AnasayfaBlogZeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi (MYO)
Bölümler

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi (MYO)

22 Ocak 2020
Büyük bir ağaç, dallarından sarkan olgun meyvelerle parlak mavi gökyüzüne karşı dimdik duruyor. Yapraklar koyu yeşil renkte ve güneş ışığı arka plandaki ağacı gölgeliyor. Daha yakından bakıldığında yapraklardan birinin üzerinde beyaz bir 'O' harfi ve ön planda birkaç ayrı meyve görülüyor. İlk meyve parlak sarı renkte ve tepesinden küçük bir sap çıkıyor. İkincisi yuvarlak, kırmızı bir meyve ve tepesinde küçük siyah bir sap var. Üçüncüsü ise tepesinde mor bir sapı olan küçük, beyaz bir meyve. Her üç meyve de güneş ışığında parlıyor ve görüntünün arka planı koyu mavi.
Bölüm BilgisiÖğrenci Özellikleriİş İmkanları
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi, iki yıllık bir önlisans bölümüdür. Eğitim süresince öğrencilere staj yapma zorunluluğu vardır.Planlı çalışma, ekip çalışmasına uyum, genel yeteneğe sahip olma gibi özellikler gereklidir.Sofralık Zeytin İşletmeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Araştırma Enstitüleri, Mikrobiyoloji Laboratuarları gibi yerlerde iş imkanları bulunmaktadır.
Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu, Mustafa Kemal Üniversitesi Altınözü Meslek Yüksekokulu, bölümlerinde verilmektedir.Genel kültüre sahip olmak, kendisini sürekli geliştirmek, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmak gibi özellikler gereklidir.Zeytin Yetiştiriciliği yapan firmalar, Zeytin üreten fabrikalar, Tarımsal Danışmanlık Büroları gibi yerlerde iş imkanları bulunmaktadır.
Bölüm mezunları, kaliteli zeytinyağı üretilmesi, laboratuarlarda analiz uygulamaları, ve üretilen ürünlerin paketlenmesi konularında uzman olurlar.Biyoloji, kimya ve bitki yetiştirme ile ilgili konulara ilgi duyması, sabırlı olmak gibi özellikler gereklidir.Bölüm mezunları, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarda ve zeytin ve zeytinyağı işletmelerinde tekniker olarak görev alabilirler.
Bölüme TYT puan türü ile girilmektedir. Diğer önlisans bölümlerinde de olduğu gibi bölüme girebilmenin baraj puanı 150’dir.Gelişmiş dokunma, tat ve koku alma duyularına sahip olmak, geniş bir genel yeteneğe sahip olmak gibi özellikler gereklidir.Bölüm mezunları, mikrobiyoloji laboratuarlarında laborant olarak, ayrıca tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti vererek de çalışabilirler.
Bölümde, zeytin ve zeytin ürünleri, sağlık koşullarına göre üretilerek, ambalajlanır ve tüketiciye ulaştırılması öğretilir.Bölümü seçecek öğrencilerin ilgili uygulamaları takip etmeye yatkın olması gerekir.Zeytin teknikerleri, zeytin ve zeytinyağı üreten atölyeler, fabrikalar, zeytin bahçeleri ve laboratuarlarda çalışabilirler.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin, aynı zamanda şifa kaynağı olan bir besindir. Zeytin ağaçları Akdeniz iklimini sever ve boyları da 5-10 metreye kadar uzar. Zeytin, Nisan ve Mayıs aylarında çiçeklenerek meyve bağlar. Hasatı ise, Eylül ayında başlar.

Ülkemizin bir çok ilinde zeytin üreticiliği yapılmaktadır. Ama zeytin daha çok, Ege Bölgesi’nde üretilmektedir. Zeytin üretiminin bu kadar çok yapıldığı ülkemizde de, bu işi yapacak uzman kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi eğitim programı birkaç üniversitede verilmektedir. Programı başarılı bitiren öğrenciler Tekniker olarak görev almaktadır.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi bölümü, iki yıllık bir önlisans bölümüdür. Eğitim programında öğrencilere staj yapma zorunluluğu vardır.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Nedir?

Zeytin ve sofralık zeytin, zeytinyağı, prina yağı, sabun, prina gibi zeytin ürünleri, sağlık koşullarına göre üretilerek, ambalajlanır. Tüketiciye ulaştırılmasını sağlanır. Kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılıp, elde edilen sonuçlar incelenip, değerlendirilir. Bunun yanında karşılaşılan sorunlara çözüm bulunur.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü, tüm bu çalışmaları yürütece kişiler yetiştirmektedir. Bölüme TYT puan türü ile girilmektedir. Diğer önlisans bölümlerinde de olduğu gibi bölüme girebilmenin baraj puanı 150’dir.

