AnasayfaBlogEşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler
Meslekler

Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler

14 Mart 2021
Gözlüklü ve mor gömlekli bir kadın görülüyor. Yüzünde düşünceli bir ifade vardır ve gözleri gözlükleri tarafından kısmen kapatılmıştır. Saçları hafif dalgalı ve geriye doğru toplanmış, boynunu ortaya çıkarıyor. Aşağıya ve sağa doğru bakıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış. Arka planda, beyaz zemin üzerine yeşil harflerle yazılmış bir tabelanın yakın çekimi var. Ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir 'O' harfinin yakın çekimi de var. Kadının giysileri ve yüz ifadesi derin düşüncelere dalmış olduğunu gösteriyor.
MesleklerAvantajlarıÇalışma Sahaları
HukukHer zaman ihtiyaç duyulan bir meslek. Yüksek maaş potansiyeli.Kendi bürosunu açabilir, baroda veya devlet kurumlarında çalışabilir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR)Popüler ve talep gören bir bölüm. Teorik ve pratik eğitim imkanları.Okullar, akıl sağlığı merkezleri, araştırma merkezleri ve özel kurumlar.
PsikolojiStres ve yaşam sorunlarının arttığı günümüzde talebi yüksek bir meslek.Hastaneler, özel klinikler ve danışmanlık merkezleri.
Sınıf ÖğretmenliğiToplum hizmeti sunan, saygı gören bir meslek. Sabır ve eğitim yetenekleri geliştirir.Devlet ve özel okullar.
İşletmeGeniş iş imkanları ve yüksek maaş potansiyeli.Çeşitli sektörlerde finans, pazarlama, denetim, yönetim ve insan kaynakları departmanları.
Çocuk GelişimiÇocuklarla ilgilenmeyi gerektiren, ödüllendirici bir meslek.Okullar, özel kurumlar, sosyal hizmetler, kreşler ve hastaneler.
İç Mimarlık ve Çevre TasarımıYaratıcılığı ve tasarım yeteneğini kullanma imkanı.Dekorasyon firmaları, mimari firmalar, inşaat şirketleri.
Eşit Ağırlık BölümüÇeşitli meslek seçenekleri sunar. Geniş bir yelpazede ilgi alanlarına hitap eder.Üniversiteler, devlet kurumları, özel sektör ve alanlarına göre çeşitli seçenekler.
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi MesleklerMesleklerin geleceğini, maaşlarını, atama kontenjanlarını ve iş olanaklarını inceleyerek belirlenmiştir.Kendi alanlarına göre değişmektedir.
Eşit Ağırlık Bölümünü Kimler Tercih EtmelidirBelli konularda yetenekli kişilerin, ilgi alanlarına uygun meslekleri ile tanışma fırsatı.Kişinin yetenek ve ilgi alanlarına göre değişir.

Lisede çoğumuzda bir kavşağa gelmişiz hissi uyandıran ve bizden beklenen tercih karşısında afalladığımız anlardan biridir; "eşit ağırlık mı sayısal mı sözel mi dil mi" sorusu. Kimilerimiz bu soruya direkt yanıt verirken bazılarımız düşünüp kendi için en doğrusunu bulma arayışına girer. Bu biraz ileride hangi mesleği yapmayı hayal ettiğimizle alakalıdır. Mesela inşaat mühendisliği isteyen birinin seçmesi gereken bölüm sayısal olacaktır. Fakat sayısal bölüme yönelen öğrencilerin üniversite sınavından sonra eşit ağırlığa ait bölümlerden birine yerleştiği de sıkça görülür.

Lisede önümüze çıkan yol ayrımındaki dört yoldan birini ele alacağız bugün: eşit ağırlık. Öyleyse başlayalım.

Eşit Ağırlık Bölümü Nedir?

Diğer ifadeleriyle "TM" veya "Türkçe-Matematik" olan eşit ağırlık bir puan türüdür aslında. İfade ediliş şekillerinden de anlaşılacağı üzere Türkçe ve Matematik ağırlıklı olan bu puan türü üzerinden tercih yapacak öğrencilerin belirtilen derslerin yanında Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Geometri derslerine de önem vermesi gereklidir. Sınava yönelik bakacak olursak da öğrenciler öncelikle TYT sınavına girip belli bir başarı elde ettikten sonra AYT sınavına girerek puan türlerine göre tercihlerini yaparlar.

