AnasayfaBlogYeni Nesil Teknolojik Müşteriler ve Bankacılık
Popüler Yazılar

Yeni Nesil Teknolojik Müşteriler ve Bankacılık

21 Nisan 2018
Takım elbiseli bir kadın sağ elinde siyah bir cep telefonu tutuyor. Tırnakları koyu kırmızıya boyanmış ve telefonu yüzüne yakın tutuyor. Dikkatle ekrana bakıyor, muhtemelen mesaj yazıyor ya da sosyal medyayı tarıyor. Sol eli görülüyor, kolu hafifçe bükülmüş ve avuç içi aşağı bakıyor. Yüzü sıcak bir ışıkla aydınlatılmış, bu da günün öğleden sonra olabileceğini düşündürüyor. Koyu renk saçları küt kesilmiş ve perçemleri kaşlarının üzerinde bırakılmış. Omuzları geride ve çenesi hafifçe kalkık, kendinden emin bir şekilde duruyor.
TerimAçıklamaEk Bilgi
Bankaİtalyanca 'Banco' kelimesinden gelirTezgah, sıra, masa anlamlarına gelir
BancoBanka kelimesinin kökeniParasal işlemlerin yapıldığı yer
Paranın Bozulduğu TezgahBanka kelimesinin zamanla kazandığı anlamPara bozma işlemlerinin yapıldığı masa anlamına gelir
Teknolojik MüşteriYeni nesil teknolojiye uyum sağlamış, bankacılık işlemlerini dijital platformlarda gerçekleştiren müşteri.Genellikle Y ve Z kuşağı olarak adlandırılan genç nüfusta yaygın
Yeni Nesil BankacılıkDijital platformlarda yapılan bankacılık işlemleriOnline bankacılık, mobil bankacılık vb. hizmetleri içerir
Online BankacılıkBankacılık işlemlerinin internet üzerinden yapıldığı yöntemBirçok banka online bankacılık hizmeti verir
Mobil BankacılıkBankacılık işlemlerinin mobil cihazlar üzerinden yapıldığı yöntemAkıllı telefon ve tabletlerle kullanılır
Dijital BankacılıkBankacılık işlemlerinin digital platformlar üzerinden gerçekleştirilme süreciBankanın bireysel ve ticari müşterilerine sunduğu çevrimiçi hizmetleri kapsar
Bireysel BankacılıkBireysel müşterilere yönelik bankacılık hizmetleriKredi, mevduat hesabı, kredi kartı vb. hizmetleri içerir
Ticari BankacılıkTicari işletmelere yönelik bankacılık hizmetleriKurumsal finansman, ticari krediler, ticari kart hizmetleri vb. içerir

Banka ne demek? Banka kelimesi İtalyanca “Banco” kelimesinden gelir. Tezgah, sıra, masa anlamındadır ve zamanla parasal işlemler bu "Banco"lar üzerinde yapılmaya başladığından paranın bozulduğu tezgah veya para bozma masası anlamında kullanılmaya başlanmıştır. 

Bankacılık Evrimi

Mezopotamya'daki Kızıl Tapınak tarihte bilinen ilk bankadır. Para kavramının gelişmesi ile bankacılığın tarihsel gelişimi birbirine paralel gider. Hammurabi kanunlarında borçların ne şekilde ödeneceği, komisyon alımının ne şekilde olacağı işlerin bankada nasıl yapılacağı gibi kavramlardan söz edilir. Sonraki yıllarda bankacılık zengin ailelerin uğraştığı bir alan haline gelir.

Gelişmiş Bankacılık Nedir?

Gelişmiş bankacılık para, sermaye ve kredi ile ilgili tüm işlemleri yapan, özel, tüzel ve kamusal kişilerin finansal alandaki tüm ihtiyaçlarını karşılayan ve faaliyetlerde bulunan ekonomik kuruluşlardır. Günümüzde kurumların ve kişilerin ihtiyaçları değişmekte bankacılık hizmet yelpazesi de bu değişmelere bağlı olarak hızla genişlemektedir. 

