AnasayfaBlogYüz Yogası ve Faydaları
Video

Yüz Yogası ve Faydaları

02 Ağustos 2021
Parlak bir gülümsemeye sahip bir kadın sarı bir soru işareti tabelasının önünde duruyor. Başında mavi beyaz bir eşarp, yeşil bir kazak ve güneş gözlüğü var. Neşeli bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor, ağzı hafifçe açık ve gözleri parlıyor. Saçları koyu renktir ve yüzü atkısı ve güneş gözlüğüyle çerçevelenmiştir. Arkasındaki tabelada seçilmesi zor siyah bir yazı var. Pozu sıcaklık ve mutluluk yayıyor. Anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor, bu da onu anı yakalamak için mükemmel bir fotoğraf yapıyor.
Yüz Yogası ve FaydalarıYüz Yogasına Nasıl BaşlandığıYüz Yogasının Uygulama Şekli
Kırışıklıkları ve sarkmaları toparlama, yüzde belirgin hatlar oluşturma, beden ve zihin genelinde daha iyi bir hissiyat yaratma.Yüz yogasının eğitmeni Harika Aktepe tarafından gösterildiği gibi, yüz yogası 20 yaşından itibaren başlanabilecek bir uygulamadır.Yogası egzersizler haftada 6 gün, günde 20-25 dakika süreyle uygulanmalıdır. Uygulama esnasında doğru duruş ve pozisyonlar, su tüketimi önemlidir.
Daha canlı bir cilt görünümü sağlama, cilt kalitesini artırma.Egzersizler öncesinde yüzün kuru olup olmadığı kontrol edilmeli, eğer cilt kuru ise hafif bir nemlendirici sürülebilir.Yüz yogası sabah veya akşam yapılabilir, önemli olan düzenli olarak yapılması ve yatmadan en az 2 saat önce tamamlanmış olmasıdır.
Yüz yogası cilt sorunları için etkilidir ve bunun yanında göz çevirme hareketleri çocuklara da önerilir.Egzersizler öncesi yapılan ısınma hareketleri ile başlanır, sonrasında saç masajı ve kulak masajı uygulanır.Yüz yogası egzersizler, tüm yüz kaslarına yönelik yapılır. Özellikle belirli bölgelerin parlamasını sağlamak için tüm yüz rutini yapılmalıdır.
Yüz yogası, bilinçsiz uygulamalarda doğru kası çalıştırmadığı için ekstra kırışıklığa sebep olabilir.Yüz yogası sürecine başlamadan önce, eğitmen Harika Aktepe'nin sunduğu 15 günlük temel eviye atölyelerine katılım sağlanabilir. Yüz yogası, aynada görülebilecek şekilde, dik oturularak ve rahat bir duruş ile başlanmalıdır.

Yüz Yogası Eğitmeni Harika Aktepe; doğru egzersiz teknikleri ile yüz yogası ve faydalarını anlattı.

Harika Aktepe kimdir? 

Her ne kadar beni yüz yogası eğitmeni olarak tanısalar da ekonomistim. 25 yıl Türkiye’de özel sektörde çalıştıktan sonra 47 yaşında 2 çocuğumu da yanıma alarak Amerika’ya geldim. İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünü bitirdim. Hala öğrenci olarak Amerika’da yaşıyorum. Ocak 2020 yılında yüz yogası serüvenim başladım. Kariyer planım farklı bir yöne kaymış oldu.

Yüz yogasına nasıl başladınız?

Hem kırışıklıkları hem sarkmaları toparlamak için arayışa girdim. Yolum yüz yogası ile kesişti. Baktım ki faydası çok. Yaş gurubumun da deneyimleri paylaşmak için Instagram hesabı açtım. 2020 ocak ayında kesişti. Instagram hesabını da Mart 2020’de aldım. Sayfa ile beraber bu işe devam ettim. 

Yüz yogası nedir?

