AnasayfaBlogCehaletin Kökü Kazınıyor
Teknoloji

Cehaletin Kökü Kazınıyor

01 Kasım 2018
Bir robot, önündeki kara tahtaya matematik denklemleri çizerken görülüyor. Robotun kafasına dairesel bir nesne takılıdır ve elinde beyaz bir nesneyle yazmaktadır. Tahtanın arka planı mavi ve üzerine beyaz bir artı işareti ve X çizilmiş. Buna ek olarak, tahtanın sol üst köşesine yakın bir yerde bir küp çizimi vardır. Robot dikkatle görevine odaklanmış ve yakın çekimle görüntülenmiş. Yapay zekanın gücünü ve modern dünyadaki potansiyelini gösteren büyüleyici bir görüntü.
Konu BaşlığıAçıklamaSonuç/Gelecek Tahmini
Düşünce Okuma TeknolojisiNikola Tesla'nın öngördüğü gibi, düşüncelerin ekran üzerinde görüntülenmesi mümkün olacak.Bu, sosyal ilişkilerde devrim anlamına gelecektir.
Teknolojik Devrim ve EğitimTeknoloji, öğrenme ve merak etme güdüsünün insana ait en önemli özelliklerden biri olduğunu güçlendiriyor.Teknolojinin eğitimdeki amacı, geleceğin belirsizliğini dikkate alarak çok yönlü düşünen bireyler yetiştirmektir.
Kişisel Gelişim ve Online EğitimTeknoloji artık öğrenmeyi daha ulaşılabilir hale getiriyor ve dünyayı daha globalleştiriyor.Bu, daha gelişmiş, çok dilli ve sağduyulu bireylerin ortaya çıkmasını sağladı.
Teknolojik EvrimTeknoloji, farklı dil, kültür ve geleneklere rağmen ortak bir bilinç oluşturmuştur.Teknoloji devrimi, bilgiye ulaşımı tek ve gerçek kaynaklara bağlı hale getirerek doğruluk kontrolünü kolaylaştırmıştır.
Yaşamın Kolaylaşması ve Teknolojik gelişimİnsanoğlu teknolojik ilerlemeler sayesinde zamanını daha efektif kullanıyor ve yaşamı kolaylaştırıyor.Teknolojik gelişmelerin hızı, insan aklının ve fiziksel gücünün yetişemeyeceği seviyelere ulaşmıştır.
Konfor ve Bilim İlişkisiBilim ve fikir adamlarının rahat ve konforlu bir ortamda çalışabilmesi gereklidir.Ranta ve paraya bağlı olmayan toplumlar daha sağlıklı bilim ve fikir üretebilir.
Teknoloji ve Sınırsız EnerjiTeknolojinin sınırsız enerjiye ulaşabileceği öngörülüyor.Bu gelecekte insanın konforunun paranın ve onun getirdiklerinden bağımsız olacağı düşünülüyor.
Venüs ProjesiKar bazlı ekonomik sistem yerine, toplumun yararına olan teknolojik gelişmeleri öncelikli tutan Venüs Projesi.Bu tür projeler, yoksulluğu ve toplumdaki yozlaşmayı azaltabilir.
Bilgi ve Teknoloji İşbirliğiTeknolojik devrim ve bilginin birlikteliği analitik ve çözümleyici bir iş birliği oluşturacak.Bu iş birliği Dünya'yı 'Evrenin Güneşi' yapabilir.
Bilgi Paylaşımı ve GelecekBilgi paylaşılan, çoğaltılan, yayılan bir olgu olduğunda onun gerçek ve görülebilen yüzü göreve çıkıyor.Bu durum geleceğin en heyecanlı yolculuğunu sunacaktır.

Yakın bir gelecekte aklımızda oluşan bir imgeyi ekran üstüne yansıtmak ve istenen yerde görüntülenmesini sağlamak mümkün olacak. Bu düşünce okuma aracının tamamlanması, sosyal ilişkilerimizin adına bir devrim niteliği taşıyacak. - Nikola Tesla 1856-1943

Akademik ya da bireysel eğitim hiçbir vakit durdurulamaz ve engellenemez. Öğrenme ve merak etme güdüsü insanın yaradılışının belki de en büyük özelliğidir. Eğitimin günümüzdeki en önemli hedeflerinden biri; geleceğin öngörülemez olduğu dikkate alınarak çok yönlü düşünen bireyler yaratmaktır.

