AnasayfaBlogYaşayan Efsane Michael Schumacher
Başarılı İnsanlar

Yaşayan Efsane Michael Schumacher

03 Ocak 2020
Parlak kırmızı takım elbise giymiş bir adam kırmızı bir yarış arabasının önünde durmaktadır. Saçları geriye doğru taranmış ve gözleri doğrudan ileriye bakıyor. Hafifçe açık kırmızı bir ceket giymekte ve ceketin altından beyaz bir gömlek görünmektedir. Kırmızı yarış arabasının yan tarafında beyaz bir logo vardır ve arabanın yan tarafında yakın çekim bir lastik görünmektedir. Ön planda, yan tarafında kırmızı ve beyaz bir logo bulunan bir lastiğin yakın çekimi görülüyor. Arka plan bulanıktır ve görüntüye genel olarak canlı ve enerjik bir his verir.
KronolojiBaşarılarıAyrıntılar
1969Doğumu3 Ocak 1969 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi.
1973Pistlere İlk Adımı4 yaşında mini yarış arabasıyla pistlerle tanıştı.
1975İlk ŞampiyonluğuGo-Kart kulübünde 6 yaşında ilk şampiyonluğunu kazandı.
1981Go-Kart Lisansı12 yaşında Lüksemburg'dan Go-Kart lisansını aldı.
1987Avrupa Go-Kart ŞampiyonluğuAvrupa Go-Kart Şampiyonası'nda birinci oldu.
1990Almanya Formula 3Michael Schumacher Almanya Formula 3 takımına transfer oldu.
1991Formula 1 GirişiFormula 1 dünyasına geçiş yaptı ve Benetton-Ford takımı ile anlaşma imzaladı.
1994-1995F1 Şampiyonlukları1994 ve 1995 yıllarında F1 Şampiyonu oldu.
2000-2004Ferrari ile Şampiyonluklar2000 yılından itibaren Ferrari ile üst üste 5 yıl Şampiyon oldu.
2012Pistlere Veda43 yaşında F1 pistlerine veda etti.

Tarihte bugün adı özellikle Ferrari ile özdeşleşen Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in doğum günü. Formula 1 pistlerinin efsane pilotu Michael Schumacher 2013 yılında Alp Dağları’nda oğluyla kayak yaparken başına aldığı darbe sonucu ağır bir travma geçirmiş, halen İsviçre’de evinde tedavi görmeye devam etmektedir.

2012 yılında 43 yaşındayken pistlere veda eden Schumacher, 4 yaşından itibaren yarış tutkusuyla tanışmış ve dünyanın en popüler otomobil şampiyonası olan Formula 1 yarışlarında gösterdiği başarılarla herkesin hayranlığını kazanmıştır. Halen F1 yarışlarında tüm zamanların şampiyonu sayılan nam-ı değer Schumi kariyer yaşamında sayısız rekorlara imza atmıştır. Kariyerinde edindiği gelirlerini insanlara yardım için kullanan ve emekliye ayrıldıktan sonra da UNESCO ile çalışan Michael Schumacher kaza geçirdiği döneme kadar UNESCO’nun “İyi Niyet Elçişi” olarak görev yapmıştır.

Michael Schumacher’in hayat hikayesi hayallerinin peşinden giden küçük bir çocuktan, başarılı bir kariyere ulaşan bir adama dönüşümünü anlatır. Başarılı pilot kariyer hayatının sonunda mütevazı yaşamıyla herkesi kendine bir kez daha hayran bırakır. Formula 1’in yaşayan efsanesinin hayallerden şampiyonluğa giden hikayesi yazının devamında.

Michael Schumacher ve 6 Yaşındaki İlk Şampiyonluğu

3 Ocak 1969 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen Michael hız tutkusunu ilk olarak bisiklete binerken keşfetti. Babası ve annesinin bir Go-Kart pistinde işçi olarak çalışıyor olması belki de onun en büyük şansıydı. Babasının ona yaptığı mini yarış arabasıyla 4 yaşlarında pistlerle tanışan Schumacher, ailesinin çalıştığı Go-Kart kulübünde 6 yaşında ilk şampiyonluğunu kazanarak, kulübün en genç şampiyonu olarak ilk rekorunu da kırmış oldu.

