AnasayfaBlogÖğrenmenin Yeni Şekli: Kitap Dinlemek
Kişisel Gelişim

Öğrenmenin Yeni Şekli: Kitap Dinlemek

28 Mayıs 2019
Kulaklık takmış bir kadın masada oturuyor. Üzerinde bir kot ceket var ve gözleri kapalı, sanki müzik ya da başka bir şey dinliyormuş gibi. Saçlarını topuz yapmış ve sol elinde bir cep telefonu tutuyor. Önünde pipetli beyaz bir fincan ve arka planda mavi bir sandalye var. Odak kadın ve cep telefonu üzerinde ve arka plan bulanık. Kadın memnun ve rahat görünüyor, yüzünde hafif bir gülümseme var. Sağ eli masanın üzerinde duruyor ve parmakları cep telefonunun etrafına sarılmış. Odadaki ışık sıcak ve davetkâr.
KonuAçıklamaÖnemli Bilgiler
Kitap DinlemekKitap dinlemek, kitap okumaya vakit bulamayan kitap severler için ideal bir çözümdür.Kitap dinlemek için bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gerekir.
Kitap Dinleme UygulamalarıPiyasada çok sayıda kitap dinleme uygulaması bulunur. Her birinin avantajları vardır.Bazı uygulamalar ücretsiz kitaplar sunar.
Kitap Dinlemek ve Kitap OkumakKitap dinlemek, okumak kadar etkili bir öğrenme yöntemi olduğu kanıtlanmıştır.Bir çalışmada kitabı okuyan ve dinleyen gruplar arasında bilgi açısından fark bulunmamıştır.
Sesli Kitapların AvantajlarıKucağınızda ya da çantanızda taşımak yerine elinizdeki bir telefondan ulaşıyorsunuz.Kimi firmalar artık kitapları sesli olarak yayınlıyor.
Dinlemek ve Hızlı OkumaKitap dinlemek ve hızlı okuma, birlikte kullanıldığında son derece etkili öğrenme yöntemleri olabilir.Bazı online eğitimler, hızlı okuma tekniklerini öğretiyor.
Sesli Kitapların PopülerleşmesiHızla gelişen teknolojiyle birlikte, sesli kitaplar giderek daha popüler hale geliyor.Sesli kitap kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor.
Yolculuklar ve Kitap Dinlemekİşten eve, evden işe yapılan yolculuklar, kitap dinlemek için harika fırsatlardır.Spor yaparken veya ev temizlerken bile kitap dinlenebilir.
Sesli Kitaplar ve Hayal GücüKitap dinlemek, okuma yeteneğini ve hayal gücünü artırabilir.Sesli kitaplar, kişinin zihninde görüntüler oluşturmasına yardımcı olur.
Kitap Dinleme ve YazmaSesli kitaplarda kullanılan dilin basılı kitaplara göre daha basit olması, dilin değişimine etki ediyor.Kitap dinleyen kişi bu durumda uzun cümlelerde kaybolup sıkılmıyor.
Kitap Dinlemek ve ÖğrenmeKitap dinlemek, bilgi ve deneyim kazanmanın etkili yöntemlerinden birisidir.Yapılan araştırmalar, kitap dinlemenin bilgi öğrenmeye katkısını destekliyor.

Bilindiği gibi çalışma hayatına adım atanların koşturmadan dolayı kendine vakit ayırması oldukça zordur. Zamanın çoğu işte veya iş yolunda harcanır.

Bu koşuşturmadan biraz kopup sevdiğimiz şeyleri yapmak için neredeyse hiç vakit bulamayız. İnsanların yapmak isteyip vakit bulamadığı şeylerden bir tanesi de kitap okumaktır.

Kitap okumayı çok sevip bir türlü vakit bulamayan milyonlarca insan var. Metroda veya otobüste bir şekilde kitap okumaya çalışan birçok insan görürsünüz.

Bu tıkış tıkış ulaşım araçlarının içinde sürekli konuşan insanların arasında kitap okumaya çalışmak sizce ne kadar zor bir durumdur? Eminiz ki tahmin edebiliyorsunuzdur.

Neyse ki bu durumda olan herkes için artık net bir çözüm var: Kitap Dinlemek.

Nasıl Kitap Dinlenir?