Eğitim programı Türkiye’de, Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu, Mustafa Kemal Üniversitesi Altınözü Meslek Yüksekokulu bölümlerinde verilmektedir.

Zeytincilik ve Zeytin Teknolojisi Bölümünü Seçecek Öğrencilerde Bulunması Gereken Özellikler 

  • Planlı çalışmak,

  • Ekip çalışmasına uyumlu olmak,

  • İlgili uygulamaları takip etmek,

  • Genel yeteneğe sahip olmak,

  • Kendisini sürekli geliştirmek,

  • Genel kültüre sahip olmak,

  • Gelişmiş dokunma, tat ve koku alma duyularına sahip olmak,

  • Dikkatli ve sorumluluk sahibi olmak,

  • Sabırlı olmak,

  • Biyoloji, kimya ve bitki yetiştirme ile ilgili tüm konulara ilgi duymak,.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi İş İmkanları Nelerdir?

Bölüm mezunları, kamu kurumlarının yanı sıra özel sektöre bağlı şirketlerde çalışabilirler. Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknoloji bölüm mezunlarının iş imkanları şunlardır.

  • Sofralık Zeytin İşletmeleri,

  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,

  • Araştırma Enstitüleri,

  • Mikrobiyoloji Laboratuarları,

  • Sertifika alınması halinde Tarımsal Danışmanlık Büroları,

  • Zeytin Yetiştiriciliği yapan firmalar,

  • Zeytin üreten fabrikalar.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Teknikeri, sofralık zeytin ve zeytinyağı işletmeleri ile büyük zeytin yetiştirme şirketlerinde çalışabilirler. Ayrıca, temel laboratuar bilgilerine dayanarak üretim sektöründeki çeşitli işletmelerde de tekniker olarak çalışabilirler. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarda da görev alan bölüm mezunları, mikrobiyoloji laboratuarlarında laborant olarak da hizmet verebilirler.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın düzenlediği eğitim sertifika programlarına da katılarak danışmanlık sertifikası alabilen bölüm mezunları, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti de verebilirler.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar?

Gerek devlet gerek özel şirketlerde de çalışabilen bölüm mezunlarının görevleri şunlardır:

  • Görev aldığı şirkette, yöneticisi ve kendi elemanları arasındaki iletişimi sağlarlar,

  • Üretimin hijyen şartlarına uygun olması ile ilgili organizasyonu denetlerler,

  • Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan sonuçları değerlendirerek raporları düzenler ve yetkili kişilere iletirler,

  • Çalıştıkları kuruluşta, uyulması gerekli olan Türk Gıda Kodeksi, TSE gibi mevzuata yatkın olması ve yapılan tüm çalışmalarda da bu mevzuata uygun hareket ederler,

  • Çalışmalarda istatistiksel bilgilerin elde edilmesi ve yorumlanmasına destek olurlar,

  • Kaliteli zeytinyağı üretilmesi ile ilgili tüm teknikleri bilirler ve uygularlar,

  • Laboratuarlarda kimyasal ve duyusal olarak değişik analiz uygulamalarını kullanırlar ve buna göre analiz yaparlar,

  • Üretim gücü, saatte 60 KW’a kadar olan kuruluşların imza yetkisine sahiptirler,

  • Üretilen ürünlerin, tüm şartlara uygun paketlenmesi ile ilgili çalışmalar yaparlar ve paketleme işlemini kontrol ederler,

  • Siyah zeytin ve yeşil zeytin gibi sofralık zeytinlerin işlenmesinde uygulanan tüm teknikleri kullanırlar,

  • Zeytin çeşitlerinin tanınması, hasat ve zirai mücadele gibi zeytin bahçeleri işletmeciliği ve kültürel işletmelerle ilgili tüm çalışmalarda görev alırlar,

  • Zeytin ve zeytinyağının sağlığa uygunluğu ve ayrıca kalitesini kontrol edebilmek adına zeytinlerden ve katkı maddelerinden örnek alırlar.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Çalışma Ortamı

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi bölüm mezunları olan teknikerler, zeytin ve zeytinyağı üreten atölyeler, fabrikalar, zeytin bahçeleri ve laboratuarlarda çalışırlar. Laboratuar, temiz olduğu kadar üretim yapıldığından sıcak-soğuk, ve rutubetli hatta kokulu da olabilir. Teknikerler genellikle ayakta çalışırlar. Ayrıca, kimya mühendisleri, ziraat mühendisleri ve gıda mühendisleri ile birlikte işbirliği yaparlar.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Mezunlarının Kullandıkları Malzemeler

  • Bilgisayar,

  • Zeytin ve zeytinyağı üretiminde kullanılmakta olan aletler ve makineler,

  • Kimyasal maddeler,

  • Laboratuar malzemeleri,

  • Gıda mevzuatına bağlı yasa, yönetmelik ve tüzükler.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Dersleri Nelerdir?

