AnasayfaBlogYabancı Dil Öğrenmek Zorunluluk Mudur?
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenmek Zorunluluk Mudur?

30 Temmuz 2019
Ahşap bir masanın üzerinde mavi beyaz bir kürenin yanında farklı boyut, renk ve desenlerde bir dizi kitap duruyor. En yakındaki kitap beyaz sırtlı mavi ciltli bir kitapken, diğer kitaplar mavinin çeşitli tonlarında, bazıları beyaz sırtlı, bazıları da sarı sırtlı. Arka planda, hepsi beyaz sırtlı ve bazıları sarı sayfalı birkaç mavi kitabın yakın çekimi görülebiliyor. Daha arkada, hepsi mavi kapaklı ve bazıları beyaz sırtlı birkaç kitabın başka bir yakın çekimi görülüyor. Son olarak, mavi kapaklı ve sarı sırtlı bir kitabın yakın çekimi görülebilir. Tüm kitaplar ve küre açık kahverengi bir masanın üzerinde durmaktadır.
KonuAçıklamaÖneri
Yabancı Dil Öğrenmek Zorunluluk Mudur?Yabancı dil öğrenmek bir zorunluluk olmaktan ziyade bir seçimdir. Bunun sebebi genelde iş ihtiyaçları ama yine de bireyin kendi yararına düşünülebilir.Bireylerin ilgi alanları doğrultusunda bir veya daha fazla yabancı dil öğrenmeye yönelmesi tavsiye edilir.
Yabancı Dil Bilmemenin SonuçlarıBirçok şirket için yabancı dil bilgisi önemlidir. Bu nedenle, bu beceriye sahip olmayanlar genellikle iş pazarında dezavantajlidir.Yabancı dil öğrenme çabalarınızı şirketlerin talep ettiği diller üzerine yoğunlaştırmanızı öneririz.
Yabancı Dil Öğrenme YöntemleriDil öğrenme yöntemleri kişiden kişiye değişmekle birlikte, genel olarak dilin doğru kullanımına dikkat etmek ve günlük pratik yapmak etkilidir.Sosyal medyada İngilizce içeriklere maruz kalmak, İngilizce haber sitelerini takip etmek gibi yöntemler uygulanabilir.
İngilizce Altyazılı Film İzlemekBu, dil pratik yapmanın ve dilbilgisi ve kelime dağarcığını genişletmenin kolay bir yoludur.Keyif alacağınız ve ilginç bulacağınız filmleri seçmenizi öneririz.
Yabancı Şarkılar DinlemekYabancı şarkılar dil öğrenme sürecinde kullanabileceğiniz başka bir araçtır. Sözleri anlamaya ve ezberlemeye çalışmak dil yeteneklerini geliştirir.Anlamını merak ettiğiniz şarkıları seçmeye özen gösterin.
İngilizce Konuşma Ortamları OluşturmakPratik yapmanın önemini vurgulayan bir diğer strateji, İngilizcenin konuşulduğu sosyal ortamlara katılmaktır.Dil alışverişi gruplarına, İngilizce konuşma kulüplerine vb. katılmayı deneyin.
Online İngilizce Eğitimİnternet, yabancı dil öğrenmek için harika bir kaynaktır. Birçok ücretli ve ücretsiz dil öğrenme sitesi ve uygulama mevcuttur.Size en uygun platformu bulmak için farklı siteleri ve uygulamaları deneyin.
İngilizce YouTube Videoları Takip EtmeAnadili İngilizce olan yazarların videoları, İngilizceyi daha iyi yakalamak için günlük konuşma diline daha fazla maruz kalmanızı sağlar.İlgilendiğiniz bir konuyu bulup, bu konuyla ilgili anadili İngilizce olan bir YouTuber'ı takip etmeye başlayın.
İstanbul İşletme Enstitüsüİstanbul İşletme Enstitüsü ara sıra ücretsiz online İngilizce kursları sunar.Bu tür fırsatlardan yararlanmaya çalışın kendi dil öğrenme yolculuğunuzda.
Yabancı Dil, Bir Üstün Yetenek DeğilYabancı dil öğrenmek bir üstün yetenek gerektirmez, sadece devamlı maruz kalma ve pratik gerektirir.Kendinizi düzenli olarak yabancı dilde içeriklere maruz bırakın ve düzenli pratik yapın.