Teknoloji Çağı

Teknolojik çağ(bilim çağı) insanoğlunun biçimlenmesi, şekillenmesi ve gelişmesinde çok büyük rol oynamış ve evrime en büyük katkılarından birini sağlayarak büyük sıçrama yaratmıştır ya da yaratmak üzeredir. Kişisel gelişim ve online eğitim, teknoloji ile harmanlayan her birey, dünyayı biraz daha globalleştirerek; sınırları yok saymanın yollarına bakmayı hedeflemiştir. Ulaşılabilir bilgi mutlaktır ve teknoloji okuryazarı herkes buna sahiptir. Bunun sonucunda ortak verilerin sahibi, gelişmiş, en az bir dil bilen, sağduyu sahibi yeni insanoğlu ortaya çıkmış ve dünyanın vatandaşı olmaya hak kazanmıştır.

Teknolojik evrim ve beraberinde getirmiş olduğu bilgi, bugün dünya üzerinde farklı dil, kültür ve geleneklere rağmen ortak bir bilinç oluşturmuştur. Eğitimdeki tarihsel sürecin gelinen son noktasında bu ortak bilinç ‘bilgi insan’; bilineni doğru kavrayarak bilinmeyene bir adım daha yaklaşmıştır.

Ulaşmaya çalıştığımız ve nihayetinde sahip olduğumuz her bilgi, teknolojik devrim sayesinde tek ve gerçek kaynaklardan dolayısıyla/ neredeyse/ ilk ağızdan download edilir. Şüphesiz ki çoğu bilgi, yine çağın şaheseri ve en büyük buluşu olan internette farklı yönlere eğilim gösterebilir. Fakat, her vakit kendini yenileyen teknolojik evrim, kendi eliminasyonu yaparak, çoğu bilgiyi çapaklarından ve kirlerinden arındırarak salt bilgiye dönüştürmeyi başarmıştır.

İnsanlık bugün gelinen noktada en iyi ve en güçlü durumdadır. Bunun aksi düşünülemez. Çizilen tüm olumsuz tablolara rağmen, doğa ve onun yarattığı kanunlar, düşünen ve deneyleyen insan ırkını daha da güçlendirmiştir. Varlığın ve yaşamın devam etmesi sadece buna bağlıdır..

Güç her şeydir…

İnsanoğlunun ana mottolarından biri, yaşamanın kolaylaşması/ kolaylaştırılmasıdır. Çünkü insanoğluna verilen biyolojik ömür, evrensel zamanda çok az ve kısıtlıdır.

Teknoloji Devrimi

Düşünmeye ve ilerlemeye ihtiyacı olan insanoğlu, var olduğu düzende zamanını efektif harcamaya zorunludur. Bu yüzdendir ki İlk Çağ’da ilk bulduğu şey ‘alet’ dir. İlk mucidin elinden çıkmış ilk alet bugün yine geçmişin tüm mucitleri sayesinde teknoloji adı altındaki her şeyde hayat bulmuştur. Yeni Çağ’da, yarattığı makineye matematiksel, fensel formülleri yükleyerek sonsuz olasılıklar evrenine ulaşmıştır. Bu, yeryüzünden evrene açılan koskoca tünelin ucundaki ışığı görmektir ve çağ atlamanın eşiğine gelinmiş en heyecan verici keşiftir. Bundan sonra olacaklar ışık hızında ilerleyecek ve en önemli bilinmeyeni bilinir kılarak bizleri gerçeğe bir adım daha yaklaştıracaktır.

Günümüzde insan aklının ve fiziksel gücünün yetişemeyeceği hızda formülleri ve algoritmaları hesaplayan teknoloji harikası makineler vardır. İnsanoğlunun dehası, duygusu, merakı ve yaşam enerjisi bilgisayarların akıl almaz hesapları ile yoğurulacak ve yeniden öğrenme başlayacaktır. Tabi bu aşamada fikir ve bilim adamı olabilmenin tek yolu konfor şartlarının sağlanabilmesine bağlıdır. Ranta ve paraya bağlı olmayan toplumlar oluşturmak eğitimin ana düsturu olmalıdır. Tertemiz belleklere sahip, bilmekten ve ileri gitmekten başka dünya görüşü olmayan ‘yeni bilgi çağı adamları’ bu sayede geleceğimizi örecekler ve cehaletin kökünü kazıyacaklardır.