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi bölümü 2 senelik eğitim programlarında görülen dersler şunlardır:

  • 1.Sınıf ilk yarı dersleri: Toprak Bilgisi, Zeytin Tarımı I, Mikrobiyoloji I, Bilgisayar ve Donanım İşletim Sistemleri, Türk Dili I, Botanik, Yabancı Dil I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Genel Kimya, Matematik ve Staj I.

  • 1.Sınıf ikinci yarı dersleri: Atatürk ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Yabancı Dil II, Mikrobiyoloji II, Tarımsal ve Mekanizasyon Sulama, Zeytin Tarımı II, İşletme Yönetimi I, Laboratuar Teknikleri, Araştırma ve Yöntem Teknikleri, Bitki Besleme ve Gübreleme, Kalite Güvencesi ve Standartlar.

  • 2.Sınıf ilk yarı dersleri: Sofralık Zeytin Üretim Teknolojisi, Zeytin Budama ve Hasat Yöntemleri, Organik Tarım, Zeytinyağı Kimyası, Zeytinyağı Üretim Teknolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Zeytin Hastalık ve Zararlıları, Staj II.

  • 2.Sınıf ikinci yarı dersleri : Genel Meyvecilik, Zeytin Yan Ürünlerinin Değerlendirilmesi, Duyusal Analizler, Zeytinde Besin Değeri ve Sağlık, Sofralık Zeytin ve Yağ Analiz Yöntemleri, Mesleki Yabancı Dil, Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Makineleri.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi bölümü eğitimi sürecinde öğrenciler, Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün sağladığı yükseköğrenim ve harç kredisinden yararlanabilmektedirler. Bunun yanı sıra da bazı kuruluşların vermiş olduğu burslardan da yararlanma imkanına sahip olabilirler.

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Taban Puanları ve Sıralama

Zeytincilik ve zeytin işleme teknolojisi bölümü 2 üniversitede bulunur. Üniversiteler, zeycinliğinin en çok yapıldığı Ege Bölgesi'ndedir. bölüm TYT puan türüne göre öğrenci kabul eder. YÖK'ün sitesinde yer alan güncel bilgilere göre bölümün taban puanları ve başarı sıralaması şöyledir:

