AnasayfaBlogÜcretsiz CV Hazırlama Siteleri
CV - Özgeçmiş

Ücretsiz CV Hazırlama Siteleri

04 Şubat 2020
Bir kadın kameraya gülümsüyor, gözleri kapalı ve ağzı açık, neşeli bir ifade içinde. Önünde logosu olan beyaz bir tişört giyiyor ve yumuşak kahverengi saçları yüzünü çerçeveliyor. Arkasında, arka planda bir tabela görülüyor. Kadın, sıcak renk paletine sahip bulanık bir arka planın önünde duruyor. Kolları hafifçe bükülmüş, elleri kot pantolonunun ceplerinde duruyor. Görüntü yumuşak, davetkâr bir havaya sahip ve rahatlık ve memnuniyet hissi uyandırıyor.
Site AdıÖzelliklerEk Bilgiler
CVMakerTürkçe de dahil 17 dilde destek, ücretsiz ve premium üyelik seçenekleriPremium üyelikle farklı yazı karakterleri kullanma ve online destek imkanı
VisualCVDünya genelinde kullanım, Türkçe dil seçeneği, istatistik tutabilme özelliğiİş başvurularında istatistik bilgisi, Linkedln hesabı içe aktarabilme
DoYouBuzzÇeşitli CV hazırlama blogları ve taslakları, Türkçe dil desteğiPremium üyelikle detaylı tasarım hizmeti, sosyal medya üzerinden CV görünür hale getirme
Kariyer.NetTürkiye’nin önde gelen kariyer sitesi, iş arama özelliğiHazırlanan özgeçmişi PDF, Word, HTML formatlarında indirebilme
ZetyFarklı tasarım seçenekleri, CV oluşturma ve düzenleme imkanıÜcretli sürümünde sınırsız CV ve önyazı yazma olanağı
KickresumeCV ve önyazı örnekleri, iş bulma kılavuzlarıÖzel tasarımlar ve bireysel özelleştirme olanakları
CanvaProfesyonel tasarımlar, kolay kullanım70'ten fazla yüksek kaliteli CV tasarımı
CVappTürkçe dil seçeneği, hızlı ve kolay CV oluşturmaPDF formatında indirme ve paylaşma imkanı
Resume.comÜcretsiz hizmet verme, kullanıcı dostu tasarımıHazır CV örnekleri ve şablonlarına erişim olanağı
NovoresumeBir sayfalık CV tasarlama özelliği, CV ve önyazı şablonlarıÖzgün ve yaratıcı bir CV oluşturmada yardımcı

i̇stediğiniz işe girmenizin en iyi yolu güzel bir özgeçmiş hazırlamaktan geçer. etkili hazırlanmış bir özgeçmiş diğer adayların önüne geçmenizi sağlayacaktır. çok önemli ve üstün vasıflarınız, eğitiminiz, kişilik özellikleriniz mükemmel de olsa, bunları etkili bir şekilde yansıtamazsanız işverenin dikkatini çekmeyi başaramazsınız.

CV iş hayatımızda kendimizi tanıtabildiğimiz için önemli bir yere sahiptir. Kurumlar çalışanlarını seçerken, kişiler iş ararken CV de birleşirler. CV kelimesi dilimizde “Curriculum Vitae” kelimesinin baş harflerinin kısaltmasından oluşmuştur. ‘’Yaşam Özeti’’ anlamına gelmektedir. Türkçe anlamıyla da ‘’özgeçmiş’’ demektir. CV iş hayatımızda işverene kim olduğumuzu gösteren ve ilk izlenim bırakan belgedir.

CV sizin kendi yansımanızdır. Özenli ve zaman ayırarak yazılmış bir CV de kendinizi daha iyi ve doğru olarak ifade edebilirsiniz. Sizden beklenen her ayrıntıyı özenle belirtmelisiniz. Hayalimizdeki işe ulaşmak için CV hazırlama çok önemli bir adımdır. Kariyer yolumuzun ilk adımı olan bu sürece çok önem veren Enstitü tarafından, CV hazırlama eğitimi verilmektedir. Bu eğitimle hazırlayacağınız profesyonel özgeçmişiniz ile rakiplerinizin çok önüne geçebilirsiniz.

