AnasayfaBlogInstagram’dan Para Kazanma Yolları
Satış - Pazarlama

Instagram’dan Para Kazanma Yolları

03 Aralık 2019
Bu görüntü yedi renkli nesneden oluşan bir grubu göstermektedir. En göze çarpan nesne, üzerinde bir logo bulunan ve bir kameranın yakın çekimi gibi görünen pembe bir kutudur. Kutunun sağında, yine yakın çekimde olan daha küçük, pembe bir nesne var. Kutunun solunda, yine yakın çekimde bir kamera gibi görünen bir logo var. Daha solda, yakın çekimde daha büyük bir logo daha var. Görüntünün arka planında, daha uzakta ve odak dışı olan dört renkli nesne daha var. Bu görüntü, tek bir görüntüde bulunan nesne ve renk çeşitliliğine harika bir örnektir.
YöntemAçıklamaÖneriler
Hesabınızı İşletme Hesabına ÇevirinMevcut hesabınızı Instagram işletme hesabına dönüştürme, analiz yapma ve hedef kitle belirleme imkanı sağlar.Düzenli analizler yapın ve hedef kitlenizi belirleyin.
Bio DüzenlenmesiBio, sizin iletişim bilgilerinizi ve içeriklerinizin konusunu yansıtan ilk alanıdır.Anahtar kelimeler ve etiketler ekleyin.
Düzenli PaylaşımDüzenli ve kaliteli gönderilerinizi takipçilerinizle paylaşın. Tüm gönderileri tek seferde paylaşmayın.
Kaliteli FotoğraflarYüksek kalite fotoğraflar takipçi sayınızı artırır.Fotoğrafçılık eğitimi alabilirsiniz.
Hashtag KullanımıFotoğraflarınızın yayılması ve ilgi çekmesi için gerekli etiketleri kullanın.Eklediğiniz görsel ile alakalı etiketler kullanın.
Takipçi İlişkileriTakipçilerinizin gönderilerini beğenin ve yorum yapmayı ihmal etmeyin.Düzenli etkileşimlere zaman ayırın.
Satış OrtaklığıÜrünlerin tanıtımını yaparak satış başına ödeme alabilirsiniz.Güzellik, stil, ev eşyası gibi markalarla iş birliği yapabilirsiniz.
Sponsorlu GönderilerSponsorlu içerik oluşturarak markalar için paylaşımlarda bulunabilirsiniz.Yüksek takipçiye sahip olan Instagram kullanıcıları bu yolu seçebilir.
Reklam ve Sponsorluk AnlaşmalarıBüyük firmalardan sponsorluk desteği alarak Instagram üzerinden gelir elde edebilirsiniz.Sayfanızın amacına uygun firmalar ile anlaşma yapın.
Kendi Ürünlerinizi SatınInstagram üzerinden kendi ürünlerinizi tanıtarak satış yapabilirsiniz.Kaliteli ve kullanışlı ürünler tercih edin.

Instagram tarafından en son yapılan resmi açıklamaya göre aktif Instagram kullanıcı sayısı 800 milyonu aştı. Dünya çapında bu kadar geniş kitleye ulaşan Instagram çeşitli amaçlar için de kullanılmaya başlandı. Instagram’dan para kazanma da bu amaçlar içerisinde. Instagram’dan para kazanma için ilk aşamada önemli ölçüde zaman ayırmak ve çaba göstermek gerekir. 

Instagram içerisinden para kazanma teorik bağlamda mümkün değildir. Ancak beğenilerinizin yüksek olması, gerçek takipçili bir hesaba sahip olmanız Instagram'dan para kazanma konusunda size yardımcı olacaktır. Gerçek hesaplar tarafından yapılan beğeniler sayesinde sayfanızın görünürlüğü artabilir ve bu sayede reklam veya sponsorluk anlaşması yaparak gelir elde edebilirsiniz.

