AnasayfaBlogAdblock Reklam Engelleme Nedir?
Nedir?

Adblock Reklam Engelleme Nedir?

16 Ocak 2020
Resimde beyaz ve kırmızı bir dur işareti gösterilmektedir. Tabelanın üzerinde büyük bir el bulunmaktadır. El, tabelanın sağ tarafını işaret etmektedir. İşaret, üstte kırmızı ve altta beyaz olmak üzere iki farklı renkten oluşmaktadır. Elin dış hatları beyazdır ve dört parmak ile bir başparmaktan oluşmaktadır. Dur işareti izleyiciye dönüktür ve el ters yönü işaret etmektedir. Görselin arka planı düz beyaz renktedir. Bu görsel, bir görsel başlığı veri kümesi oluşturmak isteyen herkes için mükemmeldir.
KonuTanımÖnemli Bilgiler
AdblockReklam engelleme aracıSitenin daha hızlı yüklenmesini sağlar, istenmeyen öğeleri engeller
Reklam EngellemeReklamların, animasyonların ve istenmeyen içeriklerin engellenmesiReklam engelleme, internette rahat dolaşım sağlar ve sayfa yüklenme hızını artırır
Dijital ReklamcılıkInternet üzerinden yapılan reklamlarAşırı derecede reklamlar kullanıcıları rahatsız edebilir ve site terk oranını artırabilir
Adblock KaldırmaAdblock'un devre dışı bırakılmasıBazı siteler, Adblock'u kaldırma gerekliliği olan bir uyarı verebilir
Reklam AjanslarıReklamları düzenleyen ve yayınlayan firmalarAjanslar interneti, hızlı dönüşüm ve büyük kitleye ulaşma kapasitesi için tercih eder
Web UzantısıInternet sitesinin URL'siReklam engelleme, web uzantısına eklenen reklamları filtreler
Reklam EngellenebilirlikReklamı engelleme yeteneği200 Milyondan fazla kişi reklam engelleme uygulaması kullanıyor
Adblock KullanıcılarıAdblock uygulamasını kullanan kişilerAdblock'un 40 milyondan fazla kullanıcısı var
YouTube ReklamlarıYouTube platformunda yer alan reklamlarYouTube videolarında sıkça karşılaşılan reklamlar, kullanıcıları rahatsız edebilir
Adblock İndirmeAdblock uygulamasını indirme işlemiAdblock uygulaması, reklam engelleme ihtiyacı olan kullanıcılar için oldukça başarılıdır

Adblock, giriş yaptığınız sitede daha hızlı gezinme imkanı yakalamanız mümkündür. Peki bu Adblock’un işlevi nedir? Kısa tanım olarak baktığımızda reklam engelleme olarak herkes tarafından bilinir. Geniş kapsamda açıklamak gerekirse; girdiğiniz sitelerde bulunan yorucu ögelere karşı sizi koruyan bir kalkan ve aynı zamanda bir tarayıcı eklentisidir. Tarayıcınızın üst kısmında belirerek, girdiğiniz sitedeki animasyon, reklam gibi istenmeyen öğeleri engellemenize yaramaktadır. Ayrıca Adblock’u istediğiniz zaman kaldırma imkanınızda bulunmaktadır. Nasıl mı? Bu işlemi yapmakta oldukça basit.

Şöyle ki eğer sitedeki engellenen ögeleri görmek istiyorsanız yahut site bu ögeleri görmeden bilgiyi temin edemediğiniz yönünde bir uyarı veriyorsa Adblock’u kaldırmanızı isteyecektir. Tarayıcının üst köşesinde yer alan bu uygulamayı ayarlardan kolay şekilde devre dışı bırakmak mümkün. Özellikle her sitede karşımıza çıkan ciddi sayıdaki reklamların önüne set çekmek için tercih edilen Adblock’un sayfa yüklenme hızını da ciddi etkilediğini biliyor muydunuz? 

