AnasayfaBlogWorld Wide Web Ne Demek?
Bilişim

World Wide Web Ne Demek?

06 Ocak 2020
Bu bir kürenin yakın çekim görüntüsüdür. Küre yuvarlak ve beyazdır, etrafında mavi ve beyaz çizgiler vardır. Mavi bir arka plan üzerine yerleştirilmiştir. Küre, kıtaları, okyanusları ve ülkeleri açıkça görülebilecek şekilde ayrıntılı olarak görülmektedir. Kürenin ortasında, görüntüye ilginç bir unsur katan beyaz bir harf görülüyor. Sol alt köşede sahneye biraz derinlik katan küçük bir heykel görülüyor. Dünyanın renkleri, şekilleri ve detayları bir araya gelerek ilgi çekici, büyüleyici bir görüntü oluşturuyor.
KonuAçıklamaSonuç
World Wide Web(WWW)Tim Bernays Lee tarafından 1980'lerde geliştirilen, bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran ve internetin kullanımını genişleten bir sistem.Bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşma imkanı sağlıyor.
World Wide Web(WWW) ve İnternetWWW, internet üzerinde çalışan bir hizmet olarak düşünülebilir. İnternet, WWW'nin üzerinde çalıştığı altyapıyı oluşturur.İnternet ve WWW birbirlerine bağımlıdır ve birlikte kullanıldığında bilgiye daha kolay erişim sağlarlar.
World Wide Web(WWW)'nin ÖnemiWWW, internet üzerinde bilgi arama, paylaşım yapma ve iletişimi kolaylaştıran bir hizmettir.İnternet kullanımını daha verimli ve kullanıcı dostu hale getirir.
World Wide Web(WWW) ve Sosyal MedyaWWW, sosyal medya platformlarının kullanılabilmesini sağlar. Kullanıcılar arasında bilgi paylaşımı ve iletişim imkanı sunar.Sosyal medya ve WWW, kullanıcıların birbirleriyle iletişimde olmasını ve bilgi paylaşmasını kolaylaştırır.
World Wide Web(WWW) ve Dijital DönüşümWWW, internetin işlevselliğini artırarak dijital dönüşüme yol açmıştır. Mesleklerin dönüşümü ve yeni mesleklerin ortaya çıkmasında rol oynamıştır.WWW, dijital çağın gelişmesine ve iş dünyasının dönüşümüne büyük katkı sağlar.
World Wide Web(WWW) ve AraştırmalarWWW sayesinde hızlı ve geniş çaplı araştırmalar yapabilir, çeşitli kaynaklardan bilgi edinebiliriz.WWW bilgiye ulaşmayı kolaylaştırır ve eğitimin her alanına katkı sağlar.
World Wide Web(WWW) ve E-PostaE-posta göndermek için internet bağlantısı yeterlidir, ancak bu e-postaların bağlantılarını tıklamak ve web sayfalarını ziyaret etmek için WWW gereklidir.WWW, internetin özelliklerini genişleterek daha fazla işlevsellik sağlar.
World Wide Web(WWW) ve Web SayfalarıWWW, web sayfalarını yapım ve tasarımını, birbiriyle bağlantılı HTML sayfaları oluşturmayı mümkün kılar.WWW, web tasarım ve programlama sektörünün gelişmesine yol açmıştır.
World Wide Web(WWW) ve MesleklerWWW, web tasarımı ve dijital pazarlama gibi yeni meslek dallarının ortaya çıkmasını sağlamıştır.WWW, iş dünyasına yeni kariyer yolları açar ve iş imkanlarını genişletir.
World Wide Web(WWW) ve GelecekWWW'nin sağladığı olanaklar ve gelişmeye açık yapısı, teknoloji ve bilgi alanındaki gelecek inovasyonları için büyük potansiyel sunar.WWW, teknolojinin ve bilginin geleceğini şekillendiriyor ve bunun için sınırsız bir potansiyel sunuyor.

teknoloji ve etkilerini gördüğümüz bilişim dünyası, geliştirdiği imkân ve olanaklarla ufkumuzu da genişleten yenilik ve gelişimlere imza atıyor. bugün en büyük teknolojik kazanım olarak görülen internet, sağladığı birçok kullanım kolaylığı sayesinde iletişimi mesafe fark etmeksizin farklı boyutlara taşımaktadır.  temel olarak bilgisayarların birbirlerine veri akışını sağlamasıyla kullanılmaya başlanan internet, bugün farklı kullanımlara yer açacak bir alan oluşturmaktadır. 