Bilim adamları yakın bir gelecekte teknolojinin sınırsız enerjiye ulaşabileceğini biliyorlar. Gezegenin ve insanların faydası için teknolojiyi ve kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyorlar. Böylece insanın konforunun; paranın ve onun getirdiklerinden bağımsız olabileceğini öngörüyorlar. Kar amacı gütmeyen organizasyonlar insan aklını ve benliğini her şeyin üzerinde tutuyorlar.

Yoksulluğun, kıtlığın, toplumdaki her türlü yozlaşmanın, suçun, ve savaşların nedeninin, günümüz dünyasının toplumun yararına olan teknolojik gelişmeleri bilinçli bir şekilde yavaşlatan kar bazlı ekonomik sistem olduğu düşüncesiyle kurulan Venüs Projesi bu organizasyonların en heyecan verici örneklerindendir.

Geçmişi özlemle ananların aksine bulunduğumuz noktada insanoğlu en iyi ve en gelişmiş biçimindedir. İhtiyacımız olan her şeyin formülü ve algoritması yine bu dünyadadır. Teknolojik devrim ve onun yegane ortağı bilgi-insanın analitik ve çözümleyici iş birliği, ‘Evrenin İncisi’ Dünya’yı aydınlatarak, ‘Evrenin Güneşi’ yapacaklardır. Gönülden inandığım bu ortaklık bizi en heyecanlı yolculuğa çıkarıyor.

Bilgi paylaşılabilir, çoğaltılabilir ve yayılabilir bir olgudur.

Bu, geleceğin görülebilen tek ve gerçek yüzüdür…

Yazar: Zehra Kazancıoğlu

Düşünce Okuma Teknolojisi, Nikola Tesla'nın öngördüğü gibi, düşüncelerin ekran üzerinde görüntülenmesi mümkün olacak, Bu, sosyal ilişkilerde devrim anlamına gelecektir, Teknolojik Devrim ve Eğitim, Teknoloji, öğrenme ve merak etme güdüsünün insana ait en önemli özelliklerden biri olduğunu güçlendiriyor, Teknolojinin eğitimdeki amacı, geleceğin belirsizliğini dikkate alarak çok yönlü düşünen bireyler yetiştirmektir, Kişisel Gelişim ve Online Eğitim, Teknoloji artık öğrenmeyi daha ulaşılabilir hale getiriyor ve dünyayı daha globalleştiriyor, Bu, daha gelişmiş, çok dilli ve sağduyulu bireylerin ortaya çıkmasını sağladı, Teknolojik Evrim, Teknoloji, farklı dil, kültür ve geleneklere rağmen ortak bir bilinç oluşturmuştur, Teknoloji devrimi, bilgiye ulaşımı tek ve gerçek kaynaklara bağlı hale getirerek doğruluk kontrolünü kolaylaştırmıştır, Yaşamın Kolaylaşması ve Teknolojik gelişim, İnsanoğlu teknolojik ilerlemeler sayesinde zamanını daha efektif kullanıyor ve yaşamı kolaylaştırıyor, Teknolojik gelişmelerin hızı, insan aklının ve fiziksel gücünün yetişemeyeceği seviyelere ulaşmıştır, Konfor ve Bilim İlişkisi, Bilim ve fikir adamlarının rahat ve konforlu bir ortamda çalışabilmesi gereklidir, Ranta ve paraya bağlı olmayan toplumlar daha sağlıklı bilim ve fikir üretebilir, Teknoloji ve Sınırsız Enerji, Teknolojinin sınırsız enerjiye ulaşabileceği öngörülüyor, Bu gelecekte insanın konforunun paranın ve onun getirdiklerinden bağımsız olacağı düşünülüyor, Venüs Projesi, Kar bazlı ekonomik sistem yerine, toplumun yararına olan teknolojik gelişmeleri öncelikli tutan Venüs Projesi, Bu tür projeler, yoksulluğu ve toplumdaki yozlaşmayı azaltabilir, Bilgi ve Teknoloji İşbirliği, Teknolojik devrim ve bilginin birlikteliği analitik ve çözümleyici bir iş birliği oluşturacak, Bu iş birliği Dünya'yı 'Evrenin Güneşi' yapabilir, Bilgi Paylaşımı ve Gelecek, Bilgi paylaşılan, çoğaltılan, yayılan bir olgu olduğunda onun gerçek ve görülebilen yüzü göreve çıkıyor, Bu durum geleceğin en heyecanlı yolculuğunu sunacaktır
Teknoloji Devrimieğitim teknolojisi eğitim ve teknolojiteknolojiteknoloji faydalarıteknoloji etkileri teknoloji ve insan teknoloji zararları yeni teknoloji
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, gömlek giyen bıyıklı bir adamın yakın çekimidir. Hafifçe gülümsüyor ve çenesi görünüyor. Yüzü siyah bir arka planla çerçevelenmiş ve gözleri, burnu ve ağzı net bir şekilde görülebiliyor. Bıyığı kıvrımlı ve uzun, üst dudağının üzerinden ağzının bir tarafına doğru uzanıyor. Giydiği gömlek çoğunlukla beyazdır ve yakası boynunun etrafında görünmektedir. Elleri görünmüyor, ancak resmin sağ üst köşesinde bir kişinin elinin bulanık bir resmi görülebiliyor. Bıyıklı adamın bu portresi, bir insanın yüzünü ve ifadesini gösteren harika bir örnektir.
4.8
(73)