İnternet kullanıcıları ihtiyaç duydukları siteye erişim sağlarken hızına büyük önem verirler. Siz olsanız, yavaş yüklenen bir sitenin açılmasını mı beklersiniz? Yoksa siteyi bir an önce terk edip zamandan tasarruf ederek en hızlı biçimde işinizi halletmeye mi çalışırsınız? Yani Adblock reklam engelleme yalnızca reklamı engellemekle kalmıyor iyileştirilmiş bir dolaşım imkânı da sağlıyor. İnternete olan rağbetin artmasıyla, sanal reklamcılığın da arttığı göz ardı edilmemelidir. Bu reklamları görmek istemek veya istememek elbette internet kullanıcılarının tercihine bırakılmalı... Adblock ise reklamların verdiği rahatsızlıktan uzaklaştırmak için, dönemin en iyi uygulamalarındandır.

Reklam Engelleme Ne Demek?

Dijital dünyanın büyümesi reklam ajanslarının da ilgisini çekmiştir. Geleneksel reklam anlayışından dışarı çıkan ajanslar daha çok etkileşim içinde olan internet dünyasını tercih etmiştir. Geleneksel anlayışta, daha çok televizyon yer almıştır. Bunun yanında radyo ve daha farklı mecralarda da reklam verilmiştir. Fakat sürekli değişen bir dünyanın içinde reklam sektörünün de yerinde sayıkla kabul edilebilir bir durum değildi.

Reklam ajansları, hızlı ve dönüşümü daha kolay olan dijital çağa git gide önem verdi. Çoğu firmalar bütçelerine sanal ortamı da kattı. Sanal ortamı baz alan firmalar geri dönüşleri ve realitesini görünce tercihi bu yönde fazlalaştırdı. Ancak burada da bir handikap reklam firmalarını beklemekteydi. Hatta handikap kelimesi, yumuşak kalır. Biz buna korku diyelim.

Tüketici sınıfında yer alan insanlar kampanya, fırsat ya da buna benzer reklamları almak ister. Hangi ürün indirime girmiş, neler ucuzlamış haberdar olmak ister. İnternette bunun için tam bir biçilmez kaftan. Ancak yapılan reklamlar dozajını açarsa, durum geri tepebilir. Bir internet sitesine girdiğiniz zaman ulaşmak istediğiniz bilgiye erişim sağlayamıyorsanız, sizin için hiçbir anlamı yoktur. İşte öyle siteler var ki reklamdan sitenin ana sayfasına dahi erişim sağlanamamakta. İşte tamda burada reklam engelleyici programlar devreye giriyor.

Reklam engelleme, tarayıcıda yer alan web uzantısına, reklam ya da tanıtıcı tarzında yayınlanan unsurları kaldırma veya filtreleme uygulamasıdır.  Reklamlar, insanların karşısına; bir metin, animasyon, video ya da fotoğraf olarak çıkabilir. İnsanlar bu gibi unsurları istemediği takdirde, reklam engelleyici uygulamaları kullanmaktadır. Yani yazımızın ilk cümlelerinde de bahsettiğimiz gibi, internette daha rahat gezebilmek için önümüze çıkan nesneleri ve olguları tamamen engellemektir. Yapılan bu uygulama reklam firmaların canını fazlaca sıkmaktadır. Ancak dediğimiz gibi gereğinden fazla verilen reklamlar, tüketicileri de bezdirmektedir. Reklam veren firmalar kendilerini bir birey olarak görüp, sitelerde dolaştığı an ne demek istediğimizi anlayacaktır.

Adblock Ne İşe Yarar?

Adblock sisteminin ana gayesi, reklam engellemedir. Web tarayıcısında yer alan uygulama otomatik olarak reklamları engellemeye yarar. Siz iptal etmediğiniz sürece, her internete girişinizde önünüze çıkan reklamları engelleme görevi görür. Uygulamanın, kurulumu oldukça basittir. İndirdiğiniz uygulamayı web tarayıcınızı hemen ekleyerek, sizlerde gelen reklamlardan kurtulabilirsiniz.

