AnasayfaBlogRuh Göçü: Reenkarnasyon
Popüler Yazılar

Ruh Göçü: Reenkarnasyon

03 Şubat 2020
Küçük bir çocuk, soluk beyaz bir ışıkla aydınlatılmış bir tünelde durmaktadır. Soluk bir teni, yuvarlak bir yüzü ve koyu renk saçları olan belirgin bir profili vardır. Çocuk uzun siyah bir palto giymektedir ve yanında melek gibi bir figür vardır. Meleğin başının üzerinde parlayan mor bir hale vardır ve arkalarındaki duvara koyu bir gölge düşmektedir. Çocuk ve melek birlikte yürüyor, çocuğun küçük figürü ise uzakta bulanık görünüyor. Sahne büyüleyici, gizem ve merak duygusu uyandırıyor.
KonuAçıklamaÖrnek
Reenkarnasyon Nedir?Reenkarnasyon, ruh göçü anlamına gelir. İnsan bedenin öldükten sonra tekrar geleceğine inanılır.Pollock ikizlerinin hikayesi
Reenkarnasyonun TarihiReenkarnasyon, eski çağlardan bu yana inanışlarda yer alır ve eski Mısır, antik Yunan, Asya dinleri gibi birçok coğrafyada ve kültürde bilinir.Firavunların yeniden diriliş inancı, Yunan mitolojisinde yer alan reenkarnasyon fikirleri
Reenkarnasyon ve İslamReenkarnasyon, İslam'da kıyamet günü yeniden dirilme anlamına gelir. Ancak reenkarnasyon, İslam inancında dünya hayatında tekrar diriliş anlamına gelmez.Kıyamet gününde yeniden dirilme inancı
Reenkarnasyonun Dünyadaki YeriGünümüzde reenkarnasyona inanan insanların sayısı 1 milyarı aşmaktadır.Hindistan'da reenkarnasyon inancının yaygın oluşu
Reenkarnasyon ÖrnekleriDünya genelinde birçok reenkarnasyon hikayesi bulunmaktadır.Pollock ikizleri olayı
Reenkarnasyon ve SpiritüalizmSpiritüalistler, manevi bir ruh olayını kabul ederler ve reenkarnasyonu kabul ederler.Spiritüalist gruplar
Reenkarnasyonun Popüler Kültürdeki YeriReenkarnasyon, filmler, diziler ve birçok farklı alanda yer alır.Cem Yılmaz'ın stand-up gösterileri
Reenkarnasyonun Ünlü DestekçileriPlaton ve Pisagor gibi felsefi akımların bilinen isimleri bu konuyu ele almıştır.Platon ve Pisagor
Reenkarnasyon ve TürkiyeTürkiye'de de reenkarnasyon inananların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.Türkiye'den bir reenkarnasyon hikayesi
Reenkarnasyonun Felsefi İncelenmesiReenkarnasyon, sadece bir din konusu olmayıp felsefi bir kavram olarak da incelenir.Platon ve Pisagor'un reenkarnasyon felsefesi

Reenkarnasyon geçmişten günümüze kadar süregelen dönemin en farklı kavramı olarak bilinir. Dizilere, filmlere ve daha birçok farklı alanlarda konu olan dillerden düşmeyen bir olgudur. Kimi insan bu kavram ile hayatını idame ettirirken kimi insanda sadece bir iki sefer reenkarnasyon kelimesini duymuştur. Cem Yılmaz'ın stand-up gösterilerine bile konu olmayı başaran olay, gerçekten gülünesi bir olgu mı yoksa hayatımızın bir parçası mı?

Kısaca tanımladığımız zaman reenkarnasyon, ruh göçü anlamına gelmektedir. İnanmayanlar ya da kavrama çok yakın olmayan insanlara saçma gelebilir. Fakat dünyada reenkarnasyona inananların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Peki reenkarnasyon nedir? Kendini nasıl belli eder? Dinler reenkarnasyonu nasıl görür? Gerçeklik payı var mıdır?