12 yaşlarında iken Go-Kart lisansı almak için Lüksemburg’a gitti. Çünkü bu ehliyet için Almanya’da yaş sınırı 14’dü; ancak Michael’ın yarış tutkusu 2 yıl daha bekleyemezdi. 1983- 1984 yıllarında Almanya gençler Go-Kart şampiyonluğunu 2 kez üst üste kazandı. Bu kez sırada Avrupa Şampiyonası vardı. Genç Michael 1987 yılında katıldığı ilk yarışı kazanarak Avrupa Go-Kart şampiyonu olmayı da başardı. Ancak onun hedefinde formula pistleri vardı. Çünkü F1 200 mil/ saatin üzerinde çalışan otomobillerle, en gelişmiş yarış ligiydi. Onun hız tutkusunu gösterebileceği formula yarışları için artık hazırdı.

Genç Schumacher Formula Dünyasına Adım Atıyor

Go-Kart başarısı sonrası artık daha fazlasını hedefleyen genç Schumacher 1987 yılında bu kez Almanya’nın yerli formula yarışları olan Formula König’e katıldı. Burada yakaladığı başarılar genç yarışçının tanımasına ve yeteneğinin iyice ortaya çıkmasına sebep oldu. Formula König’i 1988 yılında Formula Ford takip etti. Çocukluğundan beri Go-Kart pistlerinde olmasının avantajı ona burada da şampiyonluk getirdi. Yıl 1990 olduğunda Michael Schumacher Almanya Formula 3 takımına transfer oldu. O artık Alman basınının ve halkının genç şampiyonuydu.

1991’de bu kez Mercedes’n genç takımına çağırıldı. World Endurance Championship’te Mercedes takımıyla yarışarak, Mexico City yarışında birinci oldu. Bu başarılarına krizi fırsata çevirebilme meziyeti de eklenince Schumacher Formula 1 dünyasına geçiş yaptı. 1991 Belçika Grand Prix’inde yarışacak pilotun karıştığı bir kavga sonucu yarışa katılamaması Genç Schumacher için bir fırsat yarattı.

Sadece bisikletle tur atarak test ettiği usta bir sürücülük deneyimi gerektiren zorlu bir pist olarak bilinen Spa-Franchorchamps Pisti’nde sıralama turlarında sergilediği performans ile o artık F1 pilotuydu. Mekanik bir arıza sebebiyle yarışa devam edemese de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve Benetton-Ford takımı ile anlaşma imzaladı. Formula tüm katılımcı takımların, araçların ve yarışçıların uymak zorunda oldukları kurallar bütünüydü. Schumacher zaman zaman kuralların dışına taşacak kadar iddialı yarış performansları ile F1 pistlerine adım attı.

Michael Schumacher Formula 1’de ve Ferrari’de

Formula 1 kariyerinin ilk yarışını yine Belçika Grand Prix’inde gerçekleştiren yetenekli yarışçı, sürücü klasmanında üçüncü oldu. 2 yıl boyunca Formula 1 pistlerine iyice ısınan, agresif sürüşü ve ustalıkla hakim olduğu parkurlardaki başarısıyla o artık Schumi olarak anılıyordu. 1994 yılı ilk şampiyonluğuydu. Ardından 1995 yılında da şampiyon olarak “Üst üste 2 kez şampiyon olan en genç F1 pilotu” unvanıyla tarihe geçti. 1997 yılı artık Michael Schumacher için efsaneye dönüşme zamanıydı. 1999 yılında bir kazada bacağının kırılması sonucu biraz yavaşlasa da bu onu durdurmadı.