Biliyorum şimdi birçoğunuz ekranları karşısında otururken bu soruyu gördüğünde tabi ki diyecek. Elbette yabancı dil öğrenmek zorunluluktur. Peki bu sorunun cevabı gerçekten ne? Yani yabancı dil öğrenmek bir zorunluluk mudur yoksa bir tercih midir? 

Yabancı Dil Bilememe

Günümüzde teknolojinin akıl almaz ilerleyişi bilgiye ulaşımın kolaylaşması gibi unsurlar her alanda olduğu gibi ekonomi ve finans alanında da globalleşmeyi beraberinde getirdi. Bu sayede uluslararası şirketler küreselleşme düzeyini arttırma fırsatı bulurken ulusal ölçekli firmalar ise uluslararası zeminde yer bulabileceğinin farkına vardı. Ancak bu ilerleyiş birçok farklı sorunu da beraberinde getirdi. 

Bunların en önemlisi ise tabi ki yabancı dil bilme daha doğrusu bilememe sorunu oldu. Yukarıda bahsettiğim sebeplerle şirketler yabancı dil bilen eleman arayışına koyula dursun bilmeyen kişiler açısından büyük bir işsizlik sorunu ortaya çıktı. İnsanlar mesleki anlamda yeterli donanıma sahip olmalarına rağmen İngilizce bilmedikleri için başvurdukları çoğu iş ilanından eli boş dönmek zorunda kaldı. Ortaya çıkan bu sonuç ise herkesin kafasında aynı cümlenin yankılanmasına neden oluyordu. Yabancı dil öğrenmek gerek. 

Başlıktaki soruya cevabınız evet ise büyük ihtimalle internette bulduğunuz en çok kullanılan bilmem kaç kelime gibi listeleri bir kapsül gibi ezberlemeye çalışıyor ya da şu kadar zamanda şu kadar İngilizce diyerek ekmek köfte hesabı yapar gibi dil öğretmeye çalışan uygulamalardan medet umuyorsunuz demektir. Çünkü eğer dil öğrenmek bir zorunluluk olsaydı biz de henüz bebekken dil öğrenmem gerek diyerek Türkçeyi sökerdik.

Bir Zorunluluk Olmamalı

Ancak olayların hiçbirimizde bu şekilde gelişmediğini düşünüyorum. Yabancı Dil öğrenmek bir zorunluluk değildir. Dil öğrenmek aslında tamamen o dile maruz kalmanın doğal bir sonucudur. Siz sadece o dile maruz kalıp kalmamayı seçebilirsiniz. Eğer siz de İngilizcenizi geliştirmek niyetindeyseniz bu dile maruz kalmak istediğinizi kabul ediyorum. Yani aslında burada ne bir üstün yetenek ne de bir zorunluluk söz konusu. Bütün mesele kendinizi o dilin olağan akışına bırakmaktadır. 

Çok güzel konuştun arkadaşım da bunu nasıl yapacağız? Peki, neden yabancı dil öğrenemiyoruz? dediğinizi duyar gibiyim. Yabancı dil öğrenmek zor mu? Aslında değil. Size kendi hayatımda uygulamaya çalıştığım birkaç yöntemle örnek verebilirim. Sıralayacağım yöntemler çok sıradan olarak algılanacak olsa da istikrarlı bir şekilde uygulandığında etkili sonuçlar verebilecek yöntemler. Ve asla sınırlı sayıda deği. Sınır sizin hayal gücünüz olacak.

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

  • Anadili İngilizce olan YouTube veya diğer video içerikli uygulama kullanıcılarının videolarını takip ederek yaşayan dile hakim olmaya çalışmak. Belki de en önemli madde bu olabilir. Çünkü bu sayede hem bilmediğiniz bir sürü kelimenin anlamını öğrenme fırsatı bulursunuz hem de o ülkenin insanlarının o zaman diliminde kullandıkları dili görerek işinize hiç yaramayacak ve çoktan kullanımdan kalkmış kelimeleri öğrenmekten kurtulmuş olursunuz. Üstüne bir de kelimeleri birleştirerek cümleyi anlamaya başlarsanız büyük bir yol kat etmeye başlamışsınız demektir. 