Instagram üzerinden para kazanmak için mevcut hesabınızı işletme hesabına dönüştürmeniz size çok daha fayda sağlayacaktır. Bu sayede düzenli analizler yaparak hedef kitle belirleyebilir ve yine sayfanızın görünürlüğünü arttırabilirsiniz Instagram gibi sosyal medya uygulamalarından para kazanmak için etkileşim son derece önemlidir. Beğeni, yorum, takip, mesaj gibi unsurların çok sık ve yüksek oranda olması size gelir sağlamada yardımcı olacaktır.

Instagram’da Para Kazanma İçin Öneriler

Instagram’dan para kazanma göründüğü kadar kolay değil ancak sanıldığı kadar da zor değildir. Fakat öncelikle dikkat edilmesi gereken birkaç unsuru gözden geçirmekte fayda var. Instagram'da para kazanma için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Çoğu marka, iş ortaklığı kurmak için sadık ve güvenilir ilişkiler ister. Bu konuda güvenilirlik kazanmak için hesabınıza profesyonel bir görünüm kazandırıp takipçi sayınızı arttırmak için birkaç dokunuş yapmanız gerekir. Peki, Instagram'dan para kazanma için öneriler neler?

  • Bio'nuzu doğru düzenleyin: İletişim bilgileriniz, içeriklerinizin konusu, neler yaptığınız ile ilgili bilgileri içerir. Doğru takipçiler tarafından kolaylıkla bulunabilir olmak için birkaç anahtar kelime ve etiket ekleyebilirsiniz. Örneğin: Seyahat meraklısı blogger. Reklam ve işbirliği için business@travelblogger.com gibi.

  • Düzenli paylaşım yapın: Gönderi sayınızı arttırmak için çok sayıda gönderi atmak isteyebilirsiniz. Ancak tüm gönderileri tek seferde paylaşmayın. Düzenli aralıklarla kaliteli fotoğraflar yayınlayın.

  • İyi çekilmiş fotoğraflar: Çektiğiniz kaliteli fotoğraflar, takipçi sayınızı artırmada önemli yere sahip. Efekt eklediğiniz fotoğrafların yüksek kalitede olmasına özen gösterin. Etkili ve ilgi çekici fotoğraflar çekebilmek için Fotoğrafçılık Eğitimi alabilirsiniz.

  • Etiketlerden faydalanın: Fotoğrafların, gerekli etiketler olmadan çok fazla yayılması ve ilgi çekmesi mümkün değildir. Bunun için eklediğiniz görsel ile alakalı etiketlerden faydalanın. Örneğin bir ruj paylaşımı yaptıysanız etiketler: ruj, makyaj, güzellik şeklinde olabilir.

  • Takipçileriniz ile etkileşim kurun: Tüm etkileşimin hiçbir şey yapmadan siz gelmesini bekleyemezsiniz. Resimlere yorum yaparak ve resimleri beğenerek, takipçileriniz ile veya sektörünüzle ilgilenen herkesle iletişim kurmak için her gün zaman ayırın. Bu şekilde insanlar profilinizi daha fazla görüntülemeye başlar ve takipçileriniz arasına katılırlar. Instagram'da takipçi arttırma hakkında önemli stratejilerden sonra Instagram'da para kazanma kısmına geçebiliriz.

Instagram’dan Para Kazanma Yöntemleri Neler?

Satış Ortaklığı Yapmak

Satış ortaklığı sağlanan pazarlama anlaşması, temel olarak bir ürünü tanıtıp satış başına ödeme aldığınızda gerçekleşmektedir. instagram ile bağlı kurum üzerinden ürünlerini vurgulayan ve satışların artması için sayfaya takipçi çekecek görüntüler yayınlarsınız (bu, anlaşma sağladığınız marka ya da kuruluş tarafından sağlanmalıdır). 

Markalarla birlikte çalışabileceğiniz alanlar hangileri? Güzellik, makyaj malzemesi markaları, stil, giyim markaları, ev eşyaları ve çeşitli alanlarda markalar ile iş birliği yapabilirsiniz.

Sponsorlu Gönderiler Bulun

Instagram'da para kazanma yollarından bir diğeri, sponsorlu gönderi paylaşımı yapmaktır. Gerçek takipçileri olan Instagram kullanıcıları, markalar için sponsorlu orijinal içerik oluşturarak ekstra para kazanabilir. Instagram'daki sponsorlu içerik, bir ürünü, markayı vurgulayan fotoğraf ya da videodur. Bu gönderilere marka adını belirten hashtag denilen etiketler dahil ilgili etiketler eşlik eder. 