Eşit ağırlık birçok açıdan avantajlı bir bölümdür. Meslek seçeneklerinin çokluğu sayesinde tercih yapacak öğrenciler birçok alana yönelebilirler. Yelpazesinin genişliği de bu bölümden tercih yapacak kişi sayısını artırıyor. Eşit ağırlık bölümüyle ilgili gerekli bilgileri cebimize koyduysak işin can alıcı noktasına ilerleyebiliriz: meslekler.

Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler Nelerdir?

Eşit ağırlık denince aklımıza net gelen mesleklerden ikisi Hukuk ve Psikoloji olacaktır. Peki biz en iyi meslekler derken neleri göz önünde bulunduruyoruz? Mesleklerin geleceklerini, maaşlarını, atama kontenjanlarını, iş olanaklarını düşünerek sizler için en iyi eşit ağırlık mesleklerini derledik, hadi beraber inceleyelim.

Hukuk

Hukuk bölümü; popülaritesi asla azalmayan ve çokça tercih edilen zirve mesleklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Her zaman ihtiyaç duyulan bu sebeple mezun sayısı artsa da iş imkanı açısından elverişli olan mesleğimiz en çok kazandıran meslekler arasında yerini alıyor. Çalışma sahasına göz atarsak eğer kendi büronuzu açıp mesleğinizi idame ettirebildiğiniz gibi baroda da çalışabilir ya da mesleğinizde daha yükseklere çıkıp savcı, hakim basamaklarını çıkabilirsiniz.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR)

Son senelerin yine popüler isimlerinden olan özellikle kısaltmasını çok duyduğumuz PDR bölümü de en iyi mesleklerimiz arasında yerini alıyor. Bölümü okuyan öğrenciler teorik ve pratik eğitimlerle psikolojik danışmanlık mesleğine adım atıyorlar. Mesleğimizin iş sahalarına göz atarsak okullar başta olmak üzere akıl sağlığı merkezlerini, araştırma merkezlerini ve özel kurumları sıralayabiliriz.

Psikoloji

Hayatın, özellikle iş hayatlarının bu kadar stres yüklü olduğu durumlarda ihtiyaç haline gelen bölümümüz yine en iyi meslekler arasında yerini alıyor. Psikoloji ve PDR mesleklerimiz yakın bir ilişkide olup psikolog olmak isteyen adayların tercih ettiği iki meslek olarak adlarından söz ettiriyorlar. İş imkanlarına baktığımızda hastanede çalışma fırsatı olan meslek sahipleri kendi kliniklerini de açabilme iznine sahiptirler. Psikoloji her daim isminden söz ettiren ve havalı olarak nitelendirilen gözde meslekler arasındadır.

Sınıf Öğretmenliği

Kutsal mesleklerimizden olan öğretmenliği en iyi meslek listemize koymazsak olmazdı diye düşündük. Öğretmeyi seven, çocuklarla iyi anlaşıp sabırlı davranabilen ve çağa ayak uydurabilen üniversite adaylarının seçeceği idealist mesleklerden biridir sınıf öğretmenliği. Devlet veya özel kurumların okullarında çalışma imkanlarına sahip olan mesleğimizde kamuda çalışmak için atama konusunda bir sınav gerekliliği ve başarı gösterme durumu vardır. 

İşletme

Çalışma sahasının genişliğiyle göze çarpan mesleğimiz talep konusunda da oldukça rağbet görüyor. İş sahasını sınırlamak zor olsa da her türlü kurumun finans, pazarlama, denetim, yönetim, muhasebe, insan kaynakları gibi bölümlerinde çalışabilmektedirler. 

Çocuk Gelişimi

Çocuklarla arası iyi olan, meslek hayatında onlarla iç içe olmayı tercih edenler için ideal bir meslek bölümüdür. Aynı zamanda çok tercih edilen meslekler listesinin de başrollerinden biridir. Çocuk gelişim uzmanları, okullarda, özel kurumlarda, sosyal hizmetlerde, hastanelerde çalışabildikleri gibi kendileri ait bir kreş de işletebilirler. Devlet kurumlarında çalışmak için ise yine KPSS belirleyici bir rol üstlenir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Tasarım konusunda yetenekli, yaratıcı kişiliklere sahip adayların tercih listelerinde üst sırada yer alan mesleklerimizden biridir. Dekorasyon, mimari ve yapının olduğu her alanda iş imkanlarına sahip olan mesleğimiz inşaat firmalarında da pozisyonlara sahip olabilirler.

