AnasayfaBlogTurizm Tanıtım ve Pazarlamasında Sosyal Ağ Kullanımı
Satış - Pazarlama

Turizm Tanıtım ve Pazarlamasında Sosyal Ağ Kullanımı

08 Mayıs 2019
Üzerinde bir kamera ve oyuncak bir uçak bulunan bir haritanın ayrıntılı bir yakın çekimi. Kamera haritanın sağ üst köşesinde yer alıyor ve yukarı bakan bir merceği olan küçük, siyah bir cihaz. Oyuncak uçak, sarı ve kırmızı boyalı detaylara sahip ahşap bir yapıdır. Haritanın sol alt köşesinde yer alıyor ve havalanıyormuş gibi görünüyor. Sol üst köşede bir pusula ve sağ üst köşede bir güneş gözlüğü bulunmaktadır. Sağ alt köşede de bir cep telefonu ve bir şapka var. Haritanın arka planı açık kahverengi, haritadaki detaylar ise siyah beyaz.
KavramlarAçıklamaÖnemi
Internet ve Sosyal MedyaTurizm tanıtım ve pazarlamada yoğun kullanılan araçlar.Büyük kitlelere anında ulaşma imkanı sağlaması ve pratik kullanım kolaylığı.
Destinasyon PazarlamaBir destinasyon hakkındaki bilgilerin turistlere ulaştırılmasıDoğru bilgilendirme ile turistlerin doğru tercih yapabilmesi.
Turizm ve İnternetTuristik yerlerin online tanıtım ve pazarlaması.Hızlı ve pratik bilgi ulaşımı sağlar.
Sosyal AğlarTuristlerin bilgi alışverişi yaptıkları online platformlar.Bilgiye ulaşmanın yanısıra deneyim paylaşımı yapılmasını sağlar.
Facebook ve TwitterEn popüler sosyal medya platformlarından ikisi.Geniş kullanıcı sayılarına ulaşması ve sosyal medya kavramının yaygınlaşmasında büyük rol oynaması.
Interaktif Bilgi PaylaşımıKullanıcılar arasındaki karşılıklılık oranında gerçekleşen bilgi değişimi.Kullanıcıların aktif olarak içerik oluşturabilmelerini ve deneyimlerini anında paylaşabilmelerini sağlar.
Dijital TeknolojiBilgiyi dijital formata dönüştürüp işleyen teknoloji.Bilgiye erişimi ve paylaşımı hızlı ve efektif hale getirir.
Bilgi ErişimiTuristlerin aradıkları destinasyon hakkında bilgiye ulaşmaları.Karar sürecinde doğru tercih yapmalarını sağlar.
İletişimTurizm şirketleri ile turistler arasındaki bilgi alışverişi.Turistlerin ihtiyaç ve beklentilerine doğru şekilde yanıt verilebilmesi.
2000’li ve 2010’lu Yıllarİnternet ve sosyal medya kullanımının hızla arttığı dönemler.Bu tarihler iletişim alanındaki en önemli gelişmelerin yaşandığı dönemler olarak kabul edilir.

Günümüzde tanıtım ve pazarlama aracı olarak ilk sırada yer alan İnternet ve sosyal medya yoğun kullanımıyla dikkat çekmektedir. Pratik kullanım kolaylığı ve büyük kitlelere anında ulaşabilme, özellikle ülkelerin destinasyon pazarlaması alanında yerini modern pazarlama anlayışına bırakmıştır. Sürekli bir gelişme halinde olan turizm, İnternet ve sosyal medyada doğru iletişim ile turistlerle iletişim kurmayı amaç edinmektedir. Günümüzde en çok turiste ulaşmanın en pratik ve hızlı yolu internettir. İnsanlar interneti kullanarak çeşitli sosyal ağlar aracılığı ile her türlü bilgiye ulaşabilmektedir. Burada önemli olan kişinin aradığı destinasyon ile ilgili doğru bilgiye ulaşmasıdır. 2000’li yıllarla birlikte en önemli iletişim aracı haline gelen internet, halen iletişim alanındaki en önemli gelişme olarak değerlendirilmektedir. 2010’lu yıllar Facebook ve Twitter’ın geniş kullanıcı sayılarına ulaşmasıyla “sosyal medya” kavramını bizlerle tanıştırır. Sosyal medya, çift etkileşimli bilgi paylaşımı sağlar. Kullanıcıların içerik oluşturması ve karşılıklı olarak paylaşımlara olanak veren dijital teknolojidir.