Ferrari ile anlaşma imzalayan Schumacher 2000 yılında yeni bir tarih yazdı. 1979 yılından sonra Ferrari takımı için ilk şampiyonluk Schumi ile geldi ve Michael Schumacher toplam 5 yıl üst üste şampiyon olarak yeni bir rekora daha imza attı. 2004 yılında elde ettiği şampiyonlukta toplam 13 yarışın 12’sinde birinci olarak adını Formula 1 tarihine kazıdı. Bu 5 yıl boyunca her bir yarışta farklı bir rekora sahip oldu. En fazla şampiyon olma, en fazla yarış kazanma, en fazla puan toplama, en fazla üst üste yarış kazanma, en fazla pole pozisyonu (sıralama turlarında kazanılan çıkış pozisyonu) kazanma, en hızlı tur zamanı ve en fazla podyuma çıkma onun kariyerinin zirvesindeki başarılarının en üst noktalarıydı.

1 Ekim 2006 Çin Grand Prix’i Michael Schumacher’in Ferrari ile son galibiyeti oldu. Schumacher artık emekli olacağını açıkladı. Ancak sadece pistlerden çekiliyordu. Bundan sonra Ferrari için genç pilotlar yetiştirecekti. 2010 yılında İstanbul Park’ta efsane kariyerine ilk başladığı Mercedes ile pistlere geri döndü. Schumacher İstanbul parkurunu 4’üncü sırada tamamladı. 2012’de emekliye ayrılarak pistlere Mercedes ile veda etti. Michael, Formula 1 kariyerine 308 Grands Prix, 91 galibiyet ve yedi dünya şampiyonası sığdırdı.

Schumacher’in Ödülleri

2002 ve 2004'te Michael “Laureus Dünya Yılın Sporcusu” seçildi.  2006 yılında  “Motor Sporları için FIA Altın Madalyası” ile ödüllendirildi. Ertesi yıl yarış kariyeri ve yardımsever katkılarından dolayı “Asturias Prensi Spor Ödülü”nü kazandı. 2010 yılında Fransız hükümeti tarafından Fransa'daki en yüksek unvan olan “Légion d'honneur Subayı “unvanıyla onurlandırıldı. 2014 yılında Bambi Ödülleri'nde kendisine “Millenium Trophy Ödülü” verildi. Schumacher ayrıca çocuklar için eğitime verdiği destekle UNESCO tarafından 2002 yılında” UNESCO Şampiyonu” seçildi. Ayrıca kaza geçirdiği döneme kadar bu çalışmalarına devam etti.

Şampiyonluklarla dolu geçen yaşamında kariyer hayatı boyunca kendine has bir yarış stili ile öne çıkmayı başardı. Zaman zaman yarışlarda agresif tavırlarıyla da dikkat çeken Michael Schumacher, pislerdeki hırsının tersine özel yaşantısında son derece mütevazi bir yaşamı seçti. Ferrari tarafından kendisine hediye edilen araç yerine Fiat marka arabası ile trafikte boy gösterdi. Ailesiyle gittiği tatilde geçirdiği kaza sonucu 2013 yılından bu yana tedavi görüyor. 2020 yılında yayınlanması beklenen Schumacher’in başarıları ile ilgili bir belgesel hazırlanıyor. Bugün doğum günü olan şampiyon F1 pilotunun sağlığıyla ilgili güzel haberler alabilmek ümidiyle. İyi ki doğdun Michael Schumacher.

