AnasayfaBlogAnalitik Metot Geliştirme Uzmanı
Meslekler

Analitik Metot Geliştirme Uzmanı

16 Nisan 2021
Resimde gözlüklü bir kadın görülüyor. Kızıl saçları ve mavi bir gömleği var ve bir çizelgenin önünde duruyor. Gözlüklerinin üzerinde mavi ve turuncu desenli bir logo vardır ve gözleri yakın plandadır. Doğrudan izleyiciye bakıyor, görüntüde göğsü yakın planda. Çizelgenin üzerinde çeşitli çizgiler ve sayılar var. Ayrıca arka planda bir saat var ve yüzünün yakın çekimi görülebiliyor. Görüntüdeki tüm renkler parlak ve canlıdır ve sahne oldukça dikkat çekicidir.
KonuDetaylarÖnemli Bilgiler
Analitik Metot Geliştirme UzmanıKaynakların etkin kullanımını sağlar, çalışma metotları belirler.Gelişen teknoloji ve küreselleşme ile önemi artmıştır.
Çalışma AlanıGenellikle ilaç firmalarında ve laboratuvarlarda çalışır.Ürün kalitesini kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel testler ile inceler.
Eğitim GereksinimleriKimya, Eczacılık, Biyomühendislik, Endüstri veya Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olmalıdır.Mesleği benimsemek ve beklentileri karşılamak önemlidir.
Mesleki GelişimSürekli yeni teknolojileri takip etmeli, yeniliklere açık olmaları gerekir.Başarılı olmak için dikkatli ve disiplinli çalışma gerekir.
GörevlerYeni ürünlerin laboratuvar analizlerini yapmak, test uygulamak.Laboratuvar ekipmanlarından sorumlu.
Teknik DokümantasyonÜrünlerin tescil ve ruhsatlandırması için gereken dokümanları hazırlar.Test sonuçlarını ve bulguları raporlar.
ProjelerOnaylanan ürünler için araştırma ve geliştirme projeleri oluşturur.Bütçe hazırlıklarına yardımcı olur.
Çalışma Ortamıİlaç firmalarında, kimya endüstrisinde ve laboratuvarlarda çalışabilir.Ürün geliştirilmesi ve analizler önemli görevleridir.
MaaşlarEğitim, tecrübe ve niteliklere göre değişiklik gösterir.Yeni işe başlayan bir uzman ortalama 3850 TL maaş kazanır.
Kendini GeliştirmeSürekli kendilerini ve kişisel gelişimlerini güncel tutmalıdırlar.Kurumlarda kazanılan maaşlarda bu nitelikler önemlidir.

Makine ve iş gücü gibi alanlarda var olan kaynakların kullanımını sağlamak için analitik metot geliştirme uzmanına ihtiyaç duyulur. Uzmanlar aynı zamanda kısa bir süre içinde daha fazla kaliteli ürün üretilebilmesi için hangi çalışma metodunun geliştirilmesi gerektiğini tespit ederler. Gelişen teknolojiler, sektörel büyüme, küreselleşme gibi önemli adımlar, bu alanda uzmanlara daha çok ihtiyaç duyulmasını gerektirmiştir. Genellikle ilaç firmalarında görev alırlar. Bu tür işletmelerde çalışmalarını yürüten uzmanlar ürünün istenilen kalitede olup olmadığını test etmekten sorumludur.

Analitik metot geliştirme uzmanı olmak için öncellikle bu mesleği sevip benimsemek önceliklidir. Bunun yanında da mesleğin olabildiğince sizin beklentilerinizi karşılaması gerekir. Eğer siz de bu meslek tam bana göre diyorsanız, Üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitim alma şartını yerine getirmeniz gerekir. Yazımızda Analitik metot geliştirme uzmanı kimdir? Analitik metot geliştirme uzmanı olmak için hangi şartlar aranır? Analitik metot geliştirme uzmanı ne kadar maaş kazanır? Sorusuna aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

Analitik Metot Geliştirme Uzmanı Nedir?