İnternetin ortaya çıkmasıyla birlikte kullanılabilir yeni bir alan da oluşmuş ve bu alanı işlevsel olarak güçlendirecek teknolojik gelişmeler ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri de bugün bu yazıyı okumanızı sağlayan World Wide Web bildiğimiz adıyla :"www"  internetin sağladığı olanakla geniş bir ağ oluşturarak teknolojik bir yenilik oluşturmuştur. Günümüzde internetin altyapısıyla bilgiye ulaşmamızı sağlayan ağ, birçok farklı kullanımlarıyla dünyamızı etkileyecek olaylara da önayak oldu.

İnternetin yarattığı alan ve kullanımlar haberleşme, paylaşma, iletişimin değişimi, mesleklerin dönüşümü ve yeni mesleklerin ortaya çıkarılması gibi çok yönlü etkileri bünyesinde barındırmıştır. Bugün geleceği hayal edebilme noktasında, bilgisayar ve internet sağlayabildiği olanaklarla düşünce ufkumuzu genişletebilecek teknolojik aşamaları oluşturuyor. İnternetin yarattığı alana bilgiyi sunabilmesiyle katkı sağlayan World Wide Web ise interneti başka bir aşamaya götüren ve kolaylık sağlayan temel kullanımı oluşturur.

Dünyayı Saran Ağ 

Sık sık internet ile karıştırılan ve asıl kullanımı internete addedilen world wide web, Türkçeye "Dünyayı Saran Ağ" adıyla çevrilmiştir. 1980'lerin sonlarında Tim Bernays Lee tarafında geliştirilen ve bugün tüm dünyanın aktif kullanımına açılan www çevrimiçi olarak internetin yarattığı alanı kullanmaktadır.

Tim Berners Lee internet sayesinde çalışabilecek bir sistemin hazırlığı içinde prototipler geliştirerek kendisi gibi diğer fizikçiler ile çalışmalarını paylaşabilecek bir platform tasarımı  şimdi farklı kullanımlarına fayda sağlamıştır. Dünyayı saran ağı bulan Tim Berners Lee 'nin ilk tasarım açıklamasında belirsiz ve anlaşılmaz ama heyecan uyandırıcı bulunmasıyla 1990'larda web sitelerinin ücretsiz olarak kullanıcılara açılması da mümkün olmuştur.

İnternet aracılığıyla hiper metinlerden (hypertext) oluşan bilgi, doküman, video, paylaşım yapan ve linkler aracılığıyla geçiş yapabileceğiniz www. web sayfalarını oluşturan bir sistemdir. İnternetten temel farkı ise e-posta gönderimi ve sohbet etmek için internet bağlantısı yeterken bir bilgi almak ve paylaşım yapmak için ziyaret ettiğiniz web sayfalarını www linki erişime açmaktadır. Tabii ki dünyayı saran ağın kullanımını sağlayacak bağlantı internetin varlığıdır. İnternetin buluşu, beraberinde bilgiyi kısa sürede edinebilecek ve mesafelerin uzaklığını hiçe sayacak şekilde paylaşıma sunacak bir sistemin varlığını bugün bize bilgiyi farklı formlarda ve mecralarda etkinleştirmeyi miras bırakmıştır.

Ziyaret ettiğimiz web sayfalarına erişimi sağlayan arama motorları da dünyayı saran ağın genişleyen kullanımına örnek uygulamalardır. En çok kullanılan arama motoru olan Google, Dünyayı Saran Ağın 30. yılını kutlayan ana sayfasıyla da varoluşunu sağlayan temel ağa saygısını göstermiştir. Web sayfalarını kullanmamıza ve ziyaret etmemize olanak sağlayan Dünyayı saran ağ, bugün geliştirdiği farklı özellikte web sayfalarının varlığına imkân sağlamıştır. Videolar izlememize, blog oluşturmamıza, web sitesi oluşturmanıza paylaşım yapabilmemizi sağlayan sosyal medya mecralarına erişimi sağlayan ve daha başka yeniliklere ortam hazırlayabilecek bir kullanıma sahiptir. İnternet bağlantısıyla 

