AnasayfaBlogCOVID – 19 Döneminde En Çok İzlenen Diziler 
Kişisel Gelişim

COVID – 19 Döneminde En Çok İzlenen Diziler 

16 Haziran 2020
Bu görselde, ortada birkaç karikatürize maymunla çevrili canlı kırmızı bir logo görülüyor. Tüm maymunlar logoya bakıyor ve ellerini kalçalarına koymuşlar. Logo, ortasında bir üçgen ve etrafında kavisli çizgiler bulunan dairesel bir şekilden oluşuyor. Maymunlar mavi tulum giyiyor ve sarı tenleri, mavi gözleri ve pembe ağızları var. Maymunlar ayrıca sarı, mavi ve yeşil olmak üzere farklı renklerde şapkalar giymektedir. Arka planda siyah beyaz çizgili yüzü olan bir saat var.
Dizi AdıYayın YılıIMDB Puanı
The Walking Dead2010 - Devam Ediyor8.2
ReGenesis2004 - 20087.9
12 Monkeys2015 - 20187.7
The Strain2014 - 20177.3
Containment20167.2
The Virus20137.1
The Last Ship2014 - 20187.5
Jeremiah2002 - 20047.0
Helix2014 - 20156.7
Containment20167.2

Koronavirüs salgının ortaya çıkması en çok sinema ve dizi sektörüne yaradı. Aslında hem sinema salonları kapalı oldu. Hem de birçok dizi ertelendi. Ancak eskiye yönelik ve online devam eden diziler izlenmeye devam etti. Bu süreçte en çok izlenen diziler listesine baktığımızda salgın temalı yapımların öne çıktığını gördük. 

İnsanlar koronavirüs (COVID – 19) salgınından ciddi manada etkilendi. Bu etkilenme bireylerin iç dünyasına da yansıdı. Bu yüzden insanların büyük çoğunluğu salgın dizileri veya salgın filmleri izlemeyi tercih etti. Peki bu süreçte izleyebileceğiniz en iyi salgın dizileri hangisi? 

Pandemi Sürecinde En Çok İzlenen Diziler Listesi 

Listede birbirinden farklı 11 dizi bulunuyor. Hepsinin ana konusu salgın. Ancak dizilerin işleyiş şekli ve içerikleri tamamen birbirinden ayrı. En çok izlenen diziler sıralamasını bu zor günler için hazırladık. 

The Walking Dead  

Dizi tarihinin en iyi yapımlarından biri hiç şüphesiz The Walking Dead. 2010 yılında çıkan dizi günümüzde halen en çok izlenen yabancı diziler arasında. Güçlü oyuncu kadrosu ve müthiş efektleriyle oldukça sürükleyici bir hikayeye sahip. Her bölümde ayrı olayların yaşandığı dizi de zombilerin istilası konu alınmıştır. Dizinin Türkçe anlamı ise "Yürüyen Ölüler" demektir. Dizi, IMDB tarafından 8.2 puan almıştır. 

ReGenesis 

İkinci sırada dizi tarihinin yine unutulmazları arasına girmeyi başaran bir yapıt var. Dizinin yönetmen koltuğunda ise çoğu insanın tanıdığı Chistina Jennings bulunuyor. Virüs temalı dizide NORBAC adlı laboratuvarda geçen olaylar ele alınıyor. ReGenesis dizisi 2004 ile 2008 yılları arasında izleyicilerle buluşmuştur. Günümüzde de halen izlenmektedir. Oyuncu kadrosunda ise Peter Outerbridge, Conrad Pla ve Mayko Nguyen gibi isimler yer almaktadır. ReGenesis dizisinin IMDB puanı 7.9 

12 Monkeys 

12 Monkeys dediğimizde aklınıza muhtemelen film gelecektir. İngilizce kökenli bir filmdir. Daha sonrasında filmden uyarlanan bir dizi haline fönüşmüştür. Filmin diziye uyarlandığı bir yapıttır. Dizi 2015 – 2018 senesinde yayınlanmıştır. Dizi, 2035 yılında yayılan bir salgını anlatmaktadır. Bilim insanları ise, salgını yenmenin tek yolunu zamanda yolculuk olduğunu düşünür. Bir an başından ayrılamayacağınız dizi oldukça sürükleyici. 12 Monkeys, IMDB’den 7.7 puan almayı başarabilmiştir. 

The Strain 

The Strain dizisinin konusu vampirlerle ilgili. Dizinin ana konusunda insanların vampire dönüşme hikayesi yer alıyor. Dizi salgın bir hastalık haline gelen olaylarla birlikte başlıyor. Daha sonrasında hastalığı yenebilmek ve atlatabilmek için bir grup mücadele veriyor. Dizinin yönetmenliğini  Guilermo Del Toro ve Chuck Hogan yapıyor. Ünlü yönetmenlerin oyuncu kadrosu da epey güçlü. Corey Stoll, David Bradley ve Kevin Durand gibi isimler yer alıyor. The Strain, salgın dizileri arasında en çok izlenen dizi olmayı başarıyor. Korku, gerilim ve dram türünde olan dizi de heyecan hiç bitmiyor. Dizi 2014 ve 2017 yılları arasında olmak üzere toplam 4 sezondan oluşuyor. Dizinin IMBD puanı 7.3 

Containment 

Containment olarak yayımlanan dizinin Türkçe karşılığı ise ‘’Kapsama’’ anlımı taşımaktadır. Dizinin günümüzde yaşanılan coronavirüs ile bir benzerliği bulunuyor. Salgın öncelikle sadece bir kişide görünüyor. Daha sonrasında ise onlarca insana bulaşıyor. En sonun ise tüm şehre virüs yayılıyor. Julia Plec’in yönettiği dizinin oyuncu kadrosunda David Gyasi, Chistina Moses ve Chris Wood gibi isimler bulunuyor. Containment, en iyi salgın dizileri arasında gösteriliyor. 2016 yapımı olan dizi IMDB’den 7.2 puanı lamayı başarıyor. 