Eşit Ağırlık Bölümünü Kimler Tercih Etmelidir?

Eşit ağırlık bölümünün temelini Türkçe ve Matematik oluşturduğu için bu dersleri sevip çalışacak öğrencilerin tercih etmesi en uygunudur. Kat sayısal olarak baktığımızda sınava hazırlanan öğrencilerin sosyal bilimlere de yoğunlaşması gerekir ki iyi puanlar alabilsin ve sıralamada farkını ortaya koyarak diğer adayları eleyebilsin. En az etkileyen dersler fen bilimlerine ait olduğundan Biyoloji, Fizik, Kimya gibi derslere ilgisi olmayan, üzerinde çalışmak istemeyen öğrenciler için yine eşit ağırlık bölümü ideal olacaktır.

Sözel bölümüne göre daha çok mesleği içinde barındıran eşit ağırlık bölümünü tercih ederken derslere olan ilginin yanında hangi mesleğin istendiği, kişisel yetenek ve eğilimler de dikkate alınmalıdır. Sonuçta puan türü denince küçük gibi gözüken bu tercih hayat boyu yapacağımız mesleklerimizi doğrudan ilgilendiriyor. Üzerinde iyi düşünülmeli, gerekirse eğitmenlere danışılmalı ve iyice araştırılıp bilgi sahibi olunmalıdır.

Şunu da belirtelim ki alan seçimi geri dönüşsüz bir yol değildir. Bir sonraki yıllarda da alanımızı değiştirebilir veya kendi alanımız dışında tercihler yapabiliriz. Fakat can alıcı nokta şu ki belli bir alan üzerinden girilen dersler var ve alanımız dışındaki sınavlara girmek konular açısından bizi zorlayabilir. Hatta bunun ilerisine de baktığımızda örneğin eşit ağırlık bölümündeyken sayısaldan tercih yapıp mühendislik alanına yöneldiğimizi düşünelim.

Mühendislik denince akla gelen ilk şeylerden biri: Fizik. Siz lisede eşit ağırlık bölümündeyseniz bu dersin temelinde sıkıntılar yaşayacak ve sayısal alandan gelip yerleşen öğrencilerden daha fazla efor sarf etmek zorunda kalacaksınız. Yine de kendinizden ve çalışma arzunuzdan eminseniz son dakika da böyle değişiklikler yapılabilir.

Hangi Eşit Ağırlık Mesleklerini Seçebilirim?

Henüz ne yapacağınıza karar vermediyseniz üniversitelerin eşit ağırlık mesleklerinden mezun olduktan sonra her zaman fırsatların varolduğunu unutmayın. Sosyoloji, felsefe, psikoloji veya hangi alanda okursanız okuyun illa ki bu alanda bir meslek olması gerekmiyor. Yani sosyoloji okuduğunuz için sosyolog olmak zorunda değilsiniz. Farklı kariyer yollarını da seçebilirsiniz. Bu kısımda size eşit ağırlık meslekleri ile ilgili size ayrıntılı bir bilgi veriyor olacağız. 

Farklı çalışma alanlarında elde edilen bulgulara göre dünya sorunlarına çözüm bulabilmek üzere iş araştırmaları, kamu politikalarını şekillendirmek ve orijinal araştırma mesleklerini seçmek daha iyi bir kariyer yolu olarak ifade ediliyor. Referans olması amacıyla da size bazı mesleklerden bahseceğiz;

Sosyal Bilim Araştırmacısı:

Sosyal bilim araştırmacısı bir işletmenin veya kurumun mevcut ya da potansiyel müşterilinin yeni bir ürün veya hizmete ilişkin tutumlarını değerlendirmek üzere anketler veya görüşmeler düzenler. Birincil verileri toplayarak sosyal bilim kuruluşları, üniversiteler, pazar araştırma firmaları ve pazarlamacılar tarafından istihdam edilen bir alandır. Aynı zamanda anket sonuçlarını düzenler, özet raporlar hazırlar ve bunları pazarlama stratejileri geliştirmek maksadıyla ilgili birimlere sunarlar.