Reenkarnasyon Nedir?

Reenkarnasyon da insan bedenin öldükten sonra tekrar geleceğine inanır. Öldükten sonra bir nevi ruh göçü yaşanarak yeni bir bedenle doğma olayına verilen isimdir. Bu ismi ise genellikle spiritüalistler vermiştir. Yeniden diriliş İslamiyet dininde de var gibi düşünebilirsiniz. Ancak burada yeniden doğuş kıyamet gününde değil, yine aynı dünyaya gelme olayıdır.

Bir parantez de spiritüalistlere açalım. Spiritüalist sözcüğünün anlamı ruhçuluk olarak açıklanmıştır. Birçok din, felsefi görüşlerde de yeri olan bir kavramdır. Bir dine veya farklı bir görüşe sahip olan kişiler, kendi aralarında spiritüalist ismini kullanmaktadır. Spiritüalistler, manevi bir ruh olayını kabul ederler.

Reenkarnasyon aslında yeni bir kavram değil. Günümüzden önce de eski çağlarda kavram olarak kullanılmasa da bilinmekteydi. Hatta kendi tarihimize baktığımızda bile İslamiyet ile tanışmayan Türk toplumlarında bunu görmek mümkündü. Tek tanrılı inancın yaygın olduğu dönemde ruh göçüne inanılırdı. Öldükten sonra yeniden dirileceğine ve döneceği düşüncesi oldukça yaygındı. Hatta ölen kişiler, eşyaları ile birlikte gömülürlerdi. Yeniden doğuş olayı gerçekleşince eşyaları da yanında geleceğine inanılırdı. Bizim topraklarda durum böyle iken olayın daha da eskiye dayandığını söyleyebiliriz.

Sizleri eski çağlarda yer alan Mısır dönemine götürelim. Firavunların kol gezdiği dönemde de yeniden diriliş inancı yaygındı. Öldükten sonra yeniden doğuş kavramı Mısır döneminde sıkça rastlanan bir kavramdı. Dönemin ölülerini mumyalama işlemi yaparak toprağa verirlerdi. Yeniden beden can bulursa, bozulmadan çıkması için bu uygulama yapılırdı.

Günümüze doğru yaklaşan tarihe baktığımızda da batı ilk kez kavramı Yunan mitolojisi sayesinde duydu. Platon ve Pisagor gibi felsefi akımlarının bilinen isimleri konuyu o dönemde ele almıştır. Daha doğuya doğru Asya ülkelerine yelken açtığımızda ise, burada yer alan dinlerde reenkarnasyon tenasüh kavramı ile ilişkilendirilir. Özellikle Hindistan bölgesinde oldukça yaygındır. Günümüzde ruh göçü kavramına inanan insanların sayısı 1 milyarı aşmaktadır. Kısacası reenkarnasyon her dönemin ve her dinin içinde yer almaktadır.

Reenkarnasyon ve İslam kavramları da birbiriyle oldukça fazla ilişkilendirilir. İslami olarak baktığımızda farklı ayrılıklara düşen kesimlerin olduğunu görmekteyiz. İslam dininde yeniden dirilmenin olduğunu çoğumuz biliriz. Yeniden vücut bulma, yeniden dirilmenin İslam da yeri vardır. Ancak yeniden dirilen insanın sadece kıyamet gününde olacağı inancı yaygındır. Dirilişin sadece tek sefer ve dünyaya gelecek şekilde değildir.

İslamiyet'e göre yeniden diriliş olsa da reenkarnasyon olayından en büyük farkı kıyamet günü vücut eski halini almasıdır. Reenkarnasyon da ise yeniden dirilişin dünyaya olacağı ve birkaç kez bu olayın gerçekleşebileceği ihtimalinin olduğudur. Ayrıca bu olgu da ölen kişinin başka bir bedenle yeniden dünyaya geleceğine inanılır. İnanç olarak baktığımız da ruh göçü, her dinde farklı olarak yer almaktadır. Kişilerin inancında bile oldukça farklı gözüktüğünü söyleyebiliriz. İster batı da olsun ister doğuda ruh göçüne inanların sayısı oldukça fazla olduğunu görebiliriz.

