AnasayfaBlogİş Hayatında Kişisel Gelişimin Önemi
Kişisel Gelişim

İş Hayatında Kişisel Gelişimin Önemi

25 Aralık 2020
Bu görüntü yakın zamanda bilenmiş bir grup kalemi göstermektedir. Mavi, yeşil ve gri yüzeylerde görülebilen küçük beyaz talaşlar görüntünün her tarafına dağılmış durumda. Arka planda üzerine gölge düşmüş beyaz bir duvar ve üzerinde beyaz bir 'O' harfi bulunan gri bir yüzey var. Ön planda ise silindir şeklinde mavi bir nesne ve yeşil metal bir direk yakın plandan görülüyor. Ayrıca, beyaz renkli olduğu anlaşılan bir tıraş makinesinin yakın çekimi de yer alıyor. Görüntüdeki tüm unsurlar birlikte çalışarak görsel olarak ilginç bir sahne oluşturuyor.
KonuAçıklamaÖnem
Kişisel gelişim nedir?Kişinin sahip olduğu bilgi, beceri, davranış ve yeteneklerini geliştirmesidir.Kişisel gelişim, yaşam boyunca devam eder ve insanın hem kendisi hem de profesyonel hayatı için önemlidir.
İş Hayatında Kişisel GelişimKurumsal şirketler, işe alımlarda kişisel gelişim özelliklerine önem verirler ve çalışanların gelişimini desteklerler.Kişisel gelişim, çalışanın verimliliğini, üretkenliğini artırır ve sosyal ile iş yaşamındaki dengenin sağlanmasında yardımcı olur.
Kişisel gelişim süreciKişisel gelişim, insanoğlunun bütün hayatı boyunca geçirdiği tüm öğrenme aşamalarını kapsar.Sürekli öğrenme süreci, insanın kendi güçlü ve zayıf yönlerini belirlemesinde, hedef belirlemesinde ve motivasyonunun yükselmesinde yardımcı olur.
Kişisel gelişimin faydalarıKişisel gelişim, insanın kendini daha iyi tanımasını, hedef belirlemesini, sürekli öğrenmesini, motivasyonunun yükselmesini, hayata pozitif bakmasını ve çözüm odaklı olmasını sağlar.Kişisel gelişim, insanın hem kendi çevresiyle etkili iletişim kurabilmesini hem de fark yaratabilmesini sağlar.
İş hayatında kişisel gelişim eğitimlerinin faydalarıPersonel donanımlı hale gelip, kişisel gelişimini sağlayarak verimliliği ve performansı artar.Personelin kişisel gelişimi şirketin başarısını da artırır ve personel ilişkileri sağlıklı hale gelir.
Kendini tanımaKişisel gelişim, bireyin kendi eksik ve güçlü yönlerini belirlemesini ve bu yönlerin gelişimine yönelik çalışmalar yapmasını sağlar.Kendini tanımak, bireyin hayat hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşma sürecinde oldukça önemlidir.
Hedef BelirlemeKişisel gelişim, insanın hayatında neyi istediğini belirlemesini ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli planlamaları yapmasını sağlar.Hedef belirleme, kişinin hayatta istediği şeylere ulaşmasını ve bu doğrultuda yol almasını kolaylaştırır.
ÖğrenmeHayatın her alanında sürekli öğrenme, kişisel gelişimin temelini oluşturur.Öğrenme, gerek yaşam gerekse iş hayatında her yeni bilgi ve beceri ile kişinin kendi gelişimini sağlar.
MotivasyonKişisel gelişime öncelik veren kişilerin motivasyonları yüksektir.Yüksek motivasyon, kişinin hem kendi hayatında hem de profesyonel hayatında başarılı olmasını destekler.
Pozitif Bakış AçısıKişisel gelişim, öğrendikleriyle hayata pozitif bakmayı ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmeyi öğretir.Pozitif bir bakış açısı, kişinin hem kendi yaşam kalitesini artırır hem de çevresiyle daha iyi ilişkiler kurmasını sağlar.

Kişisel gelişim, kişinin sahip olduğu bilgi, beceri, davranış ve yeteneklerini geliştirmesidir. İnsanın yaşamı devam ettiği sürece kişisel gelişim devam eder. Kişinin öz gelişimi kadar, iş hayatında kişisel gelişimin önemi de büyüktür.