Sosyal Medyayı Etkin Biçimde Yönetmek

Sosyal Medya, Turizm Tanıtımında Nasıl Kullanılabilir?

İnsanlar forumlar, bloglar, sosyal ağlar, gibi sosyal medya platformları aracılığıyla bilgi ve görüşlerini paylaşmaktadır. Bu yönü ile sosyal medya katılımcı, şeffaf ve ulaşılabilir bir iletişim kanalıdır.

Turizm ve Takipçilerle Etkileşim İçinde Olmak

Sosyal paylaşım ağları aracılığıyla dijital ortamda her gün binlerce kişiyle temasa geçilebilmektedir. Hedef kitleler baz alınarak uygun çalışmalar ile ülkemizi ziyaret eden ya da ziyaret etmeyi düşünen kişiler takipçilere dönüştürülebilir. Ülkemizle ilgili en son haber ve gelişmeler anında duyurulabilir. Ülke turizmine ilişkin fotoğraf ve videolara yer verilerek bu bilgilerin diğer kişilerin paylaşımına sunulması ülkemizin sosyal ağlarda takipçisi olmayan diğer kişilere de bizi ulaşacak ve tanıtacaktır. Kısaca bir ülke sosyal ağlar üzerinden tanıtıldığında; takipçileri ile iki yönlüiletişim kurar, İçeriklere, haberlere, videolara yazılan yorumlar sayesinde geri bildirim alma imkanı doğar. Sosyal medya platformunda yer alan içerik paylaşım sitelerinin tümü kullanıcılarına içerik, fotoğraf, video, alıntılar, reklam paylaşımı gibi bilgilerin limitsiz olarak paylaşılmasına olanak sağlamaktadır. Böylece takipçi adını alan kullanıcılar paylaşılan içeriklere yorum yaparak, beğenerek o içeriği daima üst gösterimde olmasını sağlayabilmektedir. Özellikle YouTube en çok bilinen video paylaşım sitesidir. Videoların ücretsiz yayınlanması imkânı sunar. Ülkemizin turizm değerlerinin tanıtımı yapılabilecek ülkemiz adına veya niş bir bölge üzerine çalışılıyorsa uygun bir kanal açılabilir. Ülkemizin tanıtımında kullanılacak fotoğraflar, videolar ücretsiz olarak yayınlanabilecek ve bu yolla tanıtım faaliyetleri hızlı ve düşük maliyetli olabilecektir. Açılacak resmi bir blog ülke tanıtımında yer alan haberler ve gelişmeler ile turizm değerlerimizin paylaşılmasında destek olacaktır. Blog’ta paylaşılan bilgiler ile ülkenin olması istenen olumlu imajı pekiştirilecektir. Blog ülke turizmi hakkında bilgilendirme, yaparak takipçiler arası etkileşim sağlar, Saygın bir imaj oluşturulma görevini yerine getirir. Blog’lar bir ülkenin marka mesajını net bir şekilde ifade ettikleri doğru adreslerden biridir. Blog’larla ilgili en önemli konu, içeriğin sürekli güncellenmesi ve rama motoru optimizasyonunda ilk sayfada yer alabilmektir.

Yol Konusunda Nelerden Faydalanılabilinir?

Google Maps gibi interaktif haritalar, uydu görüntüleri, konum detayları sunan sitelerde ülkenin tarihi, kültürel ve turistik yerleri doğru tanımlanmalıdır. Turistler için kayda değer olabilecek her türlü lokasyonun mobil araçlar için de tanımlanması oldukça önemlidir. Ayrıca, sosyal medyada ülke için bir alan oluşturulmasının yanı sıra diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan sayfa, grup ve yazıların takibi ve incelenmesi de yapılmalı böylece yanlış ya da olumsuz, saygınlığı düşüren içerikler hakkında bilgi sahibi olma büyük önem taşımaktadır. Bunun için bulunduğunuz sosyal medya platformlarınızı sürekli izleyen ve markanız hakkında paylaşılan her şeyi size ulaştıran takip programları kullanılabilir.