Reenkarnasyon Örnekleri

İster inanın ister inanmayın ancak dünyada reenkarnasyon örnekleri bulunmaktadır. Gerçek hikayeler olarak bilinen olaylar adeta korku filmlerini andırmakta. Reenkarnasyon örnekleri içinde Türkiye'den de bir yer almaktadır.

Örneğe ilk olarak Pollock ikizleri ile başlayalım istedik. Dünya çapında en bilindik reenkarnasyon olayı olarak bilinir. Olay 1957 yıllarında yaşanmıştır. İkiz kardeşler 5 Mayıs 1957 yılında bir trafik kazası geçirir ve bu kazadan sağ çıkamazlar. Çiftin kızları için aile derin bir üzüntü duyar. Ancak asıl olay bir yıl sonra başlar. Çift tam bir sene sonra yeniden iki kız kardeş dünyaya getirir. İlginç bir şekilde olaylar peşin sıra gelmeye başlar. Ölen kızların izlerini yeni doğan ikiz kardeşler de taşımaktadır. Durum karşısında aile oldukça şaşkındır. Daha sonrasında yaşadıkları evden ayrılmak isterler. Evden ayrılsalar da esrarengiz gerçekleşen olaylar peşlerini bırakmamıştır.

Yeni doğan kızları 2 yaşına geldikleri zaman, ölen kızları gibi aynı isteklerde bulunmaya başlamışlardır. Trafik kazasında hayatını kaybetmiş olan ikizlerin oynadıkları oyuncakları istemişlerdir. Bununla da kalmayıp oyuncaklara aynı isimleri koymuşlardır. Çift yaşanan durumdan olayı olayın yaşandığı eve ve mekana göre dönme kararı alır. Yeniden eski evlerine döndüklerinde ise olay sanıldığından daha karmaşık hal aldı. Yeni doğan ikizler ölen kızların yaşadıkları bütün her şeyi hatırlamaya başladı. Hatta ve hatta trafik kazası yaşayacaklarına kadar düşünmektedirler. Bu olay 5 yaşına kadar bu şekilde devam ettirmiştir. Daha sonrasında ikizler normal yaşantısına devam etmiştir. Tarihte somut olarak bilinen en büyük reenkarnasyon olayıdır.

Reenkarnasyon ile ilgili bir diğer olay 1990 yılında da Hindistan da yaşanmıştır. Titu adından bir çocuğun başrol de geçtiği olay farklı şekilde sonuçlanmıştır. Titu daha 2,5 yaşındayken tüm hayatıyla ve hatırladıkları ile ilgi bilgiler vermeye başladı. İlk baş ailesi pek önem göstermese de daha sonrasında olayın ciddiyetine vardır. Titu öldürüldüğü sürece kadar birçok olguyu ailesi ile paylaştı. Titu'nun ağabeyi olayı araştırmak için yaşanılan bölgeye gitti ve inanılmaz gerçeklerle karşılaştı. Hikayenin en ilginç tarafı ise, önceden ölen çocuğun, nasıl öldüğüne dair ipuçlarını hatırlamasıydı. Verdiği ipuçları sayesinde dava yeniden görüldü ve suçlu yakalandı.

Son olarak ülkemizden bir olayı sizlere aktaracağız. Olayın yaşandığı şehir ise Adana. Aslında olay Kore Savaşında yaşanmıştır. Adanalı Adnan, savaşta yaşadığı birçok olayı anlatmıştır. En ince ayrıntısına kadar anlatarak herkesi şaşırtmıştır. Adanalı Adnan askerin nasıl öldüğüne dair birçok konu hakkında bilgi vermektedir. Bu olayla birlikte reenkarnasyon dünyasına girmeyi başarmıştır. Reenkarnasyon belirtileri bu 3 olayda açıkça gözükmektedir. Örnekleri elbette çoğaltmak mümkündür. Kayıtlı olarak bilinen 20 olay bulunduğu iddia edilmektedir.