Bir web sayfası oluşturmak amacında olduğunuz zaman Html (Hiper Metin İşaretleme Dili) kodları ile birbirine bağlı html sayfaları oluşturabilirsiniz. Dünyayı saran ağın, işlevsel olarak bugün birçok özelliğe imkân sağlayan kullanımları farklı meslek dallarını da meydana getirmiştir. Dijital bir çağda yaşadığımızı kanıtlayan bilgisayarlar ve bilişim- teknoloji dünyası mesleklere yönelik yeni tanımlar ve olanaklar geliştirmiştir. Özellikle sosyal medyanın varlığı, web tasarım ve pazarlamanın internete taşınması gibi gelişmeler meslekleri de dönüştürmüştür.

Yeni Bir İletişim Ortamı: Sosyal Medya

İnternetin ve dünyayı saran ağın varlığı iletişimi, haberleşmeyi farklı bir boyuta taşımış ve sosyal medya mecralarını ortaya çıkaracak olanağı da sunmuştur. Sosyal medya mecraları ile insanlar kısa sürede gündem hakkında bilgi sahibi olabiliyor, fotoğraftan videoya kadar birçok dokümanı paylaşabiliyor ve mesafe tanımaksızın iletişim sağlayabiliyor.

Teknolojinin gelişmesi ve değişime önayak olacak şekilde yeniliklere de yol açmasının bilişim ve dijital bir çağda, sosyal medya mecraları ile kendini göstermesi kullanıma bağlı olarak yararlar ve zararlar da getirmiştir. Bugün sosyal medya platformalarının gereğinden fazla kullanımı ile otaya çıkan sosyal medya bağımlılığı, ciddi bir sorun olarak görünmesiyle gündeme gelmiştir. İletişimi ve etkileşimi sağlamaya yönelik geliştirilen sosyal medya mecraları, işlevsel olarak kullanılmaktan ziyade, görünme ve tatmin olma ihtiyaçlarını karşılayan bir bağımlılık aracına dönüştürülmüştür.

Sosyal medya bağımlılığı ve olumsuz kullanımına karşın sağladığı yararlar da sosyal medyanın varlığının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Günümüzde bilgi ve haber edinmek için Twitter, Yakın çevreniz ve tanıdıklarınızla sohbet için Facebook, Fotoğraflar ve videolarla kendinizi gösterebildiğiniz, tanıtabildiğiniz paylaşım aracı Instagram ve iş olanakları aramak, iş çevrenizi genişletmek için kullanabildiğiniz Linkedln gibi mecralar sosyal medyanın işlevlerini gösteren özelliklerdir. Sosyal medyanın olumlu yönde ve etkin olarak kullanılması için sosyal medya yönetiminin sağlanması gereklidir. 

Günde 2 saatini sadece insanları kontrol etmek, paylaşımlarının beğenilerini inceleyerek geçirmek faydasız bir sosyal medya kullanımıdır. Bunun yerine size fayda sağlayabilecek özelliklerini araştırarak kendiniz ve çalışmalarınızı, fikirlerinizi açıklama ve sunma imkânına sahip olabilirsiniz. Sosyal medya ve internet bireylere sunduğu faydalar kadar kurumlara ve markalara da bazı kazanımlar getirmiştir.

Başarılı ve ünlü markalar web sitelerini ve sosyal medya mecralarını aktif olarak kullanmakta ve hedef kitleleri ile etkileşimi sağlayacak şekilde sosyal medya yönetimine önem vermektedirler. Herkesin bir şekilde adını duyduğu ve kullandığı sosyal medya mecralarını etkili kullanmaya yönelik markalar, yeni gelişen ve önemi artan sosyal medya uzmanlığı konusuna özellikle değer vermektedir.

Web sayfalarının ve sosyal medya hesaplarının etkili ve doğru şekilde marka için kullanılmasına yönelik Wordpress kursu ve sosyal medya uzmanlığı eğitimi almak sürece fayda sunacaktır.  Dünyayı Saran Ağın sayesinde yazdığımız ve okuduğumuz kullanımlar ve mecralar dışında yeni ortaya çıkan mesleklerden de bahsetmek lazımdır. Bugün e- ticaret uzmanlığı ve yöneticisi gibi bir meslek alanı gelişmekte ve pazarlama alanında aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Yine dijital pazarlama ve içerik editörlüğü, web sitesi yöneticisi, sosyal medya uzmanı gibi pek çok meslek ortaya çıkmıştır.