Sektöre teknolojik gelişmelerin entegre edilmesi ile klasik bankacılık faaliyetlerinin dışında her gün yeni ve farklı ürün ve hizmet anlayışı ortaya çıkmakta. Bankalar geçmişten daha iyi ürün ve hizmetler sunuyorlar ve sürekli gelişiyorlar. Özellikle orta yaş grubu müşterileri önceki yıllarda bankacılığın nasıl yapıldığını bildikleri için bu gelişmelerden son derece memnun. Onların standartları açısından sunulan hizmetler oldukça tatmin edici hatta bankacılıkta uzay çağı hissini yaşatıyor onlara.

Değişen sadece bankaların ürün ve hizmetleri değil elbette. Ekonomik, sosyal ve siyasi koşulların etkisi bankalardan hizmet alan müşteri profillerini de hızla değiştiriyor. Özellikle teknoloji ve internet çağının içine doğmuş yeni nesil bir müşteri kitlesi var artık bankaların karşısında. 

Yeni Nesil Müşteriler Durumdan Memnun Mu?

Bu müşteriler teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Olayları çabuk kavrayabiliyor, çabuk sıkılıyor, hızlı ve trend olan ürünleri seviyorlar. Sosyal medya kullanımı ve etkileşimleri çok yüksek. Önceki nesillere göre daha araştırmacı, daha girişimci, daha özgürlükçüler. Daha az tv izleyip daha çok bilgisayar ve tablet kullanıyorlar, alışverişlerinin %55'inden fazlasını internetten yapıyorlar, ev ve araba almak yerine dünyayı dolaşmayı tercih ediyorlar. 

Her türlü bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar. Gün boyu sürekli internetle olsalar da e-mail kullanmayı sevmiyorlar. Facebook ve Twitter’ı fazla dramatik bulabiliyorlar. Bu kişiler kesinlikle bankalar için fazlasıyla değişik bir müşteri kitlesi. Yazılı ve görsel basında, bilboardlarda sürekli yapılan reklamlar ya da banka şubelerinin fiziki görünümlerine harcanan ciddi bütçelere rağmen, bankacılık yeni nesil müşterilerin pek de ilgisini cezbetmiyor şimdilik. 

İnternet Bankacılığı Çok Popüler

Şubeleri soğuk, mesafeli ve fazlaca ciddi buluyorlar. Zorunlu olmadıkça gitmiyorlar zaten şubeye. İçeride onların ilgisini çekecek bir şeyler olmadığını düşünüyorlar. Genellikle ebeveynlerinin kredi kartlarını kullanıyorlar, kartların en çok temassız işlem ve karekod ile para çekme-yatırma işlemlerini seviyorlar. Seviyorlar çünkü tam onların istediği gibi hızlı ve güvenli işlem yapabiliyorlar.

Neredeyse herkesin akıllı bir telefona sahip ve internete ulaşabildiği bir çağda tüm bankacılık işlemlerini telefon ve internet ile yapamamak yeni nesil için yetersiz ve zahmetli geliyor. Fatura ödemek için bankaya gitmek bir şaka sanki. Apple pay veya Starbucks ödeme sistemleri gibi sistemler onlar arasında çoktan kullanılmaya başlandı bile. Ve bu yeni sistemler onları mutlu etmekte de oldukça başarılı görünüyor. 

Teknolojiyi Seviyoruz

Yeni nesil müşteriler teknolojiyi kullanmayı seviyor ve çok ekranlı bir hayat yaşıyorlar. Bankalar onlar ile sosyal medya üzerinden bir etkileşim yapmaz, onlara artı bir değer de katmaz veya hayatlarına dokunamazlarsa bu gençlerin bankalar ile iletişimde olmalarının hiçbir değeri olmayacak. YouTube ve Instagram gibi gençlerin yoğun kullandığı sosyal mecralarda bankaların mutlaka olması gerekiyor.  

