AnasayfaBlogKişisel Gelişim Gerekliliği
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Gerekliliği

13 Temmuz 2021
Merdivenlerden yukarı doğru yürüyen bir adam figürü çizen bir elin yakın çekimi. Figür beyaz ve mavi çizgili bir gömlek giymekte ve sağ ayağıyla merdivenlerden yukarı doğru bir adım atmaktadır. Figürü çizen el siyah bir kalem tutuyor ve görüntü açık gri bir arka planla çerçevelenmiş. Adamın başının tepesinde kısa dikenli saçları var ve mavi bir kot pantolon giyiyor. Sanki yolculuğunun manzarasını seyrediyormuş gibi yukarı bakıyor. Merdivenler, her birinin boyutu ve şekli biraz farklı olan birkaç basamaktan oluşuyor. Figürü çizen elin hassas ve dikkatli vuruşları, merdivenlerden yukarı doğru yürüyen adamın ayrıntılı bir görüntüsünü oluşturuyor.
Konu BaşlığıAçıklamaEk Bilgiler
Kişisel Gelişimin GerekliliğiKişi eğer bir fark yaratmak istiyorsa, kişisel gelişimine önem vermelidir.Öğrenilecek bilgiler, kalıcı davranış değişiklikleri ve hayat farkındalığı yaratacaktır.
Kişisel Gelişim İhtiyacıGelişme ve değişim, öncelikle kişinin kendi hayatında bir ihtiyaç olarak hissedilmelidir.Bireyler neyi geliştirmeleri gerektiğini tespit etmeli ve bunun için uzun soluklu bir yolculuğa çıkmayı kabul etmelidirler.
Kişisel Gelişim KurslarıKişiler, kişisel gelişimlerini hızlandırmak ve daha donanımlı hale gelmek için kişisel gelişim kurslarına katılıyor.Günümüzde kişisel gelişim kursları, dijital pazarlama, e-ticaret, sosyal medya ve web tasarımı gibi birçok alanda eğitimler sunmaktadır.
Kişisel Gelişimin Eğitim Sistemi Üzerindeki EtkisiMevcut eğitim sistemimiz genellikle kişilerin donanımını yeterince sağlayamamaktadır, bu da kişisel gelişimin önemini arttırmaktadır.Kişisel gelişim, bireylerin iş hayatında rakiplerinden bir adım önde olmalarını sağlar.
Online Kişisel Gelişim KurslarıDijital çağdan öne çıkan online kişisel gelişim kursları, kişilere eğitim alacakları konuları daha özgürce ve geniş bir seçenek yelpazesiyle seçme imkanı sunmaktadır.Online kurslarda, eğitimden memnun kalmazsanız ücret iadesi yapılır ve tüm eğitim içerikleri indirilebilir.
Kişisel Gelişimin ÖnemiKişisel gelişim, bireylerin kendi beceri ve yeteneklerini geliştirebilmeleri ve bu sayede iş ve sosyal hayatta daha başarılı olabilmeleri için önemlidir.Kişilerin farklılıklarını belirleyen çoğu zaman ufak ayrıntılardır ve bu ayrıntılar genellikle kişisel gelişimin bir parçasıdır.
Kişisel Gelişim ve İş HayatıKişiler, kişisel gelişim sayesinde iş hayatında daha başarılı ve öne çıkan bireyler olabilirler.Bireylerin fazladan sahip olduğu bir yetenek, iş hayatında ön plana çıkmalarını sağlar.
Kişisel Gelişim ve Gençlerİlerleyen dönemlerde bir sonraki nesil, daha donanımlı bireyler olarak hayata hazır olmak için kişisel gelişim süreçlerine daha erken yaşlarda başlayacaklardır.Kişisel gelişim eğitimleri, gençler için hem profesyonel hem de kişisel düzeyde önemli fırsatlar sunmaktadır.
Kişisel Gelişim ve Sosyal HayatKişisel gelişim, bireylerin sosyal hayatta huzur ve mutluluk hissetmelerini sağlar.Kişisel gelişim, bireyin çevresiyle daha iyi iletişim kurabilmesini ve kişisel ilişkilerini geliştirebilmesini sağlar.
Kişisel Gelişim ve AtaletKişisel gelişim sürecine başlamak ve devam ettirebilmek için bireylerin atalet sorununu aşmaları gerekmektedir.Atalet, genellikle bir şeye başlama konusunda motivasyon eksikliği veya girişimcilik eksikliği ile karakterize edilir.