Yüz yogası yüzümüzdeki kasları çalıştırdığımız bir uygulama. Vücudumuzdaki kaslar nasıl çalışmadığında zaman içinde yavaşlıyor ve sarkıyor ise yüzümüzdeki kaslar da öyle. Çalışmadığında sarkıyor. Yer çekimine da karşı koyamadığı için kaslar zayıflıyor ve sarkıyor. Kaslar zayıfladığı için yağ petleri sarkıyor. Özellikle de çene bölgesinde birikme oluyor. 

Sürekli yaptığımız mimik hareketleriyle de kırışıklıklara sebep oluyor. Yüz yogasında kasları çalıştırarak yukarıya doğru kalkma etkisi yaratıyoruz. Yukarıya doğru kalktıkça ona bağlı yağ petleri de yukarıya doğru kalkıyor. Yüz yogası ya da yüz egzersizleri yüzümdeki kasları çalıştıran uygulama. 

Yüz yogası öncesi yüze bir şey sürülmeli mi? 

Egzersizler kaslara yönelik uygulama olduğu için parmaklarımızla. Hissediyoruz. O yüzden bir şey sürmüyoruz. Çok kuru olan cilt yapısına sahip insanlar hafif bir nemlendirici sürüp ondan sonra egzersizleri yapabilirler. Normalde sürmüyoruz. 

Yüz yogasının faydaları nelerdir? 

Pilates ve yoga vücudumuzdaki kasları uzattığı güçlendiriyor. Aynısı kaslar için de geçerli. Biz kasları çalıştırıp, hacim kazandırıp güçlendiriyoruz. Böylece kırışıklıkları ve sarkmaları ortadan kaldırıyoruz. Yanak sarkması yukarıya doğru kalkıyor ve aynada daha aydınlık, enerjik bir yüzle karşılaşıyoruz. 

Çalışmaları ayna karşında yapmamız gerekiyor. 20-25 dakika ayna karşısında çalıştığımız için kendimizi tanımaya ve yüze dokunduğumuz için kendimizi sevmeye başlıyoruz . Hem bedenen hem de zihnen kendimizi daha iyi hissetmeye başlıyoruz. 

Yüz yogasına kaç yaşında başlanılmalı? 

20 yaşından itibaren başlayabilirler. Yüz yogasının içinde göz çevirme hareketleri var. Özellikleri çocuklara göz hareketlerini yaptırmalarını öneriyorum. Amacımız 20-30 yaşına dönmek değil. Olduğumuz yaşın en iyi versiyonu olmak. 

Yüz yogası yüzde kalıcı hatlar sağlar mı? 

Hafif bir elmacık kemiğiniz var ise daha belirsin olmasına yardımcı oluyor. Yüz yogası egzersizler ile çene hattını belirginleştiriyoruz. Duruşumuzu düzeltiyoruz, boyun kaslarımızı güçlendiriyoruz. 

Yüz yogası ne kadar süre yapılmalıdır? 

Haftada 6 gün yapılması. Günde 20-25 dakika. 1 gün dinlendirilmeli. Fazla yapmak kaslarını yorar ve tam tersi etki yapıp sarkmaya sebep olabilir. Önemli olan doğru bir şekilde çalıştırıp istikrarlı olarak yapmanız. 

Yüz masajı nedir?

Yüz egzersizleri kaslara yönelik. Yüz masajı ise cildin yüzeyine yaptığımız uygulama, yüz yağı ve serum kullanabilirsiniz. Kullanmanız gerekiyor ki elleriniz rahat hareket edebilsin. Yüz masajı ile cildimiz canlanıyor. İkisini beraber yaptığınızda cilt canlanıyor. 

Yüz yogası sabah mı akşam mı yapılır? 

Kimisi sabah tercih ediyor kimisi akşam tercih ediyor. Önemli olan gün içinde vakit ayırmanız. Yatmadan 2 saat önce yapın ki kaslarınız dinlensin. 

Bilinçsizce yapıldığında neler olur? 

Bilinçsiz bir şekilde yapılarsa bir bölgeyi çalışırken diğer tarafı kırıştırabilirsiniz. Ekstra kırışıklığa sebep oluyor, doğru kası çalıştırmak çok önemli. Duruşlarına, yatış pozisyonlarına ve su içmelerine de dikkat etmek gerekiyor. 

Atölye çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz? 