Herkes ve her şey için olduğu gibi zaman bankalar için de değişiyor. Bankaların bu yeni nesil müşterileri oldukça farklı. Onları anlamak ve yeni çağı yakalamak gerekiyor. Bankaların bu yeni nesli genç yaşta müşterileri yapmaları ve şimdiden ilişki kurmaları kurumlarının geleceği için oldukça önemli görünüyor. Bunu da ancak yeni nesil müşterilerinin ihtiyaçlarını teknoloji platformlarında karşılayarak yapabilecekler gibi duruyor.  

Yazar: Fatma Tuncel

Banka, İtalyanca 'Banco' kelimesinden gelir, Tezgah, sıra, masa anlamlarına gelir, Banco, Banka kelimesinin kökeni, Parasal işlemlerin yapıldığı yer, Paranın Bozulduğu Tezgah, Banka kelimesinin zamanla kazandığı anlam, Para bozma işlemlerinin yapıldığı masa anlamına gelir, Teknolojik Müşteri, Yeni nesil teknolojiye uyum sağlamış, bankacılık işlemlerini dijital platformlarda gerçekleştiren müşteri, Genellikle Y ve  Z kuşağı olarak adlandırılan genç nüfusta yaygın, Yeni Nesil Bankacılık, Dijital platformlarda yapılan bankacılık işlemleri, Online bankacılık, mobil bankacılık vb hizmetleri içerir, Online Bankacılık, Bankacılık işlemlerinin internet üzerinden yapıldığı yöntem, Birçok banka online bankacılık hizmeti verir, Mobil Bankacılık, Bankacılık işlemlerinin mobil cihazlar üzerinden yapıldığı yöntem, Akıllı telefon ve tabletlerle kullanılır, Dijital Bankacılık, Bankacılık işlemlerinin digital platformlar üzerinden gerçekleştirilme süreci, Bankanın bireysel ve ticari müşterilerine sunduğu çevrimiçi hizmetleri kapsar, Bireysel Bankacılık, Bireysel müşterilere yönelik bankacılık hizmetleri, Kredi, mevduat hesabı, kredi kartı vb hizmetleri içerir, Ticari Bankacılık, Ticari işletmelere yönelik bankacılık hizmetleri, Kurumsal finansman, ticari krediler, ticari kart hizmetleri vb içerir
banka bankacılık internet sosyal medya teknoloji yeni nesil müşteriler
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi dizüstü bilgisayarda yazıyor, parmakları klavyede hızla hareket ediyor. Dizüstü bilgisayar açık ve masaüstü arka planını gösteren siyah bir ekran var. Kişinin klavyenin tuşları üzerinde duran eli görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sağında, parlak ekranı yanan bir cep telefonunun yakın çekimi yer alıyor. Dizüstü bilgisayarın solunda, hemen üzerinde bulanık bir el bulunan bir sıvı kavanozunun yakın çekimi yer alıyor. Arka planda bir bilgisayarın ekran görüntüsü görülüyor. Kişi odaklanmış ve sıkı bir şekilde çalışmaktadır, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayardadır.
Teknoloji

Dijitalleşen Dünyada Bankacılık

13 Haziran 2021
Parlak kırmızı bir eşarp takmış bir kadın sağ elini barış işareti yaparak kameraya doğru kaldırır. Beyaz bir duvarın ortasında duran kadının yüzü sıcak bir ışık kaynağıyla aydınlatılmıştır. Sol eli arkasına saklanmış ve uzun, kumral saçları rüzgârda savruluyor. Sol bileğinde gümüş bir bilezik ve hemen arkasındaki duvarda kırmızı bir kelebek resmi var. Kadının yüzünde nazik bir ifade var ve dudakları huzurlu bir gülümsemeyle hafifçe ayrılmış.
Popüler Yazılar

X Kuşağı Nedir? Neden Önemlidir?

25 Kasım 2019