En İyi Reenkarnasyon Filmleri

Günlük hayatımızdan biraz dışarı çıkıp şimdi de reenkarnasyonun yaşandığı filmlere göz atalım. Reenkarnasyon filmleri listemizde en iyi 5 sinema filmine yer verdik.

  • Yarının Sınırında: 2014 yapımı filmde bir savaşta yaşanılan ruh göçü olayına atıf yapılıyor. Mimics adlı uzay birliği bir şehre saldırıyor ve insanlar bu istilaya karşı gelmeye çalışıyor. Bill Cage isminde bir subay bu yaşanılan istilayı önlemek için savaşa atanıyor. Ancak savaşta ilk hamlede ölüyor. Ancak yeniden doğuyor. İlk olarak rüya gördüğünü sanan subay daha sonrasında yeniden doğduğunu anlıyor. Filmin başrolünde Tom Cruise yer alıyor.

  • Saatler: 2002 yılında seyirci ile buluşan filmde bir kitaptan esinlenmiştir. Yönetmen koltuğunda Stephen Daldry yer almıştır. IMDb puanı ise, 7,6'dır.

  • Bulut Atlası. Üçüncü sırada yer alan Bulut Atlası filmi 2012 yapımıdır. Film Yeni Zelanda ve Amerika'da geçen bir olayı anlatmaktadır. 1850'li yıllara yolculuk eden Adam Ewing, geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman arasında gidip gelmektedir.

  • Yaşam Şifresi: 2011 yılında vizyona giren film reenkarnasyonun en iyileri arasında gösterilmektedir. Yönetmen Duncan Jones'un yönettiği film, trende geçen bir olayı anlatır. Colter Stevens adında yüzbaşının başrolde yer aldığı film, kendinden söz ettirmeyi bilmiştir.

  • Yüzyılın Işığı: Listemizin son sırasında yer alan film oldukça eski bir yapıttır. Filmin içinde Budizm ağırlıklı bir reenkarnasyon olayları gerçekleşmektedir. Mekan olarak hastane kullanılan film kendi içinde 3 kısma ayrılmıştır.

Reenkarnasyon Nedir?, Reenkarnasyon, ruh göçü anlamına gelir İnsan bedenin öldükten sonra tekrar geleceğine inanılır, Pollock ikizlerinin hikayesi, Reenkarnasyonun Tarihi, Reenkarnasyon, eski çağlardan bu yana inanışlarda yer alır ve eski Mısır, antik Yunan, Asya dinleri gibi birçok coğrafyada ve kültürde bilinir, Firavunların yeniden diriliş inancı, Yunan mitolojisinde yer alan reenkarnasyon fikirleri, Reenkarnasyon ve İslam, Reenkarnasyon, İslam'da kıyamet günü yeniden dirilme anlamına gelir Ancak reenkarnasyon, İslam inancında dünya hayatında tekrar diriliş anlamına gelmez, Kıyamet gününde yeniden dirilme inancı, Reenkarnasyonun Dünyadaki Yeri, Günümüzde reenkarnasyona inanan insanların sayısı 1 milyarı aşmaktadır, Hindistan'da reenkarnasyon inancının yaygın oluşu, Reenkarnasyon Örnekleri, Dünya genelinde birçok reenkarnasyon hikayesi bulunmaktadır, Pollock ikizleri olayı, Reenkarnasyon ve Spiritüalizm, Spiritüalistler, manevi bir ruh olayını kabul ederler ve reenkarnasyonu kabul ederler, Spiritüalist gruplar, Reenkarnasyonun Popüler Kültürdeki Yeri, Reenkarnasyon, filmler, diziler ve birçok farklı alanda yer alır, Cem Yılmaz'ın stand-up gösterileri, Reenkarnasyonun Ünlü Destekçileri, Platon ve Pisagor gibi felsefi akımların bilinen isimleri bu konuyu ele almıştır, Platon ve Pisagor, Reenkarnasyon ve Türkiye, Türkiye'de de reenkarnasyon inananların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur, Türkiye'den bir reenkarnasyon hikayesi, Reenkarnasyonun Felsefi İncelenmesi, Reenkarnasyon, sadece bir din konusu olmayıp felsefi bir kavram olarak da incelenir, Platon ve Pisagor'un reenkarnasyon felsefesi
reenkarnasyon ruh göçü inanç reenkarnasyon nedir reenkarnasyon belirtileri reenkarnasyon filmleri reenkarnasyon ve islam
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Astral Seyahat
Popüler Yazılar

Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

31 Ocak 2020
Gökyüzünde koyu mavi bir tonla çevrili, halkalı bir gezegen görülebiliyor. Gezegenin merkezi aydınlatılmış, parlak halkaları onu neredeyse mükemmel bir daire şeklinde çevreliyor. Gökyüzü, bazılarının kenarları soluk pembe renkte olan bulutlarla doludur. Gezegenin halkaları, her biri güneşin ışığını yansıtan çok sayıda küçük parçacıktan oluşuyor. Gökyüzünün enginliğine karşı duran gezegen ve halkaları ile manzara nefes kesici güzelliktedir.
Kişisel Gelişim

Parapsikoloji Yöntemleri

19 Şubat 2020
Mavi takım elbiseli bir kadın iyi aydınlatılmış bir alanda bir bankta oturmaktadır. Sarı saçları yana doğru taranmıştır ve açık mavi bir etek ile ona uygun bir takım elbise ceketi giymektedir. Yanındaki bankta üzerinde dalgalar olan beyaz bir hoparlör sembolü vardır. Sağında üzerinde siyah yazılar olan bir tabela vardır. Arka planda ahşap bir yüzeyin yakın çekimi var. Kadın yüzünde huzurlu bir ifadeyle uzaklara bakmaktadır. Beyaz bir gömlek giymiş ve kollarını bankın üzerine dayamış.
İkna Teknikleri

Algı ve İkna Yönetimi Nasıl Yapılır?

04 Şubat 2021
Bir kadın kollarını kavuşturmuş ayakta durmakta ve arkasında bir grup insan onu alkışlamaktadır. Üzerinde uzun kollu ve yüksek yakalı siyah bir elbise var ve saçları yana doğru ayrılmış. Yüzü gülümsüyor ve açık renk bir teni var. Arkasındaki insan grubu çeşitli kıyafetler giyiyor ve her birinin kendine özgü bir ifadesi var. Bir kişi kollarını kavuşturmuş ayakta dururken, diğeri kutlama yapmak için ellerini havaya kaldırıyor. Arka plan sessiz bir sarı renkte ve her tarafa dağılmış çizgiler ve şekiller var. Resim, bir neşe ve kutlama anını benzersiz ve büyüleyici bir şekilde yakalıyor.
5
(10)

Koçvari Liderlik Eğitimi

28 Konu12 Saat
Bu resim online bir NLP kursunu ve sertifikasını tasvir etmektedir. Resimdeki kadın gülümseyerek kursun eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu ima ediyor. Boynunun, saçının ve ağzının yakın çekimi, kursun doğal dil işlemenin tüm yönlerini kapsadığını göstermektedir. Siyah arka plan ve merdiven, kursun kapsamlı ve ilgi çekici olduğunu gösteriyor. Arka plandaki kişinin elleri bulanıklaştırılarak kadına ve kurs materyaline odaklanıldığı vurgulanıyor. Kısacası, bu görsel NLP kursunun ve sertifikasyonunun ilgi çekici, kapsamlı ve ödüllendirici bir deneyim sunduğunu anlatmaktadır.
5
(40)

NLP Eğitimi

26 Konu10 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
1350790