Internet ve Sosyal Medya, Turizm tanıtım ve pazarlamada yoğun kullanılan araçlar, Büyük kitlelere anında ulaşma imkanı sağlaması ve pratik kullanım kolaylığı, Destinasyon Pazarlama, Bir destinasyon hakkındaki bilgilerin turistlere ulaştırılması, Doğru bilgilendirme ile turistlerin doğru tercih yapabilmesi, Turizm ve İnternet, Turistik yerlerin online tanıtım ve pazarlaması, Hızlı ve pratik bilgi ulaşımı sağlar, Sosyal Ağlar, Turistlerin bilgi alışverişi yaptıkları online platformlar, Bilgiye ulaşmanın yanısıra deneyim paylaşımı yapılmasını sağlar, Facebook ve Twitter, En popüler sosyal medya platformlarından ikisi, Geniş kullanıcı sayılarına ulaşması ve sosyal medya kavramının yaygınlaşmasında büyük rol oynaması, Interaktif Bilgi Paylaşımı, Kullanıcılar arasındaki karşılıklılık oranında gerçekleşen bilgi değişimi, Kullanıcıların aktif olarak içerik oluşturabilmelerini ve deneyimlerini anında paylaşabilmelerini sağlar, Dijital Teknoloji, Bilgiyi dijital formata dönüştürüp işleyen teknoloji, Bilgiye erişimi ve paylaşımı hızlı ve efektif hale getirir, Bilgi Erişimi, Turistlerin aradıkları destinasyon hakkında bilgiye ulaşmaları, Karar sürecinde doğru tercih yapmalarını sağlar, İletişim, Turizm şirketleri ile turistler arasındaki bilgi alışverişi, Turistlerin ihtiyaç ve beklentilerine doğru şekilde yanıt verilebilmesi, 2000’li ve 2010’lu Yıllar, İnternet ve sosyal medya kullanımının hızla arttığı dönemler, Bu tarihler iletişim alanındaki en önemli gelişmelerin yaşandığı dönemler olarak kabul edilir


hedef kitle işletme pazarlama sosyal medya turizm tanıtım 08/05/2019
Bu, yüzünde canlı bir gülümseme olan bir kadının yakın çekim portresidir. Sarı saçları yana ayrılmış ve gevşek dalgalarla şekillendirilmiş. Yumuşak, mavi gözleri parlak ve büyüleyici. Parlayan cildi neredeyse ışıl ışıl ve yanakları gülümsemenin verdiği keyifle hafifçe kızarmış. Üzerinde yüksek yakalı beyaz bir gömlek ve boynunda zarif bir kolye var. Duruşu rahat ve kendinden emin, neşeli bakışları memnuniyet ve huzur yayıyor. Güzelliğin ve neşenin vücut bulmuş hali olan gülümsemesi onu gören herkese ışık ve sıcaklık getiriyor.
Bahar Beşer
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezundur. Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim görmüştür. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. Online eğitim, markalaşma, kişisel gelişim alanlarında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
4.2
(11)

Barista Eğitimi

10 Konu10 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
55463402
Açık kahverengi ceket giyen ve yuvarlak, siyah çerçeveli gözlük takan bir kadın kapalı bir ortamda duruyor. Yüzünde hoş bir ifade var, dudakları hafifçe gülümseme şeklinde kıvrılmış. Saçları kısa ve kıvırcıktır ve boynuna altın bir kolye takmaktadır. Arka plan, üzerinde beyaz yazılar olan mor bir duvardır. Arka planda bir bitkinin bulanık bir görüntüsü var.
Yuvarlak gözlüklü, mavi kot ceketli ve beyaz gömlekli bir kadın resmi. Saçları kahverengi ve at kuyruğu şeklinde geriye doğru toplanmış, yüzü dümdüz karşıya bakıyor. Arka planda birkaç dekoratif bitkinin göründüğü bej renkli bir duvarın önünde duruyor. Yirmili yaşlarının başında olduğu anlaşılıyor ve gözlerinde kararlı ve odaklanmış bir ifade var. Kendinden emin bir pozda duruyor, kolları iki yanında ve çenesi yüksekte. Kıyafetleri şık ve modern, ifadesi ise kararlı ve güçlü.Göksel Yılmaz
1102584