Eğiticinin Eğitimi

7 Konu4 Saat
Adam şık, koyu gri bir takım elbise giymektedir. Düzgünce kesilmiş bir bıyığı var ve saçları yana doğru düzgünce taranmış. Gözleri sanki uzaklara bakıyormuş gibi ileriye odaklanmıştır. Yüzünde kendinden emin ve ciddi bir ifade vardır. Elleri kalçalarında gururlu bir duruşla dimdik ayakta duruyor. Kendinden emin ve kararlı görünüyor. Duruşu bir güç ve kontrol hissi yayıyor.Umur Çalıkoğlu
1616889
Sarı ve beyaz bir arka plan üzerinde sıcak ve davetkâr bir ifadeye sahip bir kadın görülüyor. Omuz hizasında kahverengi saçları var ve yüz hatları açıkça görülebiliyor. Bakışları hafifçe yukarı doğru yönelmiş ve dudakları hafifçe ayrılmış. Açık renkli bir üst giymiş ve elleri yanlarında. Sarı parlak ve neşeli bir renk tonu, beyaz ise onunla güzel bir kontrast oluşturuyor. Renkler birlikte hoş bir atmosfer yaratıyor. Kadın rahatlamış ve mutlu görünüyor. Bu görüntü, basit bir arka planın bir kişiyi nasıl öne çıkarabileceğinin harika bir örneği.
Bu, bronz tenli ve omuz hizasında dalgalı kahverengi saçlı genç yetişkin bir kadının yakın plan çekimi. Hafif bir gülümsemeyle sol tarafa bakıyor, gözleri hafifçe kapalı. Kaşları hafifçe çatılmış ve ona düşünceli bir ifade veriyor. Çenesi ve çene hattı güçlü ve yanaklarına dağılmış birkaç çili var. Beyaz yakalı açık pembe bir gömlek giyiyor.Şerife Demir
735464
Bu online SPSS kursu, güçlü istatistiksel yazılım paketine derinlemesine bir bakış sunmaktadır. Eğitim, verilerin manipüle edilmesi, değişkenlerin oluşturulması ve temel hesaplamaların yapılması gibi temel kavramları tanıtarak başlamaktadır. Daha sonra veri analizi ve hipotez testi gibi daha gelişmiş konulara dalmaktadır. Öğrenciler sonuçları nasıl yorumlayacaklarını ve verileri anlamlı bir şekilde nasıl sunacaklarını öğreneceklerdir. Kurs ayrıca çok sayıda gerçek dünya örneği içerir, böylece öğrenciler becerilerini pratik senaryolara uygulayabilirler. Eğitimin sonunda öğrenciler SPSS hakkında kapsamlı bir anlayışa ve karmaşık problemleri çözmek için SPSS'i nasıl kullanacaklarına dair bilgi sahibi olacaklardır. Bu kurs, yazılımı ve yeteneklerini daha iyi anlamak isteyen herkes için idealdir.
5
(26)

SPSS Eğitimi

13 Konu9 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1257464