AnasayfaBlogAktivite Müdürü Nedir? Ne İş Yapar?
Meslekler

Aktivite Müdürü Nedir? Ne İş Yapar?

01 Nisan 2021
Bir ekrana doğru işaret eden takım elbiseli bir adamın yakın çekimi. Sanki söylemeye çalıştığı şeyi vurguluyormuş gibi işaret parmağını kaldırıyor. Arka plan karanlıktır ve ekranda bir şirketin logosu vardır. Logo ağırlıklı olarak mavi ve siyahtan oluşuyor, birkaç kırmızı ve mavi vurgu var. Sağ üst köşede küçük bir kilit ve sağ alt köşede bir arabanın yakın çekimi var. Adamın yüzü odaklanmış ve dudaklarında hafif bir gülümseme var. Kendinden emin ve güven dolu görünüyor. Gözleri işaret ettiği logonun üzerinde, sanki bir şey anlatmaya çalışıyormuş gibi.
KonuAçıklamaÖrnek
Aktivite Müdürü NedirTurizm mekanları ve eğlence mekanlarında düzenlenen aktiviteleri ve organizasyonları planlar.Toplantı, kongre, etkinlikler
Aktivite Müdürü Ne İş YaparEtkinlik programları düzenler, projeler üretir, mekânın tasarımını yapar.Günlük ve haftalık programlar, etkinlikler için araştırmalar ve analizler
Görev ve SorumluluklarıEtkinlik projeleri geliştirir, maliyet hesabını yapar, reklam programları hazırlar, ekip koordinasyonunu sağlar.Mekân tasarımı, maliyet hesaplama, reklam ve tanıtım
Dil BilgisiEn az bir yabancı dil bilmesi gerekmektedir.İngilizce, Almanca, Fransızca vb.
Eğitim DurumuTurizm ve otelcilik alanında eğitim alınması önerilir.Turizm ve Otelcilik Fakültesi
SertifikaKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılmak diğer bir yol.Turizm ve Otelcilik Sertifika Programı
MaaşlarÇalıştıkları kuruma, tecrübeye, dil bilgisine ve eğitime göre değişir.3.500 TL ile 8.500 TL arasında değişir
İş İmkanlarıTurizm ve eğlence sektörü alanında iş bulma olanağı yüksektir.Turizm sektörü, otel, eğlence mekanları
Takım ÇalışmasıOrganizasyon içinde yer alan diğer personelle iş birliği içinde çalışmalı.Etkinlikte görev alacak animatör, oyuncu gibi ekip üyeleri ile koordinasyon
Müşteri MemnuniyetiMüşteri memnuniyeti sağlamak, etkinliklerin olumlu sonuçlar doğurmasını sağlamak görevleri arasındadır.Müşteri anketleri düzenler, sonuçları analiz eder ve gerekli düzenlemeleri yapar

Aranan pozisyonlar içinde önemli sıralarda yer alan aktivite müdürü, işletmeler için önemli görevler üstlenir. Özellikle turizm sektörü içinde ön plana çıkan bir meslek çalışanı olan aktivite müdürü; turizm işletmelerinde, eğlence mekanlarında, toplantı ve organizasyon yapılan alanlarda çalışmalar yapar.

Bu alanda çalışan meslek mensupları en az bir yabancı dile sahip personellerdir. Kurum içi düzenlenecek organizasyon ve aktiviteler kendisinin sorumluluğu altındadır. Bu alanda kariyer yolu düşünen adaylar için iş bulamama sıkıntısı yaşama ihtimallerinin düşük olduğu söylenebilir. Kazanılan maaşlarda kişilerin eğitimleri ve hızlı bir şekilde tecrübe edinmesiyle de doğru orantılıdır.

Yazımızda Aktivite müdürü nedir? Aktivite müdürünün görev ve sorumlulukları nelerdir? Aktivite müdürü ne kadar maaş kazanır? Gibi sorularınıza aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

Aktivite Müdürü Nedir?

Aktivite müdürü; turizm mekanları, eğlence mekanlarında düzenlenen aktiviteler, toplantı ve organizasyonlar, kongre ve buna benzer tüm etkinlikleri planlayan ve gerçekleşmesi için gerekli çalışmaları yürüten kişidir. Aktivite müdürünün işinin en önemli gereklerinden biri en az bir yabancı dil bilmesi gerektiğidir.