İlgili Eğitim: CV Hazırlama Eğitimi

CV Hazırlama Siteleri ve Faydaları

İşletmelerin çalışanların özgeçmişlerine verdiği önem günden güne arttıkça iyi Cv hazırlama konusunda birçok site kurulmuştur. Gelişen teknolojinin de imkanlarından yararlanarak, birçok yerli ve yabancı ücretsiz CV hazırlama siteleri oluşmuştur. Bu siteler sayesinde artık iş arayan kişiler saatlerce özgeçmişlerini düzenlemek zorunda kalmayacaktır. Ücretsiz CV hazırlama siteleri kendilerine göre oluşturdukları CV hazırlama programı ile kolayca şık ve dikkat çekici CV nasıl hazırlanır sorularına cevap vermektedir.

Bu sitelerde yer alan birbirinden farklı şekilde hazırlanmış ücretsiz CV taslaklarından birini seçerek kolayca, kısa sürede kendi bilgilerinizi içeren dikkat çekici CV hazırlamanız mümkün. Aynı zamanda başvurduğun işe ve pozisyona uygun olarak renk ve düzenlemeler yapıp, fark yaratabilirsiniz. Tasarımını ücretsiz CV hazırlama siteleri ile yapıp hayalinizdeki işi yakalamak için yeteneklerinizi göstermeye başlayın.

Sağlam bir CV hazırlamak iş başvurunuzun ilk ve en önemli aşamasıdır. Dikkat ve özenli bir şekilde zaman ayırarak hazırlamalısınız. Birçok kişi akademik ve kişisel yönden üstün özellikleri olmasına karşın profesyonel CV nasıl hazırlanmalı bilmediği için hayallerindeki iş fırsatlarını kaybetmektedir. İşte tamda bu noktada CV hazırlama siteleri yardımımıza yetişiyor. Bu anlamda bir ihtiyaç durularak oluşturulmuş CV hazırlama siteleri çok sayıda kişi tarafından kullanılıyor. Profesyonel olarak hazırlanmış birçok CV örnekleri, şablonlar, renk ve yazı seçenekleriyle alternatifler sunuyor.

Başvuru yapacağımız işe uygun olarak seçeceğimiz şablon ve formatlarla dikkat çekici, etkili özgeçmişler hazırlama işi kolaylaşıyor. Bu anlamda saatlerce zaman harcamanıza da gerek kalmıyor. CV nasıl yazılır sorularına bu siteler cevap veriyor. CV hazırlama siteleri faydaları sayesinde oluşturduğunuz özgeçmişlerle işveren üzerinde olumlu izlenim bırakmamız mümkün oluyor. Bu sitelerde yer alan CV hazırlama ipuçları ve CV örnekleri hayatımızı kolaylaştırıyor.

Ücretsiz CV Hazırlama Siteleri Nelerdir?

  • CVMaker: Türkçe de dahil 17 dilde destek vermesi CVMaker sitesinin en önemli özelliğidir. Ana sayfasında yer alan özgeçmiş oluştur butonu ile hızlıca özgeçmişinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Hem ücretsiz hem de premium üyelik olarak hizmet vermektedir. Eğer premium üyelik hizmeti sarın alırsanız, farklı yazı karakterleri kullanabilir, online destek alabilirsiniz.  Bu sitede hazırlamış olduğunuz özgeçmişinizi, word ve pdf ortamında indirebilir, çıktısını alabilirsiniz.

  • VisualCv: Tüm dünya üzerindeki kullanıcıların aktif olarak kullandığı Türkçe olarak da hizmet veren ücretsiz CV hazırlama sitesidir. Hazırladığınız ve gönderdiğiniz özgeçmişlerin istatistiklerinin tutulması, sitenin kullanıcılarına sunduğu büyük bir avantajdır. Site içerisinden hazırladığınız özgeçmişle direkt olarak iş başvurusu yapabilirsiniz. Yaptığınız iş başvurusunda, kaç kişi e-maili açtı, hangi şirket özgeçmişi görüntüledi gibi istatistik bilgilerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda siteye Linkedln hesabınızla girerek burada bulunan bilgilerinizi özgeçmişinize aktarabilirsiniz.