Analitik metot geliştirme uzmanı makine ve iş gücü gibi alanlardaki kaynakların etkin kullanımını sağlayan kişiye verilen addır. Az zaman içinde daha fazla kaliteli ürün üretilmesi için çalışma metodları belirler. Genellikle ilaç firmalarında ve laboratuvar bölümlerinde çalışan meslek uzmanı, ürünün istenilen kalitede olup olmadığını tespit eder. Geliştirilmesine karar verilmiş olan ürünün kalitesini kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel testler aracılığı ile inceler.

Uluslararası geçerliliğe sahip parametreler ölçeğinde değerlendiren analitik metot geliştirme uzmanları, laboratuvar testlerinin geliştirilmesinde ve onaylanması konusunda uzmanlık gösterir. Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden; Kimya, Eczacılık, Biyomühendislik, Endüstri veya Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekir.

analitik metot geliştirme uzmanı olmak için eğitim tamamlandıktan sonra artık mesleği yapmak üzere çalışmalarınızı sürdürmeye başlamış olacaklardır. meslekte başarılı olmak için uzmanların kendini sürekli geliştirmeye devam etmesi gerekir. yeni teknolojileri takip etmeli, yeniliklere açık olmaları gerekir. görev aldıkları işler büyük titizlik gerektirdiği için dikkatli ve disiplinli bir çalışma sergilemeleri beklenir.

Analitik Metot Geliştirme Uzmanı Ne İş Yapar?

Analitik metot geliştirme uzmanı oldukça hassas ve detaylı çalışmalar yürütür. En önemli çalışmalarının başında; kurumların geliştireceği yeni ürünlerin laboratuvar analizlerini yapmak, testler uygulamaktır. Bu işlemler sırasında kullanılan ekipmanın temizlik ve düzenleri de uzmanların sorumlulukları arasında yer alır. Bulundukları kurumun özelliklerine göre yürüttükleri temel görevler aşağıdaki gibidir.

  • Kurumun geliştirilmek üzere karar verdiği yeni ürünlerin validasyonlarını, stabilite analizlerini ve diğer tüm laboratuvar araştırmalarını yapmaktan sorumludurlar.

  • Değerlendirme testleri esnasında kullandığı laboratuvar ekipmanlarının düzenini ve temizliğini sağlamaktan sorumludur.

  • Alınan numuneleri doğrulamak üzere sisteme kaydeder ve depolanmaları için uygun ortamları yaratır.

  • Araştırma sonuçlarının test edilmesini sağlar. Doğrulanması ve bulguların raporlanması dahil sürecin tüm aşamalarını araştırır.

  • Analitik metot geliştirme, validasyon ve doğrulama süreçleri tamamlanan ürünlerin yurt içi ve yurt dışı tescili ve ruhsatlandırılması için gereken teknik dokümantasyonu hazırlar.

  • Yetkililer tarafından onaylanan ürünler için araştırma ve geliştirme projeleri oluşturur. Bütçe hazırlıklarına yardımcı olur.

Analitik Metot Geliştirme Uzmanı Maaşları

Kurum yetkilileri tarafından onaylanan ürünlerin araştırılmasında ve geliştirilmesinde projeler hazırlayan analitik metot geliştirme uzmanları, bütçe hazırlanması sırasında da yardımcı olmaktadır. Analitik Metot Geliştirme Uzmanı genellikle ilaç firmalarında çalışabilmektedir. Kimya endüstrisinde, ilaç firmalarında, ürünlerin test edileceği, ilaçların yapım aşamasında analiz yapılabilecekleri her yerde çalışmalarını sürdürebilir. Özellikle laboratuvar bölümlerinde ürün geliştirilmesinde, yurtdışına gönderilen ürünlerin raporlarını hazırlama da önemli görevler üstlenirler.

Analitik metot geliştirme uzmanlarının sürekli kendilerini geliştirmeye devam etmeleri gerekir. Mesleki gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine de önem vermeleri beklenir. Kurumlarda kazandıkları maaşlarda eğitim ve tecrübeleri kadar, kendilerine kattıkları nitelikler da önemli rol oynar. Bazı kurumlar çalışanlarının gelişimlerine katkıda bulunmak için kişisel gelişim eğitimlerini destekler. Tüm bunların yanında uzmanların maaşları kurumun özelliklerine göre de değişiklikler gösterir. Analitik metot geliştirme uzmanlarının kazançları aşağıdaki gibidir.