Aktivite müdürü olarak görev alabilmek için turizm ve otelcilik alanında eğitim alınması gerekir. Bunun dışında aktivite müdürü olmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılarak da bu alanda iş imkanı elde etmek mümkündür. Sertifika programına başvuru yapabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekir.

Son yıllarda turizm alanında yaşanan gelişmeler, işletmelerin kurumsal bir yapılanma içinde olması bu alanda yapılan çalışmaların da artmasına neden olmuştur. Dolayısı ile bu alanda ihtiyaç duyulan organizasyonları planlayacak meslek çalışanlarına da ihtiyaç duyulur. Aktivite müdürü tüm bu planlamaları yapmak üzere çalışmalar yürütür.

Organizasyon içinde yer alan diğer personelle iş birliği içinde çalışır. Bu sebeple takım çalışması için uyum göstermesi oldukça önemlidir. Planladığı organizasyon içinde çalışan personeli yetkinliklerine göre görevlendirir. Planlanan organizasyonla ilgili üst yönetimi bilgilendirmesi gerekir.

Aktivite Müdürü Ne İş Yapar?

Aktivite müdürü etkinlik programı düzenlemek ve etkinlik için projeler üretmek üzere planlamalar yapan meslek çalışanıdır. Bu planları günlük ve haftalık olarak hazırlar, etkinlik mekanının tasarım ve düzenlemelerini yapar..

Tüm bu işlemleri yerine getirirken kurumun ihtiyaçlarını karşılamak kadar müşteri memnuniyeti konusunda da gerekli çalışmaları titizlikle yerine getirir. Müşteri memnuniyeti bu alanda hizmet veren aktivite müdürlerinin en önemli sorumluluklarından biridir. Aşağıda aktivite müdürünün görev ve sorumluluklarını detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

  • Etkinlik düzenlemek üzere programlar yapar ve uygularlar.

  • Etkinlik için düzenlediği programlara uygun projeler geliştirmekten sorumludur.

  • Günlük ve haftalık olarak iş programı hazırlar ve uygulanmalarını yerine getirir.

  • Etkinliğin yapılması planlanan mekânın tasarımını hazırlar ve tasarımın uygulanması için tüm görevlerini yerine getirir.

  • Etkinlik için araştırmalar yapar ve elde ettiği sonuçları analiz eder.

  • Etkinlik için gereken maliyet hesabını yapar.

  • Etkinlik planı için tanıtım ve reklam programları hazırlar.

  • Etkinlikte görev alacak animatör, oyuncu gibi ekip üyelerini oluşturur ve koordinasyonundan sorumludur.

  • İhtiyaç duyulan haberleşme araçlarını temin eder ve görüşmeleri yapar.

  • Tamamlanmış olan etkinliğin sonucunu değerlendirir ve bir sonraki etkinlikte bu sonuçları kullanmak üzere hazır eder.

  • Etkinlikte görev alacak kişilerin güvenliğini ve sağlığını korur, gerekli tedbirlerin alınmasında rol oynar.

  • Aktiviteler tamamlandıktan sonra müşteri anketleri düzenler ve sonuçlarını değerlendirdikten sonra gereken düzenlemeleri yapar.

Aktivite Müdürü Maaşları

Aktivite Müdürleri genellikle turizm ve eğlence sektörü alanında iş bulma olanağına sahip olurlar. Bir dil bilme şartı aranır. Aktivite müdürleri iki veya daha fazla dil biliyorsa daha büyük şirket ve kurumlarda çalışma imkanı elde ederler.

İş imkanının çeşitli olduğu bu alanda yapılan işlerde çeşitlilik gösterir. Aktivite müdürünün maaşları çalıştıkları kuruma, tecrübelerine, bildikleri yabancı dil sayısına ve eğitimlerine göre değişiklik gösterir. Bu alanda kariyer planlayan kişiler kazançlarını merak eder ve araştırır. Aktivite müdürünün aylık gelirleri 3.500 TL ile 8.500 TL arasında değişiklik göstermektedir.

  • Yeni mezun bir aktivite müdürü 3.500 TL ile çalışmaya başlar.

  • Tecrübe edinmiş bir aktivite müdürü ortalama 5.000 TL maaş kazanır.

  • Bu alanda çalışan aktivite müdürleri 8.500 TL’ye kadar gelir elde edebilmektedir.

Aktivite Müdürü Nasıl Olunur?