Kişisel gelişim kavramının net bir şekilde tanımını yapmak çok kolay olmasa da etkisinden bahsederek bu durumu biraz daha açıklığa kavuşturabiliriz: Kişisel gelişim etkisi, edinilecek bilgi sayesinde kalıcı davranış ve hayat değişikliğidir. Bu yazıda değinmek istenilen fiziksel olarak bir gelişimden ziyade daha zihinsel ve donanımsal bir kişisel gelişimdir. Ve nihayetinde bu kişisel gelişim süreci ve gerekliliğidir.

Kişisel Gelişim İhtiyacı 

Bireyler öncelikle kendi hayatlarında bir ihtiyaç olarak gelişmeyi ve fark yaratmayı istemeleri gerekmektedir. Sonrasında ise kendilerinde neleri geliştirmeleri gerektiğini tespit etmeleri lazımdır. Bu tespitin sonunda uzun, hatta belki de hayat boyu sürecek bir yolculuğa çıkacaklarını unutmamalılar. Bireyler yaş ve cinsiyetten bağımsız olarak genelde herhangi bir şeyden çabuk sıkılma sorunu ve o şeye başlaması gerektiğini, başlamazsa neler olacağını da bildiği halde yapmama, kısaca atalet sorunuyla da baş etmesi gerekir. Kişisel gelişim bireylere hem sosyal hayatlarında mutluluk ve huzur başta olmak üzere birçok getiri sağlayacak olup, hem de iş hayatında rakiplerinden bir veya birkaç adım önde olmalarına katkıda bulunacaktır.

Kişisel Gelişim Kursları 

Kişisel gelişim mevcut eğitim sistemimizin kişilerde istenen donanımı sağlayamamasından dolayı gittikçe önemi artan bir konudur. Mezun olduktan sonra iş hayatında istenen koşulların kendilerinde yeteri kadar olmadığını fark eden kişiler bununla ilgili adımlar atmaktadır. Günümüzde kişisel gelişim sürecinde atılacak fiziksel adımların en başında şüphesiz kişisel gelişim kursları gelmektedir. Önceden kişisel gelişim kitaplarında; özgüven, hitap etme, liderlik, ekip ruhu, yabancı dil ve birçok bilgisayar programlarının kullanımı yer almaktaydı. Günümüzde ise kişisel gelişim online eğitimler aracılığıyla çok daha üst bir noktada yer almaktadır. Geçmişten beri verilen kurslar dışında şu anda fotoğrafçılık, dijital pazarlama, e-ticaret, sosyal medya, web tasarımı, içerik yazarlığı uzmanlığı ve daha fazlası gibi mesleki eğitimler kişisel gelişim kategorisinde sunulmaktadır. 

İlgili eğitim: Liderlik Eğitimi Sertifikası

Kişisel gelişim eğitimleri ve öneminden bahsederken gitgide artan kurs ve eğitim merkezlerinin de ayrıldıkları noktalara kısaca değinmemek yanlış olacaktır. Öncelikle kişisel gelişim kursları kişilere sağladıkları materyalin kalitesiyle bu ayrılığı sağlarken daha sonrasında ise kendi bilgi birikimi ve tecrübesinin yanında eğitmenin kalitesiyle farkını gözle görülür şekilde belli etmektedir. Çoğu eğitmen tıpkı okullarda olduğu gibi hem özgeçmiş olarak hem de aldığı eğitim olarak çok başarılı profillerde gözükseler de “bildiklerini aktarabilme” özelliği bakımından yetersiz kalabilmektedir. Dijital çağın ve devamında gelen online kişisel gelişim kurslarının güzelliklerinden bir diğeri de eğitimi alacak kişi ücret ödemesi halinde bile eğer eğitimden memnun kalmazsa ücret iadesi seçeneğiyle muazzam seçim fırsatıyla da karşı karşıyadır. Tüm eğitim içeriklerinin indirilebilir olması kişiye daha sonra bu konuları tekrar edip hatırlamasına katkıda bulunmaktadır. Ve eğitim sonunda sertifika veriliyor olması da online kişisel gelişim kursları hakkında bilinmesi gereken özelliklerdendir.

