AnasayfaBlogOnline Eğitim Alma Kararım: Neden Alınmalı?
Online Eğitim Deneyimi

Online Eğitim Alma Kararım: Neden Alınmalı?

17 Eylül 2018
Bir adam beyaz bir arka planın ortasında bir bankta oturuyor. Yüzü yakın plandayken kollarını kavuşturmuş ve bacak bacak üstüne atmış. Elleri önünde kenetlenmiş ve gözleri kapalı. Resmin sağ tarafında, altında siyah beyaz bir daire olan sarı bir metin var. Adamın üzerinde açık mavi bir gömlek, açık gri bir pantolon ve siyah ayakkabılar var. Rahat ve huzurlu görünüyor ve arka plan çok durgun.
Online Eğitim ÖzellikleriOnline Eğitim AvantajlarıOnline Eğitim Dezavantajları
Web üzerinden ulaşılan bir eğitim sistemidir.Bilgi Erişimi KolaydırPratik yapma imkanı kısıtlı olabilir.
Dersler canlı sınıflarda işlenir.Derslerin Kaçırılması Sorunu YokKişisel iletişim eksikliği yaşanabilir.
Deneme testleri mevcuttur.Zaman ve Mekan EsnekliğiTeknoloji bilgisine ihtiyaç duyulur.
Özelleştirilmiş eğitim içerikleri sunulur.Kişiye Özgü Eğitim İmkanıAlınan bilgilerin pratikte kullanılması için ek eğitime ihtiyaç duyulabilir.
Birçok farklı konuda eğitim alınabilir.Geniş ÇeşitlilikDisiplin eksikliği yaşanabilir.
Sertifika verilebilir.Mesleki Beceri ve Bilgi ArtışıYetersiz öğretmen etkileşimi olabilir.
Bireylerin kendini test etme imkanı sunar.Kendi Kendine Öğrenme Becerisi GeliştirilirYanlış anlama ve öğrenme riski olabilir.
Herkesin erişimine açık olan bir eğitim biçimidir.ErişilebilirlikTeknolojiye erişim ve internet bağlantısı problemleri yaşanabilir.
Bireylerin şartlarını ve rutinlerini esnek bir şekilde düzenler.Esnek SenaryolarAynı anda birden fazla öğrenciye geri bildirim verilmesi güç olabilir.
Bireylerin kendini geliştirmesi amaçlanır.Kişisel Gelişim Sağlarİnternet bağlandıktan sonra dikkat dağınıklığı yaşanabilir.

Kısaca dijital ortamda hobi, iş gibi alanlar hakkında tecrübeli ve öğretim gerçekleştirebilecek yetkili kişiler tarafından verilir. Bireyleri eğitmeye odaklı ve bilginin bireyin her an her yerde erişebileceği bir eğitim türüdür. Gelişen teknoloji ile bir çok içerik ve işlemlere erişimin kolaylaştığı ve taleplerin hızlı bir şekilde tamamlandığı bir çağın içerisindeyiz. Bu çağın sayesinde önce ki çağlarda uzun uğraşlar ve emekler vererek gerçekleşen birçok olayı günlük hayatımızın kolaylıkları sayesinde her an ulaşılabilir bir içerik haline getirebiliyoruz. Online eğitim, bireylerin kurumdan talepleri doğrultusunda hobi ve meslek hayatlarında taşıyabileceği sertifikalar da almasına yardımcı oluyor. Peki bu eğitim sistemi nasıl işlemektedir;

Online Eğitim Sistemi Nasıl İşlemektedir?

Online eğitim, ilkokuldan beri hep alışık olduğumuz sınıf ortamının dışındadır. Eğitim almak için herhangi bir bina veya herhangi bir ortama girme ihtiyacını bulunmaz. Teknoloji çağındaki her bireyin yaygınca kullandığı, internet ağına erişim sağlayan aygıtları (tablet,telefon vb.) vardır elbette. Online eğitimde bu aygıtlar sayesinde web üzerinden ulaşılan bir sistemdir. Bu sistemin işleyiş şekli eğitim sisteminde paylaşılan videolar yada sınıf ortamının canlı eğitim alanlarına yansıtıldığı sanal sınıfta işlenir. Talep edilen dersin eğitici bireyi ile bu canlı sınıflarda ders işlenmekte, eğitim alan bireyler ise sorularda yöneltebilmektedir. Ders hakkındaki bilgiler ve notlar kurumların hazırlamış olduğu internet sisteminde her an ulaşılabilir bir konumdadır. Ders dışında farklı deneme testlerin bulunduğu alanda, alınan eğitim için bireyler kendilerini deneyebilmekte. Aynı dersi alan bireyler ile iletişimde bulunan sistemlerde bireyler kendi aralarında dersleri değerlendirebilmekte.