Sosyal bilim araştırmacılarının yaptığı işlerden bir diğeri de hem nitel hem de nicel araştırma yöntemlerini kullanarak insan davranışları konusunda teoriler üretmeleridir. Eğer siz de çıkarımlar yapmaktan hoşlanıyorsanız, araştırma yapmayı seviyorsanız kesinlikle bu mesleği seçebilirsiniz. Pazarlama bölümünde stratejik kararları etkileyen bir disiplindir. İnsan davranışlarını analiz etmeleri sebebiyle de genellikle sosyoloji, psikoloji ve felsefe bilimleriyle de ilgilenirler. Görüşler, tutumlar ve davranışlar üzerine araştırma yapan bir meslek grubudur. Devlet kurumlarında da bu meslek alanında çalışabilirsiniz. Nüfus sayım, idari kayıtlar gibi alanlarda görev alabilirsiniz.

Sosyolog:

Sosyologlar sosyal değerler, inançlar ve aile birimi ile ilgili olmakla birlikte insan davranışıyla yakından ilişkilidir. Nüfus eğilimleri, bireysel haklar, yoksulluk, suç veya insan hayatını yakından ilgilendiren her konuda toplumsal konuyu ele alırlar. Deneyler, anketler yoluyla araştırmalar yaparlar. Bulguları raporlar ve hükümet politikaları gibi önemli konularda belirleyici kararların alınmasında görev alırlar. 

Antropolog:

İnsan davranışını ve toplumu inceleyen diğer bir meslek ise antropologdur. İnsanların kökenlerini, gelişimini ve davranışlarını bütüncül bir bakış açısıyla ele alırlar. Çeşitli kültürlerde araştırmalar yaparlar. Bu bilgileri insanlarırn birbirleriyle ve çevreleriyle nasıl etkileşime gireceklerine dair bir içgörü oluşturmak için kullanırlar. Bugün toplumların karşılaştıkları sorunlarla ilgili çözüm bulabilmek amacıyla da kullanılır. İstihdam olanakları yıl geçtikçe artan düzeyde. Eğitim organizsayonlarında kültürel yönetim ve kültürel antropoloji gibi müze birimlerinde çalışabilirler.

Ekonomist:

Ulusal ve ekonomik istatistikleri araştıran, analiz eden ve yorumlayan kişiye ekonomist denir. Çeşitli ürünler, hizmetler veya işler için riskleri, fiyatları, arz ve talep eğilimlerini tahmin etmek için verileri kullanırlar. İşverenlerce bu bölümde lisans derecesine sahip olmak önemli bir etken olarak görülmektedir. Ekonomistler mali analizler yaparak işletmeler ve toplumlar açısından önemli veri ve bulguları elde etmek ve buna göre kararları şekillendirerek yönetime katkı sağlarlar.

Yazarlık:

dergiler veya yayınevleri ve hatta internet üzerinden de blog yazarlığı yapabilirsiniz. para kazanmak için eğlenceli mesleklerden biri yazarlıktır. ek olarak bu alandan editörlüğe de geçiş yapabilirsiniz. i̇ngilizce veya farklı bir yabancı dil becerisi geliştirerek iş olanaklarınızı artırabilirsiniz. 

Halkla İlişkiler Görevlisi:

İnsanları, markaları, olayları değerlendirerek tanıtım alanlarında faaliyet gösterirler. Halkın nabzını tutan bir alandır. Çeşitli disiplinlerden yararlanarak toplumsal dengeyi sağlamak üzere çalışmalar yürütürler.

Reklamcı:

Reklam metin yazarlığı ve reklam tasarımı gibi alanlarda faaliyet gösterebilirsiniz. Reklamcılık oldukça önemli bir alan. İnsanları yakından ilgilendiren ve onlara bir şeyleri pazarlamak üzere geliştirilen stratejilerin tamamı reklamcılık faaliyetlerini kapsamaktadır.

Ürün Pazarlama Müdürü:

satışı ilgilendiren önemli noktalarda görev alırlar. bir ürünü pazarlamak üzere pazarlama iletişiminin tüm kanallarından faydalanırlar ve uzmanlık edinirler.

İletişim Uzmanı:

Özel, devlet veya sivil toplum kuruluşları gibi farklı alanlarda görev alabilirsiniz. Toplum ve kuruluş arasındaki köprüdür.

Çevirmenlik:

Farklı bir dilde kendinizi geliştirirseniz ve o dile ait toplumun kültürel özelliklerine sahip olursanız çok fazla iş olanağına sahip olabilirsiniz. Son zamanlarda popülerliğini devam ettiren önemli eşit ağırlık mesleklerinden birisi de çevirmenliktir.