15 günlük temel eviye atölyeleri var. Katılımcılarla zomda buluşuyoruz ve egzersizleri yapıyoruz. Atölyenin güzelliği 15 gün boyunca egzersizleri yapıyorsunuz. 5 hastalık haftada bir gün buluşuyoruz ve o bölgenin egzersizlerini yapıyoruz. 

Yüz yogası cilt sorunları için etkili mi? 

Aktif akne probleminiz yoksa rahatlıkla yapabilirsiniz. Atölyeme katılıp cildinin toparlandığı katılımcılar var. 

Yüz yogası uygulaması neler gösterebilirsiniz?

Bölgesel herkesin parlamak istedikleri noktalar var. Bütün yüz rutini yapın. Alın kafa tasımız, boyun kaslarımız hepsi birbirine bağlı. Alın kaslarımıza bağlı olarak göz kaslarımız var, kaşlarımız yukarı kalkıyor, kaz ayaklarımız azalıyor. Sarkık yanaklar da toparlanmaya başlıyor. Tüm yüz çalışın diye çalışın diye öneriyoruz.

Yüz yogasına nasıl başlıyoruz?

Çalışmaları yaparken mutlaka dik oturmanız gerekiyor. Omuzlarımızı rahat bırakıyoruz ayak tabanlarının yere tam bastığını hissedeceğiz. Üst bedeni ısıtarak başlıyoruz. Boynumuzu esnetiyoruz sonra. Sonrasında saç masajı ve arkasından da kulak masajı. Bunlar sayfamızda var.

Yüz yogası ile gıdı eritme 

Parmakları köprücük kemiklerine yerleştiriyoruz. Buyun hareketlerinde asla acele etmeyin. Elleri birleştirip getirip boynumuza yerleştiriyoruz. Sıkmadan hafif direnç göstererek nefes alıp verirken boynumuz ileri doğru gidip geri geliyor. 

Yüz yogası ile gıdı (boyun) kası kuvvetlendirme 

Dili damağımıza yerleştirip itip bırakıyoruz. Çeneyi hareket ettirmeden, dil ile hareket yapıyoruz. 

Yüz yogası ile çene hattı belirginleştirme 

İşaret ve orta parmağımızı çenemize yerleştiriyoruz, işaret parmağı altında. Orta parmağımız yukarı. 10 kere yapabilirsiniz. 

Yüz yogası ile dudak kası çalıştırma 

Gözünüz alnınız oynamasın sadece dudakları çalıştırıyoruz. Dudak hareketini de 15 sayı yapabilirler. Sonrasında dudak çevresine vurursunuz. 

Yüz yogası ile göz altı torbası giderme 

Göz altı kasları normalde çalışmıyor. Göz altı kapağı kaslarını çalıştırmak hem torbalara hem de göz altı morluklarına çok iyi geliyor hareket. 

Yüz yogası mimik kırışıklığını kesin giderir mi? 

Giderir, güldüğünüzde o kırışıklıklar olur. önemli olan normal dururken kırışıklıkların ve sarkmaların olmaması. 

Yüzü ve cildi korumak için nasıl yatılmalı? 

Sırt üstü yatmanızı tavsiye ediyorum. Yan yattığımızda kırışıklıklar, ezilmeler katlanmalar meydana geliyor. Tek taraflı yatıyorsanız asimetri meydana geliyor. Uyuma şeklinize, beslenmenize, su tüketiminize dikkat etmeniz gerekiyor yüz yogasını desteklemek için. 

Botoks ve dolgu olanlar yüz yogası yaptırabilir mi?

Botoks yaptıranlar yeni yaptırdılarsa egzersizleri yapmasınlar. Botoks kasları donduran uygulama. 3-4 ay geçtikten sonra yapabilirsiniz. Dolguda ise bana göre riskli. Hemen yapmasın, üstünden bir sene geçtikten sonra yapabilirler. 

