AnasayfaBlogDüşünce Gücü Nasıl Kullanılır?
Popüler Yazılar

Düşünce Gücü Nasıl Kullanılır?

30 Ocak 2020
Takım elbiseli bir adam kameraya doğru bir ampul tutmaktadır. Ampulü sıkıca kavrayan sağ eli görünürken, sol eli hareket nedeniyle hafif bulanıktır. Yüzü görünmüyor, ancak vücut duruşu kendinden emin ve kararlı bir duruş sergiliyor. Ampulün kendisi siyahtır ve tepesinden sarı bir parıltı yayılmaktadır. Adamın arkasında bir merdiven var, ancak merdivenler biraz odak dışı ve bulanık görünüyor. Arka plan açık, nötr bir renktedir. Sonuç olarak, adam ampulü kendinden emin bir şekilde kameraya doğru tutuyor gibi görünüyor.
KonuAçıklamaÖnemi
Düşünce GücüDüşünce duyu organlarımızla fark ettiklerimizin zihnimizde canlanmasıdır. Bilinçaltımızı, düşünce gücü ile yeniden yapılandırabiliriz.Düşünce gücü sayesinde hayatımızı olumlu yönde etkileyebilir, alışkanlıklarımızı değiştirebilir ve inanışlarımızı oluşturabiliriz.
Hayal GücüHayallerimizi önce zihnimizde canlandırıp ardından deneyimleyebiliriz.Hayal gücü, bilinçaltımızı düşünce gücümüzle yeniden yapılandırmanın en etkili yoludur.
Düşünce Gücü ile TedaviDüşündüğümüz tüm duyguların, yaşayacaklarımızın belirleyicisi olduğu varsayılır. Hastalıkların da kendi düşüncelerimizle ortaya çıktığına inanılır.Hastalıkları tamamen ortadan kaldırmak için zihindeki oluşum sürecini yok etmek gereklidir.
Kişisel GelişimDüşünce gücümüzü geliştirmek için, yeni şeyler öğrenmek ve araştırma yapmak önemlidir.Kişisel gelişim, düşünce gücümüzle direkt bağlantılıdır ve düşünce gücünü geliştirmek, kişisel gelişimin önemli bir parçasıdır.
HafızaHafızamızı güçlendirmek için, telefon rehberimizdeki numaraları hafızamızda tutmaya çalışmak veya alışveriş listesini zihnimizde saklamak gibi aktiviteler yapabiliriz.Hafızamızı güçlendirmek, düşünce gücümüzü de geliştirecektir.
Beyin LoplarıHangi elinizi kullandığınız, hangi beyin lopunuzun daha çok çalıştığına dair bilgi verir.Beynin sol kısmını kuvvetlendirmek, düşünce gücünü artırabilir.
Duygularımıza UlaşmakDuygularımıza ulaşmak her zaman kolay değildir. Denemek, çalışmak ve ulaşmak, istekli olduğumuz sürece mümkündür.Duygularımızın farkında olmak, düşünce gücümüzü kontrol etmeyi ve yönetmeyi kolaylaştırır.
OkumaDüşünce gücü gelişimi için okumanın büyük rol oynadığı belirtilmiştir.Okumak, kısa ve uzun vadeli hafızayı güçlendirerek zihinsel gelişimi destekler ve düşünce gücünü artırır.
AraştırmaAraştırma yapmak, düşünce gücünü geliştirmede önemlidir. Araştırma esnasında zihin tüm gücü ile konsantre olur.Araştırma yaparken yeni bilgiler öğrenilir, bu da düşünce gücünün gelişimini destekler.
NLP TeknikleriZihnin işlevlerini değiştirebilmenin ve geliştirebilmenin yollarını öğreten NLP teknikleri kullanılıyor.NLP teknikleri, düşünce ve davranışlarımızı, zihinsel işlevlerimizi düzenleme konusunda yardımcı olur.

