımına kısıtlama getirin, verimli zaman yönetimi için uyarı sistemleri kullanın, Daha fazla verimli zaman ve daha fazla odaklanabilme, Kitap Okuma, Okuma alışkanlığı geliştirin, hızlı okuma kursuna katılın, Geniş bakış açısı, geliştirilmiş empati yeteneği ve daha yetkin olma, Öğrenmeyi Bırakma, Online eğitim platformlarını kullanarak fikir edinilebilecek çok fazla konu hakkında bilgi sahibi olun, Kişisel ve profesyonel gelişim, Hareketsiz Kalma, Günlük en az 10 dakika hareket etmek için program oluşturun, Fiziksel ve ruhsal sağlık, İyi Beslen, Uzun vadede bize iyi gelecek olanı seçmemiz en iyi halimize ulaşmamızı sağlayacaktır, Sağlıklı yaşam ve zinde hissetme, Kişisel Bakımını İhmal Etme, Haftalık cilt ve vücut bakımı rutini oluşturun, Daha iyi görünme ve iyi hissetme, Pozitif Ol, Hem kendinize hem de başkalarına yönelik olumlu bir yaklaşım edinin, Daha üretken ve mutlu bir yaşam, Eleştirme, Başkalarının hatalarını ve kusurlarını değil, daha çok olumlu yönlerini görmeye çalışın, Daha sağlıklı ilişkiler ve daha iyi bir toplumsal yaşam, Kendini Takdir Et, Olumlu özelliklerin ve davranışların için kendine teşekkür et, Daha iyi bir özgüven ve özsaygı, Pozitife Odaklan, Bir adım atarak pozitife odaklanarak yaşamınızı sürdürün, Mutluluk ve daha iyi bir yaşam kalitesi
en iyi haline ulaşmak enstitühızlı okuma kursukitap okumak online eğitimpozitif
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018