  • İngilizce haber sitelerini sosyal medyadan takip etmeye çalışmak. Burada bilerek sosyal medya diyorum çünkü siz bakmayı unutmuş olsanız bile o uygulama ana sayfanızda ilgili içeriği göstererek sizi o içeriğe bir nevi maruz bırakıyor. Bu anlamda özellikle Twitter’ın çok etkili olduğunu söyleyebilirim. 

  • online ingilizce eğitim sitelerini araştırmak. internet dünyası koca bir derya olsa bile doğru anahtar kelimeleri girebildiğinizde aradığınız bilgiye ulaşmanız çok kolay olabiliyor. bu da birbirine benzeyen yüzlerce içerikten sıyrılmanızı ve en işe yarar bilgiye ulaşmanızı sağlıyor. ayrıca bulduğunuz eğitim yabancı kaynaklı ise türkçeye kaçma kolaylığınız olmadığı için siz ingilizceyi öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. yani o dile yine maruz kalıyorsunuz. 

  • İngilizce altyazılı filmler izlemek, yabancı şarkılar dinlemek. Ancak asıl amaç her zaman kendinizi bu dile maruz bırakmak olmalıdır. Bunun da en güzel yolu sosyal hayatımızla eğitimi birleştirmek olacaktır. Bu yöntemi de sürekli bir şekilde uygulamak dile hakimiyet ve kelime dağarcığının genişlemesi açısından oldukça faydalı olabilir. 

  • İngilizce konuşma ortamları oluşturmak. Yukarıda saydığımız yöntemlerle kelime haznesi genişletilebilecek olsa da iş uygulamaya geldiğinde çoğumuz dut yemiş bülbüle dönüşüyoruz. Bunun sebebi ise o dilde hiç pratik yapmamış olmaktır. Evet ilk konuşmaya başladığımızda anlamsız kelimelerle başladık hepimiz ancak dilimizi zamanla geliştirmemize de bu sözcükler vesile olmadı mı, bir bebeğin bunları kullanmaktan çekindiğini gördünüz mü hiç? Kesinlikle çekinmemeliyiz. Aksi takdirde yanlış bildiklerimiz yanlış olarak kalmaya devam edecektir. 

Yabancı dil öğrenmenin ücretsiz yolları da var tabi ki. İstanbul İşletme Enstitüsü dil öğrenme konusunda ücretsiz online eğitimler düzenliyor. Enstitü kapsamında alacağınız farklı Yabancı Dil Eğitimleri size çok şey katacaktır.

