AnasayfaBlogKişisel Gelişim ve Önemi
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Önemi

23 Eylül 2019
Uzun beyaz elbiseli bir kadın gün batımında ahşap bir iskelede durmuş, sakin bir göle bakıyor. Kollarını bir şeye uzanıyormuş gibi açmış, koyu renkli silueti batan güneşin yumuşak, ılık ışığında belirginleşiyor. Uzun saçları arkasında dalgalanıyor, ayak parmaklarının uçları rıhtımın kenarına zar zor değiyor. Üstünde tek bir kuş uçuyor, gökyüzünde zarifçe süzülürken kanatlarını genişçe açıyor. Kadın orada hareketsiz bir şekilde duruyor, bakışları ufka odaklanmış, kolları hala uzatılmış. Huzurlu bir manzarada güzel bir dinginlik anı.
Kişisel Gelişim AlanlarıÖnemiNasıl Geliştirilir
Kendini TanımaKişisel gelişimin ilk adımıdır, kişinin kendi potansiyelini farkedip geliştirebilmesi için kendini bilmelidir.Kendini tanımaya yönelik sorulara dürüst cevaplar vererek ve kendini anlamayı öğrenerek.
Hedef BelirlemeKişinin hangi alanda gelişmek istediğini ve nereye doğru gitmek istediğini belirlemesi önemlidir.Uzun ve kısa vadeli hedefler belirleyerek
Yeni Beceriler KazanmaKişinin zenginleştirilmiş bir bakış açısı kazanması, kapasitesini artırması ve iş yaşamında daha rekabetçi olması için önemlidir.Farklı alanlarda hobiler edinmek, yeni bir dil öğrenmek vs.
Sağlıklı Beslenme ve HareketFiziksel ve zihinsel sağlık, kişinin genel yaşam kalitesini ve kişisel gelişimini doğrudan etkiler.Düzenli egzersiz yaparak ve bilinçli beslenme alışkanlıkları edinerek.
Stres YönetimiStres, hayatın her alanının bir parçasıdır ve kontrol altına alınması gereklidir.Stres yönetim tekniklerini öğrenerek
Geçmişi AnlamaGeçmiş deneyimler, kişinin kendini daha iyi anlamasını ve gelecek için daha güçlü bir temel oluşturmasını sağlar.Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak
Hayal KurmaHayaller, kişiye hedef belirleme ve motivasyon sağlar.Hayallerinizi belirleyerek ve bu hayallere ulaşmak için eyleme geçerek.
Rol Model BulmaRol modeller, kişinin kendi hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabilir.İlham veren ve başarılı bir kişiye bakarak.
Üretken Kişisel İlişkilerİnsanlarla iyi ilişkiler kurmak, kişisel gelişimi artırabilir ve hayattaki genel memnuniyeti artırabilir.Yakın çevrenizde enerjisi yüksek, vizyon sahibi insanlar toplayarak.
Eğitim ve KurslarKişisel Gelişim eğitimleri, kişinin kendini daha hızlı ve etkili bir şekilde geliştirmesine yardımcı olabilir.İstanbul İşletme Enstitüsü gibi kurumların sunduğu eğitimleri alarak.

Kişisel gelişim, kişinin içindeki potansiyeli keşfetmesi ve bunu açığa çıkarma çabasıdır. Kişinin kendini geliştirmesi bu süreçte önemlidir. Gerek iş gerek sorumluluklar gerekse sosyal anlamda kişisel gelişim mümkündür. Başta kendimizle olmak üzere insanlarla sağlıklı iletişim kurabilmek, kendimizi ve diğer insanları anlamada önemli yer tutar. Kişisel gelişim anlık tamamlanıp son bulan bir şey değil, yaşam boyu devam eden bir süreçtir. 

Kişisel Gelişim Nedir, Nereden Başlar?

Kişisel gelişim, önce kendini tanımakla başlar. Önce kendini bilmelisin. Nereden geldiğini, nereye gittiğini hiç düşündün mü? Hangi konularda iyisin ya da daha iyi olmak istediğin alanlar hangileri? Kendine bu gibi sorular yöneltip cevapların doğrultusunda bir yol çizdiğinde kendini geliştirme yolunda bir adım atmış olacaksın.

Kendini tanımayla başladığın bu yolda, hedeflerin doğrultusunda yürümen gerekir. 

Yaptıkça kendini iyi hissettiğin, kendini bulduğun alışkanlıkların olsun. Bu bir hobi, ritüel, spor yapmak olabilir. Yani seni iyi hissettirecek bir şeyler olmalı. 

Hangi Konularda Daha İyi Olmak İsterdin? 

Kişisel gelişim serüveninde sana yeni şeyler katacak, vizyonunu geliştirecek uğraşlar edinmelisin. Yeni bir dil öğrenmek, yeni hobiler edinmek olabilir. İlgi alanların zenginleştikçe bakış açın da zenginleşecek, belki de hayatının amacını keşfedeceksin.