ÜniversiteBölümTaban PuanSıralama
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİZeytincilik ve Zeytin İşleme TeknolojisiDolmadıDolmadı
MANİSA CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİZeytincilik ve Zeytin İşleme TeknolojisiDolmadıDolmadı
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi, iki yıllık bir önlisans bölümüdür Eğitim süresince öğrencilere staj yapma zorunluluğu vardır, Planlı çalışma, ekip çalışmasına uyum, genel yeteneğe sahip olma gibi özellikler gereklidir, Sofralık Zeytin İşletmeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Araştırma Enstitüleri, Mikrobiyoloji Laboratuarları gibi yerlerde iş imkanları bulunmaktadır, Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu, Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu, Mustafa Kemal Üniversitesi Altınözü Meslek Yüksekokulu, bölümlerinde verilmektedir, Genel kültüre sahip olmak, kendisini sürekli geliştirmek, dikkatli ve sorumluluk sahibi olmak gibi özellikler gereklidir, Zeytin Yetiştiriciliği yapan firmalar, Zeytin üreten fabrikalar, Tarımsal Danışmanlık Büroları gibi yerlerde iş imkanları bulunmaktadır, Bölüm mezunları, kaliteli zeytinyağı üretilmesi, laboratuarlarda analiz uygulamaları, ve üretilen ürünlerin paketlenmesi konularında uzman olurlar, Biyoloji, kimya ve bitki yetiştirme ile ilgili konulara ilgi duyması, sabırlı olmak gibi özellikler gereklidir, Bölüm mezunları, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı kurumlarda ve zeytin ve zeytinyağı işletmelerinde tekniker olarak görev alabilirler, Bölüme TYT puan türü ile girilmektedir Diğer önlisans bölümlerinde de olduğu gibi bölüme girebilmenin baraj puanı 150’dir, Gelişmiş dokunma, tat ve koku alma duyularına sahip olmak, geniş bir genel yeteneğe sahip olmak gibi özellikler gereklidir, Bölüm mezunları, mikrobiyoloji laboratuarlarında laborant olarak, ayrıca tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti vererek de çalışabilirler, Bölümde, zeytin ve zeytin ürünleri, sağlık koşullarına göre üretilerek, ambalajlanır ve tüketiciye ulaştırılması öğretilir, Bölümü seçecek öğrencilerin ilgili uygulamaları takip etmeye yatkın olması gerekir, Zeytin teknikerleri, zeytin ve zeytinyağı üreten atölyeler, fabrikalar, zeytin bahçeleri ve laboratuarlarda çalışabilirler
zeytincilik ve zeytin işletme teknolojisi zeytincilik ve zeytin işletme teknolojisi bölümü zeytincilik ve zeytin işletme teknolojisi dersleri
Görüntüdeki kadın kameraya ışıl ışıl gülümsüyor. Yüzü neşe ve memnuniyetle ışıldıyor. Açık tenli, uzun siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemesi var. Gözleri kapalı ve başı hafifçe eğik. Beyaz bir üst ve siyah bir etek giyiyor ve ellerini nazikçe kucağına koymuş. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka plan yumuşak gri bir renktedir. Görüntü huzur ve mutluluk hissi yayıyor. Kadının neşesi bulaşıcı ve davetkâr, izleyiciye rahatlık ve neşe duygusu hissettiriyor.
Figen Atasaral
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu olan Figen Atasaral, uzun yıllar özel sektörde çalıştıktan sonra home Office olarak yeni bir düzene geçti. Reklam, Etkinlik ve Organizasyon, Pazarlama alanlarında danışmanlık yapmakta. Kadın girişimcilere yönelik çalışmalar yapan bir platform kurucusu. Yazmayı seven Figen Geri artık İstanbul İşletme Enstitü’sünde blog yazarlığı yapıyor. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, yeşil kapaklı bir grup şişenin yakın çekimidir. Şişeler berrak bir sıvıyla doludur ve kapakları yeşil plastikten yapılmıştır. Ön planda beyaz kapaklı büyük bir şişe ve arkasında yeşil kapaklı birkaç küçük şişe var. Arka planda, üzerinde bir yüz olan yeşil bir kap ve bir şişenin yakın çekimi var. Şişelerin ve kapakların renkleri canlı ve içlerindeki sıvı ışığı yansıtıyor. Arka plan bulanık, bu da sığ bir alan derinliği olduğunu gösteriyor. Tüm şişeler ve kaplar düzgün ve düzenli bir şekilde dizilmiş. Genel olarak bu görüntü, yeşil kapaklı şişelerden oluşan düzenli bir koleksiyonun güzel bir temsilidir.
Bölümler

Yağ Endüstrisi Bölümü (MYO)

28 Ocak 2021
Bu resimde büyük bir bayrağın önünde iki defter tutan bir kadın görülüyor. Kadın bayrağın önünde durmuş, kollarını kavuşturmuş ve iki defteri göğsüne yakın tutuyor. Omuz hizasında kahverengi saçları var ve beyaz bir gömlek giymiş gibi görünüyor. Bayrak, ortasında sarı bir yıldız bulunan mavi ve beyaz çizgili bir tasarımdır. Defterlerin ikisi de açık, biri sarı kapaklı, diğeri pembe kapaklı. Resmin arka planı düz yeşil renktedir. Kadın ve bayrak çerçevenin çoğunu kaplıyor, yeşil arka planın sadece küçük bir kısmı görülebiliyor. Resmin odak noktası kadın ve bayraktır.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kadın İsimleri

01 Nisan 2022
Bu, pırıl pırıl mavi bir su kütlesine doğru uzanan uzun bir kum şeridine sahip bir plajın havadan görünümüdür. Kıyı boyunca dağılmış, bazıları yürüyen, bazıları da plaj sandalyelerine uzanmış insanlar görülüyor. Sahilin ilerisinde, güneşten biraz gölge sağlayan binalar ve ağaçlar var. Uzakta, pitoresk bir fon sağlayan bir orman görülebilir. Gökyüzü parlak mavi ve güneş ışıl ışıl parlayarak pastoral bir atmosfer yaratıyor.
Nasıl Yapılır?