Politika Danışmanı:

Bir politikacıya veya büyük bir şirketin departmanında danışmanlık görevi yapabilirsiniz. Danışmanlık firmalarında çalışabilir veya danışmanlıkla ilgili açık pozisyonlara başvuruda bulunabilirsiniz.

Sergi ve Etkinlik Planlayıcısı:

Olimpiyatlar ve mega etkinlikler düzenlemek istiyorsanız veya bir şirkete bu konuda organizasyonel danışmanlık yapacaksanız harika bir meslek. Burada bir iş bulmak istiyorsanız kesinlikle üniversitenizde aktif ve faal olarak rol almış olmanız size çok fazla şey katacaktır. Konferans planlama, sergi tasarımı gibi faaliyetler için zaman, yer ve maliyet analizleri yaparak en uygun olan organizasyonu gerçekleştirebilirsiniz.

Kütüphanecilik:

Bilgi kaynaklarını toplama, seçme, yaratma, sınıflandırma gibi görevleri yerine getirirsiniz. Genelde arşiv alanlarında da iş bulabilirsiniz.

Bilgi Uzmanı:

Yine araştırma ve arşivle ilgili yakından ilgilenen bir meslek dalı bilgi uzmanlığıdır. Devlet kurumlarında da görev alabilirsiniz. Sadece fiziksel kaynaklarla ilgili değil elektronik dokümanlarla da yakınen ilgilidir. 

Proje Yöneticisi:

Proje yöneticileri birçok alanda çalışma imkanına sahiptir. Belirli hedeflere zamanında ve bütçe dahilinde ulaşmak için kaynakları planlama ve organize etmeyi içeren tüm faaliyetleri yerine getiren kişidir. Mükemmel iletişim becerilerin sahip olmaları gerekir. Çünkü farklı insanlarla ilgili bağlantı kurmanız gerekecek ve onları koordine etmelisiniz. Projeyi yaşam döngüsü boyunca takip eder ve tüm süreci yönetir. 

Arşivci:

Tarihi belgeleri, fotoğrafları, videoları ve yazışma mektuplarını, geçmişten geleceğe kayıtları tutmaktan sorumlu olan kişilerdir. Kayıtların türleri bulunulan sektöre göre değişiklik gösterir. İlgi alanınızda olan bir sektörde bu iş daha eğlenceli olacaktır. 

Hukuk, Her zaman ihtiyaç duyulan bir meslek Yüksek maaş potansiyeli, Kendi bürosunu açabilir, baroda veya devlet kurumlarında çalışabilir, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR), Popüler ve talep gören bir bölüm Teorik ve pratik eğitim imkanları, Okullar, akıl sağlığı merkezleri, araştırma merkezleri ve özel kurumlar, Psikoloji, Stres ve yaşam sorunlarının arttığı günümüzde talebi yüksek bir meslek, Hastaneler, özel klinikler ve danışmanlık merkezleri, Sınıf Öğretmenliği, Toplum hizmeti sunan, saygı gören bir meslek Sabır ve eğitim yetenekleri geliştirir, Devlet ve özel okullar, İşletme, Geniş iş imkanları ve yüksek maaş potansiyeli, Çeşitli sektörlerde finans, pazarlama, denetim, yönetim ve insan kaynakları departmanları, Çocuk Gelişimi, Çocuklarla ilgilenmeyi gerektiren, ödüllendirici bir meslek, Okullar, özel kurumlar, sosyal hizmetler, kreşler ve hastaneler, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Yaratıcılığı ve tasarım yeteneğini kullanma imkanı, Dekorasyon firmaları, mimari firmalar, inşaat şirketleri, Eşit Ağırlık Bölümü, Çeşitli meslek seçenekleri sunar Geniş bir yelpazede ilgi alanlarına hitap eder, Üniversiteler, devlet kurumları, özel sektör ve alanlarına göre çeşitli seçenekler, Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler, Mesleklerin geleceğini, maaşlarını, atama kontenjanlarını ve iş olanaklarını inceleyerek belirlenmiştir, Kendi alanlarına göre değişmektedir, Eşit Ağırlık Bölümünü Kimler Tercih Etmelidir, Belli konularda yetenekli kişilerin, ilgi alanlarına uygun meslekleri ile tanışma fırsatı, Kişinin yetenek ve ilgi alanlarına göre değişir
Eşit Ağırlık Bölümünde En İyi Meslekler
Bu fotoğraf bir tarlada oturan bir kadını gösteriyor. Beyaz uzun kollu bir gömlek, mavi kot pantolon ve kahverengi botlar giyiyor. Saçları düşük bir at kuyruğu şeklinde geriye toplanmış ve gözlük takıyor. İki eli kucağında ve uzaklara bakıyor. Tarla yemyeşil, uzun otlar ve arka planda birkaç ağaç var. Gökyüzü güzel bir mavidir ve birkaç beyaz bulut etrafa dağılmıştır. Kadın huzurlu ve çevresinden memnun görünüyor. Görüntü boyunca yayılan sakin bir özgüveni var.
Beyda Çalışkan
Blog Yazarı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisidir. Okumak, yazmak, araştırmak dışında müzikle ilgilenmeyi seviyor. Fakülte sosyal kulüplerinden birinin de kurucuları arasında. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, gömlek giyen bıyıklı bir adamın yakın çekimidir. Hafifçe gülümsüyor ve çenesi görünüyor. Yüzü siyah bir arka planla çerçevelenmiş ve gözleri, burnu ve ağzı net bir şekilde görülebiliyor. Bıyığı kıvrımlı ve uzun, üst dudağının üzerinden ağzının bir tarafına doğru uzanıyor. Giydiği gömlek çoğunlukla beyazdır ve yakası boynunun etrafında görünmektedir. Elleri görünmüyor, ancak resmin sağ üst köşesinde bir kişinin elinin bulanık bir resmi görülebiliyor. Bıyıklı adamın bu portresi, bir insanın yüzünü ve ifadesini gösteren harika bir örnektir.
4.8
(73)