  • DoYouBuzz: Çeşitli CV hazırlama ile ilgili blog ve CV taslakları ile ön plana çıkan bir sitedir. Türkçe olarak da hizmet verir. Premium üyelikle daha detaylı ve çeşitli tasarım hizmetinden yararlanabilirsiniz. Otomatik olarak Facebook, Twitter ve Google+ üzerinden CV görünür hale gelmesini optimize eder. Özgeçmişinize pdf döküman, video ve sunum eklenebilir.

  • Kariyer.Net: Kariyer.net Türkiye’nin önde gelen kariyer sitelerinden biridir. İş arama için kullanılan bir site olmasına rağmen, site içerisinde hazırladığınız özgeçmişi pdf, Word, html olarak indirebilirsiniz. Özgeçmiş hazırlama konusunda çok fazla alternatif sunmasa da hazırladığınız güzel bir CV formatıyla zamandan kazanabilirsiniz.

  • EuropassCV: Sade ve net bir özgeçmiş hazırlamak için tercih edebilirsiniz. Yurt dışı ve staj başvurularında genellikle tercih edilir. Örnek referans mektubu hazırlamak için de site içerisinde araçlar bulmak mümkün.

  • Resumonk: Ücretsiz CV hazırlama siteleri içerisinde ön yazı ve özgeçmiş oluşturmada en iyi sitelerden biridir. Site içerisinde ücretsiz olarak 5 adet CV şablonundan yararlanabilirsiniz. Hazırladığınız özgeçmişinizi pdf ve docx formatlarında indirme yapabilirsiniz. Aynı zamanda etkili ön yazı formatlarına da ulaşabilirsiniz.

  • Kick Resume: Site içerisinde 4 adet ücretsiz CV ve 1 adet ön yazı örneği vardır. Bilgileri yazma imkanı veriyor fakat düzenleme imkanı sitede bulunmuyor. CV’yi hazırladıktan sonra pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

  • Resume Help: Ücretsiz CV hazırlama siteleri içerisinde kullanıcılara tüm imkanları sunan bir sitedir. Hazırlanan özgeçmişlerden sadece bir tanesini txt formatında indirebilirsiniz.

  • Cvlogin: Profesyonel CV oluşturmak için hazır CV örnekleri sunar. Bu örneklerden istediğiniz biriyle hızlıca CV oluşturmanız mümkündür. Oluşturduğunuz özgeçmişleri bir hesap açarak kaydedebilir, istediğiniz zaman düzenleme yapabilirsiniz. Pdf formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.



CV’de Mutlaka Verilmesi Gereken Bilgiler

  • Kişisel bilgileriniz (Ad soyad, iletişim bilgileri, askerlik durumu vb.)

  • Eğitim durumunuz ve bilgileriniz

  • Daha önceki iş deneyimleriniz

  • Bilgi birikimleriniz (sertifikalar, bilgisayar, photoshop vb.)

  • Yabancı Diller

  • Açıklamak veya belirtmek istediğiniz bilgi

CV Hazırlarken Dikkatli Olunması Gereken Hususlar

  • CV’nizi itinalı ve özenli bir şekilde hazırlayın.

  • Hatalı, yanlış ve eksik bilgi vermeyin, kişisel bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, eğitim bilgilerinizi detaylı ve doğru bir şekilde verin. Deneyimlerinizi detaylı şekilde yazın.

  • Hangi tür CV hazırlamak istediğinize karar verin. Amacınıza yönelik hazırlayın.

  • Kişisel bilgi içeren CV’leriniz abartıdan uzak, özenli hazırlanmalı, gereksiz bilgi içermemeli, net ifadelerle yazılmalıdır.

  • Başvurduğunuz pozisyonun gerekliliklerine uygun olan, sade, anlaşılır, yaratıcı olmasına dikkat edin.

  • Hedef odaklı bir insan olduğunuzu, bir hedefiniz olduğu izlenimini CV’niz vermelidir. 

  • Her işin, her pozisyonun bir gerekliliği vardır. Buna uygun davranmanız beklenir.