Ege Tatil Bölgeleri ve Şehirleri

18 Haziran 2021
Bu görüntü bir çevrimiçi Satış Yönetimi Kursunu tasvir etmektedir. Bir adam kameraya doğru gülümsüyor ve arkasında mavi bir arka plan var. Görselde ayrıca bir tabela, bir harf, bir logo ve birkaç kağıt parçası yakın plan çekilmiştir. Bu detaylar kursun satış yönetimi konularına odaklandığını gösteriyor. Adamın ifadesi, kursa olan hevesini ve bağlılığını yansıtıyor ve bir coşku ve motivasyon duygusu sergiliyor. Bu görüntü, başarıya ulaşmak için gereken ciddiyet ve adanmışlığı yansıttığı için kursun ideal bir temsilidir. Ayrıca, belirli bir konu hakkında bilgili ve bilgili olmanın önemini de aktarmaktadır. Bu imaj ile kurs, öğrenciye başarılı bir satış yöneticisi olmak için gerekli araçları ve kaynakları sağlamayı amaçlamaktadır. Çevrimiçi bir kurs sunarak, öğrenciler satış yönetimi alanında mükemmelleşmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabilirler.
5
(21)

Satış Yönetimi Eğitimi

18 Konu5 Saat
Bu, siyah tişört giyen bir adamın görüntüsüdür. Beyaz bir arka planın önünde duruyor. Yüzünde ciddi bir ifade ile dümdüz karşıya bakıyor. Kolları yanlarında rahat bir şekilde duruyor. Yakası v yakalı, vücuda oturan siyah bir tişört giyiyor. Koyu kahverengi saçları yüzünden uzakta geriye taranmış. Koyu renk gözleri yoğun ve odaklanmış görünüyor. Güçlü bir çene çizgisi ve ince bir bıyığı var. Cildi hafif bronzlaşmış. Sol koluna gümüş bir saat takıyor. Kendinden emin ve kontrollü görünüyor.Ali Kayacan
975411
Bir kişi bir robot üzerinde çalışıyor ve makineyi hassas hareketlerle inşa ediyor. Robot çeşitli otomobil parçaları ve LEGO parçalarından oluşuyor ve kişi her bir bileşeni dikkatlice monte ediyor. Ön planda, bir tür cihaz tutan bir elin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Aynı elin yakın çekimi, bir tür kart tuttuğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, bilinmeyen bir nesneyi tutan bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Son olarak, bulanık bir el, üzerinde ekran olan bir cihaz tutuyor. Sonuç olarak, bu görüntü çeşitli parçalardan bir robot inşa etme sürecindeki bir kişiyi göstermektedir.
5
(4)

Robotik Kodlama Eğitimi

5 Konu30 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
975797
Gözlüklü ve saatli yakışıklı bir adam, siyah metinli sarı bir arka planın önünde duruyor. Sakallı ve ceketinin yakasının altından görünen bir gömlek giyiyor. Sağ kolu çaprazlanmış ve göğsüne yaslanmış, sol eli ise kalçasında. Saati sol bileğinde görülebilmektedir. Adam uzaklara bakarken yüzünde ciddi bir ifade vardır. Gözlükleri yansıtıcı olduğundan gözlerini görmek zor.
5
(26)

Kariyer Yönetimi Eğitimi

23 Konu4 Saat
Bu görüntüde bir konteyner yığınının önünde gülümseyen bir kadın görülüyor. Bir depoda olduğu anlaşılan kadının geniş gülümsemesi halinden memnun ve mutlu olduğunu gösteriyor. Arka plandaki mavi ve turuncu tabela buranın bir işyeri olabileceğini gösteriyor. Kadının duruşu ve ifadesi coşku ve neşe yansıtıyor, bu da işine bağlı olduğunu ve yatırım yaptığını gösteriyor. Genel olarak, bu görüntü bir memnuniyet ve başarı hissi veriyor ve sıkı çalışma ve özveriyle elde edilebilecek başarının harika bir temsili.
Genç bir kadın beyaz bir duvarın önünde duruyor, üzerinde beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Saçları orta uzunlukta ve sarı, gözleri ise koyu mavi. Kendinden emin bir şekilde duruyor, gözleri görünmeyen bir şeye odaklanmış. Kolları iki yanında, elleri yumruk şeklinde sıkılmış. Dudakları hafifçe ayrılmış, ifadesi kararlı ve güçlü. Işığın içinde duruyor, figürü gölgelerle çerçevelenmiş ve gömleğinin beyazıyla vurgulanmış. Duruşu rahat ve bakışları kendinden emin. Hesaba katılması gereken bir güç, varlığı hem kendinden emin hem de güçlü.Gözde Engin
715411