Dünya çapında, Adblock gibi sistemleri ya da uygulamaları kullananları sayısı oldukça fazla. Reklam engelleyici uygulamalarını kullanan kişi sayısı 200 milyonu geçtiği söylenmektedir. Bu rakamın başını Adblock çekmektedir. Adblock, 40 milyondan fazla kullanıcısı ile en fazla sayıya ulaşan bir uygulama. Sende reklam engelleyici program arıyorsan hiç düşünmeden Adblock indir. Chrome reklam engelleme konusunda bu uygulama oldukça başarılı.

YouTube gibi video izleme kanalında da oldukça fazla reklam yer alıyor. Bir video izlemek ya da şarkı dinlemek için açtığımızda sanki televizyon izlermiş gibi sürekli reklam çıkıyor. Bu durum herkesin canını oldukça sıkıyor. Son güncelleme ile Youtube reklamsız bir seçenek koydu. Ancak bunu da ücretli olarak sunuyor. Yani her ay belirli bir ücret ödeyerek reklamlardan kurtuluyorsunuz. Ancak para vermek istemez iseniz, Youtube uygulamasında da reklam engelleyici mevcuttur.

Kısaca Adblock, reklam engelleme konusunda işinize yaracak en iyi uygulamalardan birisidir. Ayrıca reklamların olmadığı bir web sitesinde daha hızlı bir erişim de olacaktır. Bu sayede işlerinizi gereğinden daha önce halletmiş olacaksınız.

Adguard Nedir?

Adguard da aynı Adblock gibi bir reklam engelleyicisidir. Adguard uygulaması kendini iddialı bir şekilde piyasaya çıkarmıştır ve dünyanın en gelişmiş reklam engelleme programı olarak görmektedir. Kimi kullanıcılara göre bu iddiasında pek yanılmış sayılmaz. Adblock’a iyi bir rakip olarak çıkan uygulama kısa sürede kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Adguard, sadece reklamlardan değil, farklı sistemlerden de sizleri ve bilgisayarınızı korur. Nasıl mı? Uygulama; güvenli internet deneyimi, gizlilik koruması gibi unsurlarda da gayet başarılıdır. Aynı zamanda aile koruması da bulunan uygulama sadece bireysel olarak düşünmemektedir. Eklenti olarak kullanılan uygulama isteğe göre program olarak da indirilebilir.

Adguard’ı bir bilgisayar programı olarak gördüğümüzde, birden fazla yararı ile karşı karşıyayız. Peki bu yararları nelerdir?

  • Reklamları tüm tarayıcı sisteminde anında ve otomatik olarak engeller.

  • Aile koruması yer alan pakette, internet üzerinde filtreleme imkanı kullanıcılara sunar.

  • Uygulama kötü amaçlı yazılım, web sitelerine karşı ve ayrıca kimlik hırsızlığına karşı da sizleri korur.

Uygulamanın en güzel ve avantajlı yönü ise, mobil uygulamasının da yer almasıdır. Hem İOS üzerinden hem de Android tabanlı akıllı cihazlardan kullanım imkanı sunmaktadır. Ayrıca programı Windows tabanlı cihazlarda da kullanmak mümkündür.