Online Eğitimin Zorlukları Var Mı?

Online platformu kullanmayı biliyorsanız ve bilgiye açık birisi olduğunuzu düşünüyorsanız online eğitimde hiçbir sorun ile karşılaşmazsınız. Her zaman kendinizi deneyerek öğrenebileceğiniz bir sistem olduğu için zor demektense kolay bir eğitim anlayışına sahiptir. Fakat bilgiyi eğer görerek ve uygulamayı ders esnasında yaparak anlayan bir kişiliğe sahipseniz online eğitim alanında biraz zorlanmanız normal olacaktır.

Online Eğitimi Kimler Alabilir?

Online eğitimlere genel olarak katılmak isteyen her birey katılabilir. Son zamanlarda çalışan ve bünyesine çalıştığı bölümle ilgili sertifika katmak isteyen bireyler, öğrenciler, fiziksel veya duyusal olarak engeli bulunan kişiler tarafından daha çok katılım sağlamaktadır. Online eğitimlerin bir çok avantajlı noktası vardır.

Online Eğitimin Ne Gibi Avantajları Vardır?

  • Bilgi Erişimi Kolaydır

Eğitim sistemine girildiği takdirde ders ile ilgili içeriklere kolayca ulaşmak mümkündür.

  • Bilgi Kalıcıdır

Eğitim sisteminde ders kaçırma gibi bir sorunla karşılaşılmaz. Bilgi her zaman sistem de kayıtlı ve erişilir konumdadır.

  • Bir Yerde Bulunma Zorunluluğu Yoktur

İnternet bulunan her yerde erişim sağlanıldığı için ders esnasında bulunmanız gereken bir mekanın önemi yoktur. Özellikle engelli bireyler için bu bir ayrıcalık durumundadır.

  • Zaman Sorununu Ortadan Kaldırır

Ders saatinde orada bulunmak gerekmediğinden ders saatini kaçırmak gibi bir problem yaşanmayan ortamdır. Ders saatine kaçırmış olsanız bile dersi kaybetmeden tekrar erişim sağlayabilirsiniz.Böylelikle kendi çalışma zamanınızı kendiniz belirlemiş olursunuz.

  • Genel Olarak Herkese Hitap Etmektedir

İnternet üzerinde eğitim veren bir çok online eğitim kurumu öğrenci olarak gelen bireylere karşılanan koşullar karşılığında veya koşulsuz eğitim vermektedir. Sadece üniversite gibi kurumlar kendi bünyesinde bulunan öğrencilerine online eğitimleri özel olarak vermektedir.

  • Online Eğitim Kazandırır

Zamandan ve yerden kayıp vermemeniz, bilgiye her an ulaşmanız ile birlikte kendinize kattığınız bilgi birikintisi her zaman kazanmanızı sağlayacaktır.

Online eğitim neden alınmalı?

Mesleğiniz de veya okuduğunuz bölümle ilgili faydalı sertifikaları alarak neden iyi yerlere gelmeyesiniz. Online eğitimler en doğru şekilde alındığında sizi kazanan taraf ilan edecektir. Sonucunda sertifika verildiğinde; Alınan eğitim, ilgili sektörlere başvuranlardan bir adım öne geçmeniz ve bölümünüzde daha iyi yerlerde olmanızı sağlamaktadır.

Online Eğitim Alma Kararım: Neden Alınmalı?

Ben online eğitim almaya karar verdiğimde bir çok araştırma yaptım. Başlarda biraz uzak düşüncelerde kaldım ama biraz daha içine yoğunlaştım. Yoğunlaştıkça online eğitimin aslında doğru almak istediğim takdirde en verimli eğitim türü olacağını düşündüm. Sonuç olarak hayatımızın birçok saatini telefonlarda, tabletlerde ve bilgisayarımız da geçiriyoruz ve bu alanda alabileceğimiz derslerin bize katkısı olacağı kesin. Online eğitim veren işletmeleri araştırarak işletmelerin verdiği eğitimler hakkında bilgi sahibi oldum.