1969, Doğumu, 3 Ocak 1969 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi, 1973, Pistlere İlk Adımı, 4 yaşında mini yarış arabasıyla pistlerle tanıştı, 1975, İlk Şampiyonluğu, Go-Kart kulübünde 6 yaşında ilk şampiyonluğunu kazandı, 1981, Go-Kart Lisansı, 12 yaşında Lüksemburg'dan Go-Kart lisansını aldı, 1987, Avrupa Go-Kart Şampiyonluğu, Avrupa Go-Kart Şampiyonası'nda birinci oldu, 1990, Almanya Formula 3, Michael Schumacher Almanya Formula 3 takımına transfer oldu, 1991, Formula 1 Girişi, Formula 1 dünyasına geçiş yaptı ve Benetton-Ford takımı ile anlaşma imzaladı, 1994-1995, F1 Şampiyonlukları, 1994 ve 1995 yıllarında F1 Şampiyonu oldu, 2000-2004, Ferrari ile Şampiyonluklar, 2000 yılından itibaren Ferrari ile üst üste 5 yıl Şampiyon oldu, 2012, Pistlere Veda, 43 yaşında F1 pistlerine veda etti
Michael Schumacher tarihte bugün Schumacher Genç Schumancer Formula 1 Schumi Ferrari Mercedes
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Mavi elbise giyen bir kadın yüzünde sıcak bir gülümsemeyle doğrudan kameraya bakıyor. Açık kahverengi saçları var ve teni parlıyor. Görüntünün arka planında, küçük siyah karelerden oluşan beyaz bir ızgaraya sahip bir bilgisayar ekranının ekran görüntüsü var. Gözleri parlak ve ifadesi neşe dolu. Görüntünün odağında o var ve arka plan fotoğrafa bağlam katmaya yarıyor. Bu görüntü, görsel olarak çekici ve duygusal olarak ilgi çekici bir görüntü olduğu için bir görüntü başlığı veri kümesi oluşturmak için kullanılabilir.
Başarılı İnsanlar

Başarılı İnsanların Bilinen 12 Özelliği

06 Eylül 2021
Takım elbiseli ve kravatlı bir adam, üzerinde mavi zeminli kırmızı bir bayrak bulunan bir tabelanın üzerinde durmaktadır. Tabela sarı renkte ve siyah harflerle 'başarı' kelimesi yazıyor, arka plan ise canlı bir mavi. Adam hafifçe sola bakıyor ve kolları iki yanında. Bayrak, lacivert bir kanton ve yıldızlarla kırmızı bir alana sahiptir. Adamın üzerinde lacivert bir takım elbise, açık mavi bir kravat ve beyaz bir gömlek vardır. Saçları düzgünce taranmış ve yüzünde belli belirsiz bir gülümseme var. Birkaç kabarık beyaz bulutun bulunduğu parlak mavi bir gökyüzünün fonunda kendinden emin bir şekilde duruyor.
Başarılı İnsanlar

Başarılı İnsan Kimdir?

24 Şubat 2019
Boynuna madalya takmış bir kadının yakın çekimi. Parlak bir şekilde gülümsüyor ve başarısından gurur duyuyor gibi görünüyor. Saçları kulaklarının arkasına toplanmış ve açık renkli bir gömlek giymiş. Gözleri kapalı ve dudakları gülümseme şeklinde kıvrılmış. Madalyayı sıkıca kavrıyor ve elleri görünüyor. Madalya altın renginde ve üzerinde bir kurdele var. Arka plan bulanık ve odak dışı.
Başarılı İnsanlar

Tarihe Geçen Dünya Şampiyonu: Ayşe Begüm Onbaşı

02 Haziran 2021
Görüntüde sakallı bir adamın yakın çekimi görülüyor. Gözleri, burnu ve dudakları da dahil olmak üzere yüz hatları görülebiliyor. Saçları koyu kahverengi ve hafif dalgalı olduğu görülüyor. Sakalı uzun ve kalın, çenesini ve yanaklarını kaplıyor. Yüzünde hafif bir gülümseme ile rahat ve memnun görünüyor. Açık gri yakalı ve düğmeli koyu mavi bir gömlek giyiyor. Arka plan hafif bulanık, bu da görüntünün yakın mesafeden çekildiğini gösteriyor. Genel olarak, adam yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında görünüyor.
Tarihte Bugün

Andre Michelin: Bir Pazarlama Dehası

16 Ocak 2020