Artık birçok kurumsal şirket işe alımlarda personellerin almış olduğu eğitimleri ve kişisel gelişim özelliklerine önem veriyor. Kişilerin iş hayatında, özgeçmişlerin de belirttikleri kişisel gelişim özellikleri ile kendilerine yatırım yaptıklarını düşünerek işveren gözünde ön plana çıkıyor. Kendine yatırım yapan personeli daha donanımlı görüp, şirket içinde daha verimli olacağını düşünüyorlar. Bu nedenle kişiler kariyer hayatlarında ne kadar başarılı olup öne çıkmak isterlerse o kadar kişisel gelişimlerine önem vermelidir.

İş hayatında kişisel gelişimin önemine özen gösteren birçok şirket, kurum içerisinde ve kurum dışarısında eğitimler düzenleyerek personelin gelişimine destek olur.

Kişisel gelişim eğitimleri ile kariyer yaşamında şunlar hedeflenmektedir:

  • Çalışan personelin, yeteneklerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi

  • Kazandığı yeteneklerin ve becerilerin iş hayatında kullanması

  • Personelin kendini geliştirdikçe daha kaliteli ve elit bir çevre elde etmesi

  • beraber çalıştığı ekip arkadaşlarıyla takım ruhu içinde etkili iletişimde bulunmak

  • Personelin üretkenliğini ve verimliliğini artırmak

  • Sosyal ve iş yaşamında ki dengenin sağlanması 

  • Personelin çalışma ortamında ve yaptığı işte daha verimli ve üretken olmasının sağlanması

  • Personelin kendini sürekli geliştirmesi için teşvik de bulunması hedeflenir.

Kişisel Gelişim Nedir? Neden Önemlidir? 

kişisel gelişim insanoğlunun bütün hayatı boyunca geçirdiği ve öğrendiği aşamalar sürecidir. bunlar kişinin biyolojik gelişiminden, olgunlaşma sürecine, kariyer gelişiminden, sosyalleşme gelişimine kadar daha pek çok örnek olarak verilebilecek öğrenme sürecini kapsar.

Kişiler yaşamlarını sürdürdükleri sürece öğrenme süreçleri de devam eder. İnsanoğlu hayata gözlerini açtığı ilk andan itibaren öğrenme süreci başlar. Bunlar genelde herkesin kazandığı konuşma, yürüme, duyguları ifade etme gibi öğretilerdir. İlerleyen zaman içerisinde kendi çabası ve özverisi ile kendisini geliştirir. Yaşam boyunca kişinin kendini geliştirmesi önemlidir. Günlük yaşantımız ve iş hayatımız için kişisel gelişim neden önemli olduğunu şöyle özetleyebiliriz:

Kendimizi daha iyi tanırız: Kişisel gelişim ile kendi eksik yönlerimizi ve güçlü olduğumuz yönleri belirleyebiliriz. Bu özelliklerimizin gelişmesi ve öne çıkması için çalışmalar yapabiliriz. Kendi güçlü ve zayıf yönlerimizi belirlememiz kendimiz tanımamızın temelini oluşturur. Kişinin kendi duygu ve düşüncelerini tanıması ve yönlendirmesi önemlidir. Kendini tanımak sosyal çevre ve iş çevresi için önemlidir.

Hedef belirlememizi sağlar: Hayatımızda neyi istediğimizi belirlersek hedefimize giden yolu bulmamızda daha kolay olur. Ulaşmak istediğimiz hedefi belirleyip neler yapmamız gerektiğini planlamamız gerekir. Böylece hayatta isteklerimize ulaşarak yol alabiliriz. 

Sürekli öğrenmemizi sağlar: Hayat içerisinde her şey öğrenmeden ibarettir. Gerek yaşamımız için gerekse iş hayatımızda kendimizi geliştirmek için öğrenmenin önemi büyüktür.

Motivasyonumuzun yükselmesini sağlar: Kişisel eğitimine önem veren ve kendini sürekli geliştiren kişilerin motivasyonu hep yüksektir. Motivasyonu yüksek olan kişi her işte başarı sağlar.

Hayata pozitif bakmamızı sağlar: Öğrendiğimiz bilgi ve becerilerle ve bunları hayata uygulayabildiğimiz zaman daha sağlıklı ve mutlu olmanın yollarını da öğrenmiş oluruz. Bu da hayattan zevk alıp hayatın güzel yönlerini görmemizi sağlar. 

Çözüm odaklı olmamızı sağlar: Hayatımız boyunca birçok problem ve zorlukla karşı karşıya kalabiliriz. Bu zorluklar bizim daha da güçlenmemizi ve problemlerimizi çözmemizi öğretir. Kendini zorluklar karşısında geliştiren insan problemler karşısında pratik çözümler bulmayı öğrenir.