Yazar: Belgin Efe

Yabancı Dil Öğrenmek Zorunluluk Mudur?, Yabancı dil öğrenmek bir zorunluluk olmaktan ziyade bir seçimdir Bunun sebebi genelde iş ihtiyaçları ama yine de bireyin kendi yararına düşünülebilir, Bireylerin ilgi alanları doğrultusunda bir veya daha fazla yabancı dil öğrenmeye yönelmesi tavsiye edilir, Yabancı Dil Bilmemenin Sonuçları, Birçok şirket için yabancı dil bilgisi önemlidir Bu nedenle, bu beceriye sahip olmayanlar genellikle iş pazarında dezavantajlidir, Yabancı dil öğrenme çabalarınızı şirketlerin talep ettiği diller üzerine yoğunlaştırmanızı öneririz, Yabancı Dil Öğrenme Yöntemleri, Dil öğrenme yöntemleri kişiden kişiye değişmekle birlikte, genel olarak dilin doğru kullanımına dikkat etmek ve günlük pratik yapmak etkilidir, Sosyal medyada İngilizce içeriklere maruz kalmak, İngilizce haber sitelerini takip etmek gibi yöntemler uygulanabilir, İngilizce Altyazılı Film İzlemek, Bu, dil pratik yapmanın ve dilbilgisi ve kelime dağarcığını genişletmenin kolay bir yoludur, Keyif alacağınız ve ilginç bulacağınız filmleri seçmenizi öneririz, Yabancı Şarkılar Dinlemek, Yabancı şarkılar dil öğrenme sürecinde kullanabileceğiniz başka bir araçtır Sözleri anlamaya ve ezberlemeye çalışmak dil yeteneklerini geliştirir, Anlamını merak ettiğiniz şarkıları seçmeye özen gösterin, İngilizce Konuşma Ortamları Oluşturmak, Pratik yapmanın önemini vurgulayan bir diğer strateji, İngilizcenin konuşulduğu sosyal ortamlara katılmaktır, Dil alışverişi gruplarına, İngilizce konuşma kulüplerine vb katılmayı deneyin, Online İngilizce Eğitim, İnternet, yabancı dil öğrenmek için harika bir kaynaktır Birçok ücretli ve ücretsiz dil öğrenme sitesi ve uygulama mevcuttur, Size en uygun platformu bulmak için farklı siteleri ve uygulamaları deneyin, İngilizce YouTube Videoları Takip Etme, Anadili İngilizce olan yazarların videoları, İngilizceyi daha iyi yakalamak için günlük konuşma diline daha fazla maruz kalmanızı sağlar, İlgilendiğiniz bir konuyu bulup, bu konuyla ilgili anadili İngilizce olan bir YouTuber'ı takip etmeye başlayın, İstanbul İşletme Enstitüsü, İstanbul İşletme Enstitüsü ara sıra ücretsiz online İngilizce kursları sunar, Bu tür fırsatlardan yararlanmaya çalışın kendi dil öğrenme yolculuğunuzda, Yabancı Dil, Bir Üstün Yetenek Değil, Yabancı dil öğrenmek bir üstün yetenek gerektirmez, sadece devamlı maruz kalma ve pratik gerektirir, Kendinizi düzenli olarak yabancı dilde içeriklere maruz bırakın ve düzenli pratik yapın
yabancı dil öğrenmek yabancı dil online eğitimler yabancı dil eğitimleri ingilizce
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir yüzey üzerinde farklı dillerde bir dizi kitap sergilenmektedir. Arkada beyaz metinli kırmızı dikdörtgen bir nesne, siyah metinli beyaz bir kutu, kırmızı metinli sarı bir kap, siyah metinli yeşil bir etiket ve bayraklı mavi bir kitap var. Ön tarafta siyah beyaz bir işaret ve bir kitabın yakın çekimi var. Mavi kitabın üzerinde rüzgarda dalgalanan kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşan bir bayrak var. Kitap sırasının ortasında, mavi arka planı ve beyaz yıldızları olan bir bayrağın yakın çekimi yer alıyor. Tüm kitapların farklı dillerde başlıkları var ve bu da resme çeşitli ve çok kültürlü bir hava veriyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenme Stratejileri

13 Nisan 2021
Bu görüntü, kırmızı beyaz çizgili bir bayrakla kaplı bir masanın üzerinde duran bir çift kulaklığı gösteriyor. Ön planda, ortasında sarı bir yıldız bulunan bayrağın yakın çekimi görülebiliyor. En sağda, kulaklıklar bir not defterinin üzerinde dururken görülüyor ve kulaklıkların yakın çekimi de görülebiliyor. Arka planda, üzerinde bazı metinler bulunan sarı ve kırmızı bir işaret görülmektedir. Bu görsel, ders çalışırken müzik dinleme ya da sadece huzur ve sessizliğin tadını çıkarma fikrini temsil etmek için kullanılabilir.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

26 Ocak 2021
Ahşap bir masanın üzerinde yuvarlak bir küre duruyor ve üzerinde onu koruyan bir tel örgü var. Masanın etrafına dağılmış birkaç kitap ve yan tarafta bir dizüstü bilgisayar var. Ön planda üzerinde kelimeler yazılı sarı bir tabela, arka planda ise bir kutu var. Kitap yığınının farklı dillerde baskıları var ve duvarda bir kişinin bulanık bir fotoğrafı asılı. Kişi, içeriye doğal ışık giren bir pencerenin önünde oturuyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Dil Öğrenmek Kolaylaşıyor Mu?

17 Ocak 2021