Eğiticinin Eğitimi

7 Konu4 Saat
Adam şık, koyu gri bir takım elbise giymektedir. Düzgünce kesilmiş bir bıyığı var ve saçları yana doğru düzgünce taranmış. Gözleri sanki uzaklara bakıyormuş gibi ileriye odaklanmıştır. Yüzünde kendinden emin ve ciddi bir ifade vardır. Elleri kalçalarında gururlu bir duruşla dimdik ayakta duruyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor. Duruşu bir güç ve kontrol hissi yayıyor.Umur Çalıkoğlu
1616889
Sarı ve beyaz bir arka plan üzerinde sıcak ve davetkâr bir ifadeye sahip bir kadın görülüyor. Omuz hizasında kahverengi saçları var ve yüz hatları açıkça görülebiliyor. Bakışları hafifçe yukarı doğru yönelmiş ve dudakları hafifçe ayrılmış. Açık renkli bir üst giymiş ve elleri yanlarında. Sarı parlak ve neşeli bir renk tonu, beyaz ise onunla güzel bir kontrast oluşturuyor. Renkler birlikte hoş bir atmosfer yaratıyor. Kadın rahatlamış ve mutlu görünüyor. Bu görüntü, basit bir arka planın bir kişiyi nasıl öne çıkarabileceğinin harika bir örneği.
Bu, bronz tenli ve omuz hizasında dalgalı kahverengi saçlı genç yetişkin bir kadının yakın plan çekimi. Hafif bir gülümsemeyle sol tarafa bakıyor, gözleri hafifçe kapalı. Kaşları hafifçe çatılmış ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Çenesi ve çene hattı güçlü ve yanaklarına dağılmış birkaç çili var. Beyaz yakalı açık pembe bir gömlek giyiyor.Şerife Demir
735464
Bu online SPSS kursu, güçlü istatistiksel yazılım paketine derinlemesine bir bakış sunmaktadır. Eğitim, verilerin manipüle edilmesi, değişkenlerin oluşturulması ve temel hesaplamaların yapılması gibi temel kavramları tanıtarak başlamaktadır. Daha sonra veri analizi ve hipotez testi gibi daha gelişmiş konulara dalmaktadır. Öğrenciler sonuçları nasıl yorumlayacaklarını ve verileri anlamlı bir şekilde nasıl sunacaklarını öğreneceklerdir. Kurs ayrıca çok sayıda gerçek dünya örneği içerir, böylece öğrenciler becerilerini pratik senaryolara uygulayabilirler. Eğitimin sonunda öğrenciler SPSS hakkında kapsamlı bir anlayışa ve karmaşık problemleri çözmek için SPSS'i nasıl kullanacaklarına dair bilgi sahibi olacaklardır. Bu kurs, yazılımı ve yeteneklerini daha iyi anlamak isteyen herkes için idealdir.
5
(26)

SPSS Eğitimi

13 Konu9 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1257464