Instagram Üzerinden Sponsorlu İçerik Anlaşması Nasıl Yapılır?

Instagram üzerinden sponsorluk geliri elde etmek oldukça kolaydır. Yaptığınız paylaşımlara ve sayfanızın amacına bağlı olarak büyük firmalardan sponsorluk desteği alabilmeniz mümkün. Özellikle; seyahat, yemek, giyim, makyaj alanlarında iş birlikleri yapabilirsiniz. yüksek takipçiye sahip olmanız dev markaların size reklam veya sponsorluk sağlaması mümkündür. Instagram üzerinden para kazanma yöntemleri arasında reklam ve sponsorluk anlaşmaları en çok gelir sağlanan yöntemler arasında yerini almaktadır.

Kendi Ürünlerinizi Satın

Instagram'dan para kazanma için diğer bir strateji, pazarlamanın ötesinde ve gerçek e-ticaret alanına girer. Kişisel markanızı, diğer kişilerin ürünlerini satmak için kullanmak yerine, kendi markanızı yaratmak ve satışlarını yapmak için de kullanabilirsiniz. Zaten bir işletmeye sahipseniz, Instagram'da satış yapmak, pazarlama stratejinize ek bir avantaj sağlar. Kitlenizi müşterilerinize dönüştürebilir, yeni takipçilerin de ilgisini çekebilirseniz kitlenizi genişletebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı Satın

Bir fotoğrafçıysanız Instagram, çekimlerinizi kişilere veya kurumlara tanıtıp satmak için harika bir yoldur. Fotoğraflarınıza filigran ekleyin ve tüm satış ayrıntılarını kısa bir şekilde listelemek için açıklama kısmında başlıkları kullanın. Her zaman olduğu gibi, doğru hesapların ve kitlenin sizi takip etmesi için aktif bir varlığınızın olduğundan emin olun. İnsanları profilinize doğru çekmek ve etkili fotoğrafçılık ajanslarıyla görüşmek için uygun olan etiketler kullanın.

Instagram'dan Para Kazanma İçin Kaç Takipçi Gereklidir? 

Instagram'dan para kaza kazanma için kaç takipçi gerekir sorusu çok sayıda kişi tarafından merak konusudur. Takipçi sayınız fark etmeden reklam paylaşarak para kazanma şansınız vardır. Ancak yüksek takipçi rakamlarına sahip hesaplardan çeşitli markalar da reklam verdikleri için daha fazla para kazanabilirsiniz. Genellikle takipçiye göre elde edilen gelirler şu şekildedir: 100 bin takipçi için 1.000 TL ve 700 bin takipçi için 7.000 TL. Reklam gelirleri ve takipçi sayısına göre para kazanma işlemleri, sektörden sektöre göre farklılık göstermektedir. Bunun için faaliyet alanının da hedef kitlenin de doğru seçilmesi oldukça önemlidir.

Sosyal Medya Pazarlama Hizmeti Sunun

Instagram'ın güçlü bir satış potansiyeli olduğu artık sır değil. Bundan dolayı gittikçe daha fazla sayıda marka; ürünleri tanıtmak, hedef kitleye ulaşmak ve satışları artırmak için bu platformu tercih ediyor. Business Instagram'a göre platformda 25 milyondan fazla işletme ve 2 milyondan fazla reklam veren bulunuyor. Rekabet günden güne büyüyor. Bu nedenle markalar rakiplerinin önüne geçmek istiyorlarsa profesyonel yardıma ihtiyaç duyarlar. Başka bir deyişle, Dijital Pazarlama hizmetleri büyük talep görüyor.

