AnasayfaBlogİK Dönüşümü İçin Dijital Yol Haritası
İnsan Kaynakları Yönetimi

İK Dönüşümü İçin Dijital Yol Haritası

15 Kasım 2019
Bir grup kadın bir odada bir masanın etrafında oturmuş, dikkatleri ortada duran dizüstü bilgisayara odaklanmıştır. Diğerleri dikkatle izlerken, kadınlardan birine ait bir el dizüstü bilgisayarın ekranına dokunuyor. Dizüstü bilgisayara en yakın olan kadın bir masada oturmuş, parmaklarıyla klavyede hızla bir şeyler yazıyor. Gruptaki bir başka kadın başını öne eğmiş, uzun saçları yüzünü gizliyor. Arka planda bir elin yakın çekimi, beyaz bir tabak ve bir sandalye görülüyor. Her kadın elindeki görevi tamamlamak için birlikte çalışırken, atmosfer odaklanma ve işbirliğine dayalı.
Dijital İK Dönüşümü KonularıAçıklamaFaydaları
Dijital İK EğitimiŞirket içinde dijital yeteneklere genel bir bakış sağlar ve yenilikçi birimlerin tanımlanmasına yardımcı olur.Dijital dönüşüm sürecinde birimlerin motivasyonu ve işlemlerin dijitalleştirilmesi.
Modern İK UygulamalarıVeri odaklı zamanı yakalayan uygulamalar ve müşteri odaklı bir zihniyet benimsenmesi.Rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir büyüme.
En Güncel Eğitim SistemleriDijital İK pratiklerinde hızlı beceri geliştirme ve yenilikçi öğrenme yöntemleri.İK profesyonellerinin gelişimi ve çok çeşitli beceri kazanımı.
Dijital Değişim YönetimiYenilikçi sürüş stratejileri ve müşteri merkezlilik için liderlik yönetiminin desteklenmesi.Şirketin hedeflerine yönelik olarak daha yüksek performans ve etkili değişim.
Performans Yönetimi ile YeterlilikÇevrimiçi yönetim yeteneklerinin geliştirilmesi ve performans yönetimi.Yüksek performans ve bilgi akışının etkinleştirilmesi.
Anahtarların MerkezileştirilmesiTam entegrasyon ve işlemlerin merkezileştirilmesi.Daha yüksek verimlilik ve dönüşümün ölçülmesi.
Dijital Dönüşümün AnaliziİK stratejisinin genel kurumsal stratejiye nasıl uyduğunun incelenmesi.Stratejik uyum ve iş gücünün etkin yönetimi.
Şirketlerin Verimli SonuçlarıÇalışanlar ve tüketiciler için evrensel bir marka mesajı oluşturulması.Markanın geniş kitlelere yayılması ve iş birliğinin arttırılması.
Dijital İK Sertifika Programlarıİnsan kaynakları alanında kendini geliştirmek isteyenler için dijital İK sertifikaları.Yeni beceriler kazanma ve kariyer fırsatlarına erişim.
Çevik İK SüreçleriBilgi ile hızlanan çevik süreçlerin geliştirilmesi.Daha hızlı, verimli ve rekabetçi bir İK birimi oluşturma.

Dijital insan kaynakları eğitimi tüm İK organizasyonlarına genel bir bakış sunar. Dijital bozulma çağında İK liderleri şirket içindeki yenilikçi birimleri açıkça tanımlayabilir ve bu bilgiyi farklı departmanlar arasında aktarmaya yardımcı olabilir. Erken benimseyenlerin ele alınması ve deneyimlerinin tüm organizasyon boyunca iletilmesi gerekir.

Başarılı dijital işlemler, diğer birimleri motive etmek ve dijital zihniyeti bütün şirkete yaymak için örnek olarak kullanılabilir. Dijital IK Eğitimi ile olağanüstü dijital yetenekler gösteren birimleri tanımlamak ve onların dijital yolculukları boyunca diğer departmanları destekleyebilecek ilgili bilgileri entegre edilmesi sağlanır.

İK Modern Dünyaya Uyum Sağlar

Modern dijital insan kaynakları eğitimi uygulamaları tonlarca veri ile doludur.  Programlarda ilgili bilgilerin görselleştirilmesine ve tanımlanmasına yardımcı olabilecek birkaç çözüm vardır. Ancak, bu aşamadaki zorluk müşteri odaklı bir zihniyeti destekleyen göstergelerin ve verilerin seçiminde insanların rolünü belirlemektir.

Dijital çağda rekabet gücü, iş gücünün yetenek hazırlığına bağlıdır. Sürdürülebilir bir büyüme için hem soluk hem de potansiyel fırsatlar olarak sınıflandırılabilecek birçok yeni teknoloji vardır. Dijital IK Eğitimi ile bireysel departmanlar hızla değişen beceri setleri ve eğilimleri insan kaynaklarının kurum içindeki yeni yetkinliği değerlendirmek ve dahil etmek için yeni çerçevelere uymasını sağlar.