Online Eğitime Enstitü'de Başlangıç Yaptım

Online eğitimin kolay, zamandan tasarruflu ve vurgulayıcı bir eğitim türü olduğunu düşünen biri olarak bende bu eğitimleri almaya karar verdiğimde kendime "Sonunda sertifika alabileceğim bir eğitimi nasıl işleyebilirler?", "Yakından görmeden nasıl anlayabilirim?"gibi sorular yöneltmeye başlamıştım.

İlk defa sertifika alabileceğim bir online eğitimi IIENSTITU'nun yönettiği bir online eğitim programına katılarak deneyimledim. Enstitü kurduğu online sistemde,ücretsiz ve ücretli olarak sertifikalı bir çok eğitim programı bulunduruyor.Bu ortamda çalışan ekibin ilgili olmasıda bir ayrıcalıktı. Eğitimlerin yaklaşması, iptal edilmesi veya ders saatleri ile ilgili değişikliklerin mail yolu ile sürekli olarak aktarılması gerçekten yaptıkları işe ne kadar önem verdiklerini göstermekte.

Kurumun bünyesinde bulunan eğitimcilerin bilgilerini aktarmak için can atması da ayrı bir önem taşımaktaydı. Şuan iki eğitim almaktayım bunlar "Sosyal Medya Uzmanlığı" ve ''Blog Yazarlığı'' hakkında. Aldığım iki eğitimde, doğru bildiğim bazı şeylerin olduğundan farklı olduğunu görmemi sağladı. Kısacası aldığım eğitimler gerçekten de bana bir çok şey katmış bulunmakla beraber, sektör içerisinde farklı ipuçları da edinmemde yardımcı oldu.

Online Eğitim Tercih Edilir mi?

Online eğitim alan biri olarak tercih etme konusunda gerçekten kararsız olarak başladığım serüvende, aldığım andan itibaren tercih eden birisi oldum. Sizde kendime katmak istediğim, bünyemde bu sertifikanın bulunması gerekiyor diyorsanız eğer, online eğitimi sizlere tavsiye ediyorum.

Web üzerinden ulaşılan bir eğitim sistemidir, Bilgi Erişimi Kolaydır, Pratik yapma imkanı kısıtlı olabilir, Dersler canlı sınıflarda işlenir, Derslerin Kaçırılması Sorunu Yok, Kişisel iletişim eksikliği yaşanabilir, Deneme testleri mevcuttur, Zaman ve Mekan Esnekliği, Teknoloji bilgisine ihtiyaç duyulur, Özelleştirilmiş eğitim içerikleri sunulur, Kişiye Özgü Eğitim İmkanı, Alınan bilgilerin pratikte kullanılması için ek eğitime ihtiyaç duyulabilir, Birçok farklı konuda eğitim alınabilir, Geniş Çeşitlilik, Disiplin eksikliği yaşanabilir, Sertifika verilebilir, Mesleki Beceri ve Bilgi Artışı, Yetersiz öğretmen etkileşimi olabilir, Bireylerin kendini test etme imkanı sunar, Kendi Kendine Öğrenme Becerisi Geliştirilir, Yanlış anlama ve öğrenme riski olabilir, Herkesin erişimine açık olan bir eğitim biçimidir, Erişilebilirlik, Teknolojiye erişim ve internet bağlantısı problemleri yaşanabilir, Bireylerin şartlarını ve rutinlerini esnek bir şekilde düzenler, Esnek Senaryolar, Aynı anda birden fazla öğrenciye geri bildirim verilmesi güç olabilir, Bireylerin kendini geliştirmesi amaçlanır, Kişisel Gelişim Sağlar, İnternet bağlandıktan sonra dikkat dağınıklığı yaşanabilir
online eğitim deneyimi online eğitim almaya karar verdim iienstitu online eğitim deneyimim enstitüde online eğitim aldım online eğitim nedir online eğitim neden alınmalı online eğitimin faydaları
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018