Hesabınızı İşletme Hesabına Çevirin, Mevcut hesabınızı Instagram işletme hesabına dönüştürme, analiz yapma ve hedef kitle belirleme imkanı sağlar, Düzenli analizler yapın ve hedef kitlenizi belirleyin, Bio Düzenlenmesi, Bio, sizin iletişim bilgilerinizi ve içeriklerinizin konusunu yansıtan ilk alanıdır, Anahtar kelimeler ve etiketler ekleyin, Düzenli Paylaşım, Düzenli ve kaliteli gönderilerinizi takipçilerinizle paylaşın , Tüm gönderileri tek seferde paylaşmayın, Kaliteli Fotoğraflar, Yüksek kalite fotoğraflar takipçi sayınızı artırır, Fotoğrafçılık eğitimi alabilirsiniz, Hashtag Kullanımı, Fotoğraflarınızın yayılması ve ilgi çekmesi için gerekli etiketleri kullanın, Eklediğiniz görsel ile alakalı etiketler kullanın, Takipçi İlişkileri, Takipçilerinizin gönderilerini beğenin ve yorum yapmayı ihmal etmeyin, Düzenli etkileşimlere zaman ayırın, Satış Ortaklığı, Ürünlerin tanıtımını yaparak satış başına ödeme alabilirsiniz, Güzellik, stil, ev eşyası gibi markalarla iş birliği yapabilirsiniz, Sponsorlu Gönderiler, Sponsorlu içerik oluşturarak markalar için paylaşımlarda bulunabilirsiniz, Yüksek takipçiye sahip olan Instagram kullanıcıları bu yolu seçebilir, Reklam ve Sponsorluk Anlaşmaları, Büyük firmalardan sponsorluk desteği alarak Instagram üzerinden gelir elde edebilirsiniz, Sayfanızın amacına uygun firmalar ile anlaşma yapın, Kendi Ürünlerinizi Satın, Instagram üzerinden kendi ürünlerinizi tanıtarak satış yapabilirsiniz, Kaliteli ve kullanışlı ürünler tercih edin
dijital pazarlama Instagramdan para kazanma Instagram reklamcılığı para kazanmak sosyal medya
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Genç bir adam bir elinde telefonla selfie çekiyor, cihazdan büyük bir para yığını düşüyor. Başında bir banknot ve yüzünde kocaman bir gülümseme var. Saçları geriye doğru taranmış ve üzerinde beyaz bir gömlek var. Para havada etrafında uçuşuyor, bazıları çeşitli kâğıt banknotlarla yakın çekim. Arka plan net değil, ancak uzakta birkaç para parçası daha görülebiliyor. Görüntünün renkleri canlı ve parlak, mavi-yeşil bir tona sahip. Telefon siyah, para ise yeşil, mavi ve sarının çeşitli tonlarında.
Sosyal Medya

Yeni Özellikleriyle Instagram

17 Mayıs 2019
İki elin tuttuğu bir cep telefonunun yakın çekim görüntüsü. Eller ön planda, telefon ise arka planda gösterilmiştir. Telefon, kalp ve dolar işareti içeren kırmızı ve turuncu bir arka planla aydınlatılmıştır. Telefonun ortasında bir kamera logosu yer almaktadır. Telefonun sol tarafında megafon tutan bir el yer almaktadır. Sağ tarafta ise bir grup beyaz dolar işareti yer alıyor. Görüntü, telefonu kavrayan eller ile telefonun ve arka planın ayrıntılarına odaklanmıştır.
Sosyal Medya

Etkili Instagram Reklamı Verme Yöntemi

13 Haziran 2020
Genç bir kadın bir çift güneş gözlüğü takmış, boynuna birkaç kolye dolamış. Yüzünde kararlı bir ifadeyle önüne bakıyor. Güneş gözlükleri koyu kırmızı renkte ve yeşil camlı. Güneş gözlüklerinin altında, üzerinde renkli bir kamera logosu bulunan kırmızı bir saç bandı var. Yüzünün sağ tarafında mor zemin üzerine pembe bir daire var. Yüzünün sol tarafında dudaklarının yakın çekimi var. Arka planda bir cep telefonu var ve gözleri beklentiyle geleceğe bakıyor. Kendinden emin ve şık bir görünüm sergilerken, kolyeleri şık bir dokunuş katıyor. Kendinden emin ve dünyayı ele geçirmeye hazır.
Popüler Yazılar

Sosyal Medya ve Instagram Anneleri

18 Ekim 2019