En Güncel Eğitim Sistemleri

Dijital insan kaynakları eğitiminde İK profesyonellerinin hızlı beceri geliştirmeyi teşvik etmek ve araştırma ve geliştirme için uygun bir ortam yaratmak için kullanılabilecek en son öğrenme yenilikleri ile güncel olmaları sağlanır.

Dijital IK Eğitimler ne işimize yarar?

Bu eğitimler sayesinde insan kaynaklarının hızını artıran çevik süreç geliştirmelerine, kaliteyi ve rekabetçiliği güvence altına almak için kullanılabilecek yeniliklerle ilgili belirli fikirleri tanımlamaya yardımcı olan bilgiler aktarılır. Enstitü Dijital IK Eğitimi sonunda İK, yeni beceriler ve yeterlilik alanlarıyla birlikte şirketin koyduğu dijital hedeflerle birlikte daha yüksek performansa bağlı uygun ölçümleri yerine getirebilir.

Dijital Değişim Yönetimi

Dijital İK stratejisinin en önemli amacı liderlik sürüş ve tam kapsamlı müşteri merkezli yaklaşım yönetimini desteklemektir. hem satın alma stratejileri hem de eğitim, yalnızca ilkelere değil, aynı zamanda uygulamaya dayalı sürdürülebilir bir yaklaşım için artı değer yaratmaya odaklanır. değişim yönetimi öncelikle zihniyetteki bir değişimdir, ancak dijital liderlerin gerçek yeniliklerle sonuçlanan süreçler üzerine eğitilir. 

İlgili eğitim: Liderlik Eğitimi Sertifikası

Performans Yönetimi ile Yeterlilik

Başarılı dijital liderler arasında toplanan veriler, çevrim içi yönetim yeteneklerindeki gelişme ile İK fonksiyonları arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. Geliştirme, performans yönetimi ve bilgi aktarımı için uygun bir ortam yaratan şirketler, her dijital yeterlilik listesinin başında yer almaktadır. Bu durumda zorluk, çevrim içi yöneticilerin etkinliğini destekleyen, yetkinlik odaklı programları uygulamaktır.

Anahtar kelime merkezileştirmedir ve online olarak verilen dijital insan kaynakları kursu ile mükemmel bir entegrasyon yaratan firmalar, kariyer gelişimi, yazılım geliştirme, ücretlendirme, performans, yetenek sağlama, profil yönetimi ve benzeri işlemlerle hızlı bir şekilde mükemmellik elde ederler. Tam entegrasyon ve merkezileştirme, verimlilik ve yöneticilerin dönüşümü ölçmelerine izin veren bu işlemlere ve ölçümlere daha net bir genel bakış sağlar

Dijital Dönüşümün Analizi Nedir?

Program, İK stratejisinin genel kurumsal stratejiye nasıl uyduğunu, insan kaynakları yönetimi için gereken becerilerin edinilmesini sağlar. Ayrıca bu program ulusal ve uluslararası düzeyde yönetim kariyerlerini sürdürmek isteyen mezunlar için tasarlanmıştır. Kendini insan kaynakları alanında geliştirmek isteyen herkes de eğitim programlarına katılarak yeterliliklerini sertifika ile taçlandırabilir.

Katılımcılar, bugün iş dünyasının karşı karşıya olduğu İK konularını tespit etmek ve anlamak için bilgi ve yetkinliklerini geliştirecek ve etkili insan yönetimi stratejilerinin rekabetçi avantaj ve değer kaynakları oluşturmasını sağlamak için uygun stratejiler geliştireceklerdir. Bu program aynı zamanda günümüzde İK üzerindeki dijital dönüşümün etki ve zorluklarının analizinde uzmanlaşmıştır.

Şirketler Verimli Sonuçlar Elde Ediyor

Şirketler, sosyal ve teknoloji tabanlı araçları kullanarak çalışanlar, başvuru sahipleri ve tüketiciler için geçerli olan evrensel bir marka mesajı oluşturuyorlar. Şirketler bir markanın sadece tüketiciler için olmadığını, ancak tüm çalışanların markayı yaşaması gerektiğini öğreniyorlar. İşletmeler bu tür iş birliği ile harika sonuçlar elde edebiliyor. Enstitü Dijital İK eğitimi sayesinde teknolojik gelişmeleri yakından izleyen kuruluşlar bu sayede şirketin diğer personellerinin de dijital dünyaya uyumlu olmasını sağlar.