  • Her iş başvurusunda farklı CV kullanmalısınız. Şirket pozisyonuna göre CV yazmalısınız.

  • Başvuru yapacağınız şirketi iyice araştırın, başvuracağınız pozisyonun gerekliliklerini öğrenin.

  • Araştırma yapmadan iş başvurusu yapmayın, CV hazırlamayın. Temel iş kuralı olarak bunu kabul edin.

Etkili CV Hazırlamanın Püf Noktaları

  • CV dökümü A4 kağıdı formatında olmalı.

  • CV, özgeçmiş, gibi başlık kullanmayın.

  • En fazla iki sayfa özgeçmiş hazırlamanız yeterli.

  • Özgeçmişinizin ilk yarım sayfasına güçlü yönlerinizi yazın. CV incelemeleri en fazla iki dakika sürdüğü için dikkat çekici özelliklerinizi burada belirtmeniz durumunda insan kaynakları yetkilisi CV incelemesi için daha fazla zaman ayıracaktır.

  • Uzun cümle ve paragraf kullanmayın.

  • Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısınız.

  • Ters kronolojik sırayla yazın. (En güncelden en eskiye doğru)

  • Kolay okunabilen karakter seçin.(Arial,times new roman) İmla ve dilbilgisi hatası yapmayın.

  • İnternet adresleri hariç kelime ve cümlelerin altı çizilmemeli.

  • Mutlaka bir ön yazı eklemelisiniz. Pozisyona uygun bir ön yazı olmalı ve hangi alanda çalışmak istediğiniz belirtilmeli.

  • Ters kronolojik sıra takip etmelisin.

  • Önemsiz, kalabalık yaratacak bilgiler eklemeyin.

  • Ciddi ve iş ortamına uyumlu kıyafetler giyilmiş fotoğraf eklemelisiniz.

  • Klişe hobiler yazmayın.

Kariyer Hedefi: Pozisyona uygun özelliklerini detaylı bir şekilde anlatabilmeli, Kendini net bir ifade ile anlatan bir paragraf hazırlamalısınız.

Kişisel Bilgiler: Ad, soyadı, açık, ulaşılabilecek telefon numaraları, adres ve e-mail adresini özgeçmişin üst kısmına mutlaka yazmalısınız. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalı. Yurt dışındaki başvurular için uyruk bilgisi belirtmelisiniz.

Eğitim Bilgileri: Ters kronolojik sıra (en güncelden eskiye doğru) ile mezun olduğun okulları yazmalısınız. Önemli başarıları, varsa okul dereceleri, genel not ortalamasını belirtebilirsiniz.

İş/Staj Deneyimi: İş ve staj deneyimlerini yine ters kronolojik sıra ile yazmalısınız. Daha önce çalıştığınız iş yerindeki deneyimlerinizi pozisyonunu belirterek, sorumluluklarınızı ve genel olarak yaptığınız işleri kısaca belirtmelisiniz. Başarılı yönleri özellikle vurgulamalısınız.

Beceriler: Hakim olduğunuz bilgisayar programlarını ve bildiğiniz yabancı dilleri belirtebilirsiniz. Birden fazla program ya da yabancı dil biliyorsan yanlarına hangi seviyede bildiğinizi ekleyin. Sürücü belgeniz varsa belirtin. Bunların dışında başvurduğun pozisyon özelinde yazılabilecek becerilerini yazabilirsin. Profesyonel kuruluşlara üyeliğin varsa bunları belirtebilirsiniz.

Eğitimler/Sertifikalar: Aldığın kurs ve sertifikalar seni rakiplerinin önüne taşır. Enstitü tarafından verilen çoğu ücretsiz online eğitimler katılarak aldığın, ücretsiz sertifikalar ile özgeçmişinizi taçlandırın.

Referanslar: İki kişiyi referans gösterebilirsiniz, ya da , “Talep edildiğinde verilecektir” ibaresini ekleyebilirsiniz. Yeni mezun iş arayan biriyseniz referansların birini hocanızdan, diğerini de stajyer olarak bağlı çalıştığın yöneticinizden rica edebilirsiniz. Hakkınızda olumsuz konuşabilecek kişileri referans göstermeyin. Referans verdiğiniz kişiye önceden haber verin. 