Aktivite müdürü olmak üzere turizm ve otelcilik alanında eğitim alarak meslek mensubu olmak dışında aktivite müdürü olmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla verilen sertifika programları ile de bu alanda çalışmalar yürütebilirler. Sertifika programına katılmak isteyen kişilerin, belirli kurum beklentilerini taşımaları şartıyla başvuru yapmaları gerekir.

Turizm ve otelcilik bölümü mezunları, mezuniyetleri sonrası aktive müdürü olmak üzere başvuru yapabilir. Ayrıca üniversitelerde yer alan yabancı dil bölümlerinden mezun olan kişilerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sunulan sertifika programları ile aktivite müdürü kadrolarında çalışma imkanı elde eder.

Turizm ve otelcilik alanında eğitim vermekte olan Milli Eğitim Bakanlığı okullarından mezun kişiler, 2 yıllık ön lisans ya da 4 yıllık lisans programlarını tamamladıktan sonra aktivite müdürü olarak çalışabilirler. Dil bölümlerinden mezun olan kişiler içinde aynı şartlar geçerlidir. Gerekli sertifika programlarına katılmaları halinde aktivite müdürü olarak iş başlangıç başvurusu yapabilirler. Bu alanda hızla yükselmek isteyen meslek mensuplarının bazı önemli becerilere de sahip olması beklenir. Bu özellikler şu şekildedir;

  • Kurumun sunduğu mevcut ürün ve hizmetler hakkında tam bilgi sahibi olmaları gerekir.

  • gelen soruları doğru ve hızlı yanıtlayabilmek için aktif dinleme becerisine sahip olmalılar.

  • Bu alanda çalışmak isteyen kişilerin dış görünüşüne özen göstermesi de önemlidir.

  • Düzgün bir diksiyon sahibi olmaları beklenir.

  • Müşteri odaklı çözümler üretebilmeli ve uzun süreli müşteri ilişkileri kurabilmelidir.

  • Çok iyi sözlü ve yazılı iletişim becerisi sergileyebilmelidir.

  • Seyahat engelinin de olmaması gerekir.

  • İyi derecede yabancı dil bilmesi gerekir.

  • Çalıştıkları kuruma göre çalıştıkları kişi sayısı da değişen meslek mensuplarının, takım çalışmasına uyum göstermesi gerekir.

  • Karşılaşılan problem karşısında hızlı çözüm üretmesi de oldukça önemli aranan özellikler arasında gelir.

İlgili eğitim: Online Diksiyon Kursu

Aktivite Müdürü Nedir, Turizm mekanları ve eğlence mekanlarında düzenlenen aktiviteleri ve organizasyonları planlar, Toplantı, kongre, etkinlikler, Aktivite Müdürü Ne İş Yapar, Etkinlik programları düzenler, projeler üretir, mekânın tasarımını yapar, Günlük ve haftalık programlar, etkinlikler için araştırmalar ve analizler, Görev ve Sorumlulukları, Etkinlik projeleri geliştirir, maliyet hesabını yapar, reklam programları hazırlar, ekip koordinasyonunu sağlar, Mekân tasarımı, maliyet hesaplama, reklam ve tanıtım, Dil Bilgisi, En az bir yabancı dil bilmesi gerekmektedir, İngilizce, Almanca, Fransızca vb, Eğitim Durumu, Turizm ve otelcilik alanında eğitim alınması önerilir, Turizm ve Otelcilik Fakültesi, Sertifika, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılmak diğer bir yol, Turizm ve Otelcilik Sertifika Programı, Maaşlar, Çalıştıkları kuruma, tecrübeye, dil bilgisine ve eğitime göre değişir, 3500 TL ile 8500 TL arasında değişir, İş İmkanları, Turizm ve eğlence sektörü alanında iş bulma olanağı yüksektir, Turizm sektörü, otel, eğlence mekanları, Takım Çalışması, Organizasyon içinde yer alan diğer personelle iş birliği içinde çalışmalı, Etkinlikte görev alacak animatör, oyuncu gibi ekip üyeleri ile koordinasyon, Müşteri Memnuniyeti, Müşteri memnuniyeti sağlamak, etkinliklerin olumlu sonuçlar doğurmasını sağlamak görevleri arasındadır, Müşteri anketleri düzenler, sonuçları analiz eder ve gerekli düzenlemeleri yapar
aktivite müdürü aktivite müdürü nedir aktivite müdürü ne iş yapar aktivite müdürü maaşları
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.