Kitap dinlemek, kitap okumak için zaman bulamayan kitap severler için biçilmiş kaftandır. İhtiyacınız olan tek şey bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon.

Akıllı telefonunuza belli başlı kitap dinleme uygulamalarını indirerek istediğiniz zaman istediğiniz yerde kitap dinleyebilirsiniz. Şu anda piyasada birçok farklı kitap dinleme uygulamaları bulunmaktadır. 

Bu uygulamaların hepsinin kendine göre farklı özellikleri ve avantajları bulunmaktadır. Bazı uygulamalar bolca ücretsiz kitap verebiliyor. Kimi uygulamalar da okuma hızı, okuyanın sesi ve kitap kütüphanesinin bolluğu gibi kitap dinleme keyfinizi kat ve kat arttıracak özellikler sunmakta. 

Deneyip beğendiğiniz uygulamayı kullanarak anında ve istediğiniz yerde kitap dinlemeye başlayabilirsiniz.

Kitap Dinlemek Mi, Kitap Okumak Mı?

Kitap okumanın en başlıca amacı bir şeyler öğrenmektir. Öğrenirken merakımızı giderir, eğlenir, hüzünlenir ve birçok farklı his yaşarız. Peki kitap dinlerken de öğrenebilir miyiz? 

Bu soru kitap dinlemek isteyen ancak henüz emin olamayan kitap severlerin sorduğu başlıca sorulardan bir tanesidir. “Kitap dinlerken aynı kitap okuduğum gibi bilgileri öğrenebilir miyim”? Bunun cevabı çok basit, Evet.

Bu konu hakkında yapılmış birçok araştırma var. En son olarak 2016 senesinde yapılan bir araştırmada kitap severler iki farklı gruba bölünmüş. Bir tane tarih kitabı seçilmiş ve bir taraf kitabı okurken diğer taraf dinlemiş. 

Daha sonra iki tarafın bilgileri karşılaştırılmış. Sonuç? Bilgi açısından hiçbir fark yok! Evet, kitabı okuyan ve dinleyen taraf eşit derecede kitabı anlamış. Buna benzer birçok araştırma mevcut. 

Sesli Kitaplar İle Farklı Deneyimler Yaşayın

Sesli kitapların basılı kitaplardan daha güzel bir avantajı var. Kucağınızda ya da çantanızda taşımak yerine elinizdeki bir telefondan ulaşıyorsunuz. Kimi firmalar artık kitapları sesli olarak yayınlıyor. 

Kitap dinlemek yazma alışkanlığı da değiştiriyormuş. Nedeni de sesli kitaplarda basılı kitaplarda olduğu kadar uzun ve komplike cümleler bulunmaması. Kitap dinleyen kişi bu durumda uzun cümlelerde kaybolup sıkılmıyor.

Eğer kitap dinlemek bana bir şey öğretmez diyorsanız tekrar düşünün. Kitap dinlemek kitap okumayı sevip vakit bulamayanlar için harika bir çözüm.

İşten eve, evden işe yolculuk esnasında kitap dinleyerek yepyeni bilgiler öğrenin. Sadece yolculuk sırasında değil ev temizlerken veya spor yaparken bile dinleyebilirsiniz. 

Türkiye’de henüz sesli kitap yeni yeni gelişmekte. Fakat her geçen gün kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. Basılı kitaplara odaklanamayan insanlar dinleyerek okumayı daha çok tercih ediyor.

Aynı zamanda kitap dinlemek hayal gücünü ve okuma hızı/yeteneğini de arttırmakta. 

Dinleme ile ilgili deneyim kazanmak için İş Hayatında Başarı ve Etkili Konuşma – Dinleme yazısını da okuyabilirsiniz. Kitap okumayı sevenler için de, ücretsiz online eğitimler içinde yer alan Anlayarak Hızlı Okuma Eğitimi yararlı olabilir.

İlgili eğitim: Online Hızlı Okuma Kursu

Kitap Nasıl Dinlenir?

Akıllı telefonunuza belli başlı kitap dinleme uygulamalarını indirerek istediğiniz zaman istediğiniz yerde kitap dinleyebilirsiniz. Şu anda piyasada birçok farklı kitap dinleme uygulamaları bulunmaktadır.

Sesli Kitapların Avantajları Nelerdir?