Bu meslekler, günümüzde teknoloji ve bilişim sektöründe güçlü bir yer edinmeyi başarmıştır. Yeni gelişen ve aktif olarak gelir sağlayacak meslekleri tanımak ve gereken eğitimi almak için Enstitü sayfasını ziyaret ederek online eğitim kurslarını inceleyebilir, yazılım ve bilişim ve dijital dünyasında ne tür gelişmelerin var olduğuna dair fikir ve bilgi edinebilirsiniz. Bugün bu yazıyı okumanıza ve günlük hayatta herhangi bir web sitesini gezmenize, incelemenize ve hatta bilişim-web dünyasında bir meslek edinmenize olanak sağlayan dünyayı saran ağın, 12 Martta 31. yılını kutlayacağını da bu vesile ile hatırlatalım.

World Wide Web(WWW), Tim Bernays Lee tarafından 1980'lerde geliştirilen, bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran ve internetin kullanımını genişleten bir sistem, Bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşma imkanı sağlıyor, World Wide Web(WWW) ve İnternet, WWW, internet üzerinde çalışan bir hizmet olarak düşünülebilir İnternet, WWW'nin üzerinde çalıştığı altyapıyı oluşturur, İnternet ve WWW birbirlerine bağımlıdır ve birlikte kullanıldığında bilgiye daha kolay erişim sağlarlar, World Wide Web(WWW)'nin Önemi, WWW, internet üzerinde bilgi arama, paylaşım yapma ve iletişimi kolaylaştıran bir hizmettir, İnternet kullanımını daha verimli ve kullanıcı dostu hale getirir, World Wide Web(WWW) ve Sosyal Medya, WWW, sosyal medya platformlarının kullanılabilmesini sağlar Kullanıcılar arasında bilgi paylaşımı ve iletişim imkanı sunar, Sosyal medya ve WWW, kullanıcıların birbirleriyle iletişimde olmasını ve bilgi paylaşmasını kolaylaştırır, World Wide Web(WWW) ve Dijital Dönüşüm, WWW, internetin işlevselliğini artırarak dijital dönüşüme yol açmıştır Mesleklerin dönüşümü ve yeni mesleklerin ortaya çıkmasında rol oynamıştır, WWW, dijital çağın gelişmesine ve iş dünyasının dönüşümüne büyük katkı sağlar, World Wide Web(WWW) ve Araştırmalar, WWW sayesinde hızlı ve geniş çaplı araştırmalar yapabilir, çeşitli kaynaklardan bilgi edinebiliriz, WWW bilgiye ulaşmayı kolaylaştırır ve eğitimin her alanına katkı sağlar, World Wide Web(WWW) ve E-Posta, E-posta göndermek için internet bağlantısı yeterlidir, ancak bu e-postaların bağlantılarını tıklamak ve web sayfalarını ziyaret etmek için WWW gereklidir, WWW, internetin özelliklerini genişleterek daha fazla işlevsellik sağlar, World Wide Web(WWW) ve Web Sayfaları, WWW, web sayfalarını yapım ve tasarımını, birbiriyle bağlantılı HTML sayfaları oluşturmayı mümkün kılar, WWW, web tasarım ve programlama sektörünün gelişmesine yol açmıştır, World Wide Web(WWW) ve Meslekler, WWW, web tasarımı ve dijital pazarlama gibi yeni meslek dallarının ortaya çıkmasını sağlamıştır, WWW, iş dünyasına yeni kariyer yolları açar ve iş imkanlarını genişletir, World Wide Web(WWW) ve Gelecek, WWW'nin sağladığı olanaklar ve gelişmeye açık yapısı, teknoloji ve bilgi alanındaki gelecek inovasyonları için büyük potansiyel sunar, WWW, teknolojinin ve bilginin geleceğini şekillendiriyor ve bunun için sınırsız bir potansiyel sunuyor
dünyayı saran ağ internet sosyal medya world wide web teknoloji
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü gözlüklü ve sakallı bir adama ait. Çevrimiçi bir HTML5 ve CSS3 Eğitim kursuna katılıyor gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarı açık ve konsantre olmuş görünüyor, muhtemelen not alıyor veya bir kodlama alıştırması yapıyor. Kursu ciddiye aldığı ve öğrenmeye hevesli olduğu görülüyor.
4.9
(62)