Dijital İK Eğitimi, Şirket içinde dijital yeteneklere genel bir bakış sağlar ve yenilikçi birimlerin tanımlanmasına yardımcı olur, Dijital dönüşüm sürecinde birimlerin motivasyonu ve işlemlerin dijitalleştirilmesi, Modern İK Uygulamaları, Veri odaklı zamanı yakalayan uygulamalar ve müşteri odaklı bir zihniyet benimsenmesi, Rekabet gücünün artırılması ve sürdürülebilir büyüme, En Güncel Eğitim Sistemleri, Dijital İK pratiklerinde hızlı beceri geliştirme ve yenilikçi öğrenme yöntemleri, İK profesyonellerinin gelişimi ve çok çeşitli beceri kazanımı, Dijital Değişim Yönetimi, Yenilikçi sürüş stratejileri ve müşteri merkezlilik için liderlik yönetiminin desteklenmesi, Şirketin hedeflerine yönelik olarak daha yüksek performans ve etkili değişim, Performans Yönetimi ile Yeterlilik, Çevrimiçi yönetim yeteneklerinin geliştirilmesi ve performans yönetimi, Yüksek performans ve bilgi akışının etkinleştirilmesi, Anahtarların Merkezileştirilmesi, Tam entegrasyon ve işlemlerin merkezileştirilmesi, Daha yüksek verimlilik ve dönüşümün ölçülmesi, Dijital Dönüşümün Analizi, İK stratejisinin genel kurumsal stratejiye nasıl uyduğunun incelenmesi, Stratejik uyum ve iş gücünün etkin yönetimi, Şirketlerin Verimli Sonuçları, Çalışanlar ve tüketiciler için evrensel bir marka mesajı oluşturulması, Markanın geniş kitlelere yayılması ve iş birliğinin arttırılması, Dijital İK Sertifika Programları, İnsan kaynakları alanında kendini geliştirmek isteyenler için dijital İK sertifikaları, Yeni beceriler kazanma ve kariyer fırsatlarına erişim, Çevik İK Süreçleri, Bilgi ile hızlanan çevik süreçlerin geliştirilmesi, Daha hızlı, verimli ve rekabetçi bir İK birimi oluşturma
dijital ik dijital insan kaynakları insan kaynaklarının dijital dönüşümü
Görüntüdeki adam bir gözlük ve mavi bir gömlek giyiyor. Kısa, açık renkli saçları ve temiz traşlı bir yüzü var. Gömleğinin rengiyle uyumlu ince çerçeveli gözlükleri var. Yüzünde sakin ve kendinden emin bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor. Kollarını göğsünde kavuşturmuş ve dik bir duruş sergiliyor. Arka plan düz beyaz bir duvardır ve odakta olan tek şey onun kıyafetidir. Mavi gömlek beyaz duvarla parlak bir kontrast oluşturarak adamın varlığını vurguluyor.
Korcan Evin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Amerika Birleşik Devletleri'nin ayrıntılı bir haritası üzerine yerleştirilmiş siyah bir akıllı telefonun yakın çekimi. Telefonun beyaz bir ana ekran düğmesi ve siyah bir çerçevesi var ve harita mavi ve yeşilin çeşitli tonlarıyla parlak bir şekilde renklendirilmiş. Haritada Amerika Birleşik Devletleri'nin ana hatları, büyük şehirler ve simge yapılar için etiketlerle birlikte gösteriliyor. Yakınlaştırılmış görünüm, telefonun görüntünün büyük bir kısmını kaplamasıyla birlikte telefona ve haritaya net bir bakış sağlıyor.
Teknoloji

Dijital Dönüşüm Nedir?

27 Aralık 2019
Bu görüntüde bir gökdelen üzerinde beyaz metinli kırmızı bir işaret, bir şirket logosu, siyah ve sarı bir logo, bir logonun yakın çekimi, siyah ve mavi bir logo ve kırmızı ve beyaz bir logo dahil olmak üzere bir grup logo gösterilmektedir. Logolardan biri, içinden bir ısırık alınmış siyah bir elma logosudur. Gökdelen yakın planda arka planda görülebiliyor. Logolar açık mavi gökyüzüne karşı yerleştirilmiştir ve gökdelen pencerelerle kaplıdır. Logoların hepsi farklı şekil ve boyutlarda ve logoların renkleri parlak ve canlı. Ufuk çizgisi ile logolar arasındaki kontrast görüntüyü ilginç ve görsel olarak çekici kılıyor.
Haber

En Yenilikçi Şirketler

04 Ağustos 2021
Biri erkek biri kadın iki kişi birbirlerine yakın durmakta, birbirlerine bakmakta ve gülümsemektedirler. Adamın üzerinde mavi düğmeli bir gömlek var ve elleri önündeki masanın üzerinde. Kadın saçlarını at kuyruğu yapmış ve beyaz bir gömlek giymiş. Adam sağ elinde bir kalem tutmaktadır. Görüntünün odağı gülümseyen yüzleri ve adamın gömleğinin yakın çekimidir. Mutlu ve rahat bir an yaşıyor gibi görünüyorlar. Görüntünün renkleri parlak ve neşeli. Arka plan bulanık ve ışık doğal.
İnsan Kaynakları Yönetimi

İşveren Markası, İnsan Kaynakları ve Dijitalleşme

10 Ocak 2019