Eğer hala hayattaki amacını keşfedemediysen bu konu üzerinde de yoğunlaşmalısın. Yalnızca ders çalışmak ya da işe gidip gelmekten mi ibaret hayatımız? Hayatı senin için anlamlı kılacak olan ne? Ya da yaşadığımız anları daha dolu dolu yaşatacak olan nedir? 

Sağlığın önemini, kaybetmeden bilmek gerekir. Sağlıklı beslenmenin, hareket etmenin önemini yaşın ilerledikçe daha iyi anlıyorsun. Bilinçli beslenme, dinç ve sağlıklı bir hayatın anahtarıdır. 

Stres hayatımızın her yerinde. Bu yüzden stres yapma! Gibi bir klişeden bahsetmicem sana. Ancak başarılı olmanın ve daha sağlıklı bir yaşam sürmenin yolu stresi kontrol altına almandan geçer. Çünkü kontrol edilebilir ve dozunda stres, seni bazı konularda motive bile eder! Tüm mesele krizi fırsata çevirmekte. Hatta Stres ve Stresle Başa Çıkma Eğitimi sayesinde bu konuda tecrübe edinerek yaşam kaliteni yükseltebilirsin.

Geçmişinle yüzleş. Geçmişte yaptığın hatalardan kaçarak ya da üzerini örterek bir yere varamıyoruz. Hayatta hata yapmamak mümkün değil. Ancak bu durumu lehine çevirmek senin elinde. Nasıl mı? Hatalarından ders al ve bir daha yapmamak için elinden geleni yap. Hayatta her şeyi bilmemiz mümkün değil. En büyük dersleri bazen yaptığımız hatalar verir. Yeter ki bunu kabullen ve geçmişinle barış. 

Hayallerini unutma. Seni hayatta mutlu edecek, hayatını anlamlandıracak şeylerden biri hedeflerin doğrultusunda çalışıp elde ettiğin başarıdır. Neler yapmak istiyorsun? Hayatta en çok neleri deneyimlemek isterdin? Tüm bunların bir listesini yaparak kendini bu yönde motive etmen seni daha huzurlu hissettirecektir.

seni motive eden, başarı hikayesi ile ilham veren kişilerin rol model alabilirsin. hayattaki tecrübeleri senin için yol gösterici olabilir. 

Sana iyi gelen insanlarla birlikte ol. Yakın arkadaş çevren, enerjisi yüksek, vizyon sahibi insanlar senin de kişisel gelişimin için olumlu katkı sağlar. En yakınındaki 5 kişinin ortalaması olduğunu unutma :)

Kişisel Gelişim Eğitimlerine Nereden Ulaşabilirim?

Kişisel gelişim konusunda eğitimler alman senin için önemli bir yol gösterici olabilir. İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından senin için hazırlanan Kişisel Gelişim Eğitimleri sayesinde, yeni bir seni keşfedebilirsin :)

Kendini Tanıma, Kişisel gelişimin ilk adımıdır, kişinin kendi potansiyelini farkedip geliştirebilmesi için kendini bilmelidir, Kendini tanımaya yönelik sorulara dürüst cevaplar vererek ve kendini anlamayı öğrenerek, Hedef Belirleme, Kişinin hangi alanda gelişmek istediğini ve nereye doğru gitmek istediğini belirlemesi önemlidir, Uzun ve kısa vadeli hedefler belirleyerek, Yeni Beceriler Kazanma, Kişinin zenginleştirilmiş bir bakış açısı kazanması, kapasitesini artırması ve iş yaşamında daha rekabetçi olması için önemlidir, Farklı alanlarda hobiler edinmek, yeni bir dil öğrenmek vs, Sağlıklı Beslenme ve Hareket, Fiziksel ve zihinsel sağlık, kişinin genel yaşam kalitesini ve kişisel gelişimini doğrudan etkiler, Düzenli egzersiz yaparak ve bilinçli beslenme alışkanlıkları edinerek, Stres Yönetimi, Stres, hayatın her alanının bir parçasıdır ve kontrol altına alınması gereklidir, Stres yönetim tekniklerini öğrenerek, Geçmişi Anlama, Geçmiş deneyimler, kişinin kendini daha iyi anlamasını ve gelecek için daha güçlü bir temel oluşturmasını sağlar, Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak, Hayal Kurma, Hayaller, kişiye hedef belirleme ve motivasyon sağlar, Hayallerinizi belirleyerek ve bu hayallere ulaşmak için eyleme geçerek, Rol Model Bulma, Rol modeller, kişinin kendi hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabilir, İlham veren ve başarılı bir kişiye bakarak, Üretken Kişisel İlişkiler, İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak, kişisel gelişimi artırabilir ve hayattaki genel memnuniyeti artırabilir, Yakın çevrenizde enerjisi yüksek, vizyon sahibi insanlar toplayarak, Eğitim ve Kurslar, Kişisel Gelişim eğitimleri, kişinin kendini daha hızlı ve etkili bir şekilde geliştirmesine yardımcı olabilir, İstanbul İşletme Enstitüsü gibi kurumların sunduğu eğitimleri alarak
kişisel gelişim yaşam motivasyon kişisel gelişim eğitimleri sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018