Sesli kitapların basılı kitaplardan daha güzel bir avantajı var. Kucağınızda ya da çantanızda taşımak yerine elinizdeki bir telefondan ulaşıyorsunuz. Kimi firmalar artık kitapları sesli olarak yayınlıyor.

Kitap Dinlerken Öğrenebilir Miyiz? 

Bu soru kitap dinlemek isteyen ancak henüz emin olamayan kitap severlerin sorduğu başlıca sorulardan bir tanesidir. Kitap dinlerken aynı kitap okuduğum gibi bilgileri öğrenebilir miyim? Bunun cevabı çok basit, Evet.

Yazar: Yunus Adem Recber

Kitap Dinlemek, Kitap dinlemek, kitap okumaya vakit bulamayan kitap severler için ideal bir çözümdür, Kitap dinlemek için bilgisayar, tablet veya akıllı telefon gerekir, Kitap Dinleme Uygulamaları, Piyasada çok sayıda kitap dinleme uygulaması bulunur Her birinin avantajları vardır, Bazı uygulamalar ücretsiz kitaplar sunar, Kitap Dinlemek ve Kitap Okumak, Kitap dinlemek, okumak kadar etkili bir öğrenme yöntemi olduğu kanıtlanmıştır, Bir çalışmada kitabı okuyan ve dinleyen gruplar arasında bilgi açısından fark bulunmamıştır, Sesli Kitapların Avantajları, Kucağınızda ya da çantanızda taşımak yerine elinizdeki bir telefondan ulaşıyorsunuz, Kimi firmalar artık kitapları sesli olarak yayınlıyor, Dinlemek ve Hızlı Okuma, Kitap dinlemek ve hızlı okuma, birlikte kullanıldığında son derece etkili öğrenme yöntemleri olabilir, Bazı online eğitimler, hızlı okuma tekniklerini öğretiyor, Sesli Kitapların Popülerleşmesi, Hızla gelişen teknolojiyle birlikte, sesli kitaplar giderek daha popüler hale geliyor, Sesli kitap kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor, Yolculuklar ve Kitap Dinlemek, İşten eve, evden işe yapılan yolculuklar, kitap dinlemek için harika fırsatlardır, Spor yaparken veya ev temizlerken bile kitap dinlenebilir, Sesli Kitaplar ve Hayal Gücü, Kitap dinlemek, okuma yeteneğini ve hayal gücünü artırabilir, Sesli kitaplar, kişinin zihninde görüntüler oluşturmasına yardımcı olur, Kitap Dinleme ve Yazma, Sesli kitaplarda kullanılan dilin basılı kitaplara göre daha basit olması, dilin değişimine etki ediyor, Kitap dinleyen kişi bu durumda uzun cümlelerde kaybolup sıkılmıyor, Kitap Dinlemek ve Öğrenme, Kitap dinlemek, bilgi ve deneyim kazanmanın etkili yöntemlerinden birisidir, Yapılan araştırmalar, kitap dinlemenin bilgi öğrenmeye katkısını destekliyor
kitap dinlemek kitap dinlemek kitap dinlemek nedir nasıl kitap dinlenir
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu, bilgisayar ekranının önünde gülümseyen bir kadının görüntüsüdür. Muhtemelen C# programlama ile ilgili bir çevrimiçi kursa katılıyor gibi görünüyor. Siyah arka plan üzerindeki beyaz yazılar muhtemelen kurs materyalinin bir parçasıdır ve ekrandaki bulanık metin görüntüsü de kursla ilgili olabilir. Kadının yüzü yakın plandadır, bu da materyale çok dikkat ettiğini göstermektedir. Ayrıca, burnunun yakın çekimi de materyali dikkatle incelediğini göstermektedir. Görüntüden, kadının çevrimiçi bir C# eğitim kursuna katıldığı anlaşılmaktadır.
5
(51)

C# Eğitimi

10 Konu5 Saat
Açık sarı saçlı güzel bir kadın kameraya gülümsüyor. Gözleri mutlulukla parıldıyor ve dudakları davetkâr bir şekilde kıvrılmış. Beyaz yakalı mavi bir üst ve beyaz bir etek giyiyor. Cildi parlıyor ve yanakları hafifçe kızarmış. Elleri önünde kenetlenmiş ve bir çift beyaz küpe takıyor. Bakışları doğrudan ve dostça. Neşe, çekicilik ve güven yayıyor.Özlem Anı
913464
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1175464