CVMaker, Türkçe de dahil 17 dilde destek, ücretsiz ve premium üyelik seçenekleri, Premium üyelikle farklı yazı karakterleri kullanma ve online destek imkanı, VisualCV, Dünya genelinde kullanım, Türkçe dil seçeneği, istatistik tutabilme özelliği, İş başvurularında istatistik bilgisi, Linkedln hesabı içe aktarabilme, DoYouBuzz, Çeşitli CV hazırlama blogları ve taslakları, Türkçe dil desteği, Premium üyelikle detaylı tasarım hizmeti, sosyal medya üzerinden CV görünür hale getirme, KariyerNet, Türkiye’nin önde gelen kariyer sitesi, iş arama özelliği, Hazırlanan özgeçmişi PDF, Word, HTML formatlarında indirebilme, Zety, Farklı tasarım seçenekleri, CV oluşturma ve düzenleme imkanı, Ücretli sürümünde sınırsız CV ve önyazı yazma olanağı, Kickresume, CV ve önyazı örnekleri, iş bulma kılavuzları, Özel tasarımlar ve bireysel özelleştirme olanakları, Canva, Profesyonel tasarımlar, kolay kullanım, 70'ten fazla yüksek kaliteli CV tasarımı, CVapp, Türkçe dil seçeneği, hızlı ve kolay CV oluşturma, PDF formatında indirme ve paylaşma imkanı, Resumecom, Ücretsiz hizmet verme, kullanıcı dostu tasarımı, Hazır CV örnekleri ve şablonlarına erişim olanağı, Novoresume, Bir sayfalık CV tasarlama özelliği, CV ve önyazı şablonları, Özgün ve yaratıcı bir CV oluşturmada yardımcı
ücretsiz cv hazırlama siteleri cv hazırlama siteleri faydaları cv nedir cv hazırlarken dikkatli olunması gereken hususlar
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Üzerinde siyah yazılar olan beyaz bir kâğıt parçasını tutan iki elin yakın çekimi. Eller avuç içleri aşağı bakacak şekilde konumlandırılmış ve kağıt ellerin arasında tutulmaktadır. Kâğıt hafifçe kırışmış ve metin en üstte görülebiliyor. Sol el kısmen görünmekte, başparmak ve işaret parmağı görünmektedir. Sağ el tam olarak görülmekte, başparmak ve işaret parmağı kağıdın kenarına bastırmaktadır. Metin ortalanmıştır ve arka plan odak dışıdır.
CV - Özgeçmiş

CV Hazırlama Sitesi (En Popüler)

05 Şubat 2020
Bir adam önünde dizüstü bilgisayarıyla masada oturuyor. Gözlük takıyor ve kıvırcık saçları var. Bilgisayar ekranındaki bir grup insana bakmakta ve bir kulaklıkla konuşmaktadır. Masanın üzerinde bir fincan ve bir not defteri vardır. Dizüstü bilgisayarın klavyesi yakın plandan görülebilmektedir. Adam gülümsüyor ve halinden memnun görünüyor. Oda aydınlıktır ve dizüstü bilgisayar ekranı hafif bir parlaklık sağlar. Dizüstü bilgisayar görüntünün odak noktası gibi görünüyor ve adam onun işlevselliğinden tam olarak yararlanıyor.
CV - Özgeçmiş

Görüntülü CV Hazırlama Teknikleri

09 Mart 2018
Bir kitabın yakın çekimi görüntünün ana odağını oluştururken, arka planda takım elbiseli bir adam görülüyor. Kitapta siyah zemin üzerinde beyaz bir 'D' harfinin yanı sıra beyaz bir 'O' harfi ve başka bir beyaz harf olduğu görülüyor, ancak bu harfin ne olduğu belli değil. Yakın planda bir kadının yüzü de görülebiliyor ve arkasında siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Görüntü canlı ve ayrıntılıdır, sahnenin ruh halini ve atmosferini büyük bir ayrıntıyla yakalamaktadır.
Özgeçmiş Bölümleri

Özgeçmişte Deneyim ve Beceriler Nasıl Yazılır?

08 Eylül 2022