Adguard uygulamasına kendi resmi internet sitesinden ulaşmak mümkündür. Siteye giriş yaparak, istediğiniz sistemi alabiliyorsunuz. Kullandığınız cihazların altyapısına göre tüm sistemler mevcuttur. Uygulama ücretli olarak kullanıcılara hizmet vermektedir. Fakat 14 gün ücretsiz deneme hakkı sizlere sunmaktadır. Memnun kaldığınız takdirde satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Adblock, Reklam engelleme aracı, Sitenin daha hızlı yüklenmesini sağlar, istenmeyen öğeleri engeller, Reklam Engelleme, Reklamların, animasyonların ve istenmeyen içeriklerin engellenmesi, Reklam engelleme, internette rahat dolaşım sağlar ve sayfa yüklenme hızını artırır, Dijital Reklamcılık, Internet üzerinden yapılan reklamlar, Aşırı derecede reklamlar kullanıcıları rahatsız edebilir ve site terk oranını artırabilir, Adblock Kaldırma, Adblock'un devre dışı bırakılması, Bazı siteler, Adblock'u kaldırma gerekliliği olan bir uyarı verebilir, Reklam Ajansları, Reklamları düzenleyen ve yayınlayan firmalar, Ajanslar interneti, hızlı dönüşüm ve büyük kitleye ulaşma kapasitesi için tercih eder, Web Uzantısı, Internet sitesinin URL'si, Reklam engelleme, web uzantısına eklenen reklamları filtreler, Reklam Engellenebilirlik, Reklamı engelleme yeteneği, 200 Milyondan fazla kişi reklam engelleme uygulaması kullanıyor, Adblock Kullanıcıları, Adblock uygulamasını kullanan kişiler, Adblock'un 40 milyondan fazla kullanıcısı var, YouTube Reklamları, YouTube platformunda yer alan reklamlar, YouTube videolarında sıkça karşılaşılan reklamlar, kullanıcıları rahatsız edebilir, Adblock İndirme, Adblock uygulamasını indirme işlemi, Adblock uygulaması, reklam engelleme ihtiyacı olan kullanıcılar için oldukça başarılıdır
adblock nedir adblock ne işe yarar adblock reklam engelleme nedir
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, Facebook ve Instagram Reklamcılığının temellerini öğreten çevrimiçi bir kursa aittir. Etkili reklamlar ve hedefli kampanyalar oluşturma hakkında ayrıntılı bilgiler içeren slaytlar içeren bir bilgisayar ekranının yakın çekimidir. Kurs, kullanıcıların platformların nüanslarını anlamalarına ve erişimlerini en üst düzeye çıkarmak için stratejiler oluşturmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Reklam hesaplarının oluşturulması, kampanyaların oluşturulması ve sonuçların ölçülmesi gibi konular da ele alınıyor. Bu bilgilerle kullanıcılar daha etkili kampanyalar oluşturabilir ve istedikleri hedeflere ulaşabilirler. Eğitim, kullanıcıların sosyal medya reklamcılığı dünyasında başarılı olmalarına yardımcı olacak araçları ve bilgileri sağlamaktadır.
Kalın, koyu renk sakallı, orta yaşlı bir adam krem rengi bir duvarın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir gömlek giyiyor. Sakalları düzgünce kesilmiş ve göğsüne doğru uzanıyor. Gözleri doğrudan kameraya bakıyor ve yüzünde hafif bir gülümseme var. Başı hafifçe yana eğiktir ve saçları düzgünce taranmıştır. Ellerini iki yanına koymuş bir şekilde ayakta durmaktadır.Burak Ertan
1245464
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Kızıl saçlı, sakallı ve beyaz gömlekli bir adam başparmağını kaldırıyor. Yüzü görüntünün odak noktasıdır, arka planda bulanık bir bilezik vardır. Sağında beyaz zemin üzerinde siyah bir yazı ve üstünde içinde beyaz bir tik olan yeşil bir daire var. Adamın geniş bir gülümsemesi var ve yaptığı işten çok memnun görünüyor. Sanki neşesini vurgulamak istercesine etrafı güneşli bir atmosferle çevrili. Gözleri kapalı ve başparmağıyla onay ve pozitiflik ifade eden bir işaret yapıyor. Coşkusu bulaşıcı ve bu resme bakarken iyimserlik hissetmemek mümkün değil.
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
1287524