Çevremizle etkili iletişim kurmamızı sağlar: Kişisel gelişim sürecini geliştiren bireyler kendilerini daha rahat ifade ederler. Empati yapabilmeyi ve doğru iletişim kurabilmeyi öğrenir. Karşısındakini dinler ve doğru anlar. Kendisini daha rahat ifade ederek çevreyle etkili iletişim sağlar. 

İş hayatında ve sosyal çevrede farklı olursunuz: Kişisel gelişim eğitimi alan bir birey iş hayatında ve sosyal çevresinde mutlaka dikkat çeker. Konuşmasıyla, davranışlarıyla ve bilgi birikimiyle mutlaka öne çıkar. 

İş Hayatında Kişisel Gelişim Eğitimlerinin Faydaları 

İş hayatında kişisel gelişim eğitimlerinin faydaları şirketlerin gelişimi ve ilerlemesi açısından da önemlidir. Bu faydaları şu şekilde sayabiliriz:

  • Şirket içinde verimlilik düzeyi fark edilir düzeyde artar. 

  • Şirket içerisinde personel ilişkileri sağlıklı hale gelir.

  • Personelin verimliliği ve performansı arttıkça şirketin başarısı da otomatikman artar. Bireysel başarı beraberinde şirket başarısını da getirir.

  • Personel donanımlı hale gelip, kişisel gelişimini sağladıkça özgüveni artar. Bu da şirkette daha fazla sorumluluk ve insiyatif alabileceğini gösterir.

  • Personelin çevreye uyumu kolaylaşır. Etkili iletişim ile çevresine ve çalışma arkadaşlarına kendisini daha net olarak ifade eder. 

  • Daha sosyal ve kendine güvenen kişiler her ortamda başarılı olur. 

  • Şirketlerin verdikleri kişisel gelişim eğitimlerinin uygulanması ile zaman ve maliyetten tasarruf edilmesi sağlanır. 

  • Kariyer ve sosyal çevresinde prestij sahibi olmasını sağlar.​​​​​​​

Kişisel Gelişim Eğitimleri

Günümüzde bireylerin iş hayatında ve sosyal hayatlarında kendilerini geliştirmeleri için eğitim kurumları tarafından “Kişisel Gelişim Eğitimleri“ verilmektedir. Bu eğitimler insanların hayata bakış açılarını değiştirip, kendilerini geliştirmelerini sağlar. Kendilerini sürekli ve farklı alanlarda geliştirmek isteyen kişiler bu eğitimlere katılabilir. Birçok alanda verilen bu eğitimlerden ilgi alanınıza göre olanını tercih edip online olarak eğitim alabilirsiniz.

İş yaşamında da oldukça önemli olan bu eğitimler daha işe başlama aşamasında birçok rakibinizin önüne geçmenizi sağlar. Bu alanda öğrenilen her bilgi sizi çevrenizdeki insanların birkaç adım ötesine taşır. Öğrenmek önemlidir ve kaliteli eğitim herkesin hakkıdır. Bu alanda İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından verilen online eğitimler fark yaratmaktadır.

Verilen eğitimlerin birçoğu ücretsiz veya birkaç kahve bedelidir. Sizde bu eğitimlere katılarak kişisel gelişiminizi destekleyebilir ve eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olduğunuzda alacağınız sertifika ile başarınızı belgelersiniz. Bu eğitimlerden bazıları şunlardır:

İlgili eğitim: Sunum Teknikleri Eğitimi

İlgili eğitim: Hızlı Okuma Kursu

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Kişisel gelişim nedir?, Kişinin sahip olduğu bilgi, beceri, davranış ve yeteneklerini geliştirmesidir, Kişisel gelişim, yaşam boyunca devam eder ve insanın hem kendisi hem de profesyonel hayatı için önemlidir, İş Hayatında Kişisel Gelişim, Kurumsal şirketler, işe alımlarda kişisel gelişim özelliklerine önem verirler ve çalışanların gelişimini desteklerler, Kişisel gelişim, çalışanın verimliliğini, üretkenliğini artırır ve sosyal ile iş yaşamındaki dengenin sağlanmasında yardımcı olur, Kişisel gelişim süreci, Kişisel gelişim, insanoğlunun bütün hayatı boyunca geçirdiği tüm öğrenme aşamalarını kapsar, Sürekli öğrenme süreci, insanın kendi güçlü ve zayıf yönlerini belirlemesinde, hedef belirlemesinde ve motivasyonunun yükselmesinde yardımcı olur, Kişisel gelişimin faydaları, Kişisel gelişim, insanın kendini daha iyi tanımasını, hedef belirlemesini, sürekli öğrenmesini, motivasyonunun yükselmesini, hayata pozitif bakmasını ve çözüm odaklı olmasını sağlar, Kişisel gelişim, insanın hem kendi çevresiyle etkili iletişim kurabilmesini hem de fark yaratabilmesini sağlar, İş hayatında kişisel gelişim eğitimlerinin faydaları, Personel donanımlı hale gelip, kişisel gelişimini sağlayarak verimliliği ve performansı artar, Personelin kişisel gelişimi şirketin başarısını da artırır ve personel ilişkileri sağlıklı hale gelir, Kendini tanıma, Kişisel gelişim, bireyin kendi eksik ve güçlü yönlerini belirlemesini ve bu yönlerin gelişimine yönelik çalışmalar yapmasını sağlar, Kendini tanımak, bireyin hayat hedeflerini belirleme ve bu hedeflere ulaşma sürecinde oldukça önemlidir, Hedef Belirleme, Kişisel gelişim, insanın hayatında neyi istediğini belirlemesini ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli planlamaları yapmasını sağlar, Hedef belirleme, kişinin hayatta istediği şeylere ulaşmasını ve bu doğrultuda yol almasını kolaylaştırır, Öğrenme, Hayatın her alanında sürekli öğrenme, kişisel gelişimin temelini oluşturur, Öğrenme, gerek yaşam gerekse iş hayatında her yeni bilgi ve beceri ile kişinin kendi gelişimini sağlar, Motivasyon, Kişisel gelişime öncelik veren kişilerin motivasyonları yüksektir, Yüksek motivasyon, kişinin hem kendi hayatında hem de profesyonel hayatında başarılı olmasını destekler, Pozitif Bakış Açısı, Kişisel gelişim, öğrendikleriyle hayata pozitif bakmayı ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmeyi öğretir, Pozitif bir bakış açısı, kişinin hem kendi yaşam kalitesini artırır hem de çevresiyle daha iyi ilişkiler kurmasını sağlar
iş hayatında kişisel gelişimin önemi kişisel gelişim nedir iş hayatında kişisel gelişim eğitimlerinin faydaları kişisel gelişim eğitimleri kişisel gelişim
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri gömlekli bir kadın sağ kolunu uzatmış, parmağıyla gökyüzünü işaret ediyor. Sırtından aşağı dökülen uzun siyah saçları var ve gözleri yukarı bakıyor. Yüzünde ciddi bir ifade var ve ağzı hafifçe açık. Üstündeki göklerden süzülen parlak güneş ışığıyla aydınlanıyor. Sol kolu bükülmüş ve eli dinlenme pozunda kalçasına dayanmış. Kıyafeti rahat, duruşu güçlü ve kendinden emin.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Neleri Kapsar?

23 Ekim 2018
Görüntünün ortasında duran ahşap bir tabela, okuyla yan tarafı işaret ediyor. Tabela açık kahverengi renkte ve ok parlak kırmızıya boyanmış. Ön planda, üzerinde kırmızı bir 'E' harfi bulunan beyaz bir yüzey var. Bunun sağında bulanık bir yol görüntüsü, solunda ise bir insan yüzünün yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir tabelanın yakın çekimi, ön planda ise ortasında bir ağaç kütüğü bulunan bir ağaç gövdesinin yakın çekimi yer alıyor. Ağaç gövdesi koyu kahverengi, ağaç kütüğü ise açık kahverengidir. Sağ üst köşede beyaz bir yüzey üzerinde tek bir 'E' harfinin yakın çekimi yer alıyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel mi Gelişmeliyiz?

07 Eylül 2018
Parlak sarı kazaklı bir kadın yumrukları havada duruyor. Yüzü kameraya dönük, doğrudan kameraya bakıyor. Kolları dirseklerinden bükülmüş, yumrukları kararlı bir duruşla sıkılmış. Yüz ifadesi sert ve duruşu kendinden emin. Saçları kısa ve koyu renktir ve siyah pantolon giymektedir. Beton bir zemin üzerinde, loş bir alanda duruyor gibi görünüyor. Sarı kazağı karanlık arka planla keskin bir kontrast oluşturuyor ve varlığı hükmedici ve güçlü. Güçlü ve kararlı görünüyor, önündeki her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Blog

01 Mayıs 2018