Düşünce duyu organlarımızla fark ettiklerimizin zihnimizde canlanmasıdır. Düşünce farklı duyguların oluşmasını sağlar. Bu duygular eyleme dönüşür. Eylemler zamanla alışkanlıklarımız halini alır. Edindiğimiz bu alışkanlıklar inançlarımızı meydana getirir. Tüm olumsuzlukları, düşünce gücü biçimini yenileyerek, yapılandırmanız mümkündür. Yaşamınız hep aynı döngü içinde devam ediyorsa, düşünce yapınızın hep aynı olduğunu gösterir. Düşünceler daima canlıdır. İsteklerimizi düşüncelerimiz ile şekillendirebiliriz. Bilinçaltımızda yer alan yıllarca değişmeyen inanışlarımızı, yaşam şartlarını değiştirmeyi denemeliyiz.

Bilinçaltımızı programlayarak yeniden yapılandırmayı sağlarız. Bunu yapabilmenin en basit yolu hayal gücümüzü kullanmaktır. Hayallerimizi önce zihnimizde canlandırıp ardından deneyimleyebiliriz. Gözlemlerimiz sonucunda düşünce gücü ile değişimi fark ederiz. Ne istediğimizi tam olarak biliyor olmalıyız. Zihnimizin belirlediğimiz konuya odaklandığına kesin olarak inanmalıyız. Bu durum yapmak istediğimiz her ne ise daha kolay ulaşmamıza yardımcı olacaktır.

Düşünce Gücü Nedir?

Düşünce gücünün kullanımı, bilinçaltı yönetme öğrenimi ile başlar. Bilinçaltı yönetmek için temel etken hayal gücüdür. Düşünce gücü ile yaratılan etkiyi deneyimleyenler, mutluluğa ulaşmanın yollarının herkesin içinde var olduğuna inanırlar. Düşünce gücüne inanarak yaşamımızı pozitif olarak düzenleyebiliriz. Düşünce gücü ile hücre ve genlerimizi de yönetmek bizim elimizde. Uyku öncesi aklımızda olanları, gece rüyamızda görebiliriz. Sabah uyandığımızda tüm duygularımız bizi o günkü ruh halimize sürükler. Kaygılı ve endişeliysek, düşüncelerimizde olumsuz olur. Güne neşe ile başlarsak, tüm düşünceler olumlu olur.

Hücreler beyinden aldıkları komutlara göre hareket eder.Düşünceleriz değiştikçe, yaşamınızda farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Düşüncenin kontrolü tamamı ile sizin elinizdedir. Olmasını istediğiniz tüm hayallerinizi sık sık tekrar ederek, yaşama geçirebilirsiniz. Düşünce gücü bu aşamada tamamen kontrolü size bıraktığı için sizin komutlarınızla olumlu veya olumsuz olarak gelişecektir.

Düşünce Gücüyle Tedavi

Düşündüğünüz tüm duyguların, yaşayacaklarınızın belirleyicisi olarak düşünmelisiniz. Düşünce gücü ile deneyimlemeler yapan uzmanlar, hayatımız boyunca tüm yaşadıklarımız gibi hastalıkların da kendi düşüncelerimiz ile ortaya çıktığını düşünüyorlar. Ulaşılan her neticenin özünde düşünceler, kalıplaşmış inanışlar yatar. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda bir hastalığı tamamı ile ortadan kaldırmak için zihindeki oluşum sürecini yok etmek gerekir. Kişisel gelişim alanında dünyanın en önemli isimlerinden bir olan Louise Hay “düşünce gücü ile tedavi” adlı kitabında düşünce gücünün açtığı yeni kapıları anlatıyor.

Değişim yaratabilmek için faydalanabileceğimiz birçok method bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri kişisel gelişim kitapları ve yazarlarını takip etmektir.

Son yıllarda zihnin işlevlerini değiştirebilmenin ve geliştirebilmenin yollarını öğreten NLP tekniklerine başvuruluyor. Enstitü taraından sunulan online eğitim seçenekleri arasında bulunan NLP eğitimi, düşünce ve davranışlarınızı, zihinsel işlevlerinizi düzenleme biçimleri hakkında detaylı bilgiler almanızı sağlıyor.