Kişisel Gelişimin Önemi

Kişisel gelişim imkân ve seçeneklerinin günümüzde artması çok önemli bir faktör olsa da ilk başta değinmiş olduğumuz bireylerin bunu bir ihtiyaç olarak görmeleri ve uzun soluklu bir yolculuğa kendilerini hazır hissedip gerekli adımları atmaları şarttır. Bunun yanı sıra mevcut eğitim sisteminde bireyler arasında makas daraldığı için artık kişiler arasındaki farklılığı ufak ayrıntıların belirlediği sonucunu da çıkarmaktayız. Bireyler kendilerinin fazladan sahip olduğu bir yeteneği ile iş hayatında ön plana çıkabileceklerini unutmamaları gerekir. Son olarak belki de ilerleyen dönemlerde bir sonraki nesil erken yaşlarda daha donanımlı bireyler olarak hayata hazır olmak adına kişisel gelişim süreçlerine daha erken dönemlerde başlayacaklardır.



Kişisel Gelişimin Gerekliliği, Kişi eğer bir fark yaratmak istiyorsa, kişisel gelişimine önem vermelidir, Öğrenilecek bilgiler, kalıcı davranış değişiklikleri ve hayat farkındalığı yaratacaktır, Kişisel Gelişim İhtiyacı, Gelişme ve değişim, öncelikle kişinin kendi hayatında bir ihtiyaç olarak hissedilmelidir, Bireyler neyi geliştirmeleri gerektiğini tespit etmeli ve bunun için uzun soluklu bir yolculuğa çıkmayı kabul etmelidirler, Kişisel Gelişim Kursları, Kişiler, kişisel gelişimlerini hızlandırmak ve daha donanımlı hale gelmek için kişisel gelişim kurslarına katılıyor, Günümüzde kişisel gelişim kursları, dijital pazarlama, e-ticaret, sosyal medya ve web tasarımı gibi birçok alanda eğitimler sunmaktadır, Kişisel Gelişimin Eğitim Sistemi Üzerindeki Etkisi, Mevcut eğitim sistemimiz genellikle kişilerin donanımını yeterince sağlayamamaktadır, bu da kişisel gelişimin önemini arttırmaktadır, Kişisel gelişim, bireylerin iş hayatında rakiplerinden bir adım önde olmalarını sağlar, Online Kişisel Gelişim Kursları, Dijital çağdan öne çıkan online kişisel gelişim kursları, kişilere eğitim alacakları konuları daha özgürce ve geniş bir seçenek yelpazesiyle seçme imkanı sunmaktadır, Online kurslarda, eğitimden memnun kalmazsanız ücret iadesi yapılır ve tüm eğitim içerikleri indirilebilir, Kişisel Gelişimin Önemi, Kişisel gelişim, bireylerin kendi beceri ve yeteneklerini geliştirebilmeleri ve bu sayede iş ve sosyal hayatta daha başarılı olabilmeleri için önemlidir, Kişilerin farklılıklarını belirleyen çoğu zaman ufak ayrıntılardır ve bu ayrıntılar genellikle kişisel gelişimin bir parçasıdır, Kişisel Gelişim ve İş Hayatı, Kişiler, kişisel gelişim sayesinde iş hayatında daha başarılı ve öne çıkan bireyler olabilirler, Bireylerin fazladan sahip olduğu bir yetenek, iş hayatında ön plana çıkmalarını sağlar, Kişisel Gelişim ve Gençler, İlerleyen dönemlerde bir sonraki nesil, daha donanımlı bireyler olarak hayata hazır olmak için kişisel gelişim süreçlerine daha erken yaşlarda başlayacaklardır, Kişisel gelişim eğitimleri, gençler için hem profesyonel hem de kişisel düzeyde önemli fırsatlar sunmaktadır, Kişisel Gelişim ve Sosyal Hayat, Kişisel gelişim, bireylerin sosyal hayatta huzur ve mutluluk hissetmelerini sağlar, Kişisel gelişim, bireyin çevresiyle daha iyi iletişim kurabilmesini ve kişisel ilişkilerini geliştirebilmesini sağlar, Kişisel Gelişim ve Atalet, Kişisel gelişim sürecine başlamak ve devam ettirebilmek için bireylerin atalet sorununu aşmaları gerekmektedir, Atalet, genellikle bir şeye başlama konusunda motivasyon eksikliği veya girişimcilik eksikliği ile karakterize edilir
Kişisel Gelişim Gerekliliği Kişisel Gelişim İhtiyacı Kişisel Gelişim Kursları Kişisel Gelişim
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018