The Virus 

2013 yılında çıkan dizi sadece 1 sezon yayınlanıyor. Güney Kore yapımı olan dizi virüs salgını konusunu işliyor. Sadece 1 sezon yayınlanmasına rağmen büyük bir izleyici kitlesine kavuşuyor. Lee Myung’un hayat hikayesini anlatan dizi gerçekçiliğini korumayı başarıyor. Oyuncu kadrosunda Ki – Joon Uhm, So – Jung Lee, Ki – Woo Lee gibi yıldızlar yer alıyor. The Virus dizisinin IMDB puanı ise 7.1 

The Last Ship 

En çok izlenen diziler listesinde yer alan bir başka yapım ile beraberiz. Birçok kişi tarafından olumlu not verilen dizi yakın tarihte çekilmiştir. 2014 ile 2018 yılları arasında çekilen dizi, salgın temalı bir içeriğe sahiptir. Aksiyon ve dramın hiç bitmediği dizi sürükleyici bir yapıya sahip. The Last Ship oyuncu kadrosunda oldukça iyidir. Eric Dane, Adam Baldwin ve Bridget Regan gibi isimler yer almaktadır. IMDB puanı 7.5 

Jeremiah 

Sekizinci sırada oldukça eski bir dizi listemizde yer alıyor. 2002 ile 2004 yılları arasında izleyici ile buluşan dizi döneminin en iyileri arasında gösterilmektedir. Hatta günümüzde de halen izlenilmekte. Halen popüler olan dizi en çok izlenen diziler arasında. Dizi herkesi etkisi altına alan bir virüs salgınını konu ediniyor. Salgına karşı hayatta kalmaya çalışan bir grup gencin ilginç hikayesi dizi de yer alıyor. Aksiyon ve gerilimin bir an düşmediği diziyi izleme listesine alabilirsiniz. Jeremiah, IMDB’den 7.0 puan almıştır. 

Helix 

2 sezonluk bir mini dizi tadında olan Helix, 2014 – 2015 yıllarında izleyici ile buluşmuştur. Dizinin konusu ise bir araştırma tesisinde çıkan salgın ele alınmaktadır. Bu çıkan salgını belli bir grup bilim insanı önlemeye çalışır. Dizinin yönetmen koltuğunda başarılı biri isim bulunmaktadır. Ronald D. Moore’a ait dizi de Billy Campbell, Kyra Zagorsky ve Mark Ghanime gibi oyunlar bulunmaktadır. Gerilim ve bilim kurgu türünde olan dizi izleyenleri ekran başına kitliyor. Heliz dizisi IMDB’den 6.8 puan almıştır. 

Z Nation 

Listenin ikinci zombi dizisiyle karşı karşıyayız. 2014 yılında ilk sezonuyla ortaya çıkan Z Nation, tam 5 sezon yayınlandı. Oldukça başarılı olan dizinin her bölümü ayrı aksiyon sahnelerini içinde barındırıyor. Sürükleyici bir dizi olması sebebiyle izleyicileri kolay kolay sıkmıyor. Farklı insanları bir arada toplayan bir grubun yer aldığı dizi, zombilere karşı ilaç bulmaya çalışan grubun hikayesi anlatıyor. Karl Schaefer ve Craig Engler tarafından yönetilen dizinin oyuncu kadrosu da oldukça iyi. Russel Hodgkinson, Nat Zang, Keith Allan, Kellita Smith, Dj Qualls ve Anastasia Baranova gibi isimler yer alıyoe. Z Nation IMDB’den ise 6.7 almayı başarıyor. 

The Rain 

İşte geldik listemizin sonuna. En çok izlenen diziler listesinin sonuna The Rain adlı yapımı aldık. 2018 yılında izleyici ile buluşan dizinin yapımını Netflix üstlenmiştir. Ölümcül bir yağmur yağmasının ardından sığınağa giden iki kardeşin hikayesi anlatılmaktadır. İskandinav nüfusunun büyük çoğunluğu bu yağmurda yok olmuştur. Geriye kalan kişiler arasında ise yaşam savaşı verilmektedir. Bilim kurgu tadında başarılı bir dizi olarak tavsiye edilebilir. Dizinin IMDB puanı 6.3 

Son olarak Nexflix coronavirüs ile ilgili bazı belgesel dizi yayınlamaya başladı. Henüz daha yeni oldukları için listeye dahil etmedik. Ayrıca yayınlanan yapımlar belgesel içerikli. Yine de isimlerini söylemek gerekirse, "Coronavırus Explained" ve "Pandemic: How to Prevent an Outbreak" 

The Walking Dead, 2010 - Devam Ediyor, 82, ReGenesis, 2004 - 2008, 79, 12 Monkeys, 2015 - 2018, 77, The Strain, 2014 - 2017, 73, Containment, 2016, 72, The Virus, 2013, 71, The Last Ship, 2014 - 2018, 75, Jeremiah, 2002 - 2004, 70, Helix, 2014 - 2015, 67, Containment, 2016, 72
en çok izlenen diziler en çok izlenen yabancı diziler en çok izlenen dizi salgın dizileri en iyi salgın dizileri
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.