HTML5 ve CSS3 Eğitimi

35 Konu5 Saat
Gözlüklü ve koyu renk sakallı orta yaşlı bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Ciddi bir ifadesi var, gözleri dümdüz karşıya bakıyor ve ağzı hafifçe açık. Saçları kısa ve düzgün, gözlükleri küçük, dikdörtgen çerçeveli. Düz, beyaz bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymiştir. Düz, beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde birkaç kırışıklık var ve yanakları hafif çökük. Sakalları bakımlı ve gözlükleri ışıkta belli belirsiz parlıyor. Sakin ve ağırbaşlı görünüyor, ancak bakışlarıyla kararlı.Beytullah Anı
1175464
Bu görsel çevrimiçi bir Python kursuna ait. Kollarını kavuşturmuş, kendine güven ve kararlılık sergileyen bir adam görülüyor. Yüzünün yakın çekimi, odaklanmasını ve öğrenmeye olan bağlılığını ortaya koyuyor. Bir saatin yakın çekimi zaman yönetiminin önemini vurguluyor. Siyah arka plana karşı beyaz harfler, kursun profesyonelliği ve adanmışlığı hakkında bir fikir veriyor. Kıllı kolun yakın çekimi, gerekli olacak sıkı çalışmayı ve çabayı sembolize ediyor. Siyah takım elbiseli adam otorite ve güvenilirlik havası veriyor. Tüm bu unsurlar bir araya gelerek bu kursu olağanüstü bir çevrimiçi Python kursu haline getiriyor. Öğrenciye başarılı olması için gereken bilgi ve becerileri sağlayacağından emin olabilirsiniz.
4.9
(65)

Python Eğitimi

10 Konu5 Saat
Kameranın önünde siyah tişörtlü ve koyu renk saçlı bir adam durmaktadır. Yüz ifadesi ciddi ve duruşu kendinden emin. Gözleri kameraya odaklanmıştır ve kolları iki yanındadır. Güçlü, kaslı bir yapısı var ve siyah tişörtü soluk teniyle tezat oluşturuyor. Koyu renk saçları kısa, düzgün bir kesimle şekillendirilmiş ve yüzünü güzel bir şekilde çerçeveliyor. Kararlı görünüyor ve kararlı ifadesi onu öne çıkarıyor. Karşısına ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.Hanifi Çetinkaya
1411881
Bu görüntü, düz beyaz bir arka plana sahip bir bilgisayar ekranını ve üzerinde görüntülenen metni göstermektedir. Metin siyah renkte görünmekte ve çeşitli boyut ve yazı tiplerinden oluşmaktadır. Metin düzgün, düzenli bir şekilde düzenlenmiş ve ekran boyunca organize bir desen oluşturuyor. Metin oldukça net ve keskin görünüyor ve kolayca okunabiliyor. Metin ve beyaz arka plan arasındaki kontrast temiz ve görsel olarak çekici bir görünüm yaratıyor. Metnin genel tasarımı estetik açıdan hoş ve bilgisayar ekranının profesyonel ve modern görünmesini sağlıyor.
5
(3)

Bootstrap Eğitimi

40 Konu10 Saat
Beyaz, yakalı düğmeli gömlek giyen ve gözlük takan orta yaşlı bir adam doğrudan kameraya bakıyor. Koyu renk, kısa saçları, güçlü bir çene hattı ve kendinden emin bir ifadesi vardır. Gömleğinin üst düğmeleri açık ve kolları dirseklerine kadar kıvrılmış. Çenesinde ve yanaklarında hafif bir kirli sakal var. Geniş bir alnı vardır ve kaşları hafifçe kalkıktır. Gözlükleri siyah ve dikdörtgen şeklindedir ve çerçeveleri biraz büyüktür. Genel olarak akıllı ve yetkin görünüyor.Volkan Asildeveci
808464