İlgili Eğitim: NLP Eğitimi

Düşünce Gücünü Geliştirme

Zihni geliştirmenin en önemli yolları arasında, hareket halindeyken düşünme eylemini gerçekleştirmek bulunmaktadır. Açık havada zihni harekete geçirmek, düşünme gücünü geliştirmede başarı sağlar. Düşünce gücü gelişimi için önemli etkenlerden bir diğeri araştırma yapmaktır. Araştırma esnasında zihin tüm gücü ile konsantre olur. Aynı şekilde yeni bir şey öğrenmek, özellikle yabancı dil öğrenmek, ezber yapmak düşünce gücü gelişimi için büyük rol oynar. Telefon rehberinizde yer alan numaraları hafızanızda da saklamaya çalışmak, alışveriş listesi yaptığınızda aynı zamanda zihninizde de tutmaya çabalamak, önemli aktiviteler arasında bulunur.

Beynin içinde sağ ve sol lop denen öğrenme bölümleri bulunmaktadır. Hangi elinizi daha çok kullandığınız hangi lobunuzun daha çok çalıştığına dair bilgi verir. Sağ elini daha çok kullanan bireyler, sol lobunu kullanır. Sol elini daha çok kullanan bireyler sağ lobunu daha çok kullanır. Bu durumda beyninin sol kısmını kuvvetlendirmek isteyen bireyler, sağ ellerini kuvvetlendirecek alıştırmalar yapmaları, faydalı olacaktır. Kişisel gelişimin en önemli etkenlerinden olan okumak, düşünce gücü gelişimi için de aynı etkili bir uygulamadır.

Düşünce Gücünü Harekete Geçirmenin Yolları

Duygularımıza ulaşmak her zaman kolay değildir. Denemek, çalışmak ve ulaşmak, istekli olduğumuz sürece mümkündür. Harvard psikoloji bölümü profesörlerinden Suzan David duygularımıza ulaşmanın ve harekete geçirmenin hangi yollar aracılığı ile olacağını anlatıyor.

  • Hazır olmak ve harekete geçmek: düşünce gücü gelişimi için değişim yaratmada farkındalığın öneminden bahsediyor. Duyguları fark etmenin kendine zaman tanımaktan geçtiği ve temel duygulara ulaşmak için sahip olduğunuz tüm becerileri harekete geçirmek gerektiğini gösteriyor. Bu durumu şu şekilde ifade ediyor. “Kendimize tüm iyi ve kötü yanlarımızla bakabildiğimizde, farkındalık ve kabulle en kötü canavarlar bile geri çekilirler.”

  • Kendimizin gözlemcisi gibi davranmak: yaşam boyu karşımıza çıkan çok durumu tecrübe etmeden, değerlendirmeden seyirci olduğumuzu düşünüyor. David, insanların kendi sınırları dışında davranması gerektiğini söylüyor. İkinci adım olarak değerlendirdiği bu süreci şu şekil ifade ediyor. “Hayat dalış tahtaları ve birçok uçurumlarla dolu ancak bu duygusal beceri edinimi inkar ederek, harekete geçmeyerek, savaşarak veya korkuyu kontrol altına alarak değil atılım yaparak- veya farklılıkları deneyimleyerek olabilir. Aksine, tüm duygularımızı ve düşüncelerimizi fark etmek ve kabul etmek, içlerinden en güçlü olan duyguyu şefkat ve merakla izlemek ve sonra yaşamımızı daha konforlu yapacak olanı, sahip olduğumuz ne varsa en iyi olanı belirlemek için cesaretli olmayı seçmeliyiz.”

  • Yaptıklarının Nedenlerini Bilmek: hayatınızda ihtiyacınız dışında olan hayallerinizin gerçekleşmesi için kendinizde olan kalıplaşmış inanışlardan vazgeçerek, kendinizi değiştirmek için adım atmanız gerektiğini söylüyor. Hayatını gözden geçirirken şu üç noktaya dikkat çekiyor. ”Öncelikle psikologlar sizin zihninizden geçenler için ne der şeklindeki inanç ve alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Kendinizi derinleştirdiğinizde, yaşamınızın değişik alanlarında nasıl küçük değişiklikler yapabileceğinizi öğrendiğimizde, hayatınızın seyrini değiştirmeden kalıcı bir değişim yakalayabilirsiniz.”

  •  İleri gitmek: David, en son adım olarak bireylerin yaşamlarına devam etmeleri için daima önlerine bakmalarını ve asla vazgeçmemelerini öğütlüyor. “Hayatınızı dönüştürmenin en etkili yolu, işinizi bırakıp uzak doğuya gitmek değil, sahip olduğunuz şeyle, olduğunuz yerde yapabileceğinizi yapmaktır.”

Düşünce Gücü, Düşünce duyu organlarımızla fark ettiklerimizin zihnimizde canlanmasıdır Bilinçaltımızı, düşünce gücü ile yeniden yapılandırabiliriz, Düşünce gücü sayesinde hayatımızı olumlu yönde etkileyebilir, alışkanlıklarımızı değiştirebilir ve inanışlarımızı oluşturabiliriz, Hayal Gücü, Hayallerimizi önce zihnimizde canlandırıp ardından deneyimleyebiliriz, Hayal gücü, bilinçaltımızı düşünce gücümüzle yeniden yapılandırmanın en etkili yoludur, Düşünce Gücü ile Tedavi, Düşündüğümüz tüm duyguların, yaşayacaklarımızın belirleyicisi olduğu varsayılır Hastalıkların da kendi düşüncelerimizle ortaya çıktığına inanılır, Hastalıkları tamamen ortadan kaldırmak için zihindeki oluşum sürecini yok etmek gereklidir, Kişisel Gelişim, Düşünce gücümüzü geliştirmek için, yeni şeyler öğrenmek ve araştırma yapmak önemlidir, Kişisel gelişim, düşünce gücümüzle direkt bağlantılıdır ve düşünce gücünü geliştirmek, kişisel gelişimin önemli bir parçasıdır, Hafıza, Hafızamızı güçlendirmek için, telefon rehberimizdeki numaraları hafızamızda tutmaya çalışmak veya alışveriş listesini zihnimizde saklamak gibi aktiviteler yapabiliriz, Hafızamızı güçlendirmek, düşünce gücümüzü de geliştirecektir, Beyin Lopları, Hangi elinizi kullandığınız, hangi beyin lopunuzun daha çok çalıştığına dair bilgi verir, Beynin sol kısmını kuvvetlendirmek, düşünce gücünü artırabilir, Duygularımıza Ulaşmak, Duygularımıza ulaşmak her zaman kolay değildir Denemek, çalışmak ve ulaşmak, istekli olduğumuz sürece mümkündür, Duygularımızın farkında olmak, düşünce gücümüzü kontrol etmeyi ve yönetmeyi kolaylaştırır, Okuma, Düşünce gücü gelişimi için okumanın büyük rol oynadığı belirtilmiştir, Okumak, kısa ve uzun vadeli hafızayı güçlendirerek zihinsel gelişimi destekler ve düşünce gücünü artırır, Araştırma, Araştırma yapmak, düşünce gücünü geliştirmede önemlidir Araştırma esnasında zihin tüm gücü ile konsantre olur, Araştırma yaparken yeni bilgiler öğrenilir, bu da düşünce gücünün gelişimini destekler, NLP Teknikleri, Zihnin işlevlerini değiştirebilmenin ve geliştirebilmenin yollarını öğreten NLP teknikleri kullanılıyor, NLP teknikleri, düşünce ve davranışlarımızı, zihinsel işlevlerimizi düzenleme konusunda yardımcı olur
düşünce gücü değişim farkındalık bilinçaltı nlp
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.