Kırışıklıkları ve sarkmaları toparlama, yüzde belirgin hatlar oluşturma, beden ve zihin genelinde daha iyi bir hissiyat yaratma, Yüz yogasının eğitmeni Harika Aktepe tarafından gösterildiği gibi, yüz yogası 20 yaşından itibaren başlanabilecek bir uygulamadır, Yogası egzersizler haftada 6 gün, günde 20-25 dakika süreyle uygulanmalıdır Uygulama esnasında doğru duruş ve pozisyonlar, su tüketimi önemlidir, Daha canlı bir cilt görünümü sağlama, cilt kalitesini artırma, Egzersizler öncesinde yüzün kuru olup olmadığı kontrol edilmeli, eğer cilt kuru ise hafif bir nemlendirici sürülebilir, Yüz yogası sabah veya akşam yapılabilir, önemli olan düzenli olarak yapılması ve yatmadan en az 2 saat önce tamamlanmış olmasıdır, Yüz yogası cilt sorunları için etkilidir ve bunun yanında göz çevirme hareketleri çocuklara da önerilir, Egzersizler öncesi yapılan ısınma hareketleri ile başlanır, sonrasında saç masajı ve kulak masajı uygulanır, Yüz yogası egzersizler, tüm yüz kaslarına yönelik yapılır Özellikle belirli bölgelerin parlamasını sağlamak için tüm yüz rutini yapılmalıdır, Yüz yogası, bilinçsiz uygulamalarda doğru kası çalıştırmadığı için ekstra kırışıklığa sebep olabilir, Yüz yogası sürecine başlamadan önce, eğitmen Harika Aktepe'nin sunduğu 15 günlük temel eviye atölyelerine katılım sağlanabilir,  Yüz yogası, aynada görülebilecek şekilde, dik oturularak ve rahat bir duruş ile başlanmalıdır
yüz yogası
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Şikayet Yönetimi Eğitimi, müşteri şikayetlerinin etkisini ve bu şikayetlerin nasıl ele alınacağını anlamak için önemli bir kurstur. Bu resimde takım elbiseli, sarı saçlı ve siyah kravatlı bir kadın görülüyor. Ciddi ve odaklanmış görünüyor ve bir eğitim oturumuna katıldığı izlenimini veriyor. Arka plan ve kadının kıyafetleri profesyonel bir ortam izlenimi veriyor ve bu kadının müşteri şikayetlerini en üst düzeyde özenle ve detaylara dikkat ederek nasıl ele alacağını öğrendiğini gösteriyor. Şikayet Yönetimi Eğitimi, katılımcılara motivasyon ve duyguları anlamaktan en iyi müşteri hizmetini sunmaya kadar müşteri şikayetlerini ele almanın mümkün olan en iyi yollarını öğretir. Bu eğitim sayesinde katılımcılar, müşteri şikayetlerini etkili ve verimli bir şekilde nasıl yöneteceklerini öğrenerek her şikayetin en üst düzeyde saygı ve özenle ele alınmasını sağlayabilirler.
Dalgalı, sarı saçlı güzel bir kadın şık, gri bir takım elbise giyiyor. Yüzünde kendinden emin bir ifade var, gözleri doğrudan kameraya bakıyor. Kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş ve uzun bacaklarını ayak bileklerinden kavuşturmuş. Bir çift siyah, sivri burunlu topuklu ayakkabı giyiyor. Boynunda inci bir kolye ve bir çift küçük altın küpe var. Dudakları açık pembe tonuna boyanmış. Dengeli ve zarif görünüyor.Fatoş Kanıtemiz
1175464
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
1102464
Sıcak gülümsemeli bir kadın mağazada duruyor. Üzerinde ışıkta parlayan bir kolye ve şık bir bluz var. Gözleri güneş ışığında parlıyor ve ifadesinden neşe duygusu yayılıyor. Doğrudan elindeki tablete bakıyor ve dudakları neşeli bir gülümsemeyle kıvrılıyor. Saçları düz ve sırtından aşağı dökülüyor. Arka plan bulanık ve bir mağazanın önündeymiş gibi görünüyor. Duruşu ve kıyafeti, eğlenceli ve dışa dönük bir kişiliğe sahip, moda bilincine sahip bir birey olduğunu gösteriyor. Işıl ışıl görünüyor ve mutluluğu bulaşıcı.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1321588