  • Yeni işe başlamış bir analitik metot geliştirme uzmanı 3.85O TL maaş elde eder.

  • Tecrübe edinmiş bir analitik metot geliştirme uzmanı ortalama 4.500 TL maaş kazanır.

  • Deneyimli bir analitik metot geliştirme uzmanı ise 6.000 TL kadar gelir elde edebilir.

Analitik Metot Geliştirme Uzmanı Nasıl Olunur?

İlk olarak bilmeniz gereken konularda biri hatta en önemlisi analitik metot geliştirme uzmanı olmak için hangi bölümleri okumanız gerektiğidir. Bu sayede analitik metot geliştirme uzmanı olmanın ve kariyer planı yapmanın yollarına daha çabuk ulaşmış olacaksınız. Kimya, eczacılık, Endüstri gibi dört yıllık lisans bölümlerden mutlaka mezun olma şartı aranır. Çünkü bu mesleği yerine getirebilmeniz için mutlaka eğitim konusunda aranan şartları yerine getirmeniz gerekir.

4 yıllık üniversite bölümleri içinde yer alan Kimya, Eczacılık, Biyomühendislik, Endüstri veya Kimya Mühendisliği bölümlerinden başarıyla mezun olan adaylar Analitik Metot Geliştirme Uzmanı olmaya hak kazanır. Bunun yanında Farmasötik Kimya ya da Analitik Kimya bölümlerinde yüksek lisans ya da doktora sahibi olan adaylar daha kolay iş bulma imkanına sahiptir.

Üniversitelerin ilgili bölümlerden mezun olduktan sonra Analitik ve Organik Kimya Farmasötik Hammaddeler, Farmasötik Teknoloji, Toksikoloji, Farmakognozi, Besin güvenliği gibi alanlarda ve bununla birlikte ilaç firmalarında yer alan ürün geliştirilme aşamalarında verimli olabilmek için eğitim almanız faydalı olur. Analitik metot geliştirme uzmanı olmak için aldığınız teknik bilgilerin yanında bazı önemli niteliklere de sahip olmanız beklenir. Bu nitelikler kariyerinizde daha hızlı yol almanızda büyük bir rol oynar. Nitelikler şu şekildedir;

  • Analitik düşünme becerisine sahip olmak,

  • Problemler karşısında hızlı ve etkili çözümler üretmek,

  • Ekip çalışması gerektiren çalışmalar içinde olacağı için güçlü bir iletişim yeteneğine sahip olmak,

  • Detaylara dikkat ederek, titiz ve disiplinli çalışmak,

  • Uzun süre konsantrasyon sağlayabilmek,

  • Yaratıcılık konusunda uzmanlık göstermek ve eleştirel düşünme becerisine sahip olmak,

  • Yabancı dil özellikle iyi derece İngilizce bilmek,

  • Sayısal derslerle ilgili olmak özellikle matematik dersinde başarılı olmak,

  • Erkek adayların askeri yükümlülüğünü tamamlamış olması aranan şartlar arasındadır.

Analitik Metot Geliştirme Uzmanı, Kaynakların etkin kullanımını sağlar, çalışma metotları belirler, Gelişen teknoloji ve küreselleşme ile önemi artmıştır, Çalışma Alanı, Genellikle ilaç firmalarında ve laboratuvarlarda çalışır, Ürün kalitesini kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel testler ile inceler, Eğitim Gereksinimleri, Kimya, Eczacılık, Biyomühendislik, Endüstri veya Kimya Mühendisliği bölümlerinden mezun olmalıdır, Mesleği benimsemek ve beklentileri karşılamak önemlidir, Mesleki Gelişim, Sürekli yeni teknolojileri takip etmeli, yeniliklere açık olmaları gerekir, Başarılı olmak için dikkatli ve disiplinli çalışma gerekir, Görevler, Yeni ürünlerin laboratuvar analizlerini yapmak, test uygulamak, Laboratuvar ekipmanlarından sorumlu, Teknik Dokümantasyon, Ürünlerin tescil ve ruhsatlandırması için gereken dokümanları hazırlar, Test sonuçlarını ve bulguları raporlar, Projeler, Onaylanan ürünler için araştırma ve geliştirme projeleri oluşturur, Bütçe hazırlıklarına yardımcı olur, Çalışma Ortamı, İlaç firmalarında, kimya endüstrisinde ve laboratuvarlarda çalışabilir, Ürün geliştirilmesi ve analizler önemli görevleridir, Maaşlar, Eğitim, tecrübe ve niteliklere göre değişiklik gösterir, Yeni işe başlayan bir uzman ortalama 3850 TL maaş kazanır, Kendini Geliştirme, Sürekli kendilerini ve kişisel gelişimlerini güncel tutmalıdırlar, Kurumlarda kazanılan maaşlarda bu nitelikler önemlidir
analitik metot geliştirme uzmanı analitik metod geliştirme uzmanı analitik metot geliştirme uzmanı nedir analitik metot geliştirme uzmanı ne iş yapar analitik metot geliştirme uzmanı maaşları
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görselde ileri Excel eğitimi için dizüstü bilgisayar kullanan bir kişi yer almaktadır. Dizüstü bilgisayar açık ve kullanıcı klavyede yazıyor, bu da kursa aktif olarak katıldığını gösteriyor. Arka planda, öğrenme atmosferine katkıda bulunan siyah metinli bir tabela ve ahşap bir yüzey üzerinde bir tabak antep fıstığı görülebiliyor. Ayrıca, muhtemelen kurs sırasında içilen bir fincan kahvenin yakın çekimi ve rahatlatıcı ve konforlu bir ortam yaratan bir bitkinin yakın çekimi de bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayar ekranında, kullanıcının aktif olarak verileri analiz ettiğini gösteren bir grafik görülebiliyor. Tüm bunlar bir araya gelerek bu ileri düzey Excel eğitim kursu için ideal bir öğrenme ortamı oluşturuyor.
4.9
(302)

İleri Excel Eğitimi

25 Konu4 Saat
Bu online eğitim, zihin haritaları konusunda kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Bu eğitim size fikirlerin, kavramların ve görevlerin görsel temsillerini nasıl oluşturacağınızı öğretecektir. Düşüncelerinizi yapılandırmak ve düzenlemek için diyagramları ve grafik öğeleri nasıl kullanacağınızı ve fikirlerinizi hayata geçirmek için renkleri, sembolleri ve görüntüleri nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Ayrıca verilerinizdeki kalıpları nasıl belirleyeceğinizi ve fikirleriniz arasındaki ilişkileri nasıl tanıyıp kullanacağınızı da öğreneceksiniz. Bu eğitimle, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi daha iyi organize etmenize ve iletmenize yardımcı olacak etkili zihin haritaları oluşturma becerilerine sahip olacaksınız. Bu eğitim size zihin haritalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmak ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
Dolgun sakallı ve yuvarlak gözlüklü olgun bir adam doğrudan kameraya bakmaktadır. Üzerinde gri, uzun kollu bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon var. Saçları alnından geriye doğru taranmış ve birkaç tutam alnına düşmüş. Gözleri tetikte ve ağzı düşünceli bir ifadeyle hafifçe kıvrılmış. Adam otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüz hatları belirgin. Sakalı düzgünce kesilmiş ve gözlükleri yüzünü gurur verici bir şekilde çerçeveliyor. Kendinden emin ve dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Salim Akkök
735464
Bir kişi bir robot üzerinde çalışıyor ve makineyi hassas hareketlerle inşa ediyor. Robot çeşitli otomobil parçaları ve LEGO parçalarından oluşuyor ve kişi her bir bileşeni dikkatlice monte ediyor. Ön planda, bir tür cihaz tutan bir elin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Aynı elin yakın çekimi, bir tür kart tuttuğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, bilinmeyen bir nesneyi tutan bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Son olarak, bulanık bir el, üzerinde ekran olan bir cihaz tutuyor. Sonuç olarak, bu görüntü çeşitli parçalardan bir robot inşa etme sürecindeki bir kişiyi göstermektedir.
5
(4)

Robotik